Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Παρουσίαση ΧΚ βιτσίου βέρνον

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • #46
  Καλησπέρα, έχω περάσει από την περιοχή και είναι πραγματικά πανέμορφη. Θα σας πω την γνώμη μου περί σχεδίων επέκτασεις του χιονοδρομικού κέντρου. Κατά την γνώμη μου, γενικά, η πλευρά αυτή του βουνού στο νομό Καστοριάς είναι προβληματική. Θα ανεβάσω 3 χάρτες.
  vitsi.jpg
  Στον πρώτο χάρτη βλέπουμε τον προσανατολισμό πάνω δεξιά να δείχνει το βορρά. Με μαύρη γραμμή έχω την κορυφογραμμή η οποία διαφοροποιεί την φορά του ήλιου και επομένως καθορίζει μια πλαγιά. Διαπιστώνουμε ότι η περιοχή που προτείνει ο φίλος airboarderέχει προσανατολισμό νότιο - νοτιοανατολικό. Επίσης το υψόμετρο στο μεγαλύτερο τμήμα αυτής της έκτασης είναι κάτω από τα 1700μ. Επομένως με καθαρά νότιο προσανατολισμό και χαμηλά υψόμετρα δεν πιστεύω ότι μια επέκταση εκεί θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα χιονιού ή μεγαλύτερη χιονοδρομική σεζόν.
  vitsi 1.jpg
  Στον δεύτερο χάρτη βλέπουμε πάλι την κορυφογραμμή με την φορά του χάρτη πάλι προς τον βορρά. Διαπιστώνουμε ότι η βόρεια πλευρά της κορυφογραμμής (επομένως η καλύτερη τοποθεσία για ένα χιονοδρομικό κέντρο) είναι σκεπασμένη από πυκνό δάσος οξυάς. Έχοντας και εγώ οικολογικές ανησυχίες δεν θα επιθυμούσα να θυσιαστεί μια τόσο όμορφη περιοχή για την δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου. Επίσης διαπιστώνουμε ότι πιο βόρεια (περιοχή με κόκκινο χοντρό κύκλο) είναι μια ακάλυπτη, με καλό προσανατολισμό και υψόμετρο περιοχή αλλά είναι σχεδόν επίπεδη (1750-1800μ). ’ρα αδιάφορη για χιονοδρομία.
  vitsi 2.jpg
  Τέλος στον 3ο χάρτη παρουσιάζω την περιοχή της νότιας πλαγιάς του όρους του Βιτσίου (η φορά του χάρτη πάλι ειναι προς βορρά όπως φαίνεται πάλι πάνω δεξιά). Από τα κτίρια (κόκκινισμένη περιοχή) μέχρι της κορυφή του βουνού είναι μια περιοχή με καλές κλίσεις και υψόμετρο πάνω από τα 1800μ. Το μειονέκτημα και αυτής της πλαγιάς όπως καταλαβαίνεται είναι ότι είναι πλαγιά πάλι με εντελώς μα εντελώς νότιο προσανατολισμό. Για χιονοδρομία δεν προτιμούνται πλαγίες με νότιο προσανατολισμό. Δεν ξέρω τι χιόνι πιάνει η περιοχή αλλά γενικά διαπιστώνω ότι όλη η περιοχή του Βιτσίου στον νομό Καστοριάς είναι λίγο προβληματική. Περιμένω ενστάσεις ή πληροφορίες για το χιόνι της περιοχής.
  Attached Files

  Σχολιασμός

  Working...
  X