Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΘΕΡΜΟΝΗΣΙΔΑ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΘΕΡΜΟΝΗΣΙΔΑ

Αυτή τη στιγμή:

Πεντέλη στα 509μ εντός θερμονησίδας 17,9

Δροσιά στα 390μ εκτός θερμονησίδας 16,8

Γιαυτό είναι τυχεροί πραγματικά όσοι μένουν εκτός λεκανοπεδίου...Εκτός από τις Τ φανταστείτε πόση διαφορά θα υπάρχει στους ρύπους της ατμόσφαιρας...Edited by: Kouvanos
    ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

exei drosia stin drosia gi'ayto... [i] Edited by: sibirikos13 "

Comment

κουβανε εισαι ολοσωστος τρεις φορες που ερχομουνα απο πατρα καλαμτα η απο αθημα καλαματα 2 χιλιομετρα πριν την πολη ειχε 2 βαθμους λιγοτερο ενω μεσα στην πολη η θερμοκρασια ανεβαινε αποτομα δυο βαθμους.το ιδιο μου εχει πει κι ο πατερας μου
      σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

ποσο μαλλον στην αθηνα πυ εκει ειναιαλλη φαση
        σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Ο Διονυσος ποσο εχει?

Comment

Δεν ξέρω ρε συ Mount, δεν ξέρω από που να βρω για το Διόνυσο...Πάντως αυτό με τη θερμονησίδα ισχύει κυρίως για τις πόλεις μας, αλλά είναι έντονο και για πιο μικρές επαρχιακές...Εκτός από Καλαμάτα που ανέφερε ο φίλος μας, ισχύει και για Λάρισα, Αγρίνιο (o Φάνης και ο beach-snow το έχουν επιβεβαιώσει) ότι στον κάμπο πιο ανοιχτά της πόλης έχει περισσότερη δροσιά..Και η διαφορά Γιάννενα κέντρο-Ανατολή Ιωαννίνων που βάραγε κάτι τρελές αναστροφές

Comment

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΑΝΕ.ΑΛΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΣΟΥ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΝΑ ΠΙΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ

Comment

Μπα είναι παντός καιρού γιατί δεν έχει σχέση με την Κούβα...Είναι μεγάλη ιστορία...

Σκέφτομαι να βάλω παρατσούκλι Ταϋγετιανός" για συμπαράσταση στο αγαπημένο σου βουνό...Κι εγώ έχω καταγωγή από Μεσσηνία φίλε και όντως ο Ταϋγετος είναι εντυπωσιακός. Αν και το κορυφαίο ελληνικό βουνό κατα τη γνώμη μου είναι ο Όλυμπος, όπου κάποτε θέλω να ανεβω μέχρι την κορφή του..."

Comment

Η Αθήνα γι'αυτό λέγεται και Λεκανοπέδιο" , περιβάλλεται απο 4 βουνά που λειτουργούν σαν "τοίχωμα" από τους δροσερούς ανέμους που πνέουν έξω απο αυτή.Ο καταβάτης άνεμος ,ειδικά τα καλοκαίρια, είναι θάνατος στο λεκανοπέδιο, αυξάνει την θερμοκρασία κατα 3-4βαθμούς σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές εκτός λεκανοπεδίου + τους ρύπους.....
                  "

Comment

Originally posted by Kouvanos

Μπα είναι παντός καιρού γιατί δεν έχει σχέση με την Κούβα...Είναι μεγάλη ιστορία...

Σκέφτομαι να βάλω παρατσούκλι Ταϋγετιανός" για συμπαράσταση στο αγαπημένο σου βουνό...Κι εγώ έχω καταγωγή από Μεσσηνία φίλε και όντως ο Ταϋγετος είναι εντυπωσιακός. Αν και το κορυφαίο ελληνικό βουνό κατα τη γνώμη μου είναι ο Όλυμπος, όπου κάποτε θέλω να ανεβω μέχρι την κορφή του...
                    ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΣΑΙ;ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΟς ΑΝΩΤΕΡΟς ΑΠΟ ΤΑΥΓΕΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.ΘΑ ΞΕΡΕΙς ΟΜΩς ΑΠΟ ΤΑΥΓΕΤΟ"

Comment

Originally posted by Kouvanos

Σκέφτομαι να βάλω παρατσούκλι Ταϋγετιανός" για συμπαράσταση στο αγαπημένο σου βουνό...Κι εγώ έχω καταγωγή από Μεσσηνία φίλε και όντως ο Ταϋγετος είναι εντυπωσιακός. Αν και το κορυφαίο ελληνικό βουνό κατα τη γνώμη μου είναι ο Όλυμπος, όπου κάποτε θέλω να ανεβω μέχρι την κορφή του...

Μία και μόνο μία φορά ανέβηκα μέχρι τον Μύτικα...Οκτώβρης του 2003 νομίζω ήταν! Για 3-4 μέρες μετά ήμουν απιστευτα πιασμένος βέβαια...και κατέβαινα τα σκαλοπάτια με πολύ μεγάλη δυσκολία

Ειναι κάμποσες ώρες διαδρομή, αλλά αξίζει....ειδικά τα λεγόμενα "Καζάνια" και η κορυφή είναι απίστευτα!

Τον Ταύγετο τον είδα και αυτόν όταν παρουσιάστηκα στην Σπάρτη το Σεπτέμβρη του 2004! Πολύ ωραία φαινόταν απο το στρατόπεδο, ειδικα το ξημέρωμα καθόμασταν και τον χαζέυαμε στην αναφορά!!!"
                      Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
                      Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
                      WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

Θεσσαλονίκη κέντρο ~30 μ : 21,9 βαθμοί

Θέρμη (λίγο έξω απο την Θεσσαλονίκη) 100 μ: 17,3 βαθμοί [i] Edited by: snowearth "
                        Κλειστόν

Comment

ο ταυγετος ειναι πολυ ομορφο βουνο απο χαμηλα μεχρι την κορφη του.πανω απο 1900 που βρισκεται το καταφυγιο αλλαζει εντελως το οψη του.απο εκει αρχιζουν διαφοροι σχηματισμοι στα πετρωματα του με αποκορυφωμα την κορφη του που λεγεται και πυραμιδα.κατα την γνωμη μου ειναι παραξενο βουνο γι'αυτο ειναι ωραιο και ισως και μοναδικο!

οσο για την θερμονησιδα οταν ερχεσαι απο αθηνα για τριπολη κατα ενα παραξενο τροπο η συραγγα του αρτεμισιου σε υψομετρο 800 μετρα εχει 2 περιπου βαθμους μεγαλυτερη θερμοκρασια απο το οροπεδιο της τριπολης που ειναι στα 660!οχι μεσα στην πολη βεβαια αλλα λιγο εξω εκει που μετριεται η κανονικη θερμοκρασια!
                          Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
                          Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
                          Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

Comment

νοτι εγω νομιζω οτι το αρτεμισιο εχει πιο χαμηλη θερμοκρασια.βεβαια εσυ ξερεις καλυτερα.επισης στην τριπολη μεσα στην πολη πολυ δυσκολα εχω πετυχει χιονι ενω στο αρτεμισιο πολλες φορες.το 200 τις αποκριες η τριπολη ειχε 10 ποντους χιονι κι αν και το αρτεμισι 50 ποντουσ.και αλλες φορες που θυμαμαι το πιο πολυ χιονι το παινει το αρτεμισι κι μετα το καλογερικο.εξαρταται τον καιρο

Comment

Originally posted by καλαματιανος
                              νοτι εγω νομιζω οτι το αρτεμισιο εχει πιο χαμηλη θερμοκρασια.βεβαια εσυ ξερεις καλυτερα.επισης στην τριπολη μεσα στην πολη πολυ δυσκολα εχω πετυχει χιονι ενω στο αρτεμισιο  πολλες φορες.το 200 τις αποκριες η τριπολη ειχε 10 ποντους χιονι κι αν και το αρτεμισι 50 ποντουσ.και αλλες φορες που θυμαμαι το πιο πολυ χιονι το παινει το αρτεμισι κι μετα το καλογερικο.εξαρταται τον καιρο
                              το αρτεμισο δλδ την συραγγα που εννοεις εσυ την πιανει απλως ο αερας πολυ και το μαζευει το χιονι.η θερμοκρασιακη διαφορα ειναι μικρη.
                              εγω μιλησα για το καλοκαιρι οχι το χειμωνα,εκει ειναι που η τριπολη κατι τι διαφορα,ακομα και απο πολεις της β ελλαδας
                              Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
                              Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
                              Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

Comment

Working...
                              X