Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Ημερήσια Πεζοπορία Ελικώνα 2/5/2010

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • #46
  Νομίζω ναι περάσαμε Τάκη.

  Από την περιγραφή σου μου έρχονται δύο εικόνες στο μυαλό..μια από τις 2 πρέπει να είναι αυτή που λές!

  Ελατάκια παντού...ακόμα κι ανάμεσα σε βράχια από κατολισθήσεις!

  Σχολιασμός


  • #47
   Μάλλον θα εννοείς μια παλιά κατολίσθηση στα δυτική-βορειοδυτική πλαγιά του βουνού Τάκη την οποία κόβει κατά πλάτος, στα 1400μ υψόμετρο περίπου, ο κατεστραμμένος χωματόδρομος που οδηγεί στη ρεματιά με το ανύπαρκτο μονοπάτι. Εκεί υπήρχε μια μεγάλη περιοχή με καινούργια έλατα. Πιθανότατα το παλιό ελατόδασος να είχε χαθεί κάτω από τις κοτρώνες. Βέβαια υπήρχαν και άλλα μέρη με καινούργια έλατα. Μέσα στη ρεματιά περάσαμε από μια περιοχή που είχε μόνο καινούργια έλατα. Ίσως να ήταν κι εκεί παλιά κατολίσθηση/σάρα. Ό,τι και να ήταν πάντως τώρα είναι γεμάτη χόρτα.Edited by: LeoP
   Λεωσθένης

   Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
   Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

   Σχολιασμός


   • #48
    Αρχική Δημοσίευση από LeoP

    Μάλλον θα εννοείς μια παλιά κατολίσθηση στα δυτική-βορειοδυτική πλαγιά του βουνού Τάκη την οποία κόβει κατά πλάτος, στα 1400μ υψόμετρο περίπου, ο κατεστραμμένος χωματόδρομος που οδηγεί στη ρεματιά με το ανύπαρκτο μονοπάτι. Εκεί υπήρχε μια μεγάλη περιοχή με καινούργια έλατα.
    Nai αυτό ακριβώς το σημείο εννοώ Λεωσθένη.Θυμάμαι πως μόλις τελειώσαμε με το κατέβασμα αυτής της σάρας-κατολίσθησης βγήκαμε στον κατεστραμμένο χωματόδρομο που αναφέρεις.
    Το success story που επικαλείσαι κ.Σαμαρά και λοιπά λαμόγια της Ν.Δ-ΜΠΑΤΣΟΚ, το βλέπουμε και το νιώθουμε κάθε μέρα... 27% ανεργία , λουκέτα δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 1000 καινούριοι άνεργοι κάθε μέρα, κλείσιμο ΕΡΤ προσεχώς ΕΑΣ, μισθοί σε επίπεδο Κίνας και το παρακράτος-''τρομοκρατία'' να αλωνίζει εκεί έξω για σας κάνει πλάτες.

    Σχολιασμός


    • #49
     Όλο το βουνό τα τελευταία χρόνια έχει μια τάση για έντονη φυσική αναγέννηση. Ίσως οι ήπιοι χειμώνες, ίσως οι πιο συχνές αστάθειες, δημιουργούν κατάλληλο περιβάλλον για να επιβιώσουν τα νέα ελατάκια. Βέβαια οι καταστροφές και πληγές στο βουνό είναι πολλές. Ορυχεία βωξίτη, ανεμογεννήτριες που συνεπάγονται άπειρους δασικούς δρόμους και δίκτυα υψηλής τάσης της ΔΕΗ και οι σπάνιες πλην καταστροφικές πυρκαγιές, όπως αυτή στο ελατοδάσος της νότιας πλαγιάς της Μεγάλης Λούτσας!

     Λιβαδειά

     Σχολιασμός

     Working...
     X