Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2010 - 2011

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2010 - 2011

  Καλό Χειμώνα [i]"

 • #2
  Παίδες οποιεσδήποτε αναφορές πια και φωτο για το βουνό μας να τις βάζουμε εδώ ...

  Σχολιασμός


  • #3
   Ακουγα χθες στις ειδησεις οτι τοποθετουν νυχτερινο φωτισμο,
   ειναι ολα τοσο τελεια τη μερα που πηγαμε στα της νυχτας τωρα,
   δεν κοιτανε που μεχρι και τα σαββατοκυριακα το χιονοδρομικο υπολειτουργει,

   Σχολιασμός


   • #4
    Από τους υποψηφίους Δημάρχους ακούστηκε κάποια εξαγγελία/δέσμευση γιά το ΧΚ ή μήπως αποφεύγουν την καυτή πατάτα...Προεκλογική περίοδος και καμμία αναφορά...Γιά το καλό του τόπου uber alles !!!!!!!Edited by: skialex

    Σχολιασμός


    • #5
     Απο την εφημεριδα Ευρυτανικά Νεα"     Και νέες επενδύσεις ύψους 320.000 ευρώ
     Εγκατάσταση νυχτερινού φωτισμού
     Αλλαγή στα συρματόσχοινα των λιφτ

     Παρά την δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Διοίκησης, με τα χρέη στην κυριολεξία να πνίγουν το Χιονοδρομικό, το κράτος, εν προκειμένω η νομαρχία Ευρυτανίας, συνεχίζει να πιστεύει σε αυτό και να επενδύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε έργα συντήρησης, αλλά και νέων δραστηριοτήτων, όπως είναι ο φωτισμός που θα εγκατασταθεί στις πίστες, προσφέροντας την δυνατότητα νυχτερινού σκι.

     Οι νέες επενδύσεις
     Συρματόσχοινα. Το μεγάλο έργο, το οποίο ολοκληρώνεται οσονούπω, είναι η αντικατάσταση των συρματόσχοινων στα δύο μεγάλα λιφτ του χιονοδρομικού "ΑΝΕΜΟΣ 1" και "ΤΑΚΗΣ ΦΛΕΓΚΑΣ", με παράλληλο εκσυγχρονισμό των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 210.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η νομαρχία και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επενδυτικό βήμα, το οποίο αφενός αυξάνει την περιουσία του Χιονοδρομικού, αφετέρου αποτελεί λύση σε αίτημα που τέθηκε από τους υπεύθυνους ασφαλείας του κέντρου, ήδη από πέρυσι.
     Επίσης, με χρηματοδότηση και πάλι από την νομαρχία, ύψους περίπου 45.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί πλήρης ηλεκτρομηχανολογικός έλεγχος σε όλα τα συρματόσχοινα και των 7 λιφτ που διαθέτει το Χιονοδρομικό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, να είναι το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο που θα διαθέτει και την πιστοποίηση, την "άδεια του ΕΟΤ", όπως λέγεται.
     Νυχτερινό Σκι. Ένα τρίτο έργο, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, είναι η εγκατάσταση φωτισμού, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα νυχτερινού σκι στους λάτρεις του βουνού. Το έργο χρηματοδοτεί με 55.000 ευρώ η νομαρχία Ευρυτανίας.
     Τέλος, η νομαρχία διέθεσε άλλες 15.000 ευρώ για τον καθαρισμό των πιστών από πέτρες κ.λπ., ώστε να είναι έτοιμες για την πρώτη χιονόπτωση. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στατιστικά, το πρώτο χιόνι πέφτει στα τέλη του Οκτώβρη. Και φέτος, λέγεται ότι θα έχουμε βαρύ χειμώνα και πλούσιο χιόνι κοντά στα Χριστούγεννα, από τις 20 Δεκεμβρίου.
     "

     Σχολιασμός


     • #6
      <TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%"> <T> <TR> <TD =middlecon colSpan=2> Και παλι απο την ιδια εφημεριδα Στον “αέρα” το Χιονοδρομικό8 Οκτ 2010, 10:40

      Αρ. φυλ. 412/6-10-10

      </TD></TR> <TR> <TD =middleconew colSpan=2> Ακυρώθηκε η απόφαση του δήμου Καρπενησίου για την λήψη του δανείου ύψους 500.000 ευρώ Η εταιρεία χρωστάει 1,5 εκατ. ευρώ και απειλείται με κατασχέσεις............... Η ακυρωτική
      απόφαση

      Η νέα εξέλιξη ανατρέπει τα πάντα. Η απόφαση του δήμου Καρπενησίου "σκόνταψε", στον έλεγχο νομιμότητας που διενεργεί .....................................Αποφασίζουμε
      Ακυρώνουμε την αριθμ. 12-224/18-08-2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καρπενησίου, με θέμα «Λήψη απόφασης συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Χιονοδρομικό Κέντρο Α.Ε. - Σύναψη δανείου», για παράβαση νόμου, κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο σκεπτικό της παρούσας.
      Η παρούσα να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του δήμου Καρπενησίου, με αποδεικτικό δημοσίευσης, το οποίο θα πρέπει να μας αποσταλεί εντός τριών (3) ημερών από της ημερομηνίας παραλαβής της.
      Κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, εντός ενός (1) μηνός από της κοινοποίησής της, στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 των Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας & Φωκίδας, που εδρεύει στη Λαμία.”


      Συνεπώς, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο Χιονοδρομικό απέτυχε. Η καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης του τετραμήνου που επιβάλει ο νόμος για την περαίωση της απόφασης που έλαβε το Χιονοδρομικό στις 19 Μαΐου 2010 έληξε ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα που πήρε την απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο -τελευταία ώρα!- για την λήψη του δανείου. ’ρα είναι φανερό ποιοί φέρουν την ευθύνη. Να θυμίσουμε ότι κύριοι μέτοχοι στο Χιονοδρομικό Κέντρο είναι η νομαρχία Ευρυτανίας, μέσω της “ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.”, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών σε ποσοστό 96,5%, και ο δήμος Καρπενησίου 2,93%, ενώ υπάρχει και ένας ιδιώτης από παλιά, με τυπικό ποσοστό 0,57%.</TD></TR></T></TABLE>"

      Σχολιασμός


      • #7
       κάθε χρόνο και χειρότερα για το συγκεκριμένο χιονοδρομικό ... κρίμα ... γιατί δεν το πουλάνε να βγουν από τους μπελάδες ?

       Σχολιασμός


       • #8
        Εξάλλου, σύμφωνα με τα στατιστικά, το πρώτο χιόνι πέφτει στα τέλη του Οκτώβρη. Και φέτος, λέγεται ότι θα έχουμε βαρύ χειμώνα και πλούσιο χιόνι κοντά στα Χριστούγεννα, από τις 20 Δεκεμβρίου.
        [i]
        και έργα και ακριβείς προγνώσεις! δηλαδή 20 Δεκέμβρη ανηφορίζουμε για Βελούχι?"

        Σχολιασμός


        • #9
         και καλά έστω ότι γίνονται όλα...και ψάχνουμε και βρίσκουμε και τους χαμένους....αναβατήρες, δεν θα πρέπει κάποιοι να εργάζονται για την λειτουργία του ΧΚ...

         Σχολιασμός


         • #10
          Αρχική Δημοσίευση από gioand
          και καλά έστω ότι γίνονται όλα...και ψάχνουμε και βρίσκουμε και τους χαμένους....αναβατήρες, δεν θα πρέπει κάποιοι να εργάζονται για την λειτουργία του ΧΚ...
          Να δείτε που θα προμηθευτούμε και ηλεκτρονικό ski pass..χα,χα,χα......

          Σχολιασμός


          • #11
           Αρχική Δημοσίευση από skialex           Απο την εφημεριδα Ευρυτανικά Νεα"           Οι νέες επενδύσεις
           Συρματόσχοινα. Το μεγάλο έργο (το αυτονόητο το λέμε τώρα "μεγάλο έργο"), το οποίο ολοκληρώνεται οσονούπω, είναι η αντικατάσταση των συρματόσχοινων στα δύο μεγάλα λιφτ του χιονοδρομικού "ΑΝΕΜΟΣ 1" και "ΤΑΚΗΣ ΦΛΕΓΚΑΣ"(μεγάλα λίφτ????), με παράλληλο εκσυγχρονισμό των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 210.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η νομαρχία και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επενδυτικό βήμα (... ε βέβαια, τι λές τώρα , τρομερή επένδυση η συντήρηση...), το οποίο αφενός αυξάνει την περιουσία του Χιονοδρομικού (????), αφετέρου αποτελεί λύση σε αίτημα που τέθηκε από τους υπεύθυνους ασφαλείας του κέντρου, ήδη από πέρυσι.
           Επίσης, με χρηματοδότηση και πάλι από την νομαρχία, ύψους περίπου 45.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί πλήρης ηλεκτρομηχανολογικός έλεγχος σε όλα τα συρματόσχοινα και των 7 λιφτ που διαθέτει το Χιονοδρομικό (πιά 7!!! λιφτ ρε ΑΣΧΕΤΟΙ, πια 7!!!.. τα λιφτ είναι 4 ). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, να είναι το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο που θα διαθέτει και την πιστοποίηση, την "άδεια του ΕΟΤ", όπως λέγεται (καλά το λές ... "όπως λέγεται"...).
           Νυχτερινό Σκι. Ένα τρίτο έργο, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, είναι η εγκατάσταση φωτισμού, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα νυχτερινού σκι στους λάτρεις του βουνού. Το έργο χρηματοδοτεί με 55.000 ευρώ η νομαρχία Ευρυτανίας (δηλαδή η νομαρχία ευρυτανίας χαλάει 55.000 ευρώ για να βάλει 10 προβολείς? οι οποιοι τί θα προσφέρουν ? ).
           Τέλος, η νομαρχία διέθεσε άλλες 15.000 ευρώ για τον καθαρισμό των πιστών από πέτρες κ.λπ., ώστε να είναι έτοιμες για την πρώτη χιονόπτωση. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στατιστικά, το πρώτο χιόνι πέφτει στα τέλη του Οκτώβρη. Και φέτος, λέγεται ότι θα έχουμε βαρύ χειμώνα και πλούσιο χιόνι κοντά στα Χριστούγεννα, από τις 20 Δεκεμβρίου.(αυτό πραγματικά θα ήθελα να ξέρω , ο δημοσιογράφος από πιά επιστημονική πηγή το αντλεισε.... )

           Ρε ...! δεν ντρέπεστε να κοροιδευετε τον κόσμο και να του τρώτε τα λευτά.!? Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε χαιδευτικά αρθρα ! Τα πέρνετε? η είστε παντελώς χαζοί?

           Αυτή η νομαρχία κατασπατάλησε ένα σωρό εκατομύρια ευρώ πάνω σε τούτο το βουνό με μηδενικό αποτέλεσμα και οι εφημερίδες ,ακόμα και αυτή τη στιγμή που η πολιτική κρίνεται για τα αίσχη της , συνεχίζουν να φυλάνε κατουρημένες ποδιές!

           Ντροπή! για ακόμα μία φορά!           καλό χειμώνα στους φίλους του βουνού μας και ευχόμαστε και ελπίζουμε (άλλωστε η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει........
           "

           Σχολιασμός


           • #12
            Ρε μάγκες,τελικά τί ακούγεται;;Θα λειτουργήσει φέτος;;Έχουμε κανά νέο;;;Ευχαριστώ..
            Beati Paoli.........

            Σχολιασμός


            • #13
             Από ότι άκουσα φέτος θα λειτουργήσει και θα προσπαθήσουν να κάνουν και τις περισσότερες επισκευές που χρειάζονται και όλα τα σχετικά. Μακάρι να γίνουν ότι λένε γιατί κάποιοι κατάλαβαν τι αξίζει το χιονοδρομικό!!!!
             www.braters.gr

             Σχολιασμός


             • #14
              Αρχική Δημοσίευση από 2314
              Αρχική Δημοσίευση από skialex              "Απο την εφημεριδα Ευρυτανικά Νεα"              Οι νέες επενδύσεις
              Συρματόσχοινα. Το μεγάλο έργο (το αυτονόητο το λέμε τώρα "μεγάλο έργο"), το οποίο ολοκληρώνεται οσονούπω, είναι η αντικατάσταση των συρματόσχοινων στα δύο μεγάλα λιφτ του χιονοδρομικού "ΑΝΕΜΟΣ 1" και "ΤΑΚΗΣ ΦΛΕΓΚΑΣ"(μεγάλα λίφτ????), με παράλληλο εκσυγχρονισμό των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 210.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η νομαρχία και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επενδυτικό βήμα (... ε βέβαια, τι λές τώρα , τρομερή επένδυση η συντήρηση...), το οποίο αφενός αυξάνει την περιουσία του Χιονοδρομικού (????), αφετέρου αποτελεί λύση σε αίτημα που τέθηκε από τους υπεύθυνους ασφαλείας του κέντρου, ήδη από πέρυσι.
              Επίσης, με χρηματοδότηση και πάλι από την νομαρχία, ύψους περίπου 45.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί πλήρης ηλεκτρομηχανολογικός έλεγχος σε όλα τα συρματόσχοινα και των 7 λιφτ που διαθέτει το Χιονοδρομικό (πιά 7!!! λιφτ ρε ΑΣΧΕΤΟΙ, πια 7!!!.. τα λιφτ είναι 4 ). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, να είναι το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο που θα διαθέτει και την πιστοποίηση, την "άδεια του ΕΟΤ", όπως λέγεται (καλά το λές ... "όπως λέγεται"...).
              Νυχτερινό Σκι. Ένα τρίτο έργο, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, είναι η εγκατάσταση φωτισμού, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα νυχτερινού σκι στους λάτρεις του βουνού. Το έργο χρηματοδοτεί με 55.000 ευρώ η νομαρχία Ευρυτανίας (δηλαδή η νομαρχία ευρυτανίας χαλάει 55.000 ευρώ για να βάλει 10 προβολείς? οι οποιοι τί θα προσφέρουν ? ).
              Τέλος, η νομαρχία διέθεσε άλλες 15.000 ευρώ για τον καθαρισμό των πιστών από πέτρες κ.λπ., ώστε να είναι έτοιμες για την πρώτη χιονόπτωση. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στατιστικά, το πρώτο χιόνι πέφτει στα τέλη του Οκτώβρη. Και φέτος, λέγεται ότι θα έχουμε βαρύ χειμώνα και πλούσιο χιόνι κοντά στα Χριστούγεννα, από τις 20 Δεκεμβρίου.(αυτό πραγματικά θα ήθελα να ξέρω , ο δημοσιογράφος από πιά επιστημονική πηγή το αντλεισε.... )

              Ρε ...! δεν ντρέπεστε να κοροιδευετε τον κόσμο και να του τρώτε τα λευτά.!? Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε χαιδευτικά αρθρα ! Τα πέρνετε? η είστε παντελώς χαζοί?

              Αυτή η νομαρχία κατασπατάλησε ένα σωρό εκατομύρια ευρώ πάνω σε τούτο το βουνό με μηδενικό αποτέλεσμα και οι εφημερίδες ,ακόμα και αυτή τη στιγμή που η πολιτική κρίνεται για τα αίσχη της , συνεχίζουν να φυλάνε κατουρημένες ποδιές!

              Ντροπή! για ακόμα μία φορά!              καλό χειμώνα στους φίλους του βουνού μας και ευχόμαστε και ελπίζουμε (άλλωστε η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει........
              συγχαρητηρια...ακριβως ετσι σκεφτηκα και'γω οταν διαβασα το συγκεκριμενο αρθρο...!!!!!!!!!!!!!!
              "
              Money For Nothing!!!

              Σχολιασμός


              • #15
               ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ Αναδημοσίευση από τον τοπικό τύπο

               .................................................. ......

               <TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100%"> <T> <TR> <TD =middlecon colSpan=2> Πώς χάθηκε επένδυση 4 εκατ. ευρώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο29 Οκτ 2010, 10:53

               Αρ. φυλ. 415/27-10-10

               </TD></TR> <TR> <TD =middleconew colSpan=2>

               Προ ημερών θέσαμε ερωτήσεις στον κ. Κώστα Λιάπη με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για 3η φορά στον δήμο Καρπενησίου· αυτή τη φορά με τον Κώστα Μπακογιάννη. Ιδιαίτερη σημασία έχουν όσα αποκαλύπτει για το Χιονοδρομικό Κέντρο. Ο ίδιος είναι μέλος εταιρείας που εκμεταλλεύεται το Σαλέ στο Βελούχι. Εξίσου σημαντική είναι η αποκάλυψή του για το πώς χάθηκε επένδυση στο Χιονοδρομικό ύψους 4 εκατ. ευρώ.

               -Είστε συνδεδεμένος με το Χιονοδρομικό Κέντρο (είστε ένας εκ των Ευρυτάνων επιχειρηματιών που διαχειρίζεστε το σαλέ στο Βελούχι). Το Χιονοδρομικό Κέντρο -επιχείρηση της Νομαρχίας- σήμερα χρωστά 1,5 εκατ. ευρώ. Η απόφαση του δήμου για την λήψη δανείου 500.000 ευρώ, που και εσείς υπογράψατε, απορρίφθηκε από την Περιφέρεια. Το Χιονοδρομικό βρίσκεται σε άσχημη θέση. Τι πρέπει να γίνει και κυρίως… πώς;Καταρχήν δεν υπέγραψα καμία απόφαση για λήψη δανείου. Αντίθετα, έδωσα ουσιαστική λύση, που δεν έγινε δεκτή. Υπάρχουν όλα καταγεγραμμένα και στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και στις τοπικές εφημερίδες. Έγιναν δύο Δημοτικά Συμβούλια και παρουσιάστηκαν όλα. Η στήλη «Καρφώματα» των “Ευρυτανικών Νέων” της 06/10/10 τα λέει όλα για όσους ενδιαφέρονται. Το πρόβλημά μας είναι αν θα λειτουργήσει φέτος το Χιονοδρομικό. Εμείς σαν εταιρεία που διαχειρίζεται το «βομβαρδισμένο» κυριολεκτικά Σαλέ καταβάλαμε τα 103.000 ευρώ στην «Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου ΑΕ». Το ίδιο κάναμε κάθε χρόνο όλα αυτά τα χρόνια. Φτιάξαμε την στέγη που καταστράφηκε, χωρίς να είναι υποχρέωσή μας, για να στηρίξουμε την λειτουργία του ΧΚΚ και την τοπική κοινωνία, ανακαινίσαμε τον ισόγειο χώρο του Σαλέ και εκσυγχρονίσαμε πλήρως το μπαρ των πιστών. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι με δικά μας χρήματα κινήθηκαν οι διαδικασίες και το Σαλέ απέκτησε άδεια από την Πολεοδομία, που τόσα χρόνια δεν είχε. Είμαι όμως πολύ πικραμένος γιατί ο φάκελος που ετοιμάσαμε να καταθέσουμε, και τον οποίο πληρώσαμε, ποτέ δεν έφτασε να κατατεθεί, γιατί έλειπε η άδεια λειτουργίας του Χιονοδρομικού, λόγω των γνωστών προβλημάτων. Έτσι και μετά την προθεσμία που δόθηκε (31/01/2010) χάθηκε επένδυση 4.000.000 ευρώ στο Βελούχι, που ήταν έτοιμη για υλοποίηση. Ρωτάτε τι πρέπει να γίνει και πώς. Γνωρίζω ότι με την ανάληψη των καθηκόντων τους οι νέοι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα πάρουν στα χέρια τους έναν «οδηγό» για τα αναγκαία βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να εκκαθαρίσουν, κλείσουν ή συγχωνεύσουν τους οργανισμούς ή τις εταιρείες που θα παραλάβουν. Τότε θα φανούν οι προθέσεις και όπως ακριβώς λέτε στην εφημερίδα σας, θα φανεί ποιος θα διαχειρίζεται το ΧΚΚ, ο δήμος Καρπενησίου ή η Αράχοβα.</TD></TR></T></TABLE>"

               Σχολιασμός

               Working...
               X