Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Τελεφερίκ προτείνει ο Δήμος Πορταριάς

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Τελεφερίκ προτείνει ο Δήμος Πορταριάς

  Η δρομολόγηση τελεφερίκ, με αφετηρία στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου και τερματισμό στο χιονοδρομικό κέντρο στη θέση Αγριόλευκες, είναι η κυριότερη πρόταση, την οποία υπέβαλε ο Δήμος Πορταριάς προς ένταξη στο πρόγραμμα καινοτόμων σχεδίων ανάπτυξης, περιλαμβάνοντας ταυτόχρονα την υλοποίηση εννέα επιπλέον προτεινομένων δράσεων και υποδομών. Η συνολική πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής του έκτακτης συνεδρίασης.
  Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τέθηκε προς έγκριση στο Σώμα η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Πορταριάς και υπεβλήθη χθες Παρασκευή στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, από την οποία θα κατατεθεί αρμοδίως προς ένταξη στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
  Η πρόταση περιλαμβάνει την υλοποίηση δέκα συνολικά δράσεων και υποδομών, με κυριότερη τη δρομολόγηση τελεφερίκ με αφετηρία στα όρια του Δήμου Πορταριάς με τα αντίστοιχα του Δήμου Βόλου και σε οικόπεδο έκτασης 13 συνολικά στρεμμάτων στο ύψος του περιφερειακού δρόμου, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μακρινίτσα και την Πορταριά και τερματισμό στο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προτεινόμενου έργου ανέρχεται στα εννέα εκατομμύρια ευρώ, με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται η σχετική μελέτη, την οποία εκπόνησε η ΑΝΕΜ.
  Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία ψυχαγωγικού πολυχώρου, με παγοδρόμιο, κλειστά γήπεδα και αίθουσες μπόουλινγκ, ο οποίος προτείνεται να κατασκευαστεί στο σημείο αφετηρίας του τελεφερίκ, με συνολικό προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ.«Η δρομολόγηση τελεφερίκ είναι το πλέον σημαντικό έργο, το οποίο προτείνουμε» επισήμανε ο Δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασ. Κοντορίζος «το οποίο αν ενταχθεί θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή ιδιώτη. Σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις μας αν δεν εγκριθούν θα αποτελούν «πιλότο» για το Δ’ ΚΠΣ. Πρόκειται για μια δουλειά που έγινε και δεν πρόκειται να πάει χαμένη. Θα μας φανεί χρήσιμη στο μέλλον από κάθε πλευρά» ήταν η τοποθέτηση του κ. Κοντορίζου.

  ’ρθρο της εφημερίδας θεσσαλίας σήμερα 20/01/07
Working...
X