Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΑΡΝΗΘΑ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΠΑΡΝΗΘΑ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
    ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΗΚΑΝ 40.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 250.000 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 40 ΤΑ 25 ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΡΥΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΛΟ 38. ΕΔΩ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΣΦΥΞΙΑ ΑΚΟΥΣΑ!!!!!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ

ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ. ΚΑΙ ΔΗ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΚΥΡΙΩΣ.

ΟΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΕΙΧΕ 3-5 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΠΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΑΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.

ΤΑ ΕΛΑΤΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΤΟ 77

Εγώ πάντως όταν είδα τις καμένες εκτάσεις απο τον αέρα σοκαρίστηκα, η περιοχή δεν είναι καθόλου μικρή, άσχετα άν δεν φαίνεται απο την Αθήνα.
    Κλειστόν

Comment

ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ.
      ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ.

Comment

Και η φωτιά της Χαλκιδικής ήταν πολύ μεγάλη, αλλά εκεί κάηκαν πεύκα, τα οποία σε 10 χρόνια θα ξαναφυτρώσουν, όπως συμβαίνει τώρα με το Σέϊχ Σού. Το πρόβλημα με την Πάρνηθα είναι οτι κάηκαν Έλατα.
        Κλειστόν

Comment

δεν διαφωνω και στον παρνασσο το ιδιο ειχε γινει.
          ο καυσωνας δυστυχως καιει και ελατα

Comment

Το πρόβλημα ουσιαστικά δεν είναι η φωτιά. Το πρόβλημα είναι οι ενέργειες που έγινα πριν και κατά την διάρκεια, καθώς και οι προκλητικότατες δηλώσεις των υπευθύνων.
            Όσο για το πόσο κάηκε, αν γνωρίζεις το βουνό (που ξεκινώ με το σκεπτικό πως το ξέρεις καλά) θα έχεις διαπιστώσει (χωρίς καν να είσαι ειδικός) ότι το σημαντικότερο κομμάτι του, είναι αυτό που κάηκε, τόσο από πλευράς χλωρίδας, όσο και από πλευράς πανίδας.
            Edited by: fotski
            το κομπλεξ είναι επίκτητο και κολλητικό....

Comment

Originally posted by hspa
              δεν διαφωνω και στον παρνασσο το ιδιο ειχε γινει.
              ο καυσωνας δυστυχως καιει και ελατα

Στον Παρνασσό δε ζουν 5.000.000 άνθρωποι!

Ούτε έχει καεί όλος ο νομός όπως συνέβη στην Αττική! Και πόσω μάλλον από βλακείες και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων που εξυπηρετεί η εκάστοτε κυβέρνηση!

Αλλά έτσι είναι. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυστυχώς είναι μοιρολάτρες, κι εκεί οφείλεται κυρίως ο κακός μας ο καιρός και η στήριξη στα λαμόγια.

Ο Καζαντζάκης κάποτε είχε πει:

<Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες,εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη.Αν δε σωθεί, εγώ φταίω...>
              SNOWTIME!!!!

ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ!!!

Comment

Το Μενίδι δε θα πλημμυρίσει φυσικά, τί σχέση έχει το Μενίδι με τα καμένα;
                Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
                Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Ποιος μπορεί να μην θυμάται το μαγευτικό τοπίο που συναντούσε κάποιος μπένοντας στο Ελατωδάσος????
                  Η αλλαγή συναισθημάτων ήταν τεράστια. Ήταν στην κυριολεξία το στολίδι του Νομού.
                  Δεν ξέρω αν κάηκε το 1/5 ή το 1/10 πάντως το μέτωπο της πυρκαγιάς πριν φθάσει στην κορυφογραμμή έδειχνε ότι έπιανε το μισό από το μήκος του βουνού.
                  Συνυπολογίζοντας ότι είχε ξεκινήσει από το άκρο περνώντας όλα τα μικρότερα βουναλάκια της πίσω πλευράς.
                  Η αλήθεια είναι ότι η σταδιακή στροφή των ανέμων σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού έπαιξε ένα επιπλέον άσχημο παιχνίδι μετατρέποντας την πορεία της πυρκαγιάς σε ένα τεράστιο μέτωπο.
                  Πάντως η καταστροφή είναι τεράστια ένα μαγευτικό τοπίο εξαφανίστηκε και αυτό έπρεπε με κάθε τρόπο να αποφευκτεί.

Comment

Ωραια υπογραφη Γιωργη!!!
                    Με λες επίθεση καταστροφή αποσύνθεση
                    με λέω άμυνα φωτιά και σύνεση

Comment

Αυτή την υπογαρφή την είχα βάλει από την ’νοιξη που είχα αποφασίσει να εγκαταλείψω το φόρουμ.
                      Και είχα αποφασίσει όχι γιατί είχα πικραθεί από κάποιες αντιδράσεις φίλων εδώ(αυτά καλώς ή κακώς γίνονται) άλλα από λόγια των υπευθύνων που δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τα πούμε.

Comment

rebels for many reasons!!!!
                        Με λες επίθεση καταστροφή αποσύνθεση
                        με λέω άμυνα φωτιά και σύνεση

Comment

πάρε τηλ σπίτι.

Comment

Originally posted by LeoP
                            Το Μενίδι δε θα πλημμυρίσει φυσικά, τί σχέση έχει το Μενίδι με τα καμένα;
                            \

σωστος [i]"
                            ...απεφάσισα μετά τας χθεσινάς αναρχικάς εκδηλώσεις μίας οργανωμένης μειοψηφίας, να κυρήξω τον στρατιωτικόν νόμον καθ άπασαν την επικράτειαν προς αποκατάστασιν της διασαλευθείσης τάξεως.

Comment

Όποιος πατήσει το Link για την κάμερα της Πάρνηθας θα διαβάσει ένα συγκλονιστικό άρθρο, όπου κάτοικος των Θρακομακεδόνων περιγράφει λεπτό προς λεπτό το ΕΓΚΛΗΜΑ της Πάρνηθας και την ΟΛΙΓΩΡΙΑ των ανεύθυνων που οδήγησε σ`αυτή την καταστροφή..........Είτε αποδοθούν ευθύνες είτε όχι, πάει ο δρυμός αδέρφια! Πάει! Πάνε τα ελατάκια και τα ελαφάκια....

Θα μας ρωτάνε τα εγγόνια μας μετά από 30 χρόνια: Καλά ρε σεις, πόσο μαλάκες ήσασταν που αφήσατε ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΣΗ της Ελλάδας να καούν το ένα μετά το άλλο....Και ειδικά στην Αθήνα που θα έχει γίνει θάλαμος αερίων....

Σήμερα ήμουν για καφέ Αιγάλεω και συζητάγαμε για τη φωτιά...Όλοι την καταδίκαζαν και τα λοιπά..Όταν άρχισα να λέω για εθελοντική αναδάσωση, και να βάλουμε όλοι από κάτι (λεφτά, προσωπική δουλειά) μπας και ξαναγίνει έστω το 20% απ`ότι κάηκε, άρχισαν να δυσανασχετούν. Και όταν επέμεινα ότι μας αφορά όλους, πήρα την εκπληκτική απάντηση: ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΛΚ, ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ, μια φωτιά ήταν, όχι η συντέλεια του κόσμου!!!ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΣΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ, πάλι καλά"

Ε, λοιπόν εγώ θέλω όσο σκληρό κι αν είναι να πεθάνει κάποιος από τις πλημμύρες το φθινόπωρο.....Τότε θα καταλάβουν όλοι, τι σήμαινε αυτή η φωτιά""
                              ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

Comment

Working...
                              X