Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 11-03-2013 έως 17-03-2013

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 11-03-2013 έως 17-03-2013

  Καλημέρα σε όλους,

  Με καλές καιρικά συνθήκες ξεκινάει η βδομάδα. Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Μεταβολή του καιρού αναμένεται την Πέμπτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενίσχυση των ΝΝΑ ανέμων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά την Παρασκευή. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.  Πιο αναλυτικά:

  Δευτέρα 11-03-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας στην Ήπειρο και την Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στην δυτική Στερεά, την Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο. ’νεμοι στο Ιόνιο, το δυτικό Κρητικό και το Μυρτώο από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στο Αιγαίο από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ικάριο και το Καρπάθιο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. ’νεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 13 ως 21 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. ’νεμοι από Ν διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Τριτη 12-03-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και το βόρειο Αιγαίο. Νεφώσεις αστάθειας και πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών στον Έβρο, και τα Δωδεκάνησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι θα είναι παροδικά αυξημένες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. ’νεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Δ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, σε υψηλά όμως για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά και νότια.
  Αττική: Νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης νωρίς το πρωί. Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις στο υπόλοιπο της ημέρας. ’νεμοι από ΔΒΔ/Δ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Πυκνές νεφώσεις νωρίς το πρωί. Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις στο υπόλοιπο της ημέρας. ’νεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ/ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Τετάρτη 13-03-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής κυρίως διαστρωμάτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχτούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. ’νεμοι στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΝΔ/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.
  Αττική: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. ’νεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΔΝΔ/ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. ’νεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε Ν ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Πέμπτη 14-03-2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας ενώ αργά το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική και νότια νησωτική χώρα. ’νεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς, αργά το απόγευμα θα στραφούν στο Ιόνιο σε ΔΝΔ έως ισχυρούς και θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο μέχρι το μεσημέρι, σε σημαντική όμως πτώση μετά το απόγευμα και από τα δυτικά.
  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές ή τοπικές ψεκάδες κυρίως στα δυτικά του νομού. ’νεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες προς το μεσημέρι θα ενταθούν. ’νεμοι από ΑΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Παρασκευή 15-03-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >900μ. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στην Θράκη, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές ή τοπικές ψεκάδες. ’νεμοι στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο δυτικό Κρητικό και το Μυρτώο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση στα δυτικά και βόρεια.
  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν ενώ στα ανατολικά και νότια του νομού θα αναπτυχτούν καταιγιδοφόρες νεφώσεις. ’νεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. ’νεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Σε σημαντική πτώση από το βράδυ.


  Σάββατο 16-03-2013: Νεφώσεις βροχές η χιονόνερο στα πεδινά της Ηπείρου, της κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης, την Θεσσαλίας και του βόρειου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά σε περιοχές με υψόμετρο >500μ και μέχρι το βράδυ και σε πεδινές περιοχές. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικες βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου με υψόμετρο >800μ. ’νεμοι στο κεντρικό και βόρειοι Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις ισχυροί και στα υπόλοιπα πελάγη από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και σε χαμηλά επίπεδα.
  Αττική: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις και πιθανότητα παροδικών βροχών ή ψεκάδων. Παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικού χιονόνερου και χιονοψεκάδων στα γύρω ορεινά νωρίς το πρωί. ’νεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Κυριακή 17-03-2013: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >700μ. Νωρίς τα ξημερώματα δεν αποκλείεται να χιονίσει σε ημιπεδινές περιοχές (>300μ) των νομών Καβάλας, Βοιωτίας και Εύβοιας. ’νεμοι από ΒΒΑ/ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο μετά το μεσημέρι στα νότια.
  Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >700μ. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. ’νεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. ’νεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Προγνωστικός χάρτης Αττικής
  Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης
  Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών


  Επόμενη βδομάδα:
  Η επόμενη βδομάδα (18 έως 24 Μαρτίου) ξεκινάει με βελτιωμένο καιρό και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας η οποία την Πέμπτη θα φτάσει τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Μεταβολή του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας η οποία ενδεχομένως την Κυριακή 24 Μαρτίου να είναι σημαντική.

  Πηγή:YouWeather.com
  Last edited by Kabman; 11-03-13, 11:18.
  www.YouWeather.com

  Life is an adventure!

 • #2
  Kαλημέρα Δημήτρη...ευχαριστούμε για την πρόβλεψη που πιστεύω έχει πολλές πιθανότητες να είσαι μέσα...μια ερώτηση για Παρασκευή πρωί...πόσο μποφώρια θα έχουμε Ιόνιο? Γιατί θέλω να ταξιδέψω και φοβάμαι τον αέρα μην έχει απαγορευτικό..και αν θα ρίξει τίποτα στην Βυτίνα που θα είμαι Σ.Κ.?

  Σχολιασμός


  • #3
   Νομίζω πως οι προγνωστικοί χάρτες ανέμων και κυμάτωσης των ελληνικών θαλασσών σίγουρα θα σε βοηθήσουν.
   Βόρειο Ιόνιο:
   http://www.youweather.com/weather.php?cid=520
   Νότιο Ιόνιο:
   http://www.youweather.com/weather.php?cid=521
   Λευκάδα:
   http://www.youweather.com/weather.php?cid=524
   Πατραϊκός:
   http://www.youweather.com/weather.php?cid=179

   Αν έχεις κάποια απορία στείλε μου π.μ.

   Βυτίνα με χιόνι το Σάββατο!
   www.YouWeather.com

   Life is an adventure!

   Σχολιασμός


   • #4
    αλλη μια χαρη δημητρη για καρπενησι σαββατο κυριακη?
    2002!

    Σχολιασμός


    • #5
     Αρχική Δημοσίευση από Kabman Εμφάνιση μηνυμάτων
     Νομίζω πως οι προγνωστικοί χάρτες ανέμων και κυμάτωσης των ελληνικών θαλασσών σίγουρα θα σε βοηθήσουν.
     Βόρειο Ιόνιο:
     http://www.youweather.com/weather.php?cid=520
     Νότιο Ιόνιο:
     http://www.youweather.com/weather.php?cid=521
     Λευκάδα:
     http://www.youweather.com/weather.php?cid=524
     Πατραϊκός:
     http://www.youweather.com/weather.php?cid=179

     Αν έχεις κάποια απορία στείλε μου π.μ.

     Βυτίνα με χιόνι το Σάββατο!
     Ευχαριστώ Δημήτρη...ελπίζω να ασπρίσει το χωριό το Σαββάτο το πρωί...

     Σχολιασμός


     • #6
      "Νωρίς τα ξημερώματα δεν αποκλείεται να χιονίσει σε ημιπεδινές περιοχές (>300μ) των νομών Καβάλας, Βοιωτίας και Εύβοιας."

      Αυτη την στιγμη πανω απο την Χαλκιδα δινει το Σαββατο ενα -1c στα 850hpa...μηπως εισαι υπεραισιοδοξος;;; Εχουμε πλεον και Μαρτιο...αν εχει υετο, το βλεπω παρα πολυ δυσκολο να χιονισει εστω και στο καταφυγιο της Διρφυς στα 1075μ.
      Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

      Σχολιασμός


      • #7
       Αρχική Δημοσίευση από panos erythrea Εμφάνιση μηνυμάτων
       αλλη μια χαρη δημητρη για καρπενησι σαββατο κυριακη?
       Χιόνι από το βράδυ της Παρασκευής και κατά περιόδους χιονοπτώσεις το Σάββατο.
       www.YouWeather.com

       Life is an adventure!

       Σχολιασμός


       • #8
        Αρχική Δημοσίευση από Dirfis Εμφάνιση μηνυμάτων
        "Νωρίς τα ξημερώματα δεν αποκλείεται να χιονίσει σε ημιπεδινές περιοχές (>300μ) των νομών Καβάλας, Βοιωτίας και Εύβοιας."

        Αυτη την στιγμη πανω απο την Χαλκιδα δινει το Σαββατο ενα -1c στα 850hpa...μηπως εισαι υπεραισιοδοξος;;; Εχουμε πλεον και Μαρτιο...αν εχει υετο, το βλεπω παρα πολυ δυσκολο να χιονισει εστω και στο καταφυγιο της Διρφυς στα 1075μ.
        Θα σου απαντήσω με παρόμοιο τρόπο για να καταλάβεις πως δεν έχει νόημα ποτέ στα καιρικά μια τέτοια κουβέντα.
        Αν το βράδυ και αύριο δώσει -10 στα 850hPa η εκτίμηση μου θα είναι απαισιόδοξη και το υποθετικό μήνυμα θα είναι το ανάποδο. Την πρόγνωση όταν την βγάζω βλέπω κάποια δεδομένα και το σημαντικότερο όχι την 1 μοίρα του GFS (η οποία φυσικά και δίνει μια πολύ καλή ένδειξη). Χτες τα δεδομένα ήταν όπως τα περιγράφω στην εβδομαδιαία πρόγνωση. Σήμερα άλλαξαν λίγο προς το χειρότερο, αύριο κανείς δεν ξέρει.
        Σε κάθε περίπτωση σύντομα θα υπάρχει διαθέσιμη και πληροφορία για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας για κάθε διαθέσιμο σημείο με ανάλυση 0.5 μοίρα (T στα 500hPa, T στα 850hPa, thickness, freezing level και πάχος όζοντος).

        Δημήτρης Καμπόλης
        www.YouWeather.com

        Life is an adventure!

        Σχολιασμός


        • #9
         ευχαριστω δημητρη.κυριακη αν δεν σε πειραζει θα συνεχισει?
         2002!

         Σχολιασμός


         • #10
          Εγώ από ότι κατάλαβα με το κλούβιο μου μυαλό είναι ότι στην ουσία Α. Στερεά και Εύβοια είναι εκτόs και σε αυτή τη μεταβολή η οποία πάλι έρχεται από τα Δυτικά όπωs όλεs οι άλλεs. Ευτυχώs 10 μέρεs έμειναν για να φύγει επίσημα αυτόs ο ανύπαρκτοs χειμώναs για Α. Στερεά & Ευβοια μήπωs και του χρόνου εάν ζω υπάρχει άλλη διάταξη και δούμε κάτι διαφορετικό.
          ΛΗΛΑΝΤΙΟ

          Σχολιασμός


          • #11
           Αρχική Δημοσίευση από Kabman Εμφάνιση μηνυμάτων
           Θα σου απαντήσω με παρόμοιο τρόπο για να καταλάβεις πως δεν έχει νόημα ποτέ στα καιρικά μια τέτοια κουβέντα.
           Αν το βράδυ και αύριο δώσει -10 στα 850hPa η εκτίμηση μου θα είναι απαισιόδοξη και το υποθετικό μήνυμα θα είναι το ανάποδο. Την πρόγνωση όταν την βγάζω βλέπω κάποια δεδομένα και το σημαντικότερο όχι την 1 μοίρα του GFS (η οποία φυσικά και δίνει μια πολύ καλή ένδειξη). Χτες τα δεδομένα ήταν όπως τα περιγράφω στην εβδομαδιαία πρόγνωση. Σήμερα άλλαξαν λίγο προς το χειρότερο, αύριο κανείς δεν ξέρει.
           Σε κάθε περίπτωση σύντομα θα υπάρχει διαθέσιμη και πληροφορία για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας για κάθε διαθέσιμο σημείο με ανάλυση 0.5 μοίρα (T στα 500hPa, T στα 850hPa, thickness, freezing level και πάχος όζοντος).
           Δημήτρης Καμπόλης
           Ολοι αυτό κοιτάζουμε την μισή μοίρα,όχι μόνο εσύ
           ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

           Σχολιασμός


           • #12
            Αρχική Δημοσίευση από civilathens Εμφάνιση μηνυμάτων
            Ολοι αυτό κοιτάζουμε την μισή μοίρα,όχι μόνο εσύ
            Μιλάω για την πλειοψηφία του κόσμου που βλέπει τα ensembles και τους χάρτες στο wetterzentrale ή το meteociel. Η 0.5 μοίρα δίνει μόνο καποια διαγράμματα και όχι ensmebles ή προγνωστικούς χάρτες. Επίσης ότι ανανεώνει 4 φορές την ημέρα είναι σίγουρα 1 μοίρα ανάλυση.
            Last edited by Kabman; 11-03-13, 12:59.
            www.YouWeather.com

            Life is an adventure!

            Σχολιασμός


            • #13
             Παρίσι σήμερα και αύριο - Αυτά είναι!

             http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=1261

             www.YouWeather.com

             Life is an adventure!

             Σχολιασμός


             • #14
              Αρχική Δημοσίευση από kabman Εμφάνιση μηνυμάτων
              Μιλάω για την πλειοψηφία του κόσμου που βλέπει τα ensembles και τους χάρτες στο wetterzentrale ή το meteociel. Η 0.5 μοίρα δίνει μόνο καποια διαγράμματα και όχι ensmebles ή προγνωστικούς χάρτες. Επίσης ότι ανανεώνει 4 φορές την ημέρα είναι σίγουρα 1 μοίρα ανάλυση.
              Οι προγνώσεις στην μισή μοίρα (για τις 7 μέρες που τρέχει) πόσες φορές ανανεώνουν την ήμέρα?Δεν ανανεώνουν 4? Επίσης λες ότι :<<Την πρόγνωση όταν την βγάζω βλέπω κάποια δεδομένα και το σημαντικότερο όχι την 1 μοίρα του gfs (η οποία φυσικά και δίνει μια πολύ καλή ένδειξη).>> Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η 1 μοίρα είναι πολύ καλή για ένδειξη αλλά για την πρόγνωση μετράει η μισή μοίρα.Με την ίδια λογική και η μισή μοίρα είναι μια πολή χονδρική και χαμηλή ανάλυση και κάποιος που
              τρέχει περιοχικό στην 0.05 μοίρες θα μπορούσε να πει ότι η μισή μοίρα είναι μια καλή ένδειξη αλλά για την πρόγνωση μετράει η 0.05 μοίρα του περιοχικού.

              (Διευκρίνηση:Ρωτάω για να μάθω όχι για να κοντράρω)
              ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

              Σχολιασμός


              • #15
               Αρχική Δημοσίευση από civilathens Εμφάνιση μηνυμάτων
               Οι προγνώσεις στην μισή μοίρα (για τις 7 μέρες που τρέχει) πόσες φορές ανανεώνουν την ήμέρα?Δεν ανανεώνουν 4? Επίσης λες ότι :<<Την πρόγνωση όταν την βγάζω βλέπω κάποια δεδομένα και το σημαντικότερο όχι την 1 μοίρα του gfs (η οποία φυσικά και δίνει μια πολύ καλή ένδειξη).>> Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η 1 μοίρα είναι πολύ καλή για ένδειξη αλλά για την πρόγνωση μετράει η μισή μοίρα.Με την ίδια λογική και η μισή μοίρα είναι μια πολή χονδρική και χαμηλή ανάλυση και κάποιος που
               τρέχει περιοχικό στην 0.05 μοίρες θα μπορούσε να πει ότι η μισή μοίρα είναι μια καλή ένδειξη αλλά για την πρόγνωση μετράει η 0.05 μοίρα του περιοχικού.

               (Διευκρίνηση:Ρωτάω για να μάθω όχι για να κοντράρω)
               Ηλία η 0.5 μοίρα κάνει ανανέωση 1 φορά την ημέρα. Επίσης για μια γενική εικόνα και για μέγεθος διαμερίσματος ή μικρής χώρα η 1 μοίρα κάνει την δουλειά της - και είναι μια καλή ένδειξη για κάποιον που ξέρει να διαβάζει ensembles και χάρτες αριθμητικών μοντέλων. Η 0.5 μοίρα είναι σαφώς καλύτερη (σκέψου ότι στο πλέγμα της 1 μοίρας χωράνε 4 πλέγματα 0.5 μοίρας) αλλά σίγουρα δεν είναι ούτε αυτή η ανάλυση ικανοποιητική. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και η πολυδιαφημισμένες 0.1 ή 0.05 μοίρες είναι πάλι αστείες σε ανάλυση για περιβάλλοντα έντονου αναγλύφου και μόνο η τοπική μοντελοποίηση μπορεί να βοηθήσει στην εξαγωγή καλύτερης πρόγνωσης. ’σε που ανάλυση <6-7km δεν έχει και πολύ νόημα και εκεί μετράει μόνο η μοντελοποίηση βάσει τοπικών συνθηκών και ένας ψηφιακός χάρτης χαμηλής ανάλυσης (<10μ) θα βοηθούσε απείρως περισσότερο στο να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα. Σημαντικό βέβαια να τονίσουμε πως όσο πιο χαμηλά πάμε τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να φάμε και μεγάλα άκυρα ενώ στις μεσοπρόθεσμες προγνώσεις ο απλός χρήστης σε περιόδους καιρικών μεταβολών σε ένα λινκ που χρησιμοποιεί 0.1 ή 0.05 μοίρες ανάλυση απλά θα βλέπει κάθε μέρα τεράστιες διαφοροποιήσεις στην σημειακή πρόγνωση που θα τον βάζει σε αμφιβολίες περί της αξιοπιστίας αυτού που βλέπει.
               Ότι αφορά τις προγνώσεις μου, αυτές βασίζονται στα δεδομένα 0.5 μοίρας που τρέχω στο site και που έχω πρόσβαση από αρχικό επίπεδο σε μορφή αριθμών - όσοι έχουν ασχοληθεί καταλαβαίνουν. Οι αριθμοί αυτοί απλά περιμένουν μια αλγοριθμική εξίσωση/μάσκα για να δώσουν εικόνες. Στην πολυπλοκότητα αυτού του αλγόριθμου έγκειται πολλές φορές η διαφορά στην πρόγνωση από site σε site.
               www.YouWeather.com

               Life is an adventure!

               Σχολιασμός

               Working...
               X