Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

  Δήμος Βέροιας: Ανάδειξη οικισμού Σελίου
  Υποβλήθηκε η μελέτη για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Α. Μπαλτατζής»

  Προβλέπει και τη διαμόρφωση ΠλατείαςΣτην υποβολή αίτησης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα: «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», για την εκτέλεση του έργου «Ανάδειξη Οικισμού Σελίου» με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ, προχώρησε ο Δήμος Βέροιας μετά τη σύνταξη της σχετικής μελέτης.Η μελέτη αφορά τον χώρο έκτασης 11 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει:
  • Το παρκινγκ μια ασφαλτοστρωμένη επιφάνεια 3500τμ χωρίς φύτευση και οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης
  • το πάρκο 1400τμ (εφαπτόμενο στο παρκινγκ) χωρίς φύτευση χωρίζεται σε δύο μέρη: την παιδική χαρά και τον πλακόστρωτο χώρο με το κιόσκι)
  • και από τον διευρυμένο διχαλωτό δρόμο που χαρακτηρίζεται από την άναρχη – μη οριοθετημένη κίνηση και από την αυθαίρετη στάθμευση εν είδη «αλάνας» που δεν προσφέρει ένα προστατευμένο - πολιτισμικό χώρο για τον άνθρωπο. Αρχιτεκτονική παρέμβαση
  Στόχος της παρέμβασης είναι η αισθητική – λειτουργική – οικολογική και κοινωνική αναβάθμιση της τοπιακής περιοχής.
  • Η Αισθητική αναβάθμιση επιχειρείται με την ενιαία αρχιτεκτονική σύλληψη του χώρου, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που καταλαμβάνει ο δρόμος – αλάνα, ώστε να αποκτήσει ισχυρή αντιληπτική εικόνα και ευδιάκριτη ταυτότητα.
  • Η βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου επιχειρείται με την οργάνωση του παρκινγκ (με την οποία αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης), την οριοθέτηση του δρόμου σύμφωνα με τις νέες πολεοδομικές αντιλήψεις και τη δημιουργία πλατείας στην θέση του δρόμου αλάνας στην δυτική πλευρά του χώρου ανάπλασης.
  • Η παρέμβαση θα αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο του χώρου, που θα προσφέρεται για ανοιχτές πολιτισμικές εκδηλώσεις και θα ενθαρρύνει με την οικειότητα του την ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή.
  Η οικολογική διάσταση της αρχιτεκτονικής παρέμβασης αναδεικνύεται με την προσεκτική ένταξη όλων των διευθετήσεων στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και τη φύτευση του χώρου με σημαντικό αριθμό δέντρων που αποκαθιστούν το σημερινό διαταραγμένο και υποβαθμισμένο περιβάλλον.Οι κύριες εργασίες
  • Η επίστρωση με γρανιτένιους κυβόλιθους 10Χ10Χ10
  • Η τοποθέτηση νέων φωτιστικών
  • Φύτευση δέντρων
  • Δίκτυο όμβριων υδάτων

 • #2
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ -ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Β.) ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Αρ.μελ.: 6/2010
  ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  1. Η Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας, προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΤΩ ΒΕΡΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ», με προϋπολογισμό 1.703.550,00 ΕΥΡΩ με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.
  Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:
  α) κατηγορία ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ , με προϋπολογισμό 1.371.237,10 ΕΥΡΩ.
  • δαπάνη εργασιών : 1.010.491,60 ΕΥΡΩ
  • ΓΕ και ΟΕ (18%) : 181.888,49 ΕΥΡΩ
  • Απρόβλεπτα (15%) : 178.857,01 ΕΥΡΩ
  2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) από την έδρα της υπηρεσίας Κεντρικής 203, Βέροια, μέχρι την 2/12/2011 ημέρα Παρασκευή με αντίτιμο (τριάντα) 30 ΕΥΡΩ. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β.
  Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2331078805, Fax: 2331025172, e-mail: deyav@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , (αρμόδιος για επικοινωνία κ. Σωτήρης Σούλιος).
  3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 6/12/2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. Αν για οποιονδήποτε λόγο δε διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με φαξ πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00 π.μ.). Η ίδια διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και δεύτερη φορά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι στις νέες αυτές ημερομηνίες μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν τεύχη του διαγωνισμού και να συμμετάσχουν σ΄ αυτόν ενδιαφερόμενοι που δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον την προηγούμενη φορά. Στην περίπτωση αυτή τεύχη μπορούν να δίδονται μέχρι και δύο εργάσιμες ημέρες πριν το διαγωνισμό (η ημέρα του διαγωνισμού δεν προσμετράται).
  4. Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι «προσφορά με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης» του άρθρου 4 παράγραφος 2α του Ν. 1418/84 και του άρθρου 7 του Π.Δ. 609/1985.
  5. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί :
  α) ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.Ε.Π., που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, ήτοι Δεύτερη και Τρίτη τάξη (και Τέταρτη τάξη μόνο εφόσον ο Νομός Ημαθίας έχει δηλωθεί ως έδρα ή ως δεύτερος Νομός), στη κατηγορία ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ.
  β) αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
  6. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 27.424,74 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον επτά (7) μηνών μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.
  7. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη. Προκαταβολή δε θα χορηγηθεί.
  8. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
  ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  Σχολιασμός


  • #3
   Tα έργα που σχεδίασε ο Δήμος Βέροιας για την αισθητική αναβάθμιση του Οικισμού Σελίου και προβλέπουν εκτός των άλλων τη διαμόρφωση του χώρου που καταλαμβάνει ο δρόμος – αλάνα στο κέντρο του οικισμού, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» με χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ, γεγονός που σηματοδοτεί την δημοπράτηση και κατασκευή του έργου από το Δήμο Βέροιας.

   Η υποβολή του σχετικού φακέλου από τις υπηρεσίες του Δήμου έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2011 και η έγκριση της χρηματοδότησης του εξεδόθη στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίστηκε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

   Ο χώρος της επέμβασης, έκτασης έντεκα περίπου στρεμμάτων, περιλαμβάνει:
   - Το πάρκινγκ, μια ασφαλτοστρωμένη επιφάνεια 3500τμ χωρίς φύτευση και οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης,
   - το πάρκο 1400τμ (εφαπτόμενο στο παρκινγκ) χωρίς φύτευση χωρίζεται σε δύο μέρη: την παιδική χαρά και τον πλακόστρωτο χώρο με το κιόσκι)
   - τον διευρυμένο διχαλωτό δρόμο που χαρακτηρίζεται από την άναρχη – μη οριοθετημένη κίνηση και από την αυθαίρετη στάθμευση εν είδη «αλάνας» που δεν προσφέρει ένα προστατευμένο - πολιτισμικό χώρο για τον άνθρωπο.
   Στόχος της παρέμβασης είναι η αισθητική – λειτουργική – οικολογική και κοινωνική αναβάθμιση της τοπικής περιοχής. Η αισθητική αναβάθμιση επιχειρείται με την ενιαία αρχιτεκτονική σύλληψη του χώρου, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που καταλαμβάνει ο δρόμος – αλάνα, ώστε να αποκτήσει ισχυρή αντιληπτική εικόνα και ευδιάκριτη ταυτότητα.
   Η βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου επιχειρείται με την οργάνωση του πάρκινγκ (με την οποία αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης), την οριοθέτηση του δρόμου σύμφωνα με τις νέες πολεοδομικές αντιλήψεις και τη δημιουργία πλατείας στην θέση του δρόμου αλάνας στην δυτική πλευρά του χώρου ανάπλασης. Η παρέμβαση θα αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο του χώρου, που θα προσφέρεται για ανοιχτές πολιτισμικές εκδηλώσεις και θα ενθαρρύνει με την οικιότητά του την ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή.
   Η οικολογική τέλος διάσταση της αρχιτεκτονικής παρέμβασης αναδεικνύεται με την προσεκτική ένταξη όλων των διευθετήσεων στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και τη φύτευση του χώρου με σημαντικό αριθμό δέντρων που αποκαθιστούν το σημερινό διαταραγμένο και υποβαθμισμένο περιβάλλον.
   Οι κύριες εργασίες περιλαμβάνουν:
   - Επίστρωση με γρανιτένιους κυβόλιθους 10Χ10Χ10
   - Τοποθέτηση νέων φωτιστικών
   -Φύτευση δέντρων
   -Δίκτυο όμβριων υδάτωνhttp://www.pliroforiodotis.gr/

   Σχολιασμός


   • #4
    ωραίος, μπράβο που το ανέβασες

    Σχολιασμός


    • #5
     2 ερωτηματα;
     Α) Υπαρχει μελετη για την παταξη του φαινομενου " παραταω το αυτοκινητο μου στην πλατεια οπως να ναι γιατι το παρκινκ ειναι πολυ μακρυα και θα μου πεσει ο ***** αμα περπατησω 100 μέτρα"

     Β)
     Υπαρχει καποια ρεαλιστικη εξήγηση γιατι η ΔΕΥΑΒ μας εχει ξεσκισει στις διακοπες του νερου εναν χειμωνα;

     Σχολιασμός


     • #6
      κάτι πρέπει να γίνει και με τους δρόμους του χωριού που τους έχει διαλύσει η ΔΕΥΑΒ. εχουνε κάτσει ολα τα ασφαλτικα..

      Σχολιασμός


      • #7
       Ναι ειδικά εκεί σε σας ειναι σαν την Βαγδάτη βομβαρδισμένοι

       Σχολιασμός


       • #8
        Το έργο της αποχέτευσης έχει συμβατικό χρόνο εργασιών τους 20 μήνες, και η συμβαση θα υπογραφή την επόμενη εβδομάδα. προφανώς θα αρχίσει άμεσα και το έργο, αν σκεφτούμε πως και τα χιόνια λιώσανανε και οι ερ΄γολάβοι κάνουν κρα για δολειά πλέον.

        Σχολιασμός


        • #9
         Πτώση στην κίνηση των ξενοδοχείων και δωματίων στο Σέλι που αγγίζει έως το 70% σημειώθηκε το Πάσχα με τους επαγγελματίες να μιλούν για πρωτοφανείς καταστάσεις και να εκτιμούν ότι το καλοκαίρι και το φθινόπωρο που έρχονται οι δείκτες θα επιδεινωθούν εντείνοντας το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει... ...Στην οικονομική κρίση που ευθύνεται για τα άδεια καταλύματα θα πρέπει να προστεθούν η διακοπή των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού και της Εργατικής Εστίας καθώς οι έμμεσες και έμμεσες φορολογίες, η αύξηση της βενζίνης και η έλλειψη οργανωμένης προβολής του τουριστικού προϊόντος της γενικότερης περιοχής του Βέρμιου αλλά και του Σελίου συγκεκριμένα... AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

         Σχολιασμός


         • #10
          Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

          Εικόνες εγκατάλειψης στο Σέλι μετά τον βαρύτατο χειμώνα. Ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων από τον δήμο Βέροιας

          Τα μηνύματα έγιναν αντιληπτά νωρίτερα, ωστόσο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας της περασμένης Τετάρτης είχαν μια πιο έντονη έκφραση. Ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Λυκογιάννης περιέγραψε γεμάτος ανησυχία την εγκατάλειψη που νιώθουν οι κάτοικοι του οικισμού και ο ίδιος. Ο δε επικεφαλής της... μείζονος μειοψηφίας κ. Τσαβδαρίδης, έκανε λόγο για εγκατάλειψη των δημοτικών διαμερισμάτων με ακραίες εκφράσεις. «Καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που πέρασαν από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη», είπε χαρακτηριστικά. Όσο κι αν οι παραπάνω παρατηρήσεις απαντήθηκαν εν μέρει από τη δήμαρχο κ. Ουσουλτζόγλου, η αλήθεια είναι ότι (και στο πλαίσιο της δήλωσης της ίδιας ότι διανύουμε τη χειρότερη περίοδο της αυτοδιοίκησης από τη μεταπολίτευση) τα δημοτικά διαμερίσματα παρουσιάζουν αρκετά σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις, χωρίς κανείς να μπορεί να απαντήσει πειστικά ότι η κατάσταση αυτή θα βελτιωθεί σύντομα ή έστω αργότερα αλλά προγραμματισμένα. Ένας οικισμός που παρουσιάζει την περίοδο αυτή μεγάλα προβλήματα, είναι το Σέλι. Έχοντας ερεθίσματα από αρκετούς πολίτες, βρεθήκαμε εκεί την περασμένη Κυριακή, διαπιστώνοντας του λόγου το αληθές. Οι φωτογραφίες ενδεικτικές, σε αρκετές περιοχές του χωριού. Στον ‘Αναγνώστη’, στις ‘Κρύες Βρύσες’, στο πάρκινγκ, παντού. Το άφθονο φετινό χιόνι βοήθησε το χιονοδρομικό κέντρο, που λειτούργησε πολύ καλά μετά από αρκετά χρόνια, ωστόσο λιώνοντας γιγάντωσε τα προβλήματα στο χωριό και τους οδικούς του άξονες. Όπως λένε οι Σελιώτες, το μόνο πρόβλημα που δεν έχουν φέτος είναι το νερό, που τους ‘έκαιγε’ τα προηγούμενα χρόνια. Απολύτως δικαιολογημένα θεωρούμε σ’ αυτό το πνεύμα τα παράπονα των μελών του Τουριστικού Ομίλου Σελίου, που συναντήσαμε στην πλατεία την περασμένη Κυριακή και τους εκθέσαμε την κατάσταση. Φυσικά τη γνώριζαν καλύτερα από εμάς. Παιδικές χαρές σε κάκιστη κατάσταση, με τα χόρτα πιο μεγάλα απ’ τα παιδιά (ο αντιδήμαρχος Βοργιαζίδης τονίζει ότι όλα τα χόρτα θα κοπούν μέσα στον μήνα), πάρκα και παρκάκια ομοίως, το πάρκινγκ, το γήπεδο μπάσκετ. Όλα με ανάγκη εργασιών συντήρησης και προστασίας, πολλές φορές χωρίς μεγάλες δαπάνες. Οι δε δρόμοι προς, και μέσα στο χωριό, γεμάτοι τομές και επικίνδυνες τρύπες, κίνδυνος για πεζούς, οδηγούς και οχήματα. Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο Τουριστικός Όμιλος έχει στενή επαφή με τον αντιδήμαρχο τεχνικών ’ρη Λαζαρίδη το τελευταίο διάστημα, για το χρονοδιάγραμμα των απαραίτητων έργων και εργασιών. Μην ξεχνάμε ότι για τον τουριστικό οικισμό έπεται έργο ανάπλασης προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, στο πλαίσιο του οποίου πολλά πρόκειται να γίνουν (π.χ. το κιόσκι στην πλατεία του χωριού, που θέλει επειγόντως στήριξη), όχι όμως σε όλον τον οικισμό. Αυτά προς το παρόν για το Σέλι. Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με άλλες περιοχές. ΠΗΓΗ:http://eleytheriadhs.blogspot.gr/201...3706.html#more

          Σχολιασμός


          • #11
           Αναβλήθηκε η συζήτηση για το Αιολικό των 174 ανεμογεννητριών στο Βέρμιο - Σέλι

           Αναβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η συζήτηση για την έγκριση της ης μελέτης περιβαλλοντικών όρων του Αιολικού πάρκου στο Βέρμιο. Η εταιρεία που πρόκειται να το κατασκευάσει ζήτησε την αναβολή για να μπορέσει να παραβρεθεί στην συζήτηση του θέματος εκπρόσωπός της. Η μελέτη έχει περάσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και απομέμενει να εγκριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια Βέροιας, Νάουσας και Πτολεμαϊδας.
           Η εκτίμηση αναφέρει ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής και σε τέσσερα περίπου χρόνια θα έχει δημιουργηθεί στο Βέρμιο (Σέλι) το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, από την ισπανική εταιρεία Acciona Ενεργειακή. Πρόκειται για αιολικό πάρκο 174 ανεμογεννητριών σε έκταση 120.000 στρεμμάτων στα όρια των δήμων Βέροιας, Νάουσας, και Πτολεμαΐδας.
           Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα δημιουργηθούν περίπου 300 προσωρινές θέσεις εργασίας, κατά τη φάση κατασκευής του αιολικού πάρκου και 30 μόνιμες θέσεις, όταν ξεκινήσει να λειτουργεί με καποιες απο αυτες να δινονται σε κατοικους του Σελιου . Επίσης εκτός από τα χρήματα που θα εισπράττει ο Συνεταιρισμός Σελίου για την εκμίσθωση της έκτασης, κέρδος από την επένδυση θα έχει και ο δήμος Βέροιας, μέσω του 3% επί των ακαθάριστων εσόδων του αιολικού πάρκου που θα οδηγείται αυτομάτως στα ταμεία του.
           Με βάση τα στοιχεία, υπολογίζεται ότι τα χρήματα αυτά θα είναι περίπου 500.000 ευρώ ετησίως.

           Σχολιασμός


           • #12
            Ενδιαφερον, παρ' οτι το Βερμιο δε φημιζεται για τους ισχυρους ανεμους του! Η κορυφογραμμη ομως, πανω στην οποια θα στηθουν οι ανεμογεννητριες, εχει υψομετρο εως και 2000 μετρα περιπου.

            Σχολιασμός


            • #13
             ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...συνεργεια του Δημου απο την παρασκευη κοβουν τα χορτα σε παιδικες χαρες αλλα και γενικα σε ολο το χωριο.

             Σχολιασμός


             • #14
              εχει ξεκινήσει η δευαβ την επέκταση του δικτύου της αποχετευσης και κλεινει και τις πολλές τρύπες που είχε κάνει λόγω διαρροών.

              Σχολιασμός


              • #15
               Αμα κλεινει τρυπες η Δευαβ σε λιγες μερες θα ξανα ανοιξουν για την αποχετευση...(βλεπε σωληνες στο παρκινγκ)
               Βέροια 160μ
               Σέλι 1458μ
               Θωμάς

               Σχολιασμός

               Working...
               X