Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

    ξεκιναμε με ζεστη και αρκετη ξηρασια στα ανατολικα ηπειρωτικα

  • #2

    Comment


    • #3
      Ο Οκτώβρης μήνας των θερμοκρασιακων άκρων. Θα εχουμε τις ζεστες αλλα η συνέχεια θα δείξει αν προμηθευτώ.
      Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
      http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/
      https://app.weathercloud.net/#4090166966

      Comment


      • XIROLIVADO
        XIROLIVADO commented
        Editing a comment
        Επαληθευτω.

    • #4
      Να δούμε τι θα γράψει το κοντέρ στην καιρικά προβληματική Αττική κυρίως την Δευτέρα αν και θα έχει κάποια υψισυννεφια αλλά η δυσφορία με την υγρασία θα είναι έντονη. Μια ευνοϊκή κατά βάση κυκλοφορία το καλοκαίρι, την πληρώνουμε αδρά από αρχές Σεπτεμβρίου. Βόρεια Κρήτη θα γράψει νουμερακι. Τα μετέπειτα είναι ασαφή με σχετική τάση για πτώση στα κλιματικά. Ο νομός θα ρεφαρει κλασικά με κακοκαιρία τυπου Μάνδρας. Έχουν περιοριστεί οι μέρες υετού και τα ρίχνει όλα μονομιάς....
      ομοιος ομοιω αει πελαζει

      Comment


      • #5
        ευτυχως το βραδυ δροσιζει πια αρκετα.....αν και η υγρασια ειδικα τα απογευματα θα δημιουργει σχετικη δυσφορια......θετικο τωρα οτι φετος δεν ειχαμε σοβαρες πυρκαγιες εως τωρα....αν και ειχαμε ισχυρους ανεμους στα ανατολικα......την πατησαμε δυστυχως με τις πλυμμηρες....οπου και θρηνησαμε αναιτια θυματα....

        Comment


        • #6
          Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

          Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

          ΕΑΑ – Πεντέλη, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, 09:30




          Ο συνδυασμός ενός βαθέως βαρομετρικού χαμηλού στη Βορειοδυτική Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες, θα προκαλέσει την επικράτηση νοτιοδυτικής ροής στην ατμόσφαιρα και τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, η οποία θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως και την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

          Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η μεταβολή της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από την Ευρώπη έως το βράδυ της Δευτέρας 05/10. Το ύψος αυτό επιλέγεται για την παρακολούθηση της μέσης διακύμανσης της θερμοκρασίας γιατί αν και βρίσκεται αρκετά κοντά στο έδαφος, δεν επηρεάζεται σημαντικά από τοπικούς παράγοντες. Με κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται οι θερμότερες και με γαλάζιες οι ψυχρότερες αέριες μάζες.

          https://www.meteo.gr/articleview.cfm?id=1498





          Comment


          • #7
            Δεν επηρεάζεται η Βόρεια Ελλάδα και θα κυλήσει ο καιρός χωρίς ιδιαίτερες βροχές για ένα 15ημερο με θερμοκρασίες πεδινων από 8 έως 24 βαθμούς.
            Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
            http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/
            https://app.weathercloud.net/#4090166966

            Comment


            • #8

              Comment


              • #9
                δυσκολο να δουμε κατι στην Αττικη αυριο...

                Comment


                • #10
                  Νεότερα για την επικειμένη θερμή εισβολή

                  Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

                  ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, 09:30




                  Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται από το Σάββατο 03/10 έως την Τρίτη 06/10. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Κυριακή 04/10 και τη Δευτέρα 05/10 οι θερμοκρασίες στην κατώτερη ατμόσφαιρα επάνω από όλη τη χώρα θα είναι 7 έως 13 βαθμούς υψηλότερες από τη μέση τιμή των ετών 1979-2010. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων επάνω από το έδαφος. Το ύψος αυτό επιλέγεται για την παρακολούθηση της μέσης διακύμανσης της θερμοκρασίας γιατί αν και βρίσκεται αρκετά κοντά στο έδαφος, δεν επηρεάζεται σημαντικά από τοπικούς παράγοντες. Με κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις φαίνονται οι θερμότερες και με γαλάζιες οι ψυχρότερες αέριες μάζες. Παρ΄ ότι στο ύψος αυτό η διακύμανση της θερμοκρασίας είναι ενδεικτική της διακύμανσής της κοντά στο έδαφος, οι θερμοκρασίες που τελικά θα διαμορφωθούν, θα καθοριστούν και από άλλους παράγοντες όπως η παρουσία νεφώσεων, αφρικανικης σκόνης (αναμένεται μεταφορά) και ο άνεμος. Ενδεικτικά όμως μπορεί να αναφερθεί ότι την Κυριακή 04/10 και τη Δευτέρα 05/10 η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια διαμερίσματα της χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς.




                  Comment


                  • #11
                    Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης από το Σαββάτο 3 Οκτωβρίου 2020

                    Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

                    ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, 09:30




                    Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται στην ατμόσφαιρα της χώρας μας από το Σάββατο 03/10. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η αύξηση των συγκεντρώσεων ξεκινά από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο φορτίο σκόνης θα εντοπίζεται στο Ιόνιο και στα Δυτικά Ηπειρωτικά και από τη Δευτέρα 05/10 σε όλα τα ηπειρωτικά (πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), στο Ιόνιο και στη Δυτική Κρήτη. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση σκόνης κοντά στην επιφάνεια του εδάφους καθώς και ο επιφανειακός άνεμος.
                    https://www.meteo.gr/articleview.cfm?id=1500

                    Comment


                    • #12
                      28 βαθμοι τωρα σε αρκετους σταθμους του λεκανοπεδιου με υγρασια κοντα στο 50%.....

                      Comment


                      • #13
                        απο Τεταρτη ουσιαστικα αποχωρουν οι θερμες αεριες μαζες..

                        Comment


                        • #14
                          αυριο το μεσημερι πιθανον να εχουμε ενα καλο περασμα απο Αττικη με την Τ να εχει πια επανελθει σε φυσιολογικα για την εποχη επιπεδα....

                          Comment


                          • #15

                            Comment

                            Working...
                            X