Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 04-03-2013 έως 10-03-2013

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 04-03-2013 έως 10-03-2013

  Καλημέρα σε όλους,

  Με καλές καιρικά συνθήκες ξεκινάει η βδομάδα. Ηλιοφάνεια και κανονικές ή λίγο κάτω από τις μέσες κλιματικές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Μεταβολή του καιρού αναμένεται την Πέμπτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενίσχυση των ΝΝΑ ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν και την Παρασκευή ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο το μεσημέρι. ’στατος καιρός την Κυριακή στα δυτικά και καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές.  Πιο αναλυτικά:

  Δευτέρα 04-03-2013: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών ή ψεκάδων στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην Ήπειρο και την κεντρικής Πελοπόννησο και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. ’νεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.
  Αττική: Αίθριος καιρός. ’νεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 07 ως 14 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Τριτη 05-03-2013: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην ανατολική Μακεδονία, την προσήνεμη κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, της Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές ή ψεκάδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. ’νεμοι στο Ιόνιο από N/NNA διευθύνσεις μέτριοι, στο Αιγαίο από B/BBA διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, σημαντικότερη στην βορειοανατολική Ελλάδα.
  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. ’νεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. ’νεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Τετάρτη 06-03-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής κυρίως διαστρωμάτωσης. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχτούν αρχικά στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και μέχρι το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά και την Θεσσαλία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. ’νεμοι στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε άνοδο.
  Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. ’νεμοι αρχικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε Α με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. ’νεμοι από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Πέμπτη 07-03-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα θα έχουν μεγάλυτερη διάρκεια στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και την Θεσσαλία. ’νεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
  Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. ’νεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. ’νεμοι από ΑΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Παρασκευή 08-03-2013: ’στατος καιρός με βροχές ή παροδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό κυρίως στην Θεσσαλία και την Μακεδονία. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. ’νεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πρόσκαιρη πτώση.
  Αττική: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες. Το μεσημέρι δεν αποκλείται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα. ’νεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μπόρες τις μεσημεριανές ώρες. ’νεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Σάββατο 09-03-2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. ’νεμοι στο Αιγαίο από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο στα νότια.
  Αττική: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. ’νεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής βροχής ή ψεκάδων αργά. ’νεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 09 έως 18βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Κυριακή 10-03-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο και το βόρειο Αιγαίο όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες. ’νεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στην Κρήτη.
  Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. ’νεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα. ’νεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).


  Προγνωστικός χάρτης Αττικής
  Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης
  Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών


  Επόμενη βδομάδα:

  Η επόμενη βδομάδα (11 έως 17 Μαρτίου) ξεκινάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία όμως αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού στα μέσα της βδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας κατά 12-14 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της Κυριακής 10ης Μαρτίου και τις χιονοπτώσεις ενδεχομένως ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρας.


  Πηγή: YouWeather.com
  Last edited by Kabman; 04-03-13, 13:07.
  www.YouWeather.com

  Life is an adventure!

 • #2
  Δημητρη διορθωσε την προγνωση Θεσσαλονικης για 09/03.
  Half of my life ive been watching,half of my life ive been waking up.Birds in the sky could warn me.Theres no life like the snow life.

  Σχολιασμός


  • #3
   Αρχική Δημοσίευση από fear777 Εμφάνιση μηνυμάτων
   Δημητρη διορθωσε την προγνωση Θεσσαλονικης για 09/03.
   Ευχαριστώ για την επισήμανση!
   www.YouWeather.com

   Life is an adventure!

   Σχολιασμός


   • #4
    Καλημέρα σε όλους,

    μην ξεγελαστεί κανένας το Σ/Κ με τις θερμοκρασίες προχωρημένης άνοιξης γιατί την επόμενη βδομάδα μας περιμένει επιστροφή στον χειμώνα. Με τι ένταση θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, φαίνεται πάντως πως παίζουμε με καλές πιθανότητες για μέχρι ημιπεδινά κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
    www.YouWeather.com

    Life is an adventure!

    Σχολιασμός


    • #5
     Αρχική Δημοσίευση από Kabman Εμφάνιση μηνυμάτων
     Καλημέρα σε όλους,

     μην ξεγελαστεί κανένας το Σ/Κ με τις θερμοκρασίες προχωρημένης άνοιξης γιατί την επόμενη βδομάδα μας περιμένει επιστροφή στον χειμώνα. Με τι ένταση θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, φαίνεται πάντως πως παίζουμε με καλές πιθανότητες για μέχρι ημιπεδινά κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
     ποσο περιπου θα φτασει η τ το σκ?
     καιρε μου καλε και αγαπημενε ... :rolleyes:

     Σχολιασμός


     • #6
      20-21 εύκολα σε κάποιες περιοχές - ηπειρωτικές - της κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και νότιας Ελλάδας:

      Κυριακή μεσημέρι:
      http://www.youweather.com/weather.ph...hour=120&type=
      www.YouWeather.com

      Life is an adventure!

      Σχολιασμός


      • #7
       Αρχική Δημοσίευση από Kabman Εμφάνιση μηνυμάτων
       20-21 εύκολα σε κάποιες περιοχές - ηπειρωτικές - της κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και νότιας Ελλάδας:

       Κυριακή μεσημέρι:
       http://www.youweather.com/weather.ph...hour=120&type=
       το λεω γιατι αν βγει το 00αρι και το 6αρι ισως και κυριακη αλλα ιδιατερα δευτερα τριτη μπορει και 24-25 σε ηπειροτικη ελλαδα και 27-28 κρητη!!!
       καιρε μου καλε και αγαπημενε ... :rolleyes:

       Σχολιασμός


       • #8
        Δευτέρα δίνει για Λάρισα 25 βαθμούς αλλά με αρκετή νεφοκάλυψη στα 6500-8000μ που συνήθως μετριάζει τις θερμοκρασίες ως προς τις μέγιστες τιμές:

        http://www.youweather.com/weather_fo...s2.php?cid=145
        www.YouWeather.com

        Life is an adventure!

        Σχολιασμός


        • #9
         Επίσης βλέπω και τα Χανιά με υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης για την Δευτέρα το μεσημέρι (κοντά στους 23 βαθμούς και φαντάζομαι 2-3 βαθμούς υψηλότερη κατά τόπους λόγω φοεν):

         http://www.youweather.com/weather.ph...hour=144&type=
         www.YouWeather.com

         Life is an adventure!

         Σχολιασμός


         • #10
          Επίσης αν παραπονούμαστε εμείς για ζέστες, τι να πουν και στην πρωτεύουσα της Τσαντ που είναι όλο τον χρόνο όπως η παρακάτω πρόβλεψη...

          http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=1435
          www.YouWeather.com

          Life is an adventure!

          Σχολιασμός


          • #11
           Αρχική Δημοσίευση από Kabman Εμφάνιση μηνυμάτων
           Επίσης αν παραπονούμαστε εμείς για ζέστες, τι να πουν και στην πρωτεύουσα της Τσαντ που είναι όλο τον χρόνο όπως η παρακάτω πρόβλεψη...

           http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=1435
           καλησπερα δημητρη απο ποτε να περιμενουμε πτωση της τ και γιατι θερμοκρασιες μιλαμε για αθηνα? ευχαριστω

           Σχολιασμός


           • #12
            Αρχική Δημοσίευση από Lisimachos Εμφάνιση μηνυμάτων
            καλησπερα δημητρη απο ποτε να περιμενουμε πτωση της τ και γιατι θερμοκρασιες μιλαμε για αθηνα? ευχαριστω
            Λυσίμαχε, το μόνο που έχω να πω είναι πως πάμε καλά για την Τσικνοπέμπτη. Κάποιες περιοχές θα κάνουν λευκή Τσικνοπέμπτη.
            www.YouWeather.com

            Life is an adventure!

            Σχολιασμός


            • #13
             Τώρα είναι που μπήκαμε στην πρίζα πες κάτι παραπάνω μήπως και δούμε. Ασπρη μέρα ευχαριστω

             Σχολιασμός


             • #14
              Αρχική Δημοσίευση από Kabman Εμφάνιση μηνυμάτων
              Λυσίμαχε, το μόνο που έχω να πω είναι πως πάμε καλά για την Τσικνοπέμπτη. Κάποιες περιοχές θα κάνουν λευκή Τσικνοπέμπτη.
              μεθαύριο δεν είναι τσικνοπέμπτη ρε παιδιά? ή εγώ χάσει πλήρως την έννοια του χρόνου?

              Σχολιασμός


              • #15
               Αρχική Δημοσίευση από salonikatasos Εμφάνιση μηνυμάτων
               μεθαύριο δεν είναι τσικνοπέμπτη ρε παιδιά? ή εγώ χάσει πλήρως την έννοια του χρόνου?
               Οχι καλα το λες αυτην την πεμπτη εχουμε τσικνοπεμπτη.

               Σχολιασμός

               Working...
               X