Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ξύλινα ή Πέτρινα

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ξύλινα ή Πέτρινα

Καλημέρα σε όλους
    Εχω ένα οικόπεδο στον Επτάλοφο (Αγόριανη) Παρνασσού ,μέσα στο χωριό ,πολύ κοντά στην πλατεία και σκέφτομαι να φτιάξω τρεις κατοικίες. Το δίλημμα που αντιμετωπίζω είναι αν θα είναι πέτρινες ή ξύλινες.
    Στην αρχή σκεφτόμουν το ξύλο αλλά το πρόβλημα είναι ότι πολλοί κατασκευαστές ξύλινων τα λένε όλα τέλεια προκειμένου να πουλήσουν.Μπορεί η ποιότητα του ξύλου να μην είναι τόσο καλή και να χρειάζεται συντήρηση κάθε δύο χρόνια.
    Μετά μίλησα με κάποιο γνωστό μου ο οποίος κατασκευάζει πέτρινα σπίτια και μου είπε ότι μια ποιοτική κατασκευή ξύλου κοστίζει όσο και η πέτρινη ίσως και περισσότερο, συν ότι το ξύλινο σπίτι μέσα στο χωριό δύσκολα πωλείται.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Ωραίο το ξύλινο σπίτι αλλά πιο ευαίσθητο στην κατασκευή και ίσως με περισσότερα προβλήματα στο μέλλον και τελικά πιο ακριβό από το πέτρινο.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ας μας πει την γνώμη του.

Ευχαριστώ
    Κωστής..

Ταπεινή μου άποψη είναι να τα κάνεις πέτρινα (και μόνο πέτρα όχι τις βλακείες που βλέπω τούβλο επενδυμένο με λεπτή πέτρα εξωτερικά). Ειναι σαφώς πιο όμορφα, θα πουληθούν πιο εύκολα και έχουν πολύ καλύτερη μόνωση που σημαίνει ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Έχουμε πέτρινο σπίτι στον Αγ Αθανάσιο Καϊμάκ (1200μ υψόμετρο) και τον χειμώνα με πολύ χαμηλές Τ ζεσταίνει πολύ εύκολα. Θα βρείς αλβανούς μάστορες (μακράν οι καλύτεροι στην πέτρα) και θα βγεί το ίδιο με το τούβλινο και ίσως και πιο οικονομικό (δεν ξέρω από τιμές για ξύλινα). Προσοχή αν κάνεις υπόγεια στην μόνωση της πέτρας που θα είναι κάτω και στο επίπεδο της γής. ’ν μονωθεί σωστά ούτε συντήρηση ούτε τίποτα. Ενώ το ξύλο κάθε 2 χρόνια. Προσοχή επίσης στα κουφόματα. Εμαίς βάλαμε ξύλινα. Είναι πολύ όμορφα και βας βγήκαν φθηνότερα αλλά κάθε 2 χρόνια πινελάκι και πέρασμα λούστρο. Αλλιώς χαλάνε. Οπότε καλύτερα βάλε Πλαστικα.

Comment

Σ'ευχαριστω.

Εννοείται πως θα είναι όλο πέτρα με ξύλινο πάτωμα και ταβάνι.
      Μου κάνει εντύπωση που η πέτρα βγαίνει πιο οικονομική από το ξύλο και το τούβλο. Νόμιζα ότι τα πέτρινα είναι ακριβότερα.

Σε πόση ώρα περίπου ζεσταίνεται το σπίτι σου τον χειμώνα ?
      Κωστής..

Comment

Εξαρτάται από το μέγεθος και το κρύο που έχει έξω. Όταν φεύγω τμεσα στον βαρύ χειμώνα και ξέρω ότι θα ξαναπάω σε 1-2 εβδομάδες βάζω τον καυστήρα στο αντιπαγωτικό και όταν πεφτει η Τ του εσωτερικού θερμοστάτη κάτω από τους 10 ανοίγει αυτόματα για να μην παγώνουν οι σωλήνες και τα καζανάκια. Οπότε όταν πάω έχει γύρω στους 12-14 βαθμούς μέσα και ανάβω φούλ Καλοριφέρ και μπουμπουνίζω το τζάκι και σε 3-4 ώρες πάει στους 18. Αλλά το σπίτι είναι 200τμ και για αυτό αργεί. Σε μικρότερο σπίτι ίσως και πιο γρήγορα. Είδα μεγάλη διαφορά όταν πήγαμε και μονώσαμε καλύτερα τα κουφώματα με σιλικόνη και διάφορα άλλα, γιατί πρίν έμπαζαν ελάχιστα αλλά αυτό το ελάχιστο κάνει την διαφορά. Τώρα ψάχνω μία συσκευή που βάζεις μία sim Ala Carte συνδέεται στον καυστήρα και στέλνεις ένα sms και ανοίγει ή κλείνει από απόσταση. Οπότε αν το ανοίξω 1-2 ώρες πριν ξεκινήσω απο Σαλόνικα όταν φτάσω θα έχει ζεστούλα.

Comment

sto ypogeio mono mpeton mpainei!!ontws oi alvanoi xtizoyn kala thn petra. epishs proteinw petra leykh sxetika apo alvania an exeis oikonomikh dynatothta!
          pane mia sth poleodomia poy anhkei to oikopedo soy kai rwta toys an exei kapoioys periorismous se ylika. kai sxedia. px plasttika pantzoyria...Edited by: dimit

Comment

Εμείς και στο υπόγειο βάλαμε πέτρα αλλά δεν έκαναν καλή δουλειά στην αρχή και έπαιρνε νερό αλλά με κάποιες διορθωτικές μονωτικές κινήσεις το σώσαμε, και τώρα δεν παίρνει σταγώνα ούτε καν υγρασία.

Comment

to diko mou spiti den exei kalorifer kai me ksylosompa ktl zestainetai sxetika grgora an zestaneis ena dwmatio pianei 28 ve8mous se miamish wra meta. dld skas! den exei poly kalh monwsh kai exei apoleies. to vrady pou svhnoyn px.einai ok. to prwi to spiti omws eina pgwmewno me ligoys C panw apo th 8ermokrasia poy exei to perivallon.px 5 va8moys mesa sto spiti.

Comment

asfaltopana valate. an soy pw, skapsate gyrw gyrw to spiti, etsi? sigoyra to spiti soy den exei 8emelia me mpeton??? eisai sigoyros?? mhpws einai palio kai to diko sou spiti?? oyte to diko mas exei.

Comment

όχι είναι καινούριο. Έχει θεμέλια από μπετόν αλλά όλο περιφερειακά είναι πέτρα (και όχι επένδυση). Και ναί σκάψαμε! πού το κατάλαβες [i]. Πατήσαμε το χώμα, το αφήσαμε κάποιους μήνες να κάτσει και βάλαμε χτιστό λούκι Και αλλάξαμε και τις κλίσεις από τον εξωτερικό χώρο να φεύγει το νερό. "

Comment

Originally posted by georgyboy
                    Εξαρτάται από το μέγεθος και το κρύο που έχει έξω. Όταν φεύγω τμεσα στον βαρύ χειμώνα και ξέρω ότι θα ξαναπάω σε 1-2 εβδομάδες βάζω τον καυστήρα στο αντιπαγωτικό και όταν πεφτει η Τ του εσωτερικού θερμοστάτη κάτω από τους 10 ανοίγει αυτόματα για να μην παγώνουν οι σωλήνες και τα καζανάκια. Οπότε όταν πάω έχει γύρω στους 12-14 βαθμούς μέσα και ανάβω φούλ Καλοριφέρ και μπουμπουνίζω το τζάκι και σε 3-4 ώρες πάει στους 18. Αλλά το σπίτι είναι 200τμ και για αυτό αργεί. Σε μικρότερο σπίτι ίσως και πιο γρήγορα. Είδα μεγάλη διαφορά όταν πήγαμε και μονώσαμε καλύτερα τα κουφώματα με σιλικόνη και διάφορα άλλα, γιατί πρίν έμπαζαν ελάχιστα αλλά αυτό το ελάχιστο κάνει την διαφορά. Τώρα ψάχνω μία συσκευή που βάζεις μία sim Ala Carte συνδέεται στον καυστήρα και στέλνεις ένα sms και ανοίγει ή κλείνει από απόσταση. Οπότε αν το ανοίξω 1-2 ώρες πριν ξεκινήσω απο Σαλόνικα όταν φτάσω θα έχει ζεστούλα.
                    KAI ME TO THLEFWNO TOY OTE AYTO GINETAI. polloi gnwstoi moy to exoyn.. den kserw pws legetai gamwto...

Comment

Με σταθερό είναι πιο έυκολο αλλά δεν θέλω να πληρώνω πάγια μόνο για αυτό γιατι σταθερό εκεί δεν χρειαζόμαστε.

Comment

swsto kai ayto...pantws to kalokairi einai teleia na eisai ekei panw.. 20 va8moi sto spiti th stigmh pou eksw exei 40...mia xara.. an den doyleya seli 8a moun...axxxxx

Comment

Καλοκαίρι σε περίοδο καύσωνα την ημέρα έξω στον ήλιο σκάς αλλά μέσα στο σπίτι τέλεια. Και το βράδυ θέλεις λεπτή βαμβακερή κουβέρτα για να κοιμηθείς! Ναι ρε συ αλλά στο σέλι το καλοκαίρι έχει κόσμο. Στον αγ Αθανάσιο μόνο μαστόρια έχει το καλοκαίρι. Είπαμε δεν μου αρέσει η πολυκοσμία αλλά όχι και έτσι. Για να βρώ ανοιχτή ταβέρνα το καλοκαίρι πρέπει να πάω ’ρνισσα! Εξάλλου όσο λατρεύω το βουνό άλλο τόσο λατρεύω και την Θάλασσα! την πόλη δεν αντέχω μόνο...

Comment

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Τελικά πιστεύω ότι το πέτρινο είναι καταλληλότερο από το ξύλινο.

Ειδικά μέσα στο χωριό.
                            Κωστής..

Comment

8a soy pw ayrio gia th petra. meine syntonismenos!!

Comment

Working...
                              X