Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Ηλιακές Κηλίδες

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Ηλιακές Κηλίδες

  Επειδή πολύ κουβέντα έγινε σχετικά με την σημασία και την επίδραση των ηλιακών κηλίδων στην γη και το κλίμα της καλά θα ήταν να κάνουμε μια αξιολόγηση. Φαίνεται πως η χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα συνδιάστηκε σε πλανητικό επίπεδο με περισσότερο κρύο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Κατά πόσο τα δύο συνδέονται και το ένα είναι βασική αιτία για το δεύτερο δεν ξέρω. Και ενώ θα έλεγα ότι συνδέονται άμεσα, το παρακάτω διάγραμμα αποδεικνύει ότι χρονιές με πολύ χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα, όπως το 2007 και 2008 όχι μόνο πιο ψυχρές δεν ήταν αλλά ίσα ίσα ήταν και από τις πιο θερμές στην ιστορία των καταγεγραμμένων στοιχείων.

  [i]

  Η πρόβλεψη από την άλλη πλευρά για την μελλοντική δραστηριότητα τους επόμενους 12 μήνες δεν είναι σαφής. Υπάρχουν δύο μοντέλα, εκ διαμέτρου αντίθετα, στην εκτίμηση αλλά κατά τη διάρκεια των πρώτων 2 μηνών φαίνεται να υπερισχύει το "κακό" σενάριο για έντονη επανεμφάνιση των ηλιακών κηλίδωνEdited by: Bill82 "

 • #2
  Πολύ βιάζεσαι Bill.
  Λεωσθένης

  Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
  Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

  Σχολιασμός


  • #3
   [i]"

   http://weatherparty.blogspot.gr/
   Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

   Σχολιασμός


   • #4
    Κι ένα δημοσίευμα σχεδόν ένα χρόνο πριν...και μέχρι σήμερα η ησυχία αυτή συνεχίζεται...    <a href=http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=1&artID=189095" target="_blank">http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=1&artID=189095</A>    Κι ένα ακόμη περυσινό δημοσίευμα...

    Τι συμβαίνει με τον ήλιο; Θα μπορούσε μια ασυνήθιστη συμπεριφορά να είναι προάγγελος μιας νέας εποχής των παγετώνων;

    Πηγή: Popular Science, 27 Ιανουαρίου 2009

    Για περίπου 50 χρόνια από το 1650 έως το 1700 περίπου, ο Ήλιος έκανε ένα διάλειμμα από την τυπική δραστηριότητα των κηλίδων του. Αυτή η φάση της ηλιακής ηρεμίας συνέπεσε με την "Μικρή Παγετωνική Εποχή" - μια περίοδο ψύξης της Γης που οδήγησε σε δύσκολους ψυχρούς χειμώνες, ιδίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Οι επιστήμονες αποδίδουν την Μικρή Παγετωνική Εποχή σε δύο βασικές αιτίες: την αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα και την μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα.    Θα μπορούσε να συμβεί ξανά; Και κατευθυνόμαστε προς τα εκεί τώρα;

    Ο όρος "ηλιακή δραστηριότητα" αναφέρεται συλλογικά στις ηλιακές κηλίδες, στις ηλιακές εκλάμψεις, και τις ηλιακές εκρήξεις. Μαζί, αυτά τα φαινόμενα συνθέτουν το "διαστημικό καιρό", που μεταβάλλει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της Γης και της ατμόσφαιρας της, προκαλώντας πιθανές διαταραχές στους δορυφόρους, τα συστήματα επικοινωνιών, και τα ηλεκτρικά δίκτυα. Η μεταβολή των επιπέδων της ηλιακής δραστηριότητας επίσης μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στα μοντέλα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, που μπορεί έτσι να επηρεάσει τον καιρό και το κλίμα της Γης.

    Οι ηλιακοί κύκλοι, που διαρκούν κατά μέσο όρο 11 χρόνια, εξαρτώνται από τον αριθμό, το μέγεθος και την τοποθέτηση των ηλιακών κηλίδων - πιο ψυχρά, πιο σκούρα στίγματα στην επιφάνεια του Ήλιου, όπου παρατηρείται έντονη μαγνητική δραστηριότητα - στην επιφάνεια της Ήλιου. Κάθε κύκλος χαρακτηρίζεται από ένα ηλιακό ελάχιστο και ένα ηλιακό μέγιστο, δηλαδή ο κατά προσέγγιση χρόνος στον κύκλο όπου συμβαίνουν οι μικρότερες και μεγαλύτερες ηλιακές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια του ηλιακού ελάχιστου, η δραστηριότητα της κηλίδας μειώνεται, και κατά την διάρκεια του μέγιστου αυξάνεται ο αριθμός των κηλίδων. Καθώς μειώνεται ένας κύκλος και ένας άλλος αρχίζει, τότε μπορεί να ειδωθούν ταυτόχρονα κηλίδες και από τους δύο κύκλους.

    Μέχρι τα τέλη του 2007, ο ηλιακός κύκλος 23, που ξεκίνησε το 1996, είχε χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας, και η NOAA πρόβλεψε ότι η 24ος Ηλιακός Κύκλος θα άρχιζε τον Μάρτιο του 2008, συν ή πλην έξι μήνες. Πράγματι, στο νέο κύκλο η πρώτη κηλίδα εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2008 - σε υψηλό γεωγραφικό πλάτος, ένα σαφές μήνυμα ότι είναι μέρος του νέου ηλιακού κύκλου. Όμως, κατά τους μήνες που ακολούθησαν, παρατηρήθηκε μια σημαντική μείωση της δραστηριότητας της ηλιακής κηλίδας, δίνοντας αφορμή να τεθούν ερωτήματα για το αν θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας άλλης μικρής παγετωνικής εποχής.

    Μετά από εννέα μήνες πολύ μικρής ηλιακής δραστηριότητας, εμφανίστηκε μια παρτίδα πέντε ηλιακών κηλίδων αρχίζοντας την 31 Οκτωβρίου του 2008, τέσσερις εκ των οποίων ανήκαν στο νέο κύκλο. Μέχρι στιγμής φέτος, εμφανίστηκαν συνολικά τέσσερις ημέρες δύο κηλίδες - μία του 23ου κύκλου και μία του 24ου.

    Βέβαια ξέρουμε ότι συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ηλιακού ελάχιστου δεν υπάρχουν κηλίδες για ένα ή δύο μήνες, οπότε αυτό που είδαμε το 2008, είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων ηλιακών κύκλων.

    Ο Tom Woods ένας ειδικός της ηλιακής δραστηριότητας, επισημαίνει ότι υπάρχουν και άλλες ενδείξεις, εκτός από την δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων, ότι ο νέος 24ος κύκλος μπορεί να είναι διαφορετικός. Πρώτον, το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου στους πόλους είναι περίπου 40% χαμηλότερο από αυτό που συνήθως είναι σε ηλιακό ελάχιστο. "Την τελευταία φορά που το πολικό πεδίο ήταν τόσο ασθενές ανάγεται στις αρχές του 1800, μια περίοδος που ονομάζεται Dalton Minimum, όταν είχαμε μια χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα", λέει. Η περίοδος Dalton Minimum διήρκεσε από το 1790 έως περίπου το 1830 και συνέπεσε με μια περίοδο πιο χαμηλής θερμοκρασίας από το μέσο όρο στον πλανήτη.

    Επιπλέον, ο Woods αναφέρει ότι η ταχύτητα του ηλιακού ανέμου είναι σήμερα χαμηλότερη από την κανονική. Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μια μεγάλη αλλαγή στον ηλιακό κύκλο; "Δεν το γνωρίζουμε αλλά είμαστε σε αναμονή και το παρακολουθούμε", τονίζει. "Αυτός ο νέος κύκλος θα μπορούσε να είναι ανώμαλα χαμηλής ή θα μπορούσε να είναι κανονικής δραστηριότητας."

    Αν και ο 12-ετής 23ος Κύκλος (ξεκίνησε το 1996) δεν είναι έξω από τα φυσιολογικά όρια, θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξήγηση γιατί η δραστηριότητα του 24ου Κύκλου είναι χαμηλή. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, με βάση τους προηγούμενους 22 ηλιακούς κύκλους ξέρουμε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο προηγούμενος κύκλος, τόσο μικρότερος είναι ο επόμενος από άποψη δραστηριότητας.

    Σύμφωνα με τον Woods ακόμη και ένας μικρότερος κύκλο ηλιακής θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ψύξη στη Γη. "Όχι βέβαια αρκετή για να αντισταθμίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου που έχει σαν αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του πλανήτη", διευκρινίζει, "αλλά αρκετή για να την καθυστερήσει ενδεχομένως για λίγα χρόνια."

    Η επίδραση του ηλιακού κύκλου πάνω στην παγκόσμια θερμοκρασία είναι περίπου το 1/10 του ενός βαθμού Κελσίου μόνο, ενώ το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά τα τελευταία 30 χρόνια ανέβασε τη θερμοκρασία περίπου ένα βαθμό.

    "Ακόμη και έτσι, είναι απίθανο να έχουμε ένα σενάριο με τίτλο "Little Ice Age". Μάλλον είναι απίθανο ότι προχωρούμε σε μια φάση όπου δεν θα έχουμε καμία δραστηριότητα ηλιακών κηλίδων για 50 χρόνια. Βέβαια δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τελείως αυτή την πιθανότητα, αλλά θα έλεγα ότι οι πιθανότητες δεν είναι υψηλές", συνεχίζει.

    Δεν υπάρχει βέβαια κανένα μοντέλο που μπορεί να προβλέψει αν θα πάμε σε μια εποχή παγετώνων. Γι αυτό και δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα.

    "

    http://weatherparty.blogspot.gr/
    Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

    Σχολιασμός


    • #5
     αμεση σχεση παντως δε φαινεται να υπαρχει.... Το 2007 ειχαμε θερμο χειμωνα (λιγα χιονια ακομα και στις Αλπεις), ενω και φετος ειδαμε το κρυο να μετατοπιζεται νοτιοτερα και να αφηνει υψηλοτερες θερμοκρασιες βορειοτερα!. Αμεση επιδραση λοιπον σιγουρα δεν υπαρχει, οποτε το δημοσιευμα περι Little Ice Age θυμιζει λιγο... Αλ Γκορ.

     Σχολιασμός


     • #6
      Το ''όνειρο'' μας, όποιο κι αν ήταν αυτό, για κάποια νεο Little Ice Age γκρεμίστηκε περίπου το Σεπτέμβριο του 2009 που μετά την αξιοσημείωτη μακρά περίοδο με λίγες κηλίδες (ούτως ή άλλως είμασταν στην min περίοδο του κύκλου-απλά είχε μεγαλύτερη διάρκεια) φαίνεται ότι ο ήλιος αποφάσισε να βρει τον δρόμο του και πάλι.

      Η άποψη μου στο διάγραμμα που έχεις βάλει Bill είναι ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα κινηθεί προς την CM πρόβλεψη και όχι στην SM.

      Αν κάνω λάθος σίγουρα θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη γιατί ήδη το solar max φαίνεται να έχει χάσει μια χρονιά και αντί το 2012 που αναμενόνταν, πάει για το 2013.
      Μετεωρολογικός Σταθμός Αγ.Στεφάνου - Οικ. Αγ.Παρασκευής:
      http://www.weatherlink.com/user/aris/
      Κάμερα Σταθμού:
      http://www.metar.gr/ws/stefanos/astefanos000.jpg

      Σχολιασμός


      • #7
       Ναι και εμένα για CM μου φαίνεται να πάει.
       Πραγματικά δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζουν.
       Ένας επιστήμονας που μιλάει στο ντοκυμαντέρ που είχε ανεβάσει ο beachsnow και μάλιστα πρέπει να είναι και πολύ γνωστός στον χώρο, είπε πως οι ηλιακές κηλίδες παίζουν μακράν τον πρώτο ρόλο στη ρύθμιση του κλίματος. Αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τις δύο προηγούμενες χρονιές τουλάχιστον.

       Σχολιασμός


       • #8
        Αρχική Δημοσίευση από Bill82
        Ναι και εμένα για CM μου φαίνεται να πάει.
        Πραγματικά δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζουν.
        Ένας επιστήμονας που μιλάει στο ντοκυμαντέρ που είχε ανεβάσει ο beachsnow και μάλιστα πρέπει να είναι και πολύ γνωστός στον χώρο, είπε πως οι ηλιακές κηλίδες παίζουν μακράν τον πρώτο ρόλο στη ρύθμιση του κλίματος. Αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τις δύο προηγούμενες χρονιές τουλάχιστον.
        Μα ειναι ολοφανερο.... μισο μετρο χιονι στον Παρνασσο τελος Φεβρουαριου.... οι ηλιακες κηλιδες εχουν κανει πολυ καλη δουλεια ως τωρα. [i]
        "

        Σχολιασμός


        • #9
         Kαι σε προηγούμενες χρονιές να κοιτάξεις δεν θα βρεις κάτι που να μπορείς να συνδέσεις άμεσα την ηλιακή δραστηριότητα με το κλίμα.Σε αυτή την μετάφραση έχουν κολλήσει όλοι και δεν υπάρχει σαφής εικόνα τι μπορεί να ακολουθεί μετά από μια έξαρση/υφεση κηλίδων.

         Πάντως πιστεύω πως σίγουρα επηρεάζουν το κλίμα της γης με κάποιον τρόπο (για τον ήλιο μιλάμε άλλωστε) και πάντα σε συνδιασμό με άλλους παράγοντες.

         Τώρα ''το μακράν'' που λέει ο επιστήμονας δεν πολυκαταλαβαίνω τι θέλει να πει αφού πχ μια αλλαγή στις μοίρες του άξονα της γης επιφέρει πολύ μεγαλύτερες κλιματικές αλλαγές... [i] "
         Μετεωρολογικός Σταθμός Αγ.Στεφάνου - Οικ. Αγ.Παρασκευής:
         http://www.weatherlink.com/user/aris/
         Κάμερα Σταθμού:
         http://www.metar.gr/ws/stefanos/astefanos000.jpg

         Σχολιασμός


         • #10
          ’ρη, αυτό που λες με τη μετάπτωση του άξονα της γης δεν είναι συγκρίσιμο με το θέμα της ηλιακής δραστηριότητας. Ο λόγος είναι απλός: Πρώτον η μετάπτωση του άξονα είναι περιοδική και δεύτερον συμβαίνει με πολύ αργό ρυθμό: 25.000χρόνια περίοδο. Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική το συγκρίνεις με το θέμα της ηλιακής δραστηριότητας η οποία εκτός από τη βασική περιοδικότητα έχει αυξομειώσεις στο μέσο όρο της έντασής της.
          Επίσης να προσθέσω ότι κατά τι γνώμη μου για να φανούν (αν όντως σχετίζεται η ηλιακή δραστηριότητα με το κλίμα του πλανήτη) αλλαγές στο κλίμα θα πρέπει να περάσει όλος ο 24ος κύκλος και ίσως και άλλος ένας ακόμα. Δε νομίζω να πιστεύει κάποιος που ασχολείται με το θέμα ότι 3 και 5 χρόνια χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας μπορούν να αλλάξουν το κλίμα.
          Λεωσθένης

          Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
          Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

          Σχολιασμός


          • #11
           Μεταφέρω ένα άρθρο ελπίζω αρκετά ενδιαφέρον...

           Η επίδραση του ήλιου στο κλίμα...

           ’ρθρο από το BBC, Ιούλιος 2003

           Το 1801, ο αστρονόμος William Herschall παρατήρησε μια σχέση μεταξύ των ηλιακών κηλίδων και της τιμής του σιταριού. Είδε ότι όσο περισσότερες ηλιακές κηλίδες υπήρχαν, τόσο χαμηλότερη ήταν η τιμή του σίτου. Με λιγότερες καταγραμμένες ηλιακές κηλίδες η τιμή του σίτου αυξανόταν. Η πρόταση του ήταν ότι ο γήινος καιρός εξαρτάται από τη φυσική μεταβλητότητα του ήλιου και τώρα, 200 χρόνια αργότερα, οι επιστήμονες συζητούν ακόμα αυτήν την επίδραση.

           Πολλοί επιστήμονες συμφωνούν ότι ενώ η θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης εμφανίζεται να αυξάνει, των χαμηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων παραμένει σταθερή. Και το κλειδί αυτής της συμπεριφοράς σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, όπως ο Fangqun Yu, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης είναι οι κοσμικές ακτίνες. Συμφωνεί ότι οι ακτίνες μπορεί να προκαλέσουν μεταβολές στη νεφοκάλυψη, που μπορεί να εξηγήσει το αίνιγμα της θερμοκρασίας.

           Νέες θεωρίες

           Μια δημοφιλής θεωρία - αυτήν την περίοδο εξετάζεται στη Δανία - είναι ότι η μεταβολή στις ηλιακές δραστηριότητες δρα στο κλίμα έμμεσα μέσω της επίδρασής της στον περιορισμό των κοσμικών ακτίνων, που χτυπούν τη Γη καθώς ταξιδεύουν μέσα στο γαλαξία μας.
           "Ήξερα ότι μερικοί έβλεπαν συσχετισμούς μεταξύ της ηλιακής δραστηριότητας και του κλίματος στη Γη, και γνώριζα επίσης ότι κάποιοι δεν την υπολόγιζαν γιατί την θεωρούσαν εξ ολοκλήρου τυχαία", αναφέρει ο καθηγητής Henrik Svensmark, του Δανικού Διαστημικού Ερευνητικού Ιδρύματος (DSRI).
           "Εντούτοις, όταν παρατήρησα τους συσχετισμούς εκείνη την εποχή, είδα ότι υπήρχαν πάρα πολλές αναλογίες για να είναι πραγματικά τυχαίες".
           Η θεωρία του Svensmark, που έγινε γνωστή αρχικά πριν έξι χρόνια, ήταν ότι η σύνδεση μεταξύ της ηλιακών μεταβολών και της κλιματικής αλλαγής είχε να κάνει με τον ιονισμό των σωματιδίων.
           Όσο περισσότερες κοσμικές ακτίνες φθάνουν στη Γη, τόσο περισσότερα νέφη θα σχηματίζονται, και επομένως τόσο ψυχρότερο θα ήταν το κλίμα.
           Αυτό συμβαίνει επειδή όταν η ηλιακή δραστηριότητα είναι υψηλή, η Γη αποκτάει καλύτερο προστατευτικό κάλυμμα από τις κοσμικές ακτίνες - τα μαγνητικά πεδία που μεταφέρονται με τον ηλιακό άνεμο κάνουν δυσκολότερη τη δράση των κοσμικών ακτίνων κατευθείαν στη Γη.
           Αντιθέτως, όταν μειώνεται η ηλιακή δραστηριότητα, η επίδραση των κοσμικών ακτίνων αυξάνεται.
           Εντούτοις, η θεωρία εξαρτάται από την ικανότητα των κοσμικών ακτίνων να ενεργοποιούν τον σχηματισμό των νεφών.
           Οι κοσμικές ακτίνες δεν είναι πραγματικά ακτίνες - αποτελούνται από σωματίδια, κυρίως πρωτόνια υψηλής ενέργειας, που ελευθερώνονται όταν ένα αστέρι εκρήγνυται στο τέλος της ζωής του.
           "Αυτές είναι σημαντικές επειδή ιονίζουν την ατμόσφαιρα", εξηγεί ο καθηγητής Svensmark.
           Όταν αυτά τα σωματίδια συγκρούονται με τα μόρια του αέρα που φτιάχνουν την ατμόσφαιρα, τα μόρια τότε αποκτούν θετικό ή αρνητικό φορτίο.
           Σύμφωνα με τον καθηγητή Svensmark, αυτά τα μόρια καθίστανται έπειτα πυρήνες των μικροσκοπικών σταγονιδίων του νερού - τα οποία χρειάζονται για να σχηματιστούν τα σύννεφα.
           Το DSRI έχει δοκιμάσει αυτή τη θεωρία με ένα μικρό διαφανές κιβώτιο, που περιέχει αέρια της ατμόσφαιρας, μέσω του οποίου επιτρέπονται για να περάσουν οι φυσικές κοσμικές ακτίνες.

           Ελαφριά και φωτεινότερα νέφη

           Η θεωρία του Svensmark έχει κερδίσει την υποστήριξη από το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικής Σωματιδίων της Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη.
           "Εάν αυξηθεί πραγματικά το ποσό των αερολυμάτων - που παίζουν τον ρόλο πυρήνων συμπύκνωσης των νεφών - τότε δεν αυξάνεται το ποσό υδρατμών στον ουρανό, αλλά αυτό το ποσό κατανέμεται σε περισσότερα και μικρότερα σταγονίδια", εξηγεί ο Jasper Kirkby, ένας φυσικός στο CERN.
           "Το ποσό του νερού είναι το ίδιο, αλλά αυτό διασκορπίζεται σε περισσότερα σταγονίδια.
           "Αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι ότι το σύννεφο ζει πραγματικά περισσότερο, επειδή "δεν στάζει" τόσο εύκολα - τα μικρότερα σταγονίδια δεν ιζηματοποιούνται τόσο γρήγορα.
           "Είναι επίσης φωτεινότερα και πάρα πολύ πιο ανακλαστικό, μια κατάσταση που έχει μεγάλες επιπτώσεις στο ισοζύγιο της ακτινοβολούμενης ενέργειας στη Γη."

           Μέχρι τώρα, η απαραίτητη χρηματοδότηση για ένα μεγαλύτερο, πιο αποφασιστικό πείραμα - είτε στη Γενεύη ή στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ - δεν έχει γίνει ακόμη.[B]
           "

           http://weatherparty.blogspot.gr/
           Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

           Σχολιασμός


           • #12
            Λεωσθένη έχεις δίκιο, άκυρο το παράδειγμα που έδωσα και από πλευράς περιοδικότητος και επειδή ουσιαστικά δεν έχει να κάνει με την ηλιακή δραστρ. αλλά με την απολαβή της γης λόγω της κλίσης [i]"
            Μετεωρολογικός Σταθμός Αγ.Στεφάνου - Οικ. Αγ.Παρασκευής:
            http://www.weatherlink.com/user/aris/
            Κάμερα Σταθμού:
            http://www.metar.gr/ws/stefanos/astefanos000.jpg

            Σχολιασμός


            • #13
             Ακηλίδωτη σήμερα η ορατή πλευρά του Ηλίου και πάλι μετά από ενάμισι μήνα σχετικής δραστηριότητας!
             Δεν αναμένεται βέβαια να έχουμε σερί ημερών χωρίς κηλίδες, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος βέβαια.
             Ο Ήλιος επιμένει πάντως να βρίσκεται στην ησυχία του παρόλο που έχουμε μπεί για τα καλά πλέον στην ανιούσα πορεία του 24ου κύκλου.
             Λεωσθένης

             Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
             Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

             Σχολιασμός


             • #14
              τον επιασε η κρίση και αυτον,σου λέει ας κάψω λιγότερο υδρογόνο,ειδικα τωρα που τα καύσιμα ακριβαινουν συνεχως [i]"
              http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

              Σχολιασμός


              • #15
               Χλώμιασε μετά τον έξτρα φόρο στην αμόλυβδη.
               Λεωσθένης

               Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
               Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

               Σχολιασμός

               Working...
               X