Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Στην Ιταλία ο νέος μετεωρολογικός υπερυπολογιστής της Ευρώπης (ecwmf)

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Στην Ιταλία ο νέος μετεωρολογικός υπερυπολογιστής της Ευρώπης (ecwmf)  Ο επόμενης γενιάς υπερυπολογιστής που θα αναλάβει τις μεσοπρόθεσμες καιρικές προβλέψεις της Ευρώπης φαίνεται πως θα εγκατασταθεί στην Μπολόνια της Ιταλίας από το 2020, σύμφωνα με το BBC.

  Ο υπολογιστής αυτός πρόκειται να διαδεχτεί το υπάρχον σύστημα, που εδρεύει στο Ρέντινγκ της Μ. Βρετανίας. Οι χώρες - μέλη του European Centre for Medium-range Weather Forecasts (ECMWF) προέβησαν στην απόφαση μετακίνησης των εγκαταστάσεων την Τετάρτη και πρόκειται να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με τις ιταλικές αρχές, με σκοπό να επικυρωθεί τον Ιούνιο, όταν γίνει η επόμενη συνάντηση συμβουλίου του ECMWF.

  Η ιταλική πρόταση (της Εμίλια- Ρομάνια) για την ανέγερση ενός νέου, αξίας 50 εκατ. ευρώ, κτιρίου στη θέση ενός παλαιού εργοστασίου καπνικών θεωρήθηκε ως η καλύτερη, σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγηση. Εάν δεν ευοδώσουν οι διαπραγματεύσεις, υπάρχει ως εναλλακτική μια πρόταση από τη Φινλανδία.

  Το ECMWF είναι ένας ανεξάρτητος διακυβερνητικός οργανισμός, με τη συμμετοχή 22 χωρών μελών από την Ευρώπη, με άλλες 12 συνεργαζόμενες χώρες. Ο υπερυπολογιστής του αναλύει μετεωρολογικές παρατηρήσεις για να «τρέχει» μοντέλα που αποδίδουν προβλέψεις για τον καιρό σε διάστημα μέχρι και δύο εβδομάδων μπροστά. Οι προβλέψεις αυτές διαμοιράζονται με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες των χωρών- μελών.

  Τα κεντρικά της ECMWF βρίσκονται στο Shinfield Park στα περίχωρα του Ρέντινγκ στη Μ. Βρετανία, από την ίδρυση του οργανισμού πριν από 40 χρόνια. Ο υπερυπολογιστής που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή είναι ένας διπλός CRAY-XC40.


  Στην Ιταλία ο νέος μετεωρολογικός υπερυπολογιστής της Ευρώπης
  Last edited by gordonas; 07-03-17, 10:04.

 • #2
  Weather supercomputing ‘heads to Italy’

  Σχολιασμός


  • #3
   Ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα που βρήκα στην ιστοσελίδα του ECWMF και δείχνει την τεράστια αύξηση σε ενέργεια και υπολογιστική ισχύ, που χρειάζεται για να αυξηθεί η ανάλυση του μοντέλου από τα 9Km στα 5Km.

   Σχολιασμός


   • #4
    Απιστευτο.
    Φοβερο εργαλειο!!!    Αρχική Δημοσίευση από gordonas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα που βρήκα στην ιστοσελίδα του ECWMF και δείχνει την τεράστια αύξηση σε ενέργεια και υπολογιστική ισχύ, που χρειάζεται για να αυξηθεί η ανάλυση του μοντέλου από τα 9Km στα 5Km.

    Σχολιασμός


    • #5
     Για ελαχιστη βελτιωση απαιτειται τεραστια αυξηση ενεργειας.

     Σχολιασμός

     Working...
     X