Announcement

Collapse
No announcement yet.

Αναφορές Χιονιά 5/2 - 7/2 2023

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ναι ανοιξε ο καιρος μετα απο τοσες μερες, ληξη προς ωρας. Ηλιος και ξεκιναμε ενα υπεροχο λιωσιμο μπας και καταφερουμε να βγουμε στον κεντρικο χαχαχα

    Comment


    • Στα 200μ λίγο έξω από το Βόλο κοντά στα μισό μέτρο ο απολογισμός. Έβαλε κι άλλο μέσα στο βράδυ αλλά ήταν υγρό βαρύ χιόνι κι έκατσε. Το σκηνικό είναι απλά υπέροχο, πολύ περισσότερο από ό,τι περιμέναμε.
      Attached Files

      Comment


      • Έκλεισε ο καιρός σιγά σιγά. Αυξήθηκε ο αέρας και ξεκίνησε ασθενής χιονόπτωση.

        Comment


        • Εδω και κανένα δίωρο, χιονιζει πάλι, ψιλό μεν, αλλα προσθέτει στο ήδη υπάρχον.

          Comment


          • και εδω χιονιζει ασθενως..

            Comment


            • Στούπα τώρα με ανεβασμένη θερμοκρασία όμως.

              Comment


              • Ρίχνει αρκετά εδώ και κάποια ώρα.

                Comment


                • Μια απο τα ίδια κι εδώ, Καλημέρα..........

                  Comment


                  • Καλημέρα. Αν με ρωτούσατε ποιος είναι ο ιστορικός χιονιάς που περίμενα μετά το 91' και το 2001, θα σας έλεγα αυτός. Μπορεί να μην έχουμε τα cm εκείνων των χιονιάδων ή της Μήδειας, του 2004 κτλ. αλλά το ότι χιονίζει από την Κυριακή λέει πολλά...Πραγματικά αν δεν είχαν μεσολαβήσει τα χθεσινά λιωσίματα δεν ξέρω για τι συνολικό ύψος χιονιού θα μιλούσαμε σήμερα.

                    Comment


                    • Εριχνε μεχρι τις 9 το πρωι.
                      Εχει ξενκινησει το μεγαλο λιωσιμο με Τ στο +2
                      Last edited by leoy; 09/02/2023, 11:34 AM.

                      Comment


                      • Καλημέρα σε όλους!

                        Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της Barbara για την περιοχή μου πάντα θα έλεγα ότι ήταν μια Αξιολογότατη χιονοκαιρία που αν δεν είχαν προηγηθεί τις δύο προηγούμενες χρονιές η Μήδεια και η Ελπίδα θα ήταν η κορυφαία από το 2008.

                        Εκεί που χάνει σε σχέση με τις δύο προηγούμενες είναι στο αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαμε άτυχοι στο σύνολο των ημερών της Barbara. Τη μέρα 0 είδαμε τις στούπες μας αλλά όταν ήρθαν οι χιονοθερμοκρασίες είχαμε μετά βίας 3ωρη χιονόπτωση με ολική χιονόστρωση την επόμενη μέρα 1. Χάσαμε δλδ τη νύχτα με αποτέλεσμα η χιονόστρωση να είναι μεν ολική αλλά σχετικά φτωχή. Τη μέρα 1 είχαμε καθολική ηλιοφάνεια που έλιωσε τα πάντα σε χρόνο dt. Η ημέρα 2 ήταν πιο ενδιαφέρουσα αφου κατά διαστήματα χιόνιζε από το πρωί της μέχρι το απόγευμα με έντονα ξεσπάσματα αλλά σύντομα. Σταθήκαμε όμως πάλι άτυχοι διότι τη νύχτα ενώ είχαμε ευκαιρία να ξαναστρωθούμε δεν έκανε τίποτα. Την επόμενη μέρα 3 και ενώ τα πάντα ήταν παγωμένα πάλι δεν υπήρχε ίχνος σύννεφου ενώ θαβόταν ο Βόλος. Έριξε πάλι μια στούπα το μεσημέρι και τέλος. Σήμερα μέρα 4 είχαμε υετό δεν έριχνε όμως χιόνι για ένα βαθμό.

                        Γενικά υπήρχε πολύ καλή διάρκεια αλλά καθόλου σωστός συγχρονισμός υετού και Τ. Γλυκόπικρη λοιπόν η Βαρβάρα για εδώ. Ελπίζω μέχρι 10/3 να γίνει τίποτα πιο αξιόλογο αν και λιγάκι δύσκολο.
                        Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                        Comment


                        • Χιονίζει πάλι εδώ χαχαχαχα

                          Comment


                          • Είχαμε υετό δεν είχαμε τ , είχαμε τ δεν είχαμε υετό. Αυτή ήταν η κατάσταση. Σε καμία περίπτωση το 3/3 . Για πάνω από τα 300 μέτρα όμως ήταν μια ιστορική χιονοκαιρια. Ούτε η Κηφισιά δε μπόρεσε να στρωθεί σοβαρά. Αυτό που έβλεπα να γράφουν στα μέσα κοινωνικά δίκτυα αλλά και που συζητούσα με συναδέλφους ήταν ότι από τη Βαρυμπόμπη και μετά τα φαινόμενα έκοβαν μαχαίρι προς τα κάτω. Με βακο και -7 οριακά -8 , κάτω από τα 300 δε στρώνει. Την Κυριακή προσωπικά δε περίμενα τίποτα παραπάνω από όσα έγιναν.ΕΜΥ και ο ζιακο είδαν κάτι στο nowcast που τους τρόμαξε αλλά τελικά δεν έγινε. Κρύο από εδώ και πέρα και λογικά πεδινό χιόνι τέλος για εμάς. Ακόμα και αν έρθει μετά τις 20/02 με αφήνει αδιάφορο , λιώνει μέσα σε 2 ώρες. Καλή συνέχεια δε ξέρω αν θα ξαναγράψω βασικά δεν έχει νόημα να το παλεύουμε 10 άτομα, έχει εγκαταλειφθεί τελείως το φόρουμ στην τύχη του...
                            ομοιος ομοιω αει πελαζει

                            Comment


                            • pzour_14
                              pzour_14 commented
                              Editing a comment
                              Πολύ σωστά όσα αναφέρεις από άγιο Στέφανο και επάνω πήγανε περίφημα και τα βιλια πολύ καλά. Όσο αφορά το forum ποιος είναι ο διαχειριστης;;

                          • Σαν απολογισμό τα υπέρ βόρεια και τα δυτικά ήταν τα κερδισμένα που σε ορισμένες περιπτώσεις όπως τα δυτικά ήταν και καλύτερα από πέρσι. Τα υπέρ βόρεια λέγοντας Καπανδρίτι και λοιπές δυνάμεις και δυτικά βιλια ήταν πιστευω πολύ καλύτερα από πέρσι μένει να μας το επιβεβαιώσει diko. Ήταν γενικά περίεργη η φάση 5 ημέρες χιονίζει σε αρκετές περιοχές αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο ακόμα και για τα βπ. Όσο αφορά τον Πειραιά τα είπαμε δυστυχώς θέλουμε γεμάτο-10 ώστε να στρώνει και να μην πτι χρειάζεται ούτε δυναμική ούτε τιποτα. Καλά να ειμαστε θα πάμε πάλι σκ να απολαύσουμε το χιόνι, δίπλα μας είναι!!!! Στο forum μετά την διάλυση η αλήθεια είναι ότι γράφουν οι ίδιοι και οι οι ίδιοι αλλά δεν ξέρω και πως θα μπορούσε να αλλάξει αυτό. Τεσπα σας κούρασα πα ε κατά τις 20 πάλι που αχνοφαίνεται κάτι.

                            Comment


                            • leoy
                              leoy commented
                              Editing a comment
                              Καπανδριτι, πολυδενδρι σαφως καλυτερα απο περυσι.
                              Περυσι μας παταγε κατω η Ηλιουπολη σε εκατοστα χααχαχ.

                          • Θέλω να πω και εγώ κάτι για το forum, καταρχήν το ότι έχουν μείνει 10 νοματαίοι, δεν είναι αναγκαστικά κακό, ειδικά όταν ανάμεσά τους είναι τρομεροί ερασιτέχνες μετεωρολόγοι (δεν χρειάζεται να τους κατονομάσω, τους ξέρουν πλέον "και οι πέτρες"). Η απουσία του Γιάννη από τον Διόνυσο ίσως αποτελεί τη πιο χτυπητή αδυναμία του "φετινού" φόρουμ (ελπίζω κάποια στιγμή να ξαναγράψει) και κάποια άλλα παιδιά που αναφέρατε, τα οποία δεν γράφουν πλέον συχνά. Από κει και πέρα, υπάρχει και ο αντίλογος με φόρουμ που θυμίζουν παιδικό σταθμό, με αναφορές αληθινές όσο και ο Πίτερ Παν κτλ. Εμένα guys αυτή η φάση μου φαίνεται πιο κουλ και πιο ξεκούραστη και για τον αναγνώστη..

                            Comment


                            • ANTONIS 64
                              ANTONIS 64 commented
                              Editing a comment
                              Προσυπογράφω. Την ιστορία την γράφουν οι παρέες και όχι το πλήθος. Θα έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια αναγέννησης του forum, συμφωνώ, αλλά όχι σε βάρος της εγκυρότητας. Το ότι έμεινα εδώ και γράφω, είναι για μένα στάση ζωής. Θα συνεχίσω ακόμα και αν μείνω μόνος μου. Μεχρι βέβαια να το κλείσει ο διαχειριστής. Είναι ένα από τα πιό αγνά κομμάτια της ζωής μου. Θα το κρατήσω μέσα μου έστω και αν τελειώσει κάποια μέρα....

                            • Ioannis Xionias
                              Ioannis Xionias commented
                              Editing a comment
                              Το "λίγοι και καλοί" είναι κάτι που θα ταίριαζε στην περίσταση...

                              Και μπράβο σου Αντώνη!
                          Working...
                          X