Ανακοίνωση

Collapse
No announcement yet.

Οικονομική θεματολογία

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • Αρχική Δημοσίευση από yakutia Εμφάνιση μηνυμάτων
  Αντε γειά Εμίρη-κακομοίρη. Εμείς κάνουμε επενδύσεις με λεφτά Σύρων προσφύγων και μεταναστών που επιλέγουμε απ τα κέντρα υποδοχής και προσωρινής κράτησης, προαναχωρησιακά κλπ.

  Amygdaleza investment forum σα να λέμε...


  Γελάω, και πώς να μη γελάω με τις γλαφυρές και ευρηματικές περιγραφές του φίλου μας yakutia, αλλά πραγματικά, η κατάσταση είναι απελπιστική.

  Σχολιασμός


  • Στα 71,8 δισ. οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2000 - 2015

   ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ
   Τη μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση μεταξύ όλων των χωρών-μελών, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, έχει λάβει η ελληνική οικονομία από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», η Ελλάδα..

   η συνέχεια εδώ:http://www.kathimerini.gr/878318/art...do-2000---2015


   Το σχόλιο του Τζήμερου:

   Thanos Tzimeros

   71,6 δισ. ευρώ πήραμε ΔΩΡΟ (όχι δάνεια) από την Ε.Ε. έναντι, για παράδειγμα, 13,6 δισ. της Ιρλανδίας! Κάθε Έλληνας επιδοτήθηκε με περισσότερα 7.000 ευρώ. Μια τετραμελής οικογένεια δηλαδή πήρε περίπου 30.000 ευρώ που πλήρωσε ο Ευρωπαίος φορολογούμενος (Γερμανός, Ολλανδός κ.λπ.). Κρατήστε το αυτό το νούμερο και συγκρίνατε το επιτόκιο 0,39% με το οποίο μας δανείζει ο ESM με το 6,10% που μας δάνεισαν οι αγορές την τελευταία φορά που βγήκαμε περήφανα σ' αυτές προ μνημονίου. Μπορείτε, φαντάζομαι, να αντιληφθείτε τα συναισθήματα για τους Έλληνες που δημιουργούνται στον μέσο Ευρωπαίο φορολογούμενο όταν παρ' όλη αυτή τη στήριξη ακούει να τον βρίζουμε ως... τοκογλύφο και να προσπαθούμε να τυπώσουμε δραχμές!!!

   https://www.facebook.com/Thanos.Tzimeros.Page/

   Σχολιασμός   • http://infognomonpolitics.blogspot.g..._691.html#more

    χαχαχα. Κορυφαία ανάρτηση

    Ούτε η δραχμή του Σόιμπλε μας σώζει…


    Του Γιώργου Κράλογλου

    Το 2014 οι Πορτογάλοι βγήκαν από το μνημόνιο και το 2016 αγοράζουν τις τελευταίες ιστορικές ελληνικές βιομηχανίες. Τον Απρίλιο οι Κύπριοι βγήκαν από το μνημόνιο και το 2019 θα μας πουλάνε το δικό τους φυσικό αέριο. Και εμείς "χαιρόμαστε" αν μας διώξει από το ευρώ ο Σόιμπλε γιατί με τη δραχμή (λέει) θα γίνουμε ανταγωνιστικοί!!! Τίποτε άλλο δεν μας φταίει; Τίποτε;

    Δραχμές είχαμε το 1974-1975, με την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970 που διέλυε την παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή. Και εμείς αντί να φορτώσουμε ογκώδη προβληματικά παραγωγικά συγκροτήματα σε ξένους ομίλους (που το έλεγε η ψυχούλα τους) τα κρατικοποιούσαμε στην πλάτη του φορολογούμενου. Γιατί; Για να σχηματίσουμε με 80.000 (σε ένα χρόνο) αφισοκολλητές τα πρώτα κομματικά στρατεύματα κατοχής της μεταπολίτευσης.

    Δραχμές είχαμε το 1983 όταν το δεύτερο κύμα κομματικού στρατού κατοχής με τα "τάγματα κλαδικών" και τους επαγγελματίες κομματικούς συνδικαλιστές διορίστηκαν "βιομήχανοι" της κοινωνικοποίησης... Ο δε ελληνικός λαός....

    η συνέχεια εδώ:http://www.capital.gr/o-giorgos-kral...mple-mas-sozei

    Αυτά που αναφέρει το άρθρο του capital, τα έχουμε αναφέρει πολλοί εδώ μέσα. Αλλά δυστυχώς πολλοί συνεχίζουν να πέφτουνε στην παγίδα διάφορων λαοπλάνων και πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι το νόμισμα...

    Σχολιασμός


    • Thanos Tzimeros

     ΚΑΝΤΕ ΚΟΠΙ-ΠΑΣΤΕ και ΣΧΑΡΕ (SHARE)

     Κοινοποιήστε την (διαχρονική, διακομματική) κλοπή του φορολογούμενου. Και κρατήστε αυτό το κείμενο στο αρχείο σας, έτοιμο για μάχη με τις ύαινες του κρατισμού. Στο σκανδαλώδες προνόμιο των συνταξιούχων της ΔΕΗ έχω αναφερθεί πολλές φορές, αλλά δεν θα σταματήσω να το υπενθυμίζω με ονόματα, χρονολογίες και αριθμούς. Πάμε ξανά:

     Ο φορολογούμενος πληρώνει κάθε χρόνο €579 εκ. ως “ενίσχυση” στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, δηλαδή €16.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο όταν η αντίστοιχη ενίσχυση ανά συνταξιούχο του ΙΚΑ είναι μόνον €2.200 τον χρόνο.

     Μάλιστα, το σκεπτικό αυτής της πολύ ανοιχτοχέρας παροχής είναι πιο εξοργιστικό από την παροχή:

     Ό ασφαλιστικός φορέας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ήταν η ίδια η ΔΕΗ. Όταν πουλήθηκε το 49% της ΔΕΗ, η συντεχνία του Φωτόπουλου ισχυρίστηκε ότι καθώς η ΔΕΗ δεν πλήρωνε στον εαυτό της ασφαλιστικές εισφορές ως εργοδότης, μέρος της περιουσίας της ανήκει στους εργαζόμενους. Λογικό, κατ΄ αρχήν. Πόσες όμως είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που κεφαλαιοποίησε η ΔΕΗ; Θα μπορούσε να γίνει μια απλή μελέτη βάσει των αποδοχών των εργαζομένων και να προσδιορισθεί το ποσόν με ακρίβεια δεκάρας. Υπήρχαν στοιχεία από την πρώτη μέρα λειτουργίας της ΔΕΗ. Πόσοι εργάστηκαν, τι έπαιρνε ο καθένας, τι θα έπρεπε να πληρώσει η ΔΕΗ αν όλοι είχαν ασφαλισθεί στο ΙΚΑ. Κι από το συνολικό ποσό να αφαιρεθούν τα χρήματα που ήδη είχε καταβάλει η ΔΕΗ σε συντάξεις.

     Δεν έγινε αυτό. Η συντεχνία του Φωτόπουλου πίεσε, και οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή αποδέχθηκαν, να χρηματοδοτεί ο φορολογούμενος με €600 εκ. περίπου τον χρόνο τις συντάξεις των ασφαλισμένων. (Ο Ν.2773/99 που ήταν η κύρωση της σύμβασης μεταξύ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Ελληνικού κράτους, ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον τότε Συνασπισμό της Αριστεράς.) Στους προϋπολογισμούς της ύφεσης το ποσό αυτό έγινε €579 εκ. τον χρόνο μέχρι και το 2016!

     Προσέξτε το τερατωδώς παράλογο: το 49% της ΔΕΗ πουλήθηκε €1,76 δισ. περίπου. Δηλαδή, τη στιγμή της πώλησης, η αξία της εταιρείας ΣΥΝΟΛΙΚΑ προσδιορίστηκε στα €3,6 δισ. (Σήμερα, 17 Οκτωβρίου, η εισηγμένη ΔΕΗ αξίζει €0,67 δισ. και μαζί με τον ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ περίπου €1,5 δισ.). Από το 2000 μέχρι σήμερα, οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ πήραν από τον φορολογούμενο περίπου €9 δισ.!!! Δηλαδή 2,5 φορές τη συνολική αξία της ΔΕΗ τη στιγμή της πώλησης και 6 φορές τη συνολική σημερινή της αξία!

     Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η ΔΕΗ κάλυπτε η ίδια τις ανάγκες του συνταξιοδοτικού της ταμείου πλήρωνε πολύ λιγότερα, μολονότι και τότε οι συντάξεις της προνομιούχου συντεχνίας ήταν δυσανάλογα υψηλές: το 1998 πλήρωσε σε δραχμές το αντίστοιχο των €126 εκ. και το 1999 πλήρωσε το αντίστοιχο των €134 εκ. Το 2000 όμως το γαλαντόμο ελληνικό κράτος που πλέον είχε αναλάβει το ταμείο των συντάξεων το επιχορήγησε με €600 εκ. Δηλαδή, οι αποδοχές των πελατών του Φωτόπουλου (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τότε) ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ μόλις η πηγή της χρηματοδότησης έγινε η τσέπη του φορολογούμενου!!!

     Αν η κυβέρνηση της "αριστεράς" εξίσωνε την επιχορήγηση της ΔΕΗ με την αντίστοιχη του ΙΚΑ, μολονότι ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιούχων της ΔΕΗ είναι πολύ μικρότερος από αυτών του ΙΚΑ, με δεδομένο τις 35.000 περίπου συνταξιούχων της ΔΕΗ, τα €579 εκ. ετησίως θα μειώνονταν στα €77 εκ. Θα εξοικονομούσαμε έτσι πάνω από €500 εκ. τον χρόνο και θα μπορούσε ΣΗΜΕΡΑ να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 20% χωρίς καμμία άλλη ενέργεια.


     https://www.facebook.com/Thanos.Tzimeros.Page/posts/1135868123172490

     Σχολιασμός


     • Πλανήτης Κοινής Λογικής
      Ποτέ δεν ήταν πρόβλημα το νόμισμα. Πάντα ήταν η διαχείριση (καταλήστευση) του δημόσιου χρήματος το πραγματικό μας πρόβλημα. Και ακόμα είναι.


      https://www.facebook.com/planitiskoi...type=3&theater

      Σχολιασμός


      • για το κοπυ πάστε ΣΧΑΡΕ του Τζήμερου κε gakhun δεν ξέρω τα νούμερα αλλά η ανάλυση του είναι εντυπωσιακή. Να συμπληρώσω το αστρονομικό λειτουργικό κόστος της ΔΕΗ επί 10ετίες με απίστευτα επιδόματα και εκτός έδρας συνεργείων τεχνικών όπου για δουλειά που μιά ιδιωτική την κάνει σε 2 μέρες με 2 άτομα, έστελναν προ χρεοκοπίας 10 άτομα για 10 μέρες ταξιδάκι. Ενα μισθό τουλάχιστον επιπλέοπν έπαιρναν από αυτά τα εξτραδάκια.

       εκεί δεν έφταιγε βεβαίως ο τωρινός Σύριζα αλλά οι μητρικοί του πυρήνες, ο Συνασπισμός κλπ "αριστεροί" συνδικαλιστές σιγοντάριζαν φουλ αυτή την κατάσταση αποκομίζοντας οφέλη και διοικητικές θέσεις και διορισμούς δικών τους σε αντάλλαγμα της πλήρους ανοχής και συμμετοχής στη ρεμούλα. Οχι μόνο των εκτός έδρας και επιδομάτων αλλά σε όλο το φάσμα, ακόμα και μεγάλων διαγωνισμών και προμηθειών.

       όσο για τη δραχμή, δεν περιμένεις από ένα λαό που ψηφίζει 62% ΟΧΙ και μετά χοροπηδάει στο Σύνταγμα να αντιληφθεί ότι η Εθνική φρεσκοτυπωμένη περήφανη νέα δραχμούλα απ την οποία θα κόβουμε όσες θέλουμε και θαμαστε μάγκες και νοικοκύρηδες στο σπίτι μας θα πρέπει να αλλαχτεί σε Ευρώπουλα για να αγοράσουμε σχεδόν τα πάντα σε πρώτες ύλες και έτοιμα προϊόντα. από πετρέλαιο και φυσικό αέριο μέχρι βίδες. Κατάσταση που ΔΕΝ αλλάζει ούτε σε 30 χρόνια. Οπότε οι όποιες υποτιμήσεις γίνονται άσφαιρες και δεν ανεβάζουν την ανταγωνιστικότητα κανενός προϊόντος που εξάγουμε.... Και ότι βεβαίως το χρέος θα παραμένει σε Ευρώ.

       ακόμα και φρούτα και λαχανικά έχουν ένα κόστος παραγωγής > 60% εξαρτώμενο από εισαγόμενες πρώτες υλες πληρωτέες σε συνάλλαγμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, γεωργικά μηχανήματα, ανταλλακτικά, λιπάσματα, φυτοφάρμακα κλπ κλπ.)....

       Σχολιασμός


       • Κύπρος: Νέος νόμος σε ισχύ για προσέλκυση μετεγκατάστασης έδρας και management / διοικήσεων μεγάλων εταιρειών:

        Ο μισθός μη φορολογικών κατοίκων Κύπρου, δηλαδή π.χ. μισθοί διοικητικού συμβουλίου και ανώτατου management ξένων εταιρειών που εγκαθίστανται στην Κύπρο είναι αφορολόγητος για 10 χρόνια εάν είναι > 100.000 ευρώ ετησίως.
        Ανάλογα μικρότερα αφορολόγητα για 10 χρόνια για μικρότερους μισθούς.

        Επαναλαμβάνω όσα είχα ακούσει από κρατικό υπάλληλο υπουργείου: Στην Κύπρο δεν ενδιαφερόμαστε να υπερφορολογούμε τις επιχειρήσεις. Αντίθετα η φιλοσοφία μας είναι φιλικό φορολογικό σύστημα με χαμηλούς φόρους που τους πληρώνοπυν όλοι. Προσελκύοντας επιχειρήσεις στην Κύπρο με ένα τέτοιο σύστημα οφελείται όμως όλη η χώρα: Τα ξενοδοχεία, το real estate για πωλήσεις και ενοικιάσεις γραφειων και κατοικιών, τα εμπορικά καταστήματα με την κατανάλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις ως προμηθευτές και υπεργολάβοι σε νέα έργα, εταιρείες συμβούλων, μελετητές, λογιστικά γραφεία, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ταξιτζήδες, ταβέρνες, μινι μαρκετ, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.

        Φόρος εισοδήματος εταιρειών στην Κύπρο 12,5%, μερίσματα κερδών αφορολόγητα.

        Αυτή είναι η νοοτροπία και η πολιτική των αδελφών μας Κυπρίων, χωρίς το ...ταξικό και αριστερό πρόσημο των δικών μας τζιμανιών της μαρξιστικής οικονομίας Τσακαλώτου και των Tsipro-Syrizonomics.

        Σχολιασμός


        • Κοντά στο Αφγανιστάν και το Μαλί η Ελλάδα σε κύριους παράγοντες προσέλκυσης επενδύσεων

         «Κατρακύλα» τριών θέσεων υπέστη η Ελλάδα στην ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία του επιχειρείν, με κυριότερες αδυναμίες την εφαρμογή συμβολαίων και την καταγραφή περιουσίας, όπου η χώρα μας συγκρίνεται με κράτη του αποκαλούμενου «τρίτου κόσμου».

         Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/arti...#ixzz4OAIancGx


         Σε αναμονή του rebound με το ελατήριο που κρατάει πατημένο ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο.

         Σχολιασμός


         • Ναι σίγουρα.Χαχαχαχαα. Απλά μη κολλήσει το ελατήριο από το πολύ κράτημα...
          Last edited by gakhun; 26-10-16, 12:05.

          Σχολιασμός


          • Αρχική Δημοσίευση από yakutia Εμφάνιση μηνυμάτων
           Κύπρος: Νέος νόμος σε ισχύ για προσέλκυση μετεγκατάστασης έδρας και management / διοικήσεων μεγάλων εταιρειών:

           Ο μισθός μη φορολογικών κατοίκων Κύπρου, δηλαδή π.χ. μισθοί διοικητικού συμβουλίου και ανώτατου management ξένων εταιρειών που εγκαθίστανται στην Κύπρο είναι αφορολόγητος για 10 χρόνια εάν είναι > 100.000 ευρώ ετησίως.
           Ανάλογα μικρότερα αφορολόγητα για 10 χρόνια για μικρότερους μισθούς.

           Επαναλαμβάνω όσα είχα ακούσει από κρατικό υπάλληλο υπουργείου: Στην Κύπρο δεν ενδιαφερόμαστε να υπερφορολογούμε τις επιχειρήσεις. Αντίθετα η φιλοσοφία μας είναι φιλικό φορολογικό σύστημα με χαμηλούς φόρους που τους πληρώνοπυν όλοι. Προσελκύοντας επιχειρήσεις στην Κύπρο με ένα τέτοιο σύστημα οφελείται όμως όλη η χώρα: Τα ξενοδοχεία, το real estate για πωλήσεις και ενοικιάσεις γραφειων και κατοικιών, τα εμπορικά καταστήματα με την κατανάλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις ως προμηθευτές και υπεργολάβοι σε νέα έργα, εταιρείες συμβούλων, μελετητές, λογιστικά γραφεία, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ταξιτζήδες, ταβέρνες, μινι μαρκετ, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.

           Φόρος εισοδήματος εταιρειών στην Κύπρο 12,5%, μερίσματα κερδών αφορολόγητα.

           Αυτή είναι η νοοτροπία και η πολιτική των αδελφών μας Κυπρίων, χωρίς το ...ταξικό και αριστερό πρόσημο των δικών μας τζιμανιών της μαρξιστικής οικονομίας Τσακαλώτου και των Tsipro-Syrizonomics.

           https://www.facebook.com/planitiskoi...type=3&theater

           Σχολιασμός


           • 26 Ιουλιου 1974 - 25 Ιανουαριου 2015

            Πεσμαζόγλου, Φωτιας, Δεβλετογλου, Μπουτος, Κανελλόπουλος, Εβερτ, Δρεττακης, Κουλουριανος, Ποττακης, Αρσενης, Τσοβόλας, Σαμαρας, Αγαπητος, Σουφλιας, Αγαπητος, Παλαιοκρασσας, Μανος, Γεννηματάς, Παπαδόπουλος, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης ( ουφ κουραστηκα, εχει κι'αλλους ), Αλογοσκούφης, Παπαθανασιου, Παπακωσταντίνου, Βενιζέλος, Σαχινιδης, Ζανιας, Στουρνάρας, Χαρδουβελης

            Βρε "πλανητη κοινης (sic) λογικης" που ησουν τοσα χρονια κρυμμενος και δεν μιλουσες σ'αυτα τα τζημανια? Μηπως ανακαλύφθηκες κ΄εσυ τον ιανουαριο του 2015 από το Mauna Kea?

            Ο εξυπνος παραδεχεται, ο βλακας επιμενει, ο πονηρος δικαιολογειται
            θέλω τα χιόνια, εκείνα τα παλιά

            Σχολιασμός


            • Σωστος ο bad! Μεχρι το 2015 αυτοι εκει (αλλα ΚΑΙ) εμεις, ζουσαν(με) στον Πλανητη Κοινης Μασαμπουκας, οποτε, γιατι να σκοτιστουν(με)??

             Σχολιασμός


             • Αρχική Δημοσίευση από mybadweather Εμφάνιση μηνυμάτων
              26 Ιουλιου 1974 - 25 Ιανουαριου 2015

              Πεσμαζόγλου, Φωτιας, Δεβλετογλου, Μπουτος, Κανελλόπουλος, Εβερτ, Δρεττακης, Κουλουριανος, Ποττακης, Αρσενης, Τσοβόλας, Σαμαρας, Αγαπητος, Σουφλιας, Αγαπητος, Παλαιοκρασσας, Μανος, Γεννηματάς, Παπαδόπουλος, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης ( ουφ κουραστηκα, εχει κι'αλλους ), Αλογοσκούφης, Παπαθανασιου, Παπακωσταντίνου, Βενιζέλος, Σαχινιδης, Ζανιας, Στουρνάρας, Χαρδουβελης              Βρε "πλανητη κοινης (sic) λογικης" που ησουν τοσα χρονια κρυμμενος και δεν μιλουσες σ'αυτα τα τζημανια? Μηπως ανακαλύφθηκες κ΄εσυ τον ιανουαριο του 2015 από το Mauna Kea?

              Ο εξυπνος παραδεχεται, ο βλακας επιμενει, ο πονηρος δικαιολογειται
              https://www.facebook.com/planitiskoi...type=3&theater

              Σχολιασμός


              • Μάλλον δεν μας παρακολουθείς εδώ μέσα. Ουδεις αμφισβητει την ευθύνη των προηγούμενων.( Αν και δε λέμε ότι είναι όλοι ίδιοι ή τουλάχιστον σε όλα ίδιοι. Υπάρχουν ΠΑΝΤΑ και οι χειρότεροι...)


               https://www.facebook.com/planitiskoi...type=3&theater


               θυμίζουμε όμως για πολλοστή φορά ότι από την 25/01/2015 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ...

               Προ-’νοια

               Τα πρώτα συμπτώματα συχνά συνδέονται με τη γήρανση ή την αρτηριακή πίεση. Η λεπτομερής νευροψυχολογική μελέτη μπορεί να αποκαλύψει ήπιες γνωστικές δυσκολίες μέχρι και οκτώ έτη προτού να εκπληρώσει ένα πρόσωπο τα κλινικά κριτήρια για τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ. Αυτά τα πρόωρα συμπτώματα μπορούν να έχουν επιπτώσεις στις πιο σύνθετες καθημερινές δραστηριότητες διαβίωσης. Το πιο αξιοπρόσεχτο πρόβλημα είναι η απώλεια μνήμης, η οποία παρουσιάζεται ως δυσκολία στην επαναφορά των πρόσφατων γεγονότων στη μνήμη και ανικανότητα να συγκρατηθούν νέες πληροφορίες. Προβλήματα με τον προγραμματισμό απλών δραστηριοτήτων ή της ευελιξίας της σκέψης μπορούν επίσης να είναι συμπτώματα των πρώτων σταδίων του Αλτσχάιμερ.
               Σε αυτή τη φάση μπορεί να παρατηρηθεί απάθεια, η οποία θα παραμείνει ως το πιο επίμονο νευροψυχιατρικό σύμπτωμα καθ' όλη τη διάρκεια της ασθένειας. Ως προκλινικό στάδιο της ασθένειας αναγνωρίζεται επίσης η ήπια γνωστική εξασθένιση (ΗΓΕ), αλλά το θέμα είναι ακόμη υπό συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων.


               https://el.wikipedia.org/wiki/Νόσος_Αλτσχάιμερ

               Σχολιασμός


               • Χαρακτηριστικο γνωρισμα του μεσου κουτοπονηρου νεοελληνα ( του "συγγραφεα" της ομαδας αληθειας, του πλανητη κοινης λογικης, του φιλελευθερου μοναχικου αστεροειδή ) ....όταν βγαινουμε εξω απ' το χορο η΄πεταμε από τα χερια μας την καυτη πατατα, ερχεται η θεια επιφωτηση. Κρυβουμε κατω από το χαλι τις ενοχες μας, αποποιούμαστε εμμεσως τις λαθος πρακτικες μας, η αυτοκριτική μας εξαντλείται στο "οκ καναμε λαθη αλλα αυτοι είναι χειρότεροι" και γινόμαστε Γκαλμπρειθ εν μια νυκτι αραδιαζωντας αποφθεγματα πολιτικοοικονομικης σημειολογιας πεζοδρομιου
                Τον Τσιπρα δεν τον εφερε στην εξουσια το 62% του "ηλιθιου" και σανοφαγου λαου. Τον φερατε εσεις και αυτο ειναι που σας τσαντιζει πιο πολυ απ'ολα. Η νοοτροπια και το επιπεδο του μεσου ελληνα ψηφοφορου είναι η ιδια και απαραλλαχτη εδώ και πολλα χρονια . Όταν ειδε τον τραπεζικο λογαριασμο του και την τσεπη του να αδειαζει, όταν πεταχτηκε στον δρομο με συνοπτικες διαδικασιες ηταν θεμα χρονου να εγκλωβιστει ( γιατι αυτό είναι το επιπεδο του ) στις φρουδες ελπιδες οποιουδήποτε λαικιστη/οπορτουνιστή, αυτος λοιπον ηταν ο Τσιπρας. Εχετε βαρυτατες, αφορητες ευθύνες.
                Στην υγεια σας
                θέλω τα χιόνια, εκείνα τα παλιά

                Σχολιασμός

                Working...
                X