Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 10-12-12 έως 16-12-12

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 10-12-12 έως 16-12-12

  Καλημέρα σε όλους,

  με αμείωτο καιρικά ενδιαφέρον ξεκινάει η βδομάδα που διανύουμε. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην συνέχεια αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού - σημαντικότερη στα βόρεια μιας και στα κεντρικά και νότια θα υπάρχουν υποτροπές - μέχρι την Κυριακή όπου αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.


  Χαρακτηριστικά της βδομάδας αυτής είναι:


  - Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα καθώς και οι χιονοπτώσεις στον νομό Έβρου και τα ανατολικότερα τμήματα της Ροδόπης την Δευτέρα το πρωί (πρόγνωση περιφέρειας Θράκης).


  - Οι ενισχυμένοι ΒΒΔ άνεμοι οι οποίοι τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο (πρόγνωση Ικάριου) και το ΝΑ Αιγαίο (πρόγνωση Καρπάθιου) θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ.


  - Η σταδιακή επιδείνωση του καιρού την Τρίτη με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.


  - Η σχετική βελτίωση του καιρού την Τετάρτη - η οποία θα είναι σημαντικότερη στα βόρεια.


  - Οι γενικά καλές καιρικά συνθήκες την Πέμπτη και την Παρασκευή με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά προσήνεμα (πρόγνωση Εύβοιας) καθώς και τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

  - Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Στερεά, την κεντρική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

  - Η περαιτέρω επιδείνωση του καιρού την Κυριακή με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. ’νεμοι από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι εώς ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο.  Πιο αναλυτικά, αντικυκλωνικές πιέσεις στην Βόρεια Θαλασσα σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην Γερμανία ευνοούν την κάθοδο πολύ ψυχρών αέριων μαζών προς την κεντρική Ευρώπη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στην νότια Σουηδία, την Δανία (πρόγνωση Δανίας), την Γερμανία, την Πολωνία (πρόγνωση Πολωνίας), την Ελβετία, την Αυστρία και την Τσεχία. Οι ψυχρές αέριες μάζες εξερχόμενες στην κεντρική Μεσόγειο θα δώσουν κυκλογένεση (κέντρο χαμηλών πιέσεων) στην Αδριατική επιδεινώνοντας τον καιρό στην Ιταλία και την δυτική Βαλκανική.


  Στην περιοχή μας αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και την δυτική Στερεά ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας (πρόγνωση περιφέρειας Μακεδονίας), της βορειοδυτικής Θεσσαλίας και τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας (πρόγνωση Έδεσσας) και Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι ισχυροί ΒΒΔ άνεμοι σταδιακά και από το μεσημέρι της Τρίτης θα στραφούν σε ΔΝΔ/ΝΔ με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.


  Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται την Τετάρτη κυρίως όμως στα βορειότερα τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθούν οι αυξημένες νεφώσεις και οι κατά τόπους βροχές στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.


  Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή με την θερμοκρασία όμως να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (ισχυρός παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά - πρόγνωση καιρού Ν.Ε.Ο Κορίνθου-Τριπόλεως Ε65). Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ της Παρασκευής/ξημερώματα Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Στερεά, την κεντρική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.


  Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως στης βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα στραφούν στα βόρεια από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα κεντρικά και νότια από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε άνοδο.


  Αττική: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ΒΒΔ ανέμους την Δευτέρα. Πυκνότερες νεφώσεις την Τρίτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού με στροφή των ανέμων από ΝΔ διευθύνσεις και θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες και τις επόμενες ημέρες με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά ορεινά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές βροχές ή χιονόνερο. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο για να επιδεινωθεί εκ νέου την Κυριακή με άνοδο όμως της θερμοκρασίας.

  Αθήνα

  Ελάχιστη θερμοκρασία της βδομάδας την Τετάρτη τα ξημερώματα: 6 βαθμοί Κελσίου
  Μέγιστη θερμοκρασία της βδομάδας την Κυριακή το μεσημέρι: 17 βαθμοί Κελσίου)
  (πρόγνωση καιρού Αθήνας)

  Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις την Δευτέρα. Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. ’νεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση. Βελτιωμένος ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει από τα ξημερώματα της Παρασκευής με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Περαιτέρω επιδείνωση θα υπάρχει το Σαββατοκύριακο με βροχές οι οποίες τοπικά την Κυριακή θα είναι ισχυρές. Θερμοκρασία σε άνοδο.

  Θεσσαλονίκη

  Ελάχιστη θερμοκρασία της βδομάδας την Πέμπτη τα ξημερώματα: -3 βαθμοί Κελσίου
  Μέγιστη θερμοκρασία της βδομάδας την Κυριακή το μεσημέρι: 11 βαθμοί Κελσίου)
  (πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης)  Επόμενη βδομάδα:

  Η επόμενη βδομάδα (17 έως 23 Δεκεμβρίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται βροχερή τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

  Δημήτρης Καμπόλης
  www.YouWeather.com

  Life is an adventure!

 • #2
  Καλημερα δημητρη και καλη εβδομαδα! Καποια σεναρια στα μοντελα παρουσιαζουν συνθηκες ευνοικες για μεταφορα αρκετα θερμων μαζων οπως λες και εσυ απο τη κυριακη και μετα. Με λιγα λογια μιλαμε για βροχοπτωσεις ακομα και στα χιονοδρομικα μας
  :weather_14:Με χιονοεκτιμηση,

  θoδωρης :cool:

  Σχολιασμός


  • #3
   Ωραια Δημητρη αναμενουμε αυριο να δουμε αν χιονισει στον καμπο της Αλεξανδρειας αν και γνωμη μου ειναι οτι θα παλευουμε με τα χιονονερα......
   ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ,ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ.....

   Σχολιασμός


   • #4
    Δυστυχώς υπάρχει μια αρκετά ισχυρή τάση για ΝΔ ρεύμα από την Κυριακή η οποία βασίζεται - πάντα σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία - στις εκτεταμένες χαμηλές πιέσεις εκείνης της περιόδου στην δυτικοκεντρική Ευρώπη. Ελπίζουμε πάντως να είναι σύντομα αυτό το διάστημα αν και - προκατειλημμένος ίσως και λόγω στατιστικής - δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το 3ο 10ήμερο.
    Steeve, πιστεύω πως στα ηπειρωτικότερα τμήματα του κάμπου θα υπερισχύσει το χιόνι έστω και για λίγο.
    www.YouWeather.com

    Life is an adventure!

    Σχολιασμός


    • #5
     Με λιγα λογια θεωρεις οτι θα κυμανθουμε σε υψηλα για την εποχη επιπεδα(Πρακτικα πανω απο 5 βαθμους στα 850hpa)τουλαχιστον απο κυριακη εως τα μεσα της αλλης εβδομαδας οπως ψυθιριζουν δειλα δειλα πολλα στοματα, και δεν θα γλιτωσουμε παλι για αλλη μια χρονια να δουμε βροχη σε αρκετα μεγαλα υψομετρα!?
     :weather_14:Με χιονοεκτιμηση,

     θoδωρης :cool:

     Σχολιασμός


     • #6
      Επιβεβαιώνεται σταδιακά η άνοδος της Τ το Σ/Κ με αποτέλεσμα οι βάσεις στα Χ.Κ της νότιας Ελλάδας να παλεύουν με το χιονόνερο:

      http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=41

      http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=68

      Πάντως από τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας θα έχουμε νέα πτώση της Τ η οποία θα αφήσει εκ νέου χιονοπτώσεις στα Χ.Κ της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας για να έρθει η βδομάδα των Χριστουγέννων όπου σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα μάλλον έρχεται να συγκλίνει με την εκτίμηση της στατιστικής ανάλυσης http://www.youweather.com/article.php?id=5 για ήπιο καιρό.

      Εν αναμονή,
      www.YouWeather.com

      Life is an adventure!

      Σχολιασμός


      • #7
       Οι βασεις των χκ και στην βορειοδυτικη ελλαδα θα εχουν βροχη την κυριακη μια τα χιονια θα ειναι πανω απο τα 1950-2000 μετρα.

       Σχολιασμός


       • #8
        Εγώ για την Κυριακή το μεσημέρι πάντως δίνω αυτήν την εικόνα για τις δικές σας περιοχές:

        ski_centers_Sunday_12.jpg

        Μάλλον θα την γλιτώσετε.
        www.YouWeather.com

        Life is an adventure!

        Σχολιασμός


        • #9
         Καλημέρα σε όλους,

         Πρόγνωση για το Σ/Κ 15/16-12-2012

         Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Κυριακή με τα φαινόμενα όμως να γενικεύονται μετά το απόγευμα και να επηρεάζουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. ’νεμοι στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση, σταδιακά την Κυριακή θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο.         Πιο αναλυτικά:


         Σάββατο 15-12-2012
         Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Στερεά, την Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις δυτικές Κυκλάδες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν βροχές ή παροδικές μπόρες. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί με τα φαινόμενα να περιορίζονται στην δυτική Κρήτη. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ στα δυτικά και βόρεια με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. ’νεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί (πρόγνωση Ικάριου), στο Ιόνιο από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση (πρόγνωση νότιου Ιονίου) και θερμοκρασία σε άνοδο.


         Κυριακή 16-12-2012
         Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα με τα φαινόμενα να επηρεάζουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. ’νεμοι από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο στα κεντρικά και βόρεια.

         Αττική:Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Σταδιακά πάντως και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Καλές καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή. ’νεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, την Κυριακή θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-19 βαθμούς Κελσίου.
         Πρόγνωση καιρού Αθήνας


         Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ του Σαββάτου αλλά κυρίως την Κυριακή μετά το μεσημέρι με ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. ’νεμοι από ΝΝΑ/ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 1-14 βαθμούς Κελσίου.
         Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης


         Ερχόμενη βδομάδα:

         Χειμερινό το σκηνικό του καιρού στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά πάντως και προς τα τέλη της βδομάδας αναμένεται βελτίωση του καιρού, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και περιορισμός των φαινομένων στα ανατολικά ηπειρωτικά.

         Πηγή: YouWeather.com
         www.YouWeather.com

         Life is an adventure!

         Σχολιασμός

         Working...
         X