Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Η ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από 7 Χ.Κ.

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Η ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από 7 Χ.Κ.

  21/9/2005 - Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στις 27 Νοεμέβριου για το Τορίνο


  Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία με προορισμό αυτή τη φορά το Τορίνο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς που θα γίνουν το Φλεβάρη στην Ιταλία.

  Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μίνως Κυριακού κατά την τελετή υπογραφής του συμφωνητικού με το πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τορίνο 2006», Βαλεντίνο Καστελάνι.

  Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ο θεματοφύλακας του ολυμπιακού συμβόλου της Φλόγας που για τους Χειμερινούς Αγώνες άναψε πρώτη φορά το 1964.

  Η Αφή θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ στη συνέχεια και για δέκα ημέρες η ΕΟΕ διοργανώνει λαμπαδηδρομία που θα διασχίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα, 1.989,5 χιλιόμετρα, και θα περάσει από τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα όπως τόνισε ο κ. Κυριακού.

  Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

  Πρώτη στάση της Ολυμπιακής Φλόγας το βράδυ της 27ης Νοέμβρη θα είναι στα Καλάβρυτα όπου θα διανυκτερεύσει, την επόμενη ημέρα θα σταματήσει στο Μεσολόγγι στις 29 θα περάσει από το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι και θα διανυκτερεύσει στο Καρπενήσι, στις 30 Νοέμβρη στην Καλαμπάκα, την 1η Δεκέμβρη στο Μέτσοβο (Κρύα βρύση) και διανυκτέρευση στην Κοζάνη, στις 2 στο Σέλι, τα 3-5 Πηγάδια και τη Νάουσα, στις 3 στη Θεσσαλονίκη, στις 4 στο Πήλιο (Αγριόλευκες) και το Βόλο, στις 5 στον Παρνασό και την Αράχωβα, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η επίσημη παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ιταλούς (ώρα 16.20).


  Χαλάνδρι, 22 Σεπτεμβρίου 2005

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μίνως Κυριακού δέχθηκε σήμερα τους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων, απ΄ όπου θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα στο δρόμο προς το Τορίνο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006. Ο κ. Κυριακού γνωστοποίησε στους εκπροσώπους των περιοχών που θα υποδεχθούν τη Φλόγα τις λεπτομέρειες της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

  Στη συνάντηση, από την πλευρά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον τρόπο επιλογής των λαμπαδηδρόμων που είναι ευθύνη κάθε τοπικής κοινωνίας καθώς και στις διευκολύνσεις που πρέπει να παράσχουν οι δήμοι για τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας, όπως για παράδειγμα στη δημιουργία σημείων συγκέντρωσης λαμπαδηδρόμων και στην εκπαίδευση εθελοντών.

  Η Ολυμπιακή Φλόγα που θα ανάψει στις 27 Νοεμβρίου 2005 στην Αρχαία Ολυμπία θα περάσει από 66 δήμους και οχτώ χιονοδρομικά κέντρα, όπου έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων.

  «Είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από τα χιονοδρομικά κέντρα» τόνισε ο κ. Κυριακού και πρόσθεσε: «Τα αιτήματα των δήμων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμπεριληφθούν στην διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν πάρα πολλά, όμως θα χρειαζόταν πάνω από ένας μήνας αλλά και πολλά χρήματα για να διατρέξει η Φλόγα σε όλη την Ελλάδα».
  Edited by: snowreport
  20 χρόνια Snow Report

 • #2
  ok!
  Kai to falaKro!!!???
  Einai ena apo ta kalytera x.k. ths ellados kai menei ap´ekso...]BRAVO

  "
  OXI STA NARKOTIKA...
  DEN FTANOYN GIA OLOYS

  Σχολιασμός

  Working...
  X