Announcement

Collapse
No announcement yet.

MISO METRO!!!!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ε βρε παιδιά πολυ προσωπικά τα παίρνετε ... το τι αρέσει στο καθένα ..που να κάνει ...και πως... δε του αφαιρει το δικαίωμα να εκφραζει την απόψή του..
    Καλο πάσχα
    Που είναι η Χιονάτη????

Comment

Χωρίς να θέλω να υιοθετήσω τις δυναμικές" απόψεις του Faust ή να πάρω θέση στη διαμάχη(χρονιάρες μέρες), συμφωνώ κι εγώ ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών των Χ.Κ. δεν αγαπάνε πραγματικά το βουνό και τη φύση, τα κίνητρα τους είναι, δυστυχώς, άλλα. Αδρεναλίνη, "να χτυπηθούμε στο χιόνι" ή "να είμαστε trendy. Τα 2 πρώτα (το 3ο κατακεραυνώνεται ασυζητητί) δεν είναι απορριπτέα.
      Και αυτά είναι μέρος της χιονοδρομίας και χρειάζεται μία εκτόνωση από τη καθημερινή ρουτίνα, αλλά αν δε συνοδεύονται από ένα σεβασμό και αγάπη για τη φύση, τότε βαδίζουμε σε λάθος χιονο-μονοπάτι. Όλο και περισσότερο βλέπω νεαρούς snowboarders που συμπεριφέρονται λες και κάνουν skateboard στο Σύνταγμα ή στην Αριστοτέλους. Δεν έχω κάτι με το skateboard, αλλά το βουνό δεν είναι πλατεία και απαιτεί το σεβασμό μας. Δν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μεταφέρουμε στο βουνό, μαζί με τους εαυτούς μας, τις αστικές μας κακές συνήθειες. Αν και μου αρέσει πολύ η χιονοδρομία, πιστεύω ακράδαντα ότι τα χιονοδρομικά είναι από μόνα τους μια μορφή "βιασμού" της φύσης. Δείτε τις ’λπεις, το λίκνο της τουριστικής χιονοδρομίας, κάθε ραχούλα έχει και λιφτ επάνω. Το αποτέλεσμα, η Ελλάδα έχει περισσότερες αρκούδες από όλες οι ’λπεις μαζί. Παρ' όλα αυτά πιστεύω στον ελεγχόμενο χειμερινό τουρισμό γιατί μπορει να είναι η έσχατη ελπίδα αναγέννησης εγκαταλελειμένων και τελματωμένων ορεινών εσχατιών. Το βασικό συστατικό επιτυχίας ενός τέτοιου σχεδίου είναι ΑΓΑΠΗ και ΜΕΡΑΚΙ για το βουνό. Διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι η(συνομήλικη μου) νέα γενιά δεν εμφορείται από τέτοιες αξίες στο βαθμό που θα έπρεπε. Ο υποτιθέμενος διαπλαστικός ρόλος του σχολείου είναι τραγικά απών. Οι δάσκαλοι πηγαίνουν τα παιδιά εκδρομές-περιπάτους (όπως λεγονται)στα Village (!), αντί να πάνε μια εκδρομή στο βουνό. Αυτά είναι σημάδια που θα έπρεπε να μας προβληματίσουν, αλλά τα προσπερναμε ελαφρά τη καρδία. Δε γράφω άλλα γιατί σε λίγο θα ακούγομαι σαν τους γέρους του Μαπετ Σόου. Καλή Ανάσταση σε όλους!
      "
      Μπρρρρρρρρρρρρ!!!

Comment

[i]

Originally posted by Crystallo
        Το βασικό συστατικό επιτυχίας ενός τέτοιου σχεδίου είναι ΑΓΑΠΗ και ΜΕΡΑΚΙ για το βουνό.

Αλλά να προσθέσω και επιστημονική γνώση αλλά και συμβολή περιβαλλοντολόγων και δασολόγων"

Comment

Σήμερα ήταν μια καταπληκτική ημέρα για σκι. Κρίμα που δεν λειτουργούσε η Κρέμαση. Βέβαια ήμασταν καμιά κατοσταριά όλοι κι όλοι. Το χιόνι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και άρχισε να σουπιάζει γύρω στη μια το μεσημέρι. Σήμερα ήταν και η τελευταία μου φορά για σκι.Ελπίζω ο επόμενος χειμώνας να έρθει διαφορετικός σε σχέση με το φετινό απαράδεκτο. Καλό Πάσχα σέ όλους!!!

Comment

Originally posted by Crystallo
            Αν και μου αρέσει πολύ η χιονοδρομία, πιστεύω ακράδαντα ότι τα χιονοδρομικά είναι από μόνα τους μια μορφή βιασμού" της φύσης. Δείτε τις ’λπεις, το λίκνο της τουριστικής χιονοδρομίας, κάθε ραχούλα έχει και λιφτ επάνω. Το αποτέλεσμα, η Ελλάδα έχει περισσότερες αρκούδες από όλες οι ’λπεις μαζί.
            Πολύ σωστά.Στις ’λπεις αγωνίζονται να διασώσουν την πανίδα και χλωρίδα τους,που έχει υποστεί μεγάλες πληγές από την τουριστική υπερεκμετάλλευση.Στην Ελλάδα τα τελευταία ίχνη ’γριας Ζωής βρίσκονται σε Πίνδο και Ροδόπη.Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση αυτών των ευαίσθητων οικοσυστημάτων και όχι να μιμηθούμε τα λάθη που έγιναν στις χώρες των ’λπεων.Η αύξηση του αριθμού των χιονοδρομικών θα καταστρέψει ότι πιο παρθένο έχει απομείνει στη χώρα μας.
            "
            www.ofaktis.gr

Comment

Working...
            X