Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Απόψεις

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • το καπιταλιστικό κόμμα ελλάδος προσκάλεσε και το κκε "μακεδονίας" και το κκε σουαζιλάνδης στα 100 χρόνια του?ίσχύει?:d

  Σχολιασμός


  • Ειναι απαραιτητος τροχος της αμαξης το ΚΚΕ.
   Για το κεφαλαιο.

   Εξ'αυτου εγεννηθη (καπως κεκαλυμμενα) και εις αυτο πορευεται (απεκαλυμμενα πλεον).

   Τα εχω εξηγησει και στον Μαμουθ και σε αλλους φιλους αυτα, αλλα ερημην αποτελεσματος..

   Σχολιασμός


   • Αρχική Δημοσίευση από gakhun Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ Κ. ΤΣΟΥΚΑΣ*

    Σπασμένα κεφάλια, άδεια μυαλά

    Θ​​α μπορούσε να είναι σκηνές από κωμωδία των Μόντι Πάιθον. Δυστυχώς δεν είναι. Πρόκειται για σουρεαλιστικές σκηνές από το σύγχρονο ελληνικό δράμα.

    Δεν είναι οι αστυνομικοί αυτοί που προβαίνουν σε εξακρίβωση στοιχείων μελών του «Ρουβίκωνα», αλλά το αντίστροφο! Δεν είναι οι πανεπιστημιακές αρχές αυτές που ορίζουν τη χρήση του χώρου στη Φιλοσοφική Σχολή αλλά ο εξωθεσμικός «Ρουβίκωνας»! Δεν είναι η αστυνομική ιεραρχία αυτή που δίνει εντολές στον φρουρό της ιρανικής πρεσβείας, αλλά οι τραμπούκοι του «Ρουβίκωνα». Εκτός από τη χρεοκοπία, τίποτα δεν απεικονίζει καλύτερα τη θεσμική κατρακύλα της χώρας όσο αυτά τα περιστατικά. Η Ελλάδα, εξαίρεση στον ανεπτυγμένο κόσμο, έχει συστηματικό πρόβλημα δημόσιας τάξης.

    Επί των κυβερνητικών ημερών της παιδαριώδους αριστεράς το πρόβλημα οξύνθηκε, αλλά δεν είναι καινούργιο. Αν μέχρι το 1974 είχαμε μία συστηματικά εκφοβιστική, αυθαίρετη, και ενίοτε παρακρατική αστυνομία, μετά το 1974 έχουμε μια αστυνομία φοβική, υποχείριο των πολιτικάντηδων, ανίκανη να εγγυηθεί την ευταξία. Το φαινόμενο δεν παρήχθη τυχαία.

    Η αστυνόμευση μιας δημοκρατικής κοινωνίας είναι πάντοτε ένα δύσκολο επίτευγμα. Ενώ η δημοκρατία είναι το κατ’ εξοχήν πολίτευμα του λόγου και της πειθούς, η δημόσια τάξη στηρίζεται στην απειλή κυρώσεων και, σε τελική ανάλυση, την απειλή νόμιμης βίας. Οπως συμβαίνει στο κράτος δικαίου, έχουμε μονοπωλιακά αναθέσει τη νόμιμη βία, με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις λογοδοσίας, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους. Ο τρόπος που ασκείται αποτυπώνει την κουλτούρα αστυνόμευσης σε μια χώρα.

    Αποθράσυνση

    Στην Ελλάδα, μετά την πτώση της δικτατορίας, ιδιαίτερα δε μετά το 1981, επήλθε βαθμιαία μια ανασημασιοδότηση κρίσιμων εννοιών. Στην προσπάθεια να ξορκισθεί η (προ)δικτατορική βία του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού, αφενός αμφισβητήθηκε de facto η αναγκαιότητα της νόμιμης βίας του κράτους, αφετέρου επικράτησε η αντίληψη ότι η βίαιη δράση «συλλογικοτήτων» συνιστά «πολιτικό ακτιβισμό», η κατάληψη υπουργείου «ανυπακοή», και οι νομικοί περιορισμοί «αυθαιρεσία». Το πρόβλημα της δημόσιας τάξης είναι τόσο βαθύ, όσο στέρεη είναι η ηγεμονία αυτών των αντιλήψεων στη λειτουργία των θεσμών. Πρόκειται, ίσως, για τη σημαντικότερη επιτυχία της ευρείας αριστεράς μεταπολιτευτικά. Σε τι συνοψίζεται το κυρίαρχο δόγμα δημόσιας τάξης; Κατευνασμός. Οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να αποφεύγουν με κάθε κόστος τις πολιτικές ταραχές. Τι κάνουν συνήθως; Καλοπιάνουν τους ταραξίες, διαπραγματεύονται μαζί τους, κάνουν εκκλήσεις καλής συμπεριφοράς και ελπίζουν, αφελώς, ότι θα εισακουσθούν. Διαχρονικά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπουργοί Δημόσιας Τάξης διετέλεσαν φαιδρά ή/και ανεπαρκή άτομα, των οποίων η κύρια μέριμνα δεν ήταν τόσο η προστασία της δημόσιας τάξης, όσο η προσωπική πολιτική προβολή. Εξέλαβαν τον ρόλο τους κυρίως ως σχολιαστή, σχεδόν ποτέ ως κυβερνήτη. Τα παραδείγματα είναι πολλά, διακομματικά, και διαχρονικά.

    η συνέχεια εδώ:http://www.kathimerini.gr/995685/opi...ia-adeia-myala
    Νόμος είναι το δίκιο της καθαρίστριας

    Του Μανόλη Καψή

    Την ιστορία σίγουρα την ξέρετε. Προκάλεσε σάλο. Για μια 53χρονη γυναίκα που χρησιμοποίησε πλαστό πτυχίο ΣΤ' τάξης του δημοτικού για να διοριστεί στο δημόσιο σαν καθαρίστρια, ενώ είχε πτυχίο Ε' τάξης. Απολύθηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη! Παλαβό; Προφανώς. Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο νομικής για να αντιληφθείς ότι η ποινή είναι προφανώς άδικη. Άδικη γιατί είναι εξοντωτική. Δυσανάλογη με το μέγεθος του εγκλήματος.

    Για όσους αναρωτιούνται με βάση ποια δεδομένα οι δικαστές έβγαλαν αυτή την απόφαση, ας ανατρέξουν στον Ποινικό Κώδικα, στον νόμο 1608/1950 "περί καταχραστών του Δημοσίου". Νόμος που όλοι ζητούν να καταργηθεί ή να τροποποιηθεί, αλλά όπως επισημαίνει η ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι κυβερνήσεις δεν τολμούν να αλλάξουν, για να μην κατηγορηθούν για ανοχή στη διαφορά. Πόσο αποτρεπτικός ήταν ο αυστηρότατος νόμος το γνωρίζουμε επίσης...

    Ας παρηγορηθούμε πάντως με το γεγονός ότι στο παρελθόν ο νόμος προέβλεπε μόνο την ποινή του θανάτου, ενώ τώρα προβλέπει μάξιμουμ ισόβια κάθειρξη. Φτηνά τη γλίτωσε τη λαιμητόμο η καθαρίστρια...

    Εύλογες λοιπόν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων Λάρισας. Για την ακρίβεια, εύλογες είναι κάποιες από τις αντιδράσεις. Γιατί άλλες δεν είναι. Να, για παράδειγμα, η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σωστά επισημαίνει ότι "ο διορισμός στο Δημόσιο με πλαστά ή ανακριβή πιστοποιητικά, ακόμα κι ενός φτωχού ανθρώπου, ακόμη και σε θέση καθαρίστριας, είναι απολύτως λογικό να τιμωρείται. Αλλά τόσο ο ποινικός νόμος όσο και ο ποινικός δικαστής οφείλουν να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας". Και στην περίπτωση αυτή δεν τηρήθηκε.

    Παραδόξως, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με μέτρο. Ίσως γιατί το θέμα έσκασε στη βάρδια του. "Η απόφαση", γράφει η ανακοίνωση που εξέδωσε, "προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και προκύπτει η αναγκαιότητα της επανεξέτασης και του εξορθολογισμού του σχετικού νομικού πλαισίου". Άντε, όταν αποκτήσουν την εξουσία, όπως θα έλεγε και ο Πολάκης, να το προωθήσουν στη Βουλή.

    Άλλες αντιδράσεις όμως είναι προβληματικές. Όπως για παράδειγμα τα όσα έγραψαν οι συνάδελφοι της καθαρίστριας. "Ζητάμε να αποφυλακιστεί αμέσως η συνάδελφός μας, γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού".

    Με δυο λόγια, επειδή υποτίθεται το σύστημα είναι άδικο και επειδή υποτίθεται κάποιοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού, όποιος είναι φτωχός δικαιούται να παρανομεί. Ακόμη και όταν με την παρανομία του στερεί τη δουλειά από κάποιον άλλο, εξίσου φτωχό, αλλά λιγότερο πονηρό από αυτόν... Είναι η γνωστή λογική της παραδοσιακής ελληνικής αριστεράς, και ειδικά του ΚΚΕ, όπου νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και της καθαρίστριας. Ή, όπως το έθεσε πιο κομψά ιδεολογικά η ανακοίνωση του Περισσού, "φυλάκισαν την καθαρίστρια τη στιγμή που άλλες υποθέσεις μεγάλου πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και με αποδεδειγμένες τεράστιες ζημιές για το δημόσιο εκκρεμούν". Όπως το θέτουν και οι αυθαίρετοι μαγαζάτορες που χτίζουν πάνω στην παραλία. Εμένα θα κατεδαφίσεις, που προσπαθώ να βγάλω μεροκάματο; Γιατί δεν πας να ρίξεις τη βίλα του πλούσιου;

    η συνέχεια εδώ:http://www.capital.gr/arthra/3329479...-katharistrias
    Last edited by gakhun; 28-11-18, 23:42.

    Σχολιασμός


    • Δεν τους ενόχλησαν οι καταλήψεις, αλλά η ελληνική σημαία

     Του Σάκη Μουμτζή

     : https://www.liberal.gr/arthro/231085...ki-simaia.html

     Σχολιασμός


     • Μαθήματα πατριωτισμού

      Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

      Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην κυβέρνηση χωρίς να έχει κυβερνήσει ποτέ. Και χωρίς ποτέ να έχει ασκήσει αξιωματική αντιπολίτευση. Στην πραγματικότητα, χωρίς να έχει ποτέ ασκήσει σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Οι ιαχές του Ζαεφ, το πλιάτσικο του Ραμα στους Βορειοηπειρώτες και η αποθράσυνση της Τουρκίας είναι το αποτέλεσμα της ασχετοσύνης της κυβέρνησης πάνω σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Και της εχθροπατρίας της.

      Όσα χρόνια ήταν στην αντιπολίτευση το μόρφωμα που σήμερα κυβερνάει, ζούσε με τα φαντασίωση ότι το ελληνικό κράτος είναι ένα βίαιο και επιθετικό κατασκεύασμα που δρά αδικοπραγώντας παγίως επί των κακόμοιρων γειτόνων του. Σύμφωνα με τα σχολεία του, οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν και κάθε κίνηση της Ελλάδας να υπερασπιστεί τους Έλληνες έξω από τη χώρα ήταν εθνικιστική και γινόταν σε βάρος της Τουρκίας, αν επρόκειτο για τους Κωνσταντινουπολίτες ή τους Μικρασιάτες, σε βάρος της Αλβανίας αν επρόκειτο για τους Βορειοηπειρώτες, σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και των Σκοπίων αν επρόκειτο για για τους Μακεδόνες και όχι τους Σλαβομακεδόνες και σε βάρος των Τουρκοκυπρίων που τους καταπιέζουν οι εθνικιστές Κύπριοι!

      Στη συνείδηση αυτών που κυβερνάνε έχει εγκατασταθεί από την καθοδήγηση που πήραν, ότι η Ελλάδα είναι ένας μεγαλοϊδεατισμός και η ιστορία της μια ιμπεριαλιστική ιστορία σε βάρος της ειρήνης και της συνύπαρξης των λαών. Αυτά τους μάθανε, αυτά πιπιλάνε. Και τα πιπιλάνε γιατί όσα χρόνια είναι στην αντιπολίτευση τα ξοδεύουν στα τσιπουράδικα και στα ρεμπέτικα αντί να παρακολουθούν καθημερινά τη ροή της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και αντί να ενημερώνονται από τη διπλωματία και τους επαϊοντες περί τα θέματα.

      η συνέχεια εδώ: https://www.liberal.gr/arthro/232584...riotismou.html

      Σχολιασμός


      • Ο Ποτέμκιν περιμένει το μετρό

       ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

       Κ​​ι όμως, το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που οι αντίπαλοί του αντιμετωπίζουν ως τη μεγαλύτερη αδυναμία του. Η ασυμφωνία λόγων και έργων, και η κατάργηση του κριτηρίου της πραγματικότητας. Η εικόνα του πρωθυπουργού που εγκαινιάζει τον ανύπαρκτο σταθμό του μετρό της Θεσσαλονίκης, τα ζωγραφισμένα εκδοτήρια εισιτηρίων και η απουσία σιδηροτροχιών μπορεί να διασκεδάζουν την κοινή λογική, όση ακόμη κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Ο Τσίπρας ξεκίνησε υποσχόμενος πως θα παίξει σε ζωντανό χρόνο την εξέγερση των ναυτών του θωρηκτού «Ποτέμκιν» και κατέληξε να παίζει το επεισόδιο το οποίο έκανε διάσημο τον πρίγκιπα Ποτέμκιν.

       Αυτός, ως γνωστόν, έστηνε προσόψεις ολόκληρων χωριών στην Κριμαία προκειμένου η ερωμένη του Αικατερίνη να απολαμβάνει την ομορφιά των κτήσεών της. Αν όμως η αυτοκράτειρα δεν πήρε ποτέ είδηση τι κρυβόταν πίσω από τις προσόψεις, ο Τσίπρας δεν μπαίνει στον κόπο να το κρύψει. Το αντίθετο.

       Η μετανεωτερική δημαγωγία δεν φοβάται τη διάψευσή της από την πραγματικότητα, αφού –για τη νοοτροπία της– και αυτή υπόκειται στην αρχή πως όλα είναι σχετικά. Είναι μια πολιτική που ξεκίνησε με την αντιστροφή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος το 2015, επιβραβεύθηκε από την πλειοψηφία στις εκλογές και έκτοτε αποδίδει.

       η συνέχεια εδώ: http://www.kathimerini.gr/1002676/op...menei-to-metro

       Σχολιασμός


       • «Εεε.. Εσύ έχεις ξεφύγει!»

        Του Νίκου Υποφάντη

        Είναι η απάντηση της Τασούλας από διαφήμιση, όπου ο Κίτσος προσπαθεί να την πείσει να μπει στο αγροτικό για ό,τι προκύψει. Έτσι και ο "ηγέτης" της χώρας λαμβάνει μέσω των αγγελιοφόρων των ημερών, την ίδια απάντηση. Αυτό ακούν και οι φανατικοί υποστηρικτές του Τσίπρα, που δεν είναι παρά μόνο εκείνοι που με τη νοοτροπία του κακού ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με το επιχείρημα, "τι καλά που τα κάνει το παιδί" να πείσουν συγγενείς φίλους και ανοιχτόμυαλους στις παρέες και στις κουβέντες.

        Οι ημέρες των γιορτών είναι πάντα η ευκαιρία να βρεθούν οι οικογένειες και να γίνουν μεταξύ γαλοπούλας, οίνου και χοιρινού, συζητήσεις. Οι κουβέντες ξεκινούν με το ερώτημα σε αυτούς που μπορεί να είναι λίγο πιο μέσα στα πράγματα. "Πότε θα τις κάνει;" Η απαντήσεις εύκολες. Ή μετά το Μακεδονικό, αν δεν καταφέρει να το περάσει, είτε αν μπλέξει πέντε κάλπες μαζί τον Μάιο, είτε στο τέλος της θητείας του αφού έχει στραγγίξει κάθε ευρώ από τα ταμεία και έχει διορίσει τα "πόμολα" από τις αίθουσες των καταλήψεων.

        η συνέχει εδώ:https://meaculpa.gr/nikos-ypofantis/...exeis-ksefugei

        Σχολιασμός


        • Στο κειμενο παραπανω γινεται η χρηαη του ορου 'Μακεδονικο'. Ειναι ενας εντελως αδοκιμος ορος.

         Δεν προκειται περι 'Μακεδονικου'.
         Ο πιο σωστος (για την Ελλαδα) ορος, ειναι 'Σκοπιανο'.

         Δεν πρεπει δηλαδη να πεφτει κανεις στο ολισθημα και να τ'αποκαλει ετσι.

         Ενισχυει ετσι την εχθρικη (και με επεκτατικες βλεψεις) προπαγανδα του κρατιδιου των Σκοπιων.

         Το ιδιο ισχυει και με την χρηση του απαραδεκτου ορου 'αλυτρωτισμος'.

         Δεν τιθεται κανενα θεμα 'αλυτρωτισμου'. Προκειται περι ξεκαθαρου επεκτατισμου.
         Δεν υπαρχουν 'αλυτρωτες πατριδες' των Σκοπιανων.

         Αυτα εχουν την σημασια τους και δεν ειναι καθολου αθωα η χρηση τετοιων ορολογιων. Θα επρεπε να το γνωριζουν οσοι τις χρησιμοποιουν.

         Θα πει βεβαια καποιος: 'εδω η Ελλας εχει χασει τ'αυγα και τα πασχαλια, αυτο μας μαρανε..;'

         Ομως παραμενει το γεγονος, οτι ειναι τουλαχιστον αδοκιμοι αυτοι οι οροι.
         Για να μην χρησιμοποιησω βαρυτερους χαρακτηρισμους..

         Πρεπει να γινει κατανοητο αυτο απ'οσους γραφουν για το θεμα.
         Last edited by evonimos; 06-01-19, 04:09.

         Σχολιασμός


         • Για το "χουνέρι" που έπαθαν αυτοί που πέταξαν με την Rayan Air και αντί για Θεσσαλονίκη κατέληξαν στην Τιμισοάρα, ταλαιπωρήθηκαν και ήθελαν να τους φέρουν με πούλμαν στην Ελλάδα. Τα low cost εχουν τις επιπτώσεις τους σε τέτοιες περιπτώσεις. Ότι πληρώσεις παίρνεις. Φαντάζομαι ότι για το ταξίδι θα πλήρωσαν ελάχιστα όσοι είχαν κλείσει μάλιστα νωρίς ίσως και 30 ευρώ.

          Στον αντίποδα: Αρχές Δεκεμβρίου ματαιώθηκε λόγω καιρού πτήση της Olympic/Aegean από Αθήνα προς Κύθηρα και Κύθηρα Αθήνα λόγω καιρού. Το αεροπλάνο έφυγε μεν απ τον Βενιζέλο αλλά έκανε 2 αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης στα Κύθηρα, είχε 9άρι Δυτικό πλάγιο ως προς τον διάδρομο και το αεροπλάνο επέστρεψε στον Βενιζέλο. Το εισιτήριο έκανε κάπου 70 ευρώ one-way.

          Μέσα σε μισή ώρα ορίστηκε νέα πτήση για την επόμενη ημέρα που θα έπεφτε ο καιρός. Στους επιβάτες που έμειναν Κύθηρα δόθηκαν βάουτσερ για δωρεάν ταξί και διακυκτέρευση σε 3άστερο καλό ξενοδοχείο με φαγητό. Οι επιβάτες που επέστρεψαν Βενιζέλο διέμειναν όσοι ήθελαν με έξοδα της Aegean στο 5άστερο Sofitel του αεροδρομίου με διατροφή για να μην ταλαιπωρηθούν με πήγαινε έλα μέχρι την πτήση της επόμενης ημέρας. Ή τους πληρώθηκε το ταξί να πάνε σπίτι τους και να ξαναέρθουν για την πτήση της επομένης.

          Οφείλω να πω ότι η Aegean / Οlympic έχει πλέον πολύ υψηλά στανταρ εξυπηρέτησης και συστήνω όποιος μπορεί να αποφεύγει τις low cost εταιρείες. Όχι μόνο για την εξυπηρέτηση αλλά γιατί το low cost ισχύει προφανώς και σε άλλους σοβαρότερους τομείς όπως της ποιότητας των πιλότων και του service των αεροπλάνων...

          Σχολιασμός

          Working...
          X