Announcement

Collapse
No announcement yet.

Χειμώνας 2023 - 2024

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Τα σημερινά δωδεκάρια θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό , αν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι το διάστημα 10-14, τουλάχιστον για τα ημιορεινά του νομού μας.

    Οταν έχουμε κάτι χειροπιαστό, θα το καταλάβετε. Θα εμφανισθεί ο diko

    Comment


    • #47
      Θα ειναι πραγματικά κρίμα με τόσο συσσωρευμένο ψύχος στα βα , να την βγαλουμε με ρεταλια ψυχους και με θερμες εισβολες εξαιτιας της βλακειας που λεγεται γροιλανδικος.οπως και αν εχει μπαινουμε σε περιοδο ενδιαφεροντος ,εχουμε μεγαλο μοντελικο δρομο μπροστα ακομα και για τις 10/01 , το μετα ειναι αιωνας ,ολα ειναι πιθανα. Θα υπαρξει ευκαιρια για σοβαρη καταβαση ψυχους , θελει ομως και τυχη. ΟΠως και αν εχει απο τωρα μεχρι και 20/02 ειναι το ζουμι , το μετα προσωπικα με αφηνει αδιαφορο , η μερα θα εχει θεριεψει. Οσο το νωριτερο μας κανει τη χαρη τοσο το καλυτερο
      ομοιος ομοιω αει πελαζει

      Comment


      • #48
        Έλα να μπαίνουμε στην πρίζα σιγά σιγά. Επιτέλους γιατί είχε καταντήσει αηδία και αρρώστια αυτή η καλοκαίρια. Λογικά από τριτη βραδυ οι παραδοσιακές δυνάμεις Καπανδρίτι, βιλια κτλ κάτι θα κάνουνε. Ελπίζω να βελτιωθούν κιαλλο τα τρεξίματα και αρχικά να εδραιωθεί η όλη φάση και μετά την Κυριακή τα συζητούμε για το που θα χιονίσει σίγουρα

        Comment


        • #49
          Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!
          Σύμπνοια κυρίων τρεξιμάτων gfs και ευρωπαϊκού για 12/1. Έχει δρόμο ακόμα.

          Comment


          • #50
            Το υετοδιώκτη εχει η Αττική. Ως και 200 ώρες μπροστά 3 τρίωρα εχουν λίγη βροχούλα. Απελπισία!!!

            Comment


            • #51
              Καλημερες. Τα 12αρια της πεμπτης εδωσαν καλες πιθανοτητες για το διαστημα12-14 , τα χθεσινα πρωινα σαρωσαν τα παντα προς ανατολας και απο χθες το απογευμα δειλα δειλα τσιμπανε και παλι προς τα δυτικα. Υπαρχει χρονος για το 12-14 προφανως και στα 12αρια της δευτερας και πρωινα της τριτης θα μιλαμε υπο καλυτερες προυποθεσεις. Δεν ειναι τα ensembles καλα αλλα δεν ειναι και απαγορευτικα. Σε καθε περιπτωση επιτελους υπαρχει καποιο καιρικο ενδιαφερον.
              ομοιος ομοιω αει πελαζει

              Comment


              • #52
                Έχουμε βάσιμες ελπίδες να το δούμε έστω να πέφτει. Μέχρι τώρα πάμε καλά. Ειδικά με Ουκμο θα έβγαινε ένα όνειρο μου. Να θαφτω με -6 κ ΒΔ επιφανείας. Σημειωτέον ότι θα το έστρωνε ως τα καβούρια της Γλυφάδας. Αναφέρομαι στο 12αρι Ραν του Ουκμο.
                Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                Comment


                • #53
                  Πραγματικά το ουκμο έχει το καλύτερο σενάριο για αττικη. Πάντως προφανώς και αν θέλουμε να γίνει κάτι αξιοπρεπές πρέπει να πάει ο Αυλώνας σαφώς πιο δυτικά νότιο δυτικά θα έλεγα. Αυτά προς το παρών να δουμε και σημερα-αυριο τα τρεξίματα και ίσως γίνουμε πιο σοφοί

                  Comment


                  • #54
                    Oι οιωνοί είναι καλοί και οι πιθανότητα έστω για μια απλή χιονόπτωση μέχρι και το κέντρο της αθήνας μεγαλώνει. αρχίζει μάλιστα και εμφανίζεται και το σενάριο της καθολικής χιονόστρωσης σε όλο το λεκανοπέδιο μέχρι τη θάλασσα κάτι που μέχρι πριν 24 ώρες ούτε καν το συζήταγε κανείς. ακόμα έχουμε αρκετό δρόμο όμως. η ουσία είναι ότι το ούκμο χθες έκανε τη βρώμικη δουλειά και τράβηξε όλα τα άλλα μοντέλα δυτικότερα. σήμερα η μέρα πήγε πολύ καλά μοντελικά.
                    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                    Comment


                    • #55
                      Το σημαντικό εδώ που φτάσαμε είναι να θαφτούν τα βουνά μας από χιόνι και ό,τι έρθει και σε εμάς καλοδεχούμενο!

                      Comment


                      • #56
                        Έγραψα τις προάλλες ότι στα σημερινά 12αρια και τα αυριανα πρωινά θα είμαστε σοφότεροι. Τα πρωινά είναι άσχημα, μάλιστα το τέρας σταθερότητας ουκμο δε κατεβάζει καν ψύχος και όλα αυτά μέσα σε ένα τρέξιμο. Δεν έχει τελειώσει κάτι αλλά αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις μέχρι αύριο το πρωί, έχει τελειώσει το έργο. Σε κάθε περίπτωση δεν μιλάμε για κάτι ιστορικό αλλά για ένα αξιοπρεπές πέρασμα. Υπομονή ένα 24ωρο ακόμα το πολύ.
                        ομοιος ομοιω αει πελαζει

                        Comment


                        • #57
                          Καλημέρα παιδιά, είπαμε στα τέλη του μήνα τα καλά, Σάββατο λίγο χιονόνερο, άντε και καμιά νιφάδα αν κάτσει ο ΒΔ...

                          Comment


                          • #58
                            Μάλιστα, καλά πάμε!! Παρόλο που είχα γράψει για το διάστημα 10-14, παρέμενα σιωπηλός. Γιατι, πόσο αισιόδοξος μπορεί να είσαι, όταν στην καρδιά του χειμώνα δεν μπορεί να συννεφιάσει καν.
                            Τέλος πάντων, Μακάρι να βελτιωθούν τα πράγματα και να φορτώσουν, έστω, τα βουνά μας. Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτό. Θα το ξέρουμε μέχρι την Τετάρτη, αν και πόσο........
                            ΥΓ. Να συμπληρώσω, επισημαίνοντας ότι, πολλά από τα είδη δένδρων μας, χρειάζεται να αθροίσουν ένα ¨ποσό ψύχους" κατα τη διάρκεια του χειμώνα ώστε να μπορέσουν μετα να μεταβούν σε μια φυσιολογική ροή ανθοφορίας και καρποφορίας. Φέτος κινδυνεύουμε , αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να μην επιτευχθεί ούτε καν αυτό., με ότι συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή αλλά και για το δασικό πλούτο της χώρας μας.
                            Last edited by ANTONIS 64; 08/01/2024, 01:20 PM.

                            Comment


                            • #59
                              Καλησπερα . Αρτει αφιχθεις απο αγρινιο για την κηδεια της γιαγιας. Και χθες και σημερα απο αντιριο και βορειοτερα χαλαζοπτωσεις , καταιγιδες ,ανεμοθυελλες , απο πατρα προς αθηνα τα φαινομενα εκοβαν μαχαιρι. Το παναχαικο αχιονο 1900μ. Το παναιτωλικο κατι ψιλα χθες βραδυ πανω απο τα 1600-1700 και συζηταμε για χειμωνα? τα βουνα της ρουμελης που φαινονται απο την πατρων και της βορειας πελλοπονησου απο λιγο εως καθολου χιονι και εμεις θελουμε χιονι στην πορτα μας. Θα περιμενω μεχρι και τα αυριανα αλλα πλεον μετα και τα σημερινα 12αρια σχεδον τελειωσε το παιχνιδι για κατι καλο στα πεδινα ημιπεδινα. ταφοπλακες αυριο θα μπουνε μεχρι τοτε ελπιζουμε λιγο ακομα Απο εκει και επειτα η θερμη εισβολη για την οποια εγραψα πριν αρκετες μερες μα βασει την διαμορφωθεισα κυκλοφορια δυσκολα θα αποφεχθει. Αυτη ομως ειναι μια νεα κανονικοτητα , καμια εκπληξη.
                              ομοιος ομοιω αει πελαζει

                              Comment


                              • #60
                                Πλεον εχουμε εικονα , δεν αναμενουμε κατι αξιολογο , ομως τα βορεια προαστια της αθηνας κατι θα δουνε.Υπαρχει λιγο χρονος ομως μπας και το δουμε απλα να πεφτει και εμεις που ειμαστε βορειοτερα του κεντρου , μεχρι την πεμπτη αλλα πλεον η γενικη εικονα δυσκολα αλλαζει. Αυτο ομως που τεινει να κλειδωσει με γρηγορους ρυθμους ειναι μια ακομα θερμη εισβολη με προυποθεσεις για..καψιμο για την εποχη , ο υποτροπικος φαινεται ετοιμος να οργιασει πανω μας και αυτο δεν ειναι αλκυονιδες οπως διαβαζω αλλου , αυτα ειναι σαχλαμαρες , οι αλκυονιδες εχουν αιθριο καιρο , ασθενεις ανεμους και για την αθηνα π.χ μια διακυμανση απο 5-7 μεχρι 14-15 βαθμους, με σεναρια που βλεπω 15+ στα 850 οι ελαχιδτες θα ειναι ανοιξιατικες . Τα εχουμε πει για την αηδια τον γροιλανδικο , απο εκει και επειτα μπορει ευκολα να καει το δευτερο μισο του γεναρη. Το συμπερασμα , εχουμε μπροστα μας 5 μερες χειμωνα και μετα απο λιγο εως πολυ πανω απο τα κλιματικα. Οτι εχουμε βαρεθει να λεμε δλδ εδω και χρονια. Ο χειμωνας στην ελλαδα ειναι 10 μερες και οι υπολοιπες 80 ηπιος εως ανοιξιατικος καιρος.
                                Σε λιγη ωρα μπαινει ψυχρος βακος και ο καιρος θα κλεισει με χιονοκουρτινες στα ορεινα του νομου εως και χαμηλα, εκτιμω οτι ισως εχουμε εκπληξουλες το βραδυ
                                ομοιος ομοιω αει πελαζει

                                Comment

                                Working...
                                X