Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 19-03-2013 έως 24-03-2013

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 19-03-2013 έως 24-03-2013

  Καλημέρα σε όλους,

  Με καλές καιρικά συνθήκες συνεχίζεται η βδομάδα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Μεταβολή του καιρού αναμένεται την Πέμπτη με ενίσχυση των ΒΒΔ ανέμων, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή με εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας. Καλές καιρικά συνθήκες το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.  Πιο αναλυτικά:

  Τρίτη 19-03-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία (κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας) και την Θράκη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, πυκνότερες στο βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή τοπικές ψεκάδες. ’νεμοι στο Αιγαίο από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΝΑ/ΝΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στα νότια.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και νότια του νομού. ’νεμοι από Ν διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με τάσεις ενίσχυσης το απόγευμα στο νότιο Σαρωνικό και θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. ’νεμοι αρχικά από Α διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Τετάρτη 20-03-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Θράκη (κυρίως στην Ροδόπη και τον Έβρο) και το βόρειο Αιγαίο. Τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στο Θρακικό και την Σαμοθράκη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική, την κεντρική και την ανατολική Στερεά. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην Ήπειρο και την Θεσσαλία. ’νεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα ανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες από ΒΒΔ διευθύνσεις και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τοπικά στην νότια Πελοπόννησο στου 23 βαθμούς Κελσίου και στην βόρεια Κρήτη στου 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες τις μεσημεριανές ώρες. ’νεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΑ/ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Πέμπτη 21-03-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα πυκνώσουν στο Ιόνιο, την δυτική Στερεά, την Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχτούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Χιονοπτώσεις αργά το βράδυ στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >900μ. ’νεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Ικάριο και το Καρπάθιο έως πολύ ισχυροί, αργά το απόγευμα θα στραφούν στο Ιόνιο σε ΒΒΔ έως ισχυρούς και θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο μέχρι το μεσημέρι, σε σημαντική όμως πτώση μετά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα αναπτυχτούν νεφώσεις αστάθειας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού. ’νεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. ’νεμοι από ΑΒΑ/ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Παρασκευή 22-03-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο >800μ. Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες στην Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά - τοπικά ισχυρές στην Σαμοθράκη, την Μυτιλήνη, την Χίο, την Σάμο και την Ικαρία. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. ’νεμοι από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο, το κεντρικό Αιγαίο και το ανατολικό Κρητικό πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. ’νεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες νωρίς το πρωί όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές βροχές στα πεδινά και χιονόνερο ή χιόνι στα ορεινά. ’νεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Σάββατο 23-03-2013: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. ’νεμοι από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

  Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. ’νεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Κυριακή 24-03-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. ’νεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο στα νότια.

  Αττική: Τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια του νομού όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα. ’νεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. ’νεμοι από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

  Προγνωστικός χάρτης Αττικής
  Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης
  Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών


  Επόμενη βδομάδα:

  Η επόμενη βδομάδα (25 έως 31 Μαρτίου) ξεκινάει με νέα επιδείνωση του καιρού. Χαρακτηριστικά της μεταβολής αυτής θα είναι οι βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, οι χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια και οι ενισχυμένοι άνεμοι - ΑΒΑ στα βόρεια και ΔΝΔ στα νότια. Σύμφωνα επίσης με τα τελευταία στοιχεία ενδέχεται στα μέσα της βδομάδας να έχουμε περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και γενικευμένη ψυχρή εισβολή με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχες της κεντρικής και βόρειας Ελλαδας.

  Πηγή: YouWeather.com
  www.YouWeather.com

  Life is an adventure!

 • #2
  κεντρικη ελλαδα απο ποτε λες να ξεκινησει δημητρη?
  2002!

  Σχολιασμός


  • #3
   Για πότε σε ενδιαφέρει Πάνο?
   www.YouWeather.com

   Life is an adventure!

   Σχολιασμός


   • #4
    Παλι θαψιμο τα χιονοδρομικα....απορω ποτε θα κλεισουν με τα χιονια που ερχονται αρκετα συχνα εκει

    Σχολιασμός


    • #5
     Αρχική Δημοσίευση από Kabman Εμφάνιση μηνυμάτων
     Για πότε σε ενδιαφέρει Πάνο?
     για το τριημερο μιας και καλομαθα στο καρπενησι
     2002!

     Σχολιασμός


     • #6
      Το τριήμερο δεν έχει τίποτα και πουθενά. Από την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου η νέα επιδείνωση.
      www.YouWeather.com

      Life is an adventure!

      Σχολιασμός


      • #7
       Αρχική Δημοσίευση από Kabman Εμφάνιση μηνυμάτων
       Το τριήμερο δεν έχει τίποτα και πουθενά. Από την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου η νέα επιδείνωση.
       τοτε οτι δουμε ερυθραια!!!!!
       2002!

       Σχολιασμός


       • #8
        Χωρίς να μπορούμε να προβλέψουμε τι ακριβώς θα γίνει το διάστημα 26-31 Μαρτίου, μια Πάρνηθα νομίζω θα την ανέβεις.
        www.YouWeather.com

        Life is an adventure!

        Σχολιασμός


        • #9
         Αρχική Δημοσίευση από Kabman Εμφάνιση μηνυμάτων
         Χωρίς να μπορούμε να προβλέψουμε τι ακριβώς θα γίνει το διάστημα 26-31 Μαρτίου, μια Πάρνηθα νομίζω θα την ανέβεις.
         Δημητρη, στην ουσια η τελευταια πνοη του χειμωνα, αν ερθει, συμπυκνωνεται στο διαστημα 26 Μαρτιου-1 Απριλιου.
         Δεν ξερω αν εχεις καποια γνωμη ή αισθηση για αυτο το διαστημα, παντως νομιζω υπαρχει ενας προβληματισμος σχετικα με το ποσο καλα θα μπορεσει το ψυχος να καθισει στην Ελλαδα, και αν τελικα θα επηρεασει μονο την κενροβορεια χωρα, και αυτη χωρις ιδιαιτερη ενταση (μεχρι -2 στα 850)..

         Θα μαστε εδω για τα επομενα ραν, κατεμε διαγραφεται καιρικο θριλερ στις τελευταιες μερες του Μαρτη τουλαχ για τα ηπειρωτικα ορεινα της χωρας...
         "Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''

         Σχολιασμός


         • #10
          Καλησπέρα σε όλους,

          ορεσίβιε πάμε για ένα τελευταίο 5ήμερο Μαρτίου στο οποίο είναι σχετικά απρόβλεπτα τα πράγματα όμως φαίνεται πως θα έχουμε αρκετό κρύο με πιο ευνοημένη - όπως άλλωστε πάντα ισχύει τέτοια εποχή - την βόρεια Ελλάδα. Αίσθηση μου είναι πως θα δούμε χιονοπτώσεις σε χαμηλά για την εποχή υψόμετρα.
          www.YouWeather.com

          Life is an adventure!

          Σχολιασμός


          • #11
           ΜΑΚΑΡι Δημητρη, αλλα στα τελευταια ραν ολα τα μοντελα σχεδον κ τα ανσαμπλ, δινουν θερμα σεναρια μεχρι 1-2 Απριλη. Με τα χιονια να αφορουν πλεον μονο τα ΧΚ και τα βουνα μας. Να δουμε αν ο Μαρτιος καταφερει να τα διαψευσει..
           "Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''

           Σχολιασμός


           • #12
            Καλημέρα σε όλους,

            καλές καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν το Σάββατο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις την Κυριακή πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια. ’νεμοι το Σάββατο από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, την Κυριακή θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα νότια.            Πιο αναλυτικά:

            Σάββατο 23-03-2013: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο και το Καρπάθιο έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν στο Ιόνιο σε ΝΝΑ ασθενείς και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

            Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Ν/ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

            Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. ’νεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

            Κυριακή 24-03-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην Μακεδονία, την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο όπου μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. ’νεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα νότια.

            Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. ’νεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

            Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες τις μεσημεριανές ώρες. ’νεμοι από ΑΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

            Προγνωστικός χάρτης Αττικής
            Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης
            Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών


            Επόμενη βδομάδα:

            Η επόμενη βδομάδα (25 έως 31 Μαρτίου) ξεκινάει με νέα επιδείνωση του καιρού. Χαρακτηριστικά της μεταβολής αυτής θα είναι οι βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και οι ενισχυμένοι ΔΝΔ/ΝΔ άνεμοι. Τα φαινόμενα κατά τόπους την Τρίτη και την Τετάρτη θα είναι έντονα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

            Πηγή: YouWeather.com
            www.YouWeather.com

            Life is an adventure!

            Σχολιασμός

            Working...
            X