Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Το Χ.κ.π. Λειτουργεί Για Τους Εργαζόμενους Ή Το Κοινό?

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Το Χ.κ.π. Λειτουργεί Για Τους Εργαζόμενους Ή Το Κοινό?

  Καλημέρα σε όλους τους φίλους του βουνού,
  Ταξιδεύω για επαγγελματικό λόγο και όσο περιμένω την αλλαγή πτήσης είπα να μοιραστώ μαζί σας τον πόνο μου, καθώς θα περιμένω για 2 ώρες!
  Φέτος δεν έχω κάνει καθόλου σκι και έχω λαλήσει!!!!!! Μου έτυχαν αναποδιές, δε λέω, αλλά έχω επιχειρήσει 5 φορές φέτος να πάω στον Παρνασσό. Τόσα έχουν ακουστεί για τη νέα, μεγαλιώδη και θηριώδη καμπίνα και τα ΛΕΦΤΑ που έχουν πέσει στο ΧΚΠ....
  Έχω απογοητευτεί τόσες φορές που ορκίστηκα ότι δεν θα ξαναπάω στο ΧΚΠ υπό αυτές τις συνθήκες...
  Θα πάρω τα πράγματα από την αρχή της σαιζόν, από το τριήμερο των Φώτων. ΔΡΑΜΑ οι ουρές... Περίμενα 1 ώρα και είκοσι λεπτά για την έκδοση των εισητηρίων... Είχα αγοράσει το κουπόνι με την ετήσια από το όντερνετ και δεν μπορούσαν να μου το ενεργοποιήσουν διότι δεν δούλευε το σύστημα.. Εντάξει λέω, δεν κρατιέμαι για να τσουλήσω στις πίστες, ας ξοδέψω άλλα 15€ να βγάλω μία ημερήσια κάρτα... Το τρώω λοιπόν αυτό..
  Εννοείται ότι περίμενα άλλα 20 λεπτά για να μπω στην καμπίνα γιατί είχαν προγραμματίσει λάθος τις διαδρομές και οι επισκέπτες πήγαιναν κατευθείαν κορυφή ενώ οι χιονοδρόμοι στο σαλέ...
  Βγαίνω στην πίστα και πάνω που παώ να γκαζώσω στην πρώτη κατεβασιά πέφτω σε ΠΕΤΡΑΡΑΡΑΡΑΡΑ. Δυστυχώς δεν σκέφτηκα να βγάλω μία φωτό... Αν είχα κρατήσει αποδέιξεις, θα είχα τραβήξει μία μήνυση και θα ήμουν πάμπλουτος τώρα... (όπως ο τύπος στις ΗΠΑ, που κάηκε από τον καφέ στο πλαστικό ποτήρι και κέρδισε στη δίκη 17εκατ.) Τελοσπάντων, έκανα 3 κατεβασιές όλες κι όλες γιατί είχε τόσο κόσμο που δεν ήξερε κανείς που να πάει και γινοντουσαν συνέχεια τράκες σκιέρ, πεζών, ελκύθρων, σκυλιών, δασκάλων, και ότι άλλο υπήρχε σε αυτό το βουνό... Ένας πιστέρ δεν υπήρχε ρε παιδιά! Να κατευθύνει τους χιονοδρόμους και να απομακρύνει τουσ άσχετους από το τελείωμαα της πίστας.
  Έτσι λοιπόν, πήρα την απόφαση ότι εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε περίπτωση να ευχαριστηθώ σκι, άσε που είδα μία δυνατή τράκα από ημι-άσχετο σκιέρ με παιδάκι και χαλάστηκα...
  Πάω το επόμενο ΣΚ και ενώ οι ουρές είχαν μειωθεί αισθήτα, η καμπίνα δεν δούλευε για 1-2 ώρες και οι πιο πολλές πίστες ήταν κλειστές. Δεν λειτουγουν εν τω μεταξύ τα μισά λίφτ. Αισθάνθηκα πολύ χαζός όταν συνειδητοποίησα ότι το μισό βουνό κάνει σκί τζάμπα. Οι τουρνικέδες στο 4πλό δεν δούλευαν και είδα αρκετούς έξυπνους να μπαίνουν με κάρτα επισκέπτη. ’σε που έπιασα κουβέντα με κάποιους άλλους και μου είπαν ότι μπήκαν από Φτερόλακα τελείως τζαμπέ γιατί στα ταμεία είχε πέσει το σύστημα.
  Έρωτηση: Έπεσαν τα χοντρά τα φράγκα στον Πάρνασο. Πως θα γίνει απόσβεση της επένδυσης αν είναι ξέγραγο αμπέλι???? Εν μέσω κρίσης, που όλοι μιλάνε για σωστή διαχείριση, ο Παρνασσός ζεί στην δική του εποχή... Στην παλιά την δημοσιο-υπαλληλική που ρωτάς κάτι απλό και κανένας δεν ξέρει να σου απαντήσει... Παρεπιπτώντος, εγώ ρώταγα που είναι ο διευθυντής γιατί είχε τύχει να τον πετύχω αρκετές φορές στο παρελθόν και φαινόταν πολύ συγκροτημένος, αλλά μου είπαν ότι είναι σε άδεια και ο αναπληρωτής διευθυντής του ΧΚΠ λείπει!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΝ έχεις τον Θεό σου, νέα χρονιά με νέα λιφτ και δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος σε αυτό το βουνό!!!!!!!!!!!!!! Μόνα τους εγκαταστάθηκαν τα νέα λιφτ???????????

  Την επόμενη φορά (συγχωρέστε με, αλλά κάποια γεγονότα πρέπει να τα έχω μπρδέψει ποια από τις 5 φορές έγιναν) έμεινε το νέο υπερ-σύγχρονο λίφτ ακινητοποιημένο 1μιση ώρα περίπου. Στην καμπίνα για την κορυφή ήταν η γυναίκα μου με το βαφτηστήρι μας, το οποίο ήθελε να κάνει την άναγκη του και το έπιασε ένας πανικός! Με παίρνει τηλ η γυναίκα μου που αγχώθηκε για το παιδί πανικόβλητη... Πάω να ζητήσω βοήθεια από το προσωπικό του ΧΚΠ... Η λαΐκή έκφραση: Δεν ξέρουν που παν τα 4.. (ανάεφομαι στους υπαλλήλους του ΧΚΠ) είναι πολύ ελαφριά για την περίσταση αυτή... Έψαξα και χώθηκα σε διάφορα γραφεία και κάποια στιγμή μένω έκπληκτος να ακούω κάποιον να λέει: " πείτε μου ποιος φταίει, να τον γ******".... Και που λέτε έφυγα διότι κατάλβα ότι θα τσακωνόμουν χοντρά με τον τύπο... όταν είναι εγκλωβισμένος ο κόσμος στον αέρα και υπάρχει ένας παπάρας που αντί να ψάξει να βρει μία λύση να κατέβει ο κόσμος... ψάχνει να βρει λύση για τις σεξουαλικές του ορμές....

  Τελικά πήρα την απόφαση, ότι αν είναι στα εύκολα να κολλάει το σύστημα τι θα γίνει σε μία δύσκολη στιγμή... Πραγματικά, συνιστώ σε όσους έχουν παιδιά να μην πάνε στον Παρνασσό φέτος για λόγους ασφαλείας!

  Εν κατακλείδι, έχω να συμπαιράνω τα εξής: Από το ΧΚΠ λείπει ο συντονισμός! Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λέω, αλλά το ηθικό των υπαλλήλων μου φάνηκε πολύ πεσμένο! Διατηρώ βέβαια κάποιες επιφυλάξεις... αλλά ανεπιφύλαχτα σας λέω ότι από το ΧΚΠ λείπει ΠΑΝΤΕΛΩΣ ο συντονισμός! Δεν ξέρω αν ο μάγκας που άκουσα να απειλεί τους υπαλλήλους είναι ο αναπληρωτής διευθυντής, αλλά από τέτοιους ελληνάρες της παλιάς σχολής δνε περιμένω τίποτα.

  Υ.Γ. Πήγα και άλλες 3 καθημερινές, αλλά δυστυχώς το ΧΚΠ ήταν κλειστό λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών. Μετά βεβαιότητας ύστερα από 25 χρόνια ενεργής ενασχόλησης με το σκί, το ΧΚΠ θα μπορούσε και τις 3 φορές να λειτουργεί! Δεν είναι ότι ο αέρας που είχε στη βάση ήταν οριακός στο να επιτρέψει την καμπίνα να ανοίξει... ο αέρας ήταν ανύπαρκτος!!!! Τα αβγά θα πήγαιναν σφάιρα τις άλλες χρονιές!!!

  Έτσι λοιπόν, μήπως αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πάμε πίσω?? Μήπως να κλέισει το ΧΚΠ πριν τον Μάρτιο για να μην κουραστούν οι κακόμοιροι υπάλληλοι του Χιονοδρομικού?


  286

 • #2
  @gpapado Είναι θλιβερή αλλά πολύ πραγματική η εικόνα που περιγράφεις. Είναι τρομερά έντονη η αίσθηση μου σε όλα τα χιονοδρομικά της χώρας ότι δεν υπάρχει συντονισμός και ότι η επιχείρηση λειτουργεί ψιλό-τυχαία- αν σου κάτσουν καλές συνθήκες όλα καλά αν όχι μπορεί και να κινδυνέυσεις. Παραδοσιακά γράφουμε όλοι εδώ για τη δυσαρέσκεια μας γύρω από διάφορα: πχ ελλιπή ενημέρωση προσωπικού μαζί με συχνή κρυψίνοια και εκ του πονηρού χρεώσεις (πχ όλο το βουνό κλειστό με ένα λιφτ μόνο και τιμολόγηση 3 ευρώ λιγότερο απο το κανονικό) κλπ κλπ. Το άσχημο είναι ότι ο κόσμος που πάει είναι ήδη πεισμένος να είναι εκεί γιατι λατρέυει το βουνό- θα ήταν τόσο έυκολο να κάνεις αυτή τη δουλειά πιο σωστά πραγματικά..
  'Mimicry returned as menacing mockery'
  H. Bhabha.

  Σχολιασμός

  Working...
  X