Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός χαρτών Χειμώνα 2023

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Σίγουρα ζούμε ένα συνεχόμενο καιρικό εφιάλτη μια συνεχόμενη καιρική κόλαση. Το αν είναι κλιματική αλλαγή είναι μεγάλη κουβέντα μιας και στο παρελθόν έχει υπάρξει πολύ θερμό τρίμηνο χειμώνα το 1936 παρακαλώ. Μάλιστα τότε ο Δεκέμβρης νομίζω ήταν θερμότερος και από τον φετινό!

    Το θέμα είναι ότι φέτος η κυκλοφορία μας έχει μουτζώσει και πάμε από κορυφή σε κορυφή στο διάγραμμα των Τ στα 850. Θυμάμαι και άλλους εκτρωματικούς χειμώνες 2010-11 2013-14 αλλά τέτοιο χάλι να έχει χαθεί ολόκληρο το φθινόπωρο και οσονούπω ο μισός χειμώνας δεν έχω ξαναζήσει. Εδώ τα δέντρα καλά καλά ακόμη δεν έχουν ρίξει τα φύλλα τους και σε λίγες μέρες θα πρέπει να σκάνε τα πρώτα άνθη της αμυγδαλιάς.

    Το αν θα γυρίσει υπερ μας κάποια στιγμή εγώ για φέτος δεν το θεωρώ δεδομένο. Σίγουρα όσο συνεχίζεται αυτό το αίσχος οι πιθανότητες μεγαλώνουν για μια αξιοπρεπή ψυχρή εισβολή αλλά ως εκεί. Για μένα ούτε η πτώση της Τ έχει καλά καλά κλειδώσει.

    Θεωρητικά στη καρδιά του χειμώνα από 15/1 εως 15/2 θα έχουμε μια δυο ευκαιρίες που μάλιστα μπορούν να είναι αξιόλογες. Αν ο αντικυκλώνας των Αζορών εδραιωθεί στη Δ. Ευρώπη έχουμε ελπίδες είτε για κάτι light είτε και για το 3/3. Αν συγχρονιστεί η άνοδος του Αζορικού με χαλάρωση του πολικού χαμηλού (vortex) τότε πάμε για καλή φωτοβολίδα κάπου στη χώρα αν δεν συγχρονιστεί τότε πάμε για κάτι light. Ας ευχηθούμε αυτό το καιρικό αίσχος να λάβει τέλος σύντομα και ....εντυπωσιακά
    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

    Comment


    • #17
      Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ας παρακαλάμε όχι για ψυχρές εισβολές, αλλά τουλάχιστον να αρχίσει να βρέχει! Τουλάχιστον ας γίνει ο χειμώνας φθινόπωρο και ας βρέξει έστω και με μαλακό καιρό! Οι ξερές παγωνιές θα είναι χειρότερες.

      Comment


      • #18
        Περιμένουμε να έρθει ένα -4 μπας και δούμε κανένα χιονάκι στην Πάρνηθα, τα μοντέλα το ήθελαν να έρχεται τα Φώτα, στα τελευταία τρεξίματα το πάνε μία εβδομάδα μετά..Καταλαβαίνετε ότι αν δούμε χιόνι φέτος θα είναι στα τέλη Γενάρη αρχές Φλεβάρη, μετά το πουλάκι ή... χελιδονάκι πέταξε!

        Comment


        • #19
          Παιδιά, μας θυμίζει η φετινή κυκλοφορία την κυκλοφορία του προπέρσινου χειμώνα με τη Μήδεια;

          Comment


          • #20
            Μετα από ένα τραγικό Φθινόπωρο, περάσαμε εως τώρα τουλάχιστον και σε ένα ανύπαρκτο Χειμώνα. Είμαι δηλωμένος χιονόφιλος, αλλά παιδιά εύχομαι τουλάχιστον να γεμίσουν χιόνι τα βουνά μας και να ξεδιψάσουν τα πεδινά μας. Για φέτος το προτιμώ από μια απλή φωτοβολίδα κι ας μη δω νιφάδα. Το λεω αυτό γιατι η Ανατολική χώρα και η Πελοπόννησος βρίσκονται υετικά σε τραγική κατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή και τον υδροφόρο ορίζοντα. Να σημειώσω ότι ακόμα και αν η Ανοιξη είναι βροχερή, δεν μπορει να αναπληρώσει το υετικο κενό του χειμώνα. Οσοι ζουνε στον αστικό ιστό και αυτή τη στιγμή πιθανών να με "καταριούνται" λόγω των προαναφερθέντων θέλω απλά να τους θυμίσω ότι το νερό που πίνουμε, το οξυγόνο που αναπνέουμε και η τροφή που τρώμε παράγονται αλλού και όχι μέσα στις πόλεις.

            Καλή χρονιά, με χαρά και υγεία σε όλους σας, εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου.

            Comment


          • #21
            Από χθες το απόγευμα έχει ξεκινήσει μια βελτίωση στην προοπτική. Είναι δε πολύ πιθανό μετά τις 10 να έχουμε αυτό το πράγμα που πέφτει από τον ουρανό,πως το λένε, βροχή, το έχουμε ξεχάσει όπως επίσης και αρκετά χιόνια στα ορεινά σε πρώτη φάση. Είναι μια καλή αφετηρία τουλάχιστον να χειμωνιασει λίγο.
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


          • #22
            Η άνοδος του αζορικού στη βδ Ευρώπη έπεσε κάτω από τις 200 ώρες, οπότε σιγά σιγά, ίσως να αρχίζει να χειμωνιάζει στην ευρύτερη περιοχή μας.
            Ευτυχώς κλειδώνουν οι βροχές από βδομάδα.
            Καλή χρονιά, υγεία και τύχη σε όλους.

            Comment


            • #23
              Ας είναι αυτές τις μέρες τα τελευταία μπάνια της σεζόν! χαχαχαχα

              Comment


              • #24
                Πισωγυρισματα.. προλαβαίνει να τα εξαφανίσει όλα. Εφιάλτης δίχως τέλος. Σήμερα σκότωσα κατσαρίδα! Δεν έχει ξανασυμβεί αρχές Γενάρη! Χώρια τις κάμπιες που έχουν πρωτοεμφανιστει εδώ και 10 μέρες!και μετά αναρωτιεσαι αν πραγματικά είναι τόσο ακραία όσα λέγονται για ερημοποίηση στα επόμενα 50 χρόνια από Λαμία και νοτιότερα...
                ομοιος ομοιω αει πελαζει

                Comment


                • #25
                  Quiz. ποιο ειναι το μοναδικο μερος της ελλαδας που εχει τις μεγαλυτερες πιθανοτητες να μη δει ουτε σταγονα βροχης.
                  ομοιος ομοιω αει πελαζει

                  Comment


                  • Ioannis Xionias
                    Ioannis Xionias commented
                    Editing a comment
                    Αθήνα να υποθέσω;

                • #26
                  μπαινουμε σε ενα 6ημερο περιπου ,συστηματων απο τα βδ που θα αφησουν αξιολογες βροχες , αμφιβολλες για αττικη στην οποια μπορει να παρουμε πιθανοτατα 2-5 χιλιοστα στο κακο σεναριο και αρκετα παραπανω στο καλο.για το μετα διαφαινεται πολλη πιθανη -τι αλλο -νεα θερμη εισβολη στο διαστημα κατα προσεγγιση 15-20/01 και σε καθε περιπτωση πεδινο χιονι δε διαφαινεται πουθενα στην ελλαδα. ετσι οπως το παει θα ζησουμε τον θερμοτερο χειμωνα ολων των εποχων εκτος αν το διαστημα 20-01 - 15/02 σωσει καπως τα προσχηματα.οτιδηποτε χειμερινο μετα απο αυτο το διαστημα με τη μερα να εχει θεριεψει και το ηλιο να εχει παρει υψηλοτερη θεση δεν εχει την ιδια χαρη. και ειδικα δε τον μαρτιο ειναι καταστροφη για την γεωργια.τελος , πρεπει να γινει σοβαρη συζητηση στη χωρα σε κεντρικο επιπεδο , για τις συνεπειες της κλιματικης κρισης γιατι τα χειροτερα ειναι μπροστα μας , ειναι πλεον πταγματικοτητα οι περισσοτεροι και ισχυροτεροι καυσωνες , οι σαφως λιγοτερες μερες υετου και τα πιο συχν ακραια καιρικα φαινομενα απορροια των θερμοτερων θαλλασων στην μεσογειο.
                  Last edited by DIMITRISPAP; 08/01/2023, 01:58 PM.
                  ομοιος ομοιω αει πελαζει

                  Comment


                  • #27
                    Ο Αζορικός φέτος δεν μπορεί ούτε βόρεια να ανέβει ούτε ανατολικά να έρθει. Μια φορά ανέβηκε βόρεια και με τη βοήθεια του Γροιλανδικού έφερε χιόνια στη Β.Δ Ευρώπη. Από τότε τα χαμηλά της δυτικής κυκλοφορίας δεν αφήνουν περιθώρια για σφήνες και μεσημβρινές κυκλοφορίες. Ας ελπίσουμε να μην ξανασυνδυαστεί με τον Γροιλανδικό διότι τότε και επισήμως ο κατ όνομα μόνο φετινός χειμώνας θα λάβει τέλος. Αν ο Αζορ δεν πατήσει καλά Δ. Ευρώπη δεν περιμένω τίποτα. Όσο μένει στη πατρίδα του στη καλύτερη θα έχουμε βροχοσυστήματα σαν αυτά που θα έρθουν στη χειρότερη το έχω ήδη αναλύσει. Μέχρι τις 20/2 υπάρχει χρόνος ακόμα και για ιστορικό χιόνι το θέμα είναι ποιος έχει τόση υπομονή;
                    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                    Comment


                    • #28
                      μολις ειδα τον γιαννοπουλο της εμυ . βροχη στην αττικη μονο αυριο για λιγες ωρες και αυτο οχι τιποτα φοβερο και ανοδος θερμοκρασιας απο κυριακη με λιακαδες , δηλαδη βλεπουν και αυτοι νεα θερμη εισβολη , αλλωστε στο ευρωπαικο ειναι κλειδωμενη (ακολουθει και ο τζιφος πλεον). φθινοπωρινα χαρακτηρισε τα συστηματα και ορθως , τετοια βλεπουμε τελη νοεμβριου. ο εμετος συνεχιζεται. Να μην παραλειψω και τον Σακη ο οποιος ορθα ειπε οτι εχουμε κλιματικη αλλαγη η οποια δε σημαινει οτι θα εχουμε καθε χειμωνα τα ιδια αλλα την εντοπιζει , οπως το συνολο της παγκοσμιας μετεωρολιγκης κοινοτητας πλην καποιων υποπτων εξαιρεσεων στις εμμονες της ατμοσφαιρικης κυκλοφοριας.
                      ομοιος ομοιω αει πελαζει

                      Comment


                      • #29
                        τελικα επιβεβαιωθηκε οπως αλλωστε ειχα προιδεασει το κακο σεναριο για αττικη. υπαρχουν σταθμοι που εχουν γραψει ενα χιλιοστο , μιλαμε για ατελειωτη καιρικη αθλιοτητα ειδικα στα ανατολικα. δεν εχουμε να περιμενουμε πλεον κατι αλλο για εδω , οχι ομως στα δυτικα , στην πελλοπονησο και στα νησια του ανατολικου αιγαιου , εκει θα εχουμε συνεχεια. ειχα καποιες ελπιδες για τον επηρρεσμο του νομου μας απο μια τραφ στα 500 την κυριακη πρωι μεχρι μεσημερι με τα χιονια να κατεβαινουν στο νομο εως τα 1000-1100 μετρα αλλα με τα απογευματινα μαλλον το χανουμε και αυτο , θα του δωσω λιγο ακομα χρονο μεχρι αυριο το απογευμα αλλα στην πραγματικοτητα το κυριο ετρεχε ολομομοναχο και αποοψε πηγε στα μελη του καποια εκ των οποιων ομως κρατουν παραθυρακια ανοιχτο αλλα σε καθε περιπτωση μιλαμε για πετσες.τελος φαινεται οτι στο τριτο δεκαημερο οδευουμε για καποιες αναδιπλωσεις του αζορικου ανατολικοτερα και ενδεχομενως να ευνοηθουμε ...εχουμε δρομο για αυτο
                        ομοιος ομοιω αει πελαζει

                        Comment


                        • #30
                          Ακόμη το περιβόητο -4 που θα χιονίσει "τίμια" τα αττικά βουνά δε φαίνεται ξεκάθαρα στον ορίζοντα...έχουμε πάει πολύ πίσω, το χάνουμε το τραίνο guys! Δύσκολα θα ρεφάρουμε τον Γενάρη, τελευταίες ελπίδες στον Φλεβάρη.

                          Comment

                          Working...
                          X