Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός χαρτών Χειμώνα 2023

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Καλησπέρα στη παρέα...

    Κυριακή από πριν το μεσημέρι χιόνι θα πέφτει πάνω από τα 100μ μέσα στο λεκανοπέδιο ενώ τις στιγμές έξαρσης θα χιονίζει μέχρι Φάληρο. Τώρα για το απόγευμα όντως με την αλλαγή των ανέμων σε ΒΑ υπάρχει ένα θέμα που μάλλον όμως εξισορροπείται με τη παράλληλη πτώση της Τ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στο weatheronline το wet belt zero level εκείνες τις ώρες το δείχνει να πέφτει!!! και μάλιστα να είναι στα 100μ!!! αν επιπλέον αυτό το συνδυάσει κανείς και με τα επισης πτωτικά σημεία δρόσου!!! εκείνες τις ώρες τότε εξηγείται το τόσο χαμηλό επίπεδο παγοποίησης.
    Αν αυτό πραγματικά συμβεί τότε όχι μόνο πουθενά δεν θα γυρίσει σε χιονόνερο αλλά θα κατέβουν και τα χιόνια μέχρι το κύμα!! όλα αυτά επαναλαμβάνω τις ώρες που θα μπει ο ΒΑ!!!
    Προσπαθώ να βρω εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό το παράδοξο και δε βρίσκω....όμως μας συμφέρει αυτό είναι το μόνο σίγουρο
    Δείτε χάρτες στις 0.25 μοίρες στο meteociel και πηγαίνετε στο point de rose θα σας πέσει το σαγόνι
    Last edited by icestorm; 04/02/2023, 12:39 AM.
    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

    Comment


    • Καλημερα

      ο Ποσειδώνας από τον ευρωπαιο αντλει δεδομενα;

      τρομερες εκπτωσεις για το λεκανοπεδιο σε σχεση με χθες

      Comment


      • stelladeli
        stelladeli commented
        Editing a comment
        Καλημέρα! Μην το κοιτάς το poseidon καθόλου, δεν είναι αξιόπιστο.

    • ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ( αφαιρω προσωρινα το δασκαλος γιατι βγαζει κακιες τελευταια)
      Η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα μας σταδιακά θα ενταθεί και από πλευράς υετού το ενδιαφέρον στρέφεται προς τις ανατολικές και νότιες περιοχές της, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές (νότια πεδινά), τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις.
      Ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις αρχικά θα εκδηλωθούν στο Β. Αιγαίο και τις ανατολικές και νότιες περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά βαθμιαία με τη στροφή των ανέμων σε Β-ΒΑ και την ενίσχυσή τους οι χιονοπτώσεις θα «μεταφερθούν» προς την Α-ΝΑ Θεσσαλία (κυρίως την Α. Μαγνησία), την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, την Αττικοβοιωτία και τα ορεινά των βορειότερων Κυκλάδων. Εννοείται ότι τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στις όμορες προς τις παραπάνω περιοχές και βέβαια ότι θα χιονίσει πολύ στην ορεινή Κρήτη.
      Στην Αττική, αξιόλογες βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) αναμένονται τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Αναφορικά με τον καιρό της Κυριακής, εντυπωσιακό θα είναι το μπάσιμο του χιονιά από τα ΒΑ που αναμένεται 1 με 2 ώρες πριν το μεσημέρι. Κατά τη γνώμη μου, είναι δύσκολο να παρατηρηθούν: (α) χιονοπτώσεις στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές και (β) αξιόλογες χιονοστρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
      Όσο για τη συνέχεια, επισημαίνονται: (α) η «υποτροπούλα» της Δευτέρας προς την Τρίτη και (β) η πολυήμερη εμμονή του ΒΑ ρεύματος και του καιρού που αυτό προκαλεί στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές της χώρας
      ομοιος ομοιω αει πελαζει

      Comment


      • το ευρωπαικο μας εχει στο -6 μεχρι κυριακη , χιονοθερμοκρασιες δηλαδη για μια βδομαδα τουλαχιστον για τα 400-500 μετρα. Τα υπολλειματα της διαταρραχης θεωρω οτι θα μας δινουν απλοχερα εκπληξουλες τυπου 2003 τις νυχτερινες ωρες χαμηλα απο τεταρτη και μεχρι σαββατο για να δουμε....
        ομοιος ομοιω αει πελαζει

        Comment


        • Καλημέρα, τελικά θα έχουμε -7.5 ή έστω -7 μέχρι Τρίτη ή δεν παίζει??

          Comment


          • νεα καμερα στο φλαμπουρι παρνηθας στα 1150 απο το forecast weather. Χιονιζει με θετικες τιμες στα 850.αυτο λεγεται δυναμικη. αλεξ αν ανησυχεις εσυ στα 375 τι να πουμε εμεις? εσυ απο αυριο απογευμα θα εισαι ντυμενος στα λευκα .
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


            • Originally posted by DIMITRISPAP View Post
              νεα καμερα στο φλαμπουρι παρνηθας στα 1150 απο το forecast weather. Χιονιζει με θετικες τιμες στα 850.αυτο λεγεται δυναμικη. αλεξ αν ανησυχεις εσυ στα 375 τι να πουμε εμεις? εσυ απο αυριο απογευμα θα εισαι ντυμενος στα λευκα .
              Έχεις δίκιο Δημήτρη, αλλά είδα που έστειλες για -6 στα 850 μάλλον εννοείς για μετά την Τρίτη ή Μ.Ο.; μέχρι χθες έβλεπα κάτι -7.2 τουλάχιστον μέχρι Τρίτη..Επίσης φίλε θέλω να στρωθείτε και εσείς, άλλη φάση να είναι όλο το Λεκανοπέδιο στρωμένο. Η αλήθεια είναι το μετεο δείχνει "όργια" για τη περιοχή μου, για δούμε πόσο μέσα θα πέσει..
              Last edited by Alexallaround; 04/02/2023, 12:09 PM.

              Comment


              • Προτείνω για ταινία D-tox με Σταλλόνε!

                Comment


                • dimitrispap αν θεωρήσουμε ότι πιάνω -7 στα 850, εχω επιπεδο παγοποιησης 400 κι ειμαι σε υψομετρο 150-200 μέτρα και <2 χλμ αποσταση από τη θάλασσα, υπαρχουν αλλοι παραγοντες (πχ θεση του χαμηλου) σε αυτον τον χιονια που μπορουν να βοηθησουν στη χιονοστρωση, ειναι οριακη η κατάσταση ή ειναι ευκολη η χιονοστρωση;
                  Last edited by stelladeli; 04/02/2023, 03:35 PM.

                  Comment


                  • DIMITRISPAP
                    DIMITRISPAP commented
                    Editing a comment
                    Με τι άνεμο? Ο βακος είναι πιο υγρός ανεβάζοντας τα ύψη χιονόπτωσης. -7 λοιπόν με μέτρια γεωδυναμικα σε χιονίζει αλλά δε σε στρώνει, μόνο ευαίσθητες επιφάνειες σε εξάρσεις. Αν όμως έχουμε δυνατή υποστήριξη και τα 850 , δεν είναι στα 1500 αλλά στα 1350 και με καλή ραγδαιοτητα μπορεί θεωρητικά να έχεις ολική.

                • Να προτείνω κάτι? Γιατί οι 3-5 πιο ειδικοί εδώ μέσα δεν κάνετε την πρόβλεψη-εκτίμηση σας για τις διάφορες περιοχές της Αττικής σύμφωνα με τα ΤΩΡΙΝΑ δεδομένα να δούμε που βρισκόμαστε? Επίσης μερικές συγκρίσεις με πέρυσι και πρόπερσι !! Είμαστε 24 ώρες πριν και οτιδήποτε είναι καλοδεχούμενο!! Για παράδειγμα η προσομοίωση του windy.com με τον ευρωπαικό δεν δίνει ούτε 1 εκατοστό για την περιοχή μου (Άνω Βούλα) ενώ η προσομοίωση του GFS δινει 11-12 εκ χιονουετό.

                  Comment


                  • Originally posted by panos_doctor View Post
                    Να προτείνω κάτι? Γιατί οι 3-5 πιο ειδικοί εδώ μέσα δεν κάνετε την πρόβλεψη-εκτίμηση σας για τις διάφορες περιοχές της Αττικής σύμφωνα με τα ΤΩΡΙΝΑ δεδομένα να δούμε που βρισκόμαστε? Επίσης μερικές συγκρίσεις με πέρυσι και πρόπερσι !! Είμαστε 24 ώρες πριν και οτιδήποτε είναι καλοδεχούμενο!! Για παράδειγμα η προσομοίωση του windy.com με τον ευρωπαικό δεν δίνει ούτε 1 εκατοστό για την περιοχή μου (Άνω Βούλα) ενώ η προσομοίωση του GFS δινει 11-12 εκ χιονουετό.
                    για υετό, η δική μου γνώμη είναι να δεις gfs ή σκύρων (νομίζω από κει παίρνει δεδομένα).
                    Υ.Γ. δεν είμαι ειδικός, ούτε καν..

                    Comment


                    • 2-6 η ΕΜΥ για αύριο , και αναθεώρηση για χαμηλά υψόμετρα στην Αττική. Υπολογίζει ξεκάθαρα τον βορειοανατολικο. Σε μεγάλα αττικά χιόνια δεν έχει δώσει ποτέ μέγιστη πάνω από 3-4 βαθμούς και ελάχιστη έδινε περίπου 0 . Άρα σύμφωνα με την ΕΜΥ ακόμα και η Κηφισιά είναι οριακή για πέτσα
                      ομοιος ομοιω αει πελαζει

                      Comment


                      • Xionias Attikis
                        Xionias Attikis commented
                        Editing a comment
                        για ξέρασμα η ΕΜΥ Δημήτρη, με αυτό το δελτίο μας λέει με λίγα λόγια ότι μέχρι & η Κηφισιά θα έχει μονάχα... απλή χιονόπτωση (όπως ορθά το είπες & εσύ). Ήμαρτον... θα μου πείτε & πέρσυ έλεγε για χιονοπτώσεις βαρβάτες & χιονοστρώσεις μέχρι την άμμο της θάλασσας??? ΟΧΙ αλλά περιέργως Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη κτλ από 11-12 το πρωί της Δευτέρας 24/01/22 είχαμε όχι μόνο πυκνές χιονοπτώσεις μέχρι το βράδυ αλλά & χιονοστρώσεις 5-10εκ.... τι να λέμε τώρα. Θα φανεί στο χειροκρότημα

                    • Icestorm, kiklonas ,ΓΙΑΝΝΗΣ είναι οι προγνωστες που έχουν απομείνει στο φόρουμ, οπως και o fotis από δροσιά αλλά έχει καιρο να φανεί. Σε ότι με αφορά , οικονομικός αναλυτής είμαι που έχω χόμπι και τον καιρό ,thats all. Το snowreport forum ήταν σχολείο κάποτε και όχι μόνο χώρος ξεκατινιασματος που είχε και το γέλιο του δε λέω..
                      ομοιος ομοιω αει πελαζει

                      Comment


                      • stelladeli
                        stelladeli commented
                        Editing a comment
                        Αχ... όντως ήταν σχολείο... μαθήτρια ήμουν ακόμα όταν το βρήκα... και έβρισκα το επίπεδο των σχολιασμών πολύ υψηλό. Να 'σαι καλα Δημήτρη που ακόμα γράφεις και με βοηθάς και μένα να κρατήσω ζωντανό το χόμπι.

                    • άρα τι μας λέτε ρε παιδιά. ... πείτε μου πότε η εμυ έχει πέσει μέσα? έκανε την κωλοτουμπα της ζωής της όπως πάντα. .. για να τα έχει πει όλα. ευχαριστώ πολύ και εγώ τα ίδια λέω που δε ξέρω και πολλά. πάμε καλά ψηλά το κεφάλι.... πολλά on off διαστήματα και ελπίζουμε σε κάποιο δυνατό μπάσιμο οι πιο χαμηλοί, ελπίζοντας να μιλήσει το Αιγαίο για όλους. ας απολαύσουμε ότι και αν έρθει.

                      Comment


                      • Άλλα λέει η ΕΜΥ, άλλα κάποιοι άλλοι πιο αισιόδοξοι μετεωρολόγοι, άλλα δείχνουν τα μοντέλα...Σε ένα 24ωρο θα μάθουμε. Σημαντικό να γίνει η ανατροπή και να πέσουν οι Τ στα 850 τουλάχιστον σε ένα καθαρό -7 με -7.5

                        Comment


                        • ampalaeo
                          ampalaeo commented
                          Editing a comment
                          Όντως. Οι θερμοκρασίες είναι αυτό που με πλήγωνε πάντα εμένα που μένω κέντρο. Για 1-2 βαθμούς χάναμε τα καλά. Δε με πείραζε αν δεν είχαμε υετό, αυτό που με πείραζε είναι αν έτρωγα χιονόνερα...
                      Working...
                      X