Ανακοίνωση

Collapse

Καλώσορίσατε στο νέο μας φόρουμ!

Αναβαθμιστήκαμε ξανά με νέα πλατφόρμα με σημαντικά περισσότερες δυνατότητες.Διορθώνουμε τα όποια προβλήματα εμφανίζονται με στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη.Καλή συνέχεια σε όλους μας!
See more
See less

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2013-2014

Collapse
X
 • Φίλτρα
 • Ώρα
 • Show
Clear All
new posts

 • #76
  ωραια, ωραια!

  Σχολιασμός


  • #77
   Από την 1η σελίδα του snowreport:
   Χ.Κ. Παρνασσού: Ενάρξη λειτουργίας 15 Δεκεμβρίου. Τα νέα έργα των δύο αναβατήρων που ενώνουν το πάρκιν 1850 με τη κορυφή του Βάκχου με ενδιάμεσο σταθμό τα Κελάρια 1950 (δείτε φωτό αριστερά) βρίσκονται στo τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. 8θέσια καμπίνα γίνεται η παλιά τηλεκαμπίνα και συνδυασμός 6θέσιας καρέκλας ή 8θέσιας καμπίνας, στο ίδιο συρματόσχοινο, γίνεται ο παλιός τριθέσιος Βάκχος. Στο 1750 θα υπάρχουν δύο εισόδοι επιλογής ανάβασης, μια για το 1950 και η άλλη κατευθείαν για την κορυφή. Στο 1950 ο χιονοδρόμος θα μπορεί να επιλέξει ή να ανέβει με τα σκι/snowboard μέσω της 6θεσιας καρέκλας ή πεζός με την 8θέσια καμπίνα. 2400 άτομα την ώρα είναι ο νέος ρυθμός ανάβασης, διπλάσιος από πριν, με ταχύτητα 5μ το δευτερόλεπτο. Επιπλέον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντων χώρων και η διάνοιξη και διάστρωση των χιονοδρομικών πεδίων. Ο τιμοκατάλογος αναμένεται να παραμένει ο ίδος όπως πέρυσι.
   Και μια φωτό:
   parnassoserga.jpg

   Σχολιασμός


   • #78
    Η τελευταία πρόταση από όλο το κείμενο πιστεύω πως ενδιαφέρει πολύ κόσμο..
    Beati Paoli.........

    Σχολιασμός


    • #79


     Panos Vatikiotissnowreport.gr


     17 ώρες ·
     Εδώ έχουμε σημερινές φωτογραφίες από το Χ.Κ. Παρνασσού στη θέση Κελάρια. Η νέα 8θέσια καμπίνα, η βάση στο 1750, το μικρό σαλέ στα 2250 στο πλατώ του Προφήτη Ηλία όπου τοπικά θα λειτουργεί συρόμενος για αρχάριους με σχολές σκι και η μονάδα στη κορυφή Βάκχου. Το κόκκινο τμήμα της Αφροδίτης και του Βάκχου έχει ήδη διαπλατυνθεί και ομαλοποιηθεί. Αν κάποιος κατέβει από Βάκχο και Αφροδίτη, έχει περίπου 2,5 χιλ πίστας με 5-6 λεπτά χρόνο ανάβασης.

     Το λιφτάκι για αρχαρίους πίσω από το πλατώ του Προφήτη Ηλία στη κορυφή του Βάκχου. Είμαστε σε ένα υψόμετρο 2250 μέτρων και σε αυτό το υψόμετρο μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε χιονοδρόμος ή αρχάριος ή ΑΜΕΑ για να κάνει τα πρώτα βήματα του στο σκι ή στο snowboard. Είναι ένα σημείο που θα έχει πάντοτε χιόνι ακόμα και στις δύσκολες εποχές. Εκτιμάται ότι το πλατώ του Προφήτη Ηλία θα γεμίζει από κόσμο τις ηλιόλουστες μέρες. Η θέα είναι απερίγραπτη. Εδω βλέπετε την κορυφή του Παρνάσσου, τη Λιάκουρα 2457 μ. και δεξιά το απότομο τμήμα του Γεροντόβραχου 2367 μ.. Ο Γιώργος Κλαουδάτος θα ξεκινάει από εδώ ορειβατικές εξορμήσεις στις γύρω κορυφές.

     Το εσωτερικό του "διαστημόπλοιου" στη κορυφή του Βάκχου λειτουργεί σαν θερμοκήπιο. Δεν τιθέται πια θέμα παγοποίησης παρά μόνο πάνω στους πυλώνες. Εκτιμάται ότι η αποπαγοποίηση θα γίνεται σε λίγα λεπτά.

     Η διαπλάντυση της Αφρόδιτης στο κόκκινο τμήμα.. υπάρχει αρκετός χώρος τώρα για πολλούς χιονοδρόμους και αν θυμάστε πριν η πίστα μπάταρε. Τώρα είναι οριζόντια.
     Ο ενδιάμεσος σταθμός στα 1950 από πιο κοντά. Η φιλοσοφία είναι ότι όλα είναι ανοικτά, με το που αποβίβαζεσαι από την καμπίνα βλέπεις κατευθείαν το βουνό. Δεν υπάρχουν σκάλες όπως πριν όλα είναι στο επίπεδο του εδάφους και ετσι διευκολύνεται και η διακίνηση των ανθρώπων με εδικές ανάγκες. Η καμπίνα μπορεί να μετάφερει και αναπηρικό καροτσάκι. Υπάρχει υπόγειο τούνελ για οποίον θέλει να μεταβεί στο σαλέ. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη πράξη.

     Σχολιασμός


     • #80
      Πάντως επειδή υπάρχει πολύ πανηγυρικό κλίμα για τα έργα τα οποία ελπίζω πραγματικα να τελειώσουν άρτια στο χρόνο τους θέλω να τονίσω ότι ελπίζω να υπάρχει και αντίστοιχη προσοχή και συντήρηση σε μικρότερης κλίμακας, πλην όμως σημαντικά θέματα, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του χιονοδρομικού. Ένα θέμα που κατεξοχήν έρχεται στο μυαλό μου και το οποίο ακούω πολύ συχνά είναι η συντήρηση ΜΕΣΑ στη μέρα των πιστών με τα μηχανήματα. ΟΛΟΙ εμείς που κανουμε snowboard αντιμετωπίζουμε ΠΑΝΤΑ τις πίστες του Παρνασσού να είναι γεμάτες λοφάκια και λακκούβες (ιδίως σε μέρες με κόσμο) κάτι που είναι και δυσάρεστο αλλά και βασικά επικίνδυνο. Όσες φορές έχω ρωτήσει οι διάφοροι υπέυθυνοι και μη επικαλούνται το κόστος και τα περιορισμένα μηχανήματα. Ελπίζω πραγματικά να μην συνεχίσει να είναι έτσι και φέτος.. Δεν θα ταιριάζει καθόλου με τα όσα ανεβαίνουν εδώ..
      'Mimicry returned as menacing mockery'
      H. Bhabha.

      Σχολιασμός


      • #81
       Πηγη: http://thespot.gr/snow/news/new-lifts-parnassos

       Οι φίλοι μας ανέβηκαν μια βόλτα Παρνασσό και μας παρουσιάζουν σε αυτό το βίντεο το νέο lift που έχει κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει αυτόν το χειμώνα εκεί!

       Λίγος καιρός έμεινε πριν τα πρώτα χιόνια και το βουνό δείχνει να είναι πιο εξοπλισμένο απο ποτέ. Για να δούμε λοιπόν τι έχει να μας δώσει αυτός ο χειμώνας που πλησιάζει. Enjoy!

       ΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ..ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ..!!

       Σχολιασμός


       • #82
        Καινουργίλα....
        Beati Paoli.........

        Σχολιασμός


        • #83
         Άντε με το καλό να τον χαρούμε όλοι όσο περισσότερο γίνετε

         +++
         Η παρθενική βόλτα του νέου αναβατήρα είναι πλέον γεγονός! ... http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG795
         +++
         Last edited by ecm; 21-10-14, 19:24.

         Σχολιασμός


         • #84

          Σχολιασμός

          Working...
          X