Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Ουράνια τόξα

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Ουράνια τόξα

  Καλησπέρα, ανοίγω το θέμα με αφορμή ένα διπλό ουράνιο τόξο που είδα πρόσφατα στην περιοχή της Θίσβης. Μπορείτε να προσθέσετε εικόνες από ουρανιά τόξα αν ήσασταν τυχεροί και τα φωτογραφίσατε ή τα δείτε μελλοντικά.
  Για να δούμε ουράνιο τόξο πρέπει να έχουμε στην πλάτη μας τον ήλιο που σε συνδυασμό με ‘’χονδρές’’ σταγόνες μπορεί να αποδώσει έντονα αυτό το όμορφο φαινόμενο. Ακόμη ο καθένας παρατηρεί διαφορετική μοναδική εικόνα ουράνιου τόξου το όποιο πολύ σπάνια μπορεί να εμφανιστεί και το βραδύ!!
  Η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη την περίοδο των βροχοπτώσεων που πέρασε. Εντύπωση μου έκανε το πολύ χαμηλό ύψος του, που το υπολογίζω στα 12 μέτρα (ηταν 3 το μεσημέρι και ο ήλιος χτυπούσε σχεδόν κάθετα) αλλά και η μικρή απόστασή του από εμένα (περίπου 200μ.). Οι υπολογισμοί αυτοί έγιναν βάζοντας φίλτρο στην φωτογραφία (φωτο2)όπου τα χρώματα έγιναν πιο έντονα αλλά και μετρώντας την απόσταση και το ύψος των κολονών απέναντι. Την ίδια περίπου στιγμή ο φίλος Σωτήρης έβγαλε την δική του φωτογραφία από διαφορετικό σημείο (φωτο 3)!!
  Λένε ότι στο τέλος του ουράνιου τόξου θα βρεις το καζάνι με τις χρυσές λύρες μα όσο και να το ψάξεις δεν θα το βρεις!!

  11-3-2017 Θισβη Βοιωτιας
  [IMG]upload img[/IMG]


  [IMG]free screen capture software[/IMG]


  [IMG]image upload no compression[/IMG]
  Μάρτης 87

 • #2
  Καλησπέρα, πάνω από την πόλη της Λιβαδειάς ξεκίνησε η δημιουργία της χθεσινής απογευματινής καταιγίδας η οποία ενισχύθηκε κινούμενη Α-ΝΑ. Στην πορεία της εμφανίστηκε ένα ουράνιο τόξο που σκέπασε την Κοπαϊδα και όπως φαίνεται στο κέντρο του σημειώνονταν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα!! Απ’ότι έμαθα αργότερα χαλάζι έπληξε καλλιέργειες τουλάχιστον στην περιοχή του Ορχομενού.
  Η φωτογραφία την έβγαλα 10χλμ βόρεια της Λιβαδειάς.

  [IMG]adult image sharing[/IMG]
  Μάρτης 87

  Σχολιασμός

  Working...
  X