Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

3-5 Πηγάδια 2012-2013

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Ρε Snowman αυτο το ξενοδοχείο το θυμάμαι απο πιτσιρικάς το 86 να πηγαίνουν ομάδες για προετοιμασία.τι εγινε μετα και έκλεισε;
  Δημοτικό,κρατικό η ιδιωτικό ηταν;
  Last edited by Loof; 04-04-13, 22:27.

  Σχολιασμός


  • Πρωταθλητής Ελλάδας με διαφορά ξανά ο ΕΟΣ Νάουσας στην αξιολόγηση της Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας


   Αναρτήθηκε η αξιολόγηση σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, σύμφωνα με την οποία ο ΕΟΣ Νάουσας αναδείχθηκε -για πολλοστή φορά- πρωταθλητής Ελλάδος και για το 2012 ανάμεσα στους 43 συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της...
   Χιονοδρομίας. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο ΕΟΣ Βόλου, και στην τρίτη ο ΕΟΣ Μετσόβου.
   Αναλυτικά η βαθμολογία των συλλόγων έχει ως εξής:
   Ε.Ο.Σ Νάουσας 4.014 βαθμοί
   Ε.Ο.Σ Βόλου 2.029 βαθμοί
   Ε.Ο.Σ Μετσόβου 1.705 βαθμοί

   Οι αθλητές καταβάσεων στη Βασιλίτσα
   Στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών αγωνίστηκαν οι αθλητές καταβάσεων προ-αγωνιστικής ηλικίας (γεννηθέντες 2001 & 2002), της βόρειας περιφέρειας, το Σάββατο στις 6/4/2013. Ο Ε.Ο.Σ Νάουσας συμμετείχε με δεκαεπτά αθλητές, αποσπώντας μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα:
   ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2001
   ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΓΟΡΙΑ
   2η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΒΑ ΟΛΓΑ 3ος ΔΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
   3η ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 5ος ΠΟΛΥΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
   5η ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΣΟΦΙΑ 6ος ΜΙΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
   6η ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
   ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2002
   ΑΓΟΡΙΑ
   5ος ΓΙΑΜΑΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

   Σχολιασμός


   • Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια. Πέντε ενδιαφερόμενοι επενδυτές πήραν τα τεύχη δημοπράτησης    Ομόφωνα εγκρίθηκε την Τετάρτη η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου ‘αναβάθμιση και επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και ανάπτυξη...
    τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Ντορντόπολη’, στην Επιτροπή Αειφόρου Ανάπτυξης – Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Εμπορίου και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εισηγητές του θέματος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης και η υπάλληλος του τμήματος περιβάλλοντος και υδροοικονομίας της Π.Ε. Ημαθίας Παναγιώτα Ρακήμπεη.
    Παίρνοντας τον λόγο ο παρών δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πέντε μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη πάρει τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού, που αγκαλιάστηκε από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση, και λήγει στις 18 Απριλίου.
    Μετά τη λήξη της ημερομηνίας αυτής θα ακολουθήσει άνοιγμα των φακέλων και έναρξη ανταγωνιστικού διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου ο δήμος θα επιδιώξει την προσφορότερη επιλογή αναδόχου.

    Σχολιασμός


    • Παράταση ενός μήνα στον διεθνή διαγωνισμό των 3-5 Πηγαδιών και στο βάθος… Ιβάν Σαββίδης;


     Παράταση ενός μήνα, μέχρι τις 14 Μαΐου του 2013, στον διεθνή διαγωνισμό των 3-5 Πηγαδιών πήρε το απόγευμα της Δευτέρας σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου Τάσου Καραμπατζού η απόφαση επιβαλλόταν λόγω του επενδυτικού ενδιαφέροντος που υπήρχε από δύο μεγάλες...
     εταιρείες, που προστίθενται στις πέντε που ήδη έχουν παραλάβει τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού. Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους πιθανόν να είναι και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, δεδομένου του επενδυτικού ενδιαφέροντος που επιδεικνύει σε πολλές πλευρές (αγορά ΣΕΚΑΠ, αγορά ξενοδοχείου ‘Μακεδονία Παλάς’, ΕΒΖ, ΑΓΝΟ κ.ά.).

     Σχολιασμός


     • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο βάθος....

      Ολα τα εντοπίζει ο παλιoloof...

      Σχολιασμός


      • Παιδιά τι γίνεται με τον διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό του ΧΚ?? Έχουμε κανένα νεότερο??
       K2 EXTREME!!

       Σχολιασμός


       • Το παρακολουθώ στενά το θέμα...

        Σχολιασμός


        • Πάντως πήρα μυρουδιά πως μόνο μια εταιρεία κατέθεσε προσφορά...... και αυτή είναι η "ΜΟΝΤΕ ΝΟΥΛΙΚΑΣ" (?)
         Ελα οι Ναουσαίοι να κάνουν λιγο scouting!! (χαχα)
         K2 EXTREME!!

         Σχολιασμός


         • Μόνο μία προσφορά για το Χιονοδρομικό στη Νάουσα

          Το επενδυτικό σχέδιο θα επιτρέψει να αναπτυχθεί στην περιοχή των 3-5 Πηγαδιών τουρισμός 4 εποχών και ο επενδυτής να αντλήσει έσοδα από 15 διαφορετικές πηγές

          Μόλις μία προσφορά κατατέθηκε στον διαγωνισμό για το πρώτο μεγάλο ορεινό έργο στη χώρα μας με Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και εκμετάλλευση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια, κόστους επένδυσης έως και 30 εκατ. ευρώ.
          Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος επενδυτής είναι από την Ελλάδα και επί της ουσίας είναι εταιρεία, η οποία και στο πρόσφατο παρελθόν έχει αναλάβει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου των 3-5 Πηγαδιών με τη μορφή που λειτουργούσε μέχρι πρότινος.
          Η Δημοτική Αρχή της Νάουσας είναι προβληματισμένη από το γεγονός ότι παρόλο που υπήρξε ζωηρό προκαταρκτικό ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές για το project των 3-5 Πηγαδιών, τελικά δεν ήταν ικανοποιητική η προσέλευση ενδιαφερομένων στο πλαίσιο του διαγωνισμού.
          Το συγκεκριμένο έργο θεωρήθηκε «πιλότος» για την ανάπτυξη των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων ΣΔΙΤ αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας (η έκταση ανήκει στον δήμο Νάουσας), καθώς ο δυνητικός ιδιώτης επενδυτής θα εκτελέσει επενδύσεις και θα διαχειριστεί το χιονοδρομικό κέντρο για χρονική περίοδο 40-45 ετών. Το αναπτυξιακό πλάνο, πάνω στο οποίο βασίστηκε ο παραπάνω διεθνής διαγωνισμός, περιλαμβάνει πλήρη αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού, καθώς και του εξοπλισμού του.
          Τουρισμός
          Ακόμη θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ικανές να συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητικού και του προπονητικού τουρισμού, ενώ παράλληλα προβλέπεται να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών με ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα, ξενοδοχείο 4 αστέρων έως και κάμπινγκ.
          Το Χιονοδρομικό Κέντρο των «3-5 Πηγαδιών» θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 4.300 χιονοδρόμους ημερησίως και το σύνολο του έργου εκτιμάται ότι μπορεί να αποπερατωθεί σε 36 μήνες με 135 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας και 300 κατά τη διάρκεια της περιόδου υλοποίησης.
          Να σημειωθεί ότι το επενδυτικό σχέδιο θα επιτρέψει να αναπτυχθεί στην περιοχή των 3-5 Πηγαδιών τουρισμός 4 εποχών, ενώ ενδεικτικά έχει εκτιμηθεί ότι ο επενδυτής μπορεί να αντλήσει έσοδα έως και από 15 διαφορετικές νέες πηγές (ποδήλατα, περιπατητικός τουρισμός κ.ά.).

          Σχολιασμός


          • Προ των θυρών συμφωνία για τα 3-5 Πηγάδια και για το καλοκαίρι από την ‘Αναπτυξιακή Χιονοδρομικού Νάουσας’


           Πρόθεση συνεργασίας του δήμου Νάουσας με την ‘Αναπτυξιακή Χιονοδρομικού Νάουσας’ διαφαίνεται στον ορίζοντα και για τη θερινή περίοδο, με στόχο να μην χαθεί η περίοδος προετοιμασιών για τις ποδοσφαιρικές ομάδες και τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και να μην εγκαταλειφθούν στην τύχη τους οι εγκαταστάσεις (ξενοδοχείο, γήπεδο κ.λπ.). Ήδη όπως μάθαμε οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε καλό στάδιο, με το ζήτημα να εμφανίζει κωλύματα λόγω της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΤΑΒ που πιθανόν να μην επιτρέπει τη λειτουργία του κέντρου. Ωστόσο και οι δύο πλευρές αισιοδοξούν, στοχεύοντας στη λειτουργία του κέντρου για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

           Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες ήδη αρκετές ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, με πρώτη την ΠΑΕ Βέροια.

           Σχολιασμός


           • ’γονος ο διεθνής διαγωνισμός για τα 3 Πηγάδια. Από τους 16 που παρέλαβαν την προκήρυξη ένας μόνο εκδήλωσε ενδιαφέρον, χωρίς όμως να πληροί τους όρους!

            ’γονος απέβη ο διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου των 3 Πηγαδιών και της περιοχής της Ντορντόπολης. Από τους 16 ενδιαφερόμενους που έλαβαν τον φάκελο, πρόταση κατάθεσε μόνο η εταιρεία Νουλίκας, χωρίς όμως να πληροί τις απαραίτητες προυποθέσεις. Το ζήτημα ήρθε το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαίου στο δημοτικό συμβούλιο της Νάουσας. «Από τους 16 που πήραν τα τεύχη δημοπράτησης, εκδήλωσε ενδιαφέρον μόνο η εταιρεία Νουλίκας, από την οποία όμως έλλειπαν σημαντικά στοιχεία από τον φάκελο της. Θα συνεχίσουμε τα επόμενα βήματα μας σε συνεργασία με την γ.γ των ΣΔΙΤ. Μέχρι να κάτσει η μπίλια στο κουτάκι του επενδυτικού τζόγου πρέπει να περιμένουμε» τόνισε στην εισήγηση του ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός. Για φιάσκο έκανε λόγο ο κ. Γώγος, χαρακτηρίζοντας ως λάθος την συμμετοχή του δήμου στα ΣΔΙΤ, τονίζοντας ότι έπρεπε να προκηρύξει μόνος του ο δήμος τον διεθνή διαγωνισμό. Ως μεγαλόπνοο σχέδιο χαρακτήρισε τον διαγωνισμό ο κ. Φουντούλης, επισημαίνοντας ότι το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον δεν είναι το καλύτερο σήμερα, ενώ είπε ότι δεν υπήρξε καλός συντονισμός στην προσπάθεια. Ο κ. Κελεσίδης είπε ότι η όλη διαδικασία κινείται στον σωστό δρόμο. «Η εποχή που ο δήμος ήταν η μαμά που τάιζε τις δημοτικές επιχειρήσεις, έχει τελειώσει» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παρθενόπουλος ζήτησε από τον κ. Καραμπατζό να συζητήσει ξανά με τους 16 ώστε να γίνει συνδιαμόρφωση της πρότασης. «Το επιθυμώ από το μπορώ απέχει πολύ» ήταν η αποστροφή του λόγου του. Απαντώντας στον κ. Γώγο ο πρώην πρόεδρος της ΤΑΒ κ. Παπάς είπε. «Ο κ. Γώγος βγάζει ηχηρούς λόγους, χωρίς επιχειρήματα, οι οποίοι δυστυχώς έχουν απήχηση σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Πολλά έργα γίνονται στη χώρα με ΣΔΙΤ αυτή τη στιγμή. Ας μην ξεχνάμε την διεθνή κρίση. Στην Βόρεια Ιταλία δεν άνοιξαν τον περασμένο χειμώνα 12 χιονοδρομικά κέντρα». Στο ίδιο μήκος κύματος η απάντηση του κ. Καραμπατζού στον κ. Γώγο. «Είναι πολύ εύκολο να πετάτε συνθήματα και πυροτεχνήματα. Απευθύνομαι και προς τον κ. Γώγο και προς τους δημοσιογράφου. Δεν είναι δικό μου έργο ο διαγωνισμός αλλά όλης της πόλης. Δυναμιτίζεται δυστυχώς όχι μόνο η δημοτική μου αρχή, αλλά η προσπάθεια και το όραμα ετών όλων των Ναουσαίων, ζώντων και τεθνεώτων».

            Σχολιασμός


            • Πολύ περιεκτικό το πόστ σου σε 11 σειρές μας τα είπες όλα Αντώνη.
             Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ένας διαγωνισμός αποβαίνει άγονος.Καλό θα είναι να μην μπουν οι υπεύθυνοι σε περαιτέρω διάλογο επί του διαδικαστικού και να αναζητούν ευθύνες και το "τις πταίει" αλλά με διάλογο να βρουν την χρυσή τομή του τι προσφέρουν και τι απαιτούν σε αντάλλαγμα ,ούτως ώστε να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον και να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός.

             Σχολιασμός

             Working...
             X