Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός χαρτών Χειμώνα 2023

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Καλημέρα παίδες! Ότι και να πάρουμε από την επερχόμενη κακοκαιρία κέρδος θα είναι! Από την άποψη ότι μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές με χιονοστρωσιμο μέχρι την παραλία, στατιστικά δεν έχει γίνει ξανά το 3 στα 3!

    Comment


    • Originally posted by snowfir View Post
      Βόλο μας πιάνει αυτός ο καιρός ή μόνο από Εύβοια και κάτω;
      Σας πιάνει και πολύ μάλιστα σύμφωνα με τα τελευταία τρεξίματα του gfs τουλάχιστον. Αν δεν αλλάξει θα δείτε στρωμένο χιόνι.
      Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

      Comment


      • Θυμάμαι που τη Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σας ανέβασα αυτό και γελάω ρε φίλε...και εκτοτε έχω ανεβάσει τουλάχιστον άλλες δύο φορές για το διάστημα 3-4 Φλεβάρη. Εγώ το πιστεύω πολύ το cfs στα μακροπρόθεσμα, δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει μέσα.

        Comment


        • Ioannis Xionias
          Ioannis Xionias commented
          Editing a comment
          Πωπω φίλε! Εκείνο το διάστημα ήμασταν σε "καλοκαιρινή" διάθεση. Εγώ έκανα μπάνιο στη θάλασσα! Μου φαινόταν τόοοοσο μακρινό... κι όμως!!!

      • EMY
        ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα μπαρμπαρα (barbara) στη χώρα μας από την κυριακή (05/02/2023). τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

        πιο αναλυτικά:

        χιονοπτώσεις

        α) την κυριακή (05/02/2023) θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις

        1. από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι η θράκη και η χαλκιδική.

        2. πριν από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της θεσσαλίας, την εύβοια και την ανατολική στερεά, ιδιαίτερα τη βοιωτία και την αττική. οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών.

        3. από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως των κεντρικών και βόρειων κυκλάδων καθώς και της κρήτης. στην κρήτη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

        4. καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του αιγαίου.

        β) τη δευτέρα (06/02/2023) κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου αιγαίου, στις σποράδες, την εύβοια, την ανατολική στερεά, τις κυκλάδες και την κρήτη.

        γ) ειδικά για την αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την κυριακή (05/02/2023) αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. ωστόσο από τη δευτέρα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν εκ νέου σε όλο το νομό.

        δ) την τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική ελλάδα από τη θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης στις κυκλάδες και την κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

        χαμηλές θερμοκρασίες

        από την κυριακή (05/02/2023) αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

        θυελλώδεις ¶νεμοι

        από την κυριακή (05/02/2023) το μεσημέρι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από το απόγευμα της κυριακής στο ιόνιο και από την τρίτη (07/02/2023) στο αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.
        ομοιος ομοιω αει πελαζει

        Comment


        • Ο καναδος χιονιζει την αττικη κατα διαστηματα απο κυριακη μεχρι και το σαββατο , απιστευτα πραγματα
          ομοιος ομοιω αει πελαζει

          Comment


          • Originally posted by DIMITRISPAP View Post
            Ο καναδος χιονιζει την αττικη κατα διαστηματα απο κυριακη μεχρι και το σαββατο , απιστευτα πραγματα
            Μα αυτό ακριβώς είναι που μου αρέσει σε αυτην την κακοκαιρία. Δεν είναι ένας βαρβάτος αυλώνας, που φευγει μετά γρήγορα ανατολικά και γειά σας. Εχουμε μπροστα μας 5-6 μέρες μες χιονοθερμοκρασίες. Ειναι από τις λίγες φορές που αξίζει να συνεχίζεις να βλέπεις τα τρεξίματα ακομα και λίγο πριν την έλευση του χιονιά, γιατί το παρακάτω μπορεί να κρύβει θετικές εκπλήξεις. Βλέπε Gem, όπως είπες κι εσύ!!

            Comment


            • DIMITRISPAP
              DIMITRISPAP commented
              Editing a comment
              τα ψεματα τελειωσαν ειμαστε μια ανασα απο την κυριακη

            • diko
              diko commented
              Editing a comment
              Νέο location! Και εις ανώτερα!

            • ANTONIS 64
              ANTONIS 64 commented
              Editing a comment
              Ποσο ανωτερα, ρε συ?? Λιγο ακομα και θα φτασω καζίνο!!

          • μια πρωτη εικονα απο τις συσκεψεις....υπαρχει ανησυχια κυριως για βορεια αττικη διοτι θεωρουν πιθανο το ενδεχομενο διαδοχικων χιονοκυματων μεχρι και παρασκευη -σαββατο.
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


            • ampalaeo
              ampalaeo commented
              Editing a comment
              Δημήτρη, έχεις εικόνα αν σκέφτονται από τώρα να κλείσουν σχολεία και παιδικούς σταθμούς και λόγω κρύου; Αν μάθεις κάτι σφύρα για να δούμε τι θα κάνουμε τα πιτσιρίκια από βδομάδα...

          • για βορεια αττικη ειναι κλειδωμενο. για κεντρο θελω να ειμαι ειλικρινης μαζι σας , εχουν επιφυλαξεις αν μπορει να στρωθει αλλα λογω του κρυου και των εκλογων κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι κλειστα.καπου πρωι κυριακης θα αρχισουν να σκανε τα 112 στα κινητα μας. οτι μπορω μαθαινω παιδια και εγω παλαιοτερα ειχα καλυτερη προσβαση λογω συγγενικου προσωπου. και οι παραχωρησιουχοι των εθνικων οδων εχουν ενημερωθει. Οπως προειπα επειδη ειναι κοντα εκλογες το αφεντικο απο μαξιμου δε θελει λαθη ουτε και απο τον πατουλη του οποιου δικη του αποφαση ειναι τα σχολεια
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


            • Click image for larger version

Name:	euT2mMonInd1 (1).gif
Views:	921
Size:	18.1 KB
ID:	6893

              Comment


              • georgevass
                georgevass commented
                Editing a comment
                φερε φτυαρι....

            • Τι να πω βλέπω ακόμα χάρτες δεν τους χορταίνει το μάτι μου....στα απογευματινά δείχνουν και τάσεις να ψυχράνει κιαλλο, μακάρι ώστε να στρωθεί και όλη η Αττική αν και αυτό ίσως είναι λίγο δύσκολο και θα εξαρτηθεί και από την ραγδαιοτητα. Όλα δείχνουν να είναι υπέρ μας, καλά χιονια καλές αναφορές και προσοχή ειδικά στην Εύβοια

              Comment


              • Καλησπέρα! Αρχικά θέλω να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ την όρεξη σας για τις προβλέψεις , και οφείλω ένα ευχαριστώ αφού τα τελευταία 3 χρόνια παρακολουθώ το forum στενά όποτε πρόκειται για χιονιά. Αγαπώ κι εγώ πάρα πολύ το χιόνι και φέτος έχω προσπαθήσει κι εγώ να μάθω να διαβάζω μετεωρολογικά μοντέλα.

                Έχω και μια ερώτηση να κάνω που με κέει πολύ. Όλα δείχνουν ότι Κυριακή και δευτέρα θα έχουμε χιονόπτωση σε μέρη του λεκανοπεδίου αλλά τι πιθανότητες υπάρχουν να δούμε χιονόστρωση; Και για τι μέγεθος χιονόστρωση θα μιλάμε άμα υπάρξει (σαν πέρσι/πρόπερσι). Υπάρχει τρόπος να το ξέρουμε αυτό;

                Ρωτάω γιατί είμαι στο εξωτερικό και πρόκειται να γυρίσω την Πέμπτη, αλλά αν είναι να πέσει χιόνι πολύ πρέπει να δράσω άμεσα να αλλάξω εισητήρια όσο ακόμα μπορώ.

                Ευχαριστώ και πάλι!

                Comment


                • pzour_14
                  pzour_14 commented
                  Editing a comment
                  Καλώς ήρθες στην παρέα φίλε μου, θα μάθεις και εσύ και θα αποκτήσεις εμπειρία στους χάρτες με τον καιρό. Και εγ έτσι πριν χρόνια ξεκίνησα από αυτό το forum και έμαθα και με την βοήθεια κάποιων παιδιών ξεχωρίζω τώρα κάποια πράγματα. Σαν το περσινό δε νομίζω ότι μπορεί να είναι βέβαια πάντα η Αττική είναι απρόβλεπτη και αυτή είναι η γοητεία της.

              • Χιονόπτωση - το τονίζω χιονόπτωση και όχι χιονόστρωση - θα έχουμε σε όλο το νομό. Από εκεί και πέρα ο πολικός αεροχειμαρος θα έχει διαδοχικές διαταραχές από ότι φαίνεται. Η χιονόστρωση στην Αθήνα είναι πάντα μια δυσκολη υπόθεση. Δεν έχουμε να κάνουμε με το έπος του 2002 ούτε με τη μετεωρολογική βόμβα του 2004 όπου το ερώτημα ήταν πόσα εκατοστά χιονιού θα στρωθουν στο κέντρο 10 η 20 η 25. Οι διαμένοντες από Μαρούσι και πάνω κοιμούνται ήσυχοι οι πιο χαμηλοί έχουμε τα άγχη μας , οι παραθαλάσσιοι ζόρια πολλά...
                ομοιος ομοιω αει πελαζει

                Comment


                • Έγιναν σημαντικές εκπτώσεις από τον ευρωπαίο... αν συνεχίσει σε αυτό το τροπάρι και επαληθευτεί, μάλλον πολύ δύσκολα θα δω κι εγω χιονόστρωση. Είμαι περίεργη να δω τι θα γίνει τελικά.

                  Comment


                  • Xionias Attikis
                    Xionias Attikis commented
                    Editing a comment
                    Καλησπέρα Στέλλα, σε τι ακριβώς ο Ευρωπαίος έχει κάνει εκπτώσεις? θερμοκρασιακά στα ανώτατα? υετικά?
                    Στέφανος

                  • stelladeli
                    stelladeli commented
                    Editing a comment
                    Γεια σου Στέφανε, οι Τ στα 850 ναι, όλο και αυξάνεται ο μέσος όρος (λιγοστεύουν τα σενάρια του ανσαμπλ με Τ από -8 και κάτω, άρα και οι πιθανότητες για χιονόστρωση). Αυτήν τη φορά τον υετό τον έχω σίγουρο. Οι Τ όμως μπορεί και να χαλάσουν τη φάση. Για να δούμε...

                  • Xionias Attikis
                    Xionias Attikis commented
                    Editing a comment
                    Στέλλα μου, τα ίδια είναι απλά σε μπερδέυει διότι τρέχει ο Ευρπαίος (για τον χάρτη της Ελλάδος μιλάω), ανά 24ώρο επομένως αν δεις τις ώρες τώρα στο 12άρι του είναι κάθε 01:00 τα ξημερώματα ενώ το προηγούμενο τρέξιμο έδειχνε κάθε 13:00 μεσημέρι κοινώς.

                • Originally posted by GiaPa View Post

                  Σας πιάνει και πολύ μάλιστα σύμφωνα με τα τελευταία τρεξίματα του gfs τουλάχιστον. Αν δεν αλλάξει θα δείτε στρωμένο χιόνι.
                  Για να δούμε γιατί ο Βόλος ειναι πολύ καλά προστατευμένος. Υπάρχει πάντα και το ανατολικό/νότιο Πήλιο που σε τέτοιες κακοκαιρίες είναι άλλος θεός και μιλάω πάντα για παραθαλάσσια.

                  Comment


                  • Την Κυριακή ενώ θα ξεκινήσει από νωρίς σχετικα χιόνι στο λεκανοπέδιο φαίνεται να γυρνάει βορειοανατολικος πρόσκαιρα το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ με -7 στα 850 και να τρώμε προσωρινά χιονόνερο οι κάτω των 250-300 μέτρων. Για να δούμε τι θα δουμε
                    ομοιος ομοιω αει πελαζει

                    Comment

                    Working...
                    X