Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 06-05-2013 έως 12-05-2013

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 06-05-2013 έως 12-05-2013

  Καλημέρα σε όλους. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!

  Με αστάθεια στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινάει η βδομάδα. Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μεσοβδόμαδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή για να επιδεινωθεί εκ νέου το Σαββατοκύριακο με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας.  Πιο αναλυτικά:

  Δευτέρα του Πάσχα 06-05-2013: Νεφώσεις αστάθειας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική Μακεδονία, τα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και την Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας οι οποίες θα είναι πυκνότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, τα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την Πελοπόννησο με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στην δυτική Κρήτη. ’νεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση στην ανατολική Ελλάδα.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης νωρίς το πρωί. Αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας στα βορειοδυτικά ορεινά. ’νεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στο Θριάσιο και τα κεντροδυτικά προάστια θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.

  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή παροδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. ’νεμοι από ΝΑ/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Τρίτη 07-05-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Στερεά και την δυτική Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και το βόρειο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν παροδικές μπόρες. ’νεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και στο Ιόνιο από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν πριν το μεσημέρι και θα σημειωθούν βροχές και παροδικές μπόρες. ’νεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως μέτριοι και θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. Αργά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν και τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης. ’νεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Τετάρτη 08-05-2013: Νεφώσεις με βροχές και παροδικές μπόρες στο νότιο Ιόνιο, την δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο (κυρίως στην Σάμο) όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές βροχές ή τοπικές ψεκάδες. ’νεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα δυτικά.

  Αττική: Νεφώσεις υψηλής και χαμηλής διαστρωμάτωσης οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. ’νεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. ’νεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Πέμπτη 09-05-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής κυρίως διαστρωμάτωσης στην υπόλοιπη χώρα. Μετά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα. ’νεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

  Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. ’νεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. ’νεμοι από Ν διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης σε μέτριους και θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Παρασκευή 10-05-2013: Νεφώσεις αστάθειας νωρίς το πρωί στις Κυκλάδες. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στο Ιόνιο, την 'Ηπειρο και την δυτική Μακεδονία και θα σημειωθούν βροχές και παροδικές καταιγίδες. ’νεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσει μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με αραίες νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. ’νεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. ’νεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης μετά το απόγευμα σε ΝΝΑ μέτριους και θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Σάββατο 11-05-2013: Νεφώσεις αστάθειας στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας με παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την Πελοποννησο και την δυτική Κρήτη. Αργά το απόγευμα περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με τοπικές καταιγίδες να εκδηλώνονται στην ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την υπόλοιπη Κρήτη. ’νεμοι από μεταβλήτές διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. Μετά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχτούν στα γύρω ορεινά. ’νεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Κυριακή 12-05-2013: Αστάθεια με παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. ’νεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. ’νεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. ’νεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Προγνωστικός χάρτης Αττικής
  Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης
  Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών


  Επόμενη βδομάδα:

  Η επόμενη βδομάδα (13 έως 19 Μαίου) ξεκινάει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές βροχές. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο όπου αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

  Αναλυτική πρόγνωση:
  http://www.youweather.com/article.ph...id=78&cid=3157

  Πηγή: Youweather.com
  Last edited by Kabman; 06-05-13, 10:06.
  www.YouWeather.com

  Life is an adventure!

 • #2
  Ωραία να μας δροσίσει λίγο! Ευχαριστούμε!
  <ΦΑΛΑΚΡΟ>

  https://www.facebook.com/groups/falakrodrama/
  https://www.facebook.com/xkfalakro?fref=ts
  http://www.falakro.gr/

  Σχολιασμός


  • #3
   Ωραιοτατη προβλεψη.....μακαρι να βγει Δημητρη

   Σχολιασμός


   • #4
    Αρκετά έξω θερμοκρασιακά μέχρι στιγμής τόσο για Αθήνα όσο και για Θεσσαλονίκη. Αρκετή ευστοχία στις συνθήκες ωστόσο. Καλή επιτυχία για τις υπόλοιπες μέρες. Απ ότι φαίνεται θα έχουμε εντονότερα φαινόμενα απο οτι προβλεπόταν!
    Last edited by GiaPa; 07-05-13, 12:37.
    Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

    Σχολιασμός


    • #5
     Καλημέρα σε όλους,

     διατηρήθηκαν οι προβλέψεις για βροχερή Τετάρτη και Πέμπτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με αύξηση μάλιστα στον εκτιμώμενο υετό (το σχολίασε παραπάνω και ο φίλος GiaPa).
     Η Αθήνα δίνει για αύριο 6mm και για την Πέμπτη 38mm ενώ πέρα από ένα διάλειμμα την Παρασκευή και το Σάββατο φαίνεται πως από Κυριακή επιστρέφουμε σε βροχές και μάλιστα με αστάθεια σημαντική: http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=14
     Παρόμοιες η συνθήκες και για Θεσσαλονίκη με αρκετό υετό (9mm αύριο και 21mm την Πέμπτη) και επιστροφή σε βροχές από την Κυριακή: http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=39

     Κατά τα άλλα θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας κατά 5-7 βαθμούς Κελσίου ενώ αναμένεται και ενίσχυση των Β/ΒΒΑ ανέμων στο Αιγαίο μέχρι τα 6 μποφόρ. Προσοχή και στους κλειστούς κόλπους λόγω μπουρινιών.

     Και μια πρόβλεψη βγαλμένη από τον χειμώνα. Μύτικας Ολύμπου 2918μ: http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=2691
     www.YouWeather.com

     Life is an adventure!

     Σχολιασμός


     • #6
      καλημέρα και καλή επιτυχία. βέβαια δεν πιστεύω να ρίξει σε καμία περίπτωση 30 χιλιοστά στη θεσσαλονίκη. εγώ βλέπω 6-8μμ το πολύ

      Σχολιασμός


      • #7
       Αρχική Δημοσίευση από salonikatasos Εμφάνιση μηνυμάτων
       καλημέρα και καλή επιτυχία. βέβαια δεν πιστεύω να ρίξει σε καμία περίπτωση 30 χιλιοστά στη θεσσαλονίκη. εγώ βλέπω 6-8μμ το πολύ
       Το πήρα το μάθημά μου και εγώ με αυτή την πόλη...Ανατολικό θα έχουμε πάλι...
       Ένθερμος Θεσσαλονικιός εγκλωβισμένος στην Αθήνα!!!:p
       sigpic

       Σχολιασμός


       • #8
        Αρχική Δημοσίευση από NORTHMAN SNOW Εμφάνιση μηνυμάτων
        Το πήρα το μάθημά μου και εγώ με αυτή την πόλη...Ανατολικό θα έχουμε πάλι...
        δεν θα έχουμε ανατολικό,απλά δεν θα ρίξει τόσα πολλά χιλιοστά.

        Σχολιασμός


        • #9
         Αρχική Δημοσίευση από salonikatasos Εμφάνιση μηνυμάτων
         δεν θα έχουμε ανατολικό,απλά δεν θα ρίξει τόσα πολλά χιλιοστά.
         ’νεμοι για αύριο το μεσημέρι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ΔΝΔ έως 2 μποφόρ:
         http://www.youweather.com/weather.ph...&hour=12&type=

         Αργά το βράδυ θα γυρίσουν σε ΒΒΔ και θα ενισχυθούν σε 4 μποφόρ.
         www.YouWeather.com

         Life is an adventure!

         Σχολιασμός


         • #10
          Καλημέρα σε όλους,

          η πρωινή ανανέωση διατήρησε τα στοιχεία για υετό >35mm σήμερα και αύριο στην Αθήνα:
          http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=14

          Αρκετές βροχές και στην Θεσσαλονίκη αύριο αλλά με μειωμένο υετό σε σχέση με τα χτεσινά δεδομένα (12mm):
          http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=39
          Την επόμενη βδομάδα πάντως φαίνεται να έχει την τιμητική της.
          www.YouWeather.com

          Life is an adventure!

          Σχολιασμός


          • #11
           Καλησπέρα σε όλους,

           βροχές σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και μάλιστα σε κάποιες περιοχές με ιδιαίτερη ένταση. Αύριο οι βροχές θα είναι επίσης αρκετές με την διαφορά πως θα περιοριστεί κάπως η αστάθεια. Βελτίωση το Σάββατο και το μεγαλύτερο μέρος της Κυριακής αλλά με σοβαρή μεταβολή από το απόγευμα και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη όπου αναμένονται πολλές βροχές με τον κύριο όγκο να επικεντρώνεται στα βόρεια και βορειοανατολικά.
           www.YouWeather.com

           Life is an adventure!

           Σχολιασμός


           • #12
            KABMAN οι προβλέψεις πάντως για την Αττική μέχρι στιγμής είναι τελείως off... χτες δεν έριξε σταγόνα και σήμερα ακόμη τίποτε...
            THE PARTY IS OVER...

            Σχολιασμός


            • #13
             Αρχική Δημοσίευση από CATHA Εμφάνιση μηνυμάτων
             KABMAN οι προβλέψεις πάντως για την Αττική μέχρι στιγμής είναι τελείως off... χτες δεν έριξε σταγόνα και σήμερα ακόμη τίποτε...
             κ για θεσσαλονικη τελειως αν κ φυσικα φαινοταν οτι θα ηταν οφφ. χωρις ασταθεια κ με ενα θερμο που θα περνουσε σε ηδη θερμη ατμοσφαιρα δεν γινοταν να εχει καταιγιδες ή μπορες εδω. ισως ειχε στο αγιο ορος αλλα οχι εδω. για τις θερμοκρασιες σχεδον παντα ειναι οφφ προς τα πανω οπως εχω παρατηρησει. χθες 26 η προβλεψη για μεγιστη κ ειχε 23.5 ενω σημερα 26?? 20 μεγιστη ειχε το κεντρο. (για αθηνα περιπου τα ιδια αλλα προς τα κατω αφου πχ δευτερα ειχε 30 μεγιστη ενω η προβλεψη ηταν για 27)

             χθες
             Θεσσαλονίκη: Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. ’νεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
             σημερα
             Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. ’νεμοι από Ν διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης σε μέτριους και θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

             Σχολιασμός


             • #14
              Τρελός κουβάς για το GFS και για το Bolam που έδινε πολλά μμ... ανοίγει ο καιρός στα βόρεια...
              THE PARTY IS OVER...

              Σχολιασμός


              • #15
               Κοιτα για να λεμε την αληθεια, ασταθεια υπηρχε ΦΟΥΛ, απλα δεν ευνοησε τα 80-90% του λεκανοπεδιου....

               Δλδ ειναι καθαρη ατυχια να εχεις αυτα τα ΤΕΡΑΤΑ πανω απο Πεντελη-Υμηττο-Παρνηθα, να εχεις κατι ΚΤΗΝΗ μαυρα να κοβουν βολτες και να θεριευουν πανω απο το Σαρωνικο και ολο αυτο να ξεσπαει βιαια μονο σε Πειραια, Σαλαμινα, Περαμα και Βιλια....

               Κατι βροχουλες ειχαν και τα Βορεια προαστεια, λιγα πραγματα βεβαια....

               Χαλανδρι και το μεγαλυτερο μερος του λεκανοπεδιου μονο κατι σκορπιες ψιχαλες....υπομονη
               ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

               Σχολιασμός

               Working...
               X