Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014-2015

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014-2015

  Με αφορμή αυτο το άρθρο ας ανοίξουμε την ενοτητα για φέτος...
  http://www.laos-epea.gr/athlitika/it...5-pigadia.html
  Πληροφορίες
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Προκήρυξη 1ης Ανάβασης Χιονοδρομικού Κέντρου
  3-5 Πηγαδιών

  Συντάχθηκε από τον Λεφούση Ηρακλή (πρόεδρος Ποδηλατικού & Φυσιολατρικού Ομίλου Νάουσας κιν.6974004880)
  Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014
  Αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου - Προκηρύξεις Αγώνων


  Ο Ποδηλατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νάουσας διοργανώνει Αγώνα Ανάβασης Ποδηλασίας Δρόμου (για γερά πόδια) στο όρος Βέρμιο και συγκεκριμένα στο Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, για τις κατηγορίες Εφήβων/Νεανίδων - Ανδρών/Γυναικών (Open), που θα σημάνει την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου για το χιονοδρομικό.

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
  Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

  ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
  Έμπροσθεν της πύλης του δημοτικού πάρκου στο κέντρο της Νάουσας (καφετέριες έναντι πάρκου).

  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
  Κυριακή 19/10/2014 Αγώνας Ποδηλασίας Δρόμου – 1η Ανάβαση Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγαδιών (Ατομικό Χρονόμετρο)

  ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
  Λεπτομέρειες και υψομετρικά της διαδρομής θα δημοσιευτούν μέχρι την Παρασκευή 21/9/2014.
  Η συνολική διαδρομή θα είναι 17 km (θα προηγείται προεκκίνηση περίπου 3km) και θα αποτελείται από συνολικά 1.100m υψομετρική διαφορά.
  Η διαδρομή του αγώνα θα είναι άρτια σηματοδοτημένη 2 ημέρες πριν την εκκίνηση του αγώνα.

  ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
  Η διαδρομή του αγώνα θα είναι άρτια σηματοδοτημένη και θα καλύπτεται σε όλο της το μήκος με κριτές, προσωπικό ασφαλείας, ιατρικό προσωπικό και τροφοδοσία. Η χρήση κράνους που απαιτείται από τους κανονισμούς ΕΟΠ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Κατά την διεξαγωγή του αγώνα απαγορεύονται ποδηλάτες μη συμμετέχοντες να βρίσκονται εντός της διαδρομής. Απαγορεύεται η συμμετοχή στον αγώνα με ποδήλατα ΜΤΒ (ορεινής ποδηλασίας).

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ:
  19/10/2014, 11:00πμ. - Συγκέντρωση αθλητών έμπροσθεν της πύλης του δημοτικού πάρκου στο κέντρο της Νάουσας (καφετέριες έναντι πάρκου).
  19/10/2014, 11:30πμ. - Εκκίνηση Αγώνα Ανάβασης
  19/10/2014, με το πέρας του αγώνα – Απονομές βραβείων εντός του Ξενοδοχείου στην βάση του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, Νάουσα.

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ:
  Οι κατηγορίες αγωνιζόμενων ανδρών θα καταρτίζονται βάση ηλικίας και θα είναι οι εξής:

  • Κατηγορία εφήβων…………………. (έως 19 ετών)
  • Κατηγορία 20+………………………… (από 20 έως 29 ετών)
  • Κατηγορία 30+………………………… (από 30 έως 39 ετών)
  • Κατηγορία 40+………………………… (από 40 έως 49 ετών)
  • Κατηγορία 50+………………………… (από 50 ετών και άνω)

  • Κατηγορία γυναικών


  ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές - ποδηλάτες που ανήκουν στην Ε.Ο.Π. καθώς και OPEN (ανεξάρτητοι) αθλητές – ποδηλάτες/τριες.
  Κάθε αθλητής με την συμμετοχή του στον αγώνα δηλώνει υπεύθυνα ότι αποδέχεται τους κανονισμούς της προκήρυξης και ότι είναι απολύτως υγιής και έτοιμος (σωματικά και ψυχικά) για την συμμετοχή του στον συγκεκριμένο αγώνα, αντιλαμβανόμενος όλους τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από την συμμετοχή του σε αυτόν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να τηρεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) κατά την διάρκεια του αγώνα. Κατ’ επέκταση, συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο με δική του ευθύνη και παράλληλα αναγνωρίζει ότι οι διοργανωτές, όπως και κάθε πρόσωπο που εργάζεται και εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα, δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη απέναντί του για τυχόν τραυματισμό του, καταστροφή ή απώλεια προσωπικού εξοπλισμού ή αντικειμένων, πριν, κατά την διάρκεια ή και μετά τον αγώνα.
  Κάθε αθλητής με την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο αγώνα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν απαιτεί καμία αποζημίωση για φωτογραφίες, βίντεο, στιγμιότυπα, αποτελέσματα με προσωπικά του στοιχεία ή συνεντεύξεις του κατά την διάρκεια της διοργάνωσης που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν από τον διοργανωτή ή τους χορηγούς για ενημερωτικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της διοργάνωσης.


  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
  Δηλώσεις συμμετοχών μπορούν να υποβληθούν για όλους ως εξής:

  1) μέσω e-mail στο: i.lefousis@snow-sports.gr με καταβολή του ποσού συμμετοχής στην γραμματεία του αγώνα στις 19/10/2014 έως τις 11:00 πμ.

  2) επί τόπου έως και 30’ πριν την εκκίνηση του αγώνα στην γραμματεία του αγώνα (έως τις 11:00 πμ. της 19/10/2014), έμπροσθεν της πύλης του δημοτικού πάρκου στο κέντρο της Νάουσας (καφετέριες έναντι πάρκου).

  Όλοι οι συμμετέχοντες ανεξαιρέτως θα συμπληρώνουν Υπεύθυνη Δήλωση στη γραμματεία, υπογεγραμμένη ότι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και ότι είναι άνω των 18 ετών.
  Οι ανήλικοι κάτω των 18 θα πρέπει να έχουν μαζί τους Υπεύθυνη Δήλωση (συναίνεσης-συμμετοχής) υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους, η οποία θα είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμος) που θα αναφέρει ότι επιτρέπουν να συμμετέχει στους παραπάνω αγώνες και σε περίπτωση φθοράς του εξοπλισμού (ποδήλατο) ή ατυχήματος του αθλητή-αθλήτριας δεν θα φέρει καμία ευθύνη ο διοργανωτής σύλλογος.(download της ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.facebook.com/MTB CLUB NAOUSA)


  Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές το αργότερο έως και 30’ πριν την εκκίνηση του αγώνα. Λοιπές πληροφορίες και ενημερώσεις θα δίνονται μέσω από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.facebook.com/MTB CLUB NAOUSA)


  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
  Για ότι δεν προβλέπει η παρούσα, ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για τούς αγώνες ποδηλασίας δρόμου και η αγωνόδικος επιτροπή.

  ΔΙΑΔΡΟΜΗ / RADIOS / SPLIT CREWS:
  Λεπτομέρειες και υψομετρικά της διαδρομής θα δημοσιευτούν μέχρι την Παρασκευή 21/9/2014.
  Η συνολική διαδρομή θα είναι 17 km (θα προηγείται προεκκίνηση περίπου 3km) και θα αποτελείται από συνολικά 1.100m υψομετρική διαφορά.
  Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έμπροσθεν της πύλης του δημοτικού πάρκου Νάουσας (καφετέριες) και ο τερματισμός θα είναι έμπροσθεν του ξενοδοχείου στην βάση του Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, Νάουσα.
  Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται αποκλειστικά από ανηφορικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο, με κλίσεις που κυμαίνονται από 3% έως 17% και εναλλαγές τοπίου κατά κύριο λόγο σε σκιερό μέρος με πυκνή και ψηλή βλάστηση.
  RADIOS: Θα υπάρχει ασύρματη επικοινωνία σε όλη την διάρκεια της διαδρομής από την εκκίνηση έως και τον τερματισμό για την αποφυγή τραυματισμών και άλλων απρόβλεπτων.
  SPLIT CREWS: Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχει συνοδεία με τετράτροχα οχήματα για λόγους ασφαλείας και τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων μέσα σε αυτή.

  ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
  Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της.

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:
  Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 8€/αθλητή.
  ΤΟΠΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:
  Μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία και καταλύματα στην ιστοσελίδα www.naousa.gr .

  ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ:
  Θα υπάρχει μια υδροδοσία περίπου στο 9ο χιλιόμετρο και μια στον τερματισμό. Επίσης, στον τερματισμό θα διανέμονται δωρεάν φρούτα, γλυκά και δωρεάν γεύμα.

  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
  Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονέμεται χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα, στον 3ο νικητή χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.
  Στον 1ο , 2Ο και 3ο νικητή γενικής (OVERALL ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) θα απονέμεται κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα.


  Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο με το λογότυπο του αγώνα.

  Ο διοργανωτής σύλλογος θα παρέχει δωρεάν μεταφορά των προσωπικών ειδών ρουχισμού κ.α. των συμμετεχόντων αθλητών στον τερματισμό.  Με εκτίμηση και αθλητικούς - ποδηλατικούς χαιρετισμούς


  Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος: Λεφούσης Ηρακλής Για την Τεχνική Επιτροπή: Νούσης Παναγιώτης
  Last edited by Loof; 15-09-14, 16:24.


 • #2
  ΕΝΩΣΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
  ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ».

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τo Σάββατο 27/09/2014, στο Βόλο, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΩΣΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ». Στη διάρκεια της καθορίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας και τέθηκαν οι στόχοι για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, την αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και τη διεύρυνση της εποχικότητας με την λειτουργία τους ως ορεινά τουριστικά κέντρα σε όλη τη διάρκεια του έτους.
  Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι των διοικήσεων 10 Χιονοδρομικών Κέντρων από τα 12 μέλη της ΕΧΚΕ:
  1. Πηλίου
  2. Βασιλίτσας,
  3. Σελίου,
  4. Παρνασσού,
  5. Καιμακ/Βόρρας
  6. Καϊμακτσαλάν,
  7. Τριών – Πέντε Πηγαδίων,
  8. Καλαβρύτων,
  9. Σερρών,
  10. Ελατοχωρίου
  11. Φαλακρού,

  καθώς και

  12. Μετσόβου (μη μέλος)

  13. η Ε.Ο.Χ.

  Απουσίασαν οι εκπρόσωποι των Χ.Κ.
  1. Καστοριάς
  2. Περτουλίου

  Η Ένωση, που έχει έδρα τον Βόλο, αποτελεί ένα πανελλήνιο δίκτυο συνεργασίας των χιονοδρομικών κέντρων που αποβλέπει στην ενιαία εκπροσώπησή τους έναντι της πολιτείας, στην προώθηση κοινών στόχων και στην αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.
  Στους σκοπούς της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάπτυξη του χιονοδρομικού και ορεινού εναλλακτικού τουρισμού, η προβολή και διαφήμιση των χιονοδρομικών κέντρων και η ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς που σχετίζονται με τη χιονοδρομία και τον εναλλακτικό ορεινό τουρισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  Ύστερα από αρχαιρεσίες προέκυψε το νέο 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ‘Ενωσης με:

  α) Πρόεδρο τον κ. Λεφούση Ηρακλή από το ΧΚ Νάουσας/3-5 Πηγάδια,
  β) Αντιπρόεδρο τον κ. Νασίκα Ιωάννη από το ΧΚ Βασιλίτσας
  γ) Γραμματέα τον κ. Ιγγλέση Γρηγόρη από το ΧΚ Πηλίου
  δ) Ταμία τον κ. Δρίβα Παναγιώτη από το ΧΚ Παρνασσού
  ε) Μέλος τον Σπυρόπουλο Λεωνίδα από το ΧΚ Καλαβρύτων
  ζ) Αναπληρ. Μέλος τον Κυριαζίδη Δημ. από το ΧΚ Φαλακρού και
  η) Αναπληρ. Μέλος τον Γκλάρα Κώστα από το ΧΚ Ελατοχωρίου

  Από τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης προκύπτουν τρεις πρωτεύοντες άξονες δράσης για τις δραστηριότητες της Ενωσης:
  1. Νομιμότητα- Ασφάλεια (συνεννόηση με αρχή ελέγχου)
  2. Βιωσιμότητα (κάλυψη οικονομικών υποχρεώσεων, αναζήτηση νέων πόρων)
  3. Ανάπτυξη (αξιοποίηση συνεργειών, ανάπτυξη ιστότοπου, αναζήτηση ρόλου ενδιάμεσου φορέα μεταξύ ΧΚ και κράτους κ.λπ)

  Επίσης, με την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην ΕΧΚΕ, ο νέος πρόεδρος και το ΔΣ, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το απερχόμενο ΔΣ και ιδιαίτερα στους απελθόντες πρόεδρο κ.Παππά Χρήστο και Αντιπρόεδρο κ. Βαζαίο Θύμιο για την προσφορά τους στην Ένωση.
  Ο κ. Παππάς Χρ. στα έξι χρόνια της θητείας του ως πρόεδρος και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ , βοήθησε σημαντικά την Ένωση και όλα τα ΧΚ της χώρας στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων. Με τις παρεμβάσεις και προτάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, με συναντήσεις με υπουργούς και τη συμμετοχή σε επιτροπές υπουργείων, με υπομνήματα και παραστάσεις σε επιτροπές της Βουλής και με τη διοργάνωση ημερίδων, λύθηκαν χρονίζοντα προβλήματα, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των ΧΚ, ενώ οι διαχειριστές τους είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν σε θέματα λειτουργίας και ασφάλειας.

  - εκ της διοικήσεως -

  Σχολιασμός


  • #3
   Ιδιώτης στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών για έναν ακόμη χειμώνα

   Με ιδιώτη και με ετήσια σύμβαση θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών για τον φετινό χειμώνα. Αυτό απάντησε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης σε ερώτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ Γιώργου Καρτσιούνη, στη συνεδρίαση της Τρίτης στο δημοτικό συμβούλιο.   Απαντώντας στον τέως δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό αναφορικά με τις προθεσμίες αδειοδότησης του χιονοδρομικού (λήγουν 15 Οκτωβρίου), ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας εκλέχθηκε ο Ναουσαίος Ηρακλής Λεφούσης και ήδη εξετάζεται η επέκταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλα τα χιονοδρομικά της χώρας και να αδειοδοτηθούν.

   Σχολιασμός


   • #4
    Σημαντική θέση στο τιμόνι της ένωσης χιονοδρομικών κέντρων όλης της χώρας ανέλαβε ο εκπρόσωπος του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών και στενός συνεργάτης του Δήμου Νάουσας, Ηρακλής Λεφούσης, ο οποίος είναι και ο νεότερος σε ηλικία πρόεδρος που τελεί στο συγκεκριμένο πόστο.

    Σε πολύωρη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΧΚΕ που έλαβε χώρα το Σάββατο 27/9/2014 στον Βόλο και συμμετείχαν εκπρόσωποι σχεδόν από όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ο νέος πλέον πρόεδρος πήρε το χρίσμα με καθολική αποδοχή και πλαισιώνεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΚΕ από τους:

    κ. Νασίκα Ιωάννη (Αντιπρόεδρος) από το Χ.Κ. Βασιλίτσας

    κ. Ιγγλέση Γρηγόρη (Γραμματέας) από το Χ.Κ. Πηλίου

    κ. Δρίβα Παναγιώτη (Ταμίας) από το Χ.Κ. Παρνασσού

    κ. Σπυρόπουλο Λεωνίδα (Μέλος) από το Χ.Κ. Καλαβρύτων

    και αναπληρωματικά μέλη τους κ.κ.

    Κυριαζίδη Δημ. από το Χ.Κ. Φαλακρού και

    Γκλάρα Κων/νο από το Χ.Κ. Ελατοχωρίου    Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρόεδρος Λεφούσης Ηρακλής, ανέφερε:

    "Σκοπός μας πλέον η ΕΧΚΕ να αναλάβει ενεργό ρόλο στην κατάρτιση πλαισίου λειτουργίας, νομιμότητας και ασφάλειας για όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας σε συνεννόηση με την αρχή ελέγχου της πολιτείας. Περαιτέρω, ευελπιστούμε η ΕΧΚΕ να εξελιχθεί σε αρωγό των προσπαθειών επιβίωσης όλων των Ελληνικών χιονοδρομικών κέντρων, αλλά και πάροχος γνώσης ίσως και τεχνογνωσίας για την εύρυθμη λειτουργία αυτών στο εγγύς μέλλον".

    Σχολιασμός


    • #5
     http://www.laos-epea.gr/topika/item/...rastatika.html

     Σχολιασμός


     • #6
      http://inaoussa.gr/index.php/health/...ikou-ston-dimo

      Σχολιασμός


      • #7
       http://www.antenna.gr/webtv/watch?ci..._o0_k_wda_u%3D

       Σχολιασμός


       • #8

        Σχολιασμός


        • #9

         Σχολιασμός


         • #10
          Αρχική Δημοσίευση από Loof Εμφάνιση μηνυμάτων
          Ωραία χρώματα για την εποχή.Καλό χειμώνα σε όλους και ανάλογη συνέχεια!!!!!!!
          ΟΛΑ ΚΑΛΑ

          Σχολιασμός


          • #11

           Σχολιασμός


           • #12

            Σχολιασμός


            • #13

             Σχολιασμός


             • #14
              Καλημέρα.
              Ποιός θα δουλέψει το χιονοδρομικό φέτος?

              Σχολιασμός


              • #15
               Ο Δημος...

               Σχολιασμός

               Working...
               X