Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Έως τώρα..

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • #61
  Η φύση έχει τον τρόπο να εξισορροπεί. Είτε την άνοιξη είτε το καλοκαίρι είτε και τα δύο, κεντρικά και βόρεια θα πήξουν στις αστάθειες.

  Σχολιασμός


  • #62
   Αρχική Δημοσίευση από DIMITRISPAP Εμφάνιση μηνυμάτων
   Η φύση έχει τον τρόπο να εξισορροπεί. Είτε την άνοιξη είτε το καλοκαίρι είτε και τα δύο, κεντρικά και βόρεια θα πήξουν στις αστάθειες.
   Με λιγα λόγια η ξεραϊλα του κιαρατά η πλυμμηρες με ζημιες του κιαρατά. Είναι μια πραγματικοτητα και αυτο που θα πρεπει να αρχισουμε να τη συνηθιζουμε για τα καλά. Επίσης θα πρεπει να αρχίσουμε να συνηθιζουμε οτι οι σχετικα σπάνιες ετσι και αλλιως καλές ψυχρές εισβολές που επισκεπτονταν τη χώρα μας οι οποίες δίνανε χιονοστρώσεις μέχρι και σε 0 υψόμετρο και τη θάλασσα, σε περιοχες ακομα και κεντρονοτιας ελλάδας, θα αντικατασταθούν (η έχουν αντικατασταθεί ήδη) απο τα λεγόμενα ρετάλια ψυχρές εισβολές των 20-30 ωρών με χαρακτηριστικά τους: το γρήγορο πέρασμα, τον ελαττωμένο υετό, τις οχι ικανοποιητικά χαμηλές και ικανες Τ στα 850 και 500. Πάντα θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις οι οποιες όμως θα επιβεβαιώνουν το κανόνα. Οπως επισης θα συμφωνήσω με την άποψη οτι τα χίονια στα πεδινα κεντρονοτιας δεν ήταν ποτε στο στανταρακι κάθε χρονιάς και οτι και παλιοτερα υπήρχαν πετρινα χρόνια. Ναι αλλα το θέμα είναι οτι τα πέτρινα χρόνια έχουν ανεβει υψόμετρο και εντοπιζονται και σε υψόμετρα που παλαιοτερα ήταν στανταρακι σχεδον κάθε χρονια με ικανοποιητικά υψη χιονιου για τα δεδομενα του υψομετρου τους. Το συμπέρασμα είναι ένα οτι: Το φορουμ αργησε να δημιουργηθει καμια 20αρια χρόνια. Οταν στη μεγάλη πλειονοτητα των περιπτώσεων εκανε φυσιολογικούς χειμώνες στα ορεινα και ημιορεινα και ενιοτε και στα πεδινα και οχι κοπριες.

   Σχολιασμός


   • #63
    Και στα Γιάννενα για να φανούν φυσιολογικά τα χιλιοστά μέσα στο έτος, κάνει τεράστια διαστήματα με αίθριο καιρό, λίγες μέρες με πανικό και κάπως έτσι βγαίνουν τα νούμερα. Τον Γενάρη που πέρασε έχουμε το 1/4 των χιλιοστών, και τον Νοέμβριο έχουμε το 3πλασίο!! Η αλλιώς 25 χιλιοστά χοντρικά τον Ιανουάριο και πάνω από 450 Τον Νοέμβριο..
    Ο Στόχος για το καλοκαίρι είναι να μην καούμε! Και ο στόχος για τον επόμενο χειμώνα είναι και θα συνεχίζει να είναι ΕΝΑΣ!! http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?ech=6&code=0&mode=0&heure=6&jour=1 8&mois=1&annee=2019&archive=1

    Σχολιασμός


    • #64
     Εκπληκτικός ο Μάρτιος για τα βόρεια, έριξε όσο νερό δεν έριξε όλο τον χειμώνα και έκανε κι έναν υπέροχο χιονιά ακόμα και για τα προάστια της Θεσσαλονίκης αρχές Απρίλη. Πολύ άτυχα τα προσήνεμα, που ενώ όλες οι κακοκαιρίες του χειμώνα πήγαιναν εκεί, η θερμοκρασία δεν επέτρεψε να γίνει κάτι καλό ούτε στα ημιπεδινά.

     Σχολιασμός

     Working...
     X