Announcement

Collapse
No announcement yet.

Θέματα Ιστορίας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Yakutia ο κάργα .......πετυχημένος πρωθυπουργάρας μας ο Τσίπρας αυτοπροσδιορίζεται ως Αριστερός!!

Μαμούθ και Gakhun τι μας θυμίζετε τον Εμφύλιο σπαραγμό που αποτέλειωσε ότι είχε μείνει όρθιο στην χώρα μας που μόλις είχε βγει από την Ναζιστική Κατοχή και τον Β Παγκόσμιο πόλεμο??Από τέλη δεκαετίας του '40 και σε πολύ μεγάλο μέρος της δεκαετίας του '50, ο ελληνικός πληθυσμός είχε εξαθλιωθεί!!!Ξυπόλητα πήγαιναν τα παιδιά στις...υποψίες σχολείων ντυμένα με κουρέλια!!!

Comment

• Υakutia,εσύ γιατί θίχτηκες τόσο αφού έχεις πεί ότι λάθος σε χαρακτηρίζουμε μερικοί εδώ ΚΚΕ, προσωπικές απόψεις γράφεις.

Κάτι πίνεις αδερφέ δεν μπορεί.
      11/01/2017

Comment

• Originally posted by yakutia View Post
        κε Gakhun έχετε πλέον πιάσει επιδόσεις ΝΒΑ

Εγώ, παιδί του λαού της Ελλάδας και μαχητής του ΔΣΕ, ορκίζομαι να πολεμήσω με το όπλο στο χέρι, να χύσω το αίμα μου και να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για να διώξω απ’ τα χώματα της πατρίδας μου και τον τελευταίο ξένο καταχτητή. Για να εξαφανίσω κάθε ίχνος φασισμού. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω τη δημοκρατία, την τιμή, την εργασία, την περιουσία και την πρόοδο του λαού μου.
        Ορκίζομαι να 'μαι καλός, γενναίος και πειθαρχικός στρατιώτης, να εχτελώ όλες τις διαταγές των ανωτέρων μου, να τηρώ όλες τις διατάξεις του κανονισμού και να κρατώ τα μυστικά του ΔΣΕ.
        Ορκίζομαι να 'μαι υπόδειγμα καλής συμπεριφοράς προς το λαό, φορέας και εμψυχωτής στη λαϊκή ενότητα και συμφιλίωση και να αποφεύγω κάθε πράξη που θα με εκθέτει και θα με ατιμάζει, σαν άτομο και σαν μαχητή.
        Ιδανικό μου έχω τη λεύτερη και ισχυρή δημοκρατική Ελλάδα και την πρόοδο και ευημερία του λαού. Και στην υπηρεσία του ιδανικού μου θέτω το όπλο μου και τη ζωή μου.
        Αν ποτέ φανώ επίορκος και από κακή πρόθεση παραβώ τον όρκο μου ας πέσει πάνω μου αμείλικτο το τιμωρό χέρι της πατρίδας και το μίσος και η καταφρόνια του λαού μου.

Ο όρκος τους λέει γιατί πολεμήσαν.Όλα τ' άλλα είναι φθηνή προπαγάνδα,ανθρώπων που μισούν την δικαοσύνη και την αλήθεια.Μισούν την εργατική τάξη κι έχουν λόγους γιά να το κάνουν.Είναι οι σημερινοί προνομιούχοι πλουτοκράτες Έλληνες.Αυτοί που θησαύρισαν από τον ιδρώτα του λαού.Απόγονοι δοσιλόγων,ταγματασφαλιτών,συνεργατών ΄κάθε ξένου κατακτητή.Τα τσιμπούρια που μας ρουφάνε το αίμα δεκαετίες τώρα και δεν λένε να βγάλουν τα δόντια τους από το δέρμα της εργατικής μας τάξης.Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα μάγκες μου.
        Τα περισσότερα που μου έβαλε εδώ ο...provogakhun,προέρχονται από τον Μαρατζίδη,του πανεπιστημίου Μακεδονίας αναπληρωτής καθηγητής είναι,που κάνει και τις δημοσκοπήσεις τις αστείες και γελάει ο κόσμος με τις...επιτυχίες του.Τσάτσος του Αλαφούζου στον ΣΚΑΙ,μόνο εκεί εμφανίζετε,γνωστός αντικομμουνιστής,έφαγε και κάτι φάπες από φοιτητές του κάποτε στο πανεπιστήμιο,καταδικαστέο πλην πραγματικό.Αυτός είναι η πηγή του gakhun,που ταπώνει δίχως...καλάθι.
        11/01/2017

Comment

• gakhun...Όπως και εκείνο το κορυφαίο(#712 ):...."πως το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί χίλια περίπου χρόνια στην Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία....δεν την λέγαν Βυζάντιο ξέρεις gakhun.Mη μου ζητάς πηγή και γιά το ότι ο όρος Βυζάντιο εφευρέθηκε από Γερμανό ιστορικό εκεί γύρω στα 1580,Ιερόνυμος Βολφ ο...νονός."

Καλά ως προς την απαγορευμένη λέξη Έλληνας, σου απάντησε ο storm, αλλά να μας κάνεις μάθημα και να μας λες ότι η Ανατολική (!!!) Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δεν λεγόταν ποτέ Βυζάντιο; H Aνατολική;;;

AΠΑΝΤΗΣΗ...Γελάς κιόλας gakhun.Πραγματικά δηλαδή,δείχνεις πόσο άσχετος είσαι με το αντικείμενο της ιστορίας.Ναι,η εν λόγω αυτοκρατορία που ξεκίνησε από την μεταφορά της πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη δεν αυτοαποκαλούνταν από τους κατοίκους της ΒΥΖΑΝΤΙΟ.Ο όρος επινοήθηκε από τον ιστορικό Βολφ στα 1577.Τι δεν κατάλαβαίνεις gakhun και γελάς?
          Υ.Γ. Storm παρακαλώ να επέμβεις,ο άνθρωπος βρίσκετε σε σύνχηση,βοήθησέ τον...

Storm είχες γράψει...Όπως πολύ σωστά αναφέρει η κ. Αρβελέρ στο ανωτέρω απόσπασμα, η Κωνσταντινούπολη (η χριστιανική, ορθόδοξη πρωτεύουσα της Ρωμανίας ή Βυζαντίου, όπως επικράτησε αργότερα).... Το "Ρωμιός" που προτείνει η Αρβελέρ, γίνεται όχι υποτιμητικά αλλά αντιθέτως, στο πλαίσιο της μακροβιότερης και σημαντικότερης αυτοκρατορίας της ευρωπαϊκής ηπείρου (Ρωμανίας, Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους ή τέλος, του Βυζαντίου, όπως επικράτησε τελικά), της οποίας ήταν πολίτης!
          11/01/2017

Comment

• ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ»
            ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΡΩΜΑΝΙΑ».

Όπως είναι γνωστό στους επιστημονικούς-ιστορικούς κύκλους, ο όρος Βυζαντινός είναι ανύπαρκτος και πλαστός στη διάρκεια όλης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η Αυτοκρατορία που σήμερα είναι γνωστή ως «Βυζαντινή», ουδέποτε χρησιμοποίησε για τον εαυτό της αυτό το όνομα. Το όνομα που συναντούμε σε όλες τις πηγές, ιστορικές, διπλωματικές, ποιητικές, νομοθετικές ακόμα και στις εμπορικές συναλλαγές, είναι το Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και Ρωμανία που το χάρισε ο Μέγας Κωνσταντίνος και διατηρήθηκε από την ίδρυση της Νέας Ρώμης (Κωνσταντινούπολης) μέχρι και τη πτώση της, όταν ο τελευταίος Αυτοκράτορας Κων/νος ο Παλαιολόγος αποκαλείτο<<Αυτοκράτωρ των Ρωμαίων >>. Όταν λέμε Βυζάντιο, επιστημονικά-ιστορικά, εννοούμε την πόλη που ίδρυσε ο Βύζας (ο αρχηγός των Μεγαρέων αποικιστών) τον 7ο π.Χ. αιώνα (667πΧ), μέχρι τότε που στόν ίδιο αυτό χώρο, (324μΧ) ο Μέγας Κωνσταντίνος μετέφερε την πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τη Ρώμη και την ονόμασε Νέα Ρώμη, αργότερα δε θα ονομασθεί και Κωνσταντινούπολη εις τιμή του ιδρυτού της. Οι δέ κάτοικοι της νέας αυτής πρωτεύουσας, ονόμαζαν τους εαυτούς τους Ρωμαίους ή Ρωμηούς. Σημειωτέον ότι το όνομα αυτό Ρωμανία, δεν άλλαξε ούτε με το διαχωρισμό της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σε Ανατολή και Δύση το 395 μ.Χ. από τον Αρκάδιο και τον Ονώριο. ΠΟΤΕ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ». Όμως όπως λέει ο Νίτσε περίσσευσε η ζήλεια των Φράγκων και από το 1562 με τον ιστορικό Ιερώνυμο Βόλφ στη Γερμανία, επεβλήθη η πλαστογραφία του ονόματος (τι μας θυμίζει πάλι αυτό από Ρωμανία σε «Βυζάντιο»! (δικό μας βέβαια όνομα και αυτό). Και το 1680 ο ιστορικός Du Cange (Δουκάγκιος) με το σύγγραμμα «Historia Byzantina» μέσω της επιστήμης επέβαλε το όνομα στη Ρωμαϊκή Ανατολή με καθαρή νόθευση της Ιστορίας και σαφή σκοπιμότητα. Η Ρωμανία και οι Ρωμαίοι υπήκοοί της οδήγησαν, μετά την Οθωμανική επικράτηση, στη δημιουργία της έννοιας Ρωμη-ός. Όπου Ρωμηός σήμαινε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό, πνευματικό υπήκοο του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, είτε ήταν Ελληνόφωνος, είτε Σλαβόφωνος, είτε Αραβόφωνος, είτε Τουρκόφωνος.
            πηγές...
            «Μικρά Ιστορικά», Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, Καθηγ. Πανεπιστ. Αθηνών.
            «Εκκλησία και Ελληνική Διάρκεια»,
            Κων/νος Χολέβας Πολιτικός Επιστήμων.
            «Ορθοδοξία και Δύση στη Νεώτερη Ελλάδα» Χρήστου Γιανναρά.
            «Γιατί το Βυζάντιο»,
            Γλύκατζη Αρβελέρ. «Βυζαντινός Πολιτισμός», Στήβεν Ράνσιμαν.

Εντάξει gakhun,...εμπαίδωσες???
            Last edited by Μαμούθ; 04/03/2017, 04:36 PM.
            11/01/2017

Comment

• Originally posted by Μαμούθ View Post
              Εγώ, παιδί του λαού της Ελλάδας και μαχητής του ΔΣΕ, ορκίζομαι να πολεμήσω με το όπλο στο χέρι, να χύσω το αίμα μου και να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για να διώξω απ’ τα χώματα της πατρίδας μου και τον τελευταίο ξένο καταχτητή. Για να εξαφανίσω κάθε ίχνος φασισμού. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω τη δημοκρατία, την τιμή, την εργασία, την περιουσία και την πρόοδο του λαού μου.
              Ορκίζομαι να 'μαι καλός, γενναίος και πειθαρχικός στρατιώτης, να εχτελώ όλες τις διαταγές των ανωτέρων μου, να τηρώ όλες τις διατάξεις του κανονισμού και να κρατώ τα μυστικά του ΔΣΕ.
              Ορκίζομαι να 'μαι υπόδειγμα καλής συμπεριφοράς προς το λαό, φορέας και εμψυχωτής στη λαϊκή ενότητα και συμφιλίωση και να αποφεύγω κάθε πράξη που θα με εκθέτει και θα με ατιμάζει, σαν άτομο και σαν μαχητή.
              Ιδανικό μου έχω τη λεύτερη και ισχυρή δημοκρατική Ελλάδα και την πρόοδο και ευημερία του λαού. Και στην υπηρεσία του ιδανικού μου θέτω το όπλο μου και τη ζωή μου.
              Αν ποτέ φανώ επίορκος και από κακή πρόθεση παραβώ τον όρκο μου ας πέσει πάνω μου αμείλικτο το τιμωρό χέρι της πατρίδας και το μίσος και η καταφρόνια του λαού μου.

Ο όρκος τους λέει γιατί πολεμήσαν.Όλα τ' άλλα είναι φθηνή προπαγάνδα,ανθρώπων που μισούν την δικαοσύνη και την αλήθεια.Μισούν την εργατική τάξη κι έχουν λόγους γιά να το κάνουν.Είναι οι σημερινοί προνομιούχοι πλουτοκράτες Έλληνες.Αυτοί που θησαύρισαν από τον ιδρώτα του λαού.Απόγονοι δοσιλόγων,ταγματασφαλιτών,συνεργατών ΄κάθε ξένου κατακτητή.Τα τσιμπούρια που μας ρουφάνε το αίμα δεκαετίες τώρα και δεν λένε να βγάλουν τα δόντια τους από το δέρμα της εργατικής μας τάξης.Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα μάγκες μου.
              Τα περισσότερα που μου έβαλε εδώ ο...provogakhun,προέρχονται από τον Μαρατζίδη,του πανεπιστημίου Μακεδονίας αναπληρωτής καθηγητής είναι,που κάνει και τις δημοσκοπήσεις τις αστείες και γελάει ο κόσμος με τις...επιτυχίες του.Τσάτσος του Αλαφούζου στον ΣΚΑΙ,μόνο εκεί εμφανίζετε,γνωστός αντικομμουνιστής,έφαγε και κάτι φάπες από φοιτητές του κάποτε στο πανεπιστήμιο,καταδικαστέο πλην πραγματικό.Αυτός είναι η πηγή του gakhun,που ταπώνει δίχως...καλάθι.

ε, με ολα αυτά που ορκίστηκαν και με όσα έκαναν τελικά, ορθώς έπεσε πάνω τους το τιμωρό χέρι της πατρίδας.

επιγραμματική η απάντησή μου γιατί σε λεπτομέρειες θα ασχοληθεί φαντάζομαι ο provogakhun

τώρα τα άλλα περί μίσους κατά της εργατικής τάξης και των πλουτοκρατών που μασάνε το δέρμα της είναι ασχολίαστα. Ούτε στο ΚΚΕ δε λένε σήμερα τέτοια πράγματα. Έχεις νομίζω μιά γραφική διαφορά φάσης 100 χρόνων με την πραγματικότητα.

Comment

ε, με ολα αυτά που ορκίστηκαν και με όσα έκαναν τελικά, ορθώς έπεσε πάνω τους το τιμωρό χέρι της πατρίδας.

επιγραμματική η απάντησή μου γιατί σε λεπτομέρειες θα ασχοληθεί φαντάζομαι ο provogakhun

τώρα τα άλλα περί μίσους κατά της εργατικής τάξης και των πλουτοκρατών που μασάνε το δέρμα της είναι ασχολίαστα. Ούτε στο ΚΚΕ δε λένε σήμερα τέτοια πράγματα. Έχεις νομίζω μιά γραφική διαφορά φάσης 100 χρόνων με την πραγματικότητα.
                Ο provogakhun (κατοχυρώθηκε),μάλλον αυτήν την ώρα διαβάζει...Βυζαντινή ιστορία.Ψάχνει να βρει μάλλον γιατί τόσα χρονιά κανείς δεν του έμαθε,πως οι κάτοικοι της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας,όταν τσακώνονταν μεταξύ τους,δεν λέγαν...μλκα Βυζαντινέ,αλλά μλκα Ρωμ(α)ίε.Τόσο σχετικός είναι με το αντικείμενο...ιστορία.Θα ξεσήκωσε όλα τα σάιτ ψάχνοντας...
                11/01/2017

Comment

gakhun...Όπως και εκείνο το κορυφαίο(#712):...."πως το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί χίλια περίπου χρόνια στην Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία....δεν την λέγαν Βυζάντιο ξέρεις gakhun.Mη μου ζητάς πηγή και γιά το ότι ο όρος Βυζάντιο εφευρέθηκε από Γερμανό ιστορικό εκεί γύρω στα 1580,Ιερόνυμος Βολφ ο...νονός."

Καλά ως προς την απαγορευμένη λέξη Έλληνας, σου απάντησε ο storm, αλλά να μας κάνεις μάθημα και να μας λες ότι η Ανατολική (!!!) Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δεν λεγόταν ποτέ Βυζάντιο; H Aνατολική;;;

AΠΑΝΤΗΣΗ...Γελάς κιόλας gakhun.Πραγματικά δηλαδή,δείχνεις πόσο άσχετος είσαι με το αντικείμενο της ιστορίας.Ναι,η εν λόγω αυτοκρατορία που ξεκίνησε από την μεταφορά της πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη δεν αυτοαποκαλούνταν από τους κατοίκους της ΒΥΖΑΝΤΙΟ.Ο όρος επινοήθηκε από τον ιστορικό Βολφ στα 1577.Τι δεν κατάλαβαίνεις gakhun και γελάς?
                  Υ.Γ. Storm παρακαλώ να επέμβεις,ο άνθρωπος βρίσκετε σε σύνχηση,βοήθησέ τον...

Storm είχες γράψει...Όπως πολύ σωστά αναφέρει η κ. Αρβελέρ στο ανωτέρω απόσπασμα, η Κωνσταντινούπολη (η χριστιανική, ορθόδοξη πρωτεύουσα της Ρωμανίας ή Βυζαντίου, όπως επικράτησε αργότερα).... Το "Ρωμιός" που προτείνει η Αρβελέρ, γίνεται όχι υποτιμητικά αλλά αντιθέτως, στο πλαίσιο της μακροβιότερης και σημαντικότερης αυτοκρατορίας της ευρωπαϊκής ηπείρου (Ρωμανίας, Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους ή τέλος, του Βυζαντίου, όπως επικράτησε τελικά), της οποίας ήταν πολίτης!
                  Παρατηρώ ότι προσπαθούμε να εφαρμόζουμε τις σοβιετικές μεθόδους της προπαγάνδας και της διαστρέβλωσης, αλλά με με απόλυτη αποτυχία.

Έχω μαυρίσει το κείμενο μου , όπως το παρέθεσες εσύ και το αναρτώ πάλι, όπως το είχα γράψει με τη διαφορά ότι τονίζω δύο σημεία που ίσως ( ; )δεν παρατήρησες και μία παραπομπή που ξέχασες ( ; ) να βάλεις:
                  Originally posted by gakhun View Post

Όπως και εκείνο το κορυφαίο(#712 ):...."πως το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί χίλια περίπου χρόνια στην Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία....δεν την λέγαν Βυζάντιο ξέρεις gakhun.Mη μου ζητάς πηγή και γιά το ότι ο όρος Βυζάντιο εφευρέθηκε από Γερμανό ιστορικό εκεί γύρω στα 1580,Ιερόνυμος Βολφ ο...νονός."

Καλά ως προς την απαγορευμένη λέξη Έλληνας, σου απάντησε ο storm, αλλά να μας κάνεις μάθημα και να μας λες ότι η Ανατολική (!!!) Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δεν λεγόταν ποτέ Βυζάντιο; H Aνατολική;;; ( http://www.protagon.gr/epikairotita/...io-20848000000 )

Ολόκληρη η ανάρτησή μου εδώ:#809

Τι έχεις ξεχάσει (; βάζω ερωτηματικό ) από την ανάρτησή μου; Μία παραπομπή.
                  Αυτή:http://www.protagon.gr/epikairotita/...io-20848000000

Τι λέει αυτό το άρθρο της Αρβελέρ, που την μνημονεύει το άγνωστης πηγής (ως συνήθως) άρθρο που ανέβασες στην ανάρτησή σου #815:

"Επεκτάθηκα στο πρόβλημα του ονόματος, όχι μόνο για να εξηγήσω γιατί οι Διαμαρτυρόμενοι-Προτεστάντες βυζαντινολόγοι, μέχρι χθες ακόμη, ονόμαζαν το Βυζάντιο Ανατολική Ρωμαϊκή ή Ύστερη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, αλλά και για να σημειώσω..."

Ακόμα να το καταλάβεις;;;

Θα στο πιο πιο απλά. Μου κάνεις "μάθημα", λέγοντας μου ότι ο όρος Βυζαντινή αυτοκρατορία είναι μετέπειτα επινόηση (κάτι που προφανώς γνωρίζω , όπως πιστεύω ότι το γνωρίζουν όσοι έχουν διαβάσει έστω και λίγο την ιστορία της αυτοκρατορίας ), αποκαλώντας όμως την αυτοκρατορία με μία ακόμα επινόηση :"Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία"... και η πλάκα είναι ότι ανεβάζεις το άνευ πηγής άρθρο
                  #815, που όμως λέει το πραγματικό γεγονός, ότι δηλαδή από τους ίδιους η αυτοκρατορία ονομαζόταν Ρωμαϊκή ή Ρωμανία και όχι Ανατολική (με το Α κεφαλαίο που δείχνει όνομα και όχι γεωγραφικό προσδιορισμό).

Μήπως θες να το διαβάσεις και από την wikipedia που σου αρέσει (είναι από την αγγλική έκδοση):

Both "Byzantine Empire" and "Eastern Roman Empire" are historiographical terms created after the end of the realm; its citizens continued to refer to their empire as the Roman Empire (Greek: Βασιλεία τῶν Ῥωμαίων, tr. Basileia tτn Rhōmaiōn; Latin: Imperium Romanum),[2] or Romania (Ῥωμανία), and to themselves as "Romans".[3]

πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_Empire

...και το συνεχίζεις και στην επόμενη σου ανάρτηση #817
                  Originally posted by Μαμούθ View Post
                  Ο provogakhun (κατοχυρώθηκε),μάλλον αυτήν την ώρα διαβάζει...Βυζαντινή ιστορία.Ψάχνει να βρει μάλλον γιατί τόσα χρονιά κανείς δεν του έμαθε,πως οι κάτοικοι της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας,όταν τσακώνονταν μεταξύ τους,δεν λέγαν...μλκα Βυζαντινέ,αλλά μλκα Ρωμ(α)ίε.Τόσο σχετικός είναι με το αντικείμενο...ιστορία.Θα ξεσήκωσε όλα τα σάιτ ψάχνοντας...

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο, εκτός του ότι σίγουρα "Ανατολικορωμαίε" δεν φώναζαν ο ένας τον άλλον...
                  Last edited by gakhun; 05/03/2017, 05:25 AM.

Comment

Έγραψες: "Καταδικαστέο το γεγονός, αλλά πραγματικό". Μας έπεισες... Είμαι σίγουρος, ότι αν σε έβλεπα την ώρα που το έγραφες αυτό, θα παρατηρούσα ένα δάκρυ να κυλάει στο μάγουλό σου....

(Δε θα ανοίξω όμως τώρα θέμα για την αριστερή βία , που τη συναντάμε καθημερινά.)

Η δεύτερη παράγραφος σου είναι στο γνωστό σου ύφος... όταν δεν μπορείς να απαντήσεις.
                    Εξαιρώ το provogakhun... με αυτό ειλικρινά ,γέλασα πολύ.

Γεγονός όμως είναι, ότι για ακόμα μία φορά δεν παρέθεσες την ανάρτησή μου, γιατί προφανώς δε σε συνέφερε να φανούν ποιες ήταν οι πηγές μου και να γίνει η σύγκριση με αυτά που γράφεις (οι γνωστές σοβιετικές μέθοδοι, όπως είπα και σε προηγούμενη ανάρτησή μου )

Εδώ η σχετική ανάρτησή μου για τη σύγκριση:#809

Αλλά ας πάω στα "καινούργια"...

Ο όρκος του ΔΣΕ που μας έβαλες, ποιους αφορούσε; Τον έδιναν και οι Σλαβομακεδόνες που αποτελούσαν το 20 έως 25 % του στρατού σας;

Για να δούμε ποιοι είναι οι προδότες...

Η απόφαση της 5ης Ολομέλειας του ΚΚΕ:

εδώ το σημείο που μας ενδιαφέρει:

Πηγή ΚΚΕ. Επίσημα Κείμενα , Τόμος 6ος
                    https://www.politeianet.gr/books/-su...os-tomos-79531

Αυτά αποφάσισε η ηγεσία σας.

Πολεμήστε μαζί μας και θα σας αποκαταστήσουμε εθνικά όπως το θέλετε εσείς τους λέγατε .Αυτές τις προδοσίες του ΚΚΕ πληρώνουμε σήμερα,με το κράτος των Σκοπίων.
                    Last edited by gakhun; 05/03/2017, 05:04 AM.

Comment

Gakhun το ΚΚΕ ποτέ δε θέλησε να πάρει την εξουσία με τη βία..Τότε που είχε τη δύναμη θα μπορούσε αν ήθελε πανεύκολα να τελειώσει τους τυρράνους.Δεν το έπραξε όμως κι αυτό θα μας στοιχειώνει.Στον εμφύλιο σύρθηκε από την λευκή τρομοκρατία της ντόπιας και ξενόδουλης μοναρχοφασιστικής ολιγαρχίας που λυμαίνονταν και λυμαίνεται τη χώρα..
                      Σπόρος όλων αυτών τα σημερινά εγγόνια τους,ίδια και απαράλλακτα στην προπαγάνδα και στις μεθόδους.
                      .
                      Για τα υπόλοιπα που έγραψες σε αυτή σου την ανάρτηση #621 για τον Βελουχιώτη σου έχω απαντήσει εδώ:#630 και για αυτό δεν την αναρτώ πάλι ολόκληρη.

Στην ίδια απάντησή μου, σχετικά με αυτό που έγραψες, ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν θέλησε να πάρει την εξουσία με τη βία σου απάντησα τότε:

"Αυτά τα λες για να τα πιστέψεις ο ίδιος;;;; "

Σήμερα θα σου απαντήσω πιο αναλυτικά. Το ΚΚΕ, πάντα ονειρευόταν να πάρει την εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο. Ακόμα και με τη βία και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζεις και εσύ, αλλά δε θέλεις να το παραδεχθείς δημόσια.

Θα έφτανε ακόμα και στο να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο.

Ο αριστερός Τάκης Λαζαρίδης, ο οποίος είναι ένας πραγματικός αγωνιστής της αριστεράς, είχε την τιμιότητα να παραδεχθεί την αλήθεια:

"Η αριστερά ηττήθηκε στο πεδίο των μαχών αλλά κυριάρχησε στο πεδίο της προπαγάνδας.. μετά τη χούντα διαστρεβλώθηκε πλήρως η ιστορία... η αριστερά ενήργησε κατ' εντολή των σοβιετικών... η επιδίωξή μας να γίνουμε αποικία της Σοβιετικής Ένωσης ήταν έγκλημα κατά της χώρας και το απέδειξε η ιστορία με το τι έγινε επί 50 χρόνια στις Λαϊκές Δημοκρατίες της Ανατολικής Ευρώπης.. της αριστεράς της φταίνε πάντα οι άλλοι, πρώτα οι ’γγλοι μετά οι Αμερικάνοι τώρα οι Γερμανοί... με την προπαγάνδα της κυριάρχησε ιδεολογικά και γιαυτό φτάσαμε σ' αυτό το κατάντημα"

https://www.youtube.com/watch?v=MO2A_7nisXo
                      http://dexiextrem.blogspot.gr/2016/10/h.html

Ιδού λοιπόν οι αποδείξεις. Ιδού η αλήθεια. Αυτά τα λέγατε 20 χρόνια πριν τον εμφύλιο. Και όταν οι συνθήκες, σας το επέτρεψαν τα κάνατε πράξη:

εδώ η αρχή του άρθρου

και πάμε στο σημείο που έχει το ενδιαφέρον:

"...αν θα μας αναγκάσει η πλουτοκρατία να φορέσουμε τα χακί, για ένα καινούργιο πόλεμο, τότε θα γυρίσουμε τα όπλα εναντίον της. Θα κηρύξουμε τον ένοπλο εμφύλιο πόλεμο.... ......Και η εξουσία θα παρθεί έπειτα από αγώνες πεζοδρομίων, έπειτα από εμφύλιον πόλεμον"

Έχετε διαστρεβλώσει όλη την ιστορία, αλλά οι αποδείξεις υπάρχουν.

Πηγή: ΚΚΕ Επίσημα Κείμενα 1ος τόμος
                      https://www.politeianet.gr/books/978...s-tomos-136428

Και όπως έχω ξαναγράψει το πρόβλημα είναι ότι τελικά είστε ακόμα αμετανόητοι.

Τα ίδια λέτε και σήμερα με διαφορετικά λόγια (ανεβάζω πάλι τη σημερινή θέση σας):

"Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας.

πηγή:http://www.kke.gr/taytothta/ )
                      Last edited by gakhun; 05/03/2017, 09:19 AM.

Comment

• Εύγε για τις αναρτήσεις και τα σχόλια κε gakhun.

Πω πω τι μαθαίνουμε! Να αρνηθούν να πολεμήσουν αν η χώρα εμπλακεί σε πόλεμο Δεν αναγνωρίζουν την πατρίδα και την κυβέρνησή της, την ονομάζουν "πλουτοκρατία", καλούν σε λιποταξία και όχι μόνο αυτό αλλά καλούν τους κομμουνιστές να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο!

το ίδιο κάνανε και το 40 οπως επίσης μας αποεδειξε με πλήθος ντοκουμέντα του ίδιοθ του ΚΚΕ ο gakhun. Καλούσαν σε σαμποτάζ του πολέμου για να διακοπεί η τροφοδοσία του στρατού μας στο μέτωπο!

αν οι κομουνιστές θεωρούν δικαίωμα να καλούν σε λιποταξία, σαμποτάζ και εμφύλιο πόλεμο όταν μάλιστα η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, μπορεί να το λένε λαϊκή αντίσταση αλλά η πατρίδα και όλοι οι υπόλοιποι το λένε εσχάτη προδοσία.

Αυτά τα λέμε τώρα στα ιστορικά για να θυμόμαστε την προδοτική ιστορία του ΚΚΕ. Επειδή στα ξεμπροστιάσματα ο Μαμούθ με κατηγόρησε ότι συντηρώ εμφυλιοπολεμικό κλίμα, να διευκρινίσω πάλι, ότι ευτυχώς σήμερα τέτοιοι κίνδυνοι δεν υπάρχουν. Το ΚΚΕ εχει μεταλλαχθεί σε ήπιο απολιθωμένο σταλινικό κόμμα με ξύλινο λεξιλόγιο 5-6 λέξεων, ευτυχώς κραζει και αυτό τον Σύριζα (αν και πολλοί, του ΚΚΕ θα τον ψηφίζουν, δεν ξέρω πόσοι αλλά πολλοί...... ).

Το σημερινό ΚΚΕ δηλαδή ΔΕΝ αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία. Είναι κάτι σα μαμούθ χωρίς χαυλιόδοντες

Comment

• Originally posted by gakhun View Post
                          Παρατηρώ ότι προσπαθούμε να εφαρμόζουμε τις σοβιετικές μεθόδους της προπαγάνδας και της διαστρέβλωσης, αλλά με με απόλυτη αποτυχία.

Έχω μαυρίσει το κείμενο μου , όπως το παρέθεσες εσύ και το αναρτώ πάλι, όπως το είχα γράψει με τη διαφορά ότι τονίζω δύο σημεία που ίσως ( ; )δεν παρατήρησες και μία παραπομπή που ξέχασες ( ; ) να βάλεις:

Ολόκληρη η ανάρτησή μου εδώ:#809

Τι έχεις ξεχάσει (; βάζω ερωτηματικό ) από την ανάρτησή μου; Μία παραπομπή.
                          Αυτή:http://www.protagon.gr/epikairotita/...io-20848000000

Τι λέει αυτό το άρθρο της Αρβελέρ, που την μνημονεύει το άγνωστης πηγής (ως συνήθως) άρθρο που ανέβασες στην ανάρτησή σου #815:

"Επεκτάθηκα στο πρόβλημα του ονόματος, όχι μόνο για να εξηγήσω γιατί οι Διαμαρτυρόμενοι-Προτεστάντες βυζαντινολόγοι, μέχρι χθες ακόμη, ονόμαζαν το Βυζάντιο Ανατολική Ρωμαϊκή ή Ύστερη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, αλλά και για να σημειώσω..."

Ακόμα να το καταλάβεις;;;

Θα στο πιο πιο απλά. Μου κάνεις "μάθημα", λέγοντας μου ότι ο όρος Βυζαντινή αυτοκρατορία είναι μετέπειτα επινόηση (κάτι που προφανώς γνωρίζω , όπως πιστεύω ότι το γνωρίζουν όσοι έχουν διαβάσει έστω και λίγο την ιστορία της αυτοκρατορίας ), αποκαλώντας όμως την αυτοκρατορία με μία ακόμα επινόηση :"Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία"... και η πλάκα είναι ότι ανεβάζεις το άνευ πηγής άρθρο
                          #815, που όμως λέει το πραγματικό γεγονός, ότι δηλαδή από τους ίδιους η αυτοκρατορία ονομαζόταν Ρωμαϊκή ή Ρωμανία και όχι Ανατολική (με το Α κεφαλαίο που δείχνει όνομα και όχι γεωγραφικό προσδιορισμό).

Μήπως θες να το διαβάσεις και από την wikipedia που σου αρέσει (είναι από την αγγλική έκδοση):

Both "Byzantine Empire" and "Eastern Roman Empire" are historiographical terms created after the end of the realm; its citizens continued to refer to their empire as the Roman Empire (Greek: Βασιλεία τῶν Ῥωμαίων, tr. Basileia tτn Rhōmaiōn; Latin: Imperium Romanum),[2] or Romania (Ῥωμανία), and to themselves as "Romans".[3]

πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_Empire

...και το συνεχίζεις και στην επόμενη σου ανάρτηση #817

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο, εκτός του ότι σίγουρα "Ανατολικορωμαίε" δεν φώναζαν ο ένας τον άλλον...
                          11/01/2017

Comment

Κατάλαβα... Εντάξει, θα σε αφήσω να ηρεμήσεις σήμερα. Πέσανε πολλές μαζί, λογικό είναι...

Comment

Να και μιά άλλη άποψη του τι εστί κομμουνισμός:

Μόσχα 1991 με την πτώση του κομμουνισμού: Από τις μεγαλύτερες ιστορικά καταγεγραμμένες συναυλίες στον κόσμο, που οργάνωσε η Warner Bros, δωρεάν χωρίς εισιτήριο: Η συναυλία "Monsters of Rock" των AC/DC και Metallica στην Μόσχα, με επίσημα καταγεγραμμένα 1.600.000 άτομα, πολλές αναφορές και συνεντεύξεις μιλάνε για έως και διπλάσιο νούμερο . Δείτε το video και δείτε τη λαοθαλασσα και τα πρόσωπα των νέων ανθρώπων να απολαμβάνουν αυτό το απλό και θεμελιώδες που μέχρι τότε ους είχαν στερήσει. Να δουν και να ακούσουν ζωντανά σε μιά συναυλία κορυφαία ροκ συγκροτήματα. Και ας μου πεί κανένας Μαμούθ η Βροντόσαυρος κάτι για αυτό.

1.600.000 οπορτουνιστές,ρεφορμιστές, προδότες,χαφιέδες ,δωσίλογοι,εκπαιδευμένοι στο Λάνγκλεϊ ή πράκτορες της CIA, πράκτορες του State Department, αντικομμουνιστές, προβοκάτορες, φασίστες , ιμπεριαλοφασίστες, αμερικανόδουλοι κτλ κτλ

Comment

• Originally posted by gakhun View Post
                                1.600.000 οπορτουνιστές,ρεφορμιστές, προδότες,χαφιέδες ,δωσίλογοι,εκπαιδευμένοι στο Λάνγκλεϊ ή πράκτορες της CIA, πράκτορες του State Department, αντικομμουνιστές, προβοκάτορες, φασίστες , ιμπεριαλοφασίστες, αμερικανόδουλοι κτλ κτλ

Aυτό με τη συναυλία το προσπέρασε η κοννουνιστική διεθνής του φόρουμ με ελαφρά πηδηματάκια.

Comment

Working...
                                X