Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ...

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • #76
  Έτοιμοι από καιρό ήταν οι μνηστήρες για τις εταιρείες φιλέτα του δημοσίου οι οποίες θα πάρουν πρώτες σειρά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων βοηθώντας την επίτευξη του στόχου για είσπραξη εσόδων 15 δισ. ευρώ για το 2011 και 2012, παρά το γεγονός ότι τα σωματεία έχουν ήδη ξεθάψει «τα τσεκούρια του πολέμου».

  Περιθώρια για καθυστερήσεις δεν υπάρχουν αφού οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να συγκεντρώσει έσοδα ύψους 15 δισ. σε 2 χρόνια ενώ από το 1996 που ξεκίνησε να κάνει αποκρατικοποιήσεις μέχρι και το 2009 είχε συγκεντρώσει μόνο 21,6 δισ.

  Έτσι λοιπόν χωρίς χρονοτριβές θα πρέπει να εξυπηρετήσει τους ενδιαφερόμενους κάποιοι από τους οποίους περιμένουν πολλά χρόνια να κάνουν την απόβαση τους στην Ελλάδα. Πρώτοι στην λίστα (όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο) είναι οι Γάλλοι και αμέσως μετά οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Κινέζοι αλλά και οι ’ραβες με τους τελευταίους να μην ενδιαφέρονται μόνο για το Ελληνικό άλλα και για άλλες δυνατές ελληνικές εταιρείες, και περιμένουν ανυπόμονα τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

  Τα 10 «φιλέτα» της ΚΕΔ βγαίνουν για πώληση


  Στα 10 «φιλέτα» της ΚΕΔ επικεντρώνεται αρχικά το πρόγραμμα πώλησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας μετά τις «προσταγές» της Τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών.

  Τα συγκεκριμένα ακίνητα είχαν δοθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων στα τέλη του 2010.

  Τα πιο ώριμα προς αξιοποίηση ακίνητα είναι: η έκταση στο πρώην εργοτάξιο του Αντιρρίου και η περιοχή Βόρρας στο όρος Καϊμακτσαλάν μαζί με τη λίμνη Βεγορίτιδα. Βεβαίως, το πλέον ξεκάθαρο ακίνητο είναι το Ελληνικό, για το οποίο αναμένεται η μελέτη του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο.
  Η λίστα των 10 ακινήτων που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν τα Χριστούγεννα -μετά την συνεδρίαση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων- είναι μόνο η αρχή. Θα συμπληρωθεί με πολλά νέα από όλες τις εταιρείες διαχείρισης του δημοσίου (ΕΤΑ, ΚΕΔ, Ολυμπιακά Ακίνητα), φτάνοντας τα 200.

  Οι σύμβουλοι και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι μέσα στην άνοιξη και η φιλοδοξία είναι οι διαγωνισμοί να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο. Την αξιοποίηση και αυτών των ακινήτων θα κάνουν μικτές εταιρείες ιδιωτών και δημοσίου δημιουργώντας υπεραξίες από το κρατικό Real Estate. Οι συμμετοχές αυτές του δημοσίου θα δημιουργήσουν ένα ταμείο από τις επιμέρους αξίες, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί ως εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία μέσα στο 2013 ή το 2014. Από τα δύο αυτά project αναμένονται συνολικά έσοδα 3-3,5 δισ. για τα έτη από το 2012 μέχρι και το 2014.

  Η λίστα που έδωσε η ΚΕΔ στην επιτροπή αποκρατικοποιήσεων αναλυτικά είναι: Ελληνικό: Δημόσιο ακίνητο έκτασης 5.500 στρεμμάτων, το οποίο διαχειρίζονται η ΚΕΔ και η ΕΤΑ. Υπάρχουν ήδη ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ ενδεικτικές χρήσεις θα μπορούσαν να είναι: διοικητικό και εμπορικό κέντρο, θεματικό πάρκο, τεχνολογικό κέντρο, αθλητικό κέντρο, πολιτιστικό κέντρο, κατοικία, και αστικό πράσινο.

  Αφάντου Ρόδου: Πρόκειται για δύο ακίνητα, και συγκεκριμένα για παραθαλάσσια έκταση 175 στρεμμάτων, 20 χιλιόμετρα από τη Ρόδο. Θεωρείται κατάλληλο για τουριστική ανάπτυξη σημαντικού μεγέθους. Επίσης, υπάρχει το ακίνητο Γκολφ Αφάντου Ρόδου", ιδιοκτησίας της ΕΤΑ, επιφάνειας 1.315 στρεμμάτων, το οποίο περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών, καθώς και ημιτελείς ξενοδοχειακές και λοιπές υποστηρικτικές εγκαταστάσεις.
  Πρασονήσι: Η συνολική έκταση των κρατικών ακινήτων στον Δήμο Νότιας Ρόδου είναι 80.000 στρέμματα. Το ακίνητο περιλαμβάνει εκτεταμένη περιοχή του νότιου τμήματος του νησιού, όπως και τη νησίδα Πρασονήσι.

  Βεγορίτιδα: Η συνολική έκταση των ακινήτων στον νομό Πέλλας είναι περίπου 18.400 στρέμματα. Σε ένα τμήμα του υπάρχει και λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, στο όρος Καϊμακτσαλάν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους.

  Αντίρριο: Η επιφάνεια του πρώην εργοταξίου της Γέφυρας είναι 223 στρέμματα. Παραθαλάσσια έκταση στις παρυφές της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.
  Γούρνες: Ο χώρος της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών, συνολικής έκτασης 738 στρεμμάτων, βρίσκεται περίπου 16 χλμ. ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, στις ακτές της βόρειας Κρήτης.

  «Φωνή Αμερικής»: Παραθαλάσσια έκταση 7.990 στρεμμάτων στo Δέλτα του ποταμού Νέστου, στην οποία λειτουργούσαν στο παρελθόν οι εγκαταστάσεις της πρώην "Φωνή της Αμερικής". Η θέση και τα φυσικά χαρακτηριστικά του ακινήτου είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, οποιαδήποτε όμως προσπάθεια αξιοποίησης και ανάπτυξης πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ότι αυτό ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση RAMSAR για υγροτόπους παγκόσμιας σημασίας.

  Δήμος Ερμιόνης: Δημόσιο ακίνητο στον Δήμο Ερμιόνης, επιφάνειας 153.000 τ.μ., παραλιακή έκταση, απέναντι από τη νησίδα Δοκός. Το ακίνητο διαθέτει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης τόσο παραθεριστικής κατοικίας όσο και ξενοδοχειακών μονάδων.

  Βουρβουρού: Δημόσιο ακίνητο στον Δήμο Σιθωνίας, στη Χαλκιδική, συνολικής επιφάνειας 94.000 τ.μ. Το ενδιαφέρον αφορά σε επενδύσεις για χρήσεις τουριστικές αλλά και παραθεριστικής κατοικίας.

  Τορώνη Χαλκιδικής: Η συνολική έκταση ανέρχεται σε 76 στρέμματα. Έχει σημαντικές προοπτικές και θα μπορούσαν να γίνουν επενδύσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.

  πηγή: http://www.xrima-online.gr/oikonomia/poioi_pairnoun_8esi_gia_ta_ellinika_afiletaa.html

  Στο λινκ μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο. Πάντως φαίνεται ότι θα προχωρήσει το θέμα καθώς ξαφνικά σε πολλά site εμφανίζεται σαν είδηση την 15/03/2011


  "
  "You must be the change you wish to see in the world" Mahatma Gandhi

  Σχολιασμός


  • #77
   Ολοι εσεις που παρακαλατε και ελπιζετε να πουληθει για να δειτε ασπρη μερα πιστευω οτι δεν σκεφτεστε

   1.Οτι ειναι ελληνικη περιουσια αυτο που πουλιεται

   2.Οτι ο ιδιωτης δεν θα χει φθηνοτερες τιμες.ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ.Αν πχ η καρτα κανει με σημερινες τιμες πχ 100 ευρω

   3.Ο ιδιωτης μπορει να αλλαζει τις τιμες οποτε θελει και δε πα να φωνζει ολη Υφηλιος μαζι.Δικαιωμα του ειναι.
   Τα θετικα θα ειναι λιγοτερα απ τα αρνητικα κατα τη γνωμη μου.

   Σχολιασμός


   • #78
    Αρχική Δημοσίευση από kostas2004thes
    Ολοι εσεις που παρακαλατε και ελπιζετε να πουληθει για να δειτε ασπρη μερα πιστευω οτι δεν σκεφτεστε

    1.Οτι ειναι ελληνικη περιουσια αυτο που πουλιεται

    2.Οτι ο ιδιωτης δεν θα χει φθηνοτερες τιμες.ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ.Αν πχ η καρτα κανει με σημερινες τιμες πχ 100 ευρω

    3.Ο ιδιωτης μπορει να αλλαζει τις τιμες οποτε θελει και δε πα να φωνζει ολη Υφηλιος μαζι.Δικαιωμα του ειναι.
    Τα θετικα θα ειναι λιγοτερα απ τα αρνητικα κατα τη γνωμη μου.
    και καποιος μπορει να πει ας εχει παροχες και ας ανεβασει την τιμη!!!

    Σχολιασμός


    • #79
     1)xestikame αν ειναι ελληνικη περιουσια,το κρατος μας σκεφτηκε εμας και μας τρωει τις δικες μας περιουσιες για να γεμισει τα αδεια (απο την ασιστολη μασα!)ταμεια?

     2)Ο ιδιωτης ας τολμησει να αναβεσει τις τιμες και δεν θα πατησει ψυχη αφου ειναι ηδη πολυ υψηλες γι'αυτα που προσφερει αφου με τις σημερινες και δεν παταει ψυχη φετος!

     3)Οπως ειπα και πριν οι τιμες ειναι ηδη πολυ υψηλες γι'αυτα που προσφερει, ας ριξει 5-10 μυρια με γονδολες κ.τ.λ και να κανει 70 χ.λ.μ πιστες και ασ'τον ιδιωτη να ανεβασει τις τιμες (μονο για την καρτα λιφτ ενοειτε!)αλλα μεχρι εκει που τον παιρνει, δηλ. τιμες Σκοπιων-Βουλγαριας αλλα και ολα τα αλλα να γινουν (φαγητο,δωματια)σε τιμες Σκοπιων-Βουλγαριας δηλ.στο 1/3 απο τις Ελληνικες αλλιος φιλε υπαρχουν κι'αλλου πορτοκαλιες που εχουν και καλυτερο καιρο!

     Edited by: valsam

     Σχολιασμός


     • #80
      Αν θέλει να τραβήξει κόσμο θα κρατήσει χαμηλά τις τιμές και θα τα βγάλει διπλάσια απο την ποσότητα,αρκεί να προσφέρει ποιότητα!

      Σχολιασμός


      • #81
       και να χαμηλωσει τις τιμες, με τις υποδομες που εχει ο κοσμος (αν παει πολυς) θα απογοητευτει και θα φυγει...ειναι μπερδεμα.


       Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

       Σχολιασμός


       • #82
        μου αρεσει που μρικοι θεωρουν δεδομενο οτι θα βρεθουν επενδυτες και θα κανουν τη νυχτα μερα.
        και γω θελω να ερθουν αλλα αφηστε να εμφανιστουν και βλεπουμε
        ορεινα μαντρια αρκαδιας

        Σχολιασμός


        • #83
         Αρχική Δημοσίευση από kostasbmw
         μου αρεσει που μρικοι θεωρουν δεδομενο οτι θα βρεθουν επενδυτες και θα κανουν τη νυχτα μερα.
         και γω θελω να ερθουν αλλα αφηστε να εμφανιστουν και βλεπουμε
         +Απειρο......
         Το μόνο θετικό του βουνού είναι η ποιότητα του χιονιού στην Κρέμαση,μέρος που βρίσκεται στην συνοριογραμμή με τα Σκόπια.Δύσκολα να βρεθεί επενδυτής για ένα τόσο δύσκολο καιρικά Χ/Κ.
         http://www.youtube.com/watch?v=olpZkEZD_3E&feature=related

         Σχολιασμός


         • #84
          Nα σας παραθεσω και καποιες παραμετρους για τον επερχομενο -μεγαλοεπενδυτη-.

          1. απο τη αναφερομενη εκταση 10 στρεματα (στρ. φυλακιο) ανηκουν στη περιφερεια.

          2.επισης πανω απο 100 στρεματα εχουν χαρακτηριστει natura

          3.τα κτηρια αλλα και ολες οι εγκαταστασεις ανηκουν στη περιφερεια

          4.εχουν γινει πανω καποιες επενδυσεις ιδιωτων

          5.πολλα στρεματα της λιμνης εχουν δοθει σε γεωργους.......

          6.ενα μερος του χκ ειναι σε σκοπιανο εδαφος με ολα τα παρελκομενα

          7.ενα μερος επισης ανηκει στη περιφερεια δυτ. μακεδονιας

          8.οι δρομοι ειναι σε τραγικη κατασταση!!!

          9.απο απριλιο-οκτωβριο πανω ειναι πολλοι βοσκοι (κανενας νομαρχης δε μπορεσε τα τελευταια 15 χρονια να κοντραριστει μαζι τους!!!)

          10.Ειναι δυνατον να επενδυσει καποιος σοβαρος με αυτην τη κατασταση?Μπορει το κρατος να δωσει αμεσα λυσεις σε ολα αυτα οταν 15 χρονια δε μπορουν να βγαλουν μια αδεια?????

          Θεωρω οτι μονο ενα λαμογιο μπορει να μπει σε αυτην τη διαδικασια.Εκτος και αν εχει δοθει η εκταση κατω απο το τραπεζι (πχ αν καποιος παρει το ελληνικο και του χωσουν και το καιμακ.....).Μια αλλη παραμετρος θα ηταν αν του εδιναν τη δυνατοτητα να κτισει παντου μεζονετες και οικισμους....

          Παντως πιστευω οτι ολη η διαδικασια θα τραβηξει σε χρονο και μακαρι να βρεθει ενας αξιολογος επενδυτης που θα δωσει ωθηση σε ολη τη περιοχη.

          Σχολιασμός


          • #85
           θα παρει χρονο!

           Σχολιασμός


           • #86
            Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έχω ήδη εκφράσει κάποιες σκέψεις στις προηγούμενες σελίδες.            Επειδή όμως αναφέθηκε το δίκτυο Natura 2000, πρέπει να πω ότι δε μιλάμε απλά για 100 ή για λίγες εκατοντάδες στρέμματα προστατευμένης έκτασης. ΟΛΟΚΛΗΡΗ η οροσειρά έχει ενταχθεί στο δίκτυο αυτό, <a href=http://www.minenv.gr/1/12/121/12103/g1210300/00/2009/SCI_VoreiaEllada.jpg" target="_blank">σύμφωνα με το χάρτη του υπουργείου Περιβάλλοντος</A>. ’λλες πληροφορίες για το δίκτυο Natura 2000 μπορεί κανείς να βρει στην επίσημη σελίδα του υπουργείου.            Επίσης, στη σχετική σελίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ως απειλές για την περιοχή:
            Στις απειλές περιλαμβάνεται η κατασκευή χιονοδρομικού κέντρου και των σχετικών υποδομών και η εξάπλωση της τουριστικής ανάπτυξης.


            όπως και ότι εμβαδό άνω των 400.000 στρεμμάτων αποτελεί τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας ΚΟΡΥΦΕΣ ΟΡΟΥΣ ΒΟΡΑ (GR1240001).            Επομένως, ή το δίκτυο Natura 2000 είναι άσκηση επί χάρτου χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα μέσα στην Ελλάδα, ή αυτοί που πρότειναν την "πώληση" του χιονοδρομικού δεν έλεγξαν επαρκώς το καθεστώς προστασίας της περιοχής. Η χειρότερη περίπτωση είναι να έχουν προτείνει την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας ιδιωτικής πρωτοβουλίας εν γνώσει του καθεστώτος προστασίας, παραβλέποντας τις τυχόν επιπλοκές που αυτό μπορεί να επιφέρει.            Το αν μπορεί να υπάρχει ή όχι κάποια πολιτική/οικονομική σκοπιμότητα πίσω από αυτά, αφήνω να το σκεφτείτε εσείς που είστε εκεί και γνωρίζετε καλύτερα.Edited by: Vox_Balenae "

            Σχολιασμός


            • #87
             επειδη υπαρχουν πολλοι παραμετροι εγω πιστευω οτι δεν θα γινει τιποτα.


             Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

             Σχολιασμός


             • #88
              Ρώσοι θέλουν να επενδύσουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας

              Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μάλιστα επενδυτές από τη Ρωσία θα βρεθούν στο χιονοδρομικό κέντρο και τις γύρω περιοχές για να τις γνωρίσουν από κοντά.

              Το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας εξέφρασαν εκπρόσωποι ρωσικού επενδυτικού σχήματος στον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη σε συνάντηση που είχαν μαζί του. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μάλιστα οι Ρώσοι επενδυτές θα επισκεφθούν το χιονοδρομικό κέντρο, τη λίμνη Βεγορίτιδα και τον ’γιο Αθανάσιο προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή από κοντά.

              Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Πέλλας είναι το πέμπτο επενδυτικό σχήμα με το οποίο συναντάται ο αντιπεριφερειάρχης για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Θεοδωρίδης, άλλωστε είχε επαφές και με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) αλλά και με εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας καθώς, η τελευταία είναι ο οικονομικός σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους στο ευρύ πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

              http://www.newsit.gr/default.php?pna...181456&catid=3

              Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν λείπουν οι φήμες για το ενδιαφέρον πώλησης του Χ/Κ και της έκτασης γύρω απο αυτό...
              "You must be the change you wish to see in the world" Mahatma Gandhi

              Σχολιασμός

              Working...
              X