Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Νέο Διθέσιο στο ΧΚΠ

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Νέο Διθέσιο στο ΧΚΠ

  Δείτε τις εξελίξεις όπως δημοσιεύονται στον τοπικό Τύπο (εφημ. Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ):

  <<

  Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε και τροποποίηση του προγράμματος Δημ. Επενδύσεων

  Αποφάσεις για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου


  Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΑΝΕΜ για την εκτέλεση του έργου «Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου-Εγκατάσταση χιονοδρομικού αναβατήρα-προμήθεια χιονοστρωτήρα» θα προχωρήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Σχετική απόφαση ελήφθη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ υπάρχει εξασφαλισμένη πίστωση 1,5 εκ. ευρώ.
  Σύμφωνα με το Νομάρχη Μαγνησίας κ. Ιωάν. Πρίντζο «με την εξασφαλισμένη πίστωση θα εγκατασταθεί ο διθέσιος αναβατήρας και θα γίνει η προμήθεια ενός καινούργιου μηχανήματος. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα υλοποιηθούν και άλλες παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Παρατηρητήριο Φύσης, ενώ μετά την ολοκλήρωση εκπόνησης και του στρατηγικού σχεδίου από την ΑΝΕΜ θα αναπτυχθούν και άλλες δράσεις.
  Στην προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί θα συμμετέχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΑΝΕΜ και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ η μειοψηφία κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος ζήτησε να μετάσχουν στην Επιτροπή Παρακολούθησης και εκπρόσωποί της, αίτημα που έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτό, καθώς την τελική απόφαση θα λάβει η Γ.Γ.Α.

  Το Σχέδιο Ανάπτυξης
  Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσή της βρίσκεται η μελέτη που εκπονεί η ΑΝΕΜ με τίτλο «Σχέδιο Ανάπτυξης Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου», με στόχο την επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του, τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ποσοτική αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας στο Πήλιο.
  Στις προτεινόμενες παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται η ανακαίνιση και επέκταση του κτιρίου του Καταφυγίου, με τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων που θα πληρούν τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου ξενοδοχείου και αθλητικού κέντρου, εκσυγχρονισμό των υπολοίπων κτιρίων, έργα ανάπλασης, ηλεκτροφωτισμό πιστών, βελτίωση οδικής πρόσβασης, προμήθεια διαστρωτικών μηχανημάτων και άλλων οχημάτων, σύστημα τεχνικής χιόνωσης κ.ά.
  Στα πλαίσια του σχεδιασμού προτείνεται ακόμη η υλοποίηση μιας σειράς έργων υποδομής, αλλά και επέκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου με στόχο να επιτευχθεί αποσυμφόρηση και αύξηση της χωρητικότητας των εγκαταστάσεων. Στους στρατηγικούς στόχους περιλαμβάνονται η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αναζήτηση αποτελεσματικών μεθόδων τουριστικής προβολής, η προσέλκυση ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων, η ανάπτυξη-αξιοποίηση νέων μορφών τουρισμού.
  Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου περιλαμβάνοται οι πολλές και φυσικές πίστες, η ήπιας μορφής κλιματολογικές συνθήκες, η υπάρχουσα χιονοδρομική και τεχνολογική τεχνογνωσία, αλλά και ο συνδυασμός χιονοδρομίας με εναλλακτικές μορφές τουριστικής αναψυχής.

  >>


  ΜΦΧ

  Στ.Edited by: Epikentros
  Πάλι με ΧΙΟΝΙΑ με ΚΑΙΡΟΥΣ, πάλι δικά μας θάναι

 • #2
  Πολύ ευχαριστο το νέο -και παλι από το Πήλιο- μέσα στην αχαρη ελληνική χιονοδρομική πραγματικοτητα.

  Ευχαριστούμε και πάλι Στέλιο, φαντάζομαι ότι θα ήταν ένα ιδιαιτερο 'δώρο' για την ονομαστικη σου εορτή!

  Ευχές πολλές - με εκτίμηση,

  Κωστής "
  Η συνεχής αναζήτηση της ευτυχίας είναι μία από τις βασικές αιτίες της δυστυχίας.

  Σχολιασμός


  • #3
   Πολύ ελπιδοφόρα τα νέα αυτα και σε συνδυασμό με τις ήδη πολύ καλές υπηρεσείες που προσφέρει το χ.κ νομίζω οτι το μέλλον για το πιο συμπαθητικό χκ της Ελλαδος ( από όλες τις απόψεις) φαντάζει κάτι παραπάνο απο ευοίωνο και λαμπρό.

   Σχολιασμός


   • #4
    Όντως πολύ ευχάριστ τα νέα. Μήπως υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για τα παραπάνω;

    Σχολιασμός


    • #5
     Ας ελπίσουμε οτι αυτήν την φορά δεν θα μείνουμε πάλι ΜΟΝΟ στα σχέδια που με τόσο κόπο ετοιμάζονται, κολώντας στα περιβόητα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των καρεκλοκένταυρων - αρπακολατζίδων - μιζαδόρων κ.λ.π".

     Να γίνει κατ'αρχήν κάτι με το θέμα της πρόσβασης γιατί αυτός ο έρημος ο δρόμος -έχω την εντύπωση- πάλι χειρότερα από πέρυσι θα είναι. Όχι οτι τα υπόλοιπα θέματα είναι μικρότερης σημασίας!

     Δεν ξέρω ρε παιδιά...............μακάρι!! Μόνο προς καλό του χιονοδρομικού και όλων μας θα είναι η υλοποίηση των παραπάνω!

     Φιλικά και με πολύ αισιοδοξία!!

     Χρήστος "

     Σχολιασμός

     Working...
     X