Και πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν αντί για τις σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά, είδαμε ασθενείς βροχές κατά βάση και ελαφρές έως πολύ ελαφρές χιονοπτώσεις στα Δυτικά ορεινά, ενώ στα Ανατολικά λίγες πασπάλες. Απογοήτευση φυσικά τόσο στη Δίρφη όσο και στην Πάρνηθα που απ ότι φαίνεται δεν έριξε ούτε πασπάλες.
Βέβαια κάποιοι θα διαφωνήσουν, αλλά συνήθως είναι αυτοί που προβλέπουν πάντα μεγάλα πράγματα.
Δυστυχώς ο Παρνασσός έμεινε με 5-10 εκ φρέσκου, ενώ στην βάση δεν έχει χιονοκάλυψη η οποία μπορεί να αντέξει πάνω από 24 ώρες, τα Καλάβρυτα 15εκ φρέσκου χιονιού, Καιμακ 40, Βασιλίτσα 25, Σέλι και Πηγάδια 10, Πήλιο απ ότι φαίνεται 20 και Καρπενήσι 30.
Θυμάστε τι περιμέναμε στις 16/3. Πάνω από ένα μέτρο στην Πίνδο και στα Βόρεια ορεινά, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα στα πεδινά. Ακόμη και χθες το απόγευμα το snowforecast ανέβαζε τον υετό για το βράδυ. Τελικά μόλις ήρθε, ξαστέρωσε και μείναμε με τα απογευματινά ψευτοχιόνια.
Στα πεδινά μια από τα ίδια. 39mm στο λεκανοπέδιο, 20 στον βόλο, 10 σε Λαμία και Θεσσαλονίκη, όπου υποτίθεται οι ανατολικές αυτές περιοχές το βράδυ της Πέμπτης θα δεχόντουσαν ισχυρές καταιγίδες.
Το προηγούμενο ΣΚ όλοι έλεγαν πως θα έχουμε βροχερή εβδομάδα με μια παύση το Σάββατο. Τελικά είχαμε μια ηλιόλουστη εβδομάδα με μια παύση την Πέμπτη. Και μη βγει κανείς και πει για επιτυχία πρόγνωσης.
Αν έχω άδικο να με διαψεύσετε.
Είχα δώσει στις 16/3 μια προσωπική εκτίμηση για τα ύψη χιονιού στα διάφορα χκ της χώρας:
16/3/07
Και μια προσωπική εκτίμηση και το τελικό ύψος χιονιού στα χκ μετά το πέρας της κακοκαιρίας :
ΦΑΛΑΚΡΟ 30-
ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 30+
ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ 30+
ΠΙΣΟΔΕΡΙ 30+
3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ 30-
ΣΕΛΙ 20 - 30
ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ 10 - 20
ΠΗΛΙΟ 10 - 20
ΠΕΡΤΟΥΛΙ 20 +
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 20 - 30
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 30+
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 30
ΜΑΙΝΑΛΟ 10+
Τότε ίσως φάνηκε αστεία αλλά τελικά επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με πιο δυσμενή αποτελέσματα για κάποια χκ.
Ειδικά για Παρνασσό, Καλάβρυτα, Πηγάδια, Σέλι κα. Πολύ δυσμενέστερα
Το Καιμακ λιγάκι ξέφυγε στα 40+ εκ.
Τώρα κάποιοι βγαίνουν και μιλάν δήθεν για σούπερ κακοκαιρία.
Προσωπική μου εκτίμηση τπτ απολύτως
Νομίζω έχουμε χάσει το μέτρο ..
Βέβαια κάποιοι θα διαφωνήσουν, αλλά συνήθως είναι αυτοί που προβλέπουν πάντα μεγάλα πράγματα.
Δυστυχώς ο Παρνασσός έμεινε με 5-10 εκ φρέσκου, ενώ στην βάση δεν έχει χιονοκάλυψη η οποία μπορεί να αντέξει πάνω από 24 ώρες, τα Καλάβρυτα 15εκ φρέσκου χιονιού, Καιμακ 40, Βασιλίτσα 25, Σέλι και Πηγάδια 10, Πήλιο απ ότι φαίνεται 20 και Καρπενήσι 30.
Θυμάστε τι περιμέναμε στις 16/3. Πάνω από ένα μέτρο στην Πίνδο και στα Βόρεια ορεινά, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα στα πεδινά. Ακόμη και χθες το απόγευμα το snowforecast ανέβαζε τον υετό για το βράδυ. Τελικά μόλις ήρθε, ξαστέρωσε και μείναμε με τα απογευματινά ψευτοχιόνια.
Στα πεδινά μια από τα ίδια. 39mm στο λεκανοπέδιο, 20 στον βόλο, 10 σε Λαμία και Θεσσαλονίκη, όπου υποτίθεται οι ανατολικές αυτές περιοχές το βράδυ της Πέμπτης θα δεχόντουσαν ισχυρές καταιγίδες.
Το προηγούμενο ΣΚ όλοι έλεγαν πως θα έχουμε βροχερή εβδομάδα με μια παύση το Σάββατο. Τελικά είχαμε μια ηλιόλουστη εβδομάδα με μια παύση την Πέμπτη. Και μη βγει κανείς και πει για επιτυχία πρόγνωσης.
Αν έχω άδικο να με διαψεύσετε.
Είχα δώσει στις 16/3 μια προσωπική εκτίμηση για τα ύψη χιονιού στα διάφορα χκ της χώρας:
16/3/07
Και μια προσωπική εκτίμηση και το τελικό ύψος χιονιού στα χκ μετά το πέρας της κακοκαιρίας :
ΦΑΛΑΚΡΟ 30-
ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 30+
ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ 30+
ΠΙΣΟΔΕΡΙ 30+
3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ 30-
ΣΕΛΙ 20 - 30
ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ 10 - 20
ΠΗΛΙΟ 10 - 20
ΠΕΡΤΟΥΛΙ 20 +
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 20 - 30
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 30+
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 30
ΜΑΙΝΑΛΟ 10+
Τότε ίσως φάνηκε αστεία αλλά τελικά επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με πιο δυσμενή αποτελέσματα για κάποια χκ.
Ειδικά για Παρνασσό, Καλάβρυτα, Πηγάδια, Σέλι κα. Πολύ δυσμενέστερα
Το Καιμακ λιγάκι ξέφυγε στα 40+ εκ.
Τώρα κάποιοι βγαίνουν και μιλάν δήθεν για σούπερ κακοκαιρία.
Προσωπική μου εκτίμηση τπτ απολύτως
Νομίζω έχουμε χάσει το μέτρο ..

Comment