Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 10-06-2013 έως 16-06-2013

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 10-06-2013 έως 16-06-2013

  Καλημέρα σε όλους,

  Με γενικευμένη αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας θα εξελιχθεί ο καιρός την βδομάδα που διανύουμε. Πρόσκαιρες βροχές την Δευτέρα στην δυτική νησιωτική και νότια ηπειρωτική χώρα. Αστάθεια την Τρίτη στα βόρεια ηπειρωτικά η οποία την Τετάρτη θα γενικευτεί στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη και την Παρασκευή με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες το Σαββατοκύριακο με αστάθεια και τοπικές μπόρες ακόμα και στην νότια νησιωτική χώρα.  Πιο αναλυτικά:

  Δευτέρα 10-06-2013: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και προς το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων και νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και μέχρι το απόγευμα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου και της κεντρικής Μακεδονίας. ’νεμοι στο ΝΑ Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά το απόγευμα στο Μυρτώο, τον Σαρωνικό, τον Παγασητικό και τον Θερμαϊκό θα στραφούν σε ΝΝΑ μέτριους και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο και τοπικά στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, τα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και τον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.

  Αττική: Αίθριος καιρός. Σταδιακά και προς το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν στα βόρεια και βορειοδυτικά ορεινά. ’νεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, προς το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν/ΝΝΑ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο και τα βορειοδυτικά προάστια θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.

  Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν στα ορεινά του νομού οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα θα δώσουν τοπικές μπόρες. ’νεμοι από ΝΑ/ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης και θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Τρίτη 11-06-2013: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Θράκη. Μετά το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις θα εμφανιστούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς καθώς και στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την ανατολική Κρήτη. Αργά το απόγευμα νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. ’νεμοι στο Ιόνιο και το δυτικό Κρητικό από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης μετά το μεσημέρι σε ισχυρούς, στα υπόλοιπα πελάγη από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση αλλά τοπικά έως τους 34 βαθμούς Κελσίου.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. Το μεσημέρι τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων θα εμφανιστούν στα βόρεια ορεινά και την Λαυρεωτική οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. ’νεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ/ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Τοπικές βροχές νωρίς τα ξημερώματα. Βελτίωση του καιρού τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά όμως και μέχρι το μεσημέρι θα εμφανιστούν τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων οι οποίες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. ’νεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ/ΝΑ μέτριους και θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Τετάρτη 12-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη και την Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων και νεφώσεων αστάθειας στο βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικής μπόρας. Αργά το απόγευμα τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο βόρειο Ιόνιο ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Κρήτης. ’νεμοι στο Κρητικό από Δ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροί, σταδιακά στο Μυρτώο και τον Σαρωνικό θα στραφούν σε ΝΝΑ μέτριους και θερμοκρασία σε πτώση, σημαντικότερη στα δυτικά και βόρεια.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες. ’νεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Ν/ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες. ’νεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Πέμπτη 13-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων πυκνότερες στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. ’νεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας οι οποίες τις μεσημεριανές κυρίως ώρες θα δώσουν παροδικές μπόρες και στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανόν και καταιγίδες. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Παρασκευή 14-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων πυκνότερες στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την δυτική Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες. ’νεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε άνοδο στα βορειοδυτικά.

  Αττική: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι έντονα. ’νεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ/ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Σάββατο 15-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία. Αργά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ιόνιο και την δυτική Μακεδονία και τα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αργά το βράδυ και στην Θράκη. ’νεμοι από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο ισχυροί έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

  Αττική: Παροδικές μπόρες τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού. Σταδιακά και μέχρι το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί. ’νεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές και παροδικές μπόρες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα. ’νεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ ασθενείς και τοπικά στον νότιο Θερμαϊκό έως μέτριους και θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Κυριακή 16-06-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη και την Θεσσαλία. Αργά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές με παροδικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. ’νεμοι από ΒΑ/ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο.

  Αττική: Αίθριος καιρός. ’νεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο και στα νοτιοδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.

  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. ’νεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Προγνωστικός χάρτης Αττικής
  Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης
  Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών


  Επόμενη βδομάδα:

  Η επόμενη βδομάδα (17 έως 23 Ιουνίου) ξεκινάει με βελτιωμένο καιρό - περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά - και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε επίπεδα 34 έως 36 βαθμών Κελσίου.

  Πηγή: YouWeather.com
  www.YouWeather.com

  Life is an adventure!

 • #2
  Ασθενείς τοπικές βροχές - περισσότερο λασποψιχάλες - αναμένονται μετά το μεσημέρι στην δυτική Αττική ενώ αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων - Cu - θα εμφανιστούν στα ορεινά. Αργά το απόγευμα οι λασποψιχάλες ενδέχεται να επηρεάσουν και το λεκανοπέδιο καθώς και τμήματα της ανατολικής Αττικής:

  http://www.youweather.com/weather.ph...6&hour=6&type=
  www.YouWeather.com

  Life is an adventure!

  Σχολιασμός


  • #3
   Σημαντικός υετός αναμένεται να πέσει τις επόμενες 4 ημέρες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας με την κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία και τμήματα της ανατολικής Στερεάς να δέχονται τα σημαντικότερα φαινόμενα.
   www.YouWeather.com

   Life is an adventure!

   Σχολιασμός


   • #4
    Καλημέρα σε όλους,

    Αστάθεια το Σάββατο στην Θράκη καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων την Κυριακή στα ηπειρωτικά ορεινά της βορειοδυτικής χώρας καθώς και στην ανατολική νησιωτική χώρα. ’νεμοι το Σάββατο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, την Κυριακή από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και σε υψηλά επίπεδα σε ηπειρωτικές πεδινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.    Πιο αναλυτικά:

    Σάββατο 15-06-2013: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδες στην Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία όπου ενδέχεται νωρίς το πρωί να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Αργά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου καθώς και της κεντρικής Πελοποννήσου και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. ’νεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά στην δυτική Στερεά, τα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Μακεδονίας έως τους 33 βαθμούς Κελσίου και στον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης νωρίς το πρωί. ’νεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο και τα κεντροδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.

    Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός πριν το μεσημέρι. Αργά το βράδυ ενδέχεται να αναπτυχτούν νεφώσεις και να σημειωθεί ασθενής βροχή. ’νεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ ασθενείς και τοπικά στον νότιο Θερμαϊκό έως μέτριους και θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

    Κυριακή 16-06-2013: Αίθριος καιρός με αναπτύξεις τοπικών νεφώσων τις μεσημεριανές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο (κυρίως στην Χίο, την Ικαρία και την Σάμο), τις ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου. ’νεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και τοπικά στον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 36 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική: Αίθριος καιρός. ’νεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο και στα νοτιοδυτικά προάστια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.

    Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. ’νεμοι αρχικά από ΒΔδιευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

    Προγνωστικός χάρτης Αττικής: http://www.youweather.com/weather.php?cid=16
    Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης: http://www.youweather.com/weather.php?cid=2058
    Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών: http://www.youweather.com/weather.php?cid=154
    Προγνωστικός χάρτης παραλιών και πεδίων windsurfing:http://www.youweather.com/weather.php?cid=210
    Προγνωστικός χάρτης πεδίων αιωρωπτερισμού: http://www.youweather.com/weather.php?cid=2859
    Προγνωστικός χάρτης ορειβατικών διαδρομών: http://www.youweather.com/weather.php?cid=211


    Επόμενη βδομάδα:

    Η επόμενη βδομάδα (17 έως 23 Ιουνίου) ξεκινάει με βελτιωμένο καιρό - περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά - και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί στις περισσότερες ηπειρωτικές πεδινές περιοχές της ανατολικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας στους 35-37 βαθμούς Κελσίου. Ενδεχομένως την επόμενη Πέμπτη 20 Ιουνίου να αγγίξουμε τοπικά στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και την δυτική Στερεά και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: YouWeather.com
    www.YouWeather.com

    Life is an adventure!

    Σχολιασμός


    • #5
     ωραιος ο καμπμαν
     sigpic

     ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!

     Σχολιασμός


     • #6
      Ολοκληρώθηκε σήμερα ο αλγόριθμος μοντελοποίησης τοπικών συνθηκών και έχει ανέβει για αρχή στην περιοχή του λεκανοπεδίου και της Αττικής. Οι διαφορές για τις περιοχές που δεν επηρεάζονται από την θαλάσσια αύρα ή το μελτέμι καθώς και αυτές οι οποίες επηρεάζονται από φαινόμενα φοεν είναι σημαντικές. Για παράδειγμα την Τετάρτη και την Πέμπτη με τους ενισχυμένους ΒΒΑ ανέμους φαίνεται η διαφορά - σημαντική - στις θερμοκρασίες των ΒΑ και των ΝΔ προαστίων.
      Πχ η πρόγνωση για την Νίκαια: http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=805
      σε αντιδιαστολή με την πρόγνωση για το Μαρούσι: http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=796

      Επίσης πλέον οι άνεμοι φοεν σε διάφορα γνωστά σημεία της Αττικής επηρεάζουν άμεσα το τελικό αποτέλεσμα:
      Ελευσίνα: http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=93

      Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει εισαγωγή του αλγόριθμου αυτού σε όλη την επικράτεια ενώ πλέον δίνεται η δυνατότητα προσέγγισης πολύ τοπικών φαινομένων, όπως ενίσχυση των ανέμων σε φαράγγια από συγκεκριμένη κατεύθυνση ανέμου καθώς και αυξημένες συγκεντρώσεις νεφών σε σημεία λόγω τοπικών συνθηκών.

      Φιλικά, Δημήτρης
      www.YouWeather.com

      Life is an adventure!

      Σχολιασμός

      Working...
      X