PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέρος 4οΣελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11

panicline
22-03-13, 12:15
Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι μερικοί,αλλα το αρχικό σχέδιο της τρόικα που ψηφίστηκε στη eurogroup δεν συζητιέται πλέον,απορρίφθηκε απο ολους.Αυτό γιατι κάποιοι επιμένατε οτι,οτι και να γινει θα εφαρμωστει..Πανε γι`άλλα τώρα.Ποια θα είναι αυτά τα άλλα; Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι θα αποφασιστεί.Οι μονοδρομοι μας τελείωσαν,υπάρχουν αρκετοί δρόμοι άλλοι καλοί άλλοι κακοί.Επίσης,τα `plan a` και `plan b` ειναι της κυπριακής κυβέρνησης που όμως δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλη.Εχτές π.χ ο πρόερδος της Βουλής της Κύπρου (ΔΗΚΚΟ) είπε οτι θα βρεθεί λύση εκτός τρόικα,όσο επώδυνη κι αν είναι αυτή...Να δούμε λοιπόν τι θα γίνει και να μην βγάζουμε συμπεράσματα εκ των προταίρων.

Πάντως αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε μια διαπραγμάτευση,κάτι που δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

MageSnow
22-03-13, 12:31
Προς gregery και gordona red vasia πείτε μας που βρισκόμαστε τώρα από τότε που πρωτομπήκαμε στο μνημόνιο το 2010 και μέχρι τώρα μετά από τόσα μνημόνια μεσοπρόθεσμα που υπογράψαμε που είμαστε τώρα;; Για αυτό πείτε μας λίγο το ποσοστό ανεργίας, το ποσοστό ύφεσης, πόσο έπεσε η κατανάλωση στην αγορά, τους δείκτες ρευστότητας στην αγορά, τους δείκτες αυτοκτονιών, πόσο ποσοστό από το εισόδημα χάθηκε για τον καθένα μας, τους δείκτες με τα επίπεδα φτώχειας στην χώρα μας, τα ποσοστά από τα κουρέματα που υποστήκαμε σε μισθούς και συντάξεις, το ποσοστό φόρου ανά φυσικό πρόσωπο και το ποσοστό φόρου στην ευρωπαϊκή ζώνη και πόσο ανέβηκε αυτό το ποσοστό από το 2010 μέχρι και τώρα, τον αριθμό επιχειρήσεων που κλείσανε στην Ελλάδα, των αριθμό επιχειρήσεων που φύγανε από την Ελλάδα, τον αριθμό του χρέους που χρωστάνε οι ιδιώτες προς το δημόσιο, τον αριθμό χρέους που χρωστάει το δημόσιο προς τους ιδιώτες, τον αριθμό του χρέους που χρωστάνε οι ιδιώτες προς τις τράπεζες και κάτι τελευταίο που τόσα χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι μετά από τόσο μεγάλο πετσόκομμα μισθών συντάξεων αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων χαράτσια για να δημιουργήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα βγήκε πανηγυρικά ο Στουρνάρας και μας ενημέρωσε ότι επιτέλους αποκτήσαμε πρωτογενές πλεόνασμα αλλά είναι πραγματικό το πρωτογενές πλεόνασμα ή είναι πλασματικό;; Για να δούμε τι λέει ο φίλος ο Θάνος Τζημερος στην προσωπικό του προφίλ στο facebook http://www.facebook.com/thanos.tzimeros?fref=ts περί του πρώτου πλεονάσματος που πέτυχε η κυβέρνηση που με το τόσο πάθος τον υποστηρίξατε στις δύο τελευταίες εκλογές αναπαραγάγει ένα άρθρο του Γιώργου Κράλογλου με ημερομηνία 15 Μαρτίου
"""

"Φως" στο τούνελ...

Του Γιώργου Κράλογλου

Χρωστάνε 8 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις, πάνω από 300 εκατ. ευρώ σε επιστροφές φόρων, πάγωσαν 400 εκατ. ευρώ πληρωμές από δημόσιες επενδύσεις και μιλάνε για το πρώτο πλεόνασμα... Αυτός είναι ο άρτος... του κράτους - μπαταχτσή. Και το θέαμα για τους ιθαγενείς οι σφαλιάρες του Κασιδιάρη και η λίστα Λαγκάρντ.

Την ίδια στιγμή βαφτίζουν «κινητικότητα» τις ...απολύσεις των κρατικών υπαλλήλων για να μην χτυπάει άσκημα στα αυτιά... Χαρακτηρίζουν επίορκους τους απατεώνες και τους κρύβουν από εδώ και από εκεί για να μειώσουν το νούμερο των 10.000 που έχει εντοπίσει ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας.

Και με θρασύτητα που θα ζήλευε και ο καραγκιόζης και ο Ναστραντίν Χότζας βρίσκουν πλεόνασμα 350 εκατ. ευρώ.

Για να αποφύγουμε, μάλιστα, να το πολυσυζητήσουμε και να το ψάξουμε μας αποσπούν την προσοχή (έτσι νομίζουν) με την ασυλία Κασιδιάρη και τις γελοιότητες των βουλευτών που δεν κατάλαβαν αν ψήφισαν στην Βουλή ή στον ποδοσφαιρικό σύλλογο της γειτονιάς τους.

Αυτός ο θίασος έχει το θράσος να ασελγεί επί του 1.500.000 ανέργων, παίζοντας με την δυστυχία τους, πλασάροντας προγράμματα που και αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Από το ΕΣΠΑ που μαζεύονται ήδη κουτσοί, στραβοί... και οι άσχετοι όλου του κόσμου νομίζοντας ότι πρόκειται να αρχίσει καινούργιο πάρτι ρεμούλας με Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις, επιδότηση ανέργων, επιδότηση εργαζομένων, με δρόμους και γεφύρια, με μικρομεσαίους, εμπόρους, νέους επιχειρηματίες και κάθε πικραμένο.

Όποιος περιμένει από το κράτος - μπαταχτσή να του δώσει λεφτά από το ΕΣΠΑ είναι κάτι παραπάνω από τους ηλίθιους που εμπιστεύτηκαν το κράτος και μπήκαν στα φωτοβολταϊκά, στην παραγωγή βιομάζας, στις ανεμογεννήτριες και γενικά στην ενέργεια.

Είναι περισσότερο από ηλίθιος αν δεν καταλαβαίνει ότι στο πάγωμα των 400 εκατ. ευρώ των δημοσίων επενδύσεων που αποφασίσθηκε για το 2013 περιλαμβάνονται και οι υποχρεώσεις του κράτους για πληρωμές προγραμμάτων ΕΣΠΑ!!!

Είτε μας αρέσει (ιδεολογικά) είτε όχι σ΄ αυτήν την χώρα οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν για θέσεις εργασίας είναι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ακόμη και σε πείσμα εκείνων που δεν άντεξαν το χάλι της οικονομικής μας πολιτικής και μετανάστευσαν.

Τι θα συμβεί όμως όταν και τα τελευταία συγκροτήματα που απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα αρχίζουν σιγά-σιγά να φεύγουν με διάφορα προσχήματα;

Προσωπικά δεν πιστεύω ούτε τις διαβεβαιώσεις των τελευταίων ιδιωτικών ομίλων της χώρας όπως ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ο όμιλος ΤΙΤΑΝ ότι δεν είναι στα σχέδιά τους η μετανάστευση. Δέχομαι ασφαλώς, λόγω της σοβαρότητας τους, αυτά που επισήμως λένε αλλά (εύχομαι να διαψευσθώ) δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα. Και δεν συμμερίζομαι τις σημερινές «εγγυήσεις» τους για το αύριο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Σήμερα στην χώρα και την οικονομία μας αν για κάποιο λόγο δεν επικεντρωθούν επενδυτικά ενδιαφέροντα με ταχύτητα και δύναμη λέιζερ αποκλείεται να δούμε προκοπή.

Τα σχέδια που έχουν ακουστεί και πολυδιαφημίζονται συνδέονται απόλυτα με μια άλλη πολιτική αντίληψη για την οικονομία στην οποία η αποκρατικοποίηση πρέπει να τρέξει με ταχύτητα φωτός...

Για να γίνει αυτό το επενδυτικό σοκ που επιβάλλεται εκ των πραγμάτων πρέπει να προηγηθεί πολιτική βούληση που θα εκφραστεί με σχεδιασμό προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις που δεν έγινε ποτέ στον τόπο από τις κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Σχεδιασμός όμως με κεντρικό άξονα το γενναίο άνοιγμα της αγοράς και την πραγματική απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων που δεν είναι άλλες από τους Έλληνες και ξένους επενδυτές και κυρίως τα πολυεθνικά συγκροτήματα.

Όμως κανένα κόμμα από αυτά που κυβερνούν τώρα τον τόπο και αυτά που φιλοδοξούν να το κυβερνήσουν δεν πρόκειται να φτιάξει επενδυτικό σχέδιο και να εφαρμόσει επενδυτική πολιτική που να προκαλέσει αίσθηση.

Ποιοι είναι οι λόγοι.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε κάθε μορφή βηματισμού προς τον φιλελεύθερο χώρο και έχει ήδη εμπλακεί στην παρασκηνιακή φαυλότητα των διαφόρων «φυλών» που την συνθέτουν. Επειδή αποκλείεται η αυτοδυναμία της είναι αδύνατον να απαγκιστρωθεί από τις αριστερές της πτέρυγες στις οποίες άρχισε να κάνει «πλάκα» και ο κ. Αλέξης Τσίπρας, μέσω των αστειοτήτων του προς τους Καραμανλικούς.

Ποιος επενδυτής είναι δυνατόν να εμπιστευθεί αναπτυξιακό σχέδιο του κ. Σαμαρά όταν η κυβέρνησή του δεν τολμάει να πουλήσει ούτε τις χωματερές...

Στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αναζητείται «θαύμα διάσωσης» για να μπορούν έστω και να προσκολληθούν στην επόμενη κυβέρνηση. Σκεφτείτε λοιπόν αν τα κόμματα αυτά είναι σε θέση να εγγυηθούν αναπτυξιακή πολιτική που θα δίνει κίνητρα σε ιδιώτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς και δεν πρόκειται να κάνει τίποτε από αυτά που λέει αν γίνει κυβέρνηση εκτός από (τα κατά ανάγκη) λαϊκίστικα μέτρα της αρχής που και αυτά θα εφαρμοστούν μισερά.

Μέχρι να γίνει κόμμα εκσυγχρονισμού και στήριξης της ιδιωτικής οικονομίας (που θα γίνει οπωσδήποτε) οι σημερινοί άνεργοι θα φτάσουν στα όρια συνταξιοδότησης...

Αλλά τότε ούτε την σύνταξή τους δεν θα μπορεί να εγγυηθεί.

Ας ξεχάσουμε λοιπόν το τούνελ και ας μείνουμε στην γνωστή μας «δημιουργική λογιστική» που μας έβαλε στο ευρώ και θα μας βγάλει και από την κρίση...
""""""

Vox_Balenae
22-03-13, 12:54
Ο ερασιτεχνισμός ήταν βασικά εκ μέρους της ΕΕ και ΕΚΤ, βλέπε βασικά Γερμανία.
Η θέση αυτή είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την άποψη διακεκριμένου Γερμανού οικονομολόγου (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=351042):

Κατά την άποψή μου, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει καμία συνταγή ή στρατηγική, αλλά δρα με βάση τις εξελίξεις από τη μία ημέρα στην άλλη. Η κυβέρνηση βρίσκεται κάτω από ισχυρή πίεση τόσο από τους ψηφοφόρους όσο και από τις τράπεζες. Οι Γερμανοί ψηφοφόροι θα προτιμούσαν την έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο γερμανικό μάρκο, καθώς αντιπαθούν έντονα τις διασώσεις. Αντίθετα, οι τράπεζες θέλουν να αποφύγουν τις απώλειες και θέλουν να βγάλουν χρήματα με το παιχνίδι του χρέους. Απαιτούν διαρκώς διασώσεις. Η κυβέρνησή μας ελίσσεται μεταξύ αυτών των δύο πόλων.

Αυτό εξηγεί και την ενίοτε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης στα συγκεκριμένα ζητήματα.

yakutia
22-03-13, 13:31
Η θέση αυτή είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την άποψη διακεκριμένου Γερμανού οικονομολόγου (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=351042):

Κατά την άποψή μου, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει καμία συνταγή ή στρατηγική, αλλά δρα με βάση τις εξελίξεις από τη μία ημέρα στην άλλη. Η κυβέρνηση βρίσκεται κάτω από ισχυρή πίεση τόσο από τους ψηφοφόρους όσο και από τις τράπεζες. Οι Γερμανοί ψηφοφόροι θα προτιμούσαν την έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο γερμανικό μάρκο, καθώς αντιπαθούν έντονα τις διασώσεις. Αντίθετα, οι τράπεζες θέλουν να αποφύγουν τις απώλειες και θέλουν να βγάλουν χρήματα με το παιχνίδι του χρέους. Απαιτούν διαρκώς διασώσεις. Η κυβέρνησή μας ελίσσεται μεταξύ αυτών των δύο πόλων.

Αυτό εξηγεί και την ενίοτε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης στα συγκεκριμένα ζητήματα.


Είναι θέμα κοινού νού να καταλάβει κανείς ότι η Μέρκελ δεν είναι ο σουλτάνος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ;) αλλά ένας πολιτικός ηγέτης που οι κινήσεις του υπαγορεύονται κατ αρχήν από το γεγονός ότι σήμερα είναι και αύριο δεν είναι (αν δεν την ξαναψηφίσουν). Για αυτό κοινή γνώμη και ΜΜΕ και όσα συμφέροντα υποκινούν τα ΜΜΕ και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη μετράει σοβαρά στις επιλογές της. παίζει βέβαια ρόλο και το πολιτικό DNA, π.χ. της Μέρκελ το ανατολικογερμανικό - απολυταρχικό όπως στον Τσίπρα το συνδικαλιστικό-δημοσιοϋπαλληλικό ;) , στην Παπαρήγα το σταλινικό σε ταριχευμένη μορφή (αναλλοίωτη στο χρόνο) και στους ΑΝΕΛ το παρανοϊκό. Όλα αυτά είναι προφανή και τα έχει αντοληφθεί ολος ο κόσμος εκτός από τους πανέξυπνους Ελληνάρες που τα αποδίδουν όλα σε προσχεδιασμένη συνωμοσία καταστροφής της περήφανης Ελλάδας μας και των λαών του Νότου. Με σκοπό να μας πάρουν τα νησιά μας, τα πλούτη μας, τα πετρέλαια και τα αέριά μας . Αυτή η θέση ξεκινάει απαλά με τη στάση των "αριστερών" κομμάτων, ενισχύεται με λέσχες Μπίλντερμπεργκ, Εβραίους, Ρώσους και Τούρκους και αποθεώνεται με τους αεροψεκασμούς :cool:

storm
22-03-13, 13:38
Η θέση αυτή είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την άποψη διακεκριμένου Γερμανού οικονομολόγου (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=351042):

Αντίθετα, οι τράπεζες θέλουν να αποφύγουν τις απώλειες και θέλουν να βγάλουν χρήματα με το παιχνίδι του χρέους. Πέρα των δικών του, τεραστίων διαστάσεων, λαθών και τακτικής του ευρύτερου Ευρωπαϊκού Νότου, πληρώνει επιπλέον, αυτό ακριβώς: την επιθυμία συγκεκριμένων οικονομικών κύκλων (κυρίως της Γερμανίας), να εκμεταλλευτεί την κρίση για περαιτέρω κέρδη κι άλλα οφέλη. Με άλλα λόγια, δεν τους συμφέρει η πραγματική ανάπτυξη του Νότου, δεν την επιδιώκουν, το αντίθετο, δεδομένου ότι θα κερδίσουν περισσότερα...
Το να βρίσκεσαι λοιπόν, σε χώρα του Νότου και να χειροκροτάς τη γερμανική πολιτική εις βάρος σου,ε, είτε ανήκει στη σφαίρα της ψυχιατρικής, είτε υπάρχουν άλλου είδους συμφέροντα...

storm
22-03-13, 13:50
Είναι θέμα κοινού νού να καταλάβει κανείς ότι η Μέρκελ δεν είναι ο σουλτάνος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ;) αλλά ένας πολιτικός ηγέτης που οι κινήσεις του υπαγορεύονται κατ αρχήν από το γεγονός ότι σήμερα είναι και αύριο δεν είναι (αν δεν την ξαναψηφίσουν).
Δεν παύει όμως να ηγείται, της ισχυρότερης (και με διαφορά) χώρας της Ε.Ε. με συνέπεια, οι αποφάσεις της (ως αποτέλεσμα διαφόρων παραμέτρων) να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό, τις αποφάσεις διαφόρων οργάνων της Ε.Ε. και όχι μόνο...Όλα αυτά είναι προφανή και τα έχει αντοληφθεί ολος ο κόσμος εκτός από τους πανέξυπνους Ελληνάρες που τα αποδίδουν όλα σε προσχεδιασμένη συνωμοσία καταστροφής της περήφανης Ελλάδας μας και των λαών του Νότου. Με σκοπό να μας πάρουν τα νησιά μας, τα πλούτη μας, τα πετρέλαια και τα αέριά μας . Αυτή η θέση ξεκινάει απαλά με τη στάση των "αριστερών" κομμάτων, ενισχύεται με λέσχες Μπίλντερμπεργκ, Εβραίους, Ρώσους και Τούρκους και αποθεώνεται με τους αεροψεκασμούς :cool:Εντάξει, πέρα απ'την πλάκα, αμφιβάλλεις ότι πλούσια κοιτάσματα (όπου αυτά ανακαλυφθούν στον πλανήτη) δε διαμορφώνουν και δεν επηρεάζουν καθόλου την άσκηση εξωτερικής πολιτικής των ισχυρών χωρών;;;;;;;
Η ενεργειακή πολιτική, έχει ιδιάζουσα και βαρύνουσα σημασία ανέκαθεν, κι επιπλέον, γίνεται ακόμη πιο ενεργητική όταν τυχόν επαρκή κοιτάσματα βρεθούν σε χώρες μειωμένης δυναμικής...

Vox_Balenae
22-03-13, 16:08
Πέρα των δικών του, τεραστίων διαστάσεων, λαθών και τακτικής του ευρύτερου Ευρωπαϊκού Νότου, πληρώνει επιπλέον, αυτό ακριβώς: την επιθυμία συγκεκριμένων οικονομικών κύκλων (κυρίως της Γερμανίας), να εκμεταλλευτεί την κρίση για περαιτέρω κέρδη κι άλλα οφέλη.

Ακριβώς. Το γνωμικό "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" αποτελεί γενική και διαχρονική αρχή. Γιατί η περίπτωση της κρίσης, πεδίον κερδοφορίας λαμπρόν, να αποτελέσει εξαίρεση;

skier
22-03-13, 17:17
Αναλύσεις, ξανά αναλύσεις, κόντρα αναλύσεις κλπ. Τελικά ρε παληκάρια... τι προτείνετε θα μας πείτε; Αν αύριο ήσασταν πρωθυπουργοί και σας έβαζε η Μέρκελ και ο Σόιμπλε στα μούτρα ένα μνημόνιο και σας έλεγε υπογράψτε αλλιώς χρεωκοπία τι θα κάνατε;

Οι Κύπριοι είπαν να δοκιμάσουν το όχι και πήραν το τρίτο το μακρύτερο. Απόψε θα αποδεχτούν σχέδιο με όρους χειρότερους από αυτούς που τους πρότειναν πριν από μια εβδομάδα.

Στα λόγια κι εγώ ωραία μπορώ να τα πω, χρεωκοπία, ξεκινάμε με τις δικές μας δυνάμεις και λοιπές φανφαρολογίες. Το θέμα είναι η πραγματικότητα που είναι σκληρή και αδυσώπητη. Και αποδεικνύεται περίτρανα στην Κύπρο, όπου ακόμα και ο ίδιος ο Χριστόφιας με δάκρυα στα μάτια κάλεσε την τρόικα για να σώσει τη χώρα του.

gordonas
22-03-13, 18:17
Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι μερικοί,αλλα το αρχικό σχέδιο της τρόικα που ψηφίστηκε στη eurogroup δεν συζητιέται πλέον,απορρίφθηκε απο ολους.Αυτό γιατι κάποιοι επιμένατε οτι,οτι και να γινει θα εφαρμωστει..Πανε γι`άλλα τώρα.Ποια θα είναι αυτά τα άλλα; Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι θα αποφασιστεί.Οι μονοδρομοι μας τελείωσαν,υπάρχουν αρκετοί δρόμοι άλλοι καλοί άλλοι κακοί.Επίσης,τα `plan a` και `plan b` ειναι της κυπριακής κυβέρνησης που όμως δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλη.Εχτές π.χ ο πρόερδος της Βουλής της Κύπρου (ΔΗΚΚΟ) είπε οτι θα βρεθεί λύση εκτός τρόικα,όσο επώδυνη κι αν είναι αυτή...Να δούμε λοιπόν τι θα γίνει και να μην βγάζουμε συμπεράσματα εκ των προταίρων.

Πάντως αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε μια διαπραγμάτευση,κάτι που δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Πανικ έχεις γίνει χειρότερος και από τους κομμουνιστές. Η Ε.Ε. δεν κάνει βήμα πίσω, οι Κύπριοι έχουν κάνει μεταβολή και ήδη έχουν αρχίσει να μετράνε "ΝΑΙ". Η εκκαθάριση της Λαικής ήδη είναι σαφώς χειρότερη λύση από αυτή της Τρόικας. Το στραπάτσο του ΣΥΡΙΖΑ από την Κύπρο είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

Α ξέχασα. Συγχαρητήρια για την συνεργασία με τον Καμμένο. Επιτέλους τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

gordonas
22-03-13, 18:23
Μάλιστα. Όλα πήγαιναν καλά στην Ελλάδα και την Κύπρο λοιπόν αλλά μας έτυχε αυτή η περίεργη η Μέρκελ. Που πάλι ξεχνάτε ότι μαζί της είναι οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί, οι Δανοί, οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί κτλ. κτλ. Βολεύει όμως να αναφέρετε μόνο την Μέρκελ και την Γερμανία.

Όλα λοιπόν στην Ελλάδα ήταν μια χαρά ή εν πάσι περιπτώση αρκετά καλά, είχαμε τα προβληματάκια μας, μέχρι που ξύπνησε ένα πρωινό η Μέρκελ και αποφάσισε να γίνει ο δυνάστης μας. Μαζί της συμφώνησαν και οι περισσότερες χώρες του Βορρά.

Δεν είχαμε ρεκόρ χρέους στην Ελλάδα το 2009, ούτε στην Κύπρο το 2012 και διαλυμένο τραπεζικό σύστημα εδώ και 2-3 χρόνια. Αυτά τα έκαναν οι Βόρειοι τεχνηέντως. Όλα οι Βόρειοι τα έκαναν. Οι νότιοι είμαστε έξω καρδιά και μια χαρά παιδιά και στην τελική δεν έπρεπε να μας μαλώσουν τόσο πολύ. Θα μπορούσαν να κάνουν υπομονή μαζί μας μια δεκαετία ακόμα για να τα διορθώσουμε μόνοι μας τα πράγματα...

Ωχ θεέ μου...

yakutia
22-03-13, 18:25
Δεν παύει όμως να ηγείται, της ισχυρότερης (και με διαφορά) χώρας της Ε.Ε. με συνέπεια, οι αποφάσεις της (ως αποτέλεσμα διαφόρων παραμέτρων) να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό, τις αποφάσεις διαφόρων οργάνων της Ε.Ε. και όχι μόνο...


Εντάξει, πέρα απ'την πλάκα, αμφιβάλλεις ότι πλούσια κοιτάσματα (όπου αυτά ανακαλυφθούν στον πλανήτη) δε διαμορφώνουν και δεν επηρεάζουν καθόλου την άσκηση εξωτερικής πολιτικής των ισχυρών χωρών;;;;;;;
Η ενεργειακή πολιτική, έχει ιδιάζουσα και βαρύνουσα σημασία ανέκαθεν, κι επιπλέον, γίνεται ακόμη πιο ενεργητική όταν τυχόν επαρκή κοιτάσματα βρεθούν σε χώρες μειωμένης δυναμικής...

Ναι storm φυσικά έχεις δίκιο, επηρεάζουν. Και το γεγονός ότι χώρες που οι άνθρωποι πεθαίνουν απ την πείνα στην Αφρική και τους αφήνουν να σκοτώνονται στους εμφύλιους αφού τους ξεζούμισαν όταν ήταν αποικίες, που έχουν φοβερό ορυκτό πλούτο, πετρέλαια, διαμάντια κλπ. το αποδεικνεύει. παίζει και το ενεργειακό μεγάλο ρόλο αλλά αυτά μπορείς να τα διαπραγματευτείς όταν τα έχεις στο χέρι. Οχι όταν είναι ακόμα στα χαρτιά. Οταν πεινάς και δεν έχεις για να φάνε τα παιδιά σου θα πας να εξαργυρώσεις στον τοκογλύφο το ρολοι σου που φοράς όχι αυτό που ΘΑ κληρονομήσεις κάποτε..αυτό δύσκολα θα το δεχτεί.. άσε μη λέμε και μακάβρια πράγματα..:)

storm
22-03-13, 19:14
Μάλιστα. Όλα πήγαιναν καλά στην Ελλάδα και την Κύπρο λοιπόν αλλά μας έτυχε αυτή η περίεργη η Μέρκελ. Που πάλι ξεχνάτε ότι μαζί της είναι οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί, οι Δανοί, οι Σουηδοί, οι Αυστριακοί κτλ. κτλ. Βολεύει όμως να αναφέρετε μόνο την Μέρκελ και την Γερμανία.

Όλα λοιπόν στην Ελλάδα ήταν μια χαρά ή εν πάσι περιπτώση αρκετά καλά, είχαμε τα προβληματάκια μας, μέχρι που ξύπνησε ένα πρωινό η Μέρκελ και αποφάσισε να γίνει ο δυνάστης μας. Μαζί της συμφώνησαν και οι περισσότερες χώρες του Βορρά.

Δεν είχαμε ρεκόρ χρέους στην Ελλάδα το 2009, ούτε στην Κύπρο το 2012 και διαλυμένο τραπεζικό σύστημα εδώ και 2-3 χρόνια. Αυτά τα έκαναν οι Βόρειοι τεχνηέντως. Όλα οι Βόρειοι τα έκαναν. Οι νότιοι είμαστε έξω καρδιά και μια χαρά παιδιά και στην τελική δεν έπρεπε να μας μαλώσουν τόσο πολύ. Θα μπορούσαν να κάνουν υπομονή μαζί μας μια δεκαετία ακόμα για να τα διορθώσουμε μόνοι μας τα πράγματα...

Ωχ θεέ μου...Υποστήριξε κανείς ότι πριν τα μνημόνια, δούλευαν όλα ρολόι;;;;; Ότι (ειδικά στην οικονομία) πετούσαν κόκκινες, κίτρινες, γαλάζιες πεταλούδες;;;:hippie::flypig:


Άλλο αυτό κι άλλο ότι την συγκεκριμένη κατάσταση την εκμεταλλεύονται για ίδιο όφελος ορισμένοι που μάλιστα, τείνουν κι απειλητικά το δάκτυλο, για πιστή εφαρμογή όοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολων των αναπτυξιακών μέτρων που προστάζουν!!!
Από ανάπτυξη χορτάσαμε, δεν έχει τίποτα άλλο το μενού; Καταντά μονότονο!

gordonas
22-03-13, 19:16
Υποστήριξε κανείς ότι πριν τα μνημόνια, δούλευαν όλα ρολόι;;;;; Ότι (ειδικά στην οικονομία) πετούσαν κόκκινες, κίτρινες, γαλάζιες πεταλούδες;;;:hippie::flypig:


Άλλο αυτό κι άλλο ότι την συγκεκριμένη κατάσταση την εκμεταλλεύονται για ίδιο όφελος ορισμένοι που μάλιστα, τείνουν κι απειλητικά το δάκτυλο, για πιστή εφαρμογή όοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολων των αναπτυξιακών μέτρων που προστάζουν!!!
Από ανάπτυξη χορτάσαμε, δεν έχει τίποτα άλλο το μενού; Καταντά μονότονο!

Αν δεν ήταν η Μέρκελ τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση;

MountExplorer
22-03-13, 19:29
Αν δεν ήταν η Μέρκελ τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση;

Να ψηφισει τον Τσιπρα... :cool:

Κωστας.
22-03-13, 21:10
Αν δεν ήταν η Μέρκελ τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση;


Να γυριζε σε δικο της νομισμα και να ξεκινουσε παλι αγροτικη παραγωγη και υποτυπωδη οικονομια.

Αυτο επρεπε να κανει.Αλλα καθειστε να δειτε τα αποτελεσματα της Μερκελ ολοι οι γερμανουποταγεις.Καθειστε να δειτε τι σας επιφυλασσει.

yakutia
22-03-13, 21:14
Το περήφανο ΟΧΙ των Κυπρίων αδελφών που συγκλόνισε τον Τσίπρα και τοκανε σημαία καταλήγει σε μεγαλοπρεπεστατο ΝΑΙ με την ουρά στα σκέλια. Και με 16% κούρεμα καταθέσεων -που συζητάνε τώρα- για καταθέσεις άνω των 100.000. Και φυσικά με όλα τα παρελκόμενα μνημόνια, δημοσιονομικά κλπ κλπ. Ευτυχώς που οι καταθέτες έχουν στο πλευρό τους το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα που αγωνίζεται στο πλευρό των μικροκαταθετών των 100.000 € και άνω ;)

Κωστας.
22-03-13, 21:18
Σημερα ακουσα ενα πολυ καλο επιχειρημα για το οτι δηθεν ο τραπεζικος τομεας στη Κυπρο ηταν διογκωμενος σε σχεση με την οικονομια της Κυπρου κι οτι επρεπε να μαζευτει.

Με την ιδια λογικη και ο βιομηχανικος τομεας στη Γερμανια ειναι υπεραναπτυγμενος.Θα επρεπε δηλαδη η Αμερικη να παει και να τους κλεινει τις βιομηχανιες;Κι ο τουριστικος τομεας στη Ταυλανδη ειναι αναπτυγμενος;
Ο καθενας αναπτυσσει αυτο που μπορει.

storm
22-03-13, 21:18
Αν δεν ήταν η Μέρκελ τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση;Το βέβαιο είναι ότι δε θα έπρεπε να χειροκροτά όλο αγαλλίαση και ικανοποίηση για το "καλό" μνημόνιο και πόσο μας έλειψε απ'τη ζωή μας...!!!

Κωστας.
22-03-13, 21:21
Το περήφανο ΟΧΙ των Κυπρίων αδελφών που συγκλόνισε τον Τσίπρα και τοκανε σημαία καταλήγει σε μεγαλοπρεπεστατο ΝΑΙ με την ουρά στα σκέλια. Και με 16% κούρεμα καταθέσεων -που συζητάνε τώρα- για καταθέσεις άνω των 100.000. Και φυσικά με όλα τα παρελκόμενα μνημόνια, δημοσιονομικά κλπ κλπ. Ευτυχώς που οι καταθέτες έχουν στο πλευρό τους το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα που αγωνίζεται στο πλευρό των μικροκαταθετών των 100.000 € και άνω ;)


Δεν εχει καμια σημασια η εκβαση.Το εγραψα απ τη πρωτη στιγμη.


Αν δεν καταλαβαινετε τις εννοιας της ξεφτιλας και της δουλοπρεπειας ειστε για λυπηση.Ειναι ντροπη να δικαιωνετε αυτους που σφαζουν τη χωρας σας.Δε το καταλαβαινετε οτι συμπεριφερεστε σαν εχθροι της χωρας σας και σας προδοτες.ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Ειστε Ελληνες η ειστε ασχετοι μ αυτον το τοπο;Δε ντρεπεστε να τασσεστε υπερ αυτων που επιτιθενται εναντιον της χωρας σας;

Κωστας.
22-03-13, 21:23
Πραγματικα απορω με αρκετους.Δε ντρεπεστε να βγαινετε και χωρις ντροπη να υποστηριζετε τη Γερμανια;Που καταντησαμε σαν λαος και σας χωρα επιτελους.Να υπαρχουν ελληνες που χωρις να ντρεπονται που το κανουν να βγαινουν και να παιρνουν προδοτικη σταση.Αυτο δεν ειναι απλο πραγμα.Αυτο σημαινει οτι η κοινωνια αυτη ειναι σαπια σε πολυ μεγαλο βαθμο.Οταν η προδοσια γινεται στο προσκηνιο και μαλιστα χωρις ντροπη και χωρις καν κουκουλα και χωρις να το συνειδητοποιειτε ολοι εσεις αυτο σημαινει οτι ειστε πραγματικα για λυπηση.

Κωστας.
22-03-13, 21:26
http://www.youtube.com/watch?v=pkOFfl-JkCw


ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ!ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ!!

panicline
22-03-13, 21:26
Το περίφανο ΟΧΙ του κυπριακού λαου παραμένει περίφανο ΟΧΙ.Τα τρεία δεξιά κόμματα της κύπρου (ΔΗ.ΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ), ψηφίζουν ένα ελαφρώς καλύτερο σχέδιο που εγγυάται τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ (που αφορουν τη συντρηπτική πλειοψηφία των κυπρίων) και κουρεύουν τις υπόλοιπες. Κανείς δεν είχε αυταπάτες για τα ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ του Σαμαρά που κυβερναν στην Κύπρο.Αλλωστε αυτοί δέχτηκαν ετσι κι αλλιώς αμάσητη την απόφαση του eurogroup. Η πρώτη νίκη ειναι γεγονός.Η θητεία της κυβέρνησης Αναστασιάδη λίγες μέρες μετά την εκλογή της αρχίζει να μετράει αντίστροφα,η ευρωζώνη μπαίνει σε ακόμα βαθύτερη κρίση και την Τρίτη....ανοίγουν οι Κυπριακές τράπεζες...:cool: έρχεται νέος γύρος αναστάτωσης..Το θέμα δεν είναι το `σώσιμο` της Κύπρου; Θα δούμε λοιπόν αυτοί που επιλέγουν ναί στα μνημόνια και στα δάνεια τι αποτελέσματα θα έχουν και μάλιστα αρκετά σύντομα...Εδώ θα είμαστε..μην χαθούμε..

Υ.Γ.Μην ξεχνάμε και για τις αποφάσεις του αδελφού κόμματος της ΝΔ στην Κύπρο..φτέει ο ΣΥΡΙΖΑ.:rolleyes:

Κωστας.
22-03-13, 21:27
Και ποσο παραξενα ηχουν τα λογια του στα αυτια των συγχρονων ασυνειδητων προδοτων που δεν εχουν ιδεα τι θα πει αντισταση και τι θα πει αξιοπρεπεια.

yakutia
22-03-13, 21:50
Δεν εχει καμια σημασια η εκβαση.Το εγραψα απ τη πρωτη στιγμη.


Αν δεν καταλαβαινετε τις εννοιας της ξεφτιλας και της δουλοπρεπειας ειστε για λυπηση.Ειναι ντροπη να δικαιωνετε αυτους που σφαζουν τη χωρας σας.Δε το καταλαβαινετε οτι συμπεριφερεστε σαν εχθροι της χωρας σας και σας προδοτες.ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Ειστε Ελληνες η ειστε ασχετοι μ αυτον το τοπο;Δε ντρεπεστε να τασσεστε υπερ αυτων που επιτιθενται εναντιον της χωρας σας;

To ότι το έγραψες εσύ απο την πρώτη στιγμή σε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας :p
Μην αρχίσουμε πάλι την ίδια κουβέντα περί του τις πταίει για την κατάσταση μας ποιός είναι και ποιός δεν είναι ξεφτιλισμένος. Την κάνουμε εδώ και > 1 χρόνο. Εχω βαρεθεί πιά. Ο καθένας με την άποψή του και από τα αποτελέσματα μπορεί να κρίνει αν ήταν σωστή η άποψή του, αν βέβαια διαθέτει αρκετή εγκεφαλική ουσία να σκεφτεί σωστά ;)

storm
22-03-13, 22:57
Το Ισραήλ ζήτησε κι επίσημα, συγγνώμη απ'την Τουρκία για το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών κι ότι θα καταβάλλει τις ανάλογες αποζημιώσεις (κατόπιν έντονων παρασκηνιακών πιέσεων της Ουάσινγκτον και ορισμένων εσωτερικών κύκλων του Ισραήλ)...
Η Τουρκία, σαφέστατα ικανοποιημένη, την αποδέχτηκε και τόνισε, διά του πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν, ότι οι σχέσεις μεταξύ του τουρκικού και εβραϊκού λαού, είναι ζωτικής και στρατηγικής σημασίας...
Αλλάζει και πάλι η γεωστρατηγική και γεωπολιτική κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, με το ξεμούδιασμα των σχέσεων Τελ Αβίβ-Άγκυρας, μένει να δούμε κατά πόσο η ενεργειακή πολιτική του Ισραήλ, θα παλινδρομήσει και θα εκθέσει τη μέχρι πρότινος τουλάχιστον, συνέταιρό της, την Κύπρο ή κατά πόσο θα εμβαθύνει τυχόν στρατιωτική συνεργασία μεταξύ τους (Ισραήλ-Τουρκίας)...

Κωστας.
22-03-13, 23:44
To ότι το έγραψες εσύ απο την πρώτη στιγμή σε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας :p
Μην αρχίσουμε πάλι την ίδια κουβέντα περί του τις πταίει για την κατάσταση μας ποιός είναι και ποιός δεν είναι ξεφτιλισμένος. Την κάνουμε εδώ και > 1 χρόνο. Εχω βαρεθεί πιά. Ο καθένας με την άποψή του και από τα αποτελέσματα μπορεί να κρίνει αν ήταν σωστή η άποψή του, αν βέβαια διαθέτει αρκετή εγκεφαλική ουσία να σκεφτεί σωστά ;)

Ποια κουβεντα για το ποιος φταιει να ξεκινησουμε;Δεν ηταν αυτο το θεμα μας οταν εγραψα τα παραπανω.Το θεμα που εθεσα ηταν αυτο:

Ειναι ντροπη να δικαιωνετε αυτους που σφαζουν τη χωρας σας.Δε το καταλαβαινετε οτι συμπεριφερεστε σαν εχθροι της χωρας σας και σας προδοτες.ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Ειστε Ελληνες η ειστε ασχετοι μ αυτον το τοπο;Δε ντρεπεστε να τασσεστε υπερ αυτων που επιτιθενται εναντιον της χωρας σας;

Σου κακοφαινεται αμα τα λεει καποιος ωμα;

Κωστας.
22-03-13, 23:50
Στο βιντεο που εβαλα και που μιλαει ο Χριστοδουλος μιλαει για τα "καστρα" της αντιστασης τα οποια τα εχετε γκρεμισει απ τις καρδιες σας.

Οι πατερες μας ηξεραν να υπερασπιζονται και να αντιστεκονται.
Και τωρα τι βλεπουμε.Κατι τυπους να υπερασπιζονται τους Γερμανους και το Σοιμπλε οτι παιρνουν σωστες αποφασεις εναντιον του ελληνισμου ειτε αυτος ειναι στη Κυπρο ειτε στην Ελλαδα.

Αυτο ειναι καταντια και συνελθετε!Εχετε κολλησει με το Συριζα και με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δε σας ζηταει κανενας να ψηφισετε Συριζα και Μυριζα.Σας ζηταει να αντιληφθειτε τι πραγματικα συμβαινει και να προσγειωθειτε στη πραγματικοτητα.Του τωρα και του μελλοντος.


Και να αντιληφθειτε οτι υπερασπιζεστε τους εχθρους της Ελλαδας.Οτι κανετε οτι εκανε ο Αρτεμης Ματσας στις ταινιες.Που επαιρνε το μερος των Γερμανων εναντιων των συμπατριωτων του.

Μη βλεπετε τι λενε οι πολιτικοι που σχηματισαν την κυβερνηση συνεργασιας με τους Γερμανους.Δεν ειναι ελληνες αυτοι.Μη σας μπερδευει οτι θεωρητικα ονομαζονται ελληνες.Ειναι ατομα που συνεργαζονται ανοιχτα και φανερα με τους Γερμανους και το λενε με υπερηφανεια.


http://www.youtube.com/watch?v=22DkQbhKMdI


Αυτοι θα συνεχισουν να το κανουν αυτο μεχρι το τελος οσο τους δινετε δυναμη.Ειναι τα ιδια ατομα που βουλιαξαν τη χωρα και τους ξαναδωσατε εξουσια για να σας σωσουν τωρα.

icestorm
23-03-13, 00:01
Και ποσο παραξενα ηχουν τα λογια του στα αυτια των συγχρονων ασυνειδητων προδοτων που δεν εχουν ιδεα τι θα πει αντισταση και τι θα πει αξιοπρεπεια.

Πόσο δίκιο έχεις γιατρέ! Πραγματικά με νευριάζουν απόψεις κοντόφθαλμες σαν του gordona και άλλων. Είναι δυνατόν να τα βλέπουν όλα μικρολογιστικά και να χάνουν την ουσία;;; Είναι τυφλοί; Έιναι γερμανόφιλοι; Ti ***** είναι;;; Δε βλέπουν ότι όλα γίνονται για τον έλεγχο των πετρελαίων;;; Θέλουν να τους εξαθλιώσουν οικονομικά και να υποθηκεύσουν το φυσικό τους πλούτο. Τα κοιτάσματα είναι απίστευτης ποσότητας τα λεφτά παρα πολλά και οι ενεργειακές ανάγκες της ΕΕ δλδ της Γερμανίας τεράστιες! Γιατί δεν κάνανε το ίδιο στο Λουξεμβούργο με τραπεζικό τομέα το ίδιο "υπέρογκο";; Μπορεί κατω να κάναν λάθος χειρισμούς και πιάστηκαν στον ύπνο δεν κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με τον αδυσώπητο αδηφάγο βορρά δε στέκομαι εκεί. Αυτό που πλέον και ο τελείως αδαής βλέπει είναι ότι η Ευρώπη των λαών έχει πεθάνει έστω και σα σκέψη και η Ευρώπη της Γερμανίας και της Φινλανδίας διαλέγει ποος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.Όλα αυτά που κάνουν όμως θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Η ΕΕ θα διαλυθεί και θα πέσουν με τέτοιο πάταγο που θα το θυμούνται γεννεές 14!!! κ εμείς θα πέσουμε δυστυχώς μαζί οτυς αλλά εμείς είμαστε ήδη χαμηλά αυτοί όμως θα κάνουν μεγάλο πάταγο! Ζω για τη στιγμή αυτη!

Κωστας.
23-03-13, 00:17
Εγω αυτο που θεωρω σημειο κακο ειναι οτι κυριαρχει ενα δημοσιο και ξεδιαντροπο φρενοκομειο ενδοτισμου.Αυτο ειναι σημειο μεγαλης παρακμης της κοινωνιας.


Το οτι ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ πρεπει να εισαι χαιβανι για να μην το βλεπεις.

icestorm
23-03-13, 00:27
Αν πάτε κάποιες σελ. πίσω θα δείτε φράσεις του τύπου "πετρέλαια και σαχλαμάρες" δεν κατάλαβαν οι κοντόφθαλμοι έτσι θα τους λέω από δω και πέρα γιατί το παίζουν και ξερόλες ότι δεν έγιναν δεκτά τα ομόλογα από τα δυνητικά μελλοντικά κέρδη όχι γιατί δεν υπάρχει αέριο ή γιατί δεν θα βγει αλλά γιατί ΟΛΑ οι βόρεια ΜΑΦΙΑ τα θέλει για πάρτι της και η Κύπρος να μην έχει καμία συμμετοχή στα κέρδη αυτά. Αν τα δεχόντουσαν θα δεχόντουσαν ότι οι Κύπριοι έχουν μερίδιο απ τα κέρδη! ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ!

icestorm
23-03-13, 00:36
Το θέμα της Κύπρου δεν είναι ταξικό! Και πάνω από 500.000 Ευρώ να φορολογούσαν τη ζημιά θα την έκαναν. Θα είχαν μάλιστα και το μανδύα του δικαίου ότι και καλά φορολογούν τους πλούσιους και όχι τους φτωχούς. Η ζημιά η ανεπανόρθωτη όμως θα είχε γίνει και γρήγορα θα την ένοιωθαν και οι φτωχοί όπως και θα τη νοιώσουν!

yakutia
23-03-13, 07:12
Εγω αυτο που θεωρω σημειο κακο ειναι οτι κυριαρχει ενα δημοσιο και ξεδιαντροπο φρενοκομειο ενδοτισμου.Αυτο ειναι σημειο μεγαλης παρακμης της κοινωνιας.


Το οτι ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ πρεπει να εισαι χαιβανι για να μην το βλεπεις.

Αν γίνονταν όλα για το φυσικό αέριο θα είχαν τρέξει να το προαγοράσουν οι Ρώσοι ή οι κακοί Γερμανοί μέσα σε αυτή την τρομερή αναστάτωση της Κύπρου ένα βήμα μέσα, όχι πριν τη χρεωκοπία, με τις τράπεζες κλειστές για πάνω από 1 βδομάδα! Αλλα δεν το έκαναν γιατί προς το παρόν το φυσικό αέριο είναι επιταγή χωρίς αντίκρυσμα μετρητού. Και επειδή αυτό ακριβώς αποδείχτηκε με τη στάση των Ρώσων αλλά και της τρόικας που σε όλους προτάθηκαν οι προαγορές δικαιωμάτων φυσικού αερίου, άρα είναι γεγονός πρέπει να είσαι και χαϊβάνι και στραβός να μη το βλέπεις :p

ΧΕΛΜΟΣ
23-03-13, 07:25
http://www.youtube.com/watch?v=pkOFfl-JkCw


ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ!ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ!!

Πανμεγιστος ο Χρισυοδουλος.....για αυυο και η Νεα ταξη πραγματων φροντισε να τον καθαρισει νωρις.....τεραστιο το κενο του.....θα ειχαμε αλλη Ελλαδα σημερα αν ζουσε ο μακαριστος Αρχιεπισκοπος

yakutia
23-03-13, 07:26
Η δε παρακμή της κοινωνίας είναι αυτό που συνέβαινε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια και την έκανε ακριβώς ξεδιάντροπο φρενοκομείο ρεμούλας, κρατισμού, συνδικαλισμού, φοροδιαφυγής και διαφθοράς. Οι όψιμοι πατριώτες που έχουν κολλήσει στη δικαιολογία ότι υπάρχει συνωμοσία κατά της Ελλάδας (και τώρα και Κύπρου) για τα πετρέλαια και τα αέρια και τη γεωστρατηγική της θέση είτε δεν μπορούν είτε δε θέλουν να σκεφτούν λογικά. Από μιά άποψη είναι μακάριοι...:cool:

gordonas
23-03-13, 08:35
Η δε παρακμή της κοινωνίας είναι αυτό που συνέβαινε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια και την έκανε ακριβώς ξεδιάντροπο φρενοκομείο ρεμούλας, κρατισμού, συνδικαλισμού, φοροδιαφυγής και διαφθοράς. Οι όψιμοι πατριώτες που έχουν κολλήσει στη δικαιολογία ότι υπάρχει συνωμοσία κατά της Ελλάδας (και τώρα και Κύπρου) για τα πετρέλαια και τα αέρια και τη γεωστρατηγική της θέση είτε δεν μπορούν είτε δε θέλουν να σκεφτούν λογικά. Από μιά άποψη είναι μακάριοι...:cool:

Σε κοινωνίες που ακόμα έχουν πολιτικό λόγο οι ...παπάδες μην περιμένεις και πολλά. Αν είναι δυνατόν ποτέ. Να μας νοιάζει τι έλεγε ο κάθε Αρχιεπίσκοπος για τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Τι σχέση έχει η εκκλησία με την πολιτική; Τόσο ΟΘΩΜΑΝΟΙ είμαστε πια;

Να γελάς και να κλαις παρέα. Να βλέπεις πολίτες να ασχολούνται με το τι θα πει ο ρασοφόρος για το τι θα γίνει στις ...τράπεζες!!!

Πόσο πετρέλαιο και πόσο φυσικό αέριο υπάρχουν, δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν διαθέσιμα τώρα, είναι σαν να μην υπάρχουν καθόλου. Σε 5-10 χρόνια το συζητάμε πάλι. Μέχρι τότε ελάχιστα μπορούν να μας προσφέρουν.

Η Κύπρος υποχωρεί ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ για να προσαρμοσθεί σε αυτά που έλεγε η Ε.Ε. από την ΑΡΧΗ. Το αρχικό και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΩΡΙΜΟ ΟΧΙ ήταν μια τρύπα στο νερό. Αν είχαν πει ΝΑΙ, οι τράπεζες θα ήταν ανοιχτές από την προηγούμενη Τρίτη και δεν θα είχε τραυματισθεί τόσο πολύ η εικόνα της Κυπριακής οικονομίας. Οι συνέπειες αυτού του ΟΧΙ θα είναι πολύ βαριές για την Κυπριακή Οικονομία.

Αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ συναισθήματος και λογικής. Το βλέπουμε και στην Ελληνική οικονομία. Και στο φόρουμ. Συναίσθημα 100, λογική 0. Να πούμε ΟΧΙ λέει απλά για να πούμε ΟΧΙ. Έτσι για να δείξουμε ότι αντιστεκόμαστε. Με την απίστευτη λογική ότι η Ε.Ε. είναι ΠΑΝΤΑ ΛΑΘΟΣ και ότι ακόμα δεν τελείωσε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος!!!

ΤΟ κόλλημα με την Γερμανία και τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Ρε μάστορα στον Β' Παγκόσμιο μας την είχαν πέσει και οι Ιταλοί. Να τους βάλουμε και αυτούς απέναντι;;; Άρες μάρες κουκουνάρες.

Για Γαλλία, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία κτλ. θα μιλήσει κανείς; Και αυτοί τα ίδια με την Γερμανία λένε. Όλοι λάθος είναι; Όλοι θέλουν να φάνε τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο;

Τι να πεις όμως σε ανθρώπους που νομίζουν ότι ακόμα είμαστε στο 1944. Που ακόμα ακούνε τους παπάδες για θέματα πολιτικής. Που λένε ότι θα ευημερήσουμε με την βασικό όπλο την καλλιέργεια της γης και με την δραχμή.

Επιτέλους πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας στην Ελλάδα. Να αφήσουμε πίσω τον Οθωμανισμό και να προσεγγίσουμε την Δύση. Αυτό σημαίνει κοινωνία που ο πολίτης εργάζεται για αυτή και όχι για την πάρτι του. Όλα τα άλλα είναι οι φωνές του παρελθόντος που απελπισμένες παλεύουν για να συνεχίσουμε στα ίδια χάλια που έχουμε από το 1821 μέχρι και σήμερα.

panicline
23-03-13, 10:40
Και εγώ που νόμιζα οτι `σώθηκε` η Κύπρος και στην Ευρωζώνη πάνε όλα καλα..Θα αντέξει ο ετοιμοθάνατος άραγε μέχρι τις εκλογές τις Γερμανίας; Αν πιστέψουμε τους πανικόβλητους πλέον γερμανούς..μάλλον όχι..Να δούμε αν έχουν πλέον λαγό να βγάλουν απο το καπέλο..

Spiegel: Έξω φρενών η Μέρκελ, φοβάται κίνδυνο ντόμινο στην ευρωζώνη

http://tvxs.gr/node/123467

panicline
23-03-13, 15:50
http://img825.imageshack.us/img825/4867/57817712.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/825/57817712.jpg/)

tsef
23-03-13, 15:55
Η δε παρακμή της κοινωνίας είναι αυτό που συνέβαινε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια και την έκανε ακριβώς ξεδιάντροπο φρενοκομείο ρεμούλας, κρατισμού, συνδικαλισμού, φοροδιαφυγής και διαφθοράς. Οι όψιμοι πατριώτες που έχουν κολλήσει στη δικαιολογία ότι υπάρχει συνωμοσία κατά της Ελλάδας (και τώρα και Κύπρου) για τα πετρέλαια και τα αέρια και τη γεωστρατηγική της θέση είτε δεν μπορούν είτε δε θέλουν να σκεφτούν λογικά. Από μιά άποψη είναι μακάριοι...:cool:

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Η Ελλάδα και προ κρίσης ηταν ένα μεγάλο bordelo, σήμερα μετά από 4 χρόνια και 3 σχέδια ¨σωτηρίας¨ εξακολουθεί να είναι bordelo μόνο που έχει μεγαλύτερο χρέος και πιο φτωχούς πολίτες. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική ανάκαμψης , ο πάτος είναι ακόμα μακριά.

Με πρόσφατο το παράδειγμα της Ελλάδας και την αποτυχία των σχεδίων ¨διάσωσης¨ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορούμε τους Κύπριους.
Οι Κύπριοι θα αναγκαστούν να ζητήσουν τη βοήθεια από την ΕΕ γιατί απλά λέγοντας ΌΧΙ θα τους σβήσουν απ΄τον χάρτη. Εξάλλου η περιοχή τριγύρω μυρίζει μπαρούτι.
Αυτό όμως απέχει πολύ απ΄το να λέει κανείς ότι είναι η σωστή λύση δίνοντας δίκιο στους τοκογλύφους.
Πάντως η άρνηση σε πρώτη φάση δείχνει ότι τουλάχιστον το παλεύουν.Για μένα κρίνεται θετική ως στάση και θα αποδώσει καρπούς στο μέλλον.

Όσον αφορά τα πετρέλαια - αέριο κλπ. σίγουρα οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ως στόχο να πάρουν θέση και να αποκτήσουν τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενο εκμετάλλευσης στο μέλλον.Αυτή τη στιγμή όμως κερδίζουν πολλά περισσότερα από τα οικονομικά τρικ που τα γεωπολιτικά περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Κωστας.
23-03-13, 16:26
Πανμεγιστος ο Χρισυοδουλος.....για αυυο και η Νεα ταξη πραγματων φροντισε να τον καθαρισει νωρις.....τεραστιο το κενο του.....θα ειχαμε αλλη Ελλαδα σημερα αν ζουσε ο μακαριστος Αρχιεπισκοπος


Σιγα μην σταματουσε να μιλαει.Σιγα μην αφηνε το λαο ετσι κοιμισμενο οπως τον εχουν τωρα.Το χαλασμο θα εφερνε.Θα χε λυσσαξει.

Κωστας.
23-03-13, 16:27
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/6548_476086579112751_2099078828_n.jpg

Κωστας.
23-03-13, 16:43
Αν γίνονταν όλα για το φυσικό αέριο θα είχαν τρέξει να το προαγοράσουν οι Ρώσοι ή οι κακοί Γερμανοί μέσα σε αυτή την τρομερή αναστάτωση της Κύπρου ένα βήμα μέσα, όχι πριν τη χρεωκοπία, με τις τράπεζες κλειστές για πάνω από 1 βδομάδα! Αλλα δεν το έκαναν γιατί προς το παρόν το φυσικό αέριο είναι επιταγή χωρίς αντίκρυσμα μετρητού. Και επειδή αυτό ακριβώς αποδείχτηκε με τη στάση των Ρώσων αλλά και της τρόικας που σε όλους προτάθηκαν οι προαγορές δικαιωμάτων φυσικού αερίου, άρα είναι γεγονός πρέπει να είσαι και χαϊβάνι και στραβός να μη το βλέπεις :p


Ο κοσμος ειναι μοιρασμενος σε σφαιρες επιρροης.Η Κυπρος ανηκει στη σφαιρα επιρροης της ΕΕ.Δε μπορει να χωθει η Ρωσσια τοσο απλα και να πει ερχομαι να παρω το αεριο σας.Αντιλαμβανονται ολοι μεχρι που ειναι η σφαιρα επιρροης τους.Χωσιμο ετσι ωμα σημαινει ανατροπη ισορροπιων.Δε μπορουν οι Ρωσσοι να χωθουν ετσι ωμα στο αεριο και να προαγορασουν.

Ολα γινονται για το αεριο.Μια χωρα υπερβολικα χρεωμενη που θα εχει υπογραψει μνημονιο για να της δινουν ενα κομματι ξερο ψωμι καλη ωρα οπως εμας (μια χαζοδοση καθε τριμηνο) ,μια χωρα που θα υπογραψει οτι τα εσοδα απ το φυσικο πλουτο πρωτα θα πηγαινουν στην Τροικα κι οτι ελαχιστο απομενει θα μενει στη Κυπρο (οπως το χουμε υπογραψει εμεις) ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΧΩΡΑ για τη Τροικα.

Μου λες οτι οι Γερμανοι δεν προαγορασαν δικαιωματα για την εξορυξη του αεριου.Μα πας καλα.?Οι Γερμανοι βλεπουν τους Κυπριους και λενε :"Aι στο διαλο ρε *******.που θελετε να σας εχουμε και ισαξιους συνομιλητες,ωστε να σας αγορασουμε το αεριο.Δε πα να χεστειτε.Σιγα μη κατσουμε να συζητησουμε μαζι σας τωρα που στεκεστε στα ποδια σας και να σας δωσουμε πχ το 30% του φυσικου αεριου.Θα σας *******με,Θα σας βαλουμε να υπογραψετε οτι ολα τα εσοδα απ το αεριο θα πηγαινουν σε εμας.Θα σας δεσουμε χειροποδαρα οπως καναμε με την Ελλαδα για δεκαετιες ,θα σας βαλουμε να μην εχετε απαιτησεις επι τον εξορυξεων.Ηλιθιοι δεν ειμαστε εμεις οι Γερμανοι να κατσουμε να συζητησουμε στο τραπεζι σαν να εχουμε απεναντι μας μια κυριαρχη χωρα.ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ και μετα θα ερθουμε.

Αυτο που δεν το βλεπεις εισαι χαιβανι.

Καθεσαι και μου λες να προαγορασουν δικαιωματα και τριχες κατσαρες.Αυτα ειναι για συνομιλιες εμπιστοσυνης και συνομιλιες μεταξυ εταιρων.Ποιοι εταιροι και ποια εμπιστοσυνη.Εδω απαιτουν να κουρεψουν καταθεσεις τιναζωντας στον αερα το τραπεζικο τους συστημα,θετωντας βομβα στο θεμελιο του τραπεζικου συστηματος οχι μονο στην Κυπρο αλλα σ ολη την Ευρωπη.Και συ καθεσαι και φαντασιωνεσαι σαν τον Gordona ευρωπες και π....τσες μπλε.Κι οτι τωρα ερχεται η τιμωρια και μετα ερχεται η βοηθεια και η συμπαρασταση.Μα ειστε καλα;Τι μπουρδες ειναι αυτα!!
Ποια προαγορα δικαιωματων.
Βλεπουν τους Κυπριους και θελουν να τους δουν να σερνωνται!Σιγα μη τους βαλουν να συζητησουν ισοτιμα!!!

ΕΛΕΟΣ.

Το χω πει πολλες φορες αλλα προφανως δεν το χετε καταλαβει καλα.Πρωτα βλεπουμε τις προθεσεις του αλλου και μετα τι λεει.Οι προθεσεις των Γερμανων ειναι να κατασπαραξουν.ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ.Αμα το καταλαβετε αυτο τοτε θα συνεννοηθουμε και θα καταλαβετε τι συμβαινει.

Κωστας.
23-03-13, 17:25
Σε κοινωνίες που ακόμα έχουν πολιτικό λόγο οι ...παπάδες μην περιμένεις και πολλά. Αν είναι δυνατόν ποτέ. Να μας νοιάζει τι έλεγε ο κάθε Αρχιεπίσκοπος για τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Τι σχέση έχει η εκκλησία με την πολιτική; Τόσο ΟΘΩΜΑΝΟΙ είμαστε πια;

Δε μας νοιαζει τι λεει ο καθε Αρχιεπισκοπος.Θα επρεπε να μας νοιαζει τι λεει ο καθε σωστος αρχιεπισκοπος.Δεν ειναι ολοι οι ρασοφοροι κι ολοι οι αρχιεπισκοποι καλοι.Ποιος υπολογιζει τι λεει ο Βαρθολομαιος η τι λεει ο Ιερωνυμος!Βγαινει ο Βαρθολαιος μια καθε τοσο,λεει μια μπουρδα για το περιβαλλον και τους γλαρους "κι οχι πλαστικα σε θαλασσες και ακτες" και χεστηκε η Φατμε στο Γενι Τζαμι!

Η Εκκλησια εχει θεωρητικα σχεση με ολα εφοσον ασχολειται με τον ανθρωπο και τη ζωη του.Δεν ειναι το αποστειρωμενο κατασκευασμα που θα καθεται να λεει νυσταλεα κυρηγματα περι της σωτηριας της ψυχης ημων.ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.Λεω ομως οτι δεν πρεπει να ειναι φιμωμενη η ανυπαρκτη. (οπως τωρα).Ο καθενας μπορει να δει αμα τον εκφραζει η οχι η οπτικη των πραγματων.

Εσυ Αλιμονο.Μη σε πουν Οθωμανο!Να σε πουν Ευρωπεο και τρελαινεσαι απ τη χαρα σου.Σε φανταζομαι να προσγειωνεσαι σε αεροδρομιο εξωτερικου.Σαν κουρδισμενο κουκλακι.Με καμια καμπαρντινα να σερνεται ,και καμια τεραστια μαυρη δερματινη τσαντα να χασκογελας και να θαυμαζεις και να λες "αυτο θα πει πολιτισμος!δειτε τι ωραια που ειναι οι καντινες.Στο Ελ Βενιζελος χαλια τα χουν.Δειτε τι ωραια που ειναι τα τζαμια.Τα δικα μας ειναι βρωμικα.Δειτε τι καλα που ειναι στη σειρα τα ταξι.Οι δικοι μας οι ταξιτζηδες ειναι *******.Και να φτυνεις πισω στην Ελλαδα και να θαυμαζεις με ανοιχτο στομα οτι βλεπεις!"Ευρωπαιο να σε πουν και ας πεθανεις στη ψαθα.Πόσο πετρέλαιο και πόσο φυσικό αέριο υπάρχουν, δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν διαθέσιμα τώρα, είναι σαν να μην υπάρχουν καθόλου. Σε 5-10 χρόνια το συζητάμε πάλι. Μέχρι τότε ελάχιστα μπορούν να μας προσφέρουν.

Ναι.Εσενα περιμεναν για να ξερεις ποσο ειναι κι αν υπαρχει.Θα εβγαιναν να στο πουν καταμουτρα οτι αυτο το σχεδιο εχουμε.Μα τοσο αφελεια επιτελους!!!

Η Κύπρος υποχωρεί ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ για να προσαρμοσθεί σε αυτά που έλεγε η Ε.Ε. από την ΑΡΧΗ. Το αρχικό και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΩΡΙΜΟ ΟΧΙ ήταν μια τρύπα στο νερό. Αν είχαν πει ΝΑΙ, οι τράπεζες θα ήταν ανοιχτές από την προηγούμενη Τρίτη και δεν θα είχε τραυματισθεί τόσο πολύ η εικόνα της Κυπριακής οικονομίας. Οι συνέπειες αυτού του ΟΧΙ θα είναι πολύ βαριές για την Κυπριακή Οικονομία.


http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/578159_475608535827222_1540846129_n.jpg

Αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ συναισθήματος και λογικής. Το βλέπουμε και στην Ελληνική οικονομία. Και στο φόρουμ. Συναίσθημα 100, λογική 0. Να πούμε ΟΧΙ λέει απλά για να πούμε ΟΧΙ. Έτσι για να δείξουμε ότι αντιστεκόμαστε. Με την απίστευτη λογική ότι η Ε.Ε. είναι ΠΑΝΤΑ ΛΑΘΟΣ και ότι ακόμα δεν τελείωσε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος!!!


Κι οι παππουδες μας με τη λογικη επρεπε να πουν ΝΑΙ το 1940.Αμα ηταν ολοι σαν εσενα οχι ιστορια δε θα ειχαμε,αλλα θα ειμασταν ενα τσουρμο απο σερνομενες σαυρες.Για Γαλλία, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία κτλ. θα μιλήσει κανείς; Και αυτοί τα ίδια με την Γερμανία λένε. Όλοι λάθος είναι; Όλοι θέλουν να φάνε τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο;


Τι θες να μας πεις;Οτι δεν ειναι κυριαρχη η Γερμανια στην Ευρωπαικη ενωση?Οτι η πολιτικη του Eurogroup και της ΕΚΤ δεν κατευθυνεται πληρως απ τη Γερμανια;Τι μπουρδες τσαμπουνας και εστιαζεις σε λαθος χωρες ?Δανιες ,σουηδιες και συναφεις.Ολοι αυτοι υπο τη Γερμανια ειναι.Ενα γκρουπ.Μια ομαδα.Και φυσικα ολοι εχουν συμφερον απ την ιδια πολιτικη για αυτο και ειναι στο ιδιο γκρουπ.Τι θες να πεις δηλαδη?Οτι υπαρχουν κι αλλοι?Δεν ειναι μονο οι Γερμανοι και συνελθετε ****ελληνες που νομιζετε οτι σας κυνηγουν ολοι?Nαι.Ολοι αυτοι που ειναι στο ιδιο γκρουπ με τη Γερμανια,ολη την ιδια πολιτικη της Γερμανιας ακολουθουν.Και φυσικα ειναι εναντιον μας.Κι επειδη δεν ειναι μονο ενας αλλα ειναι πολλοι αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να πουμε οτι εμεις ειμαστε λαθος και καλα κανουν που διαλυουν τη χωρα μας.Οπως λες εσυ που εκθειαζεις οτι καταστροφικο εχει συμβει τα τελευταια χρονια!!


Τι να πεις όμως σε ανθρώπους που νομίζουν ότι ακόμα είμαστε στο 1944.Που λένε ότι θα ευημερήσουμε με την βασικό όπλο την καλλιέργεια της γης και με την δραχμή.


Ειπα οτι η καλλιεργεια της γης θα ηταν το πρωτο βημα σε μια χρεωκοπημενη χωρα που θα γυρνουσε στη δραχμη.Δεν ειπα οτι θα ευημερουσαμε.Ειπα οτι θα ΕΠΙΖΟΥΣΑΜΕ.Αμφισβητεις οτι εισαγουμε προιοντα ενω μπορουμε να τα παραγουμε?Αμφισβητεις οτι εχουν διαλυσει την αγροτικη παραγωγη μεσω της ΕΕ?Κατσε περιμενε εσυ να ευημερευσεις υπο τη γερμανικη μποτα την ωρα που αναγκαζεσαι να αγοραζεις ελαιολαδο και να περιμενεις να εχεις και θετικο εμπορικο ισοζυγιο.Περιμενε να δουμε απο που θα παραξεις αμα δεν παρει μπρος η πρωτογενης οικονομια πρωτα.Περιμενε κι αμα δεις μελλον να με χεσεις.


Επιτέλους πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας στην Ελλάδα. Να αφήσουμε πίσω τον Οθωμανισμό και να προσεγγίσουμε την Δύση. Αυτό σημαίνει κοινωνία που ο πολίτης εργάζεται για αυτή και όχι για την πάρτι του. Όλα τα άλλα είναι οι φωνές του παρελθόντος που απελπισμένες παλεύουν για να συνεχίσουμε στα ίδια χάλια που έχουμε από το 1821 μέχρι και σήμερα.


Η Δυση σε πηδαει αλα οθωμανικα.Αλλα εσυ νομιζεις οτι απλα κατι εχει μπει στο **** σου.

Η φωνη μου ειναι υπερ του να συνεχισουμε στα χαλια απ το 1821 ως τωρα?χαχαχαχα.Μιλαμε ουτε με ηλεκτροσοκ δε συνερχεσαι.Τη περιπτωση να μη δηλωσεις ουτε Οθωμανος ουτε Δυση την εχεις σκεφτει ποτε η σου φερνει αναγουλα η εννοια Ελλαδα απο μονη της;

Και φυσικα θα πρεπει να ειμαστε υπο καποια επιρροη.Επιρροη ομως.Οχι διαλυση.Και οταν η επιρροη μας παει να διαλυσει τη χωρα και το λαο οφειλουμε να αντισταθουμε.Να ειμαστε υπο τους Γερμανους.Δεν αντιλεγω.Αλλα οχι να μας διαλυσουν.Σ αυτη τη περιπτωση πρωτα μπαινει η Ελλαδα με οποιοδηποτε κοστος.

Κωστας.
23-03-13, 17:33
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/575256_475260685862007_1424477629_n.jpg

gordonas
23-03-13, 17:43
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Η Ελλάδα και προ κρίσης ηταν ένα μεγάλο bordelo, σήμερα μετά από 4 χρόνια και 3 σχέδια ¨σωτηρίας¨ εξακολουθεί να είναι bordelo μόνο που έχει μεγαλύτερο χρέος και πιο φτωχούς πολίτες. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική ανάκαμψης , ο πάτος είναι ακόμα μακριά.

Με πρόσφατο το παράδειγμα της Ελλάδας και την αποτυχία των σχεδίων ¨διάσωσης¨ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορούμε τους Κύπριους.
Οι Κύπριοι θα αναγκαστούν να ζητήσουν τη βοήθεια από την ΕΕ γιατί απλά λέγοντας ΌΧΙ θα τους σβήσουν απ΄τον χάρτη. Εξάλλου η περιοχή τριγύρω μυρίζει μπαρούτι.
Αυτό όμως απέχει πολύ απ΄το να λέει κανείς ότι είναι η σωστή λύση δίνοντας δίκιο στους τοκογλύφους.
Πάντως η άρνηση σε πρώτη φάση δείχνει ότι τουλάχιστον το παλεύουν.Για μένα κρίνεται θετική ως στάση και θα αποδώσει καρπούς στο μέλλον.

Όσον αφορά τα πετρέλαια - αέριο κλπ. σίγουρα οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ως στόχο να πάρουν θέση και να αποκτήσουν τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενο εκμετάλλευσης στο μέλλον.Αυτή τη στιγμή όμως κερδίζουν πολλά περισσότερα από τα οικονομικά τρικ που τα γεωπολιτικά περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Τοκογλύφος που σε δανείζει με ελάχιστο επιτόκιο πως στοιχειοθετείται;

Η Ελλάδα μετά από 4 χρόνια και 3 σχέδια σωτηρίας, μέτρησε για πρώτη φορά από το 1821 τους δημόσιους υπαλλήλους της, καταργεί την μονιμοτητά τους, συνδέει την εφορία με τις τράπεζες, βάζει χέρι στους πολιτικούς έστω και με υπερβολικές ποινές, έχει πολυκομματική κυβέρνηση, βγάζει εντάλματα σύλληψης για αυτούς που χρωστάνε στο δημόσιο, βάζει χέρι στις δαπάνες στην υγεία, είναι πολύ κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα κτλ. κτλ. Αυτά μόνοι μας δεν θα τα κάναμε ούτε το 2321.

Το ότι τα σωστά διαθρωτικά μέτρα καθυστερούν είναι ευθύνη των Ελληνικών κυβερνήσεων και των πολιτών. Το ότι συνοδεύονται με υπερβολική φορολόγηση είναι ευθύνη της Ε.Ε.

Η Κύπρος έτσι και αλλιώς για να έβγαζε αέριο έπρεπε να πέσει στο κρεβάτι με κάποιον μεγάλο. Είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟ το ότι κάποιους δεν τους πειράζει να είναι η Ρωσία ο μεγάλος αλλά τους πειράζει να είναι η Ε.Ε.!!! Πιθανότατα να προτιμούν την Τουρκία παρέα με το Ισραήλ αρκεί να μην είναι η Ε.Ε. της Γερμανίας!!!

Το γιατί προτιμούν την Ρωσία κάποιοι είναι προφανές. Αισθάνονται περισσότερο ΟΘΩΜΑΝΟΙ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ, παρά δυτικοί. Αυτό μας έχει διαλύσει ως ΕΘΝΟΣ και μας έχει κατατάξει στην Β' Εθνική της Ευρώπης. Δεν θεωρώ απίθανο να προτιμούν ακόμα και την Τουρκία αντί της Γερμανίας. Είναι βέβαιο ότι αισθάνονται πολύ πιο κοντά στην Τουρκία από ότι στην Γερμανία.

Εδώ μαζεύτηκαν 1.000.000 κόσμος με το λάβαρο της Αγίας Λαύρας για το θέμα με το θρήσκευμα!!! Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!

gordonas
23-03-13, 17:46
Και εγώ που νόμιζα οτι `σώθηκε` η Κύπρος και στην Ευρωζώνη πάνε όλα καλα..Θα αντέξει ο ετοιμοθάνατος άραγε μέχρι τις εκλογές τις Γερμανίας; Αν πιστέψουμε τους πανικόβλητους πλέον γερμανούς..μάλλον όχι..Να δούμε αν έχουν πλέον λαγό να βγάλουν απο το καπέλο..

Spiegel: Έξω φρενών η Μέρκελ, φοβάται κίνδυνο ντόμινο στην ευρωζώνη

http://tvxs.gr/node/123467

Καλά εσύ δεν πανηγυρίζεις για τον γάμο με τον Καμμένο;;; Τέτοια επιτυχία και δεν έχεις να πεις κάτι; Συγκλονίστηκε η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα λέμε. Μπήκαν οι θεωρίες συνωμοσίας στην ΣΥΡΙΖΑΡΑ. Ο συνδυασμός τώρα είναι ΑΚΤΥΠΗΤΟΣ. Πάτε για πάνω από 55% στις επόμενες εκλογές. Τέτοια συμμαχία μπορεί να ξεπεράσει άνετα τον Μέγα Ανδρέα. Της αξίζει, είναι χειρότερη ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ του 1981.

icestorm
23-03-13, 18:58
Ο κοσμος ειναι μοιρασμενος σε σφαιρες επιρροης.Η Κυπρος ανηκει στη σφαιρα επιρροης της ΕΕ.Δε μπορει να χωθει η Ρωσσια τοσο απλα και να πει ερχομαι να παρω το αεριο σας.Αντιλαμβανονται ολοι μεχρι που ειναι η σφαιρα επιρροης τους.Χωσιμο ετσι ωμα σημαινει ανατροπη ισορροπιων.Δε μπορουν οι Ρωσσοι να χωθουν ετσι ωμα στο αεριο και να προαγορασουν.

Ολα γινονται για το αεριο.Μια χωρα υπερβολικα χρεωμενη που θα εχει υπογραψει μνημονιο για να της δινουν ενα κομματι ξερο ψωμι καλη ωρα οπως εμας (μια χαζοδοση καθε τριμηνο) ,μια χωρα που θα υπογραψει οτι τα εσοδα απ το φυσικο πλουτο πρωτα θα πηγαινουν στην Τροικα κι οτι ελαχιστο απομενει θα μενει στη Κυπρο (οπως το χουμε υπογραψει εμεις) ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΧΩΡΑ για τη Τροικα.

Μου λες οτι οι Γερμανοι δεν προαγορασαν δικαιωματα για την εξορυξη του αεριου.Μα πας καλα.?Οι Γερμανοι βλεπουν τους Κυπριους και λενε :"Aι στο διαλο ρε *******.που θελετε να σας εχουμε και ισαξιους συνομιλητες,ωστε να σας αγορασουμε το αεριο.Δε πα να χεστειτε.Σιγα μη κατσουμε να συζητησουμε μαζι σας τωρα που στεκεστε στα ποδια σας και να σας δωσουμε πχ το 30% του φυσικου αεριου.Θα σας *******με,Θα σας βαλουμε να υπογραψετε οτι ολα τα εσοδα απ το αεριο θα πηγαινουν σε εμας.Θα σας δεσουμε χειροποδαρα οπως καναμε με την Ελλαδα για δεκαετιες ,θα σας βαλουμε να μην εχετε απαιτησεις επι τον εξορυξεων.Ηλιθιοι δεν ειμαστε εμεις οι Γερμανοι να κατσουμε να συζητησουμε στο τραπεζι σαν να εχουμε απεναντι μας μια κυριαρχη χωρα.ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ και μετα θα ερθουμε.

Αυτο που δεν το βλεπεις εισαι χαιβανι.

Καθεσαι και μου λες να προαγορασουν δικαιωματα και τριχες κατσαρες.Αυτα ειναι για συνομιλιες εμπιστοσυνης και συνομιλιες μεταξυ εταιρων.Ποιοι εταιροι και ποια εμπιστοσυνη.Εδω απαιτουν να κουρεψουν καταθεσεις τιναζωντας στον αερα το τραπεζικο τους συστημα,θετωντας βομβα στο θεμελιο του τραπεζικου συστηματος οχι μονο στην Κυπρο αλλα σ ολη την Ευρωπη.Και συ καθεσαι και φαντασιωνεσαι σαν τον Gordona ευρωπες και π....τσες μπλε.Κι οτι τωρα ερχεται η τιμωρια και μετα ερχεται η βοηθεια και η συμπαρασταση.Μα ειστε καλα;Τι μπουρδες ειναι αυτα!!
Ποια προαγορα δικαιωματων.
Βλεπουν τους Κυπριους και θελουν να τους δουν να σερνωνται!Σιγα μη τους βαλουν να συζητησουν ισοτιμα!!!

ΕΛΕΟΣ.

Το χω πει πολλες φορες αλλα προφανως δεν το χετε καταλαβει καλα.Πρωτα βλεπουμε τις προθεσεις του αλλου και μετα τι λεει.Οι προθεσεις των Γερμανων ειναι να κατασπαραξουν.ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ.Αμα το καταλαβετε αυτο τοτε θα συνεννοηθουμε και θα καταλαβετε τι συμβαινει.

Ρε γιατρέ αυτές τις απαντήσεις έδωσα και γω σελίδες πριν οι άνθρωποι όντως είναι χαιβάνια μην το ψάχνεις...

icestorm
23-03-13, 19:02
Ρε Yakutia ξέρεις να διαβάζεις ή όχι;; Αυτά που λες στα έχω απαντήσει σελ. 53! Δε πειράζει κάτσε να νομίζεις ότι οι Γερμανοί δουλεύουν για το συμφέρον όλης της Ευτώπης τι να σου πω...

bbc
23-03-13, 19:59
σωστός ο γιατρός αλλά όλ αυτα εμεις επιτρέψαμε να γίνουν. εμείς δανειζόμασταν εμείς είχαμε ενα δημόσιο δυσανάλογο με τον πληθυσμό κτλ.
παίρναμε τους συνταξιούχους κ τους πηγαίναμε εκδρομές για να τρωνε οι από πάνω, πετουσαμε τα ροδάκινα στις χωμετερες, παίρναμε επιδοτήσεις για παραγωγικά εργα κ τις καναμε υπερκοστολογημενα εργα στις πλατείες στους ποδηλατόδρομους στα πολιτιστικά κεντρα, γεμίσαμε πολιτιστικούς συλλόγους κ πανηγυρια στα χωριά με κλαρίνα κ λεφτα της ευρωπης, κ αντ αυτού δεν αφησαμε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην παραγωγή δεν αφήσαμε να γίνουν εργοστάσια ή βιοτεχνίες κυνηγούσαμε το επιχειρην με γραφειοκρατία φόρους πρόστιμα κ βλέπαμε τον καθε νεο που προσπαθεί να κανει κατι μόνος του σαν απατεώνα που θέλει να κοροιδέψει το κρατος κ να φοροδιαφύγει...
δεν είπε κανείς τόσα χρόνια για την γραφειοκρατία τίποτα.
όλοι θέλαν να μπουν στο δημόσιο.
οι Γερμανοι όμως (ή οι Σουηδοί) που κατηγορουμε είχαν παραγωγή γι αυτό δεν έχουν προβληματα τώρα. το αξίζουν. εμείς που καναμε βλακείες καταντήσαμε ζητιάνοι της ευρώπης. δε μας φταίει κανείς άλλος.
δε φταίει κανείς τον Κυπριο όταν οι δασκαλοι παίρναν 3000/μηνα κ οι ΔΥ άλλα τόσα.

Κωστας.
23-03-13, 20:14
σωστός ο γιατρός αλλά όλ αυτα εμεις επιτρέψαμε να γίνουν. εμείς δανειζόμασταν εμείς είχαμε ενα δημόσιο δυσανάλογο με τον πληθυσμό κτλ.
παίρναμε τους συνταξιούχους κ τους πηγαίναμε εκδρομές για να τρωνε οι από πάνω, πετουσαμε τα ροδάκινα στις χωμετερες, παίρναμε επιδοτήσεις για παραγωγικά εργα κ τις καναμε υπερκοστολογημενα εργα στις πλατείες στους ποδηλατόδρομους στα πολιτιστικά κεντρα, γεμίσαμε πολιτιστικούς συλλόγους κ πανηγυρια στα χωριά με κλαρίνα κ λεφτα της ευρωπης, κ αντ αυτού δεν αφησαμε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην παραγωγή δεν αφήσαμε να γίνουν εργοστάσια ή βιοτεχνίες κυνηγούσαμε το επιχειρην με γραφειοκρατία φόρους πρόστιμα κ βλέπαμε τον καθε νεο που προσπαθεί να κανει κατι μόνος του σαν απατεώνα που θέλει να κοροιδέψει το κρατος κ να φοροδιαφύγει...
δεν είπε κανείς τόσα χρόνια για την γραφειοκρατία τίποτα.
όλοι θέλαν να μπουν στο δημόσιο.
οι Γερμανοι όμως (ή οι Σουηδοί) που κατηγορουμε είχαν παραγωγή γι αυτό δεν έχουν προβληματα τώρα. το αξίζουν. εμείς που καναμε βλακείες καταντήσαμε ζητιάνοι της ευρώπης. δε μας φταίει κανείς άλλος.
δε φταίει κανείς τον Κυπριο όταν οι δασκαλοι παίρναν 3000/μηνα κ οι ΔΥ άλλα τόσα.


Την εχουμε κανει αυτη τη συζητηση πολλες φορες.Βαριεμαι να αντιπαραθεσω παλι τα επιχειρηματα μου και πρεπει να κατεβω κεντρο!
Επιγραμματικα.
1.Η υπερκοστολογηση των δημοσιων εργων στην οποια εκλαπησαν πολλα λεφτα οφειλεται στο καρτελ των ΜΜΕ που κανουν και τα δημοσια εργα.Γιατι αυτοι εφτιαχναν ενα εργο σε 4πλασια τιμη απ τη κανονικη;
2.Η σπαταλη των επιχορηγησεων χωρις αντιστοιχο εργο ηταν εν γνωση των δανειστων και συνεχιζαν να δανειζουν.Οποτε να μην κουναν το χερι οταν παριστανουν δηθεν τους καλους.ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
3.Οι συνταξιουχοι μας δικαιουνται και τις εκδρομες κι ολα.Δεν ειναι κατωτεροι απ τους αντιστοιχους Σουηδους η Γερμανους.Το ιδιο ισχυει και για τους Ελληνες γιατρους (για τους οποιους μπορω να μιλησω επειδη ξερω).Εδω οι Αγγλοι κοροιδευουν τη κοινωνια οτι ταχα δουλευουν και παιρνουν ενα καρο λεφτα.Οι ελληνες γιατροι ειναι απιστευτα θυματα.Δεν αξιζουμε μισθους 200 ευρων.Θα μου πεις ποιος τον αξιζει?Κανενας μεχρι να ερθει ο καιρος να τον αποκτησει.

Βαριεμαι για παραπανω τωρα.

Οι ευθυνες του λαου ειναι οτι εξελεγε επανειλλημενα τους ιδιους απατεωνες.Αυτο ειναι το μοναδικο του λαθος.Τιποτα αλλο.

Εδω ομως ζουμε το παραδοξο οι απατεωνες να την εχουν σκαπουλαρει και την ιδια στιγμη ο λαος να ειναι ξαπλωμενος κατω και να τον εχουν σαπισει στο ξυλο.Και το παραδοξο του παραδοξου!Οι απατεωνες επεισαν το λαο οτι πρεπει να ξαπλωσει για να φαει το ξυλο.Τα χερια τους βαστουν το στυλιαρι,οι Γερμανοι δινουν το ρυθμο αλλα οι απατεωνες πειθουν το λαο οτι θα σταματησει το ξυλο.

Ολα αυτα ειναι αποτελεσμα της αποχαυνωσης και της βαθειας κρισης της κοινωνιας.

ORESIVIOS
23-03-13, 20:52
Ποσο τυχαια ειναι αραγε η επαναπροσεγγιση Ισραηλ-Τουρκιας;;;; Να γινεται στην χειροτερη για την Κυπρο δυνατη στιγμη...
Μεχρι και συγγνωμη εφτασε να ζητησει το Ισραηλ απο την Τουρκια.! Αλλο ενα γεωπολιτικο παιχνιδι σε εξελιξη, με φοντο τα κοιτασματα, και θυμα, ΞΑΝΑ, την Κυπρο και τον εκει Ελληνισμο.

ORESIVIOS
23-03-13, 20:59
ΤΟ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ηταν η φωνη ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ φανηκε απο την απιστευτη ΣΥΝΟΜΟΣΙΑ που στηθηκε γυρω του με αξονα την υποθεση ΒΑΒΥΛΗ και το ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Ιεροσολυμων που εχει κομβικη θεση και ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΩΣ, ΔΥΝΑΤΗ φωνη στη Μ. Ανατολη. Ειστε ανιδεοι και ανιστορητοι σχετικα με τα πεπραγμενα του Ελληνισμου στη Μ. Ανατολη αλλα εχετε φωνη κατα τα αλλα να κατακεραυνωνετε ολους οσους διαφωνουν μαζι σας.

ΤΟ 1821 ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ πολεμησαμε, και ενα σωρο παπαδες διεδραματησαν σοβαρο ρολο ως εμψυχωτες-ηγετες των επαναστασεων. Δεν ηταν κοινωνικος ο πολεμος ουτε ταξικη η επανασταση. Δεν ξερω βεβαια αν ο Τζημερος συμφωνει....

storm
23-03-13, 21:03
Ποσο τυχαια ειναι αραγε η επαναπροσεγγιση Ισραηλ-Τουρκιας;;;; Να γινεται στην χειροτερη για την Κυπρο δυνατη στιγμη...
Μεχρι και συγγνωμη εφτασε να ζητησει το Ισραηλ απο την Τουρκια.! Αλλο ενα γεωπολιτικο παιχνιδι σε εξελιξη, με φοντο τα κοιτασματα, και θυμα, ΞΑΝΑ, την Κυπρο και τον εκει Ελληνισμο.Οι εξελίξεις στην Κύπρο, πιθανότατα έπαιξαν το ρόλο τους στην αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Νετανιάχου δεδομένου ότι η Κύπρος κατέστη αδύναμος κρίκος (weakest link) στο ενεργειακό και γεωπολιτικό παιχνίδι της Ανατολικής Μεσογείου...

Οι παίκτες, συνηθίζουν να ποντάρουν εκεί που περιμένουν θετικά αποτελέσματα κι όχι τελειωμένες καταστάσεις...Από τη στιγμή που απαιτούνται στέρεες συνεργασίες στην ενέργεια, με κράτη με σταθερό πολιτικοοικονομικό σύστημα, οι αδύναμοι αντιμετωπίζονται κάθε άλλο παρά ως συνέταιροι...

Παρ'όλα αυτά, η δυσπιστία μεταξύ Τελ Αβίβ και Άγκυρας, δεν είναι εύκολο να διαλυθεί εξ'ολοκλήρου.

Σίγουρα βέβαια, τα δεδομένα στην περιοχή άλλαξαν εκ νέου, μένει να δούμε σε ποιο βαθμό θα προχωρήσουν οι νέες σχέσεις των δύο κρατών και τι αντίκτυπο θα έχει για Ελλάδα-Κύπρο...

ORESIVIOS
23-03-13, 21:16
Οι εξελίξεις στην Κύπρο, πιθανότατα έπαιξαν το ρόλο τους στην αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Νετανιάχου δεδομένου ότι η Κύπρος κατέστη αδύναμος κρίκος (weakest link) στο ενεργειακό και γεωπολιτικό παιχνίδι της Ανατολικής Μεσογείου...

Οι παίκτες, συνηθίζουν να ποντάρουν εκεί που περιμένουν θετικά αποτελέσματα κι όχι τελειωμένες καταστάσεις...Από τη στιγμή που απαιτούνται στέρεες συνεργασίες στην ενέργεια, με κράτη με σταθερό πολιτικοοικονομικό σύστημα, οι αδύναμοι αντιμετωπίζονται κάθε άλλο παρά ως συνέταιροι...

Παρ'όλα αυτά, η δυσπιστία μεταξύ Τελ Αβίβ και Άγκυρας, δεν είναι εύκολο να διαλυθεί εξ'ολοκλήρου.

Σίγουρα βέβαια, τα δεδομένα στην περιοχή άλλαξαν εκ νέου, μένει να δούμε σε ποιο βαθμό θα προχωρήσουν οι νέες σχέσεις των δύο κρατών και τι αντίκτυπο θα έχει για Ελλάδα-Κύπρο...

h λογικη επεξεργασια την πραγματων αυτο ακριβως λεει, οτι το Ισραηλ ακολουθωντας τις οικονομικες εξελιξεις, δε θελει πλεον να πονταρει σε εναν ''χαμενο'' παικτη την Κυπρο, και να διακινδυνευσει την ενεργειακη του πολιτικη. Ειναι ομως μονο αυτο;;
Και αν απο τα οικονομικα πτωματα Ελλαδος Κυπρου αναδυθει ακομα πιο πολυ η Τουρκια γεωπολιτικα εμεις τι κανουμε;;; Μαζευουμε το κουβαδακι μας απο το Αιγαιο και ξανα-ανεβαινουμε στα ψηλα βουνα;;

ΚΑΙ αλλο χαστουκι: Ειρηνη μεταξυ ΠΚΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!! Για πρωτη φορα εδω και καιρο τα βρηκανε!! Αντε μετα να πεισεις τους ξενους να επενδυσουν στο ΤΣιπρισταν, που ακομα οι συνδικαληστες λυμαινονται, και οχι στην Τουρκια.

storm
23-03-13, 21:33
h λογικη επεξεργασια την πραγματων αυτο ακριβως λεει, οτι το Ισραηλ ακολουθωντας τις οικονομικες εξελιξεις, δε θελει πλεον να πονταρει σε εναν ''χαμενο'' παικτη την Κυπρο, και να διακινδυνευσει την ενεργειακη του πολιτικη. Ειναι ομως μονο αυτο;;Εννοείται ότι δεν είναι μόνο αυτό! Η Ουάσινγκτον απ΄την αρχή της κρίσης μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ, πίεζε για την άμβλυνση και την επαναπροσέγγιση. Ο άξονας Άγκυρα-Τελ Αβίβ κλείνει έναν "πονοκέφαλο" για την αμερικανική πλευρά, δίνοντας τη δυνατότητα να εστιάσει πιο αποτελεσματικά εναντίον του Ιράν ή της Συρίας με πιθανή συμμετοχή και του ίδιου του Ισραήλ (Ιράν) με δεδομένο πρώτα, ότι έχει κλείσει το ανοιχτό μέτωπο με την Τουρκία.
Παράλληλα, ο άξονας μεταξύ των δύο ισχυρότερων πόλων στην περιοχή υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, δίνει ιδιαίτερη δυναμική στα γενικότερα αμερικανικά συμφέροντα...!
ΚΑΙ αλλο χαστουκι: Ειρηνη μεταξυ ΠΚΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!! Για πρωτη φορα εδω και καιρο τα βρηκανε!! Αντε μετα να πεισεις τους ξενους να επενδυσουν στο ΤΣιπρισταν, που ακομα οι συνδικαληστες λυμαινονται, και οχι στην Τουρκια.Τώρα πώς είναι δυνατόν, ένας ηγέτης που έχει υποστεί...λοβοτομή, βασανιστήρια, αφόρητες πιέσεις κλπ,κλπ,κλπ,κλπ μέσα στην τουρκική φυλακή υψίστης ασφαλείας, να είναι σε θέση να κατευθύνει έναν ολόκληρο αγώνα, είναι άξιο απορίας...

gordonas
23-03-13, 22:39
ΤΟ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ηταν η φωνη ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ φανηκε απο την απιστευτη ΣΥΝΟΜΟΣΙΑ που στηθηκε γυρω του με αξονα την υποθεση ΒΑΒΥΛΗ και το ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Ιεροσολυμων που εχει κομβικη θεση και ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΩΣ, ΔΥΝΑΤΗ φωνη στη Μ. Ανατολη. Ειστε ανιδεοι και ανιστορητοι σχετικα με τα πεπραγμενα του Ελληνισμου στη Μ. Ανατολη αλλα εχετε φωνη κατα τα αλλα να κατακεραυνωνετε ολους οσους διαφωνουν μαζι σας.

ΤΟ 1821 ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ πολεμησαμε, και ενα σωρο παπαδες διεδραματησαν σοβαρο ρολο ως εμψυχωτες-ηγετες των επαναστασεων. Δεν ηταν κοινωνικος ο πολεμος ουτε ταξικη η επανασταση. Δεν ξερω βεβαια αν ο Τζημερος συμφωνει....

Και το 1453 υπέρ πίστεως και πατρίδας τον ήπιαμε για 400 χρόνια...

Μπορούμε να αφήσουμε τους παπάδες στην δουλειά τους που είναι τα θέματα της πίστεως στον θεό; Για την οικονομία υπάρχουν οι οικονομολόγοι, για την ιατρική οι γιατροί κοκ. 2013 έχουμε, ούτε 1821, ούτε 1350 να ακούμε τους παπάδες για το τι θα κάνουμε στην εξωτερική πολιτική και στην οικονομία μας. Ωριμάστε επιτέλους σαν πολίτες!!!

MageSnow
23-03-13, 23:07
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=266193

Μήπως έρχεται η σειρά μας για κούρεμα καταθέσεων;;; μήπως ήρθε η ώρα να αποσύρουμε τις καταθέσεις μας;;;

icestorm
23-03-13, 23:38
Και το 1453 υπέρ πίστεως και πατρίδας τον ήπιαμε για 400 χρόνια...

Μπορούμε να αφήσουμε τους παπάδες στην δουλειά τους που είναι τα θέματα της πίστεως στον θεό; Για την οικονομία υπάρχουν οι οικονομολόγοι, για την ιατρική οι γιατροί κοκ. 2013 έχουμε, ούτε 1821, ούτε 1350 να ακούμε τους παπάδες για το τι θα κάνουμε στην εξωτερική πολιτική και στην οικονομία μας. Ωριμάστε επιτέλους σαν πολίτες!!!

Εσύ ωρίμασε και κατάλαβε ότι όταν οι οικονομολόγοι που λες και οι πολιτικοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους με αποδείξεις όλοι έχουν λόγο παπάδες απλός λαός όλοι!!!

Kouvanos
24-03-13, 03:27
2 απλα συμπερασματα των τελευταιων ημερων:

- Μην ξαναμιλησει κανεις Λιακοπουλικος, για 3ο πολο, για Ρωσικη αρκουδα και ξανθο ορθοδοξο γενος....η Μερκελ θα τους φαει 20% απο τα μαυρα κατατεθειμενα στην Κυπρο και δεν ΑΝΟΙΞΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ...τζαμπα παρακαλαγαν οι Κυπραιοι, ο Ρωσος ειναι οχι απλα αδυναμος, ανυπαρκτος και θελει πολλαααααα ψωμια ακομα για να κοντραρει την ΕΕ, η να διαδραματισει ρολο στη Μεσογειο, κλπ....
Κριμα μεν, εγω δεν ειμαι χαιρεκακος, ουτε μνησικακος, απλα ισως απο μικρους μας πιπιλιζαν τα μυαλα ορισμενοι για τη βοηθεια απο τα ορθοδοξα αδερφια μας και ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ !!!!!! για οσους σας αρεσει η Ιστορια, που δυστυχως, επαναλαμβανεται, λιγα χρονια πριν το 1821, ειχαμε τα ΟΡΛΩΦΙΚΑ.....τυχαιο ??? δεν νομιζω....

- Οι Κυπριοι ειναι 100% ΑΝΑΓΚΑΙΟ δυστυχως να σκυψουν το κεφαλι οπως κι εμεις....ξερω ξερω θα φαω βρισιμο τωρα, αλλα ο νεος "ραγιαδισμος" ειναι μονοδρομος...δυστυχως για ενα πολυ μικρο ποσο, μια πολυ πιο ισχυρη και ανθηρη οικονομια απο τη δικια μας (που ημασταν ΤΡΙμπ@@ρδελο και δεν ειχαμε ουτε ισοδυναμα ουτε τιποτα) θα αναγκαστει να κουρεψει καταθεσεις και μετα βεβαιως βεβαιως, σε μια οικονομια καταρρεουσα αφου ολοι θα τρεξουν να αποσυρουν καταθεσεις, θα πεσει κατακορυφα η αναπτυξη και η ρευστοτητα, θα γινει 2ος γυρος με κουρεμα μισθων και συνταξεων ...... ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΜΑΣ.....

Ειναι κριμα που ο γορδονας εχει 100% δικιο ως προς τον ορυκτο πλουτο....και αποδεδειγμενα να υπαρχει τοσο φυσικο αεριο και πετρελαιο στα οικοπεδα Κυπρου-Ισραηλ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δεν υπαρχει κατι χειροπιαστο....ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ, η Κυπρος δεμενη χειροποδαρα θα παρει ψιχουλα και θα το μοιραστουν οι "@@@ΕΤΑΙΡΟΙ" μας και βεβαιως βεβαιως οι Εβραιοι...

tsef
24-03-13, 08:36
Τοκογλύφος που σε δανείζει με ελάχιστο επιτόκιο πως στοιχειοθετείται;


ο.κ θες να τους ονομάσω κερδοσκόπους για να νιώσεις καλύτερα;

http://www.sofokleousin.gr/archives/127872.html (http://www.sofokleousin.gr/archives/127872.html)

sorry παίδες αλλά αν ακόμα επιμένετε ότι όλο αυτό που παίζεται στην ΕΕ τα τελευταία χρόνια είναι φυσικό επακόλουθο της παθογενειών της οικονομίας των χωρών του νότου δεν έχει νόημα να συζητάμε.

yakutia
24-03-13, 09:16
Αυτο που δεν το βλεπεις εισαι χαιβανι.Κύριοι mods ο γιατρός με λέει χαϊβάνι, και σε άλλα ποστ με έχει πεί ΖΩΟΝ ΒΟΔΙ και ΑΜΟΙΒΑΔΑ. Παρακαλώ παρατηρήστε τον να μη χρησιμοποιεί τουλάχιστον τούρκικους χαρακτηρισμούς ;):p:)

yakutia
24-03-13, 10:46
Kαι να μην ξαναπεί κανείς ότι μόνο η Κύπρος είπε ΟΧΙ στην τρόϊκα γιατί είναι μεγάλο λάθος. Το παρακάτω το άκουσα χτές στο αμάξι στο ραδιόφωνο και κόντεψα να τρακάρω απ τα γέλια:
Ποιός είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει πεί ΟΧΙ στην τρόϊκα?
3 χρόνια δε φωνάζουν "απολύστε κανένα δημόσιο υπάλληλο?" Τι έχει βροντοφωνάξει η Ελλάδα? ΟΧΙ!
3 χρόνια δε φωνάζουν απολύστε τουλάχιστον τους επίορκους? Τι έχει πεί η Ελλάδα? ΟΧΙ!
3 χρόνια δε φωνάζουν χτυπήστε τουλάχιστον τη φοροδιαφυγή? Τι έχει απαντήσει η Ελλαδάρα? ΟΧΙ!

:D:biggrin1:

RedVasia
24-03-13, 11:30
Σοβαρά; Σου έχω ξαναπεί,εδώ δεν μιλάς μόνο σε μνημονιακά χαιβάνια.Πολύ `πειστικό` το print screen τίτλων απο καθεστωτικά ΜΜΕ.Πήθει χιλιάδες ασπονδυλα αλλα όχι λίγο νοήμονες ανθρώπους.

Δήλωση του Δημ. Στρατούλη, βουλευτη Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο σχετικά με διαστρέβλωση συνέντευξης του για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το τραπεζικο σύστημα


http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27028

(http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27028)Από το γραφείο του Μανόλη Γλέζου εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση


http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27028

(http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27028)

kaι εγω σου το εχω ξανα πει οτι δεν εχετε ιδεα και απλα παπαρολογειτε σε αμμορφωτους που πιστευουν τα παντα
με την Μεταστατικη Εφηρμοσμενη Λοβοτομικη που ειναι κλαδος της Επαναστατικης Εφαρμοσμενης Λοβοτομικης ;) απευθυνεστε σε χαιβανια που πιστευουν τα παντα

οι δηλωσεις Στρατουλη στα καθεστωτικα μμε :D

http://www.youtube.com/watch?v=9EB1mVo0mJg
http://www.youtube.com/watch?v=fFWvOOqE2JA

και του Γλεζου :o
http://www.youtube.com/watch?v=tFU2z2AFS0I
http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/03/19/dilwseis_stelexwn_syriza.pdf

<<Εφ όσον αναδειχθεί αριστερή κυβέρνηση, με το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών>>

αμα εισαι ασχετος λες και καμια σαχλαμαρα για να περναει η ωρα
τις καταθεσεις των πολιτων μπορει να τις εγγυηθει ΜΟΝΟ η Ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα
αυτη κοβει το χρημα αυτη στελνει τα ερυωπουλα

αν πανε αυριο το πρωι ολοι οι καταθετες στις τραπεζες και ζητησουν τα λεφτα τους αν δεν βαλει η εκτ τις πρεσες να δουλευουν
εγγυημενα κολοκυθια με ριγανη θα παρουν οι καταθετες
για να μην πω τιποτα αλλο

οποτε δεν πα να εγγυηθει ο Στρατουλης και η αριστερη κυβερνηση οτι θελει
θα σου πουν οτι και στην Κυπρο

εμεις σταματαμε να στελνουμε ευρω το βραδυ της 25 Μαρτιου
βρειτε εσεις απο που θα δωσετε τις καταθεσεις
το καταλαβες;;;

<<Σε καμία περίπτωση δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών. Αντίθετα θα τις αξιοποιήσουμε, μαζί με τα χρήματα των τραπεζών για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.>>

τι να ξιοποιησετε;;;;
για 170δισεκατομυρια καταθεσεις οι τραπεζες εχουν πανω απο 250δισεκατομυρια δανεια
ποιες καταθεσεις θα χρησιμοποιησετε;;;
αυτες που δεν υπαρχουν;;;;

συνεχιστε να πιστευετε σε παραμυθια :o

περιορισμος κινησης κεφαλαιων εντος Ε.Ε.;;;;

το απαγορευει ρητως η συνθηκη συστασης της ΕΕ με το αρθρο 63
για να δουμε επειδη το προτεινει και η Κυπριακη κυβερνηση αν θα γινει δεκτο

εδω σας εχουν πεισει οτι με ενα νομο και ενα αρθρο θα καταργησετε τα παντα :pound::pound::pound::pound:
και μετα ειπαμε
ο Αλεξης θα πλυνει τα ποδια των μαθητων του και θα περπατησει στο νερο :o

RedVasia
24-03-13, 11:31
Το κοινοτικό δίκαιο δε διαιολογεί τα σκάνδαλα,όπως ούτε το Ελληνικό.Μάλλον κάτι δεν έχεις πιάσει.Εδώ συζητάμε πόσο πρόστιμο θα πληρώσει η εταιρεία,όχι το κράτος.Όταν εχεις συνηθισει να κυβερνάει ο Μπόμπολας και εσύ να του γλυφεις τα παππουτσάκια,σου φαίνεται περίεργο αλλα προς απογοήτευσή σου έχει συμβεί σε ένα σωρό χώρες και έχουν πάρει πόδι ολοι αυτοί οι πειρατές.


δεν μας λες για ποιο λογο θα πληρωσει προστιμο η εταιρεια και ποια ειναι τα σκανδαλα :confused:

Ευρωπαικο δικαστηριο εκρινε οτι το τιμημα των 11εκατομυριων ηταν μικρο και υποχρεωσε την εταιρεια να πληρωσει 24εκ
και το εκανε
σεβαστη η αποφαση Ευρωπαικου δικαστηριου;;;; :confused:

το ΣΤΕ μολις πριν απο δυο μερες εκρινε απολυτως νομιμη την λειτουργια των μεταλλειων και απερριψε την προσφυγη οκτω συλλογων
σεβαστη η αποφαση του ΣΤΕ;;;; :confused:

Απορρίφθηκαν αιτήσεις 8 συλλόγων κατά των μεταλείων Κασσάνδρας
Η εξόρυξη χρυσού δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, έκριναν

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=503867

"To E' Τμήμα του Ακυρωτικού Δικαστηρίου επισημαίνει στην υπ' αριθμ. 110/2013 απόφασή του ότι τα έργα στα μεταλλεία Κασσάνδρας επεκτείνονται σε έκταση 264.000 στρεμμάτων στην ανατολική ακτή της χερσονήσου της Χαλκιδικής στα όρια των Δήμων Αρναίας, Παναγιάς και Σταγείρων-Ακάνθου. Οι μεταλλευτικές και μεταλλουργικές εγκαταστάσεις βρίσκονται εκτός προστατευόμενων τόπων του δικτύου Natura και μόνο μια έκταση 2,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ολυμπιάδα, όπου προβλέπεται η προσωρινή απόθεση των τελμάτων, θα αποκατασταθεί κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του όλου έργου. Μάλιστα η περιοχή αυτή στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) περιγράφεται ως "άγονη". Ακόμη, σημειώνεται μέσα στην απόφαση πως όπως προκύπτει από την ΜΠΕ, έχει γίνει εκτίμηση των επιπτώσεων του επίμαχου έργου, τόσο στους προστατευόμενους τόπους του δικτύου Natura, όσο και στους οικότοπους και στους προστατευόμενους τόπους από την ευρωπαϊκή οδηγία 92/43/ΕΟΚ. Από τις εκτιμήσεις αυτές δεν αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις οι οποίες μπορούν ενδεχομένως να βλάψουν τους προστατευόμενους τόπους, ενώ δεν θα υπάρξει καμιά επέμβαση στον "οικότοπο 9180", προσθέτει η δικαστική απόφαση."

storm
24-03-13, 11:40
Και το 1453 υπέρ πίστεως και πατρίδας τον ήπιαμε για 400 χρόνια...

Το ότι έπεσε η Πόλη το 1453, πού κολλάει;;;:confused:

Εκτός αν εννοείς αυτό που ειπώθηκε απ'τον Μέγα Δούκα Λουκά Νοταρά :"κρειττότερον έστιν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν", αντιδρώντας ουσιαστικά και εκφράζοντας τους ανθενωτικούς οι οποίοι αντιστέκονταν στην "ένωση" των εκκλησιών (Ανατολικής και Δυτικής).
Ωστόσο, όλοι τους πολέμησαν (ενωτικοί κι ανθενωτικοί) τον επικίνδυνο αντίπαλο που τους πολιορκούσε.

Ο κύριος λόγος της αντίδρασης των ανθενωτικών, δεν ήταν άλλος απ΄τη μνήμη της τρομερής δήωσης, λεηλασίας, σφαγής και καταστροφής της Βασιλεύουσας, απ'τους σταυροφόρους της Δ΄ Σταυροφορίας, στις 13 Απριλίου 1204 (ημέρα πρώτης αλώσεως της Πόλης).
Ήταν τέτοια η μανία των κατακτητών ώστε σχεδόν το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού βιάστηκε, οι σφαγές του άρρενος πληθυσμού ήταν ανήκουστες, οι καταστροφές κτιρίων, εκκλησιών, έργων τέχνης, χωρίς προηγούμενο...
Ακόμη και τα αρχαία χειρόγραφα της ελληνικής σοφίας που φυλάττονταν ως κόρη οφθαλμού, χρησιμοποιήθηκαν ως καύσιμη ύλη για το μαγείρεμα του φαγητού τους...
Τα οστά του Βασίλειου Β' του Βουλγαροκτόνου (του τελευταίου και του πιο ένδοξου εκπροσώπου της μακεδονικής δυναστείας, ίσως και του Βυζαντίου), πετάχτηκαν έξω ενώ τοποθέτησαν στη θέση του στόματός του (στην ανάλογη οπή του κρανίου του), φλογέρα για να τον περιπαίξουν...
Από αυτό το γεγονός, εμπνεύστηκε ο Κωστής Παλαμάς, το ποίημα "Η φλογέρα του Βασιλιά"...

Ο Νικήτας Χωνιάτης (Ακομινάτος), σύγχρονος της πρώτης αλώσεως και αυτόπτης μάρτυς, επισημαίνει όλο πικρία, θλίψη, απογοήτευση και θυμό, πως ακόμη και οι Σαρακηνοί (μωαμεθανοί στο θρήσκευμα), οι οποίοι κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ, φέρθηκαν με φιλευσπλαχνία στους χριστιανούς ηττημένους σε πλήρη αντίθεση με αυτούς που υποτίθεται πιστεύουν στο Χριστό...

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, με το μίσος φωλιασμένο στους Βυζαντινούς και τους Φράγκους, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν είχαν βιώσει ακόμα τη "φιλεύσπλαχνη" στάση του Μωάμεθ (ο οποίος υποσχέθηκε στα στρατεύματά του τριήμερη λεηλασία σε περίπτωση κατάκτησης της Πόλης), είναι εν μέρει λογικό να αρνηθούν την υποτιθέμενη "ένωση".
Μπορούμε να αφήσουμε τους παπάδες στην δουλειά τους που είναι τα θέματα της πίστεως στον θεό; Για την οικονομία υπάρχουν οι οικονομολόγοι, για την ιατρική οι γιατροί κοκ. 2013 έχουμε, ούτε 1821, ούτε 1350 να ακούμε τους παπάδες για το τι θα κάνουμε στην εξωτερική πολιτική και στην οικονομία μας. Ωριμάστε επιτέλους σαν πολίτες!!!Ο καθένας τη δουλειά του, σαφώς!
Το να απαγορεύουμε όμως από την άλλη, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης, άλλο πράγμα θυμίζει...

RedVasia
24-03-13, 11:43
και επειδη περασε στο ντουκου και μια αλλη ειδηση που βγηκε πριν απο μερες

θυμαστε ποσο μας τα ειχαν πρηξει τα παπαρομπλοκ :D με τα 500εκατομυρια απο φορους :confused: που χρωστα και δεν πληρωνει η Χοχτιεφ στο Ελληνικο δημοσιο;;;


κολοκυθια με ριγανη

δικαιωθηκε και δεν θα πληρωσει ουτε σεντς

yakutia
24-03-13, 11:46
τις καταθεσεις των πολιτων μπορει να τις εγγυηθει ΜΟΝΟ η Ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα
αυτη κοβει το χρημα αυτη στελνει τα ερυωπουλαΠάντως ένα παράδοξο και τρελό που συμβαίνει στην Ευρωζώνη είναι ότι ενώ κανονικά το νόμισμα το εγγυάται η κεντρική τράπεζα (Fed το δολλάριο, ΕΚΤ το Ευρώ), και ΟΧΙ τα κράτη, στην Ευρωζώνη δε συμβαίνει. Οταν έχεις δολλάριο είναι ακριβώς το ίδιο είτε τα εχεις στη Σομαλία είτε στην Αγγλία είτε στο Τέξας. Είναι εγγυημένα από τη Fed. Οταν έχεις Ευρώ, η αξία του εξαρτάται στην πράξη από το σε ποιά χώρα το έχεις :confused2: . Και όταν η ΕΚΤ = στην πράξη Γερμανία και κάθε χώρα κάνει τη δική της νομισματική πολιτική, ιδίως με πολλές χώρες του νότου σε κρίση, το Ευρώ δεν μπορεί να σταθεί..

RedVasia
24-03-13, 11:53
Η τετρακομματική Κυβέρνηση στηρίζει το αιώνια κρατικοδίαιτο νεοφιελεύθερο λαμόγιο στην προσπάθεια του για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Τρικομματική και Χρυσή Αυγή ενέκριναν την τοποθέτηση του Σταυρίδη στο ΤΑΙΠΕΔ


http://left.gr/news/trikommatiki-kai-hrysi-aygi-enekrinan-tin-topothetisi-toy-stayridi-sto-taiped

http://img22.imageshack.us/img22/5587/tetrakommatiki.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/22/tetrakommatiki.jpg/)

ενταξει πριν απο 20-23 χρονια {ζησε Μαη........ :o } ηταν στην Αγετ
και την περασμενη χρονια στην ΕΥΔΑΠ
στην οποια εκανε πολυ καλη δουλεια μετα απο παρα πολλα χρονια


η Lavipharm και η Piscines ideales τι σχεση εχουν;;;; :confused:
ιδιωτικες και μαλιστα δυο απο τις καλυτερες στο ειδος τους δεν ειναι;;
που ειναι το κακο;;που ειναι το μεμπτο;;
απαγορευεται να δουλεψει στον ιδιωτικο τομεα;;
και στις δυο εκανε επισης πολυ καλη δουλεια
τα ευσημα παιρνει και απο δικους σας για τν τωρινη του τοποθετηση

<<"...απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια της Νάντιας Βαλαβάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Σ. Χαλβατζή από το ΚΚΕ, οι οποίοι αν και καταψήφισαν για λόγους αρχών, αναγνώρισαν ότι η κυβέρνηση επέλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση. Ο κ. Σταυρίδης σχολιάζοντας το επιχείρημα περί ξεπουλήματος, απάντησε ότι «ξεπούλημα συνιστά η απαξίωση της δημόσιας περιουσίας» και πρόσθεσε «δεν μπορώ να διανοηθώ τα ολυμπιακά ακίνητα που τα έχει πληρώσει με το αίμα του ο λαός να τα αφήνουμε να λεηλατούνται και να καταστρέφονται και όταν πάμε να τα αξιοποιήσουμε να γινόμαστε ευαίσθητοι και να μιλάμε για ξεπούλημα. Αυτό που κάναμε επί 10 χρόνια ήταν ξεπούλημα και μάλιστα χυδαίο! Η Ελλάδα είναι μια ιστορία χαμένων ευκαιριών 30 χρόνων".>>

τι ακριβως θες να μας πεις;;; :confused:


παραμενει αναπαντητο το ερωτημα που σου εθεσα

ο Αλεξης ποσα ενσημα εχει κολλησει;;
που εχει δουλεψει;;;;

θα μας απαντησεις;;;; :o;)

RedVasia
24-03-13, 12:00
Γελάμε με τους καπιταλιστές που καταρρέει ο κόσμος γύρω τους.. :cool:

καταρρει ο καπιταλισμος
γελανε και τα δελφινια περιξ της Κυπρου
:pound::pound::pound::pound::pound::pound::pound:: pound::pound:

RedVasia
24-03-13, 12:09
Έχει τρελό γέλιο που κάποιοι διαδίδουν όσα λέει ο Σόιμπλε και ο κάθε Σόιμπλε χωρίς καμία απόδειξη.Κι όμως στα κανάλια βλέπουμε διαρκώς τους πανικόβλητους μνημονιακούς αλλα και την Ελληνική κυβέρνηση να δυσφορει.Πώς διάολο γίνεται αυτό αν δήθεν..ολα ήταν σικέ; Παίζει θέατρο και ο Μπαμπίνος στο Σκάι; Παίζει θέατρο και ο Σαμαράς που έχει βάλει πλερέζες; Έπαιζαν θέατρο καί οσοι εδώ στο φόρουμ βγήκαν πανικόβλητοι να καταγγείλουν το οχι της Κυπριακής Βουλής; Μαζευτείτε ρε!!!!:d

Διαψεύδει ο Χριστόφιας ότι είχε συμφωνήσει το κούρεμα των καταθέσεων

Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εξέδωσε την Πέμπτη ανακοίνωση με την οποία διέψευσε αναφορές ότι η κυβέρνησή του γνώριζε και είχε συζητήσει τα περί κουρέματος των τραπεζικών καταθέσεων.

Από το γραφείο του πρώην Προέδρου εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι το θέμα του κουρέματος καταθέσεων «ποτέ δεν ετέθη για συζήτηση ενώπιον της κυβέρνησης Χριστόφια, ούτε και ποτέ ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε ή πολύ περισσότερο αποδέχθηκε ένα τέτοιο, καταστροφικό για την Κύπρο, σενάριο».

«Το Μνημόνιο που κατ’ αρχήν συμφώνησε η Κυβέρνηση Χριστόφια με την τρόικα, ούτε μια λέξη δεν περιλαμβάνει για κούρεμα καταθέσεων.Είναι φανερό ότι τα όσα μεταδίδονται περί δήθεν συμφωνίας με τον Σόιμπλε καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Αποτελούν μεγάλο ψέμα και κατασκευασμένη είδηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την Τετάρτη ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ αποκάλυψε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 2012 στο οποίο αναφέρεται το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων. Το κυπριακό Μνημόνιο συμφωνήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2012.


Υ.Γ.Ο Χριστόφιας είναι ενας δειλός που συμφώνησε μνημόνιο όποιο κι αν ήταν αυτό.Αλλο αυτό αλλο να πιστεύουμε την κάθε παπαριά του Σόιμπλε.


επειδη ΑΚΕΛ=Σφυριζα Κυπρου
δεν μας κανει καμια εντυπωση τι λεει ο Χριστοφιας

γιατι αλλα λεει ο Γ.Γ. τωρα του κομματος
οπως και στον σφυριζα
20 εκρποσωποι με 200 διαφορετικες γνωμες :o

<<Κι όμως: Όχι μόνο υπήρξε απάντηση εκ μέρους της κυπριακής πλευράς αλλ’ υπήρξε και συζήτηση, όπως ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αποκάλυψε, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και κάτι» (8/2/2013). Είπε ότι η κυπριακή πλευρά δέχεται πιέσεις για να δεχθεί να συνεισφέρουν και οι καταθέτες των τραπεζών για κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών.>>

RedVasia
24-03-13, 12:37
τα απλά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ γιατί δεν εφαρμόζονται σε οικονομικούς παραδείσους πλησίον της Γερμανίας;γιατί δεν εφαρμόστηκαν στην τράπεζα του Βελγίου( μου διαφεύγει το όνομα) 5πλάσια από τις τράπεζες της Κύπρου και που την έσωσαν σε μια νύχτα- εκεί δεν ισχύουν τα απλά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Και στο κάτω κάτω της γραφής η Κύπρος είχε αυτή την οικονομία με τον τεράστιο τραπεζικό τομέα και μικρή φορολογία και πριν μπει στην εε. Γιατί την έβαλαν;
Ε όχι τιμητές της νομιμότητας οι Γερμανοί οι Νο1 σε διαφθορά στην Ευρώπη .

Έλεος ρε gordona τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να καταλάβεις ότι την ΕΕ την διοικούν αρχιλαμόγια που έχουν ως στόχο να διαλύουν οικονομίες για αποκλειστικά δικά τους κέρδη και όχι για την βιωσιμότητα της ΕΕ .

ποιοι ειναι οι οικονομικοι παραδεισοι πλησιον της Γερμανιας;;;
μην μου πεις και εσυ για Λιχτενσταιν,Ελβετια και Ανδορα γιατι θα σου πω και εγω οτι τρολαρεις :(

ειναι στην Ε.Ε. αυτοι οι παραδεισοι;;;;
τι λετε ρε παιδια :confused:

το Βελγιο το εκανε γιατι μπορει
το εκανε και η Αγγλια με καποιες τραπεζες το 2008
το εκανε και η Αμερικη

η Κυπρος δεν μπορει
απλα

ναι η Κυπρος ειχε αυτη την οικονομια και οταν μπηκε
το γνωριζαν

και για αυτο την ειχαν προειδοποιησει απο τοτε
να λαβει τα μετρα της
να μειωσει την εκθεση και το μεγεθος των τραπεζων

απο τοτε και συνεχως μεχρι και το 2011
προειδοποιουσαν
και η Κυπρος δεν εκανε τιποτα

αντιθετα μια αριστερη κυβερνηση εκανε τα παντα και επετρεψε να μεγεθυνθουν ακομα πιο πολυ οι τραπεζες
και μοιραζε δεξια και αριστερα επιδοματα και παροχες
πηρε ενα χρεος 45% και το εφτασε σε 4 χρονια στο 88%
σαν να μην συνεβαινε τιποτα


φαινει τα αρχιλαμογια της ΕΕ και ο Σοιμπλε με την Μερκελ που οι Κυπριοι τα σκατωσαν;;;;; :confused:


το αργοτερο απο τον Δεκεμβριο του 2011 οταν αποφασιστηκε το συμφωνο σταθεροτητας
ηταν η τελευταια προειδοποιηση
οτι κατι αλλαζει στην Ευρωπη

τον Σεπτεμβριο του 2012 υπαρχει ενα μνημονιο στο τραπεζι απο την τροικα και μια αντιπροταση της Κυπριακης κυβερνησης
για 7 μηνες δεν εγινε τιποτα και τωρα τρεχουν και δεν φτανουν

μιλουν τωρα πολλοι για αλληλεγγυη της Ευρωπης
ξεχνουν οτι η αλληλεγγυη ειναι δρομος διπλης κατευθυνσης

bbc
24-03-13, 12:41
2 απλα συμπερασματα των τελευταιων ημερων:

- Μην ξαναμιλησει κανεις Λιακοπουλικος, για 3ο πολο, για Ρωσικη αρκουδα και ξανθο ορθοδοξο γενος....η Μερκελ θα τους φαει 20% απο τα μαυρα κατατεθειμενα στην Κυπρο και δεν ΑΝΟΙΞΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ...τζαμπα παρακαλαγαν οι Κυπραιοι, ο Ρωσος ειναι οχι απλα αδυναμος, ανυπαρκτος και θελει πολλαααααα ψωμια ακομα για να κοντραρει την ΕΕ, η να διαδραματισει ρολο στη Μεσογειο, κλπ....
Κριμα μεν, εγω δεν ειμαι χαιρεκακος, ουτε μνησικακος, απλα ισως απο μικρους μας πιπιλιζαν τα μυαλα ορισμενοι για τη βοηθεια απο τα ορθοδοξα αδερφια μας και ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ !!!!!! για οσους σας αρεσει η Ιστορια, που δυστυχως, επαναλαμβανεται, λιγα χρονια πριν το 1821, ειχαμε τα ΟΡΛΩΦΙΚΑ.....τυχαιο ??? δεν νομιζω....

- Οι Κυπριοι ειναι 100% ΑΝΑΓΚΑΙΟ δυστυχως να σκυψουν το κεφαλι οπως κι εμεις....ξερω ξερω θα φαω βρισιμο τωρα, αλλα ο νεος "ραγιαδισμος" ειναι μονοδρομος...δυστυχως για ενα πολυ μικρο ποσο, μια πολυ πιο ισχυρη και ανθηρη οικονομια απο τη δικια μας (που ημασταν ΤΡΙμπ@@ρδελο και δεν ειχαμε ουτε ισοδυναμα ουτε τιποτα) θα αναγκαστει να κουρεψει καταθεσεις και μετα βεβαιως βεβαιως, σε μια οικονομια καταρρεουσα αφου ολοι θα τρεξουν να αποσυρουν καταθεσεις, θα πεσει κατακορυφα η αναπτυξη και η ρευστοτητα, θα γινει 2ος γυρος με κουρεμα μισθων και συνταξεων ...... ΟΠΩΣ ΣΕ ΕΜΑΣ.....

Ειναι κριμα που ο γορδονας εχει 100% δικιο ως προς τον ορυκτο πλουτο....και αποδεδειγμενα να υπαρχει τοσο φυσικο αεριο και πετρελαιο στα οικοπεδα Κυπρου-Ισραηλ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δεν υπαρχει κατι χειροπιαστο....ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ, η Κυπρος δεμενη χειροποδαρα θα παρει ψιχουλα και θα το μοιραστουν οι "@@@ΕΤΑΙΡΟΙ" μας και βεβαιως βεβαιως οι Εβραιοι...
-η ΕΕ είναι στα πρόθυρα της καταστροφης κ συ λες ότι η Ρωσία θέλει ψωμια ακόμη? η Γερμανία μόνο αντέχει.
-ενεργειακά η Ρωσια εχει κυκλώσει την Ευρώπη.
-έχει ήδη δώσει 2,5δις δάνειο η Ρωσία στην Κυπρο. παράλληλα ρωσικοί οργανισμοί κ όχι ολιγάρχες άλλα 20δις στις κυπριακές τράπεζες με ρολά κατευνασμένα. υπήρχε περίπτωση χωρις εγγυήσεις να δίναν άλλα 5,8δις την ωρα που η ΕΚΤ απειλούσε την Κυπρο με διακοπή ρευστότητας-τελεσίγραφο κ ορατό τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, κατάρρευση τραπεζικού συστήματος, απώλεια ρωσικών καταθεσεων???
αντ αυτού τους ζήτησε ανταλλάγματα όπως χέρι στα αέρια κ ναυτικές βάσεις πράγμα που δεν δεχτήκαν οι Κυπριοι κ αποφάσισαν να γυρίσουν στο μαντρί.
όσο δεν ανοίγουν οι τράπεζες οι ρωσοι είναι καθηλωμένοι. όταν ανοίξουν θα πάρουν τα λεφτά τους κ τελειώνει το θεμα. η Κυπρος χάνει έναν σύμμαχο χάνει τα κοιτάσματα χάνει τη βαριά της βιομηχανία δηλαδή την τραπεζική πίστη κ κουρεύει από πάνω κ τις καταθέσεις της.


όσο για το τελευταίο που γράφεις, είσαι εκτός τόπου κ χρόνου

RedVasia
24-03-13, 12:53
Αριστερή; Ακροαριστερή θα έλεγα...χαχαχα

Στη Κύπρο όπως ξέρουμε κατεύρεσε το νεοφιλεύθερο μοντέλο της άκρατης κυβέρνησης των αγορών.Παταγώδης αποτυχία βεβαια και της νεοφιελεύθερης διαχείρισης της κρίσης με τρόικα δηλαδή,αγορές και ΕΕ να τα έχεις με όλους καλά.

Αν οι Κυπριακή κυβέρνηση δεν αποφασίσει να βαρέσει πιστόλι σε ότι κινείται (όπως στην Ισλανδία),δεν πρόκειται να υπάρξει φιλολαική λύση.

Η νεοφιλελεύθεροι μύθοι περι διαχέιρισης των κρίσεων με τους καπιταλιστικούς όρους που τους οδήγησαν σε αυτή έχουν πλέον καταρεύσει ολοκληρωτικά.Εχουμε την απολυτη διακαιωση της αριστεράς αλλα και άλλων δυνάμεων που επιλέγουν την ρήξη με τους τοκογλύφους και τις συστημικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Να δούμε τι θα επιλέξουν τελικά οι Κύπριοι..Το βράδυ ή μέχρι άυριο θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.Τη σκλαβιά και την εξαθλίωση για τις επόμενες δεκαετίες που επέλεξε η Ελλάδα; Η την ανεξάρτητη πορεία με δυσκολίες στην αρχή που μέσα σε μερικούς μήνες θα αντιμετωπιστούν όπως στην Ισλανδία;

δηλαδη το ΑΚΕΛ δεν ειναι αριστερο;;; :confused::confused::confused:


Το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (Α.Κ.Ε.Λ.) είναι μαρξιστικό-λενινιστικό (http://el.wikipedia.org/wiki/Κομμουνισμός) κόμμα (http://el.wikipedia.org/wiki/Πολιτικό_κόμμα) της Κύπρου (http://el.wikipedia.org/wiki/Κύπρος).


:pound::pound::pound::pound::pound::pound::pound:: pound::pound::pound::pound::pound::pound:


κοψτε τα ληγμενα και το παραμυθι με την Ισλανδια γιατι δεν εχετε καταλαβει τι ακριβως εκανε :D

πιστολι βαρεσε μονο σε 500000 ιδιωτες καταθετες απο Μ.Βρετανια και Ολλανδια
τους οποιους εχει αρχισει να επιστρεφει τις καταθεσεις
σε ολη την υπολοιπη Ευρωπη πληρωσε κανονικα ολους τους καταθετες μεχρι τελευταιο σεντς μεσα σε ενα χρονο το πολυ
και στην αρχη μαλιστα με δανειο απο το ΔΝΤ 1,8δις και αλλα 2δις απο Σκανδιναβικες χωρες


Δήλωση του Υπουργού Οικονομίας της Ισλανδίας 24/11/2011 :
"For his part, Finance Minister Steingr&#237;mur Sigf&#250;sson praised the IMF for its flexibility and willingness to engage. “There are lessons to be learnt from our cooperation with the IMF. Not from the program as such because that’s easy to put on paper, but from how this cooperation evolved, and how it should be: Based on mutual trust and cooperation, and leaving as much space as possible to elected politicians to take the decisions and do the hard work to select their own rules. As long as they deliver, it’s up to them."


διαβαστε και τι ηταν το stand by agreement του δντ και τι ωραια που συνεργαστηκε με την Ισλανδικη κυβερνηση και το εφαρμοσε κατα γραμμα

Vox_Balenae
24-03-13, 14:21
Δήλωση του Υπουργού Οικονομίας της Ισλανδίας 24/11/2011 :
"For his part, Finance Minister Steingr&#237;mur Sigf&#250;sson praised the IMF for its flexibility and willingness to engage. “There are lessons to be learnt from our cooperation with the IMF. Not from the program as such because that’s easy to put on paper, but from how this cooperation evolved, and how it should be: Based on mutual trust and cooperation, and leaving as much space as possible to elected politicians to take the decisions and do the hard work to select their own rules. As long as they deliver, it’s up to them."

διαβαστε και τι ηταν το stand by agreement του δντ και τι ωραια που συνεργαστηκε με την Ισλανδικη κυβερνηση και το εφαρμοσε κατα γραμμα
Η Ισλανδική κυβέρνηση από τη μια όντως συνεργάστηκε, αλλά από την άλλη ακολούθησε πιστά ένα πρόγραμμα που η ίδια χάραξε. Το ΔΝΤ αναγνώρισε ανοιχτά πέρυσι ότι "πήραν μαθήματα" από την Ισλανδία (http://www.businessweek.com/news/2012-08-12/imf-says-bailouts-iceland-style-hold-lessons-for-crisis-nations). Κεντρικό σημείο στις ανακοινώσεις του ΔΝΤ ήταν η απόφαση της Ισλανδίας να μεταφέρει το βάρος από τους φορολογούμενους στους κατόχους ομολόγων. Από τον προηγούμενο σύνδεσμο:

Iceland’s commitment to its program, a decision to push losses on to bondholders instead of taxpayers and the safeguarding of a welfare system that shielded the unemployed from penury helped propel the nation from collapse toward recovery, according to the Washington-based fund.
...
Iceland refused to protect creditors in its banks, which failed in 2008 after their debts bloated to 10 times the size of the economy. The island’s subsequent decision to shield itself from a capital outflow by restricting currency movements allowed the government to ward off a speculative attack, cauterizing the economy’s hemorrhaging. That helped the authorities focus on supporting households and businesses.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν εφικτό αν η χώρα ήταν στην ευρωζώνη.

bbc
24-03-13, 14:23
2.Η σπαταλη των επιχορηγησεων χωρις αντιστοιχο εργο ηταν εν γνωση των δανειστων και συνεχιζαν να δανειζουν.Οποτε να μην κουναν το χερι οταν παριστανουν δηθεν τους καλους.ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.

εμεις πηγαίναμε κ ζητούσαμε δανεικά δεν ερχόταν αυτοί σε μας. εμείς ζητούσαμε αυτοί δίναν. γιατι να νοιαστούν τι τα κάναμε, όταν δε νοιαζόμασταν οι ίδιοι? ποιος είπε οτι οι δανειστές είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα?
αν ήμασταν ηλίθιοι, τωρα να πληρώσουμε.

ο Γερμανός συνταξιούχος να πάει εκδρομές δωρεαν γιατί έφτιαχνε bmw mercedes siemens adidas man o Ολλανδός phillips daf o Σουηδός Volvo Scania ο Φιλανδός nokia …
o ελληνας τι έφτιαχνε σφραγίδες κ κούπε πε στα πανηγύρια κ τα θέατρα? …δηθεν πολιτισμός
έδωσαν στον αγρότη επιδοτήσεις δάνεια αποζημιώσεις…αυτοί θα του πουν τι θα τις κάνει? μικρό παιδί είναι? αντί να βάλει φουντουκιές καρυδιές ελιές να φτιάξει θερμοκήπια να πάρει μηχανήματα πήγαινε στα κολομπαρα κ αγόραζε mercedes. τωρα κλαίγεται γιατι το βαμβάκι έχει χαμηλη τιμή το σιτάρι δε το παίρνει κανείς κ του κόψαν τη σύνταξη του ογα. ποιος φταίει? -οι συνταξιούχοι κ αυτοί που βάζαν σφραγίδες - ΔΥ

gordonas
24-03-13, 14:26
Το ότι έπεσε η Πόλη το 1453, πού κολλάει;;;:confused:

Κολλάει γιατί έγραψε κάποιος ότι το 1821 πολεμήσαμε υπέρ πίστεως και πατρίδας. Και απάντηση μου ήταν ότι το 1453 τον ήπιαμε για 400 χρόνια πάλι υπερ πίστεως. Περίμεναν να τους σώσουν οι δυτικοί τους οποίους έβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και η παρακμή του Βυζαντίου είχε ξεκάθαρο αίτιο την ασύλληπτη επικράτηση όλων των φανατικών ανθενωτικών. Το τίμημα που πληρώσαμε για τις χαζομάρες που έλεγαν τότε είναι ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ για το Ελληνικό Έθνος ακόμα και σήμερα. Από τότε είμαστε ΟΘΩΜΑΝΙΑ. Από τα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου και ακόμα δεν έχουμε ξεφύγει.

Προφανώς στο τέλος πολέμησαν όλοι μαζί. Αυτό τι σημαίνει; Γιατί, αν μας την πέσει κάποιος δεν θα πολεμήσουμε όλοι μαζί; Αυτό τι σημαίνει; Ότι οι ευθύνες διαγράφονται;

Είναι ξεκάθαρο ότι έπρεπε να είχαμε ενωθεί με την δυτική εκκλησία. ΞΕΚΑΘΑΡΟ. Καμία ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει. ΚΑΜΙΑ.

Όντως η πρώτη άλωση της Κων/πολης ήταν τρομακτική και θεωρείται χειρότερη και από αυτή των Οθωμανών. Μια επισήμανση όμως. Η Κων/πολη κατά την πρώτη άλωση ήταν πολύ πλουσιότερη και ισχυρότερη από αυτή που άλωσαν οι Τούρκοι. Το 1453 η Κων/πολη ήταν ένα χρέπι. Ελάχιστα πράγματα είχαν μείνει μέσα και ο στρατός που την υπερασπίστηκε ήταν πολύ μικρός.

Η πρώτη άλωση ήταν πριν 250 χρόνια περίπου, περιέχει και προδοσία στην μέση και λίγο έχει να κάνει με την απόφαση του Βυζαντίου να μην ενωθούν οι δύο εκκλησίες. Η ουσία είναι ότι οι Βυζαντινοί λόγω των θρησκευτικών φανατισμών διέλυσαν μόνοι τους μια αυτοκρατορία. Αυτά συμβαίνουν ότι η πίστη επικρατεί της πολιτικής και της λογικής. Τότε ήταν όμως 1000-1500 μ.χ. Το 2013 είναι κωμωδία να έχουμε τα ίδια.
Ο καθένας τη δουλειά του, σαφώς!
Το να απαγορεύουμε όμως από την άλλη, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης, άλλο πράγμα θυμίζει...

Ποιος απαγόρευσε; Να λένε ότι θέλουν οι παπάδες. Το δυσάρεστο είναι ότι υπάρχουν πολίτες που ακούνε παπάδες να μιλάνε για μακρο-οικονομικά και πολιτική. Δικαίωμα τους αλλά δείχνει την χαμηλή ποιότητά τους συνάμα σαν πολίτες.

Στην τελική, στο έπος του '40 πολεμήσαμε γιατί μας το είπαν οι παπάδες; Το να ανακατεύουμε την εκκλησία στους πολέμους είναι ενάντια στα θεμελιώδη της πίστεως. Είναι τελείως ανακόλουθο με την ουσία του χριστιανισμού.

RedVasia
24-03-13, 14:28
Α ξέχασα. Συγχαρητήρια για την συνεργασία με τον Καμμένο. Επιτέλους τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


αλλες εποχες τοτε :D
τωρα προκειμενου να κυβερνησουν οπως στην Ελληνικη ταινια
μεχρι και το μουστακι θα ξυρισουν :pound::pound::pound::pound::pound::pound:http://www.youtube.com/watch?v=2BweXmgfAuM

MageSnow
24-03-13, 14:33
http://opinion24.gr/index.php/opinion-news/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/item/862-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%C E%BF%CF%8D-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%81%CE%AC%CF%8A%CF%87

gordonas
24-03-13, 14:35
εμεις πηγαίναμε κ ζητούσαμε δανεικά δεν ερχόταν αυτοί σε μας. εμείς ζητούσαμε αυτοί δίναν. γιατι να νοιαστούν τι τα κάναμε, όταν δε νοιαζόμασταν οι ίδιοι? ποιος είπε οτι οι δανειστές είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα?
αν ήμασταν ηλίθιοι, τωρα να πληρώσουμε.

ο Γερμανός συνταξιούχος να πάει εκδρομές δωρεαν γιατί έφτιαχνε bmw mercedes siemens adidas man o Ολλανδός phillips daf o Σουηδός Volvo Scania ο Φιλανδός nokia …
o ελληνας τι έφτιαχνε σφραγίδες κ κούπε πε στα πανηγύρια κ τα θέατρα? …δηθεν πολιτισμός
έδωσαν στον αγρότη επιδοτήσεις δάνεια αποζημιώσεις…αυτοί θα του πουν τι θα τις κάνει? μικρό παιδί είναι? αντί να βάλει φουντουκιές καρυδιές ελιές να φτιάξει θερμοκήπια να πάρει μηχανήματα πήγαινε στα κολομπαρα κ αγόραζε mercedes. τωρα κλαίγεται γιατι το βαμβάκι έχει χαμηλη τιμή το σιτάρι δε το παίρνει κανείς κ του κόψαν τη σύνταξη του ογα. ποιος φταίει? -οι συνταξιούχοι κ αυτοί που βάζαν σφραγίδες - ΔΥ

Έπιασες την ουσία. ΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 80 ΤΟΥ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ που όσες ΜΑΛ@ΚΙΕΣ και να κάνει ΠΡΕΠΕΙ να έρθει ο "ΜΠΑΜΠΑΣ" και να τον σώσει. Να του φωνάξει βέβαια αλλά στο τέλος να τον σώσει. Αυτός ο "μπαμπάς" είναι το κράτος, η Ε.Ε., ο θεός, οποιοσδήποτε. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ. Ποτέ δεν αναλαμβάνει ο Έλληνας τις ευθύνες για τις μαλ@κίες του. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά με τα κράτη που πέρασε ο διαφωτισμός.

Σου λέει ο Χλέμπ και άλλοι. "Ναι τα φάγαμε, αλλά φταίτε και εσείς που μας τα δίνατε". Που σημαίνει τι; Ότι δεν υπάρχουν συνέπειες επειδή φταίνε και αυτοί; Οι συνέπειες ποιες θα είναι για ΕΜΑΣ; Ότι δανειστήκαμε 100, θα τους επιστρέψουμε 5 και όλα μέλι-γάλα; Αυτό δεν είναι συνέπεια. Αυτό είναι ΑΝΟΧΗ και συγχωροχάρτι. Έτσι μεγάλωσαν/σαμε και νομίζουμε ότι οι Βόρειοι είναι τα ίδια χάλια με εμάς.

Για αυτό στην Ελλάδα η μαμά και ο μπαμπάς λένε "παιδί" γάιδαρους και γαιδάρες στα 40 και στα 50 τους και τους συντηρούν. Γιατί έτσι τους βολεύει όλους. Αλλά αυτή η τακτική παράγει ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΩΡΙΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. Τα παιδιά μένουν "παιδιά" ακόμα και στα γεράματα και η κοινωνία είναι ένα μπάχαλο γιατί τα προβλήματα διαιωνίζονται καθώς ποτέ και κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και οι πολίτες ψηφίζουν τους ίδιους αναποτελεσματικούς πολιτικούς γιατί είναι ίδιοι με αυτούς. Όπως συγχωρούν συνέχεια τους εαυτούς τους για όλες τις μαλ@κίες τους έτσι συγχωρούν και τους πολιτικούς. Αν δεν γίνεις αυστηρός με τον εαυτό σου ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να είσαι αυστηρός και με τους άλλους.

RedVasia
24-03-13, 14:36
Η Ισλανδική κυβέρνηση από τη μια όντως συνεργάστηκε, αλλά από την άλλη ακολούθησε πιστά ένα πρόγραμμα που η ίδια χάραξε. Το ΔΝΤ αναγνώρισε ανοιχτά πέρυσι ότι "πήραν μαθήματα" από την Ισλανδία (http://www.businessweek.com/news/2012-08-12/imf-says-bailouts-iceland-style-hold-lessons-for-crisis-nations). Κεντρικό σημείο στις ανακοινώσεις του ΔΝΤ ήταν η απόφαση της Ισλανδίας να μεταφέρει το βάρος από τους φορολογούμενους στους κατόχους ομολόγων. Από τον προηγούμενο σύνδεσμο:

Iceland’s commitment to its program, a decision to push losses on to bondholders instead of taxpayers and the safeguarding of a welfare system that shielded the unemployed from penury helped propel the nation from collapse toward recovery, according to the Washington-based fund.
...
Iceland refused to protect creditors in its banks, which failed in 2008 after their debts bloated to 10 times the size of the economy. The island’s subsequent decision to shield itself from a capital outflow by restricting currency movements allowed the government to ward off a speculative attack, cauterizing the economy’s hemorrhaging. That helped the authorities focus on supporting households and businesses.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν εφικτό αν η χώρα ήταν στην ευρωζώνη.

ε αυτο προτεινε και ο Σοιμπλε αλλα οι Κυπριοι ηθελαν και την πιτα ολοκληρη αλλα και τον σκυλο χορτατο
και να συνεχισουν να ειναι τα πραγματα οπως ειναι και να μην θιχτει τιποτα
τυχαιο οτι δυο απο τους μεγαλυτερους εργοδοτες στο νησι ειναι η εκκλησια και το ΑΚΕΛ;;;;ΤΥΧΑΙΟ;;;; :cool:
και που αλλου υπαρχει αυτη η παγκοσμια πρωτοτυπια
πολιτικο κομμα να εχει δικη του ποδοσφαιρικη ομαδα;;;; :D

Be careful how you read media reports on financial issues. Many broader (not specific financial press) journalists are ignorant of both financial terms and concepts. Finance Minister Shoeble said in an interview:
-"We had agreed that the cost of the refinancing of Cyprus' banks should be covered with the partcipation of the stakeholders".
This was reported in Cyprus and Greece as the government tried to save rich banker "shareholders" by imposing a levy on deposits. :rolleyes2::twitch:
First there is the somewhat understandable miss-translation. In modern parlance we refer to stakeholders (STAKE not SHARE) as (wikipedia) "a person, group, organization, member or system who affects or can be affected by an organization's actions". That is the shareholders, management, employees, suppliers and customers of an organization.
But even if you did not know that, the reported bank deficit is 17 billion euro, while the total deposits are 60 billion euro or 28.4% of deposits. The total shareholder Tier 1 equity is (or should be) around 8% of risk adjusted assets, usually 4-5% of deposits if that. How could possibly the loss be covered by equity.
In reality all (ALL!) equity is already negative (waaaaay negative) and we still need some form of orderly discounting of deposits, plus an estimated infusion of 10 billion troika capital just to keep the banks operating. The alternative is liquidation, the solution already chosen for one of the largest banks, CPB, where the uninsured depositors will get their monies after liquidation proceeds (some have lasted 40 years - IOS fund :rolleyes2::faint2::faint2:), and those monies will be at minimum discounted by 40% (28.4 % of total is about 40-50% of uninsured).

storm
24-03-13, 14:48
Και η παρακμή του Βυζαντίου είχε ξεκάθαρο αίτιο την ασύλληπτη επικράτηση όλων των φανατικών ανθενωτικών.Η παρακμή του Βυζαντίου οφείλεται σε πλήθος άλλων παραγόντων, εκτός από αυτό που έγραψες και δεν ισχύει!!!Είναι ξεκάθαρο ότι έπρεπε να είχαμε ενωθεί με την δυτική εκκλησία. ΞΕΚΑΘΑΡΟ. Καμία ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει. ΚΑΜΙΑ.Είναι φανερό ότι αγνοείς πολλά στα σχετικά θέματα. Δεν είναι οπωσδήποτε κακό αυτό, απλά δεν έχεις ασχοληθεί για τον έναν ή άλλο λόγο.
Οι διαφορές (και οι απαιτήσεις) των Δυτικών έναντι των Ανατολικών, πολλές και ουσιαστικές. Ωστόσο, δεν είναι ο παρών χώρος κατάλληλος για τέτοιες αναλύσεις αφού ξεφεύγουμε κατά πολύ...

Στην τελική, στο έπος του '40 πολεμήσαμε γιατί μας το είπαν οι παπάδες; Πολεμήσαμε διότι δεν αντιμετωπίσαμε με... "λογική" την εισβολή και να πούμε: πώς θα πολεμήσουμε έναν σαφώς ισχυρότερο στρατό; Θα είμαστε τρελοί αν αντισταθούμε...! Θα μας διαλύσουν!
Το ίδιο και στις Θερμοπύλες ή ακόμη ακόμη και στο Μαραθώνα, με μια χούφτα "παράλογων και χωρίς λογικής" Ελλήνων, οι οποίοι τα βάζουν με αυτοκρατορίες...Όμως η ιστορία, έγραψε...

Μερικές φορές αναρωτιέμαι: αν κάποιοι ζούσαν εκείνες τις εποχές ή ακόμα και το 1821, τι στάση θα τηρούσαν;;;; Θα υποστήριζαν και πάλι τα περί "λογικής" και άρα να καθήσουμε στα αυγά μας γιατί θα έχουμε απώλειες κι άλλα τινά;;;;:confused:

tsef
24-03-13, 14:49
ποιοι ειναι οι οικονομικοι παραδεισοι πλησιον της Γερμανιας;;;
μην μου πεις και εσυ για Λιχτενσταιν,Ελβετια και Ανδορα γιατι θα σου πω και εγω οτι τρολαρεις :(

ειναι στην Ε.Ε. αυτοι οι παραδεισοι;;;;
τι λετε ρε παιδια :confused:

το Βελγιο το εκανε γιατι μπορει
το εκανε και η Αγγλια με καποιες τραπεζες το 2008
το εκανε και η Αμερικη

η Κυπρος δεν μπορει
απλα

ναι η Κυπρος ειχε αυτη την οικονομια και οταν μπηκε
το γνωριζαν

και για αυτο την ειχαν προειδοποιησει απο τοτε
να λαβει τα μετρα της
να μειωσει την εκθεση και το μεγεθος των τραπεζων

απο τοτε και συνεχως μεχρι και το 2011
προειδοποιουσαν
και η Κυπρος δεν εκανε τιποτα

αντιθετα μια αριστερη κυβερνηση εκανε τα παντα και επετρεψε να μεγεθυνθουν ακομα πιο πολυ οι τραπεζες
και μοιραζε δεξια και αριστερα επιδοματα και παροχες
πηρε ενα χρεος 45% και το εφτασε σε 4 χρονια στο 88%
σαν να μην συνεβαινε τιποτα


φαινει τα αρχιλαμογια της ΕΕ και ο Σοιμπλε με την Μερκελ που οι Κυπριοι τα σκατωσαν;;;;; :confused:


το αργοτερο απο τον Δεκεμβριο του 2011 οταν αποφασιστηκε το συμφωνο σταθεροτητας
ηταν η τελευταια προειδοποιηση
οτι κατι αλλαζει στην Ευρωπη

τον Σεπτεμβριο του 2012 υπαρχει ενα μνημονιο στο τραπεζι απο την τροικα και μια αντιπροταση της Κυπριακης κυβερνησης
για 7 μηνες δεν εγινε τιποτα και τωρα τρεχουν και δεν φτανουν

μιλουν τωρα πολλοι για αλληλεγγυη της Ευρωπης
ξεχνουν οτι η αλληλεγγυη ειναι δρομος διπλης κατευθυνσης

Το Λουξεμβούργο σου λέει κάτι;

αλλά εκεί δεν υπάρχει λόγος να φύγουν καταθέσεις ,

να πάνε που.

α υπάρχει και το νεο πουλέν τους η Λετονία.

Το Βέλγιο δεν έχει σχέση ούτε με Αγγλία ούτε με Αμερική.
Η Βελγική τράπεζα - 5πλάσια απ΄όλες τις τράπεζες της Κύπρου μαζί - σώθηκε από την ΕΕ με λεφτά του Ευρωπαίου φορολογούμενου εν μια νυκτί χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Και εκεί δεν υπήρχε λόγος να φύγουν οι καταθέσεις.
Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει σ ΄αυτή την ένωση.

Εν πάση περιπτώσει το πρόβλημα παντού - σε όλο τον κόσμο - ξεκίνησε από τις τράπεζες.
Η διαφορά είναι όμως ότι στον νότο της Ευρώπης τα λάθη των τραπεζών τα πληρώνει μόνο ο λαός.

Η άποψή σας επιβιώνει μέχρι σήμερα διότι δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στην Ελλάδα.
Πίστεψέ με - μετά από 4 χρόνια - ότι έχετε καταντήσει πιο γραφικοί και από τους Τσιπροκαμμένους.

RedVasia
24-03-13, 15:24
Πόσο δίκιο έχεις γιατρέ! Πραγματικά με νευριάζουν απόψεις κοντόφθαλμες σαν του gordona και άλλων. Είναι δυνατόν να τα βλέπουν όλα μικρολογιστικά και να χάνουν την ουσία;;; Είναι τυφλοί; Έιναι γερμανόφιλοι; Ti ***** είναι;;; Δε βλέπουν ότι όλα γίνονται για τον έλεγχο των πετρελαίων;;; Θέλουν να τους εξαθλιώσουν οικονομικά και να υποθηκεύσουν το φυσικό τους πλούτο. Τα κοιτάσματα είναι απίστευτης ποσότητας τα λεφτά παρα πολλά και οι ενεργειακές ανάγκες της ΕΕ δλδ της Γερμανίας τεράστιες! Γιατί δεν κάνανε το ίδιο στο Λουξεμβούργο με τραπεζικό τομέα το ίδιο "υπέρογκο";; Μπορεί κατω να κάναν λάθος χειρισμούς και πιάστηκαν στον ύπνο δεν κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με τον αδυσώπητο αδηφάγο βορρά δε στέκομαι εκεί. Αυτό που πλέον και ο τελείως αδαής βλέπει είναι ότι η Ευρώπη των λαών έχει πεθάνει έστω και σα σκέψη και η Ευρώπη της Γερμανίας και της Φινλανδίας διαλέγει ποος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.Όλα αυτά που κάνουν όμως θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Η ΕΕ θα διαλυθεί και θα πέσουν με τέτοιο πάταγο που θα το θυμούνται γεννεές 14!!! κ εμείς θα πέσουμε δυστυχώς μαζί οτυς αλλά εμείς είμαστε ήδη χαμηλά αυτοί όμως θα κάνουν μεγάλο πάταγο! Ζω για τη στιγμή αυτη!


rε αδερφε δεν μπορει να συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια και βουρτσες με φουτσες
συμφωνεις φανταζομαι

καταρχην το Λουξεμβουργο δεν φαληρισε και δεν ζητησε οικονομικη βοηθεια :noidea:
εχει ενα σχεδον ισοσκελισμενο προυπολογισμο
εξοδα 25.610δισεκατομυρια δολαρια το 2011
εσοδα 24.910δισεκατομυρια δολαρια το 2011
ελλειμα 1,7% του ΑΕΠ
για το 2012 το ελλειμα θα ειναι μεταξυ 1,2-1,5% του ΑΕΠ :party:

το Δημοσιο χρεος απο 7,4% το 1995 πηγε σε 6,7% το 2007 και σε 18,2% το 2011 :cool:
οι χρηματοοικονομικες υπηρεσιες τα τελευταια 18 χρονια ειναι μεταξυ 22,1% το 1995-και 25% σημερα του ΑΕΠ
εχουν χαλυβα,χημικα,βαρια βιομηχανια με πανω απο 10% του ΑΕΠ

τι συγκριση να γινει με την Κυπρο :(

RedVasia
24-03-13, 15:34
ο.κ θες να τους ονομάσω κερδοσκόπους για να νιώσεις καλύτερα;

http://www.sofokleousin.gr/archives/127872.html (http://www.sofokleousin.gr/archives/127872.html)

sorry παίδες αλλά αν ακόμα επιμένετε ότι όλο αυτό που παίζεται στην ΕΕ τα τελευταία χρόνια είναι φυσικό επακόλουθο της παθογενειών της οικονομίας των χωρών του νότου δεν έχει νόημα να συζητάμε.


ρε συ δεν μας νοιαζει ποσα κερδισαν απο την κριση
δεν ειναι επιχειρημα αυτο για τις δικες μας αδυναμιες και αστοχιες

γιατι με το ιδιο σκεπτικο μπορω να πω
ποσα εχασε η Γερμανια απο τοτε που μπηκαμε στο ευρω μεχρι το 2009 οταν δανειζομασταν η' καλυτερα
δανειζοταν η Γερμανια σχεδον με το ιδιο επιτοκιο οπως και εμεις
μιση μοναδα λιγοτερο δανειζοταν απο οτι εμεις


ε και;;;;; :(:confused2::confused2::confused2:

RedVasia
24-03-13, 15:38
Πάντως ένα παράδοξο και τρελό που συμβαίνει στην Ευρωζώνη είναι ότι ενώ κανονικά το νόμισμα το εγγυάται η κεντρική τράπεζα (Fed το δολλάριο, ΕΚΤ το Ευρώ), και ΟΧΙ τα κράτη, στην Ευρωζώνη δε συμβαίνει. Οταν έχεις δολλάριο είναι ακριβώς το ίδιο είτε τα εχεις στη Σομαλία είτε στην Αγγλία είτε στο Τέξας. Είναι εγγυημένα από τη Fed. Οταν έχεις Ευρώ, η αξία του εξαρτάται στην πράξη από το σε ποιά χώρα το έχεις :confused2: . Και όταν η ΕΚΤ = στην πράξη Γερμανία και κάθε χώρα κάνει τη δική της νομισματική πολιτική, ιδίως με πολλές χώρες του νότου σε κρίση, το Ευρώ δεν μπορεί να σταθεί..

ε δεν ειναι το ιδιο

δολαριο=μια χωρα

ευρω=πολλες χωρες

ακομα εχει δρομο για να φτασουμε να συγκρινουμε την Ευρωζωνη με την Αμερικη

tsef
24-03-13, 15:47
ρε συ δεν μας νοιαζει ποσα κερδισαν απο την κριση
δεν ειναι επιχειρημα αυτο για τις δικες μας αδυναμιες και αστοχιες

γιατι με το ιδιο σκεπτικο μπορω να πω
ποσα εχασε η Γερμανια απο τοτε που μπηκαμε στο ευρω μεχρι το 2009 οταν δανειζομασταν η' καλυτερα
δανειζοταν η Γερμανια σχεδον με το ιδιο επιτοκιο οπως και εμεις
μιση μοναδα λιγοτερο δανειζοταν απο οτι εμεις


ε και;;;;; :(:confused2::confused2::confused2:

για αυτές τις αστοχίες τι λες....http://www.inprecor.gr/index.php/archives/233654


γιαυτό σου λέω Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει στην εε.

RedVasia
24-03-13, 15:54
Το Λουξεμβούργο σου λέει κάτι;

αλλά εκεί δεν υπάρχει λόγος να φύγουν καταθέσεις ,

να πάνε που.

α υπάρχει και το νεο πουλέν τους η Λετονία.

Το Βέλγιο δεν έχει σχέση ούτε με Αγγλία ούτε με Αμερική.
Η Βελγική τράπεζα - 5πλάσια απ΄όλες τις τράπεζες της Κύπρου μαζί - σώθηκε από την ΕΕ με λεφτά του Ευρωπαίου φορολογούμενου εν μια νυκτί χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Και εκεί δεν υπήρχε λόγος να φύγουν οι καταθέσεις.
Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει σ ΄αυτή την ένωση.

Εν πάση περιπτώσει το πρόβλημα παντού - σε όλο τον κόσμο - ξεκίνησε από τις τράπεζες.
Η διαφορά είναι όμως ότι στον νότο της Ευρώπης τα λάθη των τραπεζών τα πληρώνει μόνο ο λαός.

Η άποψή σας επιβιώνει μέχρι σήμερα διότι δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στην Ελλάδα.
Πίστεψέ με - μετά από 4 χρόνια - ότι έχετε καταντήσει πιο γραφικοί και από τους Τσιπροκαμμένους.

αδερφε πες δεν εχω ιδεα απο οικονομικα και τι παιχτηκε αλλου
για να μην μακρυγορουμε

Βελγιο,Αγγλια και Αμερικη εσωσαν τις τραπεζες γιατι μπορουσαν
χρεωθηκαν τα κρατη χωρις να φορτωθουν με τρελο χρεος
ακομα και το Βελγιο εχει τωρα ενα χρεος συν-πλην 100% του ΑΕΠ

Για το Λουξεμβρουργο τα γραφω πιο πανω
απο 6,7% δημοσιο χρεος το 2007
εχει σημερα 18,2%
τριχες
ψιχουλα
στραγαλια που λεμε :cool:

η Κυπρος εχει κοντα στο 90%
με τα 10-11δισεκατομυρια που θα παρει απο την τροικα θα παει πανω απο το 150%
και αν δανειζοταν και τα υπολοιπα 5,8-η' 7 που θελει τωρα
θα φτασει πανω απο 180%-200%

θα ειναι εξυπηρετησιμο ενα τετοιο χρεος;;;;;;

τι συγκρινουμε δηλαδη για να καταλαβω :(

επισης
ποια χωρα του Ευρω δεν ειναι μελος του ΟΟΣΑ και δεν θελει να γινει για να αποφευγει τους ελεγχους για το τραπεζικο συστημα/μαυρο χρημα και τα λοιπα και τα λοιπα;;;; :cool:


δες αντιστοιχα τι εχει κανει το Λουξεμβουργο μετα τις προειδοποιησεις της ΕΕ το 2009-2010,τι εχει υπογραψει για ολα αυτα και τι εφαρμοζει;;;

RedVasia
24-03-13, 16:08
Η Ισλανδική κυβέρνηση από τη μια όντως συνεργάστηκε, αλλά από την άλλη ακολούθησε πιστά ένα πρόγραμμα που η ίδια χάραξε. Το ΔΝΤ αναγνώρισε ανοιχτά πέρυσι ότι "πήραν μαθήματα" από την Ισλανδία (http://www.businessweek.com/news/2012-08-12/imf-says-bailouts-iceland-style-hold-lessons-for-crisis-nations). Κεντρικό σημείο στις ανακοινώσεις του ΔΝΤ ήταν η απόφαση της Ισλανδίας να μεταφέρει το βάρος από τους φορολογούμενους στους κατόχους ομολόγων. Από τον προηγούμενο σύνδεσμο:

Iceland’s commitment to its program, a decision to push losses on to bondholders instead of taxpayers and the safeguarding of a welfare system that shielded the unemployed from penury helped propel the nation from collapse toward recovery, according to the Washington-based fund.
...
Iceland refused to protect creditors in its banks, which failed in 2008 after their debts bloated to 10 times the size of the economy. The island’s subsequent decision to shield itself from a capital outflow by restricting currency movements allowed the government to ward off a speculative attack, cauterizing the economy’s hemorrhaging. That helped the authorities focus on supporting households and businesses.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν εφικτό αν η χώρα ήταν στην ευρωζώνη.

δεν ξερω τωρα απεξω τα νουμερα της Ισλανδιας για να συγκρινω με την Κυπρο

ξερω το εξης

αν στην Κυπρο κουρευονταν μονο οι ομολογιουχοι
και οταν λεμε ομολογιουχοι εννοουμε τους senior bondholders των τραπεζων

θα μαζευαν 1,7δις

θελουν ομως πανω απο 17δισεκατομυρια :(

yakutia
24-03-13, 16:26
ε δεν ειναι το ιδιο

δολαριο=μια χωρα

ευρω=πολλες χωρες

ακομα εχει δρομο για να φτασουμε να συγκρινουμε την Ευρωζωνη με την Αμερικη

Οχι να τη συγκρίνουμε, να σκεφτούμε πως θα έπρεπε να το κάνουμε και εμείς:
Δολλάριο= 1 χώρα με πολλά μεγάλα ομόσπονδα κράτη με (προφανώς) ίδιο νόμισμα και ενιαία οικονομική και νομισματική πολιτική με 1 κεντρική τράπεζα.
Ευρώ θα μπορούσε να είναι: 1 Ενωση με πολλές χώρες και τα λοιπά όπως στην Αμερική.
Τώρα έχουμε υποτίθεται 1 κεντρική τράπεζα την ΕΚΤ που κάνει απλώς copy paste τη Γερμανική νομισματική πολιτική (δεν τολμάει να κόψει ούτε σεντ παραπάνω).

RedVasia
24-03-13, 17:17
Χθες βράδυ στη συζήτηση που έγινε (και παρακολούθησα) στο ΡΙΚ ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα (με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των κομμάτων της Κύπρου).
Ένα από αυτά ήταν το θέμα της ζημιάς της Κύπρου από το ελληνικό PSI, δηλαδή το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Πού οφείλεται, όμως, αυτή η ζημιά;
Πριν γίνει το PSI, όταν τα spreads των ελληνικών ομολόγων πήγαιναν στα ύψη και τα ομόλογα είχαν εξευτελιστεί, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα πουλούσε (στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων, όπως ονομάζεται) όσο-όσο για να απαλλαγεί από τις χειρότερες συνέπειες (επισφάλειες) που θα είχε στο μέλλον.
Τότε οι Κύπριοι (τράπεζες και ιδιώτες) τα αγόραζαν, επιδιώκοντας την κερδοσκοπία, δηλαδή ελπίζοντας πως κάποια στιγμή η αξία τους θα ανέβαινε πάλι. Αλλά αμέσως μετά έγινε το γερό «κούρεμά» τους, δηλαδή το PSI. Ποιος φταίει για τη ζημιά που τελικά έπαθαν;
Ένα άλλο πράγμα που ξεκαθάρισε ήταν πως τον περασμένο Ιούνιο (του 2012) είχε δοθεί η δυνατότητα στην Κύπρο να λύσει το πρόβλημά της σε ενιαίο πακέτο με την Ελλάδα (και δεν υπήρχε τότε θέμα κουρέματος των καταθέσεων ούτε κλείσιμο καμιάς τράπεζας).. Αλλά η Κύπρος αρνήθηκε.
φταινε τα αρχιλαμογια της ΕΕ
ο Σοιμπλε
η Μερκελ

και κανεις αλλος :(

RedVasia
24-03-13, 17:23
Σημερα ακουσα ενα πολυ καλο επιχειρημα για το οτι δηθεν ο τραπεζικος τομεας στη Κυπρο ηταν διογκωμενος σε σχεση με την οικονομια της Κυπρου κι οτι επρεπε να μαζευτει.

Με την ιδια λογικη και ο βιομηχανικος τομεας στη Γερμανια ειναι υπεραναπτυγμενος.Θα επρεπε δηλαδη η Αμερικη να παει και να τους κλεινει τις βιομηχανιες;Κι ο τουριστικος τομεας στη Ταυλανδη ειναι αναπτυγμενος;
Ο καθενας αναπτυσσει αυτο που μπορει.


δεν μπορει να εισαι τοσο αφελης και ασχετος βρε φιλε για να τα γραφεις αυτα :doh::doh:
δεν μπορει

δεν μπορω να το πιστεψω :(

αν φτανεις να συγκρινεις τον παραγωγικο βιομηχανικο τομεα με τα χρηματοοικονομικα

ανοιξε καποιο βιβλιο,ξεκινα απο την αλφαβητα
#economics_for_dummies

gordonas
24-03-13, 17:30
δεν μπορει να εισαι τοσο αφελης και ασχετος βρε φιλε για να τα γραφεις αυτα :doh::doh:
δεν μπορει

δεν μπορω να το πιστεψω :(

αν φτανεις να συγκρινεις τον παραγωγικο βιομηχανικο τομεα με τα χρηματοοικονομικα

ανοιξε καποιο βιβλιο,ξεκινα απο την αλφαβητα
#economics_for_dummies

Δεν θα ανοίξει τίποτα και ποτέ. Δεν θέλει να αλλάξει, θεωρεί ότι όσο ήμασταν εμείς λάθος σαν κοινωνία είναι και οι Γερμανοί και απλά υπάρχει σχέδιο (Σιωνιστικό, γερμανικό δεν έχει σημασία) για να αφανιστεί η Ελλάδα μέσω υποδούλωσης.

Εδώ με λίγα λόγια υπονοεί ότι το Ελληνικό σύστημα υγείας είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το Αγγλικό. Και έχει δει και τα δύο. Τι μπορείς να πεις;

gordonas
24-03-13, 17:38
Η παρακμή του Βυζαντίου οφείλεται σε πλήθος άλλων παραγόντων, εκτός από αυτό που έγραψες και δεν ισχύει!!!

Η τελική παρακμή ήταν η κατάρρευσή του. Το να μην ενωθούμε με την Δυτική εκκλησία ήταν ο βασικότερος παράγοντας. Στην ζωή είτε εξελίσσεσαι, είτε αφανίζεσαι. Δεν υπάρχει μέσος δρόμος.Είναι φανερό ότι αγνοείς πολλά στα σχετικά θέματα. Δεν είναι οπωσδήποτε κακό αυτό, απλά δεν έχεις ασχοληθεί για τον έναν ή άλλο λόγο.
Οι διαφορές (και οι απαιτήσεις) των Δυτικών έναντι των Ανατολικών, πολλές και ουσιαστικές. Ωστόσο, δεν είναι ο παρών χώρος κατάλληλος για τέτοιες αναλύσεις αφού ξεφεύγουμε κατά πολύ...

Για ποιες απαιτήσεις λες; Τις θεολογικές; Τις αστειότητες με τις εικόνες και την ομοούσιο και αδιαίρετη Αγία Τριάδα; Αυτές ήταν οι μεγάλες διαφορές μας και οι απαιτήσεις των δυτικών; Εκ του αποτελέσματος, δεν σου είναι προφανές ποια ήταν η "καλύτερη" επιλογή για το Βυζάντιο; Αυτοί έφτασαν στον διαφωτισμό και εμείς ακόμα δεν τον έχουμε ζήσει. Εκτός και αν για εσένα ο διαφωτισμός είναι κάτι που δεν πάθαμε και κάτι που δεν τον έχουμε βιώσει ακόμα.

Στο έγραψα και πιο πάνω. Στην ζωή είτε εξελίσσεσαι είτε αφανίζεσαι. Το Βυζάντιο αρνήθηκε να εξελιχθεί και αφανίστηκε. Ακριβώς επειδή επικράτησαν οι φανατικοί και το συναίσθημα διέλυσε την λογική.Πολεμήσαμε διότι δεν αντιμετωπίσαμε με... "λογική" την εισβολή και να πούμε: πώς θα πολεμήσουμε έναν σαφώς ισχυρότερο στρατό; Θα είμαστε τρελοί αν αντισταθούμε...! Θα μας διαλύσουν!
Το ίδιο και στις Θερμοπύλες ή ακόμη ακόμη και στο Μαραθώνα, με μια χούφτα "παράλογων και χωρίς λογικής" Ελλήνων, οι οποίοι τα βάζουν με αυτοκρατορίες...Όμως η ιστορία, έγραψε...

Μερικές φορές αναρωτιέμαι: αν κάποιοι ζούσαν εκείνες τις εποχές ή ακόμα και το 1821, τι στάση θα τηρούσαν;;;; Θα υποστήριζαν και πάλι τα περί "λογικής" και άρα να καθήσουμε στα αυγά μας γιατί θα έχουμε απώλειες κι άλλα τινά;;;;:confused:

Οι Θερμοπύλες ήταν η λογικότερη στρατιωτική επιλογή. Αν δεν καθυστερούσαν τους Πέρσες, οι Ελληνικές πόλεις ήταν τελειωμένες. Το ότι το έκαναν μόνο 300 Σπαρτιάτες και όχι οι υπόλοιποι είναι καθαρά θέμα λανθασμένης αντίληψης των υπολοίπων καθώς επίσης και ότι αιφνιδιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Το ίδιο και το ΟΧΙ στους Ιταλούς. Δεν ήταν συναισθηματικές επιλογές μόνο. Η λογική έπαιξε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ.

Οι Πέρσες δεν ήταν σύμμαχοί μας, ούτε οι Ιταλοί. Ήταν εχθροί μας και επεδίωξαν εισβολή στην χώρα μας. Οι χώρες της Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ. Είναι τελείως ανιστόρητο το να βάζουμε τις χώρες στην Ε.Ε. στην θέση των Περσών και των Ιταλών το 1940.

Πραγματικά είναι απίστευτα αυτά που διαβάζω. Όταν ζούσατε/με με τα λεφτά των συμμάχων μας στην Ε.Ε. ήταν ωραία;;; Τώρα που δεν θέλουν να μας δώσουν άλλα έγιναν εχθροί μας; Αυτή είναι η κατάντια μας; Να θεωρούμε φίλο μόνον όποιον ανέχεται να ζούμε αιώνια παρασιτικά εις βάρος του;;;

yakutia
24-03-13, 17:56
δεν μπορει να εισαι τοσο αφελης και ασχετος βρε φιλε για να τα γραφεις αυτα :doh::doh:
δεν μπορει

δεν μπορω να το πιστεψω :(

αν φτανεις να συγκρινεις τον παραγωγικο βιομηχανικο τομεα με τα χρηματοοικονομικα

ανοιξε καποιο βιβλιο,ξεκινα απο την αλφαβητα
#economics_for_dummies

και όμως αυτό έχει μιά λογική: Η υπερανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα της Γερμανίας σε συνδυασμό με την υψηλή παραγωγικότητα προκαλεί τα φοβερά εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας και τη φοβερή της ανταγωνιστικότητα. (και φυσικά λόγω σταθερής οικονομίας δανείζεται τζάμπα κλπ.) Ως γνωστόν στις εμπορικές συναλλαγές το πλεόνασμα του ενός είναι το έλλειμμα του άλλου. Οι χώρες όμως του Νότου, ιδίως όταν είναι σε τέτοια κρίση δεν μπορούν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους γιατί δεν έχουν στα χέρια τους 2 βασικά εργαλεία που ελέγχει η Γερμανία: Την υποτίμηση (γιατί κρατάνε όλοι Ευρώ) και τον πληθωρισμό. Οπότε υποχρεώνονται σε δημοσιονομικές προσαρμογές και άλλα μνημονιακά βίαια καψόνια που ειδικά σε χώρες της Μεσογείου και ειδικά-ειδικά στην Ελλαδάρα δεν μπορούν με τίποτα να εφαρμοστούν, για δήθεν εσωτερική υποτίμηση, μείωση κρατικών δαπανών κλπ. Τελικά όπως έχω ξαναπεί μία είναι η σωστή λύση: Να βγεί η Γερμανία απ΄το Ευρώ ;) γιατί δε μπορεί να τα έχει όλα: Και φοβερά πλεονάσματα και να προκαλεί ελείμματα στους υπόλοιοπους, και τζάμπα δανεισμό και να έχει μαζέψει τις καταθέσεις όλης της Ευρώπης και να μηυν αφήνει να τυπωθούν μερικά ευρώποπουλα να ανακουφιστούν οι κακομοίρηδες του νότου αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες της - έχουν να πάρουν αύξηση οι Γερμανοί από το 2006. Βεβαίως εμείς μη ξεχνάμε ότι τα περισσότερα από όσα υποχρεωνόμαστε να κάνουμε τώρα με τα μνημόνια θα έπρεπε να υα είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και 30 χρόνια

icestorm
24-03-13, 18:21
Δεν θα ανοίξει τίποτα και ποτέ. Δεν θέλει να αλλάξει, θεωρεί ότι όσο ήμασταν εμείς λάθος σαν κοινωνία είναι και οι Γερμανοί και απλά υπάρχει σχέδιο (Σιωνιστικό, γερμανικό δεν έχει σημασία) για να αφανιστεί η Ελλάδα μέσω υποδούλωσης.

Εδώ με λίγα λόγια υπονοεί ότι το Ελληνικό σύστημα υγείας είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το Αγγλικό. Και έχει δει και τα δύο. Τι μπορείς να πεις;

Δλδ εσύ πιστεύεις ότι η Γερμανία εργάζεται και ιδρώνει για το συμφέρον της ΕΕ και της Ελλάδας;;; Φίλε απλά ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Πότε θα καταλάβετε επιτέλους ότι η Ελλάδα είναι φιλέτο μαγαζί γωνία πως το λένε;; Θες από τουριστική αποψη θες από φυσικό πλούτο απ΄οποια άποψη θες!!! Θέλουν να τα πάρουν όλα τσάμπα να μας εχουν εργατες για 200Ε μεικτά.Να τα υποθηκεύσουμε όλα για να πληρώσουμε τους υπέρογκους τόκους. Οι δικοι μας φυσικα εχουν ευθύνη δεν φταιει μονο η μαφία του βορρά όμως σου κάνω μια απλή ερωτηση. Η Εν. Ευρώπη της οικονομικής αλληλεγγύης γιατί δεν δέχεται το ευρωομόλογο;;; Γιατί δεν δέχεται υποτίμηση να ανακουφιστεί λίγο δημοσιονομικά ο νότος;;; Γιατί και τα δύο ειναι ενάντια στο συμφέρον της Γερμανίας,Φινλανδίας, Ολλανδίας και γενικότερα της Μαφίας του βορρά! Σε τέτοια ΕΕ πιστεύεις και ελπίζεις;;

RedVasia
24-03-13, 18:26
και όμως αυτό έχει μιά λογική: Η υπερανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα της Γερμανίας σε συνδυασμό με την υψηλή παραγωγικότητα προκαλεί τα φοβερά εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας και τη φοβερή της ανταγωνιστικότητα. (και φυσικά λόγω σταθερής οικονομίας δανείζεται τζάμπα κλπ.) Ως γνωστόν στις εμπορικές συναλλαγές το πλεόνασμα του ενός είναι το έλλειμμα του άλλου. Οι χώρες όμως του Νότου, ιδίως όταν είναι σε τέτοια κρίση δεν μπορούν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους γιατί δεν έχουν στα χέρια τους 2 βασικά εργαλεία που ελέγχει η Γερμανία: Την υποτίμηση (γιατί κρατάνε όλοι Ευρώ) και τον πληθωρισμό. Οπότε υποχρεώνονται σε δημοσιονομικές προσαρμογές και άλλα μνημονιακά βίαια καψόνια που ειδικά σε χώρες της Μεσογείου και ειδικά-ειδικά στην Ελλαδάρα δεν μπορούν με τίποτα να εφαρμοστούν, για δήθεν εσωτερική υποτίμηση, μείωση κρατικών δαπανών κλπ. Τελικά όπως έχω ξαναπεί μία είναι η σωστή λύση: Να βγεί η Γερμανία απ΄το Ευρώ ;) γιατί δε μπορεί να τα έχει όλα: Και φοβερά πλεονάσματα και να προκαλεί ελείμματα στους υπόλοιοπους, και τζάμπα δανεισμό και να έχει μαζέψει τις καταθέσεις όλης της Ευρώπης και να μηυν αφήνει να τυπωθούν μερικά ευρώποπουλα να ανακουφιστούν οι κακομοίρηδες του νότου αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες της - έχουν να πάρουν αύξηση οι Γερμανοί από το 2006. Βεβαίως εμείς μη ξεχνάμε ότι τα περισσότερα από όσα υποχρεωνόμαστε να κάνουμε τώρα με τα μνημόνια θα έπρεπε να υα είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και 30 χρόνια


σε σχεση με προηγουμενες δεκαετιες νομιζω δεν εχει υπεραναπτυχθει ο βιομηχανικος τομεας
ισα ισα και εκει η παροχη υπηρεσιων εχει ανεβει

παραγωγικοτητα
τι ειπες τωρα
αγνωστη λεξη εδω :D:D:D

οταν αρχες του 2000 περνουσαν αυτοι το δικο τους μνημονιο
με παγωμα μισθων,περικοπη εξοδων-παροχων και συμαζεμα του κρατους,ευελιξια στις εργασιακες σχεσεις
και τα λοιπα και τα λοιπα
εμεις πετουσαμε αετο
και οχι μονο εμεις
ολη η Ευρωπη :cool:

τωρα τρεχουν ολοι οι αλλοι και αυτοι μαζευουν απλα οτι εσπειραν πριν 10-12 χρονια

RedVasia
24-03-13, 18:27
σε σχεση με προηγουμενες δεκαετιες νομιζω δεν εχει υπεραναπτυχθει ο βιομηχανικος τομεας
ισα ισα και εκει η παροχη υπηρεσιων εχει ανεβει

παραγωγικοτητα
τι ειπες τωρα
αγνωστη λεξη εδω :D:D:D

οταν αρχες του 2000 περνουσαν αυτοι το δικο τους μνημονιο
με παγωμα μισθων,περικοπη εξοδων-παροχων και συμαζεμα του κρατους,ευελιξια στις εργασιακες σχεσεις
και τα λοιπα και τα λοιπα
εμεις πετουσαμε αετο
και οχι μονο εμεις
ολη η Ευρωπη :cool:

τωρα τρεχουν ολοι οι αλλοι και αυτοι μαζευουν απλα οτι εσπειραν πριν 10-12 χρονια


τα ιδια περασαν και αλλοι
οι Δανοι,Σουηδοι
ποιος θυμαται τις χρεοκοπιες Σουηδικων τραπεζων πριν τρεις δεκαετιες;;;;
γιατι σημερα η Δανια θεωρειτε χωρα προτυπο για να ζεις;;
το flexicurity σε ποσους λεει κατι;;

μηπως δεν περασε τα ιδια προβληματα με τις τραπεζες του ο Καναδας πριν καναδυο δεκαετιες;;;
και σημερα ειναι ο Καναδας αυτο που ειναι


παραδειγμα
ενα απο χιλιαδες

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_24/03/2013_515227

Οι επιχειρήσεις που λείπουν

icestorm
24-03-13, 18:29
Aδερφέ σου διαφεύγει μία σημαντική λεπτομέρεια. Την Κύπρο δεν την καταστρέφουν μόνο επειδή οι τράπεζές της πέσαν έξω στις επενδύσεις τους. Θα την τελειώνανε ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ! Θυμίσου τι είπαν. Είπαν ότι ΚΑΠΟΙΑ στιγμή επειδή ο τραπεζικός τομέας είναι υπέρογκος που ξεπερνά και τα δημοσιονομικά της χώρας ήταν επίφοβος! Και γω ρωτάω. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ τραπεζικός τομέας υπέρογκος για το μέγεθος μιας χώρας;;; Οχι βέβαια! Στις άλλες χώρες όπως πχ Λουξεμβούργο και αλλού πώς είναι τόσο σίγουροι ότι εκεί θα λειτουργήσει και στο μέλλον ρολόι;;; tα συμπεράσματα δικά σας...

Στον Red Vasia απαντω

RedVasia
24-03-13, 18:36
Aδερφέ σου διαφεύγει μία σημαντική λεπτομέρεια. Την Κύπρο δεν την καταστρέφουν μόνο επειδή οι τράπεζές της πέσαν έξω στις επενδύσεις τους. Θα την τελειώνανε ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ! Θυμίσου τι είπαν. Είπαν ότι ΚΑΠΟΙΑ στιγμή επειδή ο τραπεζικός τομέας είναι υπέρογκος που ξεπερνά και τα δημοσιονομικά της χώρας ήταν επίφοβος! Και γω ρωτάω. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ τραπεζικός τομέας υπέρογκος για το μέγεθος μιας χώρας;;; Οχι βέβαια! Στις άλλες χώρες όπως πχ Λουξεμβούργο και αλλού πώς είναι τόσο σίγουροι ότι εκεί θα λειτουργήσει και στο μέλλον ρολόι;;; tα συμπεράσματα δικά σας...

Στον Red Vasia απαντω


παλι με το Λουξεμβουργο;;;
ρε φιλε τα γραφω πιο πανω

και οχι κανεις δεν ειναι σιγουρος οτι στο μελλον ολα θα λειτουργησουν ομαλα


απλα εκει οι ανθρωποι παιρνουν τα μετρα τους εδω και καναδυο χρονια
ψαξε λιγο τι εχει υπογραψει απο το 2009-2010 το Λουξεμβουργο

πανε ρωτα τι τοκο δινουν οι τραπεζες στο Λουξεμβουργο

1,5%-2,5% για ποσα μεχρι μισο εκ ευρω
μεχρι το πολυ 0,5% οι Ελβετικες για ποσα πολλες φορες μεχρι 999.000 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!

αναρωτησου γιατι οι Κυπριακες εδιναν 5% και 6%
γιατι ειχαν φτιαξει ενα Ponzi scheme
ενα αεροπλανακι,μια πυραμιδα

οι νεοι καταθετες πληρωναν τους παλιους

gordonas
24-03-13, 18:39
Επιμένετε να συγκρίνετε Λουξεμβούργο και Κύπρο. Τι να πει κανείς...

Στο Λουξεμβούργο πάντως δεν έβαλαν νεο-κομμουνιστή να τους κυβερνήσει. Όταν όμως ο λαός είναι υπερήφανος μπορεί να το κάνει και αυτό. Να βάλει νεο-κομμουνιστική να κυβερνάει φορολογικό και τραπεζικό παράδεισο. Μετά πάλι φταίει η Μέρκελ. Σαν την διαφήμιση με τον ΟΤΕ το κάνετε. Δεν έχει χιόνι; Φταίει η Μέρκελ; Δεν βρίσκεις γκόμενα; Φταίει η Μέρκελ; Δεν σου πέτυχε το παστίτσιο; Φταίει η Μέρκελ.

RedVasia
24-03-13, 18:41
http://filikietaireia.blogspot.gr/2013/03/laiki-bank-credit-suisse.html

Ξέρει κανείς νά μού πεί,πόσο εισόδημα από τόκους τόν χρόνο,έχει ένα ποσόν 400.000 ευρώ,πού είναι κατατεθιμένο στήν LAIKI-BAKN τής Κύπρου καί ένα ΙΔΙΟ ποσόν πού είναι σέ λογαριασμό στήν CREDIT-SUISSE τής Ελβετίας;;;
Λοιπόν ό ένας λογαριασμός μέ τό ποσόν στήν Κύπρο αποφέρει ετήσιο εισόδημα από τόκους τής τάξεως τών 20.000-24.000 ευρώ καί ό άλλος στήν Ελβετία ΜΗΔΕΝ!!Ναί μηδέν,έτσι όπως σάς τό λέω.Καί εκτός από τό ΜΗΔΕΝ ο λογαριασμός τών 400.000 ευρώ στήν CREDIT-SUISSE έχει και έξοδα συντήρησης λογαριασμού από 280-340 ευρώ τόν χρόνο.Γιά νά μήν πληρώσει κανείς αυτά τά έξοδα και νά τύχει ενός επιτοκίου τής τάξεως τού 0.25% πρέπει νά πλησιάζει καί νά ξεπερνάει τίς 900.000 ευρώ μέ 1.000.000 ευρώ.

icestorm
24-03-13, 18:42
παλι με το Λουξεμβουργο;;;
ρε φιλε τα γραφω πιο πανω

και οχι κανεις δεν ειναι σιγουρος οτι στο μελλον ολα θα λειτουργησουν ομαλα


απλα εκει οι ανθρωποι παιρνουν τα μετρα τους εδω και καναδυο χρονια
ψαξε λιγο τι εχει υπογραψει απο το 2009-2010 το Λουξεμβουργο

πανε ρωτα τι τοκο δινουν οι τραπεζες στο Λουξεμβουργο

1,5%-2,5% για ποσα μεχρι μισο εκ ευρω
μεχρι το πολυ 0,5% οι Ελβετικες για ποσα πολλες φορες μεχρι 999.000 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!

αναρωτησου γιατι οι Κυπριακες εδιναν 5% και 6%
γιατι ειχαν φτιαξει ενα Ponzi scheme
ενα αεροπλανακι,μια πυραμιδα

οι νεοι καταθετες πληρωναν τους παλιους

Καλά αν γίνει ντόμινο ανάληψης καταθέσεων θα σου πω εγώ ποια μέτρα θα τους προστατέψουν! Θα καταρρεύσουν σαν τραπουλόχαρτα! Τα μέτρα εφαρμόζονται επιλεχτικά!!

icestorm
24-03-13, 18:44
Επιμένετε να συγκρίνετε Λουξεμβούργο και Κύπρο. Τι να πει κανείς...

Στο Λουξεμβούργο πάντως δεν έβαλαν νεο-κομμουνιστή να τους κυβερνήσει. Όταν όμως ο λαός είναι υπερήφανος μπορεί να το κάνει και αυτό. Να βάλει νεο-κομμουνιστική να κυβερνάει φορολογικό και τραπεζικό παράδεισο. Μετά πάλι φταίει η Μέρκελ. Σαν την διαφήμιση με τον ΟΤΕ το κάνετε. Δεν έχει χιόνι; Φταίει η Μέρκελ; Δεν βρίσκεις γκόμενα; Φταίει η Μέρκελ; Δεν σου πέτυχε το παστίτσιο; Φταίει η Μέρκελ.

Αλλα λογια να αγαπιόμαστε! Στα 2 μέτρα που λέω πιο πάνω δεν απαντάς

Telxinas
24-03-13, 18:46
Aδερφέ σου διαφεύγει μία σημαντική λεπτομέρεια. Την Κύπρο δεν την καταστρέφουν μόνο επειδή οι τράπεζές της πέσαν έξω στις επενδύσεις τους. Θα την τελειώνανε ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ! Θυμίσου τι είπαν. Είπαν ότι ΚΑΠΟΙΑ στιγμή επειδή ο τραπεζικός τομέας είναι υπέρογκος που ξεπερνά και τα δημοσιονομικά της χώρας ήταν επίφοβος! Και γω ρωτάω. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ τραπεζικός τομέας υπέρογκος για το μέγεθος μιας χώρας;;; Οχι βέβαια! Στις άλλες χώρες όπως πχ Λουξεμβούργο και αλλού πώς είναι τόσο σίγουροι ότι εκεί θα λειτουργήσει και στο μέλλον ρολόι;;; tα συμπεράσματα δικά σας...

Στον Red Vasia απαντω

Το περίεργο είναι άλλο.

Μια χώρα με 1.15 εκ. κατοίκους να έχει χρέος $106 δις (Κύπρος) ενώ μια άλλη με 514 χιλ. κατοίκους να έχει $2.14 τρις (Λουξ.)

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/cy.html
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/lu.html

Μπα, μάλλον οι αξίες πλέον λογίζονται διαφορετικά στην κενωνία μας :rolleyes:

gordonas
24-03-13, 18:49
Δλδ εσύ πιστεύεις ότι η Γερμανία εργάζεται και ιδρώνει για το συμφέρον της ΕΕ και της Ελλάδας;;; Φίλε απλά ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Πότε θα καταλάβετε επιτέλους ότι η Ελλάδα είναι φιλέτο μαγαζί γωνία πως το λένε;; Θες από τουριστική αποψη θες από φυσικό πλούτο απ΄οποια άποψη θες!!! Θέλουν να τα πάρουν όλα τσάμπα να μας εχουν εργατες για 200Ε μεικτά.Να τα υποθηκεύσουμε όλα για να πληρώσουμε τους υπέρογκους τόκους. Οι δικοι μας φυσικα εχουν ευθύνη δεν φταιει μονο η μαφία του βορρά όμως σου κάνω μια απλή ερωτηση. Η Εν. Ευρώπη της οικονομικής αλληλεγγύης γιατί δεν δέχεται το ευρωομόλογο;;; Γιατί δεν δέχεται υποτίμηση να ανακουφιστεί λίγο δημοσιονομικά ο νότος;;; Γιατί και τα δύο ειναι ενάντια στο συμφέρον της Γερμανίας,Φινλανδίας, Ολλανδίας και γενικότερα της Μαφίας του βορρά! Σε τέτοια ΕΕ πιστεύεις και ελπίζεις;;

Η ΚΑΘΕ χώρα πρώτα και πριν από όλα εργάζεται και ιδρώνει για την πάρτη της. Αυτό κάνει η Ελλάδα, αυτό κάνει και η Γερμανία. Η Ελλάδα δεν μπήκε στην Ε.Ε. για να βοηθήσει τους Ευρωπαίους αλλά να βοηθηθεί, για το συμφέρον της. Όσο δανειζόμασταν ήταν καλοί οι Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί και λοιποί. Τότε δεν ήθελαν τις παραλίες και το μαγαζί γωνία;

Δηλαδή για εσένα η Ελλάδα τα έχει κάνει όλα καλά; Δεν βλέπεις ότι έχουμε τα χειρότερα οικονομικά στις χώρες που έχουν ευρώ; Δεν πρόσεξες ότι το 2009 η Ελλάδα είχε τα χειρότερα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων 30 χρόνων; Οι Γερμανοί φταίνε για αυτά;

Γιατί αναφέρεις την Γερμανία μόνο; Για την Γαλλία τι έχεις να πεις και τις άλλες χώρες του Βορρά; Επειδή οι Γερμανοί ξυπνάνε αναμνήσεις σε σχέση με τον δεύτερο παγκόσμιο και είναι εύκολο να τους βαφτίσουμε σαν τους "κακούς";;;

Ο Μητσοτάκης περιγράφει την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας από το 1993 και μετά. Περίγελος ήταν στα ΜΜΕ. Δρακούμελ τον είχε βγάλει το δίδυμο Θέμου Αναστασιάδη και Κωστόπουλου. Αυτός τα έλεγε και οι Έλληνες γέλαγαν μαζί του. Τώρα μας φταίει ότι οι Γερμανοί είναι επικεφαλής παγκόσμιας συνωμοσίας για να αφανίσουν τον Ελληνισμό. Α όχι μόνο τον Ελληνισμό. Και την Πορτογαλία. Άλλο μαγαζί γωνία. Και την Ιταλία. Αυτό και αν είναι μαγαζί γωνία. Η Κύπρος. Επίσης μαγαζί γωνία. Γέμισε ο τόπος μαγαζιά γωνία. Τελικά οι μόνες χώρες που δεν είναι μαγαζί γωνία είναι οι Κεντρικές και Βόρειες στην Ευρώπη. Εκεί δεν φυτρώνει τίποτα, ο ήλιος δεν βγαίνει και πάνε και κοιμούνται από τις 5 το απόγευμα.

Με αυτά τα μυαλά έχουμε μείνει στα αζήτητα...

icestorm
24-03-13, 18:52
Gordona σε ξαναρωτάω ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ;;;ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ή να ΠΕΣΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;; ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ στο σκληρό Ευρώ που πνίγει το Νότο και ευννοεί τη ΜΑΦΙΑ του βορρά;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ!!!

Αυτή την "Ευρώπη" την φτύνω!

storm
24-03-13, 18:53
Η τελική παρακμή ήταν η κατάρρευσή του. Το να μην ενωθούμε με την Δυτική εκκλησία ήταν ο βασικότερος παράγοντας. Στην ζωή είτε εξελίσσεσαι, είτε αφανίζεσαι. Δεν υπάρχει μέσος δρόμος.Α ρε gordona, στα οικονομικά είσαι μάλλον καλύτερος! Χαχαχα!
Η παρακμή της Ρωμανίας, του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους ή του Βυζαντίου εν τέλει, άρχισε από την επομένη του θανάτου του Βασίλειου Β' του Βουλγαροκτόνου, το 1025.
Γι'αυτό και στην ιστορική επιστήμη, η περίοδος που ξεκινά με το θάνατο του ανωτέρω αυτοκράτορα ονομάζεται "Υστεροβυζαντινή Περίοδος".
Οι λόγοι της παρακμιακής πορείας είναι πολλοί, δε νομίζω να θες τώρα λεπτομερή καταγραφή, γιατί ειλικρινά, βαριέμαι αφάνταστα!
Ακόμα και να είχαμε ενωθεί με την Παπική Εκκλησία, ήταν τέτοιο το μίσος μεταξύ τους που είναι να αμφιβάλλει κανείς αν θα είχαν την πρόθεση να θυσιάσουν πολλές χιλιάδων στρατιωτών τους προκειμένου να σώσουν το Βυζάντιο και τη μισητή Κωνσταντινούπολη απ'τους οθωμανούς...

Στο έγραψα και πιο πάνω. Στην ζωή είτε εξελίσσεσαι είτε αφανίζεσαι. Το Βυζάντιο αρνήθηκε να εξελιχθεί και αφανίστηκε. Ακριβώς επειδή επικράτησαν οι φανατικοί και το συναίσθημα διέλυσε την λογική. Αρνήθηκε να εξελιχθεί γιατί δεν καθυποτάχθηκε στους Δυτικούς στο Σχίσμα; Όταν το Βυζάντιο ήταν ακόμη το ισχυρότερο κράτος της εποχής (έστω και στην αρχή της παρακμής του); Στα επόμενα χρόνια υπήρχε αμοιβαία κι άσβεστη εχθρότητα και προσπάθεια υπονόμευσης του Βυζαντίου, κυρίως μέσω στρατιωτικών και οικονομικών επιλογών.
Σου επαναλαμβάνω, ήταν τέτοιο το μίσος μεταξύ τους που είναι να αμφιβάλλει κανείς αν θα είχαν την πρόθεση να θυσιάσουν πολλές χιλιάδων στρατιωτών τους προκειμένου να σώσουν το Βυζάντιο και τη μισητή Κωνσταντινούπολη απ'τους οθωμανούς...Οι Θερμοπύλες ήταν η λογικότερη στρατιωτική επιλογή. Αν δεν καθυστερούσαν τους Πέρσες, οι Ελληνικές πόλεις ήταν τελειωμένες. Το ότι το έκαναν μόνο 300 Σπαρτιάτες και όχι οι υπόλοιποι είναι καθαρά θέμα λανθασμένης αντίληψης των υπολοίπων καθώς επίσης και ότι αιφνιδιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Το ίδιο και το ΟΧΙ στους Ιταλούς. Δεν ήταν συναισθηματικές επιλογές μόνο. Η λογική έπαιξε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ.Δε θα αναφέρω άλλες περιπτώσεις, εκτός από μία άλλη χαρακτηριστική που έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα: στη μάχη του Μαραθώνα, η αναλογία των οπλιτών ήταν 1 προς 5 και μάλιστα σε ανοικτό πεδίο μάχης!!!
Επειδή λοιπόν, οι αριθμοί και η "λογική" δε λένε πάντα την αλήθεια (για το τελικό αποτέλεσμα), οι "άλογοι" Έλληνες κατάφεραν νίκη περιφανή, σημαντική όχι μόνο για την αρχαία ελληνική ιστορία αλλά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή!


Οι Πέρσες δεν ήταν σύμμαχοί μας, ούτε οι Ιταλοί. Ήταν εχθροί μας και επεδίωξαν εισβολή στην χώρα μας. Οι χώρες της Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ. Είναι τελείως ανιστόρητο το να βάζουμε τις χώρες στην Ε.Ε. στην θέση των Περσών και των Ιταλών το 1940. Μη το γενικεύεις, δε μιλάμε για το σύνολο των χωρών της Ε.Ε. αλλά για τη Γερμανία και φυσικά για τους δορυφόρους της. Και να σου πω και το άλλο; Η Γερμανία πάντοτε εναντίον μας ήταν, τα συμφέροντά της βρίσκονται σε αντίθεση με τα ελληνικά, διαχρονικά...
Δε λέω ότι σαν χώρα δεν τα κάναμε μαντάρα αλλά αν εσύ θεωρείς ότι κόπτονται αυτοί για το καλό μας, απλά δε θα συμφωνήσω.
Εδώ δεν θέλαμε εμείς το καλό μας και φτάσαμε εδώ, θα το θέλουν οι πάντοτε στο αντίθετο στρατόπεδο Γερμανοί;;;;!!!!!!!

tsef
24-03-13, 18:56
Αλλα λογια να αγαπιόμαστε! Στα 2 μέτρα που λέω πιο πάνω δεν απαντάς

είναι γνωστή η τακτική τους αυτή icestorm.

άλλα λόγια καμία απάντηση αναλύσεις και νούμερα που διαψεύδονται καθημερινά.

ούτε γιαυτό εδώ πήραμε απάντηση http://www.inprecor.gr/index.php/archives/233654

και φυσικά ούτε για το Βέλγιο.Η απάντηση για την τράπεζα του Βελγίου ήταν τα νούμερα χρέους/αεπ.

ε χαίρω πολύ και στη Κύπρο αν εφάρμοζαν το ίδιο σχέδιο θα σου έλεγα εγώ μετά δείκτες που θα είχαν.

όπως επίσης και στο Λουξεμβούργο , αυτή τη χώρα θαύμα της εε.

τελικά είχε δίκιο ο ψυκτικός μου που πριν χρόνια μου έλεγε:

πάρε Γερμανικό πλυντήριο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

RedVasia
24-03-13, 18:57
Καλά αν γίνει ντόμινο ανάληψης καταθέσεων θα σου πω εγώ ποια μέτρα θα τους προστατέψουν! Θα καταρρεύσουν σαν τραπουλόχαρτα! Τα μέτρα εφαρμόζονται επιλεχτικά!!


αν γινει
αν...................

αν γινει αδερφε
ψαξε για πυρηνικο καταφυγιο :d


το θεμα ειναι να μην γινει
και τι μετρα παιρνει ο καθενας

RedVasia
24-03-13, 19:01
Το περίεργο είναι άλλο.

Μια χώρα με 1.15 εκ. κατοίκους να έχει χρέος $106 δις (Κύπρος) ενώ μια άλλη με 514 χιλ. κατοίκους να έχει $2.14 τρις (Λουξ.)

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/cy.html
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/lu.html

Μπα, μάλλον οι αξίες πλέον λογίζονται διαφορετικά στην κενωνία μας :rolleyes:


ναι το να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια
ειναι σοφο


Λουξεμβουργο


Public debt (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/docs/notesanddefs.html#2186):

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/graphics/field_listing_on.gif (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2186.html#lu)


18.4% of GDP (2012 est.)


Κυπρος


Public debt (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/docs/notesanddefs.html#2186):

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/graphics/field_listing_on.gif (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2186.html#cy)


80.9% of GDP (2012 est.)οπως και η Λοζανη με την Κοζανη το ιδιο ειναι


#economics_for_dummies :cool:

icestorm
24-03-13, 19:05
Η ΚΑΘΕ χώρα πρώτα και πριν από όλα εργάζεται και ιδρώνει για την πάρτη της. Αυτό κάνει η Ελλάδα, αυτό κάνει και η Γερμανία. Η Ελλάδα δεν μπήκε στην Ε.Ε. για να βοηθήσει τους Ευρωπαίους αλλά να βοηθηθεί, για το συμφέρον της. Όσο δανειζόμασταν ήταν καλοί οι Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί και λοιποί. Τότε δεν ήθελαν τις παραλίες και το μαγαζί γωνία;

Δηλαδή για εσένα η Ελλάδα τα έχει κάνει όλα καλά; Δεν βλέπεις ότι έχουμε τα χειρότερα οικονομικά στις χώρες που έχουν ευρώ; Δεν πρόσεξες ότι το 2009 η Ελλάδα είχε τα χειρότερα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων 30 χρόνων; Οι Γερμανοί φταίνε για αυτά;

Γιατί αναφέρεις την Γερμανία μόνο; Για την Γαλλία τι έχεις να πεις και τις άλλες χώρες του Βορρά; Επειδή οι Γερμανοί ξυπνάνε αναμνήσεις σε σχέση με τον δεύτερο παγκόσμιο και είναι εύκολο να τους βαφτίσουμε σαν τους "κακούς";;;

Ο Μητσοτάκης περιγράφει την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας από το 1993 και μετά. Περίγελος ήταν στα ΜΜΕ. Δρακούμελ τον είχε βγάλει το δίδυμο Θέμου Αναστασιάδη και Κωστόπουλου. Αυτός τα έλεγε και οι Έλληνες γέλαγαν μαζί του. Τώρα μας φταίει ότι οι Γερμανοί είναι επικεφαλής παγκόσμιας συνωμοσίας για να αφανίσουν τον Ελληνισμό. Α όχι μόνο τον Ελληνισμό. Και την Πορτογαλία. Άλλο μαγαζί γωνία. Και την Ιταλία. Αυτό και αν είναι μαγαζί γωνία. Η Κύπρος. Επίσης μαγαζί γωνία. Γέμισε ο τόπος μαγαζιά γωνία. Τελικά οι μόνες χώρες που δεν είναι μαγαζί γωνία είναι οι Κεντρικές και Βόρειες στην Ευρώπη. Εκεί δεν φυτρώνει τίποτα, ο ήλιος δεν βγαίνει και πάνε και κοιμούνται από τις 5 το απόγευμα.

Με αυτά τα μυαλά έχουμε μείνει στα αζήτητα...

Ο καθένας για πάρτι του λοιπόν! Συγγνώμη αλλά η ΕΕ δεν δημιουργήθηκε μ αυτή τη προοπτική! Μόλις ακύρωσες τη λέξη "Ενωση". Πάμε παρακάτω...φυσικά και εμεις εχουμε ευθυνες. Το γραφω πιο πάνω. Αυτοί όμως πάτησαν στη διαφθορά μας ΚΕΡΔΙΣΑΝ τα κέρατα τους βλεπε mizens υποβρυχια κλπ και επιδείνωσαν με τη στάση του σκληρού Ευρώ την κατασταση μας στραγγαλίζοντάς μας!! Κ κάτι άλλο οποιος δανείζει δεν σημαινει ότι ειναι καλός!! Οι ΜΑΦΙΑ του βορρά ποτέ δεν ήταν καλή μαζί μας!
Για να τα λες αυτά μάλλον κατι παιζει με Γερμανία δεν εξηγείται αλλιώς!!!

icestorm
24-03-13, 19:09
αν γινει
αν...................

αν γινει αδερφε
ψαξε για πυρηνικο καταφυγιο :d
το θεμα ειναι να μην γινει
και τι μετρα παιρνει ο καθενας

ΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ;;; hΔΗ γίνεται;;; Ξεκίνησε από Κυπρο και θα πάρει παραμάζωμα ¨ΟΛΟΥΣ!!! Αλλά όχι εκεί ο τραπεζικός τομέας ΠΡΕΠΕΙ να μείνει ΑΘΙΚΤΟΣ!!! Εκεί δεν πρέπει να λάβουν μέτρα αφού ο τραπεζικός τομέας ειναι μεγάλος;;;

Telxinas
24-03-13, 19:20
ναι το να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια
ειναι σοφο


Λουξεμβουργο


Public debt (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/docs/notesanddefs.html#2186):
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/graphics/field_listing_on.gif (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2186.html#lu)


18.4% of GDP (2012 est.)


Κυπρος


Public debt (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/docs/notesanddefs.html#2186):
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/graphics/field_listing_on.gif (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2186.html#cy)


80.9% of GDP (2012 est.)οπως και η Λοζανη με την Κοζανη το ιδιο ειναι


#economics_for_dummies :cool:

Στην περίπτωση της Ελλάδας φυσικά αναφερόντουσαν για το τραγικό της κατάστασης σε έναν αριθμό συγκεκριμένο, 350 δις χρέος, το αντίστοιχο 2 τρις του Λουξ τα οποία είναι... τρίχες, απλά ένας αριθμός χωρίς ουσία και νόημα.
Αυτές, οι τρίχες, είναι υπεύθυνες και σε κάνουν να μπερδεύεις την ****** με την βούρτσα. Μην το πάρεις προσωπικά, γενικά γράφεται.

storm
24-03-13, 19:21
Η ΚΑΘΕ χώρα πρώτα και πριν από όλα εργάζεται και ιδρώνει για την πάρτη της. Όταν λοιπόν, η ισχυρότερη και με διαφορά (όπως έχω ξαναγράψει), χώρα της Ε.Ε. που είναι η Γερμανία, έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στα μνημόνια, δουλεύει αποκλειστικά για τα δικά της συμφέροντα, τότε αυτονόητα, δεν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κεντρική ιδέα της "Ευρωπαϊκής Ένωσης"; Δεν εργάζεται ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα (και γενικότερα στα συμφέροντα των άλλων χωρών του Νότου); Αυτό δε λέμε και φωνάζουμε εδώ και χρόνια;;;; Αν λοιπόν το παραδέχεστε, τότε γιατί το χειροκροτάτε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :confused::confused::confused:

gordonas
24-03-13, 19:26
Α ρε gordona, στα οικονομικά είσαι μάλλον καλύτερος! Χαχαχα!
Η παρακμή της Ρωμανίας, του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους ή του Βυζαντίου εν τέλει, άρχισε από την επομένη του θανάτου του Βασίλειου Β' του Βουλγαροκτόνου, το 1025.
Γι'αυτό και στην ιστορική επιστήμη, η περίοδος που ξεκινά με το θάνατο του ανωτέρω αυτοκράτορα ονομάζονται "Υστεροβυζαντινή Περίοδος".
Οι λόγοι της παρακμιακής πορείας είναι πολλοί, δε νομίζω να θες τώρα λεπτομερή καταγραφή, γιατί ειλικρινά, βαριέμαι αφάνταστα!
Ακόμα και να είχαμε ενωθεί με την Παπική Εκκλησία, ήταν τέτοιο το μίσος μεταξύ τους που είναι να αμφιβάλλει κανείς αν θα είχαν την πρόθεση να θυσιάσουν πολλές χιλιάδων στρατιωτών τους προκειμένου να σώσουν το Βυζάντιο και τη μισητή Κωνσταντινούπολη απ'τους οθωμανούς...

Με τους Οθωμανούς δίπλα σου ήθελε και πολύ μυαλό να τα έχεις καλά με την Δύση;
Δε θα αναφέρω άλλες περιπτώσεις, εκτός από μία άλλη χαρακτηριστική που έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα: στη μάχη του Μαραθώνα, η αναλογία των οπλιτών ήταν 1 προς 5 και μάλιστα σε ανοικτό πεδίο μάχης!!!
Επειδή λοιπόν, οι αριθμοί και η "λογική" δε λένε πάντα την αλήθεια (για το τελικό αποτέλεσμα), οι άλογοι Έλληνες κατάφεραν νίκη περιφανή, σημαντική όχι μόνο για την αρχαία ελληνική ιστορία αλλά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή!

Μη το γενικεύεις, δε μιλάμε για το σύνολο των χωρών της Ε.Ε. αλλά για τη Γερμανία και φυσικά για τους δορυφόρους της. Και να σου πω και το άλλο; Η Γερμανία πάντοτε εναντίον μας ήταν, τα συμφέροντά της βρίσκονται σε αντίθεση με τα ελληνικά, διαχρονικά...
Δε λέω ότι σαν χώρα δεν τα κάναμε μαντάρα αλλά αν εσύ θεωρείς ότι κόπτονται αυτοί για το καλό μας, απλά δε θα συμφωνήσω.
Εδώ δεν θέλαμε εμείς το καλό μας και φτάσαμε εδώ, θα το θέλουν οι πάντοτε στο αντίθετο στρατόπεδο Γερμανοί;;;;!!!!!!!

Λες για Μαραθώνα ότι ήταν παράλογος;;;!!! Ρε συ δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Αυτό ήταν το μέγιστο του στρατού που μπορούσαμε να μαζέψουμε. Στο αμήν είχαμε φτάσει. Δηλαδή τι μου λες τώρα; Ότι αν κληρωθεί Μπαρτσελόνα με Παναθηναικό είναι παράλογο να γίνει παιχνίδι επειδή η μία έχει δυναμικότητα 10 και η άλλη ομάδα 1;;;!!!

Ποιο ήταν το παράλογο στις Πλαταιές και τον Μαραθώνα; Ότι υστερούσαμε σε αριθμητική αναλογία; Μα δεν είχαμε άλλη επιλογή. Άσε που ήταν σαφές σε όλους ότι ένας Έλληνας οπλίτης άξιζε για πολλαπλάσιους "βάρβαρους". Κάτι σαν την Μπαρτσελόνα σε σχέση με τον ΠΑΟ που είπα πιο πάνω.

Γιατί μιλάμε μόνο για Γερμανία;;; Η Γαλλία σου πέφτει λίγη με 58 εκατομμύρια και την τρίτη θέση σε βιομηχανία στην Ευρώπη; Η Ιταλία με την δεύτερη θέση επίσης δεν λέει τίποτα διαφορετικό. Να στο πω διαφορετικά. Ποιος συντάσσεται στην Ευρώπη με την άποψη που υποστηρίζεις; Από τις κυβερνήσεις που συμμετέχουν στο Ευρώ. ΚΑΝΕΝΑΣ. Δηλαδή εδώ έχουμε μια φοβερή ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ/ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμένος δεν τα λέει καμία εκλεγμένη κυβέρνηση. Μέρκελ, Μέρκελ, Μέρκελ με ολίγον Σόιμπλε για να παραμυθιαστεί το πόπολο ότι το κατατρέχουν οι "κατακτητές".

Μοσκοβισί: Πρέπει να τελειώνουμε με την "οικονομία-καζίνο" της Κύπρου (http://www.newmoney.gr/article/6524/moskovisi-prepei-na-teleionoyme-me-tin-oikonomia-kazino-tis-kyproy)

Αν την είχε κάνει αυτή την δήλωση ο Σόιμπλε θα ούρλιαζαν όλα τα κανάλια και τα γνωστά "έγκυρα" μπλογκ. Τώρα περνάει στα ψιλά. Είπαμε, μόνο η Γερμανία είναι. Οι άλλοι είναι απλά δορυφόροι. Λες και λέμε για την Μάλτα. Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία, Φινλανδία, Δανία κτλ. είναι δορυφόροι της πλάκας.

storm
24-03-13, 19:38
Με τους Οθωμανούς δίπλα σου ήθελε και πολύ μυαλό να τα έχεις καλά με την Δύση; Βρε συ, η ζημιά είχε γίνει πολύ πριν τα πρώτα τουρκικά φύλα, ισχυροποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή. Δε μιλάμε για όρους άσκησης σύγχρονης πολιτικής, πρέπει να το δούμε στα πλαίσια των ιδιαίτερων συνθηκών του μεσαιωνικού κόσμου, για να καταλάβεις...

Λες για Μαραθώνα ότι ήταν παράλογος;;;!!! Ρε συ δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Αυτό ήταν το μέγιστο του στρατού που μπορούσαμε να μαζέψουμε. Στο αμήν είχαμε φτάσει. Δηλαδή τι μου λες τώρα; Ότι αν κληρωθεί Μπαρτσελόνα με Παναθηναικό είναι παράλογο να γίνει παιχνίδι επειδή η μία έχει δυναμικότητα 10 και η άλλη ομάδα 1;;;!!!

Ποιο ήταν το παράλογο στις Πλαταιές και τον Μαραθώνα; Ότι υστερούσαμε σε αριθμητική αναλογία; Μα δεν είχαμε άλλη επιλογή. Άσε που ήταν σαφές σε όλους ότι ένας Έλληνας οπλίτης άξιζε για πολλαπλάσιους "βάρβαρους". Κάτι σαν την Μπαρτσελόνα σε σχέση με τον ΠΑΟ που είπα πιο πάνω.
Δεν κατάλαβες. Δεν εννοώ κυριολεκτικά ότι ήταν παράλογο, εμμέσως, αλλού στόχευα!!! Χαχαχα!

Υπάρχουν παράγοντες που δεν είναι εύκολα μετρήσιμοι, και μιλώ για ηθικό-ψυχολογία, για πίστη στην πατρίδα (φιλοπατρία), στρατηγική εφυία, πέραν του βαθμού εκπαίδευσης κλπ.

Γιατί μιλάμε μόνο για Γερμανία;;; Η Γαλλία σου πέφτει λίγη με 58 εκατομμύρια και την τρίτη θέση σε βιομηχανία στην Ευρώπη; Η Ιταλία με την δεύτερη θέση επίσης δεν λέει τίποτα διαφορετικό.
Γιατί η Γερμανία είναι η ηγέτιδα δύναμη στην Ε.Ε., σε θέση να επηρεάζει θεσμικά κι όχι μόνο, όργανα της Ένωσης...

RedVasia
24-03-13, 19:49
είναι γνωστή η τακτική τους αυτή icestorm.

άλλα λόγια καμία απάντηση αναλύσεις και νούμερα που διαψεύδονται καθημερινά.

ούτε γιαυτό εδώ πήραμε απάντηση http://www.inprecor.gr/index.php/archives/233654

και φυσικά ούτε για το Βέλγιο.Η απάντηση για την τράπεζα του Βελγίου ήταν τα νούμερα χρέους/αεπ.

ε χαίρω πολύ και στη Κύπρο αν εφάρμοζαν το ίδιο σχέδιο θα σου έλεγα εγώ μετά δείκτες που θα είχαν.

όπως επίσης και στο Λουξεμβούργο , αυτή τη χώρα θαύμα της εε.

τελικά είχε δίκιο ο ψυκτικός μου που πριν χρόνια μου έλεγε:

πάρε Γερμανικό πλυντήριο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

για το Βελγιο δεν ξερω αδεφε τι ακριβως εννοεις :confused:
ποια τραπεζα εννοεις
αοριστα τι να σου απαντησω
σου απαντησα γενικα με δυο λογια πιο πισω

για το αρθρο
το ειχα διαβασει παλαιοτερα

ναι οι Γερμανικες τραπεζες ηταν οι πιο εκτεθιμενες απο οταν ξεσπασε η κριση το 2007
και ειναι ακομα και σημερα !!
νομιζω εχουν δανειστει πανω απο 30-32 φορες τα ιδια κεφαλαια τους
οταν οι Αμερικανικες απο οπου ξεκινησε η κριση ειναι τωρα περιπου στις 12 φορες τα ιδια κεφαλαια

χοντρικα η Ντοιτσε μπανκ εχει ενα ισολογισμο σχεδον οσος ειναι και ο προυπολογισμος του κρατους
το ιδιο ειχε παρατηρηθει και στην Αγγλια
η Barclays για παραδειγμα ειχε ενα ισολογισμο οσο το Αγγλικο δημοσιο

εχουν ανοιγματα μεγαλα,ναι
αλλα μεχρι στιγμης αυτο δεν ειναι προβλημα
μειωνουν θεσεις πουλανε θυγατρικες,περιουσιακα στοιχεια και λοιπα

το αρθρο δεν ειναι και πολυ κατατοπιστικο ετσι οπως περιγραφει οτι εγιναν αν εγιναν τα πραγματα
ουτε το πρωτοτυπο

εγω μπορω να σου απαντησω με οσα νομιζω οτι καταλαβαινω
το θεμα ειναι εσυ θα καταλαβεις;;; :confused:

ετσι οπως το ξανα διαβαζω
φασκει και αντιφασκει

<<Πώς έγινε αυτό; Οταν οι γερμανικές τράπεζες απέσυραν κεφάλαια από την Ελλάδα, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά τις εκροές με δάνεια που παραχώρησαν προς την Τράπεζα της Ελλάδος. Τα συγκεκριμένα δάνεια ενεγράφησαν στον ισολογισμό της Bundesbank, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ως μελλοντικές απαιτήσεις κατά του υπολοίπου της ευρωζώνης. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός διευκόλυνε τις γερμανικές τράπεζες απαλλαγούν από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν.>>

και

<<Με ποιο τρόπο; Αντίθετα από τις απαιτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι απαιτήσεις της Bundesbank, καθιστούσαν τη Γερμανία εν μέρει μόνο υπεύθυνη γι’ αυτές. Με άλλα λόγια, αν η Ελλάδα, για παράδειγμα, κήρυσσε χρεοκοπία, οι ζημίες θα μοιράζονταν από κοινού σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, αναλόγως με το μερίδιο που κατείχαν στην ΕΚΤ. Το μερίδιο της Γερμανίας θα ανερχόταν στο 28%. Εν ολίγοις, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά μία μεταφορά του κινδύνου που είχε καταγραφεί στους ισολογισμούς των γερμανικών τραπεζών στους φορολογουμένους όλης της ευρωζώνης.
Το πόσο ακριβώς επωφελήθηκε η Γερμανία είναι δύσκολο να υπολογιστεί. Ενδεικτικό ενδεχομένως δείκτη αποτελούν τα κεφάλαια που απέσυραν οι γερμανικές τράπεζες από άλλες χώρες της ευρωζώνης, από το ξέσπασμα της κρίσης. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, από το Δεκέμβριο του 2009, έως τα τέλη του 2011, οι τράπεζες της Γερμανίας απέσυραν μαζικά κεφάλαια ύψους 353 δισ. δολαρίων (273 δισ. ευρώ)…

Σε αντιδιαστολή, οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Bloomberg, το συνολικό ποσό των δανείων προς την Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης ανήλθε στα 340 δισ. ευρώ, εκ των οποίων, μόλις 15 δισ. ευρώ προέρχονται απευθείας από τη Γερμανία.>>

οτι απεσυραν λεφτα οι Γερμανικες τραπεζες δεν ειναι παραλογο
το ιδιο καναμε και εμεις

το ιδιο εκανε και η Αμερικη μετα το 2007
για αυτο και ειχε ανατιμηθει το δολαριο εναντι του ευρω :cool:
το ιδιο συμβαινει κατα καιρους και με το Γιεν/Ιαπωνια

οταν πουλουσαν για παραδειγμα Ελληνικα ομολογα και επαιρναν τα λεφτα τους
η' οτι ειχαν δανεισει στην διατραπεζικη τα επαιρναν πισω
φυσιολογικο

δεν καταλαβαινω πως και γιατι οι κεντρικες τραπεζες των αλλων χωρων παραχωρουσαν δανεια στην τραπεζα Ελλαδος
και γιατι αυτα αντι να γραφτουν στα βιβλια της καθε κεντρικης τραπεζες
γραφτηκαν στα βιβλια της Μπουντεσμπανκ :confused:
ως μελλοντικες απαιτησεις κατα του υπολοιπου της Ευρωζωνης :confused:

και γουστο τους και καπελο τους να αποσυρουν 273δισεκατομυρια ευρω
δικα τους ηταν

οτι εμεις πηραμε απο τον μηχανισμο στηριξης την ιδια στιγμη 340δισεκατομυρια
δεν το καταλαβαινω

δεν πηραμε τοσα με τα μνημονια :confused:

RedVasia
24-03-13, 19:53
Στην περίπτωση της Ελλάδας φυσικά αναφερόντουσαν για το τραγικό της κατάστασης σε έναν αριθμό συγκεκριμένο, 350 δις χρέος, το αντίστοιχο 2 τρις του Λουξ τα οποία είναι... τρίχες, απλά ένας αριθμός χωρίς ουσία και νόημα.
Αυτές, οι τρίχες, είναι υπεύθυνες και σε κάνουν να μπερδεύεις την ****** με την βούρτσα. Μην το πάρεις προσωπικά, γενικά γράφεται.


επιμενω
μην μπερδευεις τις φουτσες με τις βουρτσες

τα δικα μας 350δισεκατομυρια χρεος
η' το 125% η' 140% η' 160% τωρα του ΑΕΠ μας

ειναι το 18,2% του ΑΕΠ του Λουξεμβουργου :cool:

τα 2 τρις που γραφεις
ειναι κατι αλλο
και δεν εχει καμια σχεση με δημοσιο χρεος

οποτε μην το αναφερεις
εκτιθεσαι γιατι δεν γνωριζεις και επιμενεις :cool:

RedVasia
24-03-13, 20:08
Gordona σε ξαναρωτάω ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ;;;ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ή να ΠΕΣΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;; ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ στο σκληρό Ευρώ που πνίγει το Νότο και ευννοεί τη ΜΑΦΙΑ του βορρά;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ!!!

Αυτή την "Ευρώπη" την φτύνω!


ευρωομολογο νομιζω δεν ειναι ετοιμοι
ακομα

υποτιμηση;;;τι εννοεις;;του ευρω;;;;


πως θα γινει αυτο;;;;
θα πατησουν ενα κουμπι
η' θα ψηφισουν ενα νομο και ενα αρθρο :o
και θα γινει υποτιμηση;;;; :confused:

πως το φανταζεσαι;;;:(

τους Αμερικανους-Κινεζους-Ιαπωνες τους ρωτησες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :cool::cool::cool::cool:

συμφωνουν αυτοι;;;
και αν συμφωνουν γιατι κρατουν το δικο τους νομισμα χαμηλα;;;;;;;;;;
ΤΥΧΑΙΟ;;;;;;;;;;;; :cool:

και αντε και εγινε
ποιος λες θα οφεληθει περισσοτερο απο ενα ασθενεστερο ευρω;;;
ποια οικονομια λες;;;
μηπως αυτη που εχει 1τριςεκατομυριο εξαγωγες;;;

RedVasia
24-03-13, 20:10
Για σκεφτείτε ρε παιδιά.
Οι Κύπριοι είχαν Αριστερό πρόεδρο και «πτώχευσαν».
Είχαν και ΑΟΖ, είχαν και φυσικό αέριο, είχαν και τη μισή Ρωσία καταθέτες στις Τράπεζες τους.
Και δεν είχαν και δοσίλογους πολιτικούς.
Κι όμως, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Κινέζοι, ούτε κανένας άλλος ******* τους δάνεισε.
Μόνο οι γκάγκστερ (κατά Τσίπρα) της Ευρωζώνης, ανέλαβαν να τους δώσουν τα 11 δις. απ’ αυτά που χρειάζονται….

Τον Χριστόφια που κάλεσε την τρόικα στην Κύπρο, τον είπε κανείς γερμανοτσολιά;

Νίκος Σακελλαρόπουλος - gr post


;);););)

storm
24-03-13, 20:14
ευρωομολογο νομιζω δεν ειναι ετοιμοι
ακομα

Δεν είναι έτοιμοι ή δεν θέλουν να είναι έτοιμοι;

RedVasia
24-03-13, 20:22
Δεν είναι έτοιμοι ή δεν θέλουν να είναι έτοιμοι;


aμα ρωτας εμενα
εγω ειμαι ετοιμος :pound::pound::pound:

τι με ρωτας βρε φιλε τωρα
καθομαστε στο σνοουριπορτ φορουμ και με ρωτας κατι πραγματα :o

tsef
24-03-13, 20:25
Για σκεφτείτε ρε παιδιά.
Οι Κύπριοι είχαν Αριστερό πρόεδρο και «πτώχευσαν».
Είχαν και ΑΟΖ, είχαν και φυσικό αέριο, είχαν και τη μισή Ρωσία καταθέτες στις Τράπεζες τους.
Και δεν είχαν και δοσίλογους πολιτικούς.
Κι όμως, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Κινέζοι, ούτε κανένας άλλος ******* τους δάνεισε.
Μόνο οι γκάγκστερ (κατά Τσίπρα) της Ευρωζώνης, ανέλαβαν να τους δώσουν τα 11 δις. απ’ αυτά που χρειάζονται….

Τον Χριστόφια που κάλεσε την τρόικα στην Κύπρο, τον είπε κανείς γερμανοτσολιά;

Νίκος Σακελλαρόπουλος - gr post


;);););)

κοίτα δεν νομίζω να βγάζει κανείς από το κάδρο τις κυβερνήσεις Ελλάδας - Κύπρου.

Πάρε δώσε με τους κερδοσκόπους είχαν όλα αυτά τα χρόνια.Το σκάνδαλο siemens τρανό παράδειγμα.

Ο λαός τι φταίει να τρώει τέτοιο αγγούρι εξαιτίας των διεφθαρμένων πολιτικών και τις αστοχίες ( έτσι λέμε το κλέψιμο τώρα) των τραπεζών.

yakutia
24-03-13, 20:35
Δεν είναι έτοιμοι ή δεν θέλουν να είναι έτοιμοι;

Προφανώς ΔΕΝ θελουν οι Γερμανοί. Διότι τώρα πουλάνε τα ομόλογά τους με επιτόκιο περίπου μηδέν έως και αρνητικό, τους πληρώνουν δηλαδή από πάνω για να τους δανείζουν!! ενώ το Ευρωομόλογο θα έχει ένα οπωσδήποτε θετικό επιτόκιο. Θα πρέπει δηλαδή η Γερμανία να πληρώσει και αυτή περισσότερο για να δανειστεί. Και για τα μεγέθη της Γερμανίας μιλάμε ότι 1% κάνει αστρονομική διαφορά στο κόστος κρατικού δανεισμού..

RedVasia
24-03-13, 20:47
ΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ;;; hΔΗ γίνεται;;; Ξεκίνησε από Κυπρο και θα πάρει παραμάζωμα ¨ΟΛΟΥΣ!!! Αλλά όχι εκεί ο τραπεζικός τομέας ΠΡΕΠΕΙ να μείνει ΑΘΙΚΤΟΣ!!! Εκεί δεν πρέπει να λάβουν μέτρα αφού ο τραπεζικός τομέας ειναι μεγάλος;;;

λες;;;
δεν βλεπω πανικους :confused:

εγινε και στη Δανια σε δυο τραπεζες πριν λιγο καιρο
κουρευτηκαν οι καταθεσεις στο 100%

ειδες πανικο;;;;
πηρε παραμαζωμα κανεναν;;; :(:(

κατερευσε ο καπιταλισμος που λεει και ο Πανικ;;;; ;)

διαβαζω

τις τελευταιες μερες


ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...

Στο μεταξυ ο Καμερον καταθεσε το προυπολογισμο και δινει νεα αυξηση του αφορολογητου στις 10.000 λιρες πλεον, μειωση του ΦΠΑ, εγγυηση κρατους για το 20% της προκαταβολης που ζητα η τραπεζα για δανειο πρωτης κατοικιας σε νεοδμητο, φοροαπαλλαγη 1200 λιρες για ζευγαρια με παιδια που εργαζονται κι οι δυο κι ολα αυτα χωρις να επιβαρυνθει ο προυπολογισμος, ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ 11 ΔΙΣ Λιρες και μετά τα πρώτα μέτρα, προχωρα σε νεο κάψιμο λιπους. Απ την άλλη, η Ελλαδαρα εχει κανει δυο κερκιδες και δεν αναζητει τροπο να σταματησει το τρενο πριν τη συγκρουση...Συρρικνώνεται παγκοσμίως η φτώχεια Τι δείχνει έρευνα του OHE


http://www.lifo.gr/now/world/24309Τα σημάδια της κατάρρευσης της Γερμανικής οικονομίας είναι πλέον ορατά:
το 2012, οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι μετέφεραν 2 δις επιβάτες. Κέρδη 1,5 δις ευρώ.
Από 1η Απριλίου φέτος, το 75% των τρένων θα κινειται με ρευμα απο ανανεώσιμες πηγές, κυρίως από υδροηλεκτρικά :dizzy:.
Αυτό ειναι το Plan A. Plan B δεν εχουν :p.Eurotunnel "transported" 20 million people last year (under the Manche - English Channel). Net profit 34 million Euro.
We are watching the collapse of Europe and the Euro in real time... :o

o Νταου Τζωνης εκλεισε στο υψηλοτερο σημειο απο το 1896
το Γερμανικο ειναι πολυ κοντα στα υψηλοτερα ολων των εποχων

το ευρω εκλεισε πιο ψηλα απεναντι στο δολαριο και στην λιρα

τα σπρεντ της Ισπανιας και της Ιταλιας δεν κουνηθηκαν
φυγη καταθεσεων απο τον νοτο μεχρι στιγμης δεν εχει υπαρξει

μεχρι στιγμης δεν βλεπω να εχει ξεκινησει κατι
οχι οτι δεν μπορει να ξεκινησει
αλλα μεχρι στιγμης δεν

storm
24-03-13, 21:14
Προφανώς ΔΕΝ θελουν οι Γερμανοί. Διότι τώρα πουλάνε τα ομόλογά τους με επιτόκιο περίπου μηδέν έως και αρνητικό, τους πληρώνουν δηλαδή από πάνω για να τους δανείζουν!!Αυτό ακριβώς! Το ερώτημα βέβαια ήταν ρητορικό! Πρωτίστως το εθνικό (γερμανικό) συμφέρον κι έπειτα αν μείνει τίποτα, δίνουμε και στους ταλιμπάν τους Έλληνες, αφού τους πιούμε το αίμα πρώτα...
Δικαιολογείται, έτσι που τα έκαναν σου λέει...

RedVasia
24-03-13, 21:35
είναι γνωστή η τακτική τους αυτή icestorm.

άλλα λόγια καμία απάντηση αναλύσεις και νούμερα που διαψεύδονται καθημερινά.

ούτε γιαυτό εδώ πήραμε απάντηση http://www.inprecor.gr/index.php/archives/233654

και φυσικά ούτε για το Βέλγιο.Η απάντηση για την τράπεζα του Βελγίου ήταν τα νούμερα χρέους/αεπ.

ε χαίρω πολύ και στη Κύπρο αν εφάρμοζαν το ίδιο σχέδιο θα σου έλεγα εγώ μετά δείκτες που θα είχαν.

όπως επίσης και στο Λουξεμβούργο , αυτή τη χώρα θαύμα της εε.

τελικά είχε δίκιο ο ψυκτικός μου που πριν χρόνια μου έλεγε:

πάρε Γερμανικό πλυντήριο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.τωρα θυμηθηκα οτι κατι σχετικο ειχα διαβασει πριν απο μερες
το θεμα αφορα τις διακρατικες εκροες-εισροες δηλαδη το Target 2

γκουγκλαριστο αν θες


http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/683329/ArticleFTgr.aspx

yakutia
24-03-13, 21:39
Αυτό ακριβώς! Το ερώτημα βέβαια ήταν ρητορικό! Πρωτίστως το εθνικό (γερμανικό) συμφέρον κι έπειτα αν μείνει τίποτα, δίνουμε και στους ταλιμπάν τους Έλληνες, αφού τους πιούμε το αίμα πρώτα...
Δικαιολογείται, έτσι που τα έκαναν σου λέει...

Να μη ξεχνάμε όμως ότι εκεί που έφτασαν οι Γερμανοί έφτασαν με την αξία τους και με τον κόπο του λαού τους. Διαβάστε στο σημερινό Κ άρθρο για τα μπουζούκια που στη δεκατετία 80-90 αλλά και μέχρι το 2004 ήταν ανοιχτά 7 μέρες την εβδομάδα. Εχει ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Καρρά, ένα βράδυ λέει κάποιος έδωσε 50 εκατομμύρια δρχ. για γαρδένιες και πιάτα. Στα πρώτα τραπέζια πάντα υπήρχαν πολιτικοί, μετά το 2005 και τώρα πλέον κλείνουν τραπέζι με ψευδώνυμο και ζητάνε διακριτικές θέσεις πίσω-πίσω. Ο Καρράς έβγαινε στις 1.40 και αν το πρόγραμμα τελείωνε το ξημέρωμα..Και ήταν και καθημερινές. Και όλα τα μαγαζιά γεμάτα. Και ο κόσμος υποτίθεται ότι την επόμενη θα πήγαινε να δουλέψει και να παράγει. Σαφώς δεν το έκανε αυτό ένας λαός ολόκληρος, σίγουρα όχι οι εργάτες της Χαλυβουργίας αλλά αυτά ήταν τα οράματα και οι αξίες της κοινωνίας μας. Τα αποτελέσματα τα ζούμε τώρα εμείς. :closed_2:

storm
24-03-13, 21:44
Μα εννοείται πως δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Τώρα δυστυχώς όμως, κάποιοι κερδίζουν πάνω από πτώματα...

tsef
24-03-13, 21:50
ουπς τι έχουμε εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=266367

τελικά δεν είναι άσχημο να λες και κανένα όχι.

άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης το όχι των Κυπρίων σε πρώτη φάση έχει κέρδη.
Στο μέλλον ακόμη περισσότερα.
Αυτό που κάνουν οι Κύπριοι τώρα λέγεται απλά με μια λέξη ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.

Πόσο άγνωστη ήταν για τους δικούς μας πολιτικούς αυτή η λέξη.

yakutia
24-03-13, 22:07
ουπς τι έχουμε εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=266367

τελικά δεν είναι άσχημο να λες και κανένα όχι.

άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης το όχι των Κυπρίων σε πρώτη φάση έχει κέρδη.
Στο μέλλον ακόμη περισσότερα.
Αυτό που κάνουν οι Κύπριοι τώρα λέγεται απλά με μια λέξη ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.

Πόσο άγνωστη ήταν για τους δικούς μας πολιτικούς αυτή η λέξη.

Δε νομίζω tsef, το άρθρο λέει ότι οι Αμερικάνοι πήραν προχτές ένα τηλέφωνο και θα ξανατηλεφωνήσει ο Λιού στο Σοϊμπλε σήμερα. Σιγά την παρέμβαση. Εδώ το ΔΝΤ οι δικοί τους δηλαδή είναι αυτοί που κάνουν τους πιό ζόρικους και πάνε να στείλουν τους Κύπριους αδιάβαστους.
Και να λες αυτό που κάνουν τώρα οι Κύπριοι διαπραγμάτευση μάλλον άτοπο είναι, Εγώ νομίζω ότι μάλλον πνίγονται και ζητάνε σωσίβιο πληρώνοντας τελικά όσο όσο ή ξαναγυρνάνε στη λίρα. Και αν κάνουν το τελευταίο εκεί να δεις τη γλύκα της "διαπραγμάτευσης". Προς το παρόν πάντως τους πιάνουνε τον πισινό κανονικότατα.

MageSnow
24-03-13, 22:33
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=266387 οι Γερμανοί μας αγαπάνε οι Γερμανοί θέλουν το καλό μας...

Κωστας.
24-03-13, 22:33
Να μη ξεχνάμε όμως ότι εκεί που έφτασαν οι Γερμανοί έφτασαν με την αξία τους και με τον κόπο του λαού τους. Διαβάστε στο σημερινό Κ άρθρο για τα μπουζούκια που στη δεκατετία 80-90 αλλά και μέχρι το 2004 ήταν ανοιχτά 7 μέρες την εβδομάδα. Εχει ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Καρρά, ένα βράδυ λέει κάποιος έδωσε 50 εκατομμύρια δρχ. για γαρδένιες και πιάτα. Στα πρώτα τραπέζια πάντα υπήρχαν πολιτικοί, μετά το 2005 και τώρα πλέον κλείνουν τραπέζι με ψευδώνυμο και ζητάνε διακριτικές θέσεις πίσω-πίσω. Ο Καρράς έβγαινε στις 1.40 και αν το πρόγραμμα τελείωνε το ξημέρωμα..Και ήταν και καθημερινές. Και όλα τα μαγαζιά γεμάτα. Και ο κόσμος υποτίθεται ότι την επόμενη θα πήγαινε να δουλέψει και να παράγει. Σαφώς δεν το έκανε αυτό ένας λαός ολόκληρος, σίγουρα όχι οι εργάτες της Χαλυβουργίας αλλά αυτά ήταν τα οράματα και οι αξίες της κοινωνίας μας. Τα αποτελέσματα τα ζούμε τώρα εμείς. :closed_2:


Συνελθετε που ζουμε τα αποτελεσματα αυτου.ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

Τοσο αφελεις ειστε επιτελους!!!Θεε μου τι αμοιβαδες!!!

yakutia
24-03-13, 22:34
Πάντως το να αρχίζουν να συνεδριάζουν Κυριακή σχεδόν μεσάνυχτα και να εξακολουθούν οι του eurogroup να λένε ότι Τρίτη πρωϊ διακόπτουν τη χτηματοδότηση και χρεωκοπεί η Κύπρος δε δικαιολογείται με τίποτα. Για οποιο λόγο και να φτάσανε σε εμπλοκή και καθυστέρηση, έστω με το ΟΧΙ της Κύπρου θα έπρεπε να δοθεί λίγος ακόμα χρόνος για συζητήσεις έστω 2-3 μέρες με συνέχιση της χρηματοδότησης των τραπεζών της Κύπρου. Αυτό το μαχαίρι στο λαιμό δεν είναι σκληρή διαπραγμάτευση, δεν είναι σίγουρα Κοινοτική αλληλεγγύη, είναι μάλλον πολιτική αλητεία. Οι Γερμανοί έχουν λίγο ξεφύγει.

yakutia
24-03-13, 22:36
Συνελθετε που ζουμε τα αποτελεσματα αυτου.ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

Τοσο αφελεις ειστε επιτελους!!!Θεε μου τι αμοιβαδες!!!


αρα την είδες την προηγούμενη διαμαρτυρία μου προς τους μοντς λίγο πιό πίσω σήμερα το πρωϊ? Ευτυχώς στην εξελικτική αλυσίδα έχει μείνει υποθέτω μόνο το φυτοπλαγκτόν οπότε μέχρι εκεί μπορώ να φτάσω!!

Κωστας.
24-03-13, 22:54
Οχι δεν ειδα τιποτα.Τωρα μπηκα.Μου σηκωνετε τα νευρα και δε μπαινω να σας διαβαζω.Το αποφευγω.

Κωστας.
24-03-13, 22:55
Τι να πεις!

Κωστας.
24-03-13, 22:58
Τι να πεις!

Κωστας.
24-03-13, 23:00
Είναι ξεκάθαρο ότι έπρεπε να είχαμε ενωθεί με την δυτική εκκλησία. ΞΕΚΑΘΑΡΟ. Καμία ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει. ΚΑΜΙΑ.


Τι να πεις!!

Morpheas
24-03-13, 23:01
Ήρεμα....

RedVasia θα σε παρακαλούσα πολύ την επόμενη φορά να προσέχεις τις εκφράσεις σου,
μιας και το ιστορικό σου είναι ήδη "πλούσιο"....

Κωστας.
24-03-13, 23:20
Τι να πεις!

Κωστας.
24-03-13, 23:43
Τι να πεις!

bbc
24-03-13, 23:55
για τα αίτια της πτώσης της Κωνσταντινούπολης το παρακάτω ντοκιμαντέρ από Ρωσους Μοναχούς.
ότι καλύτερο έχω δει για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία κ τόσο επίκαιρο.
τελικά όχι μόνο οι ανθενωτικοί ήταν αυτοι που δεν έφταιγαν αλλα οι ενωτικοί με την προσέγγισή τους προς την Δύση ήταν αυτοί που πρόδιδαν κ σαν τρωκτικά ροκάνιζαν τα θεμέλια της μεγάλης κοσμοκρατορίας.


http://www.youtube.com/watch?v=1TU-upa2e04


http://www.youtube.com/watch?v=NnifIBNYfXo

Telxinas
24-03-13, 23:59
επιμενω
μην μπερδευεις τις φουτσες με τις βουρτσες

τα δικα μας 350δισεκατομυρια χρεος
η' το 125% η' 140% η' 160% τωρα του ΑΕΠ μας

ειναι το 18,2% του ΑΕΠ του Λουξεμβουργου :cool:

τα 2 τρις που γραφεις
ειναι κατι αλλο
και δεν εχει καμια σχεση με δημοσιο χρεος

οποτε μην το αναφερεις
εκτιθεσαι γιατι δεν γνωριζεις και επιμενεις :cool:

Ε πες ντε τι είναι!
Πάντως σίγουρα δεν είναι τζακποτ!
Σαν dummy, είμαι σίγουρος ότι είναι κάτι πολύ επιλήψιμο!!!!

ORESIVIOS
25-03-13, 00:39
Α ρε Τριπολη!!!!!

]

kane μου τη χαρη και ασε την ΤΡΙΠΟΛΗ ησυχη γιατρε.... θες να μιλησουμε για Μπουταρη, κουμπαρους, Ψωμιαδηδες , Σαξονηδες και λοιπα 'φρουτα' που εχει βγαλει η πολη σου;;;

Κωστας.
25-03-13, 02:07
kane μου τη χαρη και ασε την ΤΡΙΠΟΛΗ ησυχη γιατρε.... θες να μιλησουμε για Μπουταρη, κουμπαρους, Ψωμιαδηδες , Σαξονηδες και λοιπα 'φρουτα' που εχει βγαλει η πολη σου;;;

Οντως λαθος μου.Κριμα ειναι να χαρακτηριζεται ολοκληρη πολη αδικα.

george-kozanh
25-03-13, 02:24
25 Μαρτιου:Εκτος ολων των αλλων,ειναι ημερα μνημης για την Κυπρο....εν μια νυκτι λοιπον παραδοθηκε η Κυπρος!

ΧΕΛΜΟΣ
25-03-13, 05:58
Τον ηπιε η Κυπρος...........τετελεσται......

yakutia
25-03-13, 08:44
Ήρεμα....

RedVasia θα σε παρακαλούσα πολύ την επόμενη φορά να προσέχεις τις εκφράσεις σου,
μιας και το ιστορικό σου είναι ήδη "πλούσιο"....

Βρε Morphea εδώ ο Χλεμπ με ανοβοκατεβάζει χαϊβάνι, Ζώον, Βόδι αμοιβάδα και φυτοπλαγκτόν και δεν του λέει κανείς τίποτα, δεν πειράζει όμως χαλάλι του γιατί είναι μορφή του φορουμ ότι και αν λέει.. :)

gordonas
25-03-13, 10:39
«Το ελληνικό Έθνος δυνάμει της παρούσης πράξεως εκθέτει εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της εαυτού ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας, και της πολιτικής αυτού υπάρξεως υπό την απόλυτη υπεράσπισην της Μεγάλης Βρεταννίας»


«Υποκλινέστατος και υπόχρεως δούλος»


Θ. Κολοκοτρώνης, Α. Ζαϊμης, Δ. Πλαπούτας και διάφοροι άλλοι "προδότες"...


Που ήσουν ρε Χλέμπ τότε που σε θέλαμε να μας σώσεις από τους προδότες;;; Κάποιος πρόγονός σου δεν υπήρχε;;; Που ήσουν ωρέ Ελληνάρα;;;

Ρε για κοίτα που θα μας κάνει και τον πατριώτη ο χλέμπ. Θα μας πει για Τρίπολη και Κολοκοτρώνη ...ο...χλέμπ!!!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

gregery
25-03-13, 10:52
Yakutia να τον αποκαλέσεις κυανοβακτήριο. Είναι κατώτερος οργανισμός!

snowspir
25-03-13, 11:01
Πολλούς εκολαπτόμενους κούγιες έχει το φόρουμ...

snowspir
25-03-13, 11:06
Έκατσα και εγώ να δω να παρελαύνουν τα αγαπημένα παιδιά του μπουμπούκου,τα ματ και αντί αυτού,είδα κάτι αντιπαραγωγικούς τύπους με κάτι μπλε σημαίες...αίσχος και όνειδος...

Vox_Balenae
25-03-13, 11:17
Βρε Morphea εδώ ο Χλεμπ με ανοβοκατεβάζει χαϊβάνι, Ζώον, Βόδι αμοιβάδα και φυτοπλαγκτόν και δεν του λέει κανείς τίποτα, δεν πειράζει όμως χαλάλι του γιατί είναι μορφή του φορουμ ότι και αν λέει.. :)Yakutia να τον αποκαλέσεις κυανοβακτήριο. Είναι κατώτερος οργανισμός!
Ο capitaine Haddock ζει και βασιλεύει: :biggrin1:

http://2.bp.blogspot.com/-qjXjbPW0lVA/TqWbwwQypII/AAAAAAAAAhY/1IbQQvJZfB8/s640/haddock_desert.jpg

http://pecheur.info/wp-content/uploads/2012/12/haddock-insulte.jpg

yakutia
25-03-13, 11:26
Ο capitaine Haddock ζει και βασιλεύει: :biggrin1:

http://2.bp.blogspot.com/-qjXjbPW0lVA/TqWbwwQypII/AAAAAAAAAhY/1IbQQvJZfB8/s640/haddock_desert.jpg

http://pecheur.info/wp-content/uploads/2012/12/haddock-insulte.jpg

Γειά σου ρε Vox! Αυτό είναι 100% Και είναι και απ τ ααγαπημένα μου κομικς!!
Αυτός ακριβώς είναι Ο Χλεμπ! Ο κάπτεν Haddock! Φωνακλάς, ευερέθιστος, αθυρόστομος, υπερβολικός αλλά και συμπαθής!!
Μη νομίζει ο άνθρωπος βέβαια ότι τον ειρωνευόμαστε εγώ όλα αυτά τα λέω χωρίς πρόθεση να τον θίξω, η πλάκα μεταξύ μας πρέπει να επιτρέπεται χωρίς παρεξηγήσεις!! :)

SAR1
25-03-13, 11:30
«Το ελληνικό Έθνος δυνάμει της παρούσης πράξεως εκθέτει εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της εαυτού ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας, και της πολιτικής αυτού υπάρξεως υπό την απόλυτη υπεράσπισην της Μεγάλης Βρεταννίας»


«Υποκλινέστατος και υπόχρεως δούλος»


Θ. Κολοκοτρώνης, Α. Ζαϊμης, Δ. Πλαπούτας και διάφοροι άλλοι "προδότες"...


Που ήσουν ρε Χλέμπ τότε που σε θέλαμε να μας σώσεις από τους προδότες;;; Κάποιος πρόγονός σου δεν υπήρχε;;; Που ήσουν ωρέ Ελληνάρα;;;

Ρε για κοίτα που θα μας κάνει και τον πατριώτη ο χλέμπ. Θα μας πει για Τρίπολη και Κολοκοτρώνη ...ο...χλέμπ!!!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Που το "αλίευσες" αυτό? Μπράβο!

yakutia
25-03-13, 11:55
Με ένα σημερινό ειρωνικό πρωτοσέλιδο "Bye Bye Bankeninsel = αντίο νησί των τραπεζών" το ηλεκτρονικό spiegel online επισφραγίζει το νέο στιλ της Γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη: Η ανυπακοή επιφέρει αντίποινα και διασυρμό. Είανι βέβαια εν μέρει προεκλογική αβάντα στη Μέρκελ αλλά όπως και να το κάνουμε οι άνθρωποι στα αντίποινα έχουν κάποια ιστορία και ειδίκευση.. :cool:

SAR1
25-03-13, 12:03
Πριν 20 χρόνια ένας εκδότης απ' την Αθήνα βρήκε και αγόρασε από παλαιοβιβλιοπώλη στο Αμβούργο την επιστολογραφία του Λόρδου Βύρωνα και την εξέδωσε "Λόρδου Μπάυρον, Επιστολές απ' την Ελλάδα, εκδόσεις Ιδεόγραμμα, Αθήνα 1996". Το πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές βιβλιοθήκες αλλά απορρίφθηκε. Είχε μέσα και την επιστολή απ' το Μεσολόγγι προς τον τραπεζίτη του στην Γενεύη, με την οποία "εκνευρισμένος" από τα κόλπα των ανδρών του Συντάγματός του, ζητούσε επιπλέον χρήματα για την μισθοδοσία τους. Δεν κόλλαγε στην εθνική (μυθ)ιστορία που τους ήθελε "αγνούς" εθελοντές, ανιστορικά πρόσωπα, κι όχι ανθρώπους με τη δεδομένη κουλτούρα και προσλαμβάνουσες παραστάσεις και με πραγματικές ανάγκες.
Ο Βύρωνας πέθανε, όπως πέθανε, αλλά ο τραπεζίτης του, ο ελβετός Ευνάρδος, ήρθε στη Ελλάδα μετά την δημιουργία του ελληνικού κράτους, (το σπίτι του υπάρχει ακόμα επί της Αγίου Κωνσταντίνου, ακριβώς πριν το Εθνικό Θέατρο και στεγάζει σήμερα το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εμπορικής Τράπεζας). Ο Ευνάρδος ήταν ο οργανωτής της Εθνικής Τράπεζας, που δημιουργήθηκε με κεφάλαια του Ανδρέα Συγγρού και με την τεχνογνωσία του ελβετού.
Η νεοιδρυθείσα Εθνική Τράπεζα απειλούσε, όμως, τα συμφέροντα των πλούσιων τοκογλύφων και των παρα-τραπεζών της εποχής, οι οποίοι εξόπλισαν "στρατό" μπράβων και επιτέθηκαν στο κτίριό της. Πρόκειται για την άγνωστη μάχη της "Πλατείας Κοτζιά" την οποία περιγράφει ο Β. Ραφαηλίδης στο "Ιστορία κωμικο-τραγική του ελληνικού έθνους". Την επίθεση απέκρουσε το Σύνταγμα της φρουράς των Αθηνών με την υποστήριξη πυροβολικού.
Κάθε φορά λοιπόν που θα αναφερόμαστε στους "διεθνείς" τοκογλύφους, ας μην ξεχνάμε τους "ντόπιους".
Γράφοντας μου ήρθε στη μνήμη και η εξής αποστροφή του Ραφαηλίδη : η ελληνική επανάσταση ξεκίνησε το 1821 και τελείωσε το 1825 (νομίζω) οπότε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας (Κάνινγκ) αναγνώρισε στους επαναστατημένους έλληνες την ιδιότητα του εμπολέμου. Τα υπόλοιπα θα ήταν απλώς διαδικαστικές λεπτομέρειες αν δεν έμπαιναν στη μέση τα "φράγκα" των δανείων, που έκαναν το τέλος δραματικό και αγωνιώδες.

bbc
25-03-13, 12:05
ΚΥΠΡΟΣ: ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΡΩΣΙΚΟ ΒΗΜΑ (http://www.newsnow.gr/article/387502/kypros-to-devtero-rosiko-vima.html)

http://images.newsnow.gr/38/387502/kypros-to-devtero-rosiko-vima-1-315x236.jpg

ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Υπάρχει μια αόρατη αλλά απτή «κόκκινη γραμμή» που χωρίζει τον Κόσμο, από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια και τις ΗΠΑ, σε ζώνες επιρροής. Και σήμερα, την εποχή της Παγκοσμιοποίησης. Επί Ψυχρού Πολέμου η γραμμή αυτή ήταν ορατή, σαφής και απαραβίαστη.

Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, στην εποχή Πούτιν, αυτή η γραμμή εξακολουθεί να είναι ανελαστική και απαραβίαστη στις περιοχές που τυπικά ορίζονται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που περιλαμβάνει, δηλαδή, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο. Το τι συμβαίνει αλλού δεν είναι τώρα το θέμα μας.

Όσοι είναι εντός αυτών των Οργανισμών μπορούν να συναλλάσσονται ελεύθερα με όσους βρίσκονται εκτός, εφόσον δεν παραβιάζουν την «κόκκινη γραμμή». Εκχυδαϊσμένα αυτό συνοψίζεται: ναι στα πορτοκάλια και στους τουρίστες, όχι στα αεροπλάνα και στους πυραύλους, έστω αμυντικούς. Εσχάτως, όχι και στους ενεργειακούς πόρους. Εννοείται ότι όσο πιο ισχυρή (και πιο αποφασισμένη) είναι μια χώρα τόσο η γραμμή αυτή γίνεται ελαστικότερη
. Αντίστροφα, η Ρωσία έδωσε σκληρή και αιματηρή μάχη για να διευρύνει τα όρια της επιρροής της στην άμεση περίμετρό της και το πέτυχε. Αλλά δεν είναι σε θέση να βάλει πόδι, ούτε δάχτυλο, στις περιοχές που έχουν ορίσει ως δικές τους οι Δυτικές Δυνάμεις, εν προκειμένω την Ελλάδα και την Κύπρο, χωρίς την ανοχή τους.

Σ’ αυτές τις συνθήκες το υπόγειο αλλά διαρκές ερώτημα για τις σχέσεις της Αθήνας ή της Λευκωσίας με τη Μόσχα είναι: Η Μόσχα έχει την πολιτική θέληση, την πρακτική δυνατότητα και το οικονομικό/πολιτικό συμφέρον να αντιπαρατεθεί στις Δυτικές Δυνάμεις για χάρη της Ελλάδας ή της Κύπρου, να τις προστατεύσει από την όποια επίθεσή τους, άμεση ή μέσω τρίτων; Η απάντηση, ξερά-ξερά, είναι όχι. Όχι επειδή η Ελλάδα/Κύπρος για να έχουν την πλήρη στήριξη της Ρωσίας θα όφειλαν να μεταπηδήσουν αναφανδόν στο δικό της στρατόπεδο, ανατρέποντας την υφιστάμενη ισορροπία, με κίνδυνο παγκόσμια σύρραξη, δεν υπάρχει το «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Όχι επειδή είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η αξία της Ελλάδας/Κύπρου ισοσταθμίζει την αξία της σχέσης Ρωσίας/Ευρώπης αλλά και ΗΠΑ. Όχι επειδή η Μόσχα και να ήθελε δεν μπορεί να σηκώσει τέτοια σύγκρουση. Όχι τώρα. Προφανές παράδειγμα η Συρία. Το αντίτιμο της αδυναμίας της Ρωσίας να στηρίξει με όλα τα μέσα τον Άσαντ (αντίστοιχο της αδυναμίας του Δυτικού μπλοκ να στηρίξουν αναφανδόν τους αντιπάλους του) είναι ένας ατέλειωτος αιματηρός πόλεμος στη Συρία.

Με αυτό το σκεπτικό έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου στην ΙΣΚΡΑ (Κύπρος: το ρωσικό βήμα και η Συρία) ότι η Ρωσία θα επιμείνει να λυθεί το σημερινό κυπριακό πρόβλημα σε συνεργασία με την ΕΕ, όπως δήλωναν οι Ρώσοι επίσημοι. Εξηγούσα ότι αυτή τη στιγμή στόχος (των Δυτικών) είναι ο πλήρης εξοστρακισμός της Ρωσίας από όλη την περιοχή της Μεσογείου, όπου υπάρχει πετρέλαιο/φυσικό αέριο. Και ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας είχε ήδη συμπράξει στη στρατηγική των Δυτικών ανακαλώντας αποφάσεις του και αποκλείοντας τους Ρώσους από έρευνες σε «οικόπεδα» για εξεύρεση υδρογονανθράκων. Η Ρωσία δεν έχει λόγους να ενοχλήσει το Βερολίνο/Βρυξέλλες χάριν της Κύπρου που κινείται από τον Παπαδόπουλο στον ανανιστή Αναστασιάδη με το ενδιάμεσο του, υποτίθεται κομμουνιστή, Χριστόφια, συμμέτοχου της Δυτικής στρατηγικής.


Οι εραστές των ταξικών αναλύσεων εκπλήσσουν με την απουσία εξηγήσεων μαρξιστικής υφής για τις παλινδρομήσεις ενός λαού που έχει επιδείξει απίστευτη γενναιότητα, πατριωτισμό, σύμπνοια, αλλά και μεταστροφές απροσδόκητες. Αντιφάσεις μιας ισχυρής εθνικής αστικής τάξης σε συνδυασμό με την απουσία ηγεσίας ενός πράγματι αριστερού κινήματος, όπως τουλάχιστον το καταλαβαίνουμε εν Ελλάδι; Και ποιος θα τολμήσει να πει το παραμικρό εναντίον των Κυπρίων αφού όλοι τους άφησαν μόνους, έρμαια κουρσάρων και πειρατών;

Οι ταξικές αναλύσεις απουσιάζουν αλλά έτσι κι αλλιώς η μάχη δεν διεξάγεται αορίστως εναντίον του επαχθούς νεοφιλελευθερισμού αλλά είναι μάχη μεταξύ χωρών, Εθνών-Κρατών. Αυτά συγκρούονται και οι κυβερνήσεις τους αποφασίζουν, όχι οι Τάξεις.

Το πρόβλημα είναι ότι τώρα η κατάσταση στην Ευρώπη είναι άκρως οξυμένη, όπως αποκαλύπτουν οι διενέξεις εντός της κυρίαρχης ελίτ, από την αστυνομική έρευνα στο σπίτι (!) της Λαγκάρντ, διαδόχου του εξευτελισμένου Στρος Καν και την παραπομπή του Σαρκοζί ως ενόχου για το σκάνδαλο Μπετανκούρ. Ένοχοι οι αδιάφθοροι (!) κατήγοροί μας για σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ. Αυτοί, λοιπόν, σαν πεινασμένοι λύκοι, απαιτούν την πλήρη και απόλυτη υποταγή, θέλουν να πετύχουν τον πλήρη και απόλυτο εξανδραποδισμό όσων διαθέτουν τον ελάχιστο πλούτο, για να τον ληστέψουν. Γκάγκστερς τους αποκάλεσε ο Τσίπρας και του έφτασε λιγοστός χρόνος αρχηγίας και δυο- τρεις άμεσες διεθνείς επαφές για να το καταλάβει. Αλλά μ’ αυτούς, θέλουμε δεν θέλουμε, έχουμε να κάνουμε, εντός και εκτός.
http://www.newsnow.gr/article/387502/kypros-to-devtero-rosiko-vima.html


Επαναπατρίζει στοιχεία από Κύπρο η ρωσική Rosneft (http://www.sigmalive.com/news/local/36653)

http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/615x340/Rosneft-logo.jpgΟ ρωσικός κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας Rosneft ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επαναπατρίσει περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησε μέσω της πρόσφατης εξαγοράς της TNK-BP που είναι εγγεγραμμένα σε αρκετούς φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους σε υπεράκτιες ζώνες, θα εγγράψουμε εκ νέου όλα τα περιουσιακά στοιχεία μας στη Ρωσία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft Ιγκόρ Σέτσιν στους δημοσιογράφους.
Η Rosneft έγινε η κορυφαία εισηγμένη εταιρία πετρελαίου στον κόσμο μετά την ολοκλήρωση της Πέμπτης της συμφωνίας ύψους $56 δισεκατομμυρίων για την αγορά του υπόλοιπου ποσοστού της BP στην εταιρεία πετραλαίου TNK-BP.
Νωρίτερα φέτος είχε αγοράσει το ποσοστό της Ρωσίας στην εταιρεία.
Εκτός από την Κύπρο, η TNK-BP είχε επίσης καταχωρημένα περιουσιακά στοιχεία στην Καραϊβική.
Ο κ. Σέτσιν είπε ότι η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσία θα οδηγήσει στην καταβολή υψηλότερων φόρων από την Rosneft και μεγαλύτερων πληρωμών μερισμάτων στο κράτος.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως πολλές ρωσικές εταιρείες χρησιμοποιούν την Κύπρο για να επωφεληθούν από την ευνοϊκή φορολογική νομοθεσία που υπάρχει εκεί.

http://www.sigmalive.com/news/local/36653

bbc
25-03-13, 12:22
μονοι τους οι Κυπριοι συνεργάστηκαν, παραδόθηκαν ή όχι σε Γερμανους - Βρυξέλλες.
αν δεν συμφωνούσαν υποτίθεται θα χρεοκοπούσαν αλλά θα είχαν τα πετρέλαια. αλλωστε κ τωρα που υπέγραψαν δεν παγώνουν οι καταθέσεις δε φεύγουν τα δις των Ρώσων?
ο Χριστόφιας το αρχισε ο Αναστασιάδης το τελείωσε. ο λαος τους εξέλεξε κ πηρε τις αποφάσεις του όπως κ δω στην ελλάδα.
έχασαν ένα σύμμαχο έχασαν τις τράπεζές τους παρέδωσαν τα πετρέλαια-αέρια κ έχουν τους Τουρκους δικαίως να απειλούν. αν τωρα μπορέσει να τους υπερασπιστεί η Ε.Ε ή να τους σώσουν απ την οικονομική κατάρρευση που τους περιμένει βγηκαν κερδισμένοι αν όχι την πάτησαν.

ORESIVIOS
25-03-13, 12:45
Που το "αλίευσες" αυτό? Μπράβο!
Ε ναι υπο ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ προστασια διατελουσε το νεοσυστατο Ελληνικο βασιλειο απο την ιδρυση του και επειτα. κΑΙ Επειδη οι αρχικαπεταναιοι δεν τα εβρισκαν αργοτερα στην επιλογη καταληλλου βασιλια, ζητησαμε και λαβαμε βασιλια απο τους Γερμανους-βαυαρους, οι οποιοι εβαλαν το λιθΑΡΑΚΙ τους στην δημιουργια και προοδο του νεου τοτε ελληνικου βασιλειου....

ORESIVIOS
25-03-13, 12:51
Γράφοντας μου ήρθε στη μνήμη και η εξής αποστροφή του Ραφαηλίδη : η ελληνική επανάσταση ξεκίνησε το 1821 και τελείωσε το 1825 (νομίζω) οπότε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας (Κάνινγκ) αναγνώρισε στους επαναστατημένους έλληνες την ιδιότητα του εμπολέμου. Τα υπόλοιπα θα ήταν απλώς διαδικαστικές λεπτομέρειες αν δεν έμπαιναν στη μέση τα "φράγκα" των δανείων, που έκαναν το τέλος δραματικό και αγωνιώδες.

Αυτο δεν ηταν τιποτα μπροστα στο εμφυλιο Μωραιτων-Ρουμελιωτων που τιναξε στον αερα στην επανασταση του 1821 και εδωσε την ευκαιρια στους Τουρκοαιγυπτιους αργοτερα να λεηλατησουν και παραλιγο να καταπνιξουν ολοσχερως την επανασταση. Μονο λικνο αυτης εμενε η Πελοποννησος, οπου την κρατουσε ο Κολοκοτρωνης με νυχια και με δοντια--με το ''τσεκουρι και φωτια στους προσκυνημενους''.......

Ο Ραφαηλιδης ειναι ιδεολογικα στρατευμενος παντως, απο τους πιο ακραιους της Αριστερας....Και πολλα απο τα βιβλια του (οι ευρωπαικες ριζες της ευρωπης) ειναι τουλαχιστον υπερβολικα αν οχι ανιστορητα. ...

SAR1
25-03-13, 14:07
Αυτο δεν ηταν τιποτα μπροστα στο εμφυλιο Μωραιτων-Ρουμελιωτων που τιναξε στον αερα στην επανασταση του 1821 και εδωσε την ευκαιρια στους Τουρκοαιγυπτιους αργοτερα να λεηλατησουν και παραλιγο να καταπνιξουν ολοσχερως την επανασταση. Μονο λικνο αυτης εμενε η Πελοποννησος, οπου την κρατουσε ο Κολοκοτρωνης με νυχια και με δοντια--με το ''τσεκουρι και φωτια στους προσκυνημενους''.......

Ο Ραφαηλιδης ειναι ιδεολογικα στρατευμενος παντως, απο τους πιο ακραιους της Αριστερας....Και πολλα απο τα βιβλια του (οι ευρωπαικες ριζες της ευρωπης) ειναι τουλαχιστον υπερβολικα αν οχι ανιστορητα. ...

- Η κριτική σου στον Ραφαηλίδη δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήθελα να πω και έγραψα. "Στρατευμένο" πάντως δεν θα τον έλεγα.

- Στα 1823 αν δεν κάνω λάθος το πλήρωμα ενός ελληνικού καραβιού, που είχε "δέσει" στη Ζάκυνθο διέδωσε ότι "κατελήφθη η Κωνσταντινούπολη", τερατολογία, η οποία προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού. Αυτό το μικρό περιστατικό δείχνει πόσο ζωντανός και δυνατός ήταν ο μύθος του "μαρμαρωμένου βασιλιά", όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο Ράνσιμαν στο επίμετρο του "The Fall of Constantinopoles". Από την άλλη όμως είναι λάθος η ανάγνωση και ερμηνεία των συνθηκών και των γεγονότων που οδήγησαν στην ανεξαρτησία με "βυζαντινολογίες" και με βάση μεταγενέστερα ιδεολογήματα, όπως η ιστορική συνέχεια και ενότητα του έθνους, ("εμφύλιος" Ρουμελιωτών - Μωραιτών).

- Το πρόβλημα φίλε μου είναι ότι για να χωρέσουν όλοι στο κάδρο του εθνικού ιδεολογήματος, που διαμορφώθηκε γύρω στα 1870, έπρεπε (θεώρησαν ότι έπρεπε) να ξεχαστεί ο "θεσμικός" ρόλος της εκκλησίας στο πλαίσιο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και να "λογοκριθεί" σε μεγάλο βαθμό ο ρόλος της Δύσης. Καμία αναφορά στη αποφασιστικής σημασίας αποτροπή της απόβασης τουρκικού στρατού στην Καλαμάτα το 1821 από το Σύνταγμα των "Φιλελλήνων", απλή αναφορά στην ύπαρξη των Ελληνικών Κομιτάτων του Λονδίνου και του Παρισιού και τίποτα για την δράση τους πριν και κατά την διάρκεια της επανάστασης. Το "Let the Greeks be free" του Ουίλλιαμ Σαιν Κλαιρ εκδόθηκε το 1971 αν δεν κάνω λάθος από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις της Οξφόρδης και μέχρι σήμερα δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Αν ήταν κάποιος "άγνωστος" συγγραφέας θα έλεγα ότι ίσως είναι τυχαίο. Πρόκειται όμως για τον συγγραφέα του "Τα μάρμαρα του Ελγίνου" ("The Elgin's marbles"). Αυτό το κάναμε σημαία στο όνομα μιας αμιγώς χρησιμοθηρικής λογικής (αίτημα επιστροφής των μαρμάρων). Το άλλο το θάψαμε γιατί χάλαγε τη "σούπα".

- Με τούτα και με τ' άλλα, η μόνη προοπτική που έχουμε είναι να περάσουμε χωρίς να το καταλάβουμε από την μια ανιστόρητη εκδοχή στην άλλη (Ρεπούση). Οπως ο βουλγαρικός στρατός στα τέλη του Β' Π.Π. που κοιμήθηκε το βράδυ φασίστας και ξύπνησε το επόμενο πρωί κομμουνιστής.

RedVasia
25-03-13, 14:34
Ήρεμα....

RedVasia θα σε παρακαλούσα πολύ την επόμενη φορά να προσέχεις τις εκφράσεις σου,
μιας και το ιστορικό σου είναι ήδη "πλούσιο"....ποια εκφραση μου ενοχλησε;;;;; :(:(:(

ξανα διαβασα τις χθεσινες αναρτησεις μου και δεν βλεπω να χρησιμοποιησα κατι το προσβλητικο

RedVasia
25-03-13, 14:54
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=23184

Πτώχευση ΠροπαγάνδαςΕίναι δυνατόν μια τραγωδία να διδάξει ένα λαό; Όχι. Η χρεοκοπία, η απότομη πτώχευση, δεν προσφέρονται για διδαχή στα συντρίμμια. Οι λαοί δύσκολα μαθαίνουν όταν δακρύζουν. Ιδίως όταν νιώθουν ότι τιμωρούνται. Οι ηγεσίες, όμως, οφείλουν να μαθαίνουν. Στο κάτω–κάτω, ο λαός στην Κύπρο μίλησε πριν από λίγες μέρες. Καταψήφισε τα πεπραγμένα Χριστόφια. Ίσως να καταψήφισε και τα μη πεπραγμένα. Αυτά που οδήγησαν στην κρίση. Ψήφισε και εμπιστεύθηκε.

Εμάς, εδώ στην Ελλάδα, όμως, είναι δυνατόν και τους πολίτες να διδάξει και τις ηγεσίες να συνετίσει. Λες στον άλλο, που έμεινε άνεργος, παρηγορείς τον εαυτό σου «τουλάχιστον μείναμε στο ευρώ» και δυσκολευόμαστε και οι δύο να καταλάβουμε τι θα είχε γίνει εάν…
Τώρα, όμως, το εάν είναι δίπλα μας. Μιλάει ελληνικά.

Στα τρία χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα το κυπριακό παράδειγμα φάνταζε για το ετερόκλητο, πλην συγκλίνον πλέον, μέτωπο ως το ιδεώδες. Αρχίζοντας από το τέλος ο Χριστόφιας επαινέθηκε γιατί... δάκρυσε. Οι δικοί μας τ' άκουσαν γιατί χασκογελούσαν. Νωρίτερα, το δάνειο από τη Ρωσία -2,5 δισ.- θεωρούνταν η απάντηση στους τοκογλύφους της τρόικας. Ας δόθηκε με 40% ακριβότερο επιτόκιο. Τόσο συμφερτικό ήταν, ώστε τώρα αγωνίζονται να το φτηνύνουν. Τα άδεια δημόσια ταμεία του Χριστόφια ήταν η καλύτερη δημοσιονομική... προσαρμογή. Το βασίλειο των off shore και οι τράπεζες καζίνο ήταν το... εναλλακτικό μοντέλο. Η Ιnterpol έψαχνε τα ίχνη της ληστείας του Μιλόσεβιτς σε θυρίδες στην Κύπρο. Τι να καταλάβουν, όμως, καθολικοί και προτεστάντες μπάτσοι από ορθόδοξο τόξο. Τα δηνάρια και τα ρούβλια δεν βρωμάνε αν τα πλένεις με ευρώ. Παντού τα πλυντήρια χρεώνουν κατιτίς για πλυστικά. Εκεί τους έδιναν bonus 4-5% μεγαλύτερο τόκο. Η ΑΟΖ θα έσωζε την Κύπρο από τα νύχια της τρόικας, αλλά τώρα εκεί δοκιμάζει να μάθει κολύμπι η αρκούδα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς α λά Χριστόφια ήταν η απαίτηση της «κάτω» πλατείας των αγανακτισμένων. Η «πάνω», προσδοκούσε μετεμψύχωση του Τάσσου στο πρόσωπο ενός φιλέλληνα ευγενούς και άφηνε να πλέκονται σενάρια μεταφυσικού μυστηρίου για τη σύληση του τάφου του μακαρίτη. Ο φιλέλλην, που είχε πάντα έναν καλό λόγο για τα επιθετικά πυροβόλα και τα τεθωρακισμένα του Πούτιν, τώρα τελευταία δεν ακούγεται. Και κείνος ο τηλε-βιβλιοπώλης, που υποσχόταν να μάθουμε «όσα ξέρει ο Πούτιν», τώρα άλλαξε τροπάριο. Μήπως πριν κουρευτούν οι καταθέσεις, κόπηκαν τα εμβάσματα; ;););) Ο Μοσκοβισί χαρακτήρισε "οικονομία- καζίνο" το μοντέλο και ήταν τέτοιο το σοκ, ώστε οι μισοί να τον θεωρούν Μοσχοβίτη και οι άλλοι ξαδερφάκι της Μέρκελ. Το σοφό παιδί, βέβαια, μας είχε προειδοποιήσει για τον Ολαντρέου, αλλά δεν είχε πει τίποτα για τον Γάλλο τσάρο. Οι μετριοπαθείς απολογητές του φορολογικού παραδείσου και των μαύρων καταθέσεων αναρωτιούνταν "και το Λουξεμβούργο;" Αν εκεί τα επιτόκια είναι στη ζώνη της ψύξης είναι γιατί τους λείπει, προφανώς, το μεσογειακό ταμπεραμέντο. Αυτό που ψάχνουν οι Σουηδέζες. Το ίδιο, που ο συναρχηγός είχε κρατήσει για το τέλος σαν ατού μετρώντας καπίκια στην πρέφα. Κανείς, όμως, δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει ποιοι Ρώσοι ολιγάρχες επενδύουν στις κυπριακές τράπεζες. Εκείνοι, που κρύβουν τα κλεμμένα από το λαό τους. Και όσοι ανακάλυψαν ότι οι Γερμανοί θέλουν να βάλουν χέρι στις ρώσικες καταθέσεις αποσιωπούν ότι λ.χ. η Gazprom έχει λογαριασμούς δισεκατομμυρίων στην... DeutcheBank. Το αέριο πληρώνεται σε συνάλλαγμα. H εταιρεία έχει λογαριασμούς στη Γερμανία. Οχι τα στελέχη.

Τώρα, αποκαλύπτονται και άλλα ψεύδη. Όχι, δεν πρότειναν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ το κούρεμα των καταθέσεων έως τις 100.000. Οι Κύπριοι το απαίτησαν, στην προσπάθειά τους να περισώσουν τους μετόχους των τραπεζών και τους μεγαλοκαταθέτες, αδιαφορώντας για τα 30 δισ. των Ελληνοκυπρίων καταθετών - τόσες είναι οι καταθέσεις έως 100.000. Υπάρχει plan B, δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά την απορριπτική ψήφο της Βουλής.

Δεν υπήρχε, όχι plan b, αλλά ούτε καν στοιχειώδης προετοιμασία. Αν υπήρχε δεν θα το αναζητούσαν ούτε στη Μόσχα, ούτε στα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων, ούτε στο πουγγί της Εκκλησίας.

Όχι, δεν αιφνιδίασε η τρόικα την Κύπρο. Τους είχε ενημερώσει για τη συμμετοχή και των ιδιωτών στο κούρεμα, ενάμιση χρόνο πριν. Μετά το πρώτο κούρεμα του ελληνικού χρέους, η τρύπα στις κυπριακές τράπεζες είχε φανεί.

Χειρότερη, όμως, και από τα ψεύδη ήταν η αυταπάτη: «Αν πούμε όχι τώρα, μπορούμε να πούμε ναι, μετά. Ο χρόνος δουλεύει για μας».
Ούτε έξι μέρες δεν πέρασαν για να αποδειχθεί για ποιους δουλεύει ο χρόνος. Μια τράπεζα κατέρρευσε. Μια δεύτερη ετοιμάζεται. Το κούρεμα θα είναι σχεδόν διπλάσιο. Το ναι, τώρα, είναι πολύ πιο οδυνηρό. Αύριο, θα είναι ακόμα χειρότερο.

RedVasia
25-03-13, 15:00
http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82


Πίσω από τις λέξεις έρχεται ο Πάνος και ο Αλέξης
Το τολμηρό πολιτικό σλάλομ του Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο δοθέντων των συνθηκών αλλά και του εκλογικού σώματος στο οποίο απευθύνεται. Μπόλικος λαϊκισμός, συγκρατημένος πατριωτισμός, συνεχείς αντιμνημονικές και αντιευρωπαϊκές αναφορές, ελεγχόμενα κλεισίματα ματιού προς τη βία, πολύπλευρες διεθνείς επαφές, καταγγελία των ιδιωτικοποιήσεων και των επενδυτικών σχεδίων. Τα σημαντικότερα; Αποφυγή αναφορών σε οποιαδήποτε σοσιαλιστική προοπτική και κατάθεσης οποιουδήποτε συγκεκριμένου και μετρημένου προγράμματος για διέξοδο από την κρίση. Ο μέσος ψηφοφόρος είναι αδύνατον να καταλάβει αν θέλει ή όχι να φύγει από τη ζώνη του Ευρώ, αν θέλει ή όχι να βάλει στην Ελλάδα στην περιπέτεια της απόλυτης μοναξιάς. Ακόμα και στο θέμα της Κύπρου ήταν όσο έπρεπε ασαφής. Ναι στο «όχι» της κυπριακής βουλής αλλά όχι και στο «έξω από την ΕΕ». Έξω όμως από την τρόικα. Αν οι νουνεχείς χαμογελούν με τα καμώματά του, το απολίτικο πλήθος εισπράττει τη «λεβεντιά» του απέναντι στους δανειστές και νιώθει ικανοποιημένο.


Σ΄ ένα λαό που λατρεύει τις εργασιακές συνθήκες του δημόσιου, που μισεί τις μεγάλες επενδύσεις και τα κέρδη των άλλων, που πιστεύει στο ιδιαίτερο της φυλής του και συγκινείται με κάθε σενάριο διεθνούς συνωμοσίας εις βάρος της, μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί παρά να είναι δημοφιλής. Εξάλλου όταν οι πολίτες βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και δεν βλέπουν από πουθενά φως δεν θέλουν και πολύ για να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό. Η επίδειξη τσαμπουκά προς τους Γερμανούς και τους ισχυρούς πάντα τους συγκινούσε, πόσο μάλλον τώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από αυτούς, μιλάει τη γλώσσα τους και κυρίως δεν μιλάει καλά Αγγλικά. Όπως κι αυτοί.
Αυτό που έλειπε από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι συμμαχίες. Με το ΚΚΕ κολλημένο λόγω γεροντικής δυσκαμψίας και τη ΔΗΜΑΡ στη συγκυβέρνηση, το κόμμα του Καμμένου ήταν η μόνη ευκαιρία και φυσικά δεν θα την άφηνε να πάει χαμένη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρά τις πρόσφατες ηχηρές αποχωρήσεις δείχνουν όχι απλά αντοχή αλλά και άνοδο (8.5%). Θυμηθείτε ότι οι αναλύσεις των προηγούμενων μηνών τους ήθελαν να διαλύονται. Είναι φανερό ότι η δύναμη του λαϊκισμού και το μέγεθος του πολιτικού αναλφαβητισμού δεν έχουν μετρηθεί σωστά στην Ελλάδα. Η πολιτική περσόνα του Πάνου Καμμένου έχει διείσδυση στην Ελληνική κοινωνία σημαντικό μέρος της οποίας πιστεύει στα ζώδια και γιατί όχι και στους από αέρος ψεκασμούς. ;);););) Αντιμνημονιακό μένος, εθνολαϊκισμός, τσαμπουκαλίκι καταγγελίες και κρεμάλες, τα σημεία επαφής με το ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο πολλά και δεν βλέπω γιατί η πρόσφατη προσέγγιση φαντάζει ασύμβατη.


Το μέγεθος της κρίσης, η πλατεία των αγανακτισμένων, το αντιευρωπαϊκό κλίμα, αλλά και το πείραμα της συγκυβέρνησης νομιμοποιεί οποιαδήποτε όσμωση του δεξιού με το αριστερό. Γιατί όχι και του ακροαριστερού με το ακροδεξιό αν είναι για την πατρίδα που κινδυνεύει και τα επιδόματα που χάθηκαν. Αν το 4,5% των καθαρών αριστερών που συσπειρώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιρρήσεις, το 20% και βάλε των Πασόκων που διψούν για ένα καινούργιο ρεσάλτο προς την εξουσία δεν κρατιέται. Εξάλλου κανείς δεν έφυγε από ένα κόμμα του 25%, λίγο πριν αυτό παίξει το παιχνίδι της ζωής του. Όποιος διαφωνεί, ας μετρήσει την αμετροέπεια και το λαϊκισμό στις παρεμβάσεις της Αριστερής Πτέρυγας και ας ακούσει την εκκωφαντική σιωπή των σκληρών αριστερών συνιστωσών. Το όραμα της «Αριστεράς των άλλων στην εξουσία» έχει ήδη περάσει και κάτω από τις πόρτες του Περισσού και ανεβάζει τις θερμοκρασίες στο συνήθως παγωμένο προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος. Το κράτος μπορεί να είναι πια φτωχό αλλά όλο και κάτι έχει στα συρρικνωμένα μαστάρια του. Μήπως ήρθε και η ώρα της Αριστεράς;


Μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και δορυφόρους τους ΑΝΕΛ και όποιους άλλους σπεύσουν δεν θα σκεφτεί ούτε μια στιγμή να σπρώξει την Ελλάδα στο γκρεμό. Κανείς δεν είναι τόσο ήρωας, ούτε τόσο ιδεολόγος, ειδικά όταν ζει από την πολιτική. Οχυρωμένη πίσω από την «καμένη Γη» που παρέλαβε, η νέα πολύχρωμη συγκυβέρνηση θα σεβαστεί και μνημόνια και συμφωνίες. Θα παραλάβει το κράτος αλώβητο από την προηγούμενη και θα το διαχειριστεί προς δικό της βέβαια όφελος. Και ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα θα βρει να τη στηρίξουν με το αζημίωτο και σοβαρές ιδιωτικοποιήσεις δεν θα κάνει ( σάμπως η παρούσα θα κάνει ) και ξένες σοβαρές επενδύσεις δεν θα προσελκύσει ( σάμπως η παρούσα θα προσελκύσει ) και κουτσές «μεταρρυθμίσεις» θα κάνει (όπως η παρούσα) και νέους φόρους θα επιβάλει. Και μπορεί να ελπίζει έτσι ότι θα τη βγάλει καθαρή;

Γιατί να μην ελπίζει; Στην Ελλάδα είναι αδιανόητο μια κυβέρνηση να έχει μακρόπνοο και συγκροτημένο σχέδιο για τη χώρα. Γιατί μια άπειρη, νεαρή και μάλιστα αριστερή να έχει; Εξάλλου οι δανειστές μέχρι τότε θα έχουν ανακεφαλαιώσει τις τράπεζες, θα έχουν σπρώξει τόσο χρήμα ώστε θα τους είναι ιδιαίτερα επώδυνο να εγκαταλείψουν το σχέδιο διάσωσης σε τόσο προχωρημένο στάδιο. Αν πάλι είναι ιδιαίτερα πιεστικοί μια συγκυβέρνηση αριστερών και δεξιών εταίρων είναι πιο εύκολη στις ****τούμπες και τους συμβιβασμούς για το καλό της πατρίδας, πάντοτε. Τέλος, το σύνθημα «κάντο όπως ο Κωστάκης ή ο Χριστόφιας» είναι οικείο σε όλους. Στα δύσκολα προκηρύσσουμε εκλογές, αποχωρούμε σεμνά και πάλι με χρόνια με καιρούς.... Όσοι φρικάρουν με την ιδέα να τους κυβερνήσουν ο Πάνος και ο Αλέξης καλά θα κάνουν να ηρεμήσουν και να πολιτευτούν σοβαρά ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο. Και να μη ξεχνάνε ότι οι μικροί λαοί έχουν το δικαίωμα να αυτοτραυματίζονται, όσο και αν οι μεγάλοι τους το έχουν περιορίσει.

RedVasia
25-03-13, 15:21
http://www.lifo.gr/team/readersdigest/37010

Οι 10+1 γκάφες του Τσίπρα στην υπόθεση της Κύπρου…


Ό,τι λάθος ήταν να κάνει το έκανε μέσα σε μερικά 24ωρα ο Αλέξης Τσίσπρας σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης της Κύπρου. Κι όλα αυτά, για να στηρίξει μια ανεφάρμοστη εξίσωση που λέει ότι μπορείς να τζογάρεις με μια ολόκληρη χώρα σα να παίζεις πόκερ και να είσαι σίγουρος ότι θα σου βγει, μπορείς να καταγγείλλεις το μνημόνιο αλλά να κρατήσεις τα δανεικά, μπορείς να είσαι στο ευρώ αλλά να μην έχεις μνημόνιο.
Κάναμε μια μικρή συλλογή από τις γκάφες των τελευταίων δέκα ημερών και την παραθέτουμε προς γνώσιν και συμόρφωσιν:

1. Αντί να πάρει μια διακριτική θέση όταν η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφιζε Όχι στην πρώτη -πολύ καλύτερη από την τελευταία, όπως αποδείχθηκε- απόφαση του Eurogroup, ο Τσίπρας βιάστηκε να πανηγυρίσει για την εθνικά υπερήφανη στάση των Κυπρίων βουλευτών. Κι όχι μόνο αυτό. Έγινε βασιλικότερος του βασιλέως, υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται η πολιτική του θέση ότι η Ευρώπη μπλοφάρει και ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι ενδοτικές.


2. Στην προσπάθειά του να δραματοποιήσει τα γεγονότα, έστειλε στη Μεγαλόνησο «αντιπροσωπεία» του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της οποίας μόλις επέστρεψαν στην Αθήνα γύριζαν στα κανάλια και, ως ειδικοί, ανέλυαν την κατάσταση κατά το δοκούν.


3. Αμφισβήτησε το δόγμα «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει» στέλνοντας ντιρεκτίβες στους Κυπρίους βουλευτές να επιμείνουν στο Όχι στο κούρεμα με τον ίδιο υπερήφανο τρόπο που είχαν πει Όχι και το Σχέδιο Ανάν. Το γεγονός ότι τότε το κόμμα του κ. Τσίπρα είχε ταχθεί φανατικά υπέρ του Ναι, του διέφυγε...


4. Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν καταψήφισε την πρόταση που εγκρίθηκε στο πρώτο Eurogroup, παρά το γεγονός ότι ήταν η Κύπρος αυτή που την είχε ψηφίσει πρώτη. Είπε δηλαδή ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να ψηφίσει αντίθετα από την Κύπρο για ένα θέμα που αφορούσε κυρίως την Κύπρο.


5. Επαινούσε το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ για τη στάση του κατά της πρότασης, ξεχνώντας ότι ήταν το ΑΚΕΛ που ήταν στην κυβέρνηση μέχρι προχθές, ήταν το ΑΚΕΛ που δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποφευχθεί η κατάσταση, ήταν το ΑΚΕΛ που εκτόξευσε το έλλειμμα της Κύπρου, ήταν το ΑΚΕΛ που
έφερε την τρόικα στην Κύπρο. Όλα αυτά ήταν απλά λεπτομέρειες.


6. Ακόμα κι όταν έγινε πλέον σαφές ότι το κυπριακό Όχι οδηγούσε σε εθνική καταστροφή, ότι η Ευρώπη δεν μπλοφάρει, ότι η Ευρωζώνη δεν θα καταστραφεί από την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ, ότι η κυπριακή κυβέρνηση άρχισε να εκλιπαρεί για να υιοθετηθεί τελικά η πρώτη απόφαση που είχε αρχικά απορρίψει η Βουλή, δεν έκανε πίσω και επέμενε ότι στην πολιτική του γραμμή για αντίσταση στο διευθυντήριο των Βρυξελλών.


7. Ακόμα κι όταν αυτός ο δίσμοιρος υπουργός οικονομικών της Κύπρου πήγε στη Μόσχα να ικετέψει για την βοήθεια του «ξανθού γένους» των Ρώσων, ακόμα κι όταν ήταν σαφές ότι ο Πούτιν δεν ήθελε ούτε στο τηλέφωνο να μιλήσει με τον Κύπριο Πρόεδρο κι ότι η Ρωσία ήταν συντεταγμένη πλήρως με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, ακόμα και τότε τα στελέχη του επαινούσαν τις προσπάθειες εξεύρεσης βοήθειας από πηγές εκτός ΕΕ.


8. Διέπραξε νέα μνημειώδη γκάφα δίνοντας συνέντευξη τύπου μόνο και μόνο για να αποκαλέσει γκάγκστερ τους εταίρους και δανειστές της Κύπρου (και της Ελλάδας) με τους οποίους υποτίθεται ότι θέλει να διαπραγματευτεί όταν -ω μη γένοιτο- γίνει κυβέρνηση. Έχασε με αυτόν τον τρόπο και τα ερίσματά του στην Ευρώπη που επί μήνες προσπαθούσε να κτίσει.


9. Δεν είπε κουβέντα που το ομογάλακτό αριστερό κόμμα Die Linke στη Γερμανία πήρε θέση εξίσου σκληρή με αυτή της Μέρκελ κατά της Κύπρου, διότι προφανώς και οι σύντροφοί του εκεί στο Βερολίνο συμφωνούν με τους γκάγκστερ.


10. Μέσα στην αναμπουμπούλα έδωσε τα χέρια με τον Καμμένο, τον πλέον γραφικό εθνικιστή της ελληνικής Βουλής (υπέρμαχο των θεωριών περί ψεκασμών και των μύθων ότι θα πάρουμε την Πόλη με τον εξαδάκτυλο βασιλιά) υπογραμμίζοντας την ταύτιση απόψεων για το θέμα της Κύπρου και προαναγγέλοντας ουσιαστικά την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας.


11. Κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν παρέχει ρευστότητα 2 δισ. ευρώ από τον ELA στις κυπριακές τράπεζες, αγνοώντας ότι η Αθήνα ούτε δύναται, ούτε πρέπει να το κάνει αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι θα καταρρεύσει και η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο.


Συμπέρασμα: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛΛ και της ΧΑ, ξεγυμνώθηκε στην περίπτωση της Κύπρου. Οι περισσότεροι κατάλαβαν πλέον ότι αυτά που τόσους μήνες πεισματικά υποστηρίζει το αντιμνημονιακό μέτωπο, είναι απλούστατα ανεφάρμοστες ανοησίες και επικίνδυνοι πειραματισμοί.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα γίνεται αντιληπτό ότι ολόκληρο το οικοδόμημα που έχει φτιάξει με αναρίθμητες ****τούμπες και ακροβατισμούς απλά δεν στέκεται. Ο Αλαβάνος έχει δίκιο: Όταν λες όχι στο μνημόνιο, αυτό με μαθηματική ακτίβεια σε οδηγεί στη χρεωκοπία, εκτός Ευρωζώνης και ίσως και εκτός ΕΕ. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ή θα είσαι στο ευρώ και θα προσπαθήσεις μέσα από τη διαπραγμάτευση να εφαρμόσεις την καλύτερη δυνατή πολιτική που σου επιτρέπουν οι συνθήκες, ή θα βγεις από το ευρώ, θα χρεωκοπήσεις και υπερηφάνως θα πορευτείς μόνος σου

RedVasia
25-03-13, 16:28
http://www.lifo.gr/team/readersdigest/37010

Οι 10+1 γκάφες του Τσίπρα στην υπόθεση της Κύπρου…
11. Κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν παρέχει ρευστότητα 2 δισ. ευρώ από τον ELA στις κυπριακές τράπεζες, αγνοώντας ότι η Αθήνα ούτε δύναται, ούτε πρέπει να το κάνει αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι θα καταρρεύσει και η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο.

ειδικα για αυτο


Κύριε Τσίπρα:

KAI να ήθελε, η Κυβέρνηση και η ΕΘνική Κεντρική Τράπεζα μιάς χώρας [της Ελλάδος εν προκειμένω] ΔΕΝ της επιτρέπεται και δεν νομιμοποιείται - εκ του Ευρωπαϊκου Νόμου - να στηρίξει ιδιωτικές τράπεζες ΕΤΕΡΗΣ χώρας [της Κύπρου εδώ] οσάκις βρίσκεται εν κρίσει ρευστότητος.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, το ΦΕΡΕΓΓΥΟΝ/ΒΙΩΣΙΜΟΝ [solvency] των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής είναι ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ της ανακεφαλαιοποίησής τους, η οποία έγινε με bonds της Κυπριακής Δημοκρατίας [ΚΔ]. ΕΠΕΙΔΗ, όμως, τα ομόλογα της ΚΔ χαρακτηρίσθηκαν προ διημέρου από τους διεθνείς οργανισμούς αξιολόγησης ως JUNK, η ΕΚΤ δικαιούται/μπορεί ανά πάσαν στιγμή να καταγγείλει τις τράπεζες αυτές σε κατάσαση INSOLVENCY, οπόταν δανεισμός μέσω του ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ Emergency Liquidity Assistance, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ βάσει του Ευρωπαϊκού Νόμου.

THEREFORE,

Κύριε Τσίπρα
είστε ΒΛΑΞ
ή
ΜΕΓΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝ
or
BOTH


Όσο πιο μεγάλο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται.

Ο Γκέμπελς θα ζήλευε αν άκουγε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για χρηματοδότηση της Κύπρου απο την Ελλάδα με 2 δις ευρώ. Η διαφορά είναι ότι εκείνος (ο Γκέμπελς) απευθυνόταν σε φανατικούς, ενώ ο Τσίπρας σε ηλίθιους.

yakutia
25-03-13, 17:42
Για τον Τσίπρα υπάρχει μιά και μοναδική λέξη που τον χαρακτηρίζει 100% και τα εξηγεί όλα, έτσι όπως τον χαρακτηρίζουν άλλωστε όλοι στο εξωτερικό:
Populist, τουέστιν λαϊκιστής, συχνά και left populist.

Τώρα αν ο λαϊκισμός προκύπτει απ' τη βλακεία ή αντίστροφα, η αν υπάρχει μόνιμη και ανατροφοδοτούμενη αμφίδρομη σχέση αυτό είναι δύσκολο θέμα προς θεωρητική συζήτηση :D

MageSnow
25-03-13, 18:24
Τακτική συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας-ΓερμανίαςΗΠΑ και Ισραήλ φαίνεται να έχουν συμφωνήσει να επιτεθούν κατά του Ιράν, εξασφαλίζοντας παράλληλα την «ενεργητική ουδετερότητα» ή και συνεργασία της Τουρκίας, σχολιάζει σε άρθρο του, το οποίο αναδημοσιεύει από το defence-point.gr (http://www.defence-point.gr/news/?p=71973) το Capital.gr, ο κ. Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος.

Όπως σημειώνει ο κ. Θεοδωράτος, στην ίδια χρονική συγκυρία το στρατηγικό ζεύγος Γερμανίας και Ρωσίας εξαπέλυσε, με αιχμή την οικονομική στρατηγική-blitzkrieg του Βερολίνου, το δεύτερο πλήγμα κατά του άξονα Ελλάδας-Κύπρος-Ισραήλ, με στόχο την αποσταθεροποίηση της νήσου και με απώτερο σκοπό τον έλεγχο ή την αναβολή/ακύρωση του σχεδίου εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Το πλήρες άρθρο του κ. Θεοδωράτου έχει ως εξής:

"Η Αθήνα αναμένει τις μελλοντικές εξελίξεις, καθώς ΗΠΑ και Ισραήλ φαίνεται ότι συμφώνησαν να επιτεθούν κατά του Ιράν, εξασφαλίζοντας προηγουμένως την «ενεργητική ουδετερότητα» ή και συνεργασία(;) της Τουρκίας. Στην ίδια χρονική συγκυρία το στρατηγικό ζεύγος Γερμανίας και Ρωσίας (σ.σ. ο γράφων από ετών προειδοποιεί για την εν ισχύ αναθεωρητική συμμαχία των μεγάλων χαμένων του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου, καθώς επίσης και του Ψυχρού Πολέμου) εξαπέλυσε με αιχμή την οικονομική στρατηγική-blitzkrieg του Βερολίνου, το δεύτερο πλήγμα κατά του άξονα Ελλάδας-Κύπρος-Ισραήλ (σ.σ. το πρώτο ήταν κατά της χώρας μας), με στόχο την αποσταθεροποίηση της νήσου και με απώτερο σκοπό τον έλεγχο ή την αναβολή/ακύρωση του σχεδίου εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Στο γεωπολιτικό κάδρο εισήλθαν εκόντες άκοντες και οι κουρδικοί πληθυσμοί, οι οποίοι θα κληθούν να παίξουν κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό αποσταθεροποίησης του καθεστώτος της Τεχεράνης. Συμπερασματικά μέχρις ότου τα γεωτρύπανα στην Ανατολική Μεσόγειο αρχίσουν να αντλούν φυσικό αέριο, το οποίο θα πωλούν στις αγορές της Δύσης, μειώνοντας σταδιακά και σταθερά την εξάρτηση από την Ρωσία, υπάρχει αρκετός χρόνος για να πληγεί και να εξουδετερωθεί η βαλλιστική απειλή του Ιράν. Όμως για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το όποιο σχέδιο, οι Κούρδοι θα πρέπει να βοηθήσουν το δίδυμο ΗΠΑ-Ισραήλ, αφήνοντας προσωρινά στην άκρη τους Τούρκους, ενώ και οι Έλληνες (Ελλάδα και Κύπρος) θα συνεχίσουν κανονικά τα χρονοδιαγράμματά τους στην αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων, χωρίς να έλθουν σε άμεση αντιπαράθεση με την Άγκυρα.

Μέχρι το πέρας της «Επιχείρησης Ιράν» η Τουρκία θα έχει εξασφαλίσει χρόνο και «υποσχέσεις» ώστε να μην δημιουργήσει εμπόδια – όπως συνέβη στον Β’ Πόλεμο του Κόλπου – με ανταλλάγματα την κατάπαυση του πολέμου ανατολικά. Εκτίμηση του γράφοντος είναι ότι μόλις ολοκληρωθεί η απενεργοποίηση του Ιράν, τότε θα ξανατεθεί σε εφαρμογή με άξονα τους Κούρδους η «γεωπολιτική του Προκρούστη», με τη διαφορά ότι στο κρεβάτι θα έχει ξαπλώσει μετά το Ιράν, η Τουρκία.

Η δυναμική των εξελίξεων σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές προτεραιότητες των Αγγλοσαξόνων δημιουργούν νέα τετελεσμένα, τα οποία οδηγούν την Αθήνα να τηρήσει στάση «στρατηγικής αναμονής». Οι ΗΠΑ προωθούν με διαφορετική ταχύτητα τρεις άξονες: α) Προετοιμασία στρατιωτικής αντιμετώπισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ιράν (βαλλιστικοί πύραυλοι οι οποίοι πιθανώς να φέρουν κεφαλές μαζικής καταστροφής συν το πυρηνικό πρόγραμμα), β) Προσωρινή άμβλυνση της περιφερειακής αστάθειας στο ευπαθές τρίγωνο των «ετερόκλητων ανατολικών συμμάχων» (Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτος) εν όψει της πολεμικής προετοιμασίας κατά της Τεχεράνης και γ) Αξιοποίηση χρόνου και συγκυριών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι κουρδικοί πληθυσμοί σε Ιράν, Τουρκία και Συρία, προς όφελος των γεωστρατηγικών σχεδιασμών, αναβάλλοντας – προς το παρόν – την άσκηση αποσχιστικών πιέσεων προς την Τουρκία προς όφελος μιας «εναρμονισμένης» στρατηγικής έναντι της Τεχεράνης.

Το δόγμα των ΗΠΑ στην ενέργεια όχι μόνο δεν ευνοεί αλλά αντίθετα αποτρέπει την εμπλοκή στην αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία βρίσκονται μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ, από κάθε παράγοντα ρωσικό, αραβικό ή μουσουλμανικό (βλ. τουρκικό). Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η συμφωνία μεταξύ Gazprom και ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία έτυχε της έγκρισης της Ουάσιγκτον καθώς αποτέλεσε τμήμα μιας ευρύτερης συμφωνίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την ρωσική διαμεσολάβηση προς τους «γείτονες» του εβραϊκού κράτους. Σε κάθε περίπτωση οι Αγγλοσάξονες αναμένουν την μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και την έναρξη υλοποίησης του γεωπολιτικού άξονα Πολωνίας-Ελλάδας, προκαλώντας εκνευρισμό και αντιδράσεις σε Μόσχα και Βερολίνο.

Η κυπριακή κρίση οδηγεί στην αποκάλυψη και επιβεβαίωση μιας από ετών διαπιστωμένης άτυπης γεωπολιτικής συμμαχίας συμφερόντων μεταξύ Γερμανίας, Ρωσίας αλλά και Τουρκίας, η οποία στοχεύει ευθέως στη μη αξιοποίηση (ή καθυστέρηση) του ενεργειακού διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου, απόρροια της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τη στρατηγική διάσταση στην «κυπριακή εξίσωση», καθώς οι επιθετικές κινήσεις της γερμανικής πλευράς σκοπεύουν στην αποσταθεροποίηση της μεγαλονήσου, κάτι που επίσης προσπάθησαν ανεπιτυχώς (μέχρι σήμερα) να πράξουν και ενάντια στη χώρα μας.

Με απλά λόγια για κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου ή βαρελιού πετρελαίου που θα εξορυχτεί από τη λεκάνη μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ με προορισμό την ενεργειακή τροφοδοσία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας/οικονομίας, θα αφαιρεθεί από τα ρωσικά έσοδα (βλ. σχετικό άρθρο του γράφοντος «Σύγκρουση Ελλάδας-Ρωσίας λόγω ΑΟΖ;»). Σταδιακά και όσο θα αυξάνεται η απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενώ αντίστοιχα θα εξαρτάται περισσότερο από τις ελλαδο-κυπριακο-ισραηλινές, το Κρεμλίνο θα βρεθεί ενώπιον μιας νέας – μη επιθυμητής – γεωστρατηγικής πραγματικότητας. Δεν είναι μόνον η απώλεια εσόδων αλλά και η μεσομακροπρόθεσμη μείωση της επιρροής στα πρώην δορυφορικά κράτη της ΕΣΣΔ αλλά και στις ανεξάρτητες πλέον πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Βαλτικής και ειδικά την Ουκρανία.

Το Βερολίνο αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Μόσχας στον τομέα της ενέργειας και μαζί εκπονούν σχεδιασμούς στη βάση των κοινών γεωπολιτικών συμφερόντων. Η γεωγραφική ενότητα που περικλείει τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, συν τις βαλτικές δημοκρατίες και προσδιορίζεται μεταξύ της Βαλτικής Θάλασσας και του Αιγαίου Πελάγους, συνιστά το μήλον της έριδος μεταξύ των Αγγλοσαξόνων (παραδοσιακών ναυτικών δυνάμεων) και του ηπειρωτικού διπόλου Γερμανίας-Ρωσίας. Μόνο που αυτήν τη φορά δεν υφίσταται ένα εμφανές Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ (σ.σ. Σύμφωνο μη επίθεσης και διαμοίρασης σφαιρών επιρροής μεταξύ Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας και ΕΣΣΔ).

Υπό αυτό το πρίσμα κάθε πράξη που πυροδοτεί την αστάθεια στο ασθενές τμήμα της αλυσίδας Αθηνών-Τελ Αβίβ δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτο – αν όχι επιθυμητό – από τους δύο δρώντες, καθώς θέτει σε κίνδυνο ή πρακτικά λειτουργεί ανασταλτικά, κατά του υλοποιούμενου νέου άξονα ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που συνέβη στην Κύπρο συνιστά προσχεδιασμένη γερμανο-ρωσική άσκηση με πολύ συγκεκριμένη (όπως προαναφέραμε) στόχευση. Σε περίπτωση που οι οικονομικές πιέσεις δεν ευοδωθούν, τότε θα κληθεί ο τρίτος θιγόμενος εταίρος – η νέο-οθωμανική Τουρκία – να αντιδράσει δυναμικότερα χρησιμοποιώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

Η γνωστοποίηση του γεγονότος της τηλεφωνικής επαφής μεταξύ Τούρκου και ισραηλινού πρωθυπουργού με αμερικανική παρέμβαση, δεν μεταβάλλει την στρατηγική του Ισραήλ, όπως ούτε και της Τουρκίας. Ο νέο-οθωμανισμός αποτελεί εκπεφρασμένη και πολλαπλώς αναλυθείσα απειλή έναντι του εβραϊκού κράτους και ουδείς σώφρων στο Τελ Αβίβ (σ.σ. όπου η πλειοψηφία των εκάστοτε κυβερνώντων προέρχονται από το στράτευμα) επιθυμεί την ενίσχυση της Άγκυρας μέσω της παράδοσης κοιτασμάτων ή συμμετοχής στην εκμετάλλευσή τους.

Όμως όταν το ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση του Ιράν, οι Ισραηλινοί – που ενισχύουν επί σειρά ετών φανερά και με σχέδιο τους Κούρδους Πεσμεργκά στο Ιράκ – είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν για το φυσικό αέριο περισσότερο μέσω ενός αγωγού που θα μεταφέρει δια του τουρκικού εδάφους τα προϊόντα εξόρυξης του κοιτάσματος στο οποίο μετέχει η Gazprom, παρά να ικανοποιήσουν άλλες τουρκικές ορέξεις. Μια τέτοια εξέλιξη θα έβρισκε απόλυτα σύμφωνες τις άλλες δύο ενδιαφερόμενες δυνάμεις (Ρωσία και Γερμανία).

Οι Κούρδοι που ανέμεναν μεγαλύτερη ενεργητικότητα στον τομέα της πίεσης της Τουρκίας μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τον Ομπάμα και τον διορισμό του νέου υπουργού των Εξωτερικών Τ. Κέρι, θα πρέπει να περιμένουν. Έχοντας επιτύχει σοβαρές νίκες τόσο εντός της Τουρκίας όσο και στην Συρία, έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση για την πορεία των δικαιωμάτων τους και ελπίζουν στην αλλαγή των συνόρων της περιοχής, εμπιστευόμενοι τους Αγγλοσαξονικούς και εβραϊκούς σχεδιασμούς.

Το αναδυόμενο Κουρδιστάν θα αποτελέσει την ασπίδα του Ισραήλ και τον στρατηγικό αντίπαλο της νέο-οθωμανικής Τουρκίας, γεγονός που οι Τούρκοι αναγνωρίζουν ως δυνητική εξέλιξη και επιχειρούν να αναχαιτίσουν με την πρόταση «ειρήνης και διπλωματικής επίλυσης» που προωθούν. Ωστόσο, για ευνόητους λόγους και με την προοπτική δραματικών εξελίξεων στο Ιράν, μπορούν να περιμένουν αξιοποιώντας την τουρκική πρόταση, την οποία μάλλον θα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους μεσοπρόθεσμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συμπερασματικά η Αθήνα κρατώντας στάση στρατηγικής αναμονής περιμένει:

Α) Τους Αγγλοσάξονες να συνεχίζουν να ευνοούν την ανάπτυξη του ενεργειακού διαδρόμου μέσω Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, καλύπτοντας τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή του «εκκαθαρίζοντας» γεωστρατηγικά αγκάθια (βλ. Συρία και Ιράν). Ας μην λησμονούμε πως η νότια πλευρά του συγκεκριμένου διαδρόμου (Λιβύη-Αίγυπτος) τελεί ήδη υπό εκκαθάριση…

Β) Τους Αγγλοσάξονες να υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς η Αθήνα έχει ήδη προχωρήσει σε ρηματική διακήρυξη στον ΟΗΕ και υπό τις παρούσες συνθήκες και ανάγκες (Ιράν) φαίνεται αντιληπτό γιατί η Ουάσιγκτον συνιστούσε «υπομονή» στο ζήτημα της ανακήρυξης ΑΟΖ, με παράλληλη επιτάχυνση των διαδικασιών νοτίως της Κρήτης και στην πλευρά του Ιονίου.

Γ) Την Τουρκία να επανέρχεται στη διαπραγμάτευση με ΗΠΑ και Ισραήλ – αξιοποιώντας την υποστήριξη Γερμανίας και Ρωσίας – απαιτώντας περισσότερα και επιδιώκοντας να «ελέγξει» ακόμη και μέρος του μηχανισμού σχεδίασης και υλοποίησης της επίθεσης κατά του Ιράν.

Δ) Την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή του γεωπολιτικού ζεύγους Ρωσίας-Γερμανίας στην περιοχή με στόχο τη διατήρηση της οικονομικής και ιδιαίτερα την επιτάχυνση της πολιτικής αποσταθεροποίησης Ελλάδας και Κύπρου. Σημειώνεται ότι η σχεδίαση και εκτέλεση «οικονομικών κτυπημάτων» κατά των δύο χωρών, δημιουργεί εκ των πραγμάτων σοβαρά προβλήματα σε όποιο σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν, καθώς το Ισραήλ που θα υποστεί άμεσα αντίποινα, πρέπει και χρειάζεται να έχει ανοικτό τον ζωτικής σημασίας αεροναυτικό διάδρομο Κύπρου-Κρήτης.

Ε) Το Ισραήλ να ομαλοποιεί σταδιακά τις σχέσεις με την Τουρκία χωρίς αυτές ωστόσο να επανέρχονται στα παλαιά δεδομένα και κυρίως να μην συνεχίζει την στρατιωτική συνεργασία, παρά σε πολύ χαμηλό και άκρως απαραίτητο επίπεδο.

ΣΤ) Τέλος δεν θα αποκλείαμε μια «θεαματική» ενέργεια από πλευράς Ρωσίας-Γερμανίας-Τουρκίας στην περιοχή μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι το διακύβευμα απώλειας του Ιράν είναι συγκρίσιμο με εκείνο που συνιστά η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου από Αθήνα-Λευκωσία και Τελ Αβίβ.
Ζ) Επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε πριν πεθάνει ο Μ. Α. Μπιράντ, η περιοχή έχει ήδη εισέλθει σε μια πολύ κρίσιμη δεκαετία κατά την οποία αναμένεται τουλάχιστον μια τοπική αναμέτρηση που θα μετατραπεί εκ των πραγμάτων σε περιφερειακή..."


http://www.capital.gr/News.asp?id=1758379 (http://www.capital.gr/News.asp?id=1758379)

ORESIVIOS
25-03-13, 18:24
- Η κριτική σου στον Ραφαηλίδη δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήθελα να πω και έγραψα. "Στρατευμένο" πάντως δεν θα τον έλεγα.

- Στα 1823 αν δεν κάνω λάθος το πλήρωμα ενός ελληνικού καραβιού, που είχε "δέσει" στη Ζάκυνθο διέδωσε ότι "κατελήφθη η Κωνσταντινούπολη", τερατολογία, η οποία προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού. Αυτό το μικρό περιστατικό δείχνει πόσο ζωντανός και δυνατός ήταν ο μύθος του "μαρμαρωμένου βασιλιά", όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο Ράνσιμαν στο επίμετρο του "The Fall of Constantinopoles". Από την άλλη όμως είναι λάθος η ανάγνωση και ερμηνεία των συνθηκών και των γεγονότων που οδήγησαν στην ανεξαρτησία με "βυζαντινολογίες" και με βάση μεταγενέστερα ιδεολογήματα, όπως η ιστορική συνέχεια και ενότητα του έθνους, ("εμφύλιος" Ρουμελιωτών - Μωραιτών).

- Το πρόβλημα φίλε μου είναι ότι για να χωρέσουν όλοι στο κάδρο του εθνικού ιδεολογήματος, που διαμορφώθηκε γύρω στα 1870, έπρεπε (θεώρησαν ότι έπρεπε) να ξεχαστεί ο "θεσμικός" ρόλος της εκκλησίας στο πλαίσιο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και να "λογοκριθεί" σε μεγάλο βαθμό ο ρόλος της Δύσης. Καμία αναφορά στη αποφασιστικής σημασίας αποτροπή της απόβασης τουρκικού στρατού στην Καλαμάτα το 1821 από το Σύνταγμα των "Φιλελλήνων", απλή αναφορά στην ύπαρξη των Ελληνικών Κομιτάτων του Λονδίνου και του Παρισιού και τίποτα για την δράση τους πριν και κατά την διάρκεια της επανάστασης. Το "Let the Greeks be free" του Ουίλλιαμ Σαιν Κλαιρ εκδόθηκε το 1971 αν δεν κάνω λάθος από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις της Οξφόρδης και μέχρι σήμερα δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Αν ήταν κάποιος "άγνωστος" συγγραφέας θα έλεγα ότι ίσως είναι τυχαίο. Πρόκειται όμως για τον συγγραφέα του "Τα μάρμαρα του Ελγίνου" ("The Elgin's marbles"). Αυτό το κάναμε σημαία στο όνομα μιας αμιγώς χρησιμοθηρικής λογικής (αίτημα επιστροφής των μαρμάρων). Το άλλο το θάψαμε γιατί χάλαγε τη "σούπα".

- Με τούτα και με τ' άλλα, η μόνη προοπτική που έχουμε είναι να περάσουμε χωρίς να το καταλάβουμε από την μια ανιστόρητη εκδοχή στην άλλη (Ρεπούση). Οπως ο βουλγαρικός στρατός στα τέλη του Β' Π.Π. που κοιμήθηκε το βράδυ φασίστας και ξύπνησε το επόμενο πρωί κομμουνιστής.

-- Η κριτικη μου στον Ραφαηλιδη γινεται για τον εξης λογο: Διοτι δεν μπορεις να θεωρεις ΔΕΔΟΜΕΝΟ κατι που εχει αυτος αναφερει, εαν πρωτα δεν ανατρεξεις στην πηγη των γεγονοτων, αν πρωτα δεν το επαληθευσεις και με δικη σου ερευνα απο αλλες πιο αξιοπιστες και ανεξαρτητες πηγες. Και επετρεψε μου απο τα βιβλια του που εχω διαβασει να τον θεωρω οχι απλα στρατευμενο αλλα και εντελως επιτηδευμενο...Στο βιβλιο του για τις ιστορικες ριζες της Ευρωπης, ουτε λιγο ουτε πολυ, δινει την εντυπωση και θελει ν περασει το μυνημα οτι οι ευρωπαικοι λαοι δεν ειναι παρα βαρβαροι μπασταρδοι απομειναρια ουνων και ουραλοαλταικων βαρβαρικων φυλων.


-- ΤΙ σχεση εχει το 'εθνικο ιδεολογημα' με τον φιλελληνισμο;; Θες να πεις οτι υποτιμηθηκε εσκεμμενα ο ρολος των Ευρωπαιων στον εθνικο μας αγωνα, για να δοθει μεγαλυτερη εμφαση στον ελληνικο ηρωισμο ; Αν ναι, λογικο ειναι απολυτα. Με την διδασκαλια της ιστοριας τα κρατη-εθνη επιδιωκουν να πλασουν εθνικες συνειδησεις! Αλιμονο, αν εξιστορουσαμε ολες τις μελανες πλευρες του αγωνα για την ανεξαρτησια! Παρολα αυτα, πιστευω και εγω, οτι επρεπε και πρεπει να δοθει μεγαλυτερη εμφαση στον ευνοικο ρολο που διεδραματησε το φιλελληνικο κινημα στα ελληνικα πραγματα το 1821 κ επειτα.

-- Ανιστορητη η ΡΕπουση οκ, αλλα ποια ειναι η αλλη ''ανιστορητη'' πλευρα οπως ισχυριζεσαι; Η πλευρα δλδ που μιλαει για τον σημαντικο ρολο της εκκλησιας --σε επιπεδου απλου κληρου τουλαχ-- ειναι ανιστορητη;;

icestorm
25-03-13, 18:31
ευρωομολογο νομιζω δεν ειναι ετοιμοι
ακομα

υποτιμηση;;;τι εννοεις;;του ευρω;;;;


πως θα γινει αυτο;;;;
θα πατησουν ενα κουμπι
η' θα ψηφισουν ενα νομο και ενα αρθρο :o
και θα γινει υποτιμηση;;;; :confused:

πως το φανταζεσαι;;;:(

τους Αμερικανους-Κινεζους-Ιαπωνες τους ρωτησες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :cool::cool::cool::cool:

συμφωνουν αυτοι;;;
και αν συμφωνουν γιατι κρατουν το δικο τους νομισμα χαμηλα;;;;;;;;;;
ΤΥΧΑΙΟ;;;;;;;;;;;; :cool:

και αντε και εγινε
ποιος λες θα οφεληθει περισσοτερο απο ενα ασθενεστερο ευρω;;;
ποια οικονομια λες;;;
μηπως αυτη που εχει 1τριςεκατομυριο εξαγωγες;;;

Αν δεν είναι τώρα έτοιμοι για το Ευρωομόλογο πότε θα είναι ρε Redvasia;;; Όταν θα διαλυθεί η "Ενωση". Μα ρε παιδιά θέλετε και τα λέτε αυτά ή σας πληρώνουν για να λέτε τέτοιες μπούρδες;;; Mιλάς για το πως θα γίνει υποτίμηση. Ξέρεις μία μέθοδος που εφαρμόζουν χροοονια τώρα είναι η κοπή χρήματος. Τακτική δοκιμασμένη πολλές φορές και απο την 1η δύναμη USA. Λες ότι οι άλλοι μεγάλοι κρατούν το νόμισμάτα τους χαμηλά. Μα με τέτοια παιδιάστικα επιχειρήματα προσπαθείς να πείσεις ΠΟΙΟΝ;;; Οι ισοτιμίες αλλάζουν δεν είναι κάτι δεδομένο και εξαρτώνται από τις οικονομικές συγκυρίες της κάθε περιόδου. Αυτή τη περίοδο λοιπόν τη ΜΑΦΙΑ του βορρά τη συμφέρει το σκληρό Ευρώ. Προφανώς για λόγους εμπορικού ισοζυγίου. Το γιατί οι ΗΠΑ κρατάνε το νόμισμά τους χαμηλά είναι κάτι που δε με απασχολεί. Ευρώ έχω όχι δολλάριο. Ίσως είναι γιατί έχουν κ αυτοί τεράστιο εξωτερικό χρέος. Έπειτα το δολλάριο είναι συνδεμένο και με τη τιμή του πετρελαίου. Το Ευρώ πάντως όπως είναι τώρα ΜΟΝΟ τη ΜΑΦΙΑ του βορρά εξυπηρετεί. Η Ενωμένη Ευρώπη είχε τρόπους αντιμετώπισης η ΜΑΦΙΑ του βορρά όμως που μας κουνάει το δάχτυλο γκαγκστερικά δεν θέλει να κα΄νει τίποτα γιατί απλά κοιτάει τη πάρτι της!
Όλα αυτά και άλλα που γράφω γνωρίζω ότι πάνε χαμένα σε αυτιά σύγχρονων ΝΕΝΕΚΩΝ που θεωρούν τους δανειστές "καλούς" και τη ΜΑΦΙΑ του βορρά ως τη μόνη σωτηρία της πατρίδας μας. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

MageSnow
25-03-13, 18:36
Μερικές μόνο ώρες κράτησε η «ευφορία» στις αγορές
Βόμβα του Eurogroup τρομάζει την ΕυρώπηΜόνο μερικές ώρες χρειάστηκαν μετά την συμφωνία για την Κύπρο για αν αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις των επικεφαλής της Ευρωζώνης όσον αφορά τον τρόπο που θα λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα στην Γηραιά Ήπειρο.


Ειδικότερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων δεν θα είναι το τελευταίο, προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα.


Αποτέλεσμα αυτής της -κατά πολλούς- απειλής του στελέχους της ΕΕ ήταν να γκρεμιστούν οι δείκτες των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων καθώς και η ισοτιμία του Ευρώ, καθώς πλέον οι επενδυτές δεν αισθάνονται ασφαλείς με τις επενδύσεις και τις καταθέσεις τους στην Ευρωζώνη.


Έτσι επιβεβαιώνει πολλούς ευρωσκεπτικιστές οι οποίοι αναφέρουν ότι το δόγμα Μέρκελ και η γερμανική άποψη για το πως πρέπει να λειτουργεί ο τραπεζικός τομέας είναι πλέον κυρίαρχη ιδεολογία σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Με λίγα λόγια ο επικεφαλής της Ευρωζώνης προανήγγειλε ότι οι καταθέσεις των Ευρωαπίων αλλά και των υπολοίπων πολιτών σε τραπεζικά ιδρύματα της Ευρωζώνης θα ελέγχονται και θα κουρεύονται κατά το δοκούν ανάλογα με τις ανάγκες των γερμανικών συμφερόντων.


Ειδικότερα ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε σε συνέντευξή του στο Reuters και στους Financial Times, λίγες ώρες μετά από τη συμφωνία για την Κύπρο.


«Αυτό που κάναμε χθες το βράδυ εγώ το κρίνω ως ότι σπρώξαμε πίσω τους κινδύνους. Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, το πρώτο μας ερώτημα θα είναι: οκ, εσείς στην τράπεζα, τι σκέφτεστε να κάνετε για αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλοποιηθείτε μόνοι σας;». Και συνέχισε λέγοντας «εάν η τράπεζα δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα μιλήσουμε στους μετόχους και στους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συνεισφέρουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και εάν είναι απαραίτητο, και από τους ανασφάλιστους καταθέτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.


Μετά από 12 ώρες συνομιλιών με την ΕΕ και το ΔΝΤ, η Κύπρος συμφώνησε στη διάσπαση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας του νησιού, με τις ασφαλισμένες καταθέσεις κάτω των 100.000 να πηγαίνουν στην Τράπεζα Κύπρου. Οι ανασφάλιστες καταθέσεις, άνω των 100.000 ευρώ, αντιμετωπίζουν ζημιές 4,2 δις. ευρώ.


Οι ανασφάλιστοι καταθέτες στην Τράπεζα Κύπρου θα έχουν τους λογαριασμούς τους «παγωμένους» όσο η τράπεζα αναδιαρθρώνεται και ανακεφαλαιοποιείται. Ό,τι κεφάλαιο χρειαστεί για την ενίσχυση της τράπεζας, θα «τραβηχθεί» από τους λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ.


Η συμφωνία, είναι γνωστή ως «bail-in», με τους μετόχους και ομολογιούχους στις τράπεζες να υποχρεώνονται να επωμιστούν το κόστος της αναδιάρθρωσης πρώτοι, και ακολουθούν οι ανασφάλιστοι καταθέτες. Με βάση τους κανόνες της ΕΕ, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες.


Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί μια ριζική υποχώρηση στην πολιτική της ευρωζώνης μετά από τρία χρόνια κρίσης, στη διάρκεια της οποίας οι φορολογούμενοι στην περιοχή αναλάμβαναν το κόστος για την εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών και των χρεωμένων κυβερνήσεων, μέσω πολλαπλών προγραμμάτων διάσωσης.
Αυτή η διαδικασία, με τις κυβερνήσεις και τους φορολογούμενους να επωμίζονται το κόστος και να παράσχουν στήριξη, έπρεπε να σταματήσει, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.


Γκρεμίζονται ευρώ και Χρηματιστήρια

Στο κόκκινο γύρισαν οι ευρωαγορές με τα χρηματιστήρια τόσο του Μιλάνου όσο και της Ισπανίας να καταγράφουν βουτιά που ξεπερνά το 2%


Αντίστοιχες απώλειες και για τον ισπανικό IBEX 35 που υποχωρεί 2,59% στις 8.114 μονάδες.


Στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 1,23% στις 3.724 μονάδες. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,6% στις 7.859 μονάδες. Πτώση 0,39% για τον FTSE 100 ενώ και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί στις 293 μονάδες.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr (http://www.newmoney.gr/article/6673/sto-kokkino-gyrna-ta-eyropaika-hrimatistiria-o-dijsselbloem)


Fitch: Η απόφαση των Ευρωπαίων δημιουργεί κακό προηγούμενοH έξοδος από το ευρώ δεν είναι αποτελεί το βασικό του σενάριο για τον οίκο αξιολόγησης Fitch, αν και εκτιμά πως η απόφαση του Eurogroup δημιουργεί προηγούμενο για το καθεστώς ελέγχου διακίνησης κεφαλαίων στην Ευρωζώνη.


Στη νέα του έκθεσή του ο οίκος θεωρεί πως το κούρεμα της Κύπρου δεν θα οδηγήσει σε καμία μεταβολή αξιολόγησης εταιρειών στις αναδυόμενες οικονομίες.


Πάντως σημειώνει πως το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ και η πιθανότητα υιοθέτησης εθνικού νομίσματος δεν συνιστά βασικό σενάριο.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=266544

panicline
25-03-13, 20:33
http://img585.imageshack.us/img585/690/26289736.png (http://imageshack.us/photo/my-images/585/26289736.png/)
Ακόμα να ανοίξουν οι Κυπριακές τράπεζες μετά τα περήφανα..ναί.Δεν ανοίγουν ούτε αύριο.

Κωστας.
25-03-13, 21:01
Όλα αυτά και άλλα που γράφω γνωρίζω ότι πάνε χαμένα σε αυτιά σύγχρονων ΝΕΝΕΚΩΝ που θεωρούν τους δανειστές "καλούς" και τη ΜΑΦΙΑ του βορρά ως τη μόνη σωτηρία της πατρίδας μας. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!


Χαμενα δε λες τιποτα.Εδω εγω προσπαθουσα να μιλησω για την αναγκη να μην ξεπουλησουμε τη πατριδα μας με τα συνεχομενα ΝΑΙ στους Γερμανους και χτες διαβασα το καταπληκτικο οτι θα επρεπε στο Βυζαντιο για να μην πεσουμε στα χερια των Τουρκων να ειχαμε προσχωρησει στη Δυτικη Καθολικη εκκλησια.

Δηλαδη εδω καποιοι ζηταμε να μην πουλησουμε τα εδαφη μας και τις αψυχες φυσικες πηγες του,να μη ξεπουλησουμε το εμψυχο δυναμικο του μετατρεπωντας τους σε σκλαβους των επερχομενων ''επενδυσεων'',να μη πουλησουμε την ιστορια μας (και οι οποιοι παραλληλισμοι σε θεωρητικο επιπεδο αντιστασης τυγχανουν εσκεμμενης γελοιοποιησης και εκμηδενισμου,) ,και υπαρχουν ατομα που προτεινουν τι?Ακουσον ακουσον.Να ειχαμε ξεπουλησει οχι τα εδαφη,οχι τις φυσικες πηγες,οχι το λαο ολοκληρο,οχι την ιστορια αυτου του λαου αλλα ακομα και το ΘΕΟ αυτου του λαου!!Χαχαχαχα.Δηλαδη μιλαμε για αδιστακτη προταση.Και καθεσαι εσυ ηλιθιε Χλεμπ να μιλας για αντισταση και μη ξεπουλημα.Εδω ειμαστε ετοιμοι οχι τα παιδια μας,αλλα την ιδια τη πιστη μας να ξεπουλησουμε προκειμενου τι?Να μην μας πουν οθωμανους αλλα να ειμαστε ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ...

Και τα ξενα κοπρανα καλα μυριζουν.Αρκει να ειναι ξενα.Ευρωπαικα να ειναι.Και ειναι θαυμαστα!


http://www.youtube.com/watch?v=5B0viuGwNwU

Μια κοινωνια που εχει τετοια σπερματα σκεψης μεσα της ειναι καταδικασμενη να βουλιαξει!Δεν υπαρχει καμια ελπιδα.Εξ ου και βλεπεις να λυσσανε στα καναλια φωνες χαρας για τον καταποντισμο της Κυπρου.Η Κυπρος βουλιαξε, και η ******* θελει να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει.Βγαινει ολο αυτο το τσουρμο γερμανοτσολιαδων στα καναλια στις εφημεριδες και σε blogs που παριστανουν τους ελληνες και δε μπορουν να κρυφτουν οτι χαιρονται.Χαιρονται που ενα κομματι του ελληνισμου το ισοπεδωσαν οι Γερμανοι.Ακουσον ακουσον καταντια κοινωνιας.Παριστανουν τους δηθεν προνοητικους για να δικαιωσουν τη πολιτικη της Τροικας (της συνεργασιας τους δηλαδη με τους κατακτητες Γερμανους) και προβαλουν αυτη τη θεση για να δικαιολογησουν την κρυφη χαρα τους.Ανοιξε ενα δυο καναλια και θα το δεις.Ειναι ολοφανερο.


Φυσικα δεν ενδιαφερονται για το γεγονος οτι τωρα πχ θα υποθηκευσουν στη Κυπρο τις φυσικες πηγες του νησιου κι οτι πλεον κινδυνευει και εδαφικα η Κυπρος αφου δεν αποκλειεται να ερθει στο προσκηνιο ενα νεο σχεδιο Ανναν τωρα που εχουν βαλει τη μποτα στο λαιμο.
Γιατι να ενδιαφερθουν;Ισα ισα.Ετοιμη την εχουν την απαντηση."Ας προσεχαν θα πουν".Δηλαδη καταλαβαινεις.Μιλαμε για "ελληνες" που πανηγυριζουν για την ισοπεδωση της Κυπρου για να αποδειξουν οτι δειτε τι καλοι που ειμαστε εμεις που ειπαμε το Ναι.Δειτε τι καλοι που ειμαστε εμεις οι προδοτες.

Κωστας.
25-03-13, 21:07
Πολλοι πολιτικοι,δημοσιογραφοι και ενα μερος του λαου που ακολουθει την ελληνογερμανικη κυβερνηση κρυφογελανε για την ταπεινωση της Κυπρου.

icestorm
25-03-13, 21:47
Πολλοι πολιτικοι,δημοσιογραφοι και ενα μερος του λαου που ακολουθει την ελληνογερμανικη κυβερνηση κρυφογελανε για την ταπεινωση της Κυπρου.

Πολύ επίκαιρα τα λόγια του Μεγάλου Γέρου "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκηνυμένους" !

Κωστας.
25-03-13, 21:52
http://www.youtube.com/watch?v=PhFae-uXVQI

Το «Όχι» της Κυπριακής Βουλής, είναι σημαντικότερο απ' ότι κάποιοι χαιρέκακοι μπορούν να υποψιαστούν. Κι ας επιστρέψει η Βουλή εκλιπαρώντας τους Τροϊκανούς, κι ας πέσει στα γόνατα, κι ας τους γλύψει τα πόδια, μετά. Κι ας χάσουμε περισσότερα. Γιατί, για μια στιγμή έστω, έμοιασε η Δημοκρατία να έχει νόημα, ένα νόημα ξεχασμένο εδώ και δεκαετίες. Έμοιασαν, έστω και για μια στιγμή, οι εκπρόσωποι να εκπροσωπούν πράγματι. Η στιγμή καταγράφεται και μένει, δημιουργώντας προηγούμενο, παρά την όποια κατάληξη. Και το γεγονός πως το προηγούμενο δημιουργήθηκε από μισή μερίδα τόπο, αγαπητοί λογικοί λογιστές, το κάνει ακόμη σημαντικότερο. Τίποτα «δικό σας» δεν θα μείνει ποτέ στην Ιστορία, να σηματοδοτεί, να καθορίζει, ή έστω να θυμίζει κάτι υπαρξιακά σημαντικό. Αφήστε μας να το χαρούμε. Δεν μας προσφέρονται συχνά τέτοιες χαρές.Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει “plan B”. Θα ήταν αδύνατον να έχει εκπονηθεί από ανθρώπους της γενιάς μου και της προηγούμενης, από ανθρώπους βουτηγμένους στην κατανάλωση, στο εφήμερο, στο συμφέρον, στο νεοπλουτισμό και στο τίποτε, μια πολιτική που να έχει βάθος και σοβαρότητα. Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς δικλίδες ασφαλείας, χωρίς λογική, είπαν ενστικτωδώς “Όχι”. Έστω και για μια στιγμή. Ένα “Όχι” καταστροφικό και λυτρωτικό μαζί, που εσείς, αγαπητοί Ελλαδίτες μνημονιακοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με πρόσχημα το καλό μας, δεν θα πείτε ποτέ. Θα προτιμήσετε να καταστραφούμε εξίσου, λέγοντας “Ναι”.
Οι Κύπριοι προσφυγοποιούμαστε ξανά στην ίδια μας την πατρίδα. Χάνουμε ξανά τη ζωή όπως τη χτίσαμε, όπως νομίζουμε πως τη διαλέξαμε, όπως νομίσαμε πως μας ανήκει. Και φοβόμαστε. Είναι ανθρώπινο. Όμως, τι πραγματικά φοβόμαστε; Ότι θα πεινάσουμε; Πεινάσαμε και παλιότερα. Ότι θα κρυώσουμε; Κρυώσαμε χρόνια. Ότι θα μείνουμε μόνοι; Πάντα μόνοι ήμασταν. Ότι θα πονέσουμε; Από πόνο άλλο τίποτε... Ότι θα μας κατακτήσουν; Πάντα κατακτημένοι υπήρξαμε.
Θα τα καταφέρουμε, το ξέρουμε καλά! Γιατί, τελικά, δεν φοβόμαστε τίποτε. Γιατί, τελικά, το μόνο που φοβόμαστε, είναι το υποχρεωτικό κοίταγμα στον καθρέφτη. Το μόνο που μας φοβίζει, είναι το μόνο που πραγματικά έχουμε: το αληθινό μας πρόσωπο.

Κωστας.
25-03-13, 21:54
Με απλα λογια αυτο που θελει να πει ο Αλκινοος Ιωαννιδης ειναι :ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.Σαυρες σερνομενες.

panicline
25-03-13, 22:13
http://img96.imageshack.us/img96/409/96579482.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/96/96579482.jpg/)


[/URL]

ΙΕΡΙΣΣΟΣ: 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2013,ΜΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ
[URL]http://ierissiotes.blogspot.gr/2013/03/25-2013.html (http://imageshack.us)

SAR1
25-03-13, 22:57
-- Η κριτικη μου στον Ραφαηλιδη γινεται για τον εξης λογο: Διοτι δεν μπορεις να θεωρεις ΔΕΔΟΜΕΝΟ κατι που εχει αυτος αναφερει, εαν πρωτα δεν ανατρεξεις στην πηγη των γεγονοτων, αν πρωτα δεν το επαληθευσεις και με δικη σου ερευνα απο αλλες πιο αξιοπιστες και ανεξαρτητες πηγες. Και επετρεψε μου απο τα βιβλια του που εχω διαβασει να τον θεωρω οχι απλα στρατευμενο αλλα και εντελως επιτηδευμενο...Στο βιβλιο του για τις ιστορικες ριζες της Ευρωπης, ουτε λιγο ουτε πολυ, δινει την εντυπωση και θελει ν περασει το μυνημα οτι οι ευρωπαικοι λαοι δεν ειναι παρα βαρβαροι μπασταρδοι απομειναρια ουνων και ουραλοαλταικων βαρβαρικων φυλων.


-- ΤΙ σχεση εχει το 'εθνικο ιδεολογημα' με τον φιλελληνισμο;; Θες να πεις οτι υποτιμηθηκε εσκεμμενα ο ρολος των Ευρωπαιων στον εθνικο μας αγωνα, για να δοθει μεγαλυτερη εμφαση στον ελληνικο ηρωισμο ; Αν ναι, λογικο ειναι απολυτα. Με την διδασκαλια της ιστοριας τα κρατη-εθνη επιδιωκουν να πλασουν εθνικες συνειδησεις! Αλιμονο, αν εξιστορουσαμε ολες τις μελανες πλευρες του αγωνα για την ανεξαρτησια! Παρολα αυτα, πιστευω και εγω, οτι επρεπε και πρεπει να δοθει μεγαλυτερη εμφαση στον ευνοικο ρολο που διεδραματησε το φιλελληνικο κινημα στα ελληνικα πραγματα το 1821 κ επειτα.

-- Ανιστορητη η ΡΕπουση οκ, αλλα ποια ειναι η αλλη ''ανιστορητη'' πλευρα οπως ισχυριζεσαι; Η πλευρα δλδ που μιλαει για τον σημαντικο ρολο της εκκλησιας --σε επιπεδου απλου κληρου τουλαχ-- ειναι ανιστορητη;;.

Θα σχολιάσω μόνο το πρώτο εδάφιο - αν και μου αρέσει αυτός ο διάλογος που ανοίξαμε - διότι έχουμε κάνει κανονικό "πηγαδάκι".

Λοιπόν στο μοναδικό κι κορυφαίο τρίτομο έργο του για τις σταυροφορίες ο Sir Steven Ransiman μιλάει και για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους και κυρίως για τα όσα επακολούθησαν.

Περιγράφει λοιπόν το πλιάτσικο από τους άγγλους και γάλλους "μαχητές του σταυρού" τους οποίους ξαμόλησαν οι βενετσιάνοι και οι υπόλοιποι ιταλοί να τους φέρουν έργα τέχνης, κυρίως αγάλματα και κοσμήματα. Οντας όμως οι άνθρωποι σε κατάσταση ημι-βαρβαρότητας, (Ο Sir St. Ransiman τα γράφει) δεν ήξεραν ότι ένα άγαλμα είχε αξία όταν ήταν ακέραιο. Εκείνοι πρώτα τα έσπαγαν, μοίραζαν μεταξύ τους τα κομμάτια και μετά πήγαιναν πίσω στους ιταλούς εμπόρους και καραβοκύρηδες να τους τα πουλήσουν, Αλλος ένα χέρι, άλλος μισό πόδι κι άλλος τη μύτη. Τα δε κοσμήματα τα έλιωναν σε χυτήρια που είχαν στήσει για το σκοπό αυτό και μετά πήγαιναν να πουλήσουν τον χρυσό. Δεν είχαν καταλάβει. Οταν έμαθαν οι Ιταλοί τι συνέβαινε (οι μόνοι από τους σταυροφόρους κατά τον Ransiman που ήταν σε θέση να αντιληφθούν και να εκτιμήσουν την αξία ενός έργου τέχνης) ξαμολήθηκαν στην Πόλη μπας και σώσουν κάτι από την καταστροφική μανία των βαρβάρων, που εκείνοι είχαν πυροδοτήσει.

SAR1
25-03-13, 23:08
Μερικές μόνο ώρες κράτησε η «ευφορία» στις αγορές
Βόμβα του Eurogroup τρομάζει την Ευρώπη

Μόνο μερικές ώρες χρειάστηκαν μετά την συμφωνία για την Κύπρο για αν αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις των επικεφαλής της Ευρωζώνης όσον αφορά τον τρόπο που θα λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα στην Γηραιά Ήπειρο.


Ειδικότερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων δεν θα είναι το τελευταίο, προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες που θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα.


Αποτέλεσμα αυτής της -κατά πολλούς- απειλής του στελέχους της ΕΕ ήταν να γκρεμιστούν οι δείκτες των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων καθώς και η ισοτιμία του Ευρώ, καθώς πλέον οι επενδυτές δεν αισθάνονται ασφαλείς με τις επενδύσεις και τις καταθέσεις τους στην Ευρωζώνη.


Έτσι επιβεβαιώνει πολλούς ευρωσκεπτικιστές οι οποίοι αναφέρουν ότι το δόγμα Μέρκελ και η γερμανική άποψη για το πως πρέπει να λειτουργεί ο τραπεζικός τομέας είναι πλέον κυρίαρχη ιδεολογία σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Με λίγα λόγια ο επικεφαλής της Ευρωζώνης προανήγγειλε ότι οι καταθέσεις των Ευρωαπίων αλλά και των υπολοίπων πολιτών σε τραπεζικά ιδρύματα της Ευρωζώνης θα ελέγχονται και θα κουρεύονται κατά το δοκούν ανάλογα με τις ανάγκες των γερμανικών συμφερόντων.


Ειδικότερα ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε σε συνέντευξή του στο Reuters και στους Financial Times, λίγες ώρες μετά από τη συμφωνία για την Κύπρο.


«Αυτό που κάναμε χθες το βράδυ εγώ το κρίνω ως ότι σπρώξαμε πίσω τους κινδύνους. Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, το πρώτο μας ερώτημα θα είναι: οκ, εσείς στην τράπεζα, τι σκέφτεστε να κάνετε για αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλοποιηθείτε μόνοι σας;». Και συνέχισε λέγοντας «εάν η τράπεζα δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα μιλήσουμε στους μετόχους και στους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συνεισφέρουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και εάν είναι απαραίτητο, και από τους ανασφάλιστους καταθέτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.


Μετά από 12 ώρες συνομιλιών με την ΕΕ και το ΔΝΤ, η Κύπρος συμφώνησε στη διάσπαση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας του νησιού, με τις ασφαλισμένες καταθέσεις κάτω των 100.000 να πηγαίνουν στην Τράπεζα Κύπρου. Οι ανασφάλιστες καταθέσεις, άνω των 100.000 ευρώ, αντιμετωπίζουν ζημιές 4,2 δις. ευρώ.


Οι ανασφάλιστοι καταθέτες στην Τράπεζα Κύπρου θα έχουν τους λογαριασμούς τους «παγωμένους» όσο η τράπεζα αναδιαρθρώνεται και ανακεφαλαιοποιείται. Ό,τι κεφάλαιο χρειαστεί για την ενίσχυση της τράπεζας, θα «τραβηχθεί» από τους λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ.


Η συμφωνία, είναι γνωστή ως «bail-in», με τους μετόχους και ομολογιούχους στις τράπεζες να υποχρεώνονται να επωμιστούν το κόστος της αναδιάρθρωσης πρώτοι, και ακολουθούν οι ανασφάλιστοι καταθέτες. Με βάση τους κανόνες της ΕΕ, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες.


Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί μια ριζική υποχώρηση στην πολιτική της ευρωζώνης μετά από τρία χρόνια κρίσης, στη διάρκεια της οποίας οι φορολογούμενοι στην περιοχή αναλάμβαναν το κόστος για την εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών και των χρεωμένων κυβερνήσεων, μέσω πολλαπλών προγραμμάτων διάσωσης.
Αυτή η διαδικασία, με τις κυβερνήσεις και τους φορολογούμενους να επωμίζονται το κόστος και να παράσχουν στήριξη, έπρεπε να σταματήσει, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.


Γκρεμίζονται ευρώ και ΧρηματιστήριαΣτο κόκκινο γύρισαν οι ευρωαγορές με τα χρηματιστήρια τόσο του Μιλάνου όσο και της Ισπανίας να καταγράφουν βουτιά που ξεπερνά το 2%


Αντίστοιχες απώλειες και για τον ισπανικό IBEX 35 που υποχωρεί 2,59% στις 8.114 μονάδες.


Στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 1,23% στις 3.724 μονάδες. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,6% στις 7.859 μονάδες. Πτώση 0,39% για τον FTSE 100 ενώ και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί στις 293 μονάδες.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr (http://www.newmoney.gr/article/6673/sto-kokkino-gyrna-ta-eyropaika-hrimatistiria-o-dijsselbloem)


Fitch: Η απόφαση των Ευρωπαίων δημιουργεί κακό προηγούμενο

H έξοδος από το ευρώ δεν είναι αποτελεί το βασικό του σενάριο για τον οίκο αξιολόγησης Fitch, αν και εκτιμά πως η απόφαση του Eurogroup δημιουργεί προηγούμενο για το καθεστώς ελέγχου διακίνησης κεφαλαίων στην Ευρωζώνη.


Στη νέα του έκθεσή του ο οίκος θεωρεί πως το κούρεμα της Κύπρου δεν θα οδηγήσει σε καμία μεταβολή αξιολόγησης εταιρειών στις αναδυόμενες οικονομίες.


Πάντως σημειώνει πως το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ και η πιθανότητα υιοθέτησης εθνικού νομίσματος δεν συνιστά βασικό σενάριο.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=266544

Πρέπει να πληρώνουν την διάσωση των τραπεζών οι φορολογούμενοι?

snowspir
26-03-13, 00:18
http://www.to-mati.gr/archives/zito-i-ellas-zito-i-eleftheria-fonaxe-i-prothipourgos-tis-afstralias-2

Αφιερωμένο...Κάποιοι είναι πιο Έλληνες από μερικούς Ελληνόφωνους...

Telxinas
26-03-13, 00:45
Έλα λέμε να περνάνε οι νόμιμοι πλυντηριάδες αχαχαχααχ 7 a sec λέμε


http://www.ft.com/cms/s/0/de24fb32-94a1-11e2-9487-00144feabdc0.html :boink:

http://www.sport.gr/files/Image/2012/May/23/aek.JPG

ΥΓ Προκύπτει το ερώτημα: Ύστερα από τις χθεσινές εξελίξεις, τα λεγόμενα μαύρα ρωσσικά λεφτά μετατράπηκαν αυτόματα σε κατάλευκα έτσι ώστε να μπορούν να τα διεκδικούν ως καταθέσεις οι τράπεζες της καθάριας αγγελικής Δύσης;

SAR1
26-03-13, 00:56
http://www.youtube.com/watch?v=PhFae-uXVQI

Το «Όχι» της Κυπριακής Βουλής, είναι σημαντικότερο απ' ότι κάποιοι χαιρέκακοι μπορούν να υποψιαστούν. Κι ας επιστρέψει η Βουλή εκλιπαρώντας τους Τροϊκανούς, κι ας πέσει στα γόνατα, κι ας τους γλύψει τα πόδια, μετά. Κι ας χάσουμε περισσότερα. Γιατί, για μια στιγμή έστω, έμοιασε η Δημοκρατία να έχει νόημα, ένα νόημα ξεχασμένο εδώ και δεκαετίες. Έμοιασαν, έστω και για μια στιγμή, οι εκπρόσωποι να εκπροσωπούν πράγματι. Η στιγμή καταγράφεται και μένει, δημιουργώντας προηγούμενο, παρά την όποια κατάληξη. Και το γεγονός πως το προηγούμενο δημιουργήθηκε από μισή μερίδα τόπο, αγαπητοί λογικοί λογιστές, το κάνει ακόμη σημαντικότερο. Τίποτα «δικό σας» δεν θα μείνει ποτέ στην Ιστορία, να σηματοδοτεί, να καθορίζει, ή έστω να θυμίζει κάτι υπαρξιακά σημαντικό. Αφήστε μας να το χαρούμε. Δεν μας προσφέρονται συχνά τέτοιες χαρές.Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει “plan B”. Θα ήταν αδύνατον να έχει εκπονηθεί από ανθρώπους της γενιάς μου και της προηγούμενης, από ανθρώπους βουτηγμένους στην κατανάλωση, στο εφήμερο, στο συμφέρον, στο νεοπλουτισμό και στο τίποτε, μια πολιτική που να έχει βάθος και σοβαρότητα. Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς δικλίδες ασφαλείας, χωρίς λογική, είπαν ενστικτωδώς “Όχι”. Έστω και για μια στιγμή. Ένα “Όχι” καταστροφικό και λυτρωτικό μαζί, που εσείς, αγαπητοί Ελλαδίτες μνημονιακοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με πρόσχημα το καλό μας, δεν θα πείτε ποτέ. Θα προτιμήσετε να καταστραφούμε εξίσου, λέγοντας “Ναι”.
Οι Κύπριοι προσφυγοποιούμαστε ξανά στην ίδια μας την πατρίδα. Χάνουμε ξανά τη ζωή όπως τη χτίσαμε, όπως νομίζουμε πως τη διαλέξαμε, όπως νομίσαμε πως μας ανήκει. Και φοβόμαστε. Είναι ανθρώπινο. Όμως, τι πραγματικά φοβόμαστε; Ότι θα πεινάσουμε; Πεινάσαμε και παλιότερα. Ότι θα κρυώσουμε; Κρυώσαμε χρόνια. Ότι θα μείνουμε μόνοι; Πάντα μόνοι ήμασταν. Ότι θα πονέσουμε; Από πόνο άλλο τίποτε... Ότι θα μας κατακτήσουν; Πάντα κατακτημένοι υπήρξαμε.
Θα τα καταφέρουμε, το ξέρουμε καλά! Γιατί, τελικά, δεν φοβόμαστε τίποτε. Γιατί, τελικά, το μόνο που φοβόμαστε, είναι το υποχρεωτικό κοίταγμα στον καθρέφτη. Το μόνο που μας φοβίζει, είναι το μόνο που πραγματικά έχουμε: το αληθινό μας πρόσωπο.

Συμφωνώ ότι είπαν "ενστικτωδώς" όχι αλλά υπό την εξής έννοια : η ψήφος τους υπαγορεύτηκε από εξαρτημένα αντανακλαστικά, τα ίδια που τους οδήγησαν ως εδώ. Ηταν έτοιμοι και πίστευαν ότι θα μπορούσαν να μοχλεύσουν το εισόδημα μελλοντικών γενεών από την άντληση του φυσικού αερίου και τις μελλοντικές συντάξεις των σημερινών εργαζόμενων για να συνεχίσουν να εγγράφουν αστρονομικά ποσά στο ενεργητικό των τραπεζών τους, προσφέροντας εξίσου αστρονομικές αποδόσεις στους καταθέτες τους. Στην Κύπρο ήταν εγκατεστημένες και λειτουργούσαν πάνω από είκοσι τράπεζες και παραρτήματά τους. Τα λεφτά όμως πήγαιναν στο ντουέτο, Λαικής και Κύπρου. Οι υπόλοιπες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν απλώς "βαποράκια". Η απόλυτη ολιγαρχία. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Δημοκρατία?

Το έλλειμμα δημοκρατίας βεβαίως υπάρχει και δεν είναι πλέον έλλειμμα αλλά πλήρης έλλειψη αντιπροσωπευτικότητας και απουσία οποιασδήποτε δημοκρατικής νομιμοποίησης των μηχανισμών λήψης αποφάσεων εντός και εκτός της ευρωπαικής ένωσης.

Η μικρή Κύπρος είπε ένα μεγάλο "όχι αλλά όχι τώρα, πριν μερικά χρόνια, στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, (το οποίο βεβαίως να μη ξεχνάμε ότι υποστήριζαν με ιεραποστολικό φανατισμό τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΥΓΗ). Το "όχι" αυτό έχει παγκόσμια αξία και σημασία, που δυστυχώς δεν έχει προσεχθεί. Αν περνούσε, θα ήταν η πρώτη φορά που μια κοινωνία αντί για Συνταγματικό Χάρτη θα είχε Καταστατικό Α.Ε. με δικαιώματα μειοψηφίας, προσφυγή στη διαιτησία, ξένο επιδιαιτητή και πολλά άλλα, εκτός από την θεμελιώδη δημοκρατική αρχή. Την λήψη αποφάσεων από την πλειοψηφία. Αυτή όχι , δεν την είχε το σχέδιο Ανάν, τι να την κάνουν οι Κύπριοι. Και έβγαιναν κάτι άθλιοι, όπως ο τότε Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου (Κακουλίδης) και έλεγαν απίστευτα και τερατώδη ψέμματα, ότι τα ίδια δήθεν προβλέπει και το ελβετικό Σύνταγμα.

Telxinas
26-03-13, 00:58
Αμ το άλλο!
Διαβάστε εδώ: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/508264/den-apokleietai-kourema-kai-se-alles-europaikes-trapezes/

Και μετά αυτό: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/508332/anaskeuazei-o-daiselbloum-ta-peri-kourematos-kai-se-alles-trapezes/


Εντάξει, το αγόρι είναι νέο στη πιάτσα, μην το κατασπαράξουμε!

ΥΓ Κι όπως πάντα, γελάει ο ντουνιάς όλος :cheer2:

snowspir
26-03-13, 09:39
Οκ...Όλα καλά σήμερα...την φάγαμε και την Κύπρο,την καταστρέψαμε και αυτή την χώρα..Να περάσει η επόμενη παρακαλώ..Υπάρχει επόμενη και αν ναι,ποια;;

Κωστας.
26-03-13, 09:46
Έλα λέμε να περνάνε οι νόμιμοι πλυντηριάδες αχαχαχααχ 7 a sec λέμε


http://www.ft.com/cms/s/0/de24fb32-94a1-11e2-9487-00144feabdc0.html :boink:

http://www.sport.gr/files/Image/2012/May/23/aek.JPG

ΥΓ Προκύπτει το ερώτημα: Ύστερα από τις χθεσινές εξελίξεις, τα λεγόμενα μαύρα ρωσσικά λεφτά μετατράπηκαν αυτόματα σε κατάλευκα έτσι ώστε να μπορούν να τα διεκδικούν ως καταθέσεις οι τράπεζες της καθάριας αγγελικής Δύσης;


Ακριβως.Τωρα ειναι ασπρα.Τωρα τα θελουν στις δικες τους τραπεζες.
Και καθεστε ακουτε μπουρδες δικαιολογιες για ξεπλυμμα χρηματος και τριχες κατσαρες.Επιθεση κανονικη για υποθηκευση της χωρας εκαναν.

Οι "καθαροι" μη χεσω!!

Κωστας.
26-03-13, 09:48
Οκ...Όλα καλά σήμερα...την φάγαμε και την Κύπρο,την καταστρέψαμε και αυτή την χώρα..Να περάσει η επόμενη παρακαλώ..Υπάρχει επόμενη και αν ναι,ποια;;

Τα χαιβανια νομιζουν οτι τελειωσαμε κι ερχεται η αναπτυξη.Κουνια που τους κουναγε!!Το χω πει εξ αρχης.ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ και αν καποιος νομιζει οτι στο τελος αφου μας τα παρουν ολα θα μας βοηθησουν, ειναι βαθεια νυχτωμενος.

ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ,θα μας διαλυσουν και στο τελος θα μας παρατησουν.Ειναι η μοιρα του πρεζονιου που παρακαλαει για δοσεις .

storm
26-03-13, 10:35
η ελληνική επανάσταση ξεκίνησε το 1821 και τελείωσε το 1825 (νομίζω) Ε όχι και το 1825 βρε αδελφέ! Συνεχίστηκε, πνέοντας τα λοίσθοια βέβαια, έως το 1827 όπου και πραγματοποιήθηκε η εθνοσωτήρια Ναυμαχία του Ναυαρίνου (Οκτώβριος 1827), με τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) να κατατροπώνουν και να καταστρέφουν τον ενωμένο τουρκοαιγυπτιακό στόλο...
Από το 1828, η επανάσταση παίρνει και πάλι ζωή, συνεπικουρούμενη και με ευρωπαϊκά χερσαία στρατεύματα αυτή τη φορά (Γαλλικό εκστρατευτικό σώμα στην Πελοπόννησο), έως την τελευταία νίκη των ελληνικών όπλων αυτήν τη φορά (Δημήτριος Υψηλάντης), στη μάχη της Πέτρας, το 1829 και την τελική αναγνώριση εκ μέρους της Πύλης, της ανεξαρτησίας της Ελλάδος με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830...

snowspir
26-03-13, 10:48
και επειδη περασε στο ντουκου και μια αλλη ειδηση που βγηκε πριν απο μερες

θυμαστε ποσο μας τα ειχαν πρηξει τα παπαρομπλοκ :D με τα 500εκατομυρια απο φορους :confused: που χρωστα και δεν πληρωνει η Χοχτιεφ στο Ελληνικο δημοσιο;;;


κολοκυθια με ριγανη

δικαιωθηκε και δεν θα πληρωσει ουτε σεντς


http://www.tragiko.net/2013/03/2001-600000000.html (http://www.tragiko.net/2013/03/2001-600000000.html)

Άρα για εσένα,καλώς δεν θα αποδώσει φπα 12 ετών.....μαλιστα....Νόμος είναι το δίκιο των.....γερμανών..οκ..

snowspir
26-03-13, 10:56
Τα χαιβανια νομιζουν οτι τελειωσαμε κι ερχεται η αναπτυξη.Κουνια που τους κουναγε!!Το χω πει εξ αρχης.ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ και αν καποιος νομιζει οτι στο τελος αφου μας τα παρουν ολα θα μας βοηθησουν, ειναι βαθεια νυχτωμενος.

ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ,θα μας διαλυσουν και στο τελος θα μας παρατησουν.Ειναι η μοιρα του πρεζονιου που παρακαλαει για δοσεις .


Ε όχι δα να μας παρατήσουν....Που θα βρουν καλύτερα δουλικά,ειδικά εντός ευρώπης;;είπαμε......ειδικές,οικονομικές ζώνες..200-250 ευρώ τον μήνα και μόκο..γιατί νομίζεις κάτι εγχώριοι δράκουλες(ειδικά των εξαγωγών),πανηγυρίζουν και υποστηρίζουν το υπάρχον καθεστώς;;Οι καλύτεροι πρεσβευτές της αγκέλας είναι,έχει ψωμί για αυτούς η όλη κατάσταση...

gordonas
26-03-13, 10:58
Χαμενα δε λες τιποτα.Εδω εγω προσπαθουσα να μιλησω για την αναγκη να μην ξεπουλησουμε τη πατριδα μας με τα συνεχομενα ΝΑΙ στους Γερμανους και χτες διαβασα το καταπληκτικο οτι θα επρεπε στο Βυζαντιο για να μην πεσουμε στα χερια των Τουρκων να ειχαμε προσχωρησει στη Δυτικη Καθολικη εκκλησια.

Δηλαδη εδω καποιοι ζηταμε να μην πουλησουμε τα εδαφη μας και τις αψυχες φυσικες πηγες του,να μη ξεπουλησουμε το εμψυχο δυναμικο του μετατρεπωντας τους σε σκλαβους των επερχομενων ''επενδυσεων'',να μη πουλησουμε την ιστορια μας (και οι οποιοι παραλληλισμοι σε θεωρητικο επιπεδο αντιστασης τυγχανουν εσκεμμενης γελοιοποιησης και εκμηδενισμου,) ,και υπαρχουν ατομα που προτεινουν τι?Ακουσον ακουσον.Να ειχαμε ξεπουλησει οχι τα εδαφη,οχι τις φυσικες πηγες,οχι το λαο ολοκληρο,οχι την ιστορια αυτου του λαου αλλα ακομα και το ΘΕΟ αυτου του λαου!!Χαχαχαχα.Δηλαδη μιλαμε για αδιστακτη προταση.Και καθεσαι εσυ ηλιθιε Χλεμπ να μιλας για αντισταση και μη ξεπουλημα.Εδω ειμαστε ετοιμοι οχι τα παιδια μας,αλλα την ιδια τη πιστη μας να ξεπουλησουμε προκειμενου τι?Να μην μας πουν οθωμανους αλλα να ειμαστε ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ...


Μιλάμε για ΤΟΝ ορισμό του παραληρήματος. Θα είχαμε ξεπουλήσει τον θεό αν είχε ενωθεί η δυτική και η ανατολική εκκλησία;;;!!! Στον ίδιο θεό πιστεύουμε ρε άνθρωπε, ΤΙ ΛΕΣ;;; Hellooooo...

Κάτι τέτοιοι φανατικοί με μυαλά σαν τα δικά σου, αντί να ενωθούμε δυτική και ανατολική εκκλησία, προτίμησαν να μας ρίξουν στην οθωμανία. Γιατί με τους δυτικούς πιστεύουμε σε διαφορετικό θεό ενώ με τους οθωμανούς στον ίδιο;;;!!! 400 χρόνια υποταγή είχαμε με απόψεις σαν και την δική σου. Το 2013 ελπίζω να έχουμε περισσότερο μυαλό και έτσι φαίνεται. Ευτυχώς.

Εσύ θα είχες δικάσει τον Κολοκοτρώνη για εσχάτη προδοσία. Στο κυνήγι μαγισσών είσαι μανούλα. Οι χώρες δεν επιβιώνουν με τους φανατικούς. Οι χώρες επιβιώνουν κοιτώντας το συμφέρον τους. Το συμφέρον ΣΗΜΕΡΑ είναι εντός Ε.Ε. και εντός ευρώ. Αύριο, σε 6 μήνες, σε 5 χρόνια, θα δούμε που θα είναι.

storm
26-03-13, 11:09
Κάτι τέτοιοι φανατικοί, αντί να ενωθούμε δυτική και ανατολική εκκλησία, προτίμησαν να μας ρίξουν στην οθωμανία. Βρε gordona, κανείς δεν προτίμησε τους Οθωμανούς, δεν έχει νόημα να το επαναλαμβάνεις...

gordonas
26-03-13, 12:01
Βρε gordona, κανείς δεν προτίμησε τους Οθωμανούς, δεν έχει νόημα να το επαναλαμβάνεις...

Ξεκάθαρα επιλέξαμε του Οθωμανούς. Το Βυζάντιο προτίμησε να παρακμάσει και να υποδουλωθεί παρά να γίνει "δυτικό". Ήταν ξεκάθαρη η επιλογή του.

Όπως και σήμερα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την Ε.Ε., θα επιλέγαμε και πάλι την ανατολή. Δεν υπάρχει μέσος δρόμος. Υπάρχει ένταξη στην δυτική Ευρώπη ή στη ανατολή. Είναι τόσο διαφορετικοί αυτοί οι δύο κόσμοι που είναι αδύνατον να συνδυαστούν με επιτυχία. Το αποτυχημένο μοντέλο παντρέματος ανατολής και δύσης είναι η Ελλάδα από το 1821 μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα σήμερα είναι δυτικό κράτος; Υπήρξε ποτέ;;; Καμία σχέση δεν έχουμε με δυτικό κράτος. Όλες οι δομές μας και η νοοτροπία μας παραπέμπουν σε μια "καλωπισμένη" ανατολή. Είναι επιλογή αυτό, δεν είναι τυχαίο. ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τυχαίο.

Η κλασσική επωδός όλων αυτών που είναι "ποτισμένοι" με την ανατολή, είναι ότι ΠΑΝΤΑ για τα προβλήματά μας φταίει κάποιος ΑΛΛΟΣ. Μπορεί λέει να φταίμε και εμείς λίγο αλλά αυτό είναι ασήμαντο (ΧΑΧΑΧΑΧΑ). Μην πέφτουμε λέει στην παγίδα να ασχολούμαστε με τα λάθη μας και τα κακώς κείμενά μας. Αυτά είναι ασήμαντα μπροστά στις τεράστιες συνωμοσίες που εξυφαίνονται προκειμένου να απομυζήσουν τον επίγειο παράδεισο που ζούμε.

Και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων...ΑΜΗΝ...

Πάει το παραμύθι αυτό από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Και το τρώει κόσμος και κοσμάκης, γιατί βολεύει. Βολεύει πάρα πολύ να μην κοιτάς ποτέ την καμπούρα σου.

vro
26-03-13, 12:09
Βρε gordona, κανείς δεν προτίμησε τους Οθωμανούς, δεν έχει νόημα να το επαναλαμβάνεις...

η μιση αρχουσα ταξη του οτι ειχε απομεινει απο την αυτοκρατορία προτιμουσε φεσι αντι της <ενωσης>
απο την αλλη η μεγαλη πλειοψηφία των <οθομανων> ηταν πρωην χριστιανοί (μαζικα και εθελουσια)
το θεμα ειναι τι δυνατοτητες ειχε ο ακτημωνας εργατης γης και η αστικη ταξη των πολεων στο μεν και στο δε συστημα. Η ιστορια περα απο τα στερεοτυπα, περιεχει εκπληξεις...

storm
26-03-13, 12:11
Ξεκάθαρα επιλέξαμε του Οθωμανούς. Το Βυζάντιο προτίμησε να παρακμάσει και να υποδουλωθεί παρά να γίνει "δυτικό". Ήταν ξεκάθαρη η επιλογή του.

:violin:
Βρε συ, δε βαρέθηκες με τα ανιστόρητα; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;:cool:

vro
26-03-13, 12:13
κατσε βρε <γορδονα> ή με τους Ρωμαίους ή με τους Οθομανους?
με τους παοκτσήδες τοτε...
αν σωνει και καλα πρεπει να διαλεξω αφεντικά.

geornik2004
26-03-13, 12:16
ε βέβαια..θα δεχόταν το δικό μας το παπαδαριό να έχει το πάνω χέρι η Ρώμη?...καλύτερα με τους Τουρκαλάδες με τους οποίους τα είχαν βρει μια χαρά κιόλας και είχαν μοιράσει πολύ ευκρινώς τις 2 πίτες τους...

icestorm
26-03-13, 12:22
Μιλάμε για ΤΟΝ ορισμό του παραληρήματος. Θα είχαμε ξεπουλήσει τον θεό αν είχε ενωθεί η δυτική και η ανατολική εκκλησία;;;!!! Στον ίδιο θεό πιστεύουμε ρε άνθρωπε, ΤΙ ΛΕΣ;;; Hellooooo...

Κάτι τέτοιοι φανατικοί με μυαλά σαν τα δικά σου, αντί να ενωθούμε δυτική και ανατολική εκκλησία, προτίμησαν να μας ρίξουν στην οθωμανία. Γιατί με τους δυτικούς πιστεύουμε σε διαφορετικό θεό ενώ με τους οθωμανούς στον ίδιο;;;!!! 400 χρόνια υποταγή είχαμε με απόψεις σαν και την δική σου. Το 2013 ελπίζω να έχουμε περισσότερο μυαλό και έτσι φαίνεται. Ευτυχώς.

Εσύ θα είχες δικάσει τον Κολοκοτρώνη για εσχάτη προδοσία. Στο κυνήγι μαγισσών είσαι μανούλα. Οι χώρες δεν επιβιώνουν με τους φανατικούς. Οι χώρες επιβιώνουν κοιτώντας το συμφέρον τους. Το συμφέρον ΣΗΜΕΡΑ είναι εντός Ε.Ε. και εντός ευρώ. Αύριο, σε 6 μήνες, σε 5 χρόνια, θα δούμε που θα είναι.

Δεν είμαι ο καταλληλότερος σ αυτά τα θέματα παρόλαυτα. Το ότι το 90% και βάλε των ανθρώπων πιστεύουν σε ένα Θεό δε σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε τρόπος αναζήτησης του ή λατρεία του είναι και ο σωστός. Αν ήταν έτσι θα σφάζαμε ακόμα ανθρώπους όπως κάνουν ακόμα κάποιες φυλές απομονωμένες από το πολιτισμό ούτε θα είχε νόημα και η κάθοδος του Χριστού στο μάταιο τούτο κόσμο αφού ΗΔΗ οι άνθρωποι πίστευαν σε ΘΕΟ! Το ερώτημα είναι όμως σε ποιον Θεό ή Θεούς;;; Σίγουρα όχι στο Θεό που δίδαξε ο Χριστός.
Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα μας ο Θεός της δυτικής αντίληψης και νωοτροπίας είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικός από αυτόν της δικής μας ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ εκκλησίας. Μιλώντας βέβαια για εκκλησία δεν μιλάμε εννοείται ούτε για τη διοίκηση ούτε για τους επίορκους. Ο ΘΕΟΣ των ΠΑΤΕΡΩΝ μας (και κυριολεχτικά και με την έννοια των Αγ. Πατερων της Ορθοδοξίας) είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικός από τον Θεό των δυτικών. Αν ήταν όλα χύμα τότε θα είχαμε κοινή λατρεία! Δεν έχουμε όχι γιατί είμαστε ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ αλλά γιατί αυτοί ξεστράτησαν και διαστρεβλωσαν ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ θέματα πίστεως!
Όλα αυτά αν θες βέβαια μπορείς να τα διαβάσεις και να ενημερωθείς από ειδικούς. Περιττό βέβαια να πω ότι οι απόψεις σου να τα ισοπεδώσουμε όλα χαριν μιας ψεύτικης και όχι ειλικρινούς ένωσης ταυτίζονται με τις απόψεις αυτών που θέλουν τη παγκοσμιοποίηση με την ΚΑΚΗ όμως έννοια.
Τώρα για να γυρίσω στο Ευρώ το ότι έχουμε εγκλωβιστεί σ αυτό το νόμισμα (για το οποίο οι Αγγλοι χθες μόλις δήλωσαν ευτυχείς που δεν δέχθηκαν) δεν σημαίνει ότι πρέπει να ευχαριστούμε τους δανειστές μας που μας ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΔΕΝ μας ΧΑΡΙΖΟΥΝ και μάλιστα με επαχθείς όρους. Η ΜΑΦΙΑ του βορρά έχει πλεον ΞΕΓΥΜΝΩΘΕΙ στα μάτια ΟΛΩΝ. Το έχω αποδείξει και εδώ με τα γνωστά ερωτήματα (ενός μέσου λογικού ανθρώπου) περί ευρωομολόγου, κοπής χρήματος κλπ που έχεις διαβάσει και συ και απαντήσεις ακόμα αναμένονται....

storm
26-03-13, 12:24
η μιση αρχουσα ταξη του οτι ειχε απομεινει απο την αυτοκρατορία προτιμουσε φεσι αντι της <ενωσης>

Εκτός αν εννοείς αυτό που ειπώθηκε απ'τον Μέγα Δούκα Λουκά Νοταρά :"κρειττότερον έστιν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν", αντιδρώντας ουσιαστικά και εκφράζοντας τους ανθενωτικούς οι οποίοι αντιστέκονταν στην "ένωση" των εκκλησιών (Ανατολικής και Δυτικής).
Ωστόσο, όλοι τους πολέμησαν (ενωτικοί κι ανθενωτικοί) τον επικίνδυνο αντίπαλο που τους πολιορκούσε.

Ο κύριος λόγος της αντίδρασης των ανθενωτικών, δεν ήταν άλλος απ΄τη μνήμη της τρομερής δήωσης, λεηλασίας, σφαγής και καταστροφής της Βασιλεύουσας, απ'τους σταυροφόρους της Δ΄ Σταυροφορίας, στις 13 Απριλίου 1204 (ημέρα πρώτης αλώσεως της Πόλης).
Ήταν τέτοια η μανία των κατακτητών ώστε σχεδόν το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού βιάστηκε, οι σφαγές του άρρενος πληθυσμού ήταν ανήκουστες, οι καταστροφές κτιρίων, εκκλησιών, έργων τέχνης, χωρίς προηγούμενο...
Ακόμη και τα αρχαία χειρόγραφα της ελληνικής σοφίας που φυλάττονταν ως κόρη οφθαλμού, χρησιμοποιήθηκαν ως καύσιμη ύλη για το μαγείρεμα του φαγητού τους...
Τα οστά του Βασίλειου Β' του Βουλγαροκτόνου (του τελευταίου και του πιο ένδοξου εκπροσώπου της μακεδονικής δυναστείας, ίσως και του Βυζαντίου), πετάχτηκαν έξω ενώ τοποθέτησαν στη θέση του στόματός του (στην ανάλογη οπή του κρανίου του), φλογέρα για να τον περιπαίξουν...
Από αυτό το γεγονός, εμπνεύστηκε ο Κωστής Παλαμάς, το ποίημα "Η φλογέρα του Βασιλιά"...

Ο Νικήτας Χωνιάτης (Ακομινάτος), σύγχρονος της πρώτης αλώσεως και αυτόπτης μάρτυς, επισημαίνει όλο πικρία, θλίψη, απογοήτευση και θυμό, πως ακόμη και οι Σαρακηνοί (μωαμεθανοί στο θρήσκευμα), οι οποίοι κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ, φέρθηκαν με φιλευσπλαχνία στους χριστιανούς ηττημένους σε πλήρη αντίθεση με αυτούς που υποτίθεται πιστεύουν στο Χριστό...

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, με το μίσος φωλιασμένο στους Βυζαντινούς και τους Φράγκους, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν είχαν βιώσει ακόμα τη "φιλεύσπλαχνη" στάση του Μωάμεθ (ο οποίος υποσχέθηκε στα στρατεύματά του τριήμερη λεηλασία σε περίπτωση κατάκτησης της Πόλης), είναι εν μέρει λογικό να αρνηθούν την υποτιθέμενη "ένωση".


Από τα παραπάνω συνάγεται ότι δεν προτίμησαν, με την έννοια ότι επιδίωξαν, τους Οθωμανούς. Το ότι έπεσε η Πόλη στα χέρια τους, ήταν φυσική συνέπεια της αποδυνάμωσης των Βυζαντινών σε αντίθεση με τη δύναμη των Οθωμανών. Θέμα χρόνου ήταν. Οι λόγοι πολλοί.την αλλη η μεγαλη πλειοψηφία των <οθομανων> ηταν πρωην χριστιανοί (μαζικα και εθελουσια)
το θεμα ειναι τι δυνατοτητες ειχε ο ακτημωνας εργατης γης και η αστικη ταξη των πολεων στο μεν και στο δε συστημα. Η ιστορια περα απο τα στερεοτυπα, περιεχει εκπληξεις...Γνωστά αυτά, όπως σημειώνει και ο σερ Στήβεν Ράνσιμαν, μεγάλο μέρος των στρατευμάτων του Μωάμεθ, αποτελούνταν από χριστιανούς (Σλάβοι, Ούγγροι, Γερμανοί, Ιταλοί, ακόμη και Έλληνες) αρκετά πρόθυμοι να πολεμήσουν εναντίον ομοθρήσκων τους για την πληρωμή και τα λάφυρα που τους υποσχέθηκε ο σουλτάνος...

storm
26-03-13, 12:29
ε βέβαια..θα δεχόταν το δικό μας το παπαδαριό να έχει το πάνω χέρι η Ρώμη?...καλύτερα με τους Τουρκαλάδες με τους οποίους τα είχαν βρει μια χαρά κιόλας και είχαν μοιράσει πολύ ευκρινώς τις 2 πίτες τους...Την "πίτα", την μοίρασε μόνος του ο Μωάμεθ (Μεχμέτ) Β'. Και την μοίρασε και στην ελληνική πλευρά, διότι (έχοντας και ελληνική μόρφωση), ήθελε το νέο κράτος του να έχει μέρος της λάμψης του παρελθόντος που ακόμη και ο ίδιος αναγνώριζε...!

MountExplorer
26-03-13, 13:02
Λιγο πριν απο το τελος του Βυζαντιου, ζητηθηκε βοηθεια απο τον Παπα.... αλλα ηταν πλεον αργα. Οι εποχες των Σταυροφοριων ειχαν περασει ανεπιστρεπτι και δεν υπηρχε πιθανοτητα να μας σωσουν οι δυτικοι.... Δυστυχως.... Θα ηταν ολα 1000 φορες καλυτερα εαν γλιτώναμε την περιοδο της οθωμανικης κατοχης.

Στην αρχαιοτητα υπηρχαν 2 μεγαλοι κινδυνοι. Οι Περσες και οι Ρωμαιοι. Ευτυχως τοτε πεσαμε στα χερια των Ρωμαιων.

icestorm
26-03-13, 13:04
ε βέβαια..θα δεχόταν το δικό μας το παπαδαριό να έχει το πάνω χέρι η Ρώμη?...καλύτερα με τους Τουρκαλάδες με τους οποίους τα είχαν βρει μια χαρά κιόλας και είχαν μοιράσει πολύ ευκρινώς τις 2 πίτες τους...


Πολύ ρηχή και ανιστόρητη αντιμετώπιση σε επίπεδο καφενείου.

icestorm
26-03-13, 13:11
Ή θα συζητάμε σοβαρά με επιχειρήματα καλοπροαίρετα ή θα συνθηματολογούμε και θα τρολλάρουμε...διαλέγεται και παίρνετε

panicline
26-03-13, 13:19
Morgan Stanley: Η Κύπρος δεν είναι πια μέλος της Ευρωζώνης
http://left.gr/news/morgan-stanley-i-kypros-den-einai-pia-melos-tis-eyrozonis

storm
26-03-13, 13:20
Στην αρχαιοτητα υπηρχαν 2 μεγαλοι κινδυνοι. Οι Περσες και οι Ρωμαιοι. Ευτυχως τοτε πεσαμε στα χερια των Ρωμαιων.Ξέχασες και έναν τρίτο κίνδυνο και μάλιστα διαχρονικό: την αυτοκαταστροφική μανία των Ελλήνων, εκφρασμένη με τη μορφή του εμφυλίου σπαραγμού...

panicline
26-03-13, 13:21
Δεύτερη προδοσία της Κύπρου από Βγενόπουλο, Σάλα, Σαμαρά (http://info-war.gr/2013/03/%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b2%ce%b3%ce%b5%ce%bd%cf%8c/)

bbc
26-03-13, 13:32
Λιγο πριν απο το τελος του Βυζαντιου, ζητηθηκε βοηθεια απο τον Παπα.... αλλα ηταν πλεον αργα. Οι εποχες των Σταυροφοριων ειχαν περασει ανεπιστρεπτι και δεν υπηρχε πιθανοτητα να μας σωσουν οι δυτικοι.... Δυστυχως.... Θα ηταν ολα 1000 φορες καλυτερα εαν γλιτώναμε την περιοδο της οθωμανικης κατοχης.

Στην αρχαιοτητα υπηρχαν 2 μεγαλοι κινδυνοι. Οι Περσες και οι Ρωμαιοι. Ευτυχως τοτε πεσαμε στα χερια των Ρωμαιων.

δηλαδη οι σταυροφορίες μας βοηθησαν?
ελεος τι άλλο θα διαβάσουμε...

τιποτα δε γλιτώνεις σ αυτήν την ζωη, τα λάθη πληρώνονται. αν πηγαίναμε με τον Παπα (προκειμένου όπως λες να ''γλιτώναμε'' τα λαθη του παρελθόντος) θα μεγαλώναμε τα λάθη μας κ αργότερα θα πληρώναμε κ άλλες συνέπειες-πιο βαρυ ζυγό. η Δυση δεν είναι φιλανθρωπικό ιδρυμα. απλα είναι τα πράγματα. απορώ τι σας κανει ορισμένους να πιστεύεται οτι υπάρχουν μαγικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα κ ότι καποιοι καλοί σαμαρίτες εκεί στη Δυση σώζουν λαους

storm
26-03-13, 13:43
Μετά το τέλος της δ΄ σταυροφορίας και τη βάρβαρη δήωση της Κωνσταντινούπολης απ'τους σταυροφόρους, το Βυζάντιο δε συνήλθε ποτέ κι άνοιξε ο δρόμος για τους Οθωμανούς...

gordonas
26-03-13, 13:49
Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα μας ο Θεός της δυτικής αντίληψης και νωοτροπίας είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικός από αυτόν της δικής μας ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ εκκλησίας. Μιλώντας βέβαια για εκκλησία δεν μιλάμε εννοείται ούτε για τη διοίκηση ούτε για τους επίορκους. Ο ΘΕΟΣ των ΠΑΤΕΡΩΝ μας (και κυριολεχτικά και με την έννοια των Αγ. Πατερων της Ορθοδοξίας) είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικός από τον Θεό των δυτικών. Αν ήταν όλα χύμα τότε θα είχαμε κοινή λατρεία! Δεν έχουμε όχι γιατί είμαστε ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ αλλά γιατί αυτοί ξεστράτησαν και διαστρεβλωσαν ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ θέματα πίστεως!

Γνωρίζεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ καθολικών και ορθοδόξων;

gordonas
26-03-13, 13:50
Την "πίτα", την μοίρασε μόνος του ο Μωάμεθ (Μεχμέτ) Β'. Και την μοίρασε και στην ελληνική πλευρά, διότι (έχοντας και ελληνική μόρφωση), ήθελε το νέο κράτος του να έχει μέρος της λάμψης του παρελθόντος που ακόμη και ο ίδιος αναγνώριζε...!

Να είναι καλά ο Μωάμεθ λοιπόν...

storm
26-03-13, 14:12
Να είναι καλά ο Μωάμεθ λοιπόν...Δεν είπα τι καλά που ήταν ο Μωάμεθ...
Τα γεγονότα καταγράφω...

Το ότι χάσαμε το τρένο της επιστημονικής, πολιτισμικής εξέλιξης εξ'αιτίας της υποδούλωσής μας σε έναν κατώτερο πολιτιστικά, πολιτισμικά και πνευματικά κατακτητή, είναι γεγονός αδιαπραγμάτευτο ιστορικά. Απλά, δεν ήταν αυτό το θέμα μας.

ORESIVIOS
26-03-13, 14:37
Να είναι καλά ο Μωάμεθ λοιπόν...
εν μερει παντως οι ελληνικες εμπορικες κοινοτητες ευδαιμονησαν ειδικα σε Χιο, Μ Ασια, Σμυρνη, Κων-πολη. Υπαρχει η αποψη απο τον μεγαλο ΕΛΛΗΝΑ Περικλη Γιαννοπουλο αν θυμαμαι καλα, οτι το 1897, το 1912 ηταν τραγικα εθνικα λαθη εγκληματα. Δεν ειχαμε την αναγκη να ''απελευθερωσουμε'' τη Μ Ασια και την ΠΟΛΗ ιδιως απο τη στιγμη που η ελληνικη εμπορικη κοινοτητα ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ εκει... Μεχρι και την Καππαδοκια και τη Συρια ακομα..

Κατι αλλο, ηταν ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ εμπνευσεως το σχεδιο εξοντωσης του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ αλλα και ολων των χριστιανικων κοινοτητων της ΟΘ. αυτοκρατοριας.! ΛΙΜΑΝ ΦΟΝ ΣΑΝΤΕΡΣ ο εισηγητης (γερμανος υψηλοβαθμος αξιωματικος) της ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ, επειτα της Ελληνικης και εν τελει της ολοκληρωτικης γεννοκτονιας των χριστιανων στην Ανατολη.... ΟΙ ΛΟΓΟΙ;;;; ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ!!!
Ηθελαν οι Γαλλογερμανοι και οι Ιταλοι (@ουστηδες μια ζωη, πισωπλατα μαχαιρωναν τον ελληνισμο!) ΝΑ ΤΕλειωνουν με την Ελληνικη και Αρμενικη εμπορικη δυναμη στη Μ Ανατολη για να αναλαβουν αυτοι την εμπορικη δραστηριοτητα στην εκει περιοχη...

gordonas
26-03-13, 14:39
Δεν είπα τι καλά που ήταν ο Μωάμεθ...
Τα γεγονότα καταγράφω...

Το ότι χάσαμε το τρένο της επιστημονικής, πολιτισμικής εξέλιξης εξ'αιτίας της υποδούλωσής μας σε έναν κατώτερο πολιτιστικά, πολιτισμικά και πνευματικά κατακτητή, είναι γεγονός αδιαπραγμάτευτο ιστορικά. Απλά, δεν ήταν αυτό το θέμα μας.

Χάσαμε τον ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ που δυστυχώς ακόμα και σήμερα αγνοούμε. Η παραμονή μας στην Οθωμανία από το 1453 μέχρι σήμερα, είναι ότι καταστροφικότερο έχει υπάρξει στην ιστορία του ΕΘΝΟΥΣ μας. Στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στηρίχτηκαν οι Ευρωπαίοι για να πετύχουν τον διαφωτισμό και όταν το έκαναν αυτό εμείς λουζόμασταν τον οθωμανισμό. Μεγαλύτερη ειρωνεία της ιστορίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Με τις διδαχές των προγόνων σου να ευημερούν οι άλλοι και εσύ να βυθίζεσαι στο σκοτάδι γιατί υπέκυψες στο σκοτάδι των φανατικών.

Οι φανατικοί μας οδήγησαν στους Οθωμανούς. Υπήρχε άλλος δρόμος αλλά δεν τον θέλαμε. Επικράτησαν οι φανατικοί. Οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται από δεξιά και αριστερά.

Ο Μωάμεθ και ότι επακολούθησε ήταν ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για τον Ελληνισμό. Το να λέμε ότι δεν μας έσκισε όσο τους σλάβους ή κάποιους άλλους είναι ωραιοποίηση μιας πολύ άσχημης αλήθειας. Για κάθε ένα θετικό που πήραμε από τους Οθωμανούς πέρασαν στην κουλτούρα μας 30 αρνητικά.

Η μεγάλη δυστυχία είναι ότι ακόμα και σήμερα παραμένουμε ουσιαστικά ένα οθωμανικό κράτος. Όταν το αντιληφθούμε αυτό μπορεί και να αλλάξουμε.

gordonas
26-03-13, 14:41
εν μερει παντως οι ελληνικες εμπορικες κοινοτητες ευδαιμονησαν ειδικα σε Χιο, Μ Ασια, Σμυρνη, Κων-πολη. Υπαρχει η αποψη απο τον μεγαλο ΕΛΛΗΝΑ Περικλη Γιαννοπουλο αν θυμαμαι καλα, οτι το 1897, το 1912 ηταν τραγικα εθνικα λαθη εγκληματα. Δεν ειχαμε την αναγκη να ''απελευθερωσουμε'' τη Μ Ασια και την ΠΟΛΗ ιδιως απο τη στιγμη που η ελληνικη εμπορικη κοινοτητα ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ εκει... Μεχρι και την Καππαδοκια και τη Συρια ακομα..

Κατι αλλο, ηταν ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ εμπνευσεως το σχεδιο εξοντωσης του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ αλλα και ολων των χριστιανικων κοινοτητων της ΟΘ. αυτοκρατοριας.! ΛΙΜΑΝ ΦΟΝ ΣΑΝΤΕΡΣ ο εισηγητης (γερμανος υψηλοβαθμος αξιωματικος) της ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ, επειτα της Ελληνικης και εν τελει της ολοκληρωτικης γεννοκτονιας των χριστιανων στην Ανατολη.... ΟΙ ΛΟΓΟΙ;;;; ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ!!!
Ηθελαν οι Γαλλογερμανοι και οι Ιταλοι (@ουστηδες μια ζωη, πισωπλατα μαχαιρωναν τον ελληνισμο!) ΝΑ ΤΕλειωνουν με την Ελληνικη και Αρμενικη εμπορικη δυναμη στη Μ Ανατολη για να αναλαβουν αυτοι την εμπορικη δραστηριοτητα στην εκει περιοχη...

Μόνο εμάς μας την πέφτουν λαοί. Εμείς δεν την έχουμε πέσει σε κανένα...Εμείς όπου κάναμε επεκτατικούς πολέμους ήταν για επιμορφωτικούς σκοπούς. Σεμινάρια κάναμε.

ORESIVIOS
26-03-13, 14:51
Για τους φιλους και γειτονες ΙΤΑΛΟΥΣ δεν γραφω κατι ιδιαιτερο..Επι ρωμαικης αυτοκρατοριας καταληστευσαν τους ΔΕΛΦΟΥΣ, κατεσφαξαν τη ΚΟΡΙΝΘΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ που αντισταθηκε επι ΠΥΡΡΟΥ, μετεπειτα αφησαν τον Αλαριχο ανενοχλητο να κατασφαξει την κεντρονοτια ελλαδα σε ενα ντελιριο γενοκτονικης μανιας. ΕΠΙ Βυζαντιου;;; ΤΟ 1204 εγιναν οι φρικτοτερεςς λεληλασιες σφαγες στην ΠΟΛΗ, ΜΕ ΛΕΗΛΑΣΙΑ αρχαιων μνημειων τεχνης. ΚΑΙ 4 μηνες αργοτερα οι ΕΝΕΤΟΙ εστησαν τα κανονια τους απεναντι απο την Ακροπολη και εστειλαν μια οβιδα στον αρχαιο ναο, ανατινασσοντας τον και καταστεφοντας τον μια και καλη.
ΤΟΝ 20ο αιωνα, η Αλβανικη συνειδηση ηταν δημιουργημα των ΙΤΑΛΩΝ καθαρα που ηθελαν να αποκοψουν ΕΜΠΟΡΙΚΑ και οικονομικα την Ελλαδα απο την Αδριατικη και το εκει εμποριο. Δεν υπηρχει εθνικα Αλβανια πριν απο αυτα!!! Να πουμε για την Ιταλικη βοηθεια στον ΚΕΜΑΛ το 1920-22 οταν και παλι οι ΙΤΑΛΟΙ υπονομευσαν τον Ελληνισμο στην Μ Ασια;; μΙΑ ΖΩΗ μας υπονομευαν..

ORESIVIOS
26-03-13, 15:00
Μόνο εμάς μας την πέφτουν λαοί. Εμείς δεν την έχουμε πέσει σε κανένα...Εμείς όπου κάναμε επεκτατικούς πολέμους ήταν για επιμορφωτικούς σκοπούς. Σεμινάρια κάναμε.
οι Ελληνες της Ελληνιστικης περιουδου, οπως και οι ΒΡΕτανοι της Αποικιοκρατικης εποχης, ΝΑΙ σεμιναρια πολιτισμου εκαναν. Ειδικα οι Ελληνες. ΣΤΗΝ Σκυθια ετρωγαν τους νεκρους τους, και το εθιμο το κατηργησαν οι Ελληνες. Αντιστοιχα στην Ινδια επι Αγγλων ειχαν το απιστευοτ εθιμο να θαβουν ζωντανη τη χηρα γυναικα που εμενε πισω μετα το χαμο του ανδρα της, ΟΙ Αγγλοι το καταργησαν. Επι Αλεξανδρινης εποχης , ο πολιτισμος βρεθηκε στον υψηλοτερο διανοητηικο του επιπεδο, ειδικα γυρω απο τη Μεσογειο σε Νοτια Ιταλια και Αλεξναδρεια, σε Αντιοχεια κλπ. Που ειναι οι σφαγες που καναμε εναντιον αμαχου πληθυσμου;; Σε ποια εθνικη ιστορια ξενου λαου καταγραφονται;

storm
26-03-13, 15:22
Χάσαμε τον ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ που δυστυχώς ακόμα και σήμερα αγνοούμε. Η παραμονή μας στην Οθωμανία από το 1453 μέχρι σήμερα, είναι ότι καταστροφικότερο έχει υπάρξει στην ιστορία του ΕΘΝΟΥΣ μας. Συμφωνούμε απόλυτα!


Στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στηρίχτηκαν οι Ευρωπαίοι για να πετύχουν τον διαφωτισμό και όταν το έκαναν αυτό εμείς λουζόμασταν τον οθωμανισμό. Μεγαλύτερη ειρωνεία της ιστορίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Με τις διδαχές των προγόνων σου να ευημερούν οι άλλοι και εσύ να βυθίζεσαι στο σκοτάδι γιατί υπέκυψες στο σκοτάδι των φανατικών.Γράφει ο Ράνσιμαν:"...η άλωση της Πόλης έφερε νέους μορφωμένους πρόσφυγες στην Ιταλία. Προστάτης τους ήταν ο ίδιος ο Βησαρίων ο Τραπεζούντιος και με τη βοήθειά του, άντρες όπως ο Λάσκαρις, από τους πρωτοπόρους στην τυπογραφία, ο Αργυρόπουλος και ο Χαλκοκονδύλης, πήραν θέσεις στα Δυτικά Πανεπιστήμια. Η Δύση αναγνώρισε επιτέλους το έργο του Βυζαντίου για τη διαφύλαξη της αρχαιότητας, ενώ το 1204 το είχε σχεδόν καταστρέψει."

Ο Διαφωτισμός εμφανίστηκε όταν ωρίμασαν οι συνθήκες αλλά και οι καρποί του Βυζαντίου. Το "χρωστάνε" οι Δυτικοί, τόσο στην αρχαιότητα όσο και στο Βυζάντιο.


Οι φανατικοί μας οδήγησαν στους Οθωμανούς. Υπεραπλουστεύσεις χωρίς όρια...


Για κάθε ένα θετικό που πήραμε από τους Οθωμανούς πέρασαν στην κουλτούρα μας 30 αρνητικά.Με συγχωρείς αλλά δεν πήραμε ούτε ένα θετικό απ'τους Οθωμανούς εκτός ίσως, απ΄τη σχετικά ανεκτική διακυβέρνηση του Μεχμέτ Β' απέναντι στους κατακτημένους λαούς και την αναγνώριση του Πατριαρχικού Θρόνου.

ORESIVIOS
26-03-13, 15:24
οι μερες πριν την ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ηταν οι πιο τραγικες για τον Ελληνισμο. Η ΠΟΛΗ ηταν διχασμενη αναμεσα σε ενωτικους και σε ανθενωτικους. Υπηρχαν και 2 επισης ιδεολογικες τασεις μετα το 1400. Απο τη μια ο φανατικος Πατραρχης Γενναδιος Σχολαριος, φανατικος θεσσαλος χριστιανος και απο την αλλη ο Λακεδαιμονιος φιλοσοφος της πατρωας θρησκειας Γεωργιος Πληθων Γεμιστος. Ο τελευταιος ειχε γραψει ενα μεγαλο πονημα -εργο με το οποιο εισηγητο το τι επρεπε να γινει για να σωθει ο Ελληνισμος και να αναγεννηθει ξανα, βασισμενο στην αρχ ελλην φιλοσοφια και διανοηση. Μετα απο τις κινησεις των Ελληνων για επαναπροσεγγιση με την καθολικη ΡΩΜΗ, μετα απο τις επισκεψεις των αυτοκρατορων στη ΡΩΜΗ και τις εκει συνομιλιες , και τα 2 ιδεολογικα ρευματα, (του Σχολαριου και του Γεμιστου) σταθηκαν εναντια στην ενωση των εκκλησιων, καθως οι απαιτησεις των ΠΑΠΙΚΩΝ ησαν ΛΙΑΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΕΣ για τους Ελληνες. Λεγεται οτι οι Παπικοι αξιωσαν να σκυβουν γονυπετεις οι βυζαντινοι και να τους φιλουν το ποδι, καθως και σε ιδεολογικο επιπεδο ουτε λιγο ουτε πολυ το ΄΄σβησιμο'' της ορθοδοξης παπαδοσης... Οποτε ειναι εντελως αστοχο να λετε , την σημερον ημερα κρινοντας εκ τους ΑΣΦΑΛΟΥΣ οτι κακως δεν ενωθηκαμε με τους Παπικους της ΡΩΜΗΣ!! Μεγα λαθος!

--Η ΠΟΛΗ ομως μπορουσε να σωθει, ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΡΩΜΗ!! Αρκουσε και μονο η συσπειρωση γυρω απο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ αντιστασεις στα Βαλκανια!! Αρκουσε η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗ που κρατησε επι χρονια τους Οθωμανους μακρια απο την οτοτε ΙΛΛΥΡΙΑ!! Αρκουσε η βοηθεια ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΑΧΗ του Κοσσυφοεδιου οπου εληξε αμφιρροπα, με την ηρωικη αντισταση ΣΕρβων κ Αλβανων συνασπισμενων το 1389!!
Αρκουσε η στρατιωτικη βοηθεια στον ΦΟΒΕΡΟ ΒΛΑΧΟ ΒΟΕΒΟΔΑ ΒΛΑΝΤ ΤΣΕΠΕΣ ΠΟΥ διελυσε την ΥΠΕΡπολυαριθμο Οθωμανικο στρατο στη ΡΟΥΜΑΝΙΑ αλλα μετα προδωθηκε απο τους ιδιους του εκει αρχοντες και τελικα και η ΡΟΥΜΑΝΙΑ (τοτε ΒΛΑΧΙΑ) ΥΠΕΚΥΨΕ!!
αΡΚΟΥΣΕ Η στρατιωτικη βοηθεια στον μεγαλο ΟΥΓΓΡΟ βασικα ΟΥΝΙΑΔΗ που συνετριψε αρχικα τις Οθομανικες ορδες!

ΚΥΡΙΟΙ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΩΝ σε ολες τις μεγαλες αναμετρησεις στα Βαλκανια εναντια στην Οθωμανικη πλημμυριδα!! ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ!!!
Ευτυχως που ο Παλαιολογος με 4000 ακομα ελληνες και τους πολυτιμους Γενουατες εσωσαν την τιμη της Αυτοκρατοριας με την αυτοθυσια τους, και ανελαβαν να πληρωσουν με τις ζωες τους τον αμαρτωλο βιο τηνς βυζαντ. αυτοκρατοριας ειδικα απο το 1100μχ και επειτα.......

storm
26-03-13, 15:30
Μόνο εμάς μας την πέφτουν λαοί. Εμείς δεν την έχουμε πέσει σε κανένα...Εμείς όπου κάναμε επεκτατικούς πολέμους ήταν για επιμορφωτικούς σκοπούς. Σεμινάρια κάναμε.Βρε gordona, ανέφερε σε παρακαλώ, μία, μόνο μία περίπτωση γενοκτονίας που ασκήθηκε εκ μέρους των Ελλήνων!
Σχετικά με τον Μέγα Αλέξανδρο, είναι γεγονός πως ορισμένες πόλεις της λεηλάτησε, παράδειγμα η Τύρος. Στα πλαίσια ενός πολέμου, δυστυχώς αυτά είναι ο κανόνας. Συνολικά ωστόσο, όλοι οι ιστορικοί και ανεξαρτήτως εθνικότητας, σημειώνουν τη διάδοση της αρχαίας ελληνικής σοφίας, στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου! Ακόμη και οι σημερινοί μουσουλμάνοι, αποδέχονται τον Έλληνα Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρο σχεδόν ως ημίθεο κι όχι ως στυγνό κατακτητή, ενώ κάποιοι περηφανεύονται πως είναι απόγονοι των στρατιωτών του! Τελείως το αντίθετο συμβαίνει με τις επεκτατικές εκστρατείες του Τζέγκινς-Χαν, του Αττίλα κλπ! Γιατί άραγε; Βρες τις διαφορές!

storm
26-03-13, 15:40
ΚΥΡΙΟΙ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΩΝ σε ολες τις μεγαλες αναμετρησεις στα Βαλκανια εναντια στην Οθωμανικη πλημμυριδα!! ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ!!!
Ευτυχως που ο Παλαιολογος με 4000 ακομα ελληνες και τους πολυτιμους Γενουατες εσωσαν την τιμη της Αυτοκρατοριας με την αυτοθυσια τους, και ανελαβαν να πληρωσουν με τις ζωες τους τον αμαρτωλο βιο τηνς βυζαντ. αυτοκρατοριας ειδικα απο το 1100μχ και επειτα.......Έχεις δίκιο!
Και μην ξεχνάς και τη Μάχη της Άγκυρας το 1402, μεταξύ του Τούρκου Βαγιαζήτ Α' και του Μογγόλου Ταμερλάνου, η οποία έληξε με θρίαμβο των Μογγόλων και την καταστροφή του τουρκικού στρατού (και με Χριστιανούς), την αιχμαλωσία του Βαγιαζήτ και τέλος το θάνατό του. Η ευκαιρία ήταν μοναδική (και τελευταία) για το Βυζάντιο, να εκμηδενίσει τα αποδυναμωμένα πια, τουρκικά φύλα στη Μικρά Ασία, όμως οι εμφύλιες έριδες και η γενικότερη κακοδιοίκηση και αδιαφορία, ήταν καταλυτικά και όρισαν τραγικά τη μοίρα της παραπαίουσας αυτοκρατορίας...

icestorm
26-03-13, 15:44
Γνωρίζεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ καθολικών και ορθοδόξων;

Ναι γιατί συζητάμε αλλωστε. Δεν είμαι όμως ο κατάλληλος σ αυτά.Μπορείς να ενημερωθείς στη σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρισης είναι το μόνο εύκολο.
Πάντως δεν μπορεί να σου διαφεύγει ότι οι παπικοί ήταν ύπουλοι και υποκριτές. Από τη πρώτη Σταυροφορία όπου ξεστράτησαν από τα Ιεροσόλημα και αφάνησαν τον αντρικό πληθυσμό και βίασαν και λεηλάτησαν και έκλεψαν ΧΩΡΙΣ προηγούμενο!!! μέχρι σήμερα όπου ντυνουν δικους τους παπαδες ορθοδοξα και επικαλούνται τον παπα στις τελετουργίες τους παρασύροντας τον απλό και απονήρευτο κοσμάκι με ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ! Για μένα είναι χειρότεροι και από τους Μογκόλους Οθωμανούς! Εννοείται δε ότι με τη πρώτη "Σταυροφορία" τους άνοιξε ο δρόμος και για τους άλλους...

gordonas
26-03-13, 16:09
Ναι γιατί συζητάμε αλλωστε. Δεν είμαι όμως ο κατάλληλος σ αυτά.Μπορείς να ενημερωθείς στη σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρισης είναι το μόνο εύκολο.
Πάντως δεν μπορεί να σου διαφεύγει ότι οι παπικοί ήταν ύπουλοι και υποκριτές. Από τη πρώτη Σταυροφορία όπου ξεστράτησαν από τα Ιεροσόλημα και αφάνησαν τον αντρικό πληθυσμό και βίασαν και λεηλάτησαν και έκλεψαν ΧΩΡΙΣ προηγούμενο!!! μέχρι σήμερα όπου ντυνουν δικους τους παπαδες ορθοδοξα και επικαλούνται τον παπα στις τελετουργίες τους παρασύροντας τον απλό και απονήρευτο κοσμάκι με ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ! Για μένα είναι χειρότεροι και από τους Μογκόλους Οθωμανούς! Εννοείται δε ότι με τη πρώτη "Σταυροφορία" τους άνοιξε ο δρόμος και για τους άλλους...

Θεολογικά οι διαφορές μας είναι αστείες, ασήμαντες. Το να λες για άλλο θεό εσύ και ο Χλέμπ. είναι άνευ περαιτέρω σχολιασμού. Ουσιαστικά οι εκκλησίες είναι ξεχωριστά για πολιτικούς λόγους. Για τα οφίτσια...

MageSnow
26-03-13, 16:13
Έσπειραν ανέμους στην Κύπρο, θερίζουν θύελλες μέσα στη Γερμανία
Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται την Μέρκελ για τις καταθέσεις τους!Το 54% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις της καγκελαρίου Μέρκελ περί της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Αντιθέτως, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πιστεύει τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ το 26% ανησυχεί πολύ και το 41% λιγότερο για τις αποταμιεύσεις του. Το 33% δηλώνει πάντως πως δεν το απασχολεί το θέμα.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αύξηση της δύναμης των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 41% και ανάλογη απώλεια για τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) που πέφτουν στο 5%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) μένουν σταθεροί στο 24%, όπως και οι Πράσινοι στο 14%, ενώ η Αριστερά αυξάνει την δύναμή της κατά μία μονάδα και φθάνει στο 8%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Forsa, Μάνφρεντ Γκιούλνερ, το γεγονός ότι η 'Ανγκελα Μέρκελ ενισχύεται παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί εμφανίζονται ανήσυχοι για τις καταθέσεις τους μετά το «κούρεμα» στην Κύπρο, ερμηνεύεται ως εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο της καγκελαρίου για την διαχείριση της κρίσης.

Επίσης, σημειώνει ο ίδιος, οι Γερμανοί δεν θεωρούν ότι ευθύνεται η γερμανική κυβέρνηση για την κατάσταση στην Κύπρο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=266749

gordonas
26-03-13, 16:17
Βρε gordona, ανέφερε σε παρακαλώ, μία, μόνο μία περίπτωση γενοκτονίας που ασκήθηκε εκ μέρους των Ελλήνων!


Δεν έγραψα για γενοκτονία πουθενά. Ότι την έχουμε πέσει και εμείς έγραψα και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Άσε τα αρχαία που και εκεί έχουμε πολλά παραδείγματα. Στην Μικρασιατική εκστρατεία από ένα σημείο και μετά ήταν καθαρά επεκτατικός ο σκοπός της και το πληρώσαμε αυτό γιατί δεν μπορούσαμε να το υποστηρίξουμε.

Μην αγιοποιούμε τους επεκτατικούς πολέμους που έχουμε κάνει. Το ότι τις περισσότερες φορές ήταν εναντίον εθνοτήτων με λιγότερο αναπτυγμένο πολιτισμό δεν δικαιώνει τις εκστρατείες μας. Ο ισχυρός την πέφτει στον ανίσχυρο. Μας το έχουν κάνει, το έχουμε κάνει.

Μπορούμε λίγο να ξεκολλήσουμε από τα πατριωτικά; Οι ξένοι πήγαν μπροστά με τον Σωκράτη. Εμείς γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τους δικούς τους; Η σοφία είναι παγκόσμια. Το να δούμε τι έχει κάνει ένα έθνος που έχει προοδεύσει και να πάρουμε πράγματα από αυτό, είναι απόλυτα θετικό, θα έλεγα απαραίτητο. Μην το πάμε στενά εθνικιστικά. Αυτά είναι για κορόιδα που τους ταΐζει σανό η χα.

Τι έχουν κάνει με την παιδεία τους οι Σουηδοί; Με την υγεία οι Άγγλοι; Με την βιομηχανία οι Γερμανοί ή οι Ιταλοί; Γιατί να μην γίνουμε πολίτες της κοινωνίας όπως είναι οι βορειο-ευρωπαίοι;

icestorm
26-03-13, 16:25
Θεολογικά οι διαφορές μας είναι αστείες, ασήμαντες. Το να λες για άλλο θεό εσύ και ο Χλέμπ. είναι άνευ περαιτέρω σχολιασμού. Ουσιαστικά οι εκκλησίες είναι ξεχωριστά για πολιτικούς λόγους. Για τα οφίτσια...

Οχι δεν είναι έτσι. Δεν είναι αστείες οι διαφορές. Μετά δε σχίσμα τόσων αιώνων εχουν γίνει ΧΑΟΤΙΚΕΣ! Μόνο αν διαβάσεις και ενδιαφερθείς θα καταλάβεις.

SAR1
26-03-13, 17:35
Ε όχι και το 1825 βρε αδελφέ! Συνεχίστηκε, πνέοντας τα λοίσθοια βέβαια, έως το 1827 όπου και πραγματοποιήθηκε η εθνοσωτήρια Ναυμαχία του Ναυαρίνου (Οκτώβριος 1827), με τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) να κατατροπώνουν και να καταστρέφουν τον ενωμένο τουρκοαιγυπτιακό στόλο...
Από το 1828, η επανάσταση παίρνει και πάλι ζωή, συνεπικουρούμενη και με ευρωπαϊκά χερσαία στρατεύματα αυτή τη φορά (Γαλλικό εκστρατευτικό σώμα στην Πελοπόννησο), έως την τελευταία νίκη των ελληνικών όπλων αυτήν τη φορά (Δημήτριος Υψηλάντης), στη μάχη της Πέτρας, το 1829 και την τελική αναγνώριση εκ μέρους της Πύλης, της ανεξαρτησίας της Ελλάδος με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830...

Σωστά τα γράφεις αλλά η "αποστροφή" του Ραφαηλίδη είχε την έννοια ότι μετά την αναγνώριση των εξεγερμένων ελλήνων ως εμπόλεμου μέρους από την Αγγλία, σε εκείνο το ιστορικό πλαίσιο, ο "κύβος" είχε πλέον ριφθεί.

SAR1
26-03-13, 17:47
Μετά το τέλος της δ΄ σταυροφορίας και τη βάρβαρη δήωση της Κωνσταντινούπολης απ'τους σταυροφόρους, το Βυζάντιο δε συνήλθε ποτέ κι άνοιξε ο δρόμος για τους Οθωμανούς...

Απόλυτα σωστό. Να συμπληρώσω δε ότι στην Κωνσταντινούπολη οδήγησαν τις ορδές των ημι-βάρβαρων σταυροφορικών στρατευμάτων οι ενετοί, με σκοπό την λεηλασία, το πλιάτσικο και την αρπαγή.

SAR1
26-03-13, 18:12
εν μερει παντως οι ελληνικες εμπορικες κοινοτητες ευδαιμονησαν ειδικα σε Χιο, Μ Ασια, Σμυρνη, Κων-πολη. Υπαρχει η αποψη απο τον μεγαλο ΕΛΛΗΝΑ Περικλη Γιαννοπουλο αν θυμαμαι καλα, οτι το 1897, το 1912 ηταν τραγικα εθνικα λαθη εγκληματα. Δεν ειχαμε την αναγκη να ''απελευθερωσουμε'' τη Μ Ασια και την ΠΟΛΗ ιδιως απο τη στιγμη που η ελληνικη εμπορικη κοινοτητα ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ εκει... Μεχρι και την Καππαδοκια και τη Συρια ακομα..

Κατι αλλο, ηταν ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ εμπνευσεως το σχεδιο εξοντωσης του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ αλλα και ολων των χριστιανικων κοινοτητων της ΟΘ. αυτοκρατοριας.! ΛΙΜΑΝ ΦΟΝ ΣΑΝΤΕΡΣ ο εισηγητης (γερμανος υψηλοβαθμος αξιωματικος) της ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ, επειτα της Ελληνικης και εν τελει της ολοκληρωτικης γεννοκτονιας των χριστιανων στην Ανατολη.... ΟΙ ΛΟΓΟΙ;;;; ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ!!!
Ηθελαν οι Γαλλογερμανοι και οι Ιταλοι (@ουστηδες μια ζωη, πισωπλατα μαχαιρωναν τον ελληνισμο!) ΝΑ ΤΕλειωνουν με την Ελληνικη και Αρμενικη εμπορικη δυναμη στη Μ Ανατολη για να αναλαβουν αυτοι την εμπορικη δραστηριοτητα στην εκει περιοχη...

Συγχαρητήρια για την αναφορά σου στον εμπνευστή και σχεδιαστή του πογκρόμ κατά ελλήνων και αρμενίων. Ομως κατά τη γνώμη μου οι λόγοι ήταν πρωτίστως πολιτικοί. Η Γερμανική διείσδυση θα ήταν "ανάπηρη" όσο υπήρχε μια ισχυρή αστική τάξη, που δεν "άκουγε" ούτε το Βερολίνο, ούτε την Κωνσταντινούπολη, αλλά την Αθήνα, το Παρίσι και το Λονδίνο.

SAR1
26-03-13, 18:25
Χάσαμε τον ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ που δυστυχώς ακόμα και σήμερα αγνοούμε. Η παραμονή μας στην Οθωμανία από το 1453 μέχρι σήμερα, είναι ότι καταστροφικότερο έχει υπάρξει στην ιστορία του ΕΘΝΟΥΣ μας. Στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στηρίχτηκαν οι Ευρωπαίοι για να πετύχουν τον διαφωτισμό και όταν το έκαναν αυτό εμείς λουζόμασταν τον οθωμανισμό. Μεγαλύτερη ειρωνεία της ιστορίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Με τις διδαχές των προγόνων σου να ευημερούν οι άλλοι και εσύ να βυθίζεσαι στο σκοτάδι γιατί υπέκυψες στο σκοτάδι των φανατικών.

Οι φανατικοί μας οδήγησαν στους Οθωμανούς. Υπήρχε άλλος δρόμος αλλά δεν τον θέλαμε. Επικράτησαν οι φανατικοί. Οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται από δεξιά και αριστερά.

Ο Μωάμεθ και ότι επακολούθησε ήταν ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για τον Ελληνισμό. Το να λέμε ότι δεν μας έσκισε όσο τους σλάβους ή κάποιους άλλους είναι ωραιοποίηση μιας πολύ άσχημης αλήθειας. Για κάθε ένα θετικό που πήραμε από τους Οθωμανούς πέρασαν στην κουλτούρα μας 30 αρνητικά.

Η μεγάλη δυστυχία είναι ότι ακόμα και σήμερα παραμένουμε ουσιαστικά ένα οθωμανικό κράτος. Όταν το αντιληφθούμε αυτό μπορεί και να αλλάξουμε.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι εμφανίζονται κάθε τόσο "αναθεωρητές" που προσπαθούν να αναμορφώσουν το ισοζύγιο της οθωμανικής κατάκτησης και να το εμφανίσουν "θετικό". Στο ζήτημα αυτό ο σπουδαιότερος ιστορικός του Βυζαντίου και "υμνητής" του πολιτισμού του, Sir Steven Ransiman ήταν πάντοτε κάθετος : η ιστορία των ελλήνων υπό του τούρκους ήταν θλιβερή (The Fall of Constantinopoles, Επίμετρο).

ORESIVIOS
26-03-13, 19:26
Συγχαρητήρια για την αναφορά σου στον εμπνευστή και σχεδιαστή του πογκρόμ κατά ελλήνων και αρμενίων. Ομως κατά τη γνώμη μου οι λόγοι ήταν πρωτίστως πολιτικοί. Η Γερμανική διείσδυση θα ήταν "ανάπηρη" όσο υπήρχε μια ισχυρή αστική τάξη, που δεν "άκουγε" ούτε το Βερολίνο, ούτε την Κωνσταντινούπολη, αλλά την Αθήνα, το Παρίσι και το Λονδίνο.

Eπετρεψε μου να διαφωνησω με τον ορο ''πογκρομ'' ομως. ΔΕΝ ηταν πογκρομ, δεν ηταν ενας δυο διωγμοι, δεν ηταν ενας απλος ξεριζωμος. \ ΠΟγκρομ ειχαμε το 55' στην ΠΟΛΗ.

αυτο ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΗΣ ΟΘ. ΑΥΤΚΡΑΤΟΡΙΑΣ !!! ΜΕ ταγματα εργασιας, με εκτελεσεις, με εκτοπισεις, κλπ κλπ...
Αφορουσε : Μ. Ασιατες Ελληνες, Καππαδοκες ελληνες, Ποντιους, ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ, ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ χριστιανους, ΛΑΖΟΥΣ χριστιανους, μεχρι και Καυκασιους πληθυσμους που ενανιτωθηκαν στον νεοτουρκισμο! ΤΑ θυματα συνολικα υπολογιζονται σε 2-2,5εκ νεκρους το διαστημα 1915-1923. Μονο οι Αρμενιοι υπολογιζονται σε 1,5 εκ , οι Ποντιοι σε 350,000 και οι Ασσυριοι σε 300-500,000 !!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ των Πρωτων χριστιανικων κοινοτητων, των ΑΣΣΥΡΙΩΝ-ΧΑΛΔΑΙΩΝ χριστιανων που ζουσαν αδιαπλεπτα στην περιοχη της ΑΝΑτολιας-Συριας επι 3000 χρονια και βαλε, ακομα η ευρωπαικη κοινοτητα και οι οπου γης χριστιανοι δεν γνωριζουν τιποτα!!!
Για την Μαντονα πχ ομως την Καμπαλιστρια ξερουν περισσοτερα σιγουρα....

Συμφωνω οτι ηταν και πολιτικοι οι λογοι των ΓΕΡΜΑΝΩΝ. ΠΟΥ ειχαν και εχουν ψυχωση ως ηπειρωτικη δυναμη με την ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ και την ρεαλπολιτικ. Αυτοι ανεπτυξαν και πιστευουν ακομα εστω κ μεταξυ τους- τις θεωριες περι ''ζωτικου χωρου'' και λοιπα. ΤΟτε λοιπον οντως οπως λες οι Ελληνοαρμενοι υπαγονταν στην Αγγλοσαξψνικη ζωνη επιρροης. Και οντως ηταν μεγαλο εμποδιο στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ προς ανατολας (DRAg nach Osten).. Ma κυριως ηταν και οικονομικο-εμπορικο εμποδιο. ΜΗΝ ξεχνας το γερμανικο ΥΠΕΡΕΡΓΟ με την Ταχεια Απο Βαγδατη -Βερολινο. Εγινε και για εμπορικους λογους. Γιατι ηθελαν πασει θυσια οι Γερμανοι να ''χτυπησουν'' τους Αγγλους στη Μ. Ανατολη και στον ελεγχο των εμπορ. δρομων αλλα και των κοιτασματων.
αΛΛΩΣΤΕ ΜΕ την ακολουθεισα γενοκτονια των Ευρωπαιων-Εβραιων, τα οποια εμπορικα ''εμποδια'' πλεον για τους Γερμανους ειχαν καμφθει. Ποιος κρατουσε το εμποριο στα χερια του; ΓΙα την Οθωμ. Αυτοκρατορια ηταν οι Ελλληνες, οι Αρμενιοι και οι Εβραιοι, για την Ευρωπη ηταν οι ΕυρωΕβραιοι κατα κυριο λογο.
Φροντισαν λοιπον οι Γερμανοι να τελειωνουν με ολους τους παραπανω μια και καλη..Τουλαχ αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει προσωπικα...

storm
26-03-13, 19:44
Δεν έγραψα για γενοκτονία πουθενά. Ότι την έχουμε πέσει και εμείς έγραψα και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Άσε τα αρχαία που και εκεί έχουμε πολλά παραδείγματα. Στην Μικρασιατική εκστρατεία από ένα σημείο και μετά ήταν καθαρά επεκτατικός ο σκοπός της και το πληρώσαμε αυτό γιατί δεν μπορούσαμε να το υποστηρίξουμε.

Μην αγιοποιούμε τους επεκτατικούς πολέμους που έχουμε κάνει. Το ότι τις περισσότερες φορές ήταν εναντίον εθνοτήτων με λιγότερο αναπτυγμένο πολιτισμό δεν δικαιώνει τις εκστρατείες μας. Ο ισχυρός την πέφτει στον ανίσχυρο. Στην αρχαιότητα, πέρα απ'τον Τρωϊκό Πόλεμο που φαίνεται να έχει ιστορική βάση, πάνω στον οποίο εδράζεται και το περίφημο ομηρικό έπος (Ιλιάδα), και την αποτυχημένη σικελική εκστρατεία των Αθηναίων, έχεις κάτι άλλο να προτείνεις; Σχετικά με τον Μέγα Αλέξανδρο, σου εξήγησα.
Οι πόλεμοι των αρχαίων Ελλήνων ήταν είτε ενάντια στους Πέρσες είτε μεταξύ τους (κυρίως)...

Η μικρασιατική εκστρατεία στην πραγματικότητα, δεν είχε επεκτατική μορφή. Τις βάσεις των Τούρκων ήθελαν να εξολοθρεύσουν που συνεχώς δημιουργούσαν προβλήματα. Γι'αυτό και αρχικά, δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη στη Συνθήκη των Σεβρών για διείσδυση των ελληνικών δυνάμεων, πέρα απ΄την αρχική περιοχή της Σμύρνης. Οι κακοί υπολογισμοί και οι άνωθεν πιέσεις των Άγγλων, για να προασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα και να συνεχίσουν να ελέγχουν τα Στενά, οδήγησαν τον ελληνικό στρατό στα ενδότερα με όλες τις γνωστές συνέπειες.
Με άλλα λόγια, δεν είχε σκοπό την κατάκτηση και ενσωμάτωση των συγκεκριμένων εδαφών στα βάθη της Μικράς Ασίας αλλά μόνο πρόσκαιρο για αντιμετώπιση των επιτιθέμενων.

Μπορούμε λίγο να ξεκολλήσουμε από τα πατριωτικά; Οι ξένοι πήγαν μπροστά με τον Σωκράτη. Εμείς γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τους δικούς τους; Η σοφία είναι παγκόσμια. Το να δούμε τι έχει κάνει ένα έθνος που έχει προοδεύσει και να πάρουμε πράγματα από αυτό, είναι απόλυτα θετικό, θα έλεγα απαραίτητο. Μην το πάμε στενά εθνικιστικά. Αυτά είναι για κορόιδα που τους ταΐζει σανό η χα.

Η σοφία είναι παγκόσμια...Μάλιστα! Κι όμως, από κάπου προέρχεται! Την προέλευση δεν πρέπει να την ξεχνάμε, κάτι πολύ συνηθισμένο απ'τους ίδιους τους Έλληνες!!! Κάποιοι άλλοι στην Ευρώπη παρ'όλα αυτά, το θυμούνται!!!
http://www.thestival.gr/policy/item/48263-srenter-apo-tin-ko3a-emeis-xrostame-stoys-ellines21

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=451954

http://www.defencenet.gr/defence/item/o-παγκόσμιος-πολιτισμός-έχει-ελληνική-καταγωγή

Δηλαδή, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Σρέντερ, ο Ιταλός ηθοποιός Μπενίνι, ο Γερμανός καθηγητής αρχαιολογίας dr Karl Wilhelm Weeber και τόσοι άλλοι, είναι κορόιδα που τρώνε σανό απ'τη χ.α...!!! Χαχαχαχαχαχα!!!! Βρε τι μαθαίνει κανείς!!! :pound::pound::pound::pound:

SAR1
26-03-13, 19:56
Eπετρεψε μου να διαφωνησω με τον ορο ''πογκρομ'' ομως. ΔΕΝ ηταν πογκρομ, δεν ηταν ενας δυο διωγμοι, δεν ηταν ενας απλος ξεριζωμος. \ ΠΟγκρομ ειχαμε το 55' στην ΠΟΛΗ.

αυτο ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΗΣ ΟΘ. ΑΥΤΚΡΑΤΟΡΙΑΣ !!! ΜΕ ταγματα εργασιας, με εκτελεσεις, με εκτοπισεις, κλπ κλπ...
Αφορουσε : Μ. Ασιατες Ελληνες, Καππαδοκες ελληνες, Ποντιους, ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ, ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ χριστιανους, ΛΑΖΟΥΣ χριστιανους, μεχρι και Καυκασιους πληθυσμους που ενανιτωθηκαν στον νεοτουρκισμο! ΤΑ θυματα συνολικα υπολογιζονται σε 2-2,5εκ νεκρους το διαστημα 1915-1923. Μονο οι Αρμενιοι υπολογιζονται σε 1,5 εκ , οι Ποντιοι σε 350,000 και οι Ασσυριοι σε 300-500,000 !!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ των Πρωτων χριστιανικων κοινοτητων, των ΑΣΣΥΡΙΩΝ-ΧΑΛΔΑΙΩΝ χριστιανων που ζουσαν αδιαπλεπτα στην περιοχη της ΑΝΑτολιας-Συριας επι 3000 χρονια και βαλε, ακομα η ευρωπαικη κοινοτητα και οι οπου γης χριστιανοι δεν γνωριζουν τιποτα!!!
Για την Μαντονα πχ ομως την Καμπαλιστρια ξερουν περισσοτερα σιγουρα....

Συμφωνω οτι ηταν και πολιτικοι οι λογοι των ΓΕΡΜΑΝΩΝ. ΠΟΥ ειχαν και εχουν ψυχωση ως ηπειρωτικη δυναμη με την ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ και την ρεαλπολιτικ. Αυτοι ανεπτυξαν και πιστευουν ακομα εστω κ μεταξυ τους- τις θεωριες περι ''ζωτικου χωρου'' και λοιπα. ΤΟτε λοιπον οντως οπως λες οι Ελληνοαρμενοι υπαγονταν στην Αγγλοσαξψνικη ζωνη επιρροης. Και οντως ηταν μεγαλο εμποδιο στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ προς ανατολας (DRAg nach Osten).. Ma κυριως ηταν και οικονομικο-εμπορικο εμποδιο. ΜΗΝ ξεχνας το γερμανικο ΥΠΕΡΕΡΓΟ με την Ταχεια Απο Βαγδατη -Βερολινο. Εγινε και για εμπορικους λογους. Γιατι ηθελαν πασει θυσια οι Γερμανοι να ''χτυπησουν'' τους Αγγλους στη Μ. Ανατολη και στον ελεγχο των εμπορ. δρομων αλλα και των κοιτασματων.
αΛΛΩΣΤΕ ΜΕ την ακολουθεισα γενοκτονια των Ευρωπαιων-Εβραιων, τα οποια εμπορικα ''εμποδια'' πλεον για τους Γερμανους ειχαν καμφθει. Ποιος κρατουσε το εμποριο στα χερια του; ΓΙα την Οθωμ. Αυτοκρατορια ηταν οι Ελλληνες, οι Αρμενιοι και οι Εβραιοι, για την Ευρωπη ηταν οι ΕυρωΕβραιοι κατα κυριο λογο.
Φροντισαν λοιπον οι Γερμανοι να τελειωνουν με ολους τους παραπανω μια και καλη..Τουλαχ αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει προσωπικα...

Κάπως έτσι ερμηνεύω κι εγώ τα γεγονότα.

Σε ότι αφορά τους σιδηροδρόμους, εκείνη την εποχή ήταν το βασικό μέσο κινητοποίησης στρατιωτικών δυνάμεων (mobilization). Το Γερμανικό Επιτελείο κατασκόπευε συστηματικά τα σιδηροδρομικά δίκτυα των εν δυνάμει αντιπάλων και έχουν εντοπιστεί τόνοι αναφορών στα αρχεία του Γερμανικού Στρατού κυρίως σε ότι αφορά την παρακολούθηση της αλματώδους ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου στην τσαρική Ρωσία (20.000 χλμ. νέες γραμμές και μεγάλες παραγγελίες μηχανών έλξης σε αγγλικά εργοστάσια, μόνο το 1914). Ολα αυτά ποσοτικοποιούντο με βάση συγκεκριμένους μαθηματικούς τύπους και κατέληγαν σε δυνατότητα κινητοποίησης "x" αριθμού ανδρών σε "z" εβδομάδες. Η έρευνα του τεράστιου αυτού αρχείου (κανείς δεν του είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία μέχρι το 2000, περίπου) έχει εντοπίσει και προβολές στο μέλλον, κυρίως σε ότι αφορούσε την Ρωσία, με την εκτίμηση ότι το 1925 θα ήταν σε θέση να κινητοποιήσει σχεδόν διπλάσιο αριθμό ανδρών στον ίδιο χρόνο.

Ο Norman Stone στην Σύντομη Ιστορία του Α' Π.Π. (Penguin 2008) υποστηρίζει ότι κήρυξή του επιβλήθηκε στον Κάιζερ από το Γενικό Επιτελείο ως "προληπτικό" πλήγμα, (για να ανακόψει αυτή την εξέλιξη) και ότι υπαγορεύτηκε από αυτή ακριβώς την "μηχανιστική" λογική, την οποία είχαν υιοθετήσει πλήρως οι στρατηγοί, σε σημείο που πλέον δεν τους υπηρετούσε εκείνη, αλλά την υπηρετούσαν αυτοί, τυφλά.

storm
26-03-13, 20:21
Ο ρόλος των σιδηροδρόμων εκείνη την εποχή, ήταν ένας απ'τους λόγους που ώθησε και το ελληνικό επιτελείο Στρατιάς Μικράς Ασίας, να προχωρήσει η στρατιά, στα ενδότερα προς κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής Ουσάκ-Αφιόν Καραχισάρ, στρατηγικής σημασίας, δεδομένου ότι στερούσε τη δυνατότητα των κεμαλικών για άμεσο και γρήγορο ανεφοδιασμό...

gordonas
26-03-13, 20:40
Η σοφία είναι παγκόσμια...Μάλιστα! Κι όμως, από κάπου προέρχεται! Την προέλευση δεν πρέπει να την ξεχνάμε, κάτι πολύ συνηθισμένο απ'τους ίδιους τους Έλληνες!!! Κάποιοι άλλοι στην Ευρώπη παρ'όλα αυτά, το θυμούνται!!!
http://www.thestival.gr/policy/item/48263-srenter-apo-tin-ko3a-emeis-xrostame-stoys-ellines21

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=451954

http://www.defencenet.gr/defence/item/o-παγκόσμιος-πολιτισμός-έχει-ελληνική-καταγωγή

Δηλαδή, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Σρέντερ, ο Ιταλός ηθοποιός Μπενίνι, ο Γερμανός καθηγητής αρχαιολογίας dr Karl Wilhelm Weeber και τόσοι άλλοι, είναι κορόιδα που τρώνε σανό απ'τη χ.α...!!! Χαχαχαχαχαχα!!!! Βρε τι μαθαίνει κανείς!!! :pound::pound::pound::pound:

Έχεις μια μόνιμη τάση να διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω. Είναι προφανές από τα κείμενα μου περί Βυζαντίου και διαφωτισμού ότι "μας" κατηγορώ γιατί ξεχάσαμε τους σοφούς μας. Τους ίδιους που οι ξένοι λάτρεψαν και πήγαν πολλά βήματα μπροστά. Πως λοιπόν ξεχνάω την προέλευσή τους; Πάω ένα βήμα παραπέρα όμως. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές δυτικές χώρες που είναι πολλά χρόνια από εμάς σε πολλούς τομείς.

Μαζί λοιπόν με την βουτιά στις διδαχές των αρχαίων προγόνων μας χρειάζεται να παραδειγματιστούμε σε πολλά σημεία και από τα σύγχρονα επιτεύγματα άλλων εθνών. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

storm
26-03-13, 21:07
Έχεις μια μόνιμη τάση να διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω. Είναι προφανές από τα κείμενα μου περί Βυζαντίου και διαφωτισμού ότι "μας" κατηγορώ γιατί ξεχάσαμε τους σοφούς μας. Τους ίδιους που οι ξένοι λάτρεψαν και πήγαν πολλά βήματα μπροστά. Πως λοιπόν ξεχνάω την προέλευσή τους; Πάω ένα βήμα παραπέρα όμως. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές δυτικές χώρες που είναι πολλά χρόνια από εμάς σε πολλούς τομείς.

Μαζί λοιπόν με την βουτιά στις διδαχές των αρχαίων προγόνων μας χρειάζεται να παραδειγματιστούμε σε πολλά σημεία και από τα σύγχρονα επιτεύγματα άλλων εθνών. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Βρε συ, δε διαφωνώ ότι πρέπει να παίρνουμε τα θετικά στοιχεία από οπουδήποτε, προκειμένου να βελτιωθούμε κι εμείς σαν κράτος, σαν νοοτροπία, σαν τρόπος σκέψης.
Όμως πού διαστρεβλώνω αυτά που γράφεις; Εσύ χαρακτηρίζεις ως "εθνικιστικά", τις απόψεις ότι μας "χρωστάνε" οι Δυτικοί, κι ότι τρώμε σανό της Χρυσής Αυγής, υιοθετώντας κανείς αυτήν την άποψη...!!! Κι εγώ σου λέω ότι εδώ το διαλαλούν Γερμανοί πρώην Καγκελάριοι, Γερμανοί πανεπιστημιακοί καθηγητές κλπ, κλπ, άρα είναι "Έλληνες εθνικιστές" ή κορόιδα αυτοί, που τρώνε το σανό της Χρυσής Αυγής;;;;;;;;;:confused:

Οι υπεραπλουστεύσεις gordona, να είσαι σίγουρος ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λανθασμένα συμπεράσματα!

storm
26-03-13, 21:57
εν μερει παντως οι ελληνικες εμπορικες κοινοτητες ευδαιμονησαν ειδικα σε Χιο, Μ Ασια, Σμυρνη, Κων-πολη. Υπαρχει η αποψη απο τον μεγαλο ΕΛΛΗΝΑ Περικλη Γιαννοπουλο αν θυμαμαι καλα, οτι το 1897, το 1912 ηταν τραγικα εθνικα λαθη εγκληματα. Δεν ειχαμε την αναγκη να ''απελευθερωσουμε'' τη Μ Ασια και την ΠΟΛΗ ιδιως απο τη στιγμη που η ελληνικη εμπορικη κοινοτητα ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ εκει... Μεχρι και την Καππαδοκια και τη Συρια ακομα..

Σταύρο, ο ατυχής πόλεμος του 1897 ή οι Βαλκανικοί Α' και Β', δεν είχαν ως αυτοσκοπό την απελευθέρωση της Μικράς Ασίας, απλώς έφεραν (οι Βαλκανικοί πόλεμοι) το όνειρο πιο κοντά, διπλασιάζοντας την έκταση της χώρας (με Ήπειρο-Μακεδονία-μέρος Θράκης) και δίνοντας το ανυπέρβλητο αγαθό της ελευθερίας στους Έλληνες αδελφούς.

Η γενικότερη πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου (η οποία χαρακτηρίστηκε ως τυχοδιωκτική απ'τον Ιωάννη Μεταξά) και η αποβίβαση ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη, τον Μάη του 1919, θα μπορούσε να πάρει τους χαρακτηρισμούς που αναφέρεις.
Βέβαια, οι αρχικές συνθήκες τότε, ήταν διαφορετικές κι άφηναν παράθυρο ελπίδας. Ο Μεταξάς ωστόσο, με έγγραφη αναφορά του στο επιτελείο, προειδοποιεί ήδη απ'το 1914, τις πιθανές συνέπειες ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μικρά Ασία προβλέποντας όλες τις δραματικές πτυχές και φευ, δικαιώθηκε τραγικά...

ORESIVIOS
26-03-13, 22:04
Σταύρο, ο ατυχής πόλεμος του 1897 ή οι Βαλκανικοί Α' και Β', δεν είχαν ως αυτοσκοπό την απελευθέρωση της Μικράς Ασίας, απλώς έφεραν (οι Βαλκανικοί πόλεμοι) το όνειρο πιο κοντά, διπλασιάζοντας την έκταση της χώρας και δίνοντας το ανυπέρβλητο αγαθό της ελευθερίας στους Έλληνες αδελφούς.

Η γενικότερη πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου (η οποία χαρακτηρίστηκε ως τυχοδιωκτική απ'τον Ιωάννη Μεταξά) και η αποβίβαση ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη, τον Μάη του 1919, θα μπορούσε να πάρει τους χαρακτηρισμούς που αναφέρεις.
Βέβαια, οι αρχικές συνθήκες τότε, ήταν διαφορετικές κι άφηναν παράθυρο ελπίδας. Ο Μεταξάς ωστόσο, με έγγραφη αναφορά του στο επιτελείο, προειδοποιεί ήδη απ'το 1914, τις πιθανές συνέπειες ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μικρά Ασία προβλέποντας όλες τις δραματικές πτυχές και φευ, δικαιώθηκε τραγικά...

nαι εχεις δικιο Σωτηρη, λαθος. Για το 1918 και επειται ηθελα να γραψω, οπου η Ελλαδα υποχρεωθηκε αν οχι ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ Τους ''συμμαχους ' της Ανταντ να μπει στον πολεμο , με υποσχεση βεβαιως να απελευθερωσουμε μεγαλο μερος της Μ Ασιας. Τοτε βαβαιως ειχε δικιο ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ μια εμβληματικη στρατιωτικη προσωπικοτητα, που ως αξιωματικος του Βενιζελου προειδοποιησε πολυ νωρις να μην σταλουν στρατευματα στη Μ Ασια.
ΕΠισης, ηθελα να γραψω για τον μεγαλο ΕΛΛΗΝΑ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ που δολοφονηθηκε απο φανατισμενους του Βενιζελισμου. Αυτος ηταν που εχει πρωτογραψει οτι ηταν θα ηταν λαθος η στρατιωτικη εφαρμογη της Μ Ιδεας, και οτι οι ελληνικοι πληθυσμοι σε ΠΟΛΗ, Μ Ασια κλπ ηταν πολυ πιο ασφαλεις αν υπηρχαν οι εδαφικες εγγυησεις μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας. ΠΟιος τον ακουσε τοτε;;;;;; Ουδεις.... Εβλεπε 50 χρονια μπροστα...

storm
26-03-13, 22:24
ΕΠισης, ηθελα να γραψω για τον μεγαλο ΕΛΛΗΝΑ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ που δολοφονηθηκε απο φανατισμενους του Βενιζελισμου. Αυτος ηταν που εχει πρωτογραψει οτι ηταν θα ηταν λαθος η στρατιωτικη εφαρμογη της Μ Ιδεας, και οτι οι ελληνικοι πληθυσμοι σε ΠΟΛΗ, Μ Ασια κλπ ηταν πολυ πιο ασφαλεις αν υπηρχαν οι εδαφικες εγγυησεις μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας. ΠΟιος τον ακουσε τοτε;;;;;; Ουδεις.... Εβλεπε 50 χρονια μπροστα...Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω Σταύρο!

Καμία άλλη εθνικότητα, εκτός της τουρκικής, εντός της τουρκικής επικράτειας δεν ήταν ασφαλής...
Η ίδια η ιστορία το έχει επιδείξει κι αποδείξει περίτρανα και τραγικά! Από τους ελληνικούς πληθυσμούς της Ίμβρου, της Τενέδου και κυρίως της Κωνσταντινούπολης, πόσοι έχουν απομείνει σήμερα;
Η ίδια μοίρα θα επιφυλασσόταν και στους Μικρασιάτες, εάν δεν επενέβαινε ο ελληνικός στρατός. Δηλαδή, η μεγάλη και ειδοποιός διαφορά αν δεν αποβιβαζόμασταν στη Σμύρνη, θα ήταν πως η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, θα έρχονταν κάποτε διωγμένοι στην Ελλάδα μεν (σε κάποια στιγμή αδυναμίας της χώρας) αλλά θα ήταν ζωντανοί και όχι όπως συνέβη, να χάσουν βίαια τη ζωή τους περίπου 1.000.000 Έλληνες της Ιωνίας σε ένα σκηνικό που θύμιζε την κόλαση του Δάντη...

snowspir
26-03-13, 22:35
Σύντροφοι και οι άλλοι,χωρίς να θέλω να σας την σπάσω,μιας και τα λέτε μια χαρά αλλά εδώ και καμμιά δεκαριά σελίδες,το "Πολιτική θεματολογία"έχει καλοπροαίρετα μετατραπεί σε "Ιστορική"...Ας επανέλθουμε λοιπόν σιγά-σιγά στο αρχικό θέμα...με την συγκατάθεση σας,βεβαίως-βεβαίως..b-)

storm
26-03-13, 22:39
Ωχ! Έχεις δίκιο φίλε! Κάτσε μη φάμε και κανά ban!!! :cool:

SAR1
26-03-13, 22:48
nαι εχεις δικιο Σωτηρη, λαθος. Για το 1918 και επειται ηθελα να γραψω, οπου η Ελλαδα υποχρεωθηκε αν οχι ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ Τους ''συμμαχους ' της Ανταντ να μπει στον πολεμο , με υποσχεση βεβαιως να απελευθερωσουμε μεγαλο μερος της Μ Ασιας. Τοτε βαβαιως ειχε δικιο ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ μια εμβληματικη στρατιωτικη προσωπικοτητα, που ως αξιωματικος του Βενιζελου προειδοποιησε πολυ νωρις να μην σταλουν στρατευματα στη Μ Ασια.
ΕΠισης, ηθελα να γραψω για τον μεγαλο ΕΛΛΗΝΑ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ που δολοφονηθηκε απο φανατισμενους του Βενιζελισμου. Αυτος ηταν που εχει πρωτογραψει οτι ηταν θα ηταν λαθος η στρατιωτικη εφαρμογη της Μ Ιδεας, και οτι οι ελληνικοι πληθυσμοι σε ΠΟΛΗ, Μ Ασια κλπ ηταν πολυ πιο ασφαλεις αν υπηρχαν οι εδαφικες εγγυησεις μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας. ΠΟιος τον ακουσε τοτε;;;;;; Ουδεις.... Εβλεπε 50 χρονια μπροστα....

- Ο Βενιζέλος επέβαλε - και δικαιώθηκε για την επιλογή του αυτή - την γαλλική στρατιωτική αποστολή για την αναδιοργάνωση του στρατεύματος μετά την Επανάσταση του 1909. Ο Κωνστντίνος Α' προτιμούσε τους Γερμανούς, αλλά τότε ζούσε και ο πατέρας του που ήταν απολύτως πιστός και αφοσιωμένος σε εκείνους που τον ανέβασαν στο θρόνο, παρά τα "σαλιαρίσματά" του με τον Κάιζερ, οπότε η "μπίλια" έκατσε στους γάλλους.
- Ο Μεταξάς επιχειρηματολογούσε και υπέρ της επικράτησης των Κεντρικών Δυνάμεων στον Α' Π.Π. και είναι ο "θεωρητικός" και απολογητής της "εμμονής" του Κωνσταντίνου Α' στην "ουδετερότητα". Τα εκτενή αποσπάσματα από τις Σημειώσεις του, που έχω διαβάσει στη Ιστορία του Σπ. Μαρκεζίνη δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Μάλλον κοινότυπο επιχειρήματα.
- Πόσο ασφαλείς μπορούσαν να είναι οι ελληνικοί πληθυσμοί αλλά και η ίδια η Ελλάδα, με την γενοκτονία αν όχι σε εξέλιξη πάντως νωπή, επιμελώς σχεδιασμένη και καθοδηγημένη από τους γερμανούς συμβούλους της Πύλης και την Βουλγαρία στο πλευρό των Κεντρικών Δυνάμεων ? Η Τουρκία βρισκόταν σε διαδικασία μετασχηματισμού από πολυεθνική αυτοκρατορία σε εθνικό κράτος, με συνοπτικές διαδικασίες και με μοναδικό θεσμό το στρατό, σύμμαχο της μιλιταριστικής αυτοκρατορικής Γερμανίας.
- Η ανταλλαγή πληθυσμών παρά τον πόνο που προκάλεσε, ενίσχυσε την Ελλάδα σε ανθρώπινο δυναμικό και πρόσφερε συνοχή και ομοιογένεια. Μεγάλη υπόθεση για μια χώρα των Βαλκανίων, τα οποία κατά τον Ουίνστον Τσώρτσιλ "έχουν περισσότερη ιστορία απ' όση μπορούν να αντέξουν"

Morpheas
26-03-13, 22:49
Σύντροφοι και οι άλλοι,χωρίς να θέλω να σας την σπάσω,μιας και τα λέτε μια χαρά αλλά εδώ και καμμιά δεκαριά σελίδες,το "Πολιτική θεματολογία"έχει καλοπροαίρετα μετατραπεί σε "Ιστορική"...Ας επανέλθουμε λοιπόν σιγά-σιγά στο αρχικό θέμα...με την συγκατάθεση σας,βεβαίως-βεβαίως..b-)

Πολιτική χωρίς ιστορία: Δεν γίνεται!
Ιστοριία χωρίς πολιτική: Δεν γίνεται!

Ποιο σοκολάτα γάλακτος δεεεεεε γίνεταιιιιιιι!!!


Υπογραφή: Ο δικηγόρος του Διαβόλου

SAR1
26-03-13, 22:49
Μου ξέφυγε πριν διαβάσω. Σωστό, εγώ σταματώ.

storm
26-03-13, 22:54
Πολιτική χωρίς ιστορία: Δεν γίνεται!
Ιστοριία χωρίς πολιτική: Δεν γίνεται!

Ποιο σοκολάτα γάλακτος δεεεεεε γίνεταιιιιιιι!!!


Υπογραφή: Ο δικηγόρος του ΔιαβόλουΠω πω! Έγραψες!!!

storm
26-03-13, 22:56
Παίδες, χωρίς πλάκα: όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγήτορες της ιστορίας της ανθρωπότητας (αρχής γενομένης απ'την αρχαιότητα), έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την εμπεριστατωμένη γνώση της Ιστορίας...!

Morpheas
26-03-13, 23:11
Πω πω! Έγραψες!!!

Αυτό που λες έχει 2 έννοιες.... Ποια απ' τις 2 όμως εννοείς.......;:p

Morpheas
26-03-13, 23:12
Παίδες, χωρίς πλάκα: όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγήτορες της ιστορίας της ανθρωπότητας (αρχής γενομένης απ'την αρχαιότητα), έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την εμπεριστατωμένη γνώση της Ιστορίας...!

Και αυτή ακριβώς είναι η λέξη (στα bold) που κάνει τη διαφορά με τους σημερινούς πολιτικούς ηγέτες!

storm
26-03-13, 23:14
Αυτό που λες έχει 2 έννοιες.... Ποια απ' τις 2 όμως εννοείς.......;:pΠόσο καίρια και εύστοχη επισήμανση ήταν! :p

storm
26-03-13, 23:34
Και αυτή ακριβώς είναι η λέξη (στα bold) που κάνει τη διαφορά με τους σημερινούς πολιτικούς ηγέτες!Πολύ κατάλληλη η σύνδεση που επιχειρείς βρε τσακάλι, μεταξύ της ιστορικής ανασκόπησης που προηγήθηκε, με τον τίτλο του θέματος "Πολιτική θεματολογία", όπως μας θύμισε και ο snowspir!:)