PDA

Επιστροφή στο Forum : Περί χειμερινών ελαστικών!Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

JIM FORD
23-08-11, 12:16
τα εχεις δοκιμασει και ξερεις.....με την λογικη του απολυτου σκαψιματος στα ειχα στειλει τοτε τα στ2!! αυτος στο βιντεο λεει απο κατω οτι ανευ καρφιων δεν ηταν καλα στον παγο, εσυ πως τα βρηκες?

stolis
23-08-11, 12:27
Στον πάγο δεν ήταν τόσο καλά όσο τα hakka R και το βασικό πρόβλημα ήταν ότι ήταν και ανεπαρκή στο βρεγμένο.

Το θέμα είναι ότι είναι καλά στο πατημένο χιόνι και στο φρέσκο, ενώ το αυτοκίνητο ήταν ασταμάτητο στο παχύ απάτητο χιόνι.

Από την άλλη τα R ήταν τρομερά στο πατημένο χιόνι, αλλά ανεπαρκή στο παχύ και μέτρια στο φρέσκο χιόνι. Κάτι φυσιολογικό λόγω πάρα πολύ πυκνού πέλματος για να δουλεύουν καλά στον πάγο, αφού για παγωμένους δρόμους είναι φτιαγμένα.

Οπότε σκέφτομαι ξανά τα cooper με καρφάκια για να είναι και στον πάγο ικανοποιητικά, ενώ στο βρεγμένο θα συμβιβαστώ.

Τα hakka 7 με προβληματίζουν μόνο στο παχύ, για πάγο και πατημένο χιόνι δεν έχω αμφιβολίες.

Δεν θα ήμουν τόσο προβληματισμένος και θα έπαιρνα εύκολα απόφαση τι θα βάλω, αν δεν με έφερναν 2-3 φορές σε πολύ δύσκολη θέση τα R φέτος σε παχύ χιόνι σε δρόμους με κλίση, όπου λόγω του ότι δεν έσκαβαν μπροστά, γύριζε το πίσω μέρος και βρέθηκα 2-3 φορές στο χείλος του γκρεμού, σε περιπτώσεις που με τα cooper περνούσα για πλάκα.

Arisnow
23-08-11, 15:04
Ωραίες συζητήσεις αρχίσατε παιδιά τέλη Αυγούστου, έτσι να μπαίνουμε επιτέλους στο χειμερινό κλίμα [i]

Αποστόλη καινοτόμα τα hakka7 με το σύστημα για τα καρφιά δεν λέω, αλλά δεν παύει να είναι καρφιά....το έχει το ρίσκο της αυτή η επιλογή για το στεγνό.

Για το βάλε βγάλε καρφιά θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη, είναι μεγάλο θέμα γιατί ριμάζεται το λαστιχο από ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν την δουλειά, πόσο μάλλον εδώ που θα σε κοιτάνε σαν χαζοί στα βουλκανιζατερ.http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley22.gif"

stolis
23-08-11, 20:08
Άρη, δεν το συζητώ καθόλου για βάλε-βγάλε ελαστικών σε ζάντες.

Ήθελα να πω ότι αν έπαιρναν τα φρένα μου 15άρες θα μπορούσα να έχω ζάντες με φορεμένα αγωνιστικά χιονιού και όταν έφτανα στον προορισμό μου να άλλαζα τα ζαντολάστιχα, να έκανα το παιχνίδι μου και για τον γυρισμό να έβαζα πάλι τα κανονικά.

Εφόσον όμως δεν μπορώ να βάλω μικρότερες από 17άρες, σκέφτομαι την λύση των ελαστικών με καρφιά, αφού τα χιονολάστιχα με καλύπτουν οριακά πλέον. Η διαφορά με τα στενά με καρφιά, είναι χαοτική, αλλά και τα εμπορίου με αυτά τα λίγα καρφάκια θα έχουν αρκετή διαφορά προς το καλύτερο πιστεύω.

Ξέρω ότι θα κάνω ταξίδι με 100 χλμ max, αλλά αφού όλο το χειμώνα το χρησιμοποιώ μόνο για εκδρομές σε χιόνια, είναι μέσα στα πλάνα μου.

Έχω ακόμα χρόνο να το σκεφτώ....
Δες εδώ τι εννοώ, άσχετα αν ο συγκεκριμένος είναι λαλάκας γιατί τα κάνει μέσα σε κόσμο:

<a href=http://www.youtube.com/watch?v=A-bnBEpWu70" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=A-bnBEpWu70</a>

Έτσι δηλαδή, δεν πας με απλά χιονολάστιχα, θα βγεις έξω με αυτές τις ταχύτητες. Ειδικά στις στροφές δεν μπορεί να σε κρατήσει στο δρόμο το συμβατικό χιονολάστιχο ότι και να είναι:

http://www.youtube.com/watch?v=lakvLGNFpaY&amp;feature=related


Και δες τον Mcrae που ήταν κλάσεις ανώτερος, πόσο πιο συγκρατημένα πάει χωρίς λάστιχα με καρφιά.

http://www.youtube.com/watch?v=bWTF24979D8
Edited by: stolis "

Arisnow
23-08-11, 22:09
Ναι το κατάλαβα, εννοώ για το βάλε βγάλε καρφιά πχ στο cooperaki.[i]Θα καταλάβεις διαφορά με τα απλά του εμπορίου, αλλά για πόσο ...για 1-2 χρονάκια max??http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley36.gif

Πρέπει να κάνεις συμβιβασμό με τα φρένα σου για να περάσεις στο άλλο stage, των αγωνιστικών, να το χαρείς πιο πολύ με τα χλμ που θέλεις. http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley14.gif

"

stolis
23-08-11, 22:25
Άρη δεν θα βγάζω τα καρφιά.

Θα κινούμαι συντηρητικά στο στεγνό μέχρι να φτάνω στον προορισμό μου.

Αν δω ότι δεν γίνεται ούτε έτσι, θα τα έχω στο πορτ μπαγκάζ (ζαντολάστιχα φυσικά) και θα τα αλλάζω εκεί.

Είναι δύσκολο να αλλάζω φρένα για να πάω σε μικρότερες ζάντες με αγωνιστικά.

Θα τα ζυγίσω όλα και θα αποφασίσω.

Το σίγουρο είναι ότι θα έχω κάτι άλλο από πέρσι αφού τα R τα πούλησα.

royale
14-09-11, 19:58
Το θέμα τώρα είναι το εξής:
Τα λατρεμένα Pirelli Winter Carving που είχαν κάνει το Pandάκι (4x4) να πατάει ο,τι κινείται άνευ ερπύστριας στο χιόνι, δυστυχώς δεν υπάρχουν φέτος διαθέσιμα από την Pirelli. [i] Και ο λαστιχάς μού προτείνει να πάω σε Nokian (Hakkapelita).
Stolis, Jim Ford (και όποιος άλλος έχει άποψη φυσικά), τη γνώμη σας pls!!!

http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley1.gif
"

stolis
14-09-11, 20:40
Ποια hakkapeliitta και τι χρήση θέλεις να κάνεις;

royale
14-09-11, 20:46
Καταρχήν, ευχαριστώ για την ερώτηση (που λένε στα τηλεοπτικά panel). [i]
Τα 7 σκέφτομαι εκτός και αν τα καρφιά τους είναι μόνιμα. Δεν έχω διευκρινίσει αν είναι studdable (παίρνουν προαιρετικά δηλαδή καρφιά, δεν έχουν πάνω ήδη) ή studded (έχουν και δεν αφαιρούνται).
Η χρήση είναι αυστηρά χειμερινή (Δεκέμβρη-Μάρτη) σε βουνά και άγρια όρη με πολύ χιόνι, αλλά -δυστυχώς- και πόλη. Επειδή το... θηρίο μου δεν πάει ούτως ή άλλως πάνω από 120 και επίσης τα 60 του άλογα δεν ταλαιπωρούν τα λάστιχα, μόνο αν ξεφύγει καμια θερμοκρασία πάνω από 20 βαθνούς μες τον Φλεβάρη θεωρώ ότι ουσιαστικά φθείρονται. Τα Winter Carving μου έβγαλαν 3 χειμώνες αξιοπρεπέστατα. Και τα άφησα να καούν φέτος και το καλοκαίρι αφού θα τα αλλάξω."

stolis
14-09-11, 21:34
Τα 7 δεν έρχονται Ελλάδα, πρέπει να τα φέρεις απ'έξω. Η χρήση τους είναι περισσότερο για παγωμένους δρόμους και λιγότερο για βουνό.

Αν τα θέλεις για βουνό, καλύτερα να βρεις τα hakka 4.

Και εγώ με καρφιά σκέφτομαι να βάλω, αλλά η χρήση και η ιπποδύναμη σχεδόν το επιβάλουν πλέον.

Αλλά στο βουνό δεν βοηθάνε, μόνο στον πάγο και στο παγωμένο χιόνι θα δεις τη διαφορά. Γενικά, στο βουνό θα πας με οποιοδήποτε τρακτερωτό λάστιχο και ας μην είναι και χιονολάστιχο όταν μιλάμε για παχύ χιόνι και θα πας και πιο μακρυά με mud π.χ, παρά με τα hakka.

Τα χιονολάστιχα με καρφιά ή χωρίς, κάνουν την μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα στην χιονισμένη-παγωμένη άσφαλτο περισσότερο.

Αν θες λοιπόν καθαρά βουνό με προσεκτική οδήγηση στην άσφαλτο, βάλε mud.

Αν θέλεις βουνό, αλλά να οδηγείς και σε χιονισμένους δρόμους πιο άνετα, βάλε χιονολάστιχα με αραιό πέλμα χωρίς καρφιά.

Αν θέλεις να πηγαίνεις βουνό, αλλά και χωρίς αύριο σε χιονισμένους δρόμους (δεν βοηθάει η ιπποδύναμή σου όμως), βάλε χιονολάστιχα με αραιό πέλμα και αν θέλεις με καρφιά.

Αυτά!!!

Arisnow
14-09-11, 23:57
Φίλε royale ήταν αναλυτικότατος ο Αποστόλης.[i]

Η άποψη μου είναι ότι έχω μεγάλες επιφυλάξεις για την συμπεριφορά των mud στον πάγο γιατί πολύ απλά δεν με έχουν πείσει καν με την συμπεριφορά τους στο βρεγμένο.

Από Μάρτη μέχρι Νοέμβρη φοράω BFG mud και η αλήθεια είναι ότι ''μασάω'' να τα αφήσω και για την χειμερινή σεζόν γιατί τις περισσότερες φορές συναντάω παγωμένα σημεία στα οποία δυσκολεύομαι να σταματήσω ακόμα και με τα cooperakia που είναι χειμερινά (αραιό πέλμα).

Φυσικά στο παχύ χιόνι μου λείπουν τα mud, είναι απλά θέμα συμβιβασμών.

Ψάξε να βρεις κάποιο χειμερινό στην διάσταση σου (θα σε βοηθήσει ο Jim) με αραιό πέλμα και πιστεύω ότι θα καλυφθείς στις περισσότερες χιονοπαγοσυνθήκες.http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley2.gif

"

stolis
15-09-11, 05:50
Έτσι είναι με τα mud Άρη, γιαυτό του είπα με προσοχή στον χιονισμένο δρόμο.

Σκέψου και το βάρος του που δεν έχει καμία σχέση με το δικό σου και εκεί που εσύ γλιστράς με τα χειμερινά cooper, εκείνος μπορεί να σταματάει και να ξεκινάει για πλάκα.

Προσωπικά θα έβαζα mud μόνο αν ήμουν σε χωριό και κυκλοφορούσα μόνο σε χωματόδρομους στο βουνό.

Αλλιώς χιονολάστιχα με αραιό πέλμα και είσαι μια χαρά.....

JIM FORD
15-09-11, 10:45
σωστοι οι φιλοι, δεινοι γνωστες γαρ.....

royale, απλο 4κινητο panda εχεις η cross? δηλαδη φορας 175/65r15 (cross), διοτι μειωνονται οι επιλογες μας η φορας 185/65r14 (climbing / multijet) ?

JIM FORD
15-09-11, 11:34
ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΚ ΒΡΙΣΚΩ 86T WINTER CARVING 185/65R14 ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!!![i]"

j.s.
15-09-11, 11:49
Καλημέρα και από μένα.
Νίκο αν χρησιμοποιείς το panda για τις καθημερινές σου μετακινήσεις τότε καλύτερα να παραμείνεις σε λάστιχο αντίστοιχου του προηγούμενού σου.
Διαστάσεις???
"

JIM FORD
15-09-11, 11:56
επισης στην ιδια λογικη
gislaved nord frost 5

[i]
GOODYEA ULTRAGRIP EXTREME
http://www.ityre.com/i/tyre/20886.jpg
Nokian Hakkapeliitta RSi
http://www.ityre.com/i/tyre/2263.jpg


Michelin X-Ice North
http://www.ityre.com/i/tyre/5336.jpg


Vredestein ArcTrac
http://www.ityre.com/i/tyre/21185.jpg
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ.....τα πιο πολλα μαλιστα δυναται να φερουν καρφα (studdable)

απλα σκεφτομαι το εξης.....

οντως θα σου χρειαστει μια τετοια εξεζητημενη-σκανδιναβικου τυπου λυση για πιο ακραιες καταστασεις η ενα πολυ καλο χειμερινο του στυλ Nokian, Vredestein, και οχι μονο, χωρις την δυνατοτητα να φερουν καρφια, studless δηλαδη συν το ολο πακετο και οι δυνατοτητες που σου παρεχει το θηριακι θα σε καλυψουν? (σημειωτεον οι οικονομικες διαφορες ειναι σχετικα μεγαλες, τουλαχιστον αναλογικα με το συνολο της αξιας των ελαστικων, συγκριτικα στις 2 κατηγοριες).

εσυ φυσικα ξερεις και αν οντως παιρνεις τα βουνα και τα λαγκαδια και διαλεγεις να κινεισαι σε ακαθαριστους, επαρχιακους, χωματινους, κλπ δρομους με παγο η απατητο, οκ πασο!! αλλιως αν κινεισαι εθνικη, χκ, χωρια και λιγο touring, πιστευω οτι σε καλυπτει και η πιο ηπια κατηγορια!! εσυ διαλεγεις......δες καποια απο αυτα και πες μου!!


"

JIM FORD
15-09-11, 11:58
Καλημέρα και από μένα.
Νίκο αν χρησιμοποιείς το panda για τις καθημερινές σου μετακινήσεις τότε καλύτερα να παραμείνεις σε λάστιχο αντίστοιχου του προηγούμενού σου.
Διαστάσεις???


μητσο το πιρελλι το επικροτω, απλα θεωρω οτι συμφωνεις με την λογικη μου πιο πανω...???"

j.s.
15-09-11, 12:16
Καλημέρα και από μένα.
Νίκο αν χρησιμοποιείς το panda για τις καθημερινές σου μετακινήσεις τότε καλύτερα να παραμείνεις σε λάστιχο αντίστοιχου του προηγούμενού σου.
Διαστάσεις???


μητσο το πιρελλι το επικροτω, απλα θεωρω οτι συμφωνεις με την λογικη μου πιο πανω...???

Για άλλη μια φορά με προλαβαίνεις Τζιμ!Σε αυτά που έγραψες παραπάνω το πήγαινα και εγώ.
"

Arisnow
15-09-11, 12:19
Καλώς τον και τον εξαφανισμένο j.s [i]"

j.s.
15-09-11, 14:47
Καλώς τον και τον εξαφανισμένο j.s [i]

Εξαφανισμένος ε???Δίκιο έχεις Άρη μου να σου πω το γιατί:πήγα Αμαζόνιο για διακοπές , με απήγαγαν κάτι αντάρτες για λύτρα.Το μαθε από τον πρέσβη η Ελληνική κυβέρνηση και έβαλε στους αντάρτες έκτακτη εισφορά (ανάλογη των απαγωγών που έκαναν στο παρελθόν).Αγανάκτησαν οι αντάρτες και με άφησαν ελεύθερο σε ένδειξη διαμαρτυρίας!!!
Και έτσι ναμαι πάλι εδώ!http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley16.gif
Edited by: j.s. "

Arisnow
15-09-11, 15:01
Μάλιστα, για όλα τελικά υπάρχει μια λογική εξήγηση.

Είχα την εντύπωση πως οι ιθαγενείς στον Αμαζόνιο είχαν σε μεγαλύτερη εκτίμηση τους ιεραπόστολους και τους γιατρούς...καλά να πάθουν λοιπόν! [i]"

j.s.
15-09-11, 20:46
Οκ Άρη το πικρόχολο χιούμορ είχε κυρίως να κάνει με αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και κάπου εξαφανίστηκα αλλά εδώ είμαστε πάλι!
Νίκο διαστάσεις δεν βρήκα πουθενά.Όταν μπορέσεις γράψε τις να συνεχίσουμε

royale
15-09-11, 23:48
Παιδιά, ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.

Το δικό μου είναι το Climbing, τουτέστιν 185/65/14.
Το δε σκεπτικό μου έχει ως εξής:

Αφού μένουν μόνο για τους μήνες που είναι η καρδιά του χειμώνα πάνω

Αφού στην εθνική δεν παω πιο γρήγορα από 130

Αφού στην πόλη δεν οδηγώ επιθετικά (πως θα μπορούσα άλλωστε με 60 hp...)

Αφού θέλω να ανεβαίνω χαράματα μετά από τρελές κακοκαιρίες που λόγω θερμοκρασιών έχει συνήθως πάγο (ειδικά αν είχε αέρα ή έχει περάσει το γκρέιντερ)
....γιατί να βάλω απλό χιονολάστιχο και όχι αντρίλα"; Εξου και η απόφαση να πάω σε Winter Carving (υπερβολή) και όχι Sottozero (πιο λογικό).
Η πρόσφυσή του σε κάτι μαύρους πάγους ήταν απίστευτη. Σε σημείο που φοβάμαι να δοκιμάσω κάτι άλλο γιατί δεν ξέρω αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Και στο φρέσκο σκότωνε επίσης. Και στη βροχή, ΚΑΙ αθόρυβα στην άσφαλτο! Τι άλλο να ζητήσω;
Jim (Δημήτρης;) στείλε pm ρε συ με λεπτομέρεις για το σετ που βρήκες (πόσο θα μας στοιχίσει να έρθουν Αθήνα, κλπ). Και το βλέπουμε. Πάντως αν αναγκαστώ να πάω σε άλλη λύση ποια από τις "αντρικές" θα πρότεινες; Το Nokian;"

JIM FORD
16-09-11, 08:42
οκ, δεκτες οι εξηγησεις......και σεβαστες. θα σου στειλω συντομα πληροφοριες..........

ποιο να σου προτεινω.....γριφος....ολα στην ιδια συνομοταξια ειναι...

σιγουρα θα μεινεις ευχαριστημενος............

λογω μαυρου παγου που λες θα ελεγα ειτε rsi, αν και παλιο αλλα αξεπεραστο μοντελο, ειτε ισως καλυτερα x-ice north !!

JIM FORD
16-09-11, 09:39
θα σου βαλω και αυτο που το ξεχασα...δυστυχως δεν ειναι τοσο αγριο σαν το st2, αλλα φαινεται καλο!! και αν σκεφτεις και το backround των αμερικανων......

COOPER WMAST3 185/65 R14 86 T WEATHER-MASTER 3

Cooper Weather-Master S/T 3State-of-the-art production technology: the product of Cooper’s latest manufacturing methods

Good competitive test results: bench marked against leading brands

Meets current and future EU tyre regulations: for wet grip, clean oil, low rolling resistance and noise

Advanced directional tread pattern and 3D Sipe Technology: Utilising state-of-the-art computer technology, the WM-ST3 has a unique directional tread pattern along with 3D Sipe Technology for improved snow and ice traction, handling and tread wear

Intelligent stud placement: Optimises ice traction by maximising the number of stud pathways through the contact patch

http://www.ityre.com/i/tyre/25772.jpg

ΔΕΝ ΚΑΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΙΟ ΤΟ ΠΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΡΦΙΑ!Edited by: JIM FORD "

JIM FORD
16-09-11, 11:09
σου εστειλα και πμ με κατι απλα νορμαλ φτηνα αλλα δοκιμασμενα και καλα χειμερινα, ετσι για να εχεις μια αποψη της ταξης μεγεθους και των διαφορων.....................

ιδου και τα προφιλ ετσι απλα για εγκυκλοπαιδικους λογους................

2,3 πολυ καλα, ειδικα 3 με κλειστα ματια !!
Falken HS-439

http://www.ityre.com/i/tyre/21436.jpg
__________________________________________________ __


Marangoni 4 Winter E+
http://www.ityre.com/i/tyre/21297.jpg________________________________________________Kl eber Krisalp HP2
http://www.ityre.com/i/tyre/21304.jpg

Edited by: JIM FORD "

stolis
16-09-11, 15:36
Δημήτρη, μην γελιέσαι από το τι λένε στα χαρτιά. Στον μαύρο πάγο ούτε το R δεν δούλευε, ούτε φυσικά και το RSI θα δουλέψει.

Τουλάχιστον όχι όπως το φαντάζεται ο καθένας μας όταν διαβάζει τις προδιαγραφές τους.

Μη φανταστεί κανείς δηλαδή ότι θα πηγαίνεις με 80 και θα βρεις πάγο στη στροφή και θα μείνεις στο δρόμο. Καμία σχέση.

Απλά, θα πας σιγά σιγά και στον πάγο, εκεί που με ένα άλλο χιονολάστιχο θα γλιστράς.

Γιαυτό σκέφτομαι και καρφωτά, γιατί πέρσι βρήκα πάγο μέσα σε 2-3 στροφές στον Παρνασσό με αρκετά φυσικά και είδα ότι δεν κρατάνε με τίποτα σε τέτοιους ρυθμούς.

royale
16-09-11, 16:42
Μη φανταστεί κανείς δηλαδή ότι θα πηγαίνεις με 80 και θα βρεις πάγο στη στροφή και θα μείνεις στο δρόμο. Καμία σχέση.
Ακριβώς όπως το λέει ο Αποστόλης.

Κι εγώ όταν λέω ότι είχε απρόσμενα καλή συμπεριφορά σε μαύρο πάγο εννοώ ότι σε γυαλισμένη" κατηφόρα από τον αέρα φρέναραν έως ακινητοποίησης με ελάχιστη εμπλοκή του ABS από 45-50 χλμ. Αυτό ξεπενάει τις προσδοκίες ενός λογικού ανθρώπου... http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley2.gif"

j.s.
16-09-11, 22:40
Νίκο το sottozero που αναφέρεις είναι εξαιρετικό λάστιχο ,το φόρεσα σε παλιότερο αυτοκίνητο μου για 3 σαιζόν.Είναι απίστευτο το συναίσθημα να πηγαίνεις εξαιρετικά στο χιόνι και μετά ακόμα καλύτερα στο στεγνό σε πιο χαμηλά υψόμετρα ,δεν ξέρω άλλο λάστιχο που να το πετυχαίνει αυτό(στην πορεία με την έλευση των nokian έχασε την αίγλη του ,άδικα θεωρώ προσωπικά).Εσύ όμως δεν ζητάς επιδόσεις οπότε όντως αυτή η κατηγορία δεν σε απασχολεί.Το cooper σίγουρα πρέπει να το βάλεις στην λίστα σου.
Μαύρος πάγος.Δύσκολα τα πράγματα.....Μην σου τύχει....

JIM FORD
19-09-11, 08:04
θεωρω οτι κανεις νοημων αποστολη δεν περιμενει αυτο που λες....(δηλαδη να μπει με 80 χλμ. σε στροφη με μαυρο παγο). απλα αυτα - τα εξειδικευμενα - που του αναφερω, θα κανουν την ειδικη δουλεια που θελει ο νικος.....στα λογικα παντα πλαισια.....

αν παλι θελει με καρφια, του εχω δωσει και επιλογη με τους ολλανδους....vredestein arctrac!
[i]
http://2.bp.blogspot.com/_ayzKsebBCkc/TKH1Zew5AmI/AAAAAAAAAEw/lhl57KehQXc/s1600/vredestein+arctrac+suv.jpg
"

stolis
19-09-11, 19:13
Δημήτρη, καταλαβαίνεις πιστεύω ότι το έγραψα με αρκετή δόση υπερβολής.

Στην πραγματικότητα αν το θέλεις έτσι, είναι ότι και με λίγα χλμ να στρίψεις, 30-40, δεν σε κρατάνε εύκολα στο δρόμο χιονολάστιχα χωρίς καρφιά αν πατήσεις πάγο. Μόνο αν έχει αρκετό πλάτος η στροφή μπορεί να ανοίξει η τροχιά και τελικά να μείνεις μέσα. Αν είσαι στενός ο δρόμος, άντε γεια!!!

Όπως έγραψα πιο πάνω, απλά τα κορυφαία (R-RSI κλπ), θα σε πάνε σιγά σιγά εκεί που με τα άλλα δεν θα μπορείς να ξεκινήσεις, ενώ θα σε κρατήσουν και πολύ πιο σταθερά στο δρόμο στην ευθεία με χιλιόμετρα.

Αυτά τα vredestein μου αρέσουν πάρα πολύ. Φαίνεται να δουλεύουν παντού καλά.

Για στείλε μου μια τιμή για 225-55-17 και 225-50 που είδα ότι βγαίνουν.... Edited by: stolis

JIM FORD
20-09-11, 07:51
θα το ψαξω αν και νομιζω οτι στις παραπανω δυο διαστασεις στην γερμανια βρισκω μονο

wintrac extreme

[i]

για το arctrac πρεπει να παμε πιο βορεια................"

sfeweather
26-09-11, 02:06
Καλησπέρα!Θα ήθελα να κάνω μια έρωτηση,μια και μπαίνει το φθινόπωρο κοιτάμε και λίγο το θέμα των ελαστικών.. : ) Έχω ένα astra το οποιο εχει πάνω bridgestone potenza 225/45/17 .. Σκέφτομαι για τον χειμώνα να του φορέσω χειμερινά,σε διάσταση 205/55/16 (2η τετράδα ζάντες) γιατί οι τιμές των χειμερινών για 17αρες είναι απαγορευτικές και δεν είναι καιρός για τεράστια έξοδα,ακόμα και τα χειμερινά πολυτέλεια θεωρείται αλλά μια αγάπη έχουμε ,το χιόνι δεν παίζουμε μ αυτά!Ψάχνομαι καιρό και διάβασα και όλο το τοπικ,ξεχωρίζοντας τα vredestein snowtrac 3 και nokian wrg2 το οποιο απ οτι κατάλαβα τείνει προς all weather..Επειδή δυστυχώς στην Αθήνα τσιμπάνε αρκετά τις τιμές έψαξα και βρήκα το e-elastika.gr το οποίο όμως για φέτος εβγάλε σα χειμερινά μόνο τα , michelin alpin a4,michelin primacy alpin pa3 και bf goodrich g force winter!Α έχει και τα Nokian wrg2!Θα ήθελα όποιος μπορεί φυσικά να μου πει τη γνώμη του γ αυτά τα λάστιχα και τι προτείνει!Το ελαστικό προορίζεται για νορμαλ χρήση,όμως στην εθνική πρέπει να αντέχει σε ταχύτητες 150-160 ,να μην παράγει επίσης πολύ θόρυβο κατά την κύλιση! Edited by: sfeweather

JIM FORD
26-09-11, 09:52
ας λενε το wrg2 all weather. οι φινλανδοι το λενε all weather plus (ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ ΕΞΑΛΛΟΥ) Και ετσι ειναι για εκει πανω...δηλαδη 4 εποχων και οχι μονο...αρα εδω ελαδα, ευρωπη ενα απο τα καλυτερα χειμερινα.

ειτε βαλεις vred snowtrac 3 ειτε Nok wrg2 θα μεινεις ευχαριστημενος απολυτα.......αν θες την γνωμη μου πανε με βαση την τιμη.....δηλαδη απο τα 5 που λες το πιο φτηνο!!

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ολλανδικα και φινλανδικα που προαναφερεις, ειναι ας τα πουμε καπως πιο εξειδικευμενα και ολιγον πιο τακουνατα.....μην φανταστεις....δεν ειναι Nordic τα ελαστικα.....ισως στο θεμα του θορυβου-επιδοσεων να σε καλυπτε ενα πιο πυκνο, εμφανισιακα πιο ηπιο και πολυ μαλακο λαστιχο......πχ yokohama w drive / conti ts830 / hankook w310 / kumho kw23 / marangoni meteo hp....κατα προτιμηση σε 91Η / 94Η XL

ΑΝ ΠΑΛΙ εχεις μπολικα κυβικα η αλογα και τα 160 χλμ. που λες τα εχεις συχνα πυκνα και ως σχεδον μονιμη ταχυτητα ταξιδιου..........τοτε θα ελεγα κατι σε 94V ΠΧ FALKEN HS439.... / UNI MS PLUS 66.....τον αμερινακο (bfg g force winter) αν τον βρισκεις καλη τιμη χτυπα τον αφοβα παντως......γενικα να ξερεις για κατι αποδεκτο, δοκιμασμενο, αξιοπιστο, ευρωπαικο - αμερικανικο η γιαπωνεζικο να υπολογιζεις εναρξη τιμων απο 350-400 ευρω (βγαζω εκτος τα κινεζικα και τις αναγομωσεις).

sfeweather
26-09-11, 13:38
Μιλησα με το κατάστημα που πουλάει τα συγκεκριμένα ελαστικά,βρίσκω τα Νοκιαν wrg2 H XL πάντα σε διασταση 205/55/16 440 ευρω ,βέβαια μου είπε ότι είναι χρονολογίας 2010.Μάλλον θα περιμένω να έρθει η νέα φουρνιά..Τα άλλα που σου ανέφερα ξεφεύγουν στα 500+..Κοίτα η χρήση που θα του κάνω είναι σε χκ,καμιά βόλτα σε βουνά που ξέρω ότι θα έχει περάσει εκχιονιστικό ,αλλά αν τύχει να ρίξει και 5-10 ποντους χιόνι να τα βγάζει πέρα.Το αυτοκίνητο βγάζει 180 άλογα,1.6t, γ αυτό οι ταχύτητες στην εθνική είναι 140-160..Δύσκολα πιο κάτω,βέβαια εξαρτάται και από τις συνθήκες.Το wrg2 μπορώ να το βάλω και τώρα?Ή φθείρεται σε θερμοκρασίες 24-26oC?Να περιμένω καλύτερα μέχρι Νοέμβρη?Απλά φοράω τα potenza σε μέτρια κατάσταση και με τα πρωτοβρόχια έφαγα κάτι γλίστρες...
Ευχαριστώ πολύ πραγματικά για την εξυπηρέτηση και βοήθεια που προσφέρεις.
* Τα bf goodrich g force winter H XL τα βρισκω 520 ευρω. Όπως και τα alpin a4 Edited by: sfeweather

JIM FORD
26-09-11, 14:43
αν το εμπιστευεσαι το καταστημα και βλεπεις το που και το πως τα αποθηκευει (δηλαδη χωρις, βροχη, σκονη, αερα, φως κλπ) δεν πειραζει το dot10.....ειλικρινα κανενα μα κανενα προβλημα.

καλυτερα μην τα βαλεις απο τωρα σε συνθηκης πολης......υπομονη και πιο σιγα με τα ουτως

η αλλως επικίνδυνα πρωτοβροχια.....οχι τιποτα αλλο αλλα κριμα ειναι να φαγωνονται....ας κερδισεις ενα διμηνο.....επειδη εχεις 180 αλογα θα ελεγα να σκεφτεις και την λυση του V, αλλα ειναι πιο ακριβο οποτε και το Η μια χαρα ειναι.....ΟΛΑ τα προαναφερομενα τα βγαζουν περα στους 5-10 ποντους χιονι.....αν ο φινλανδος ειναι και ο πιο φτηνος, οπως λες, με κλειστα ματια παρτονα και χωρις συζητηση!!!

JIM FORD
27-09-11, 13:05
αν θα το φορας 3 σεζον, δηλαδη τους πιο πολλους μηνες και κυριως σε αθηνα, τοτε φιλε μου μαλλον πρεπει να παρεις V και κατι σχετικα σκληρο με οποιες επιπτωσεις εχει αυτο σε πιο χαμηλες τ και θεμα προσφυσης.......ο φινλανδος δεν προκειται να σε προδωσει. φθειρεται νορμαλ. το ιδιο με τα αλπιν...............οι διαφορες ειναι μικρες. εγω snowtrac 3 φοραω στο daihatsu yrv 4wd αλλα αν το εβρισκα σε wrg2 πιο φτηνο εννοειται οτι θα το εβαζα!!

JIM FORD
27-09-11, 13:07
ουπς που πηγαν οι ερωτησεις σου?? [i] τελως παντων πιστευω οτι σε καλυψα...οτι θες γραψε!"

j.s.
27-09-11, 13:19
Τα conti ts830 που πρότεινες πιο πάνω Δημήτρη δείχνει καλή λύση για το αυτοκίνητο του Στράτου ,δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί είναι τόσο ακριβό...Πάντως ο συνδιασμός υψηλών ταχυτήτων εκτός με καθημερινή μετακίνηση εντός είναι σπαζοκεφαλιά που θέλει την προσοχή της...(καταστάσεις αντίθετες τελείως σε απαιτήσεις ελαστικού.)"

sfeweather
27-09-11, 13:51
Δημήτρη ήθελα να γράψω κάτι επιπλέον και έγινε κάτι στο ποστάρισμα...Δεν πειράζει!Με κάλυψες απολύτως..Θα προσπαθήσω να τρενάρω την αγορά των ελαστικών γιατί η αλήθεια είναι ότι αφενός δεν χρειάζονται ακόμα χειμερινά ,και αφετέρου αν τα βάζω από Οκτωβρη μέχρι Μάρτη με βλέπω σε 2 σεζόν μπορεί και λιγότερο να χρειαστώ ελαστικά!Είναι και το θέμα της αποθήκευσης,που καλοκαίρι στην καλύτερη μπορώ να τα βάζω στο υπόγειο του σπιτιού αλλά και πάλι,δεν είναι οι ιδανικές συνθήκες.Πότε παίζει η παραλαβή των φετινών χειμερινών ελαστικών?Εσένα Δημήτρη σου έχειέρθει τιμοκατάλογος κλπ? *Μόλις ρώτησα για τα ts830,με τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση μου τα αφήνει 540Ε σε διάσταση 205/55/16 Η.Eπίσης τα kw27 της Kumho 94V XL 460E ενώ τα Kumho kw23 91V 440E..Nα ρωτήσω τα kw27 είναι το επόμενο μοντέλο του kw23? Edited by: sfeweather

JIM FORD
27-09-11, 14:10
εχει αρχισει ηδη η παραλαβη......η τιμη που εχεις στα νοκιαν δηάδη 440, μου φανταζει καλη.

μπορω να σου στειλω πχ marangoni / avon με 360 / 380 αλλα με την τοποθετηση (30-40 ευρω τοποθετηση συν ζυγοσταθμιση,αναλογα...) θα πας γυρω στα 400 / 420....οποτε σχεδον στα ιδια ειμαστε.....

sfeweather
27-09-11, 14:12
Μόλις ρώτησα για τα ts830,με τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση μου τα αφήνει 540Ε σε διάσταση 205/55/16 Η.Eπίσης τα kw27 της Kumho 94V XL 460E ενώ τα Kumho kw23 91V 440E..Nα ρωτήσω τα kw27 είναι το επόμενο μοντέλο του kw23?Το μαγαζί το έχεις στην Κερκυρα ή στη Θεσσαλονίκη?"

JIM FORD
27-09-11, 14:39
κερκυρα....δουλευω δεν ειναι δικο μου........αρα ως τωρα τα νοκιαν ειναι τα πιο καλα με 440!

μην δινεις αδικα λεφτα για διαφημιση...πχ κοντι.....πολύ καλο αλλα μαλακο-Η και λογω παραμετρων θα το φας....το κουμο 27 ειναι πιο φρεσκο και πιο επιδοσεων.....

αθορυβο , το ειχα βαλει στην 740 Li του αφεντικου !! και τα δυο η κουμο τα ονομαζει alpine..

<a href=http://www.kumhotire.com/tire/tire_detail.jsp?category_cd=002004004000000" target="_blank">http://www.kumhotire.com/tire/tire_detail.jsp?category_cd=002004004000000</a>

μεταξυ των 2 το 27 θα εβαζα για το δικο σου αμαξι και την χρηση!!"

sfeweather
27-09-11, 14:46
Κλείνω μεταξύ kumho kw27 και nokian wrg2..Η τιμή ίδια σχεδόν,τα Kumho με δείκτη V XL ενώ τα nokian H XL και πρέπει να αποφασίσω πλέον τι θα φορέσω!Χωρίς να έχω γνώση του θέματος,το πέλμα των nokian μου φαίνεται πιο χειμερινό" από εκείνο των kw27.Άρα καλούμαι να επιλέξω μεταξύ ενός πιο χειμερινού ελαστικού και ενός ελαστικού επιδόσεων-τουλάχιστον αυτό βλέπω από την χάραξη ίσως κάνω και λάθος."

JIM FORD
27-09-11, 14:49
για να το ξεκαθαρισω....για πιο all around χρηση μεταξυ των δυο λεω το 27.

και για το δικο σου αμαξι και για να κρατησουν πιο πολυ......

ισως στο χιονακι αυτο καθ'αυτο το 23 να εχει ενα μικρο προβαδισμα....

αλλα και παλι δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει ψηφιζω νοκιαν. αφου τα βρισκεις 440, δεν πειραζει το dot. τι το παιδευεις? εκτος και αν ειναι καμια παραγκα, καποιος τυχαρπαστος που δεν θα τον ξαναδεις και τα εχει εξω στον τσιγκο...τι να πω? αν ερθουν τα του 11 ποσο θα σου τα κανει? λογικα πιο ψηλα.....να αγοραζετε εξυπνα και λιγο πιο πριν την μεγαλη ζητηση. οχι νοε-δεκ στον χαμο!!

sfeweather
27-09-11, 14:58
Έχεις δίκιο Δημήτρη ! [i] Και εγώ προς τα Nokian προσανατολίζομαι θα προσπαθήσω να το τρενάρω όσο μπορώ πριν έρθει ο νέος τιμοκατάλογος ,και αν φθαρούν καλά να μαστε μετά από 2 χρόνια θα βρούμε κάποια λύση!Θα προσπαθήσω να μαι συνετός και να μη βαράω πολλά χιλιόμετρα με ζέστες.Όσο για το που βρίσκονται τα ελαστικά,είανι στις αποθήκες της nokian αν κατάλαβα καλά ή στις αποθήκες της εταιρίας,με πολύ σωστή φύλαξη,θα τα τσιμπήσω όταν μπορέσω!Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες,θα ξαναγράψω όταν έχω νεότερα.. http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley2.gif"

JIM FORD
27-09-11, 15:00
Κλείνω μεταξύ kumho kw27 και nokian wrg2..Η τιμή ίδια σχεδόν,τα Kumho με δείκτη V XL ενώ τα nokian H XL και πρέπει να αποφασίσω πλέον τι θα φορέσω!Χωρίς να έχω γνώση του θέματος,το πέλμα των nokian μου φαίνεται πιο χειμερινό" από εκείνο των kw27.Άρα καλούμαι να επιλέξω μεταξύ ενός πιο χειμερινού ελαστικού και ενός ελαστικού επιδόσεων-τουλάχιστον αυτό βλέπω από την χάραξη ίσως κάνω και λάθος.

ετσι ειναι οπως τα λες.....αν και στην γρηγορη οδηγηση επισης καλο ειναι το νοκιαν. δεν εχεις θεμα. ποσες φορες θα ανεβεις χκ....και γενικα θα πατησεις χιονι? πανω κατω...........πες μου.

το νοκιαν θα σε καλυψει παντου και παντα αφοβα σε ολες τις συνθηκες χωρις να ιδρωσεις, το κουμο λιγο λιγοτερο στα δυσκολα με ενα κλικ πιο μεγαλης προσπαθειας.....

απο την αλλη το κουμο θα σου βγαλει πιο πολλα χλμ (θα το φας πιο αργα) και δεν θα κανει τοσο θορυβο."

sfeweather
27-09-11, 15:06
Χιόνι?Ε καμιά 20αρια φορές γιατί μ αρέσει να επισκέπτομαι και την Πάρνηθα,ε βάλε και ΧΚ και καμια βόλτα στα ορεινά της χώρας,πιστεύω μου χρειάζονται,αλλιώς θα έμενα στη λύση των αλυσίδων..Ευτυχώς έχω βάλει υγραέριο στο αυτοκίνητο και δεν μου φεύγουν πολλά σε βενζίνη..[i] Τα νοκιαν κάνουν αρκετό θόρυβο?Είναι αισθητός?Στον πάγο τα wrg2 πως αντιδρούν?Σε έχω ζαλίσει λίγο !Αλλά είσαι πραγματικά από τους λίγους που θα κάτσουν να σου εξηγήσουν για κάθε λάστιχο τι και πως..!"

JIM FORD
27-09-11, 15:24
20-30 φορες ειναι πολλες. βαλε νοκιαν. στον παγο ολα θελουν προσοχη....ΑΛΛΑ αντιδρουν προοδευτικα. οι φινλανδοι εχουν εξειδικευση και τεχνογνωσια. δεν ειναι hkpl, αλλα ακουνε.

κανουν λιγο θορυβο....ναι...ειδικα αν πηγαινεις με 160 συνεχεια.......καμμια ζαλη. χαρα μου!!

καλα εκει που θα το κατα-χαρεις ειναι βροχη, γλιτσα και αλατολασποχιονο (slush) - ισως απο τα κορυφαια σε slush - τις συνθηκες δηλαδη που κατ'εξοχην συναντας μεχρι να φτασεις στα χκ.....καλα και αν τους δωσεις 10-15 εκ. χιονι θα τα καταπιουν!!

nkip005
28-09-11, 23:47
αφού διάβασα τα περισσότερα ποσταρίσματα στο θέμα αυτό, οφείλω να κάνω και εγώ την ερώτησή μου:

έχω opel astra 1.4 (βάρος 1.250kg και διαστάσεις 205/55 R16). αποφάσισα (?) φέτος να βάλω χειμερινά λάστιχα. τα δεδομένα:

1. μπορεί να πάω φέτος από 0(!) έως 10-12 φορές στο βουνό (ελληνικά βουνά μόνο).

2. το αυτοκίνητο κουνιέται πλέον μόνο με κακοκαιρία (τις υπόλοιπες μέρες μηχανή).

3. κατά μέσο όρο κάνω 1 ταξίδι Θεσ/νίκη και 1 Αλεξ/πολη τον μήνα.τα καλοκαιρινά μου θέλουν αλλαγή σύντομα και είπα να βάλω χειμερινά κατά τον νοέμβριο και να με πάνε 3-4 χειμώνες. (και καλοκαιρινά αλλάζω του χρόνου).ερώτηση:

τι βάζω και σε τι διαστάσεις (σύμφωνα με την opel η άλλη διάσταση που φοράω είναι 195/65 R15)?ευχαριστώ προκαταβολικά για όσους απαντήσουν.

JIM FORD
29-09-11, 12:46
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ......

οντως 195/65r15 ειναι η αντιστοιχια και μπορεις να το κανεις πχ με σιδερενιες ζαντες και σε βαθος χρονου να κερδισεις...αν και στην αρχικη διασταση σου υπαρχουν λυσεις κατω απο 400 ευρω!

με προσοχη και συνετη , μικρη τριμηνη χρηση, ισως βγαλεις 4 σεζον.....με σωστη αποθηκευση βεβαια!!

εχεις πολλες επιλογες να βαλεις.....και σε 205/55r16 και σε 195/65R15.

γενικα δεν υπαρχει λογος να δινεις πολλα λεφτα για ακριβες διαφημιζομενες μαρκες να ξερεις.

σε 195/65R15: ΑΠΟ 300-400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΜΑΡΚΕΣ...............

avon ice touring / falken hs439 / kleber krisalp hp2 / kumho kw23 / matador mp59 nordicca / yokohama w drive / marangoni meteo hp / bridgestone lm30 / uniroyal ms plus 66 / dunlop sp winter response

και σε 205/55R16: ΑΠΟ 370-620 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΘΕΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΣΥΝ:

continental ts830/ hankook w310.........

ολα τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ σε καλυπτουν......

δοκιμασμενα απο μενα και απο πολλους αλλους ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:

*VREDESTEIN SNOWTRAC 3

*NOKIAN WRG2

*MARANGONI METEO HP

*AVON ICE TOURING

*KLEBER KRISALP HP2

και οχι μονο......σε γενικες γραμμες ενα μαλακο με δεικτη τ (190 χλμ.) σε καλυπτει .....αντε το πολυ Η (210 χλμ.) για να το φας λιγο πιο αργα..... Edited by: JIM FORD

JIM FORD
29-09-11, 13:27
ΝΕΟ ΤΟΓΙΟ

[i]

Toyo Observe GSi-5The Toyo Observe GSi5 winter tire is available in a complete size range that covers a variety of vehicles and applications. No matter what your vehicle; passenger, light truck, van, SUV or CUV the Observe GSi5 is the right tire for drivers looking for a safe and secure winter drive.
For passenger tire sizes it is designed for a secure ride while for light truck or van applications it is designed to handle the load characteristics of that type of vehicle.
Whether it’s snow, slush, ice or just simply slippery roads, the Observe GSi5 has the technology to handle all our winter conditions."

JIM FORD
29-09-11, 13:28
4X4 XEIMERINO....................
http://www.ityre.com/i/tyre/25650.jpg
Goodyear Ultra Grip Ice WRTA Truck and SUV Tire for Enhanced Traction in Changing Winter Conditions<table border="1" cellpadding="10" width="90%" style="margin-top: 20px; margin-right: auto; margin-bottom: 20px; margin-left: auto; "><t><tr><th ="#d8dfe6">Features</th><th ="#d8dfe6">Benefits</th></tr><tr></tr><tr><td style="font-size: 12px; ">Winter Grip tread compound</td><td style="font-size: 12px; ">Offers enhanced traction on ice and snow-covered roads from season to season</td></tr><tr><td style="font-size: 12px; ">Directional tread pattern</td><td style="font-size: 12px; ">Helps channel water and slush away from the tire for enhanced winter traction and handling</td></tr><tr><td style="font-size: 12px; ">2D (two-dimensional) blades in the center zone</td><td style="font-size: 12px; ">Offer enhanced starting and stopping power on snow and ice</td></tr><tr><td style="font-size: 12px; ">3D (three-dimensional) TredLock Technology blades in the shoulder zone</td><td style="font-size: 12px; ">Offer enhanced wet and winter traction and lock together for confident grip in turns</td></tr><tr><td style="font-size: 12px; ">Outfitted for optional metal studs</td><td style="font-size: 12px; ">For enhanced traction in winter driving conditions</td></tr><tr><td style="font-size: 12px; ">Rim Protector</td><td style="font-size: 12px; ">Helps protect wheel against accidental curb damage</td></tr></t></table>"

JIM FORD
29-09-11, 13:34
Lassa Ice Ways
http://www.ityre.com/i/tyre/26799.jpg
ΑΓΡΙΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ.....bridgestone group

σε ενα πραγματικα τεραστιο και απο τα πιο μοντερνα εργοστασια..............

γενικα σκληρα, αντοχης ελαστικα.........."

JIM FORD
29-09-11, 13:38
μετα τις νεες αφιξεις στα χειμερινα που τοσο μας αρεσουν ας βαλουμε και ενα καλοκαιρινο φιλο απο τα βορεια.................

NOKIAN HAKKA BLUE
http://www.tiremedia.com/images/tire-big/nokian-hakka-blue.jpg
Blue – Nokian’s answer to northern summer motoring

<table width="1" cellspacing="0" celllpadding="0" border="0"><t><tr><td style="font-size: 12px; ">http://www.ityre.com/i/news/22918.NokianHakkaBlue.jpg</td></tr><tr><td style="font-size: 12px; ">[i]Nokian claims the Hakka Blue can stop almost a metre shorter on rain-soaked roads than ‘traditional’ summer tyres</td></tr></t></table>

A new addition has been made to Nokian (http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/nokian/) Tyres’ Hakka summer tyre range. Called the Hakka Blue, this latest product from the Finnish tyre maker is designed with ‘northern’ roads in mind and thus is intended, in Nokian’s own words, to offer “the best possible traction and precise handling for challenging wet roads.”

The Hakka Blue is aimed at high-powered cars and is produced in a total of 21 sizes in V and W speed ratings for 15 to 17-inch rim diameters. All dimensions offered will be XL marked. Retail sales of the new tyre will begin in spring 2012 in Nokian’s most important market areas: the Nordic countries, Russia, and Ukraine, as well as Kazakhstan and Belarus.
The manufacturer reports that new innovations used in the Hakka Blue, namely its ‘Dry Touch Suction Sipe’ and ‘Swoop Grooves’, contribute towards giving the tyre excellent grip and enabling it to stop some 80cm shorter from 80 km/h (50 mph) than traditional summer tyres on a rain-soaked road. Many innovations used in Nokian’s Hakka Green tyre for small to medium-sized cars, introduced a year ago, have also made their way into the new product.
The above-mentioned Dry Touch Suction Sipe is said to ‘suck’ the water out from between the tyre and the road and route it to the tyre’s main grooves. This, says Nokian, allows the Hakka Blue to “achieve maximum contact on a rain-beaten road and establish a firm grip on the road surface.” The sipes are larger at the bottom and thus groove volume increases as the tyre wears; this, the manufacturer explains, ensures they deliver excellent wet grip even when worn. As for the Swoop Grooves, Nokian says these were shaped in the transversal main grooves on the inner shoulder in order to prevent aquaplaning.
“When optimising the road contact and developing the structure of Nokian Hakka Blue, we aimed at maximising wet grip,” commented Juha Pirhonen, development manager at Nokian Tyres. “We utilised a high-speed camera for this purpose to a great extent. The finishing touch on the exceptional wet grip and anti-aquaplaning characteristics are the new innovations that effectively remove water from between the tyre and the road or store it temporarily, as well as the tread compound adapted for the varying conditions in the north.”
Nokian has used a tread compound combining silica and pine oil in the Hakka Blue. This “carefully selected combination” is said to further improve wet grip at very low temperatures. As the Finnish manufacturer explains, adding pine oil to the compound lowers the temperature of Hakka Blue by reducing the friction caused by molecular movement: “This makes the Hakka Blue an excellent choice for varying summer weather. The end results are lower heat generation and rolling resistance.”

Source: www.tyrepress.com (http://www.ityre.com/jump?url=http://www.tyrepress.com/News/1/22/23373.html)

Blue – Nokian’s answer to northern summer motoringFont size: http://www.tyrepress.com/themes/tpl_4023/img/font_decrease.gif (http://www.tyrepress.com/News/1/22/23373.html) http://www.tyrepress.com/themes/tpl_4023/img/font_enlarge.gif (http://www.tyrepress.com/News/1/22/23373.html)12/09/2011 13:35:00http://www.tyrepress.com/thumbnail.phpfile=thumbnail/article_medium/newspic__NokianHakkaBlue11_371464282.jpg&ampsize=article_mediumNokian claims the Hakka Blue can stop almost a metre shorter on rain-soaked roads than ‘traditional’ summer tyres

A new addition has been made to Nokian Tyres’ Hakka summer tyre range. Called the Hakka Blue, this latest product from the Finnish tyre maker is designed with ‘northern’ roads in mind and thus is intended, in Nokian’s own words, to offer “the best possible traction and precise handling for challenging wet roads.” The Hakka Blue is aimed at high-powered cars and is produced in a total of 21 sizes in V and W speed ratings for 15 to 17-inch rim diameters. All dimensions offered will be XL marked. Retail sales of the new tyre will begin in spring 2012 in Nokian’s most important market areas: the Nordic countries, Russia, and Ukraine, as well as Kazakhstan and Belarus... Please login below.


"

JIM FORD
29-09-11, 13:41
Kelly Tires Winter Ice
http://www.ityre.com/i/tyre/26793.jpg
αγριος για παγο ο αμερικανος.........."

j.s.
29-09-11, 15:04
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ......

οντως 195/65r15 ειναι η αντιστοιχια και μπορεις να το κανεις πχ με σιδερενιες ζαντες και σε βαθος χρονου να κερδισεις...αν και στην αρχικη διασταση σου υπαρχουν λυσεις κατω απο 400 ευρω!

με προσοχη και συνετη , μικρη τριμηνη χρηση, ισως βγαλεις 4 σεζον.....με σωστη αποθηκευση βεβαια!!

εχεις πολλες επιλογες να βαλεις.....και σε 205/55r16 και σε 195/65R15.

γενικα δεν υπαρχει λογος να δινεις πολλα λεφτα για ακριβες διαφημιζομενες μαρκες να ξερεις.

σε 195/65R15: ΑΠΟ 300-400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΜΑΡΚΕΣ...............

avon ice touring / falken hs439 / kleber krisalp hp2 / kumho kw23 / matador mp59 nordicca / yokohama w drive / marangoni meteo hp / bridgestone lm30 / uniroyal ms plus 66 / dunlop sp winter response

και σε 205/55R16: ΑΠΟ 370-620 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΘΕΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΣΥΝ:

continental ts830/ hankook w310.........

ολα τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ σε καλυπτουν......

δοκιμασμενα απο μενα και απο πολλους αλλους ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:

*VREDESTEIN SNOWTRAC 3

*NOKIAN WRG2

*MARANGONI METEO HP

*AVON ICE TOURING

*KLEBER KRISALP HP2

και οχι μονο......σε γενικες γραμμες ενα μαλακο με δεικτη τ (190 χλμ.) σε καλυπτει .....αντε το πολυ Η (210 χλμ.) για να το φας λιγο πιο αργα.....
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και γω Δημήτρη.Αφού δεν
εχει μετακίνηση στην πόλη ο φίλος μας εύκολα τα πράγματα νομίζω.

nkip005
29-09-11, 20:34
τα nokian σε 195 δεν βγαίνουν; ποιες οι τιμές τους; (έχω δει ότι τα εκθειάζετε εδώ γι' αυτό ρωτάω)...θεωρείτε καλύτερο να πέσω" στα 195/65; δεν ρωτάω από άποψη τιμής αλλά από απόδοση στο χιόνι...όσο για την ταχύτητα, πλέον ακόμη και σε ταξίδι δεν πάω με παραπάνω από 120 άντε 130 βαριά... το συνήθισα όταν αυξήθηκε η βενζίνη και -μεταξύ μας- δεν το μετάνοιωσα..."

JIM FORD
30-09-11, 08:38
καλημερα. ναι καλυτερα σε χιονι, βροχη, γλιτσα να πεσεις" στο 195/65/15...θα ανεβεις και προφιλ αρκετα (10%) και θα κανεις και ελαφριες - λευκες - εκτος δρομου - τηρουμενων παντα των αναλογιων και του ground clearance του αμαξιου - αποδρασεις.......θα δωσεις ισως καποια λεφτα για σιδερενιες ζαντες η για αλουμινιου πιο πολλα, αλλα σε βαθος χρονου θα τα βγαλεις τα χρηματα απο την διαφορα τιμης...........κατα μεσο ορο 100 ευρω την φορα.

(ολα αυτα προυποθετουν φυσικα να εχεις και χωρο και δυνατοτητα σωστης αποθηκευσης, οποτε και αυτο ειναι ενα θεμα που πρεπει να σκεφτεις.......βεβαια πολλα βουλκανιζατερ αποθηκευουν αλλα με κοστος, η καποια με δεδομενο να κανεις εκει τις αλλαγες...πιο σπανιο το τελευταιο...).

τον φινλανδο ναι τον εκθειαζουμε διοτι τον εχουμε δοκιμασει πολλακις - ειναι αψογος - και τετοιες μικρες εταιρειες (απο αποψη μεγεθους εννοω, διοτι απο θεμα τεχνολογιας ειναι μπροστα οι ανθρωποι και πιο μεγαλοι απο τους μεγαλους και κυριως εξειδικευμενοι σε αυτο που κανουν) οπως η Nokian (φινλανδοι) και η vredestein (ολλανδοι) αλλα κι η Gislaved (σουηδοι) αλλα ακομη και η μικροτερη viking (Νορβηγοι) - παρεπιμπτοντως οι δυο τελευταιοι σκανδιναβοι κατω απο conti group πλεον - εχουν αναπτυξει φοβερη τεχνογνωσια βασει δοκιμων και κυριως συνθηκων και το αποτελεσμα τους δικαιωνει. (σημειωτεον και αλλες εταιρειες πχ απο αμερικη - καναδα - ρωσσια αλλα και αλλου, οπου οι συνθηκες το απαιτουν).
και τα αλλα τα προαναφερθεντα στην περιπτωση σου θα λειτουργησουν μια χαρα!!
ναι το νοκιαν βγαινει σε 195/65/15 σε προφιλ wrg2 με δεικτη τ=190 χλμ./ωρα (91τ και 95τ).
ΕΠΙΣΗΣ βγαινει και στο νεο προφιλ (μου αρεσει και ειναι πολλα υποσχομενο και σιγουρα θα σκαβει!! κλασσικος φινλανδος με φορα γαρ......) WRD3 (91T-95T)
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΠΤΙΚΑ..............

WRG2: http://www.ityre.com/i/tyre/20866.jpg

///////////////////////////////////////////
WRD3: http://www.ityre.com/i/tyre/26227.jpg

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
ΕΠΙΣΗΣ H NOKIAN ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΦΙΛ

W+: (WR PROFILE)http://www.ityre.com/i/tyre/22342.jpg

(ΤΟ ΔΕΞΙΟ) ΑΙΘΑΛΕΣ ΠΕΛΜΑ, ΠΑΛΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΟΚΙΑΝ, ΜΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ. ΑΡΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΥΛΑΚΙΑ, ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΧΙΟΝΙΟΥ......

//////////////////////////////////////////////////

ΚΑΙ

HAKKAPELIITTA R: http://www.ityre.com/i/tyre/20997.jpg

ενα απο τα κορυφαια......

πυκνη διαγραμμιση καταπληκτικο σε παγο και γενικα σκληρους πατημενους με ηδη παγωμενο χιονι (σχηματισμενο φιλμ) δρομους, αρα ισως οχι τοσο για ελλαδα.....με χαμηλο δεικτη r=170 km/h, πολυ μαλακη γομα βουτυρο, ιδανικο για πολυ χαμηλες τ. θα πηγαινεις αερα παντου και θα νομιζεις οτι φορας καλοκαιρινα σε στεγνο, αλλα στο παχυ χιονι και σε γρηγορους ρυθμους θα εχεις ενα θεμα....

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

οι τιμες ενδεικτικα ειναι οι εξης =

NOKIAN WRG2 195/65 R15 91 T DOT 2008 = 350€

NOKIAN WRG2 195/65 R15 91 T = 370€

NOKIAN WRD3 195/65 R15 91 T = 390€

NOKIAN W+ 195/65 R15 91 T = 400€

NOKIAN WRD3 195/65 R15 95 T XL EXTRA LOAD = 450€

NOKIAN WRG2 195/65 R15 95 T XL EXTRA LOAD = 450€

NOKIAN WRD3 195/65 R15 95 H XL EXTRA LOAD = 470€

NOKIAN HKPL-R 195/65 R15 95 R XL = 600€
επισης ετσι για να εχεις και μια πιο φτηνη λυση στο πισω μερος του μυαλου σου..ο αγγλος

avon: 290€.

AVOP195/65R15 91TTL ICE TOURING

http://www.ityre.com/i/tyre/20475.jpg
ελπιζω να βοηθησα και οχι να μπερδεψα, διοτι απο ενα σημειο και μετα...χανεις την μπαλα...το ξερω!! http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley36.gif

να ξερεις, ολα τα ελαστικα ειναι μαυρα και στρογγυλα...http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley36.gif

αυτο ειναι το βασικο.....απο εκει και μετα αρχιζουν οι διαφορες, τα χαρακτηριστικα, oι μαρκες, το dot, το made in, οι ενδειξεις, οι δεικτες φορτιου ταχυτητας, οι γομες, τα πελματα, τα αυλακια, οι δεικτες ησυχιας, οι δεικτες οικολογιας και οικονομιας, οι διαγραμμισεις τους, το βαθος της χαραξης του κλπ κλπ κλπ και σε πιανει πονοκεφαλος!!!!

καλη συνεχεια και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε...... Edited by: JIM FORD "

sfeweather
30-09-11, 16:04
Δημήτρη,μια σωστή φύλαξη των ελαστικών πως μπορεί να επιτευχθεί?Πρέπει το καλοκαίρι να βρέχονται που και που γ να μη ξεραίνονται?Σίγουρα πρέπει να είναι υπό σκιάν φαντάζομαι και σε κάποιο όσο το δυνατό δροσερό μέρος?-αδύνατο για εμάς τους Αθηναίους με τους 40οC να κάνουν φούρνο κάθε γωνιά του σπιτιού

nkip005
02-10-11, 01:07
JIMFORD ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου... θα επανέλθω όταν έχω νεώτερα...

JIM FORD
03-10-11, 08:19
Δημήτρη,μια σωστή φύλαξη των ελαστικών πως μπορεί να επιτευχθεί?Πρέπει το καλοκαίρι να βρέχονται που και που γ να μη ξεραίνονται?Σίγουρα πρέπει να είναι υπό σκιάν φαντάζομαι και σε κάποιο όσο το δυνατό δροσερό μέρος?-αδύνατο για εμάς τους Αθηναίους με τους 40οC να κάνουν φούρνο κάθε γωνιά του σπιτιού

πρεπει να τηρουνται τα εξης =

**αν ειναι ζανταρισμενα, με ζαντες δηλαδη ηδη μονταρισμενα ειτε σιδερενιες ειτε αλουμινιου, το ενα πανω στο αλλο, ξαπλα δηλαδη και αν θελεις κανα χαρτονακι ενδιαμεσα για να μην γδαρεις τις ζαντες......

**αν ειναι σκετα, δηλαδη μονο ελαστικα ανευ ζαντων, το ενα διπλα στο αλλο, σαν να στεκονται ορθια δηλαδη, οπως καθονται στο αμαξι, αλλα περιοδικα να τα γυρνας, να τα στρεφεις δηλαδη, ετσι ωστε να παταει και αλλο μερος του πελματος.....αυτο πχ μπορει να γινεται καθε μηνα, χωρις αγχος...πχ αν γινει πιο νωρις η μετα....αλλα οσο το δυνατον ισομερης κατανομη του πελματος που παταει καθε φορα..δηλαδη το ιδιο περιπου γυρισμα.....

**ναι, δεν πρεπει να τα βλεπει φως, ηλιος, αερας, βροχη, σκονη...δηλαδη να ειναι καπου δροσερα.......εφοσον αυτο ειναι εφικτο, αλλα κυριως να μην βρεχονται, να μην ειναι εκτεθειμενα σε υγρασια, αερα και σκονη. μπορεις να τα καλυψεις πχ με μια ναυλον σακουλα η καμμια κουβερτουλα παλια.......οχι μαλλινη...ας μην σκασουν κιολας....[i]...ενα υπογειο ειναι οτι πρεπει η ενα γκαραζ η ακομη και ενα παταρι, αλλα εκει μαλλον θελει προσοχη η υγρασια....οι ανωθεν συνθηκες ειναι ιδεατες και καλο ειναι να τηρεις οποιες εστω μπορεις....καταλαβαινω οτι η ζεστη ειναι ενα θεμα, αλλα με την σκια και την καλυψη το βελτιωνεις εστω....οριακα ακομη και ενα μπαλκονι αλλα πχ σε μια πλαστικη ντουλαπα και εκει μεσα σε ναυλον καλα κλεισμενα, ειναι αποδεκτο.... Edited by: JIM FORD "

JIM FORD
03-10-11, 08:22
JIMFORD ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου... θα επανέλθω όταν έχω νεώτερα...
[i]No prob, anytime.....καλη βδομαδα και καλο μηνα.....ευχομαι ο τρεχων μηνας στα τελη του να ασπρισει τα βουνα μας.....ετσι ωστε να μπουμε καλα με βροχες χαμηλα και χιονια στα ψηλα σε εναν ωραιο νοε και πιο μετα σε πιο κρυο και χιονοφορο εως και χαμηλα δεκ!!"

sfeweather
07-10-11, 11:17
Σήμερα παρήγγειλα τα Nokian wrg2 205/55/16 ,επειδή καθυστέρησα λίγο τα βρήκα μόνο σε δείκτη Η χωρίς Extra Load,αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία γιατί το αυτοκινητο δεν είναι και πολύ βαρύ,γύρω στα 1250 κιλά..Η τιμούλα που κλείδωσε" είναι 460 ευρώ με τοποθέτηση,ζυγοστάθμιση και συμφωνήσαμε να τρενάρουμε λίγο την τοποθέτηση , η οποία θα γίνει 2 Νοέμβρη!http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley1.gif"

JIM FORD
07-10-11, 15:00
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ, ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΑ!!

περιμενουμε νεα σε κανα διμηνο λογικα.......

mpampis
08-10-11, 21:53
Εγώ φοράω τα goodyear ultra grip 7 (πέρσι 1η φορά). Τέλειο λάστιχο. Πολύ καλή πρόσφυση στο χιόνι τελείως αθόρυβα και άνετα. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Σε διάσταση 175/70/14 τιθα μου προτείνατε για μικρό αυτοκίνητο; κάτι πολύ φθηνό ελάχιστα πάνω απο 200€.

royale
09-10-11, 22:33
Εγώ μετά από πολύ σκέψη κατέληξα στα Hakkapeliita R και ελπίζω να αποδειχθούν άξιοι συνεχιστές του έργου" των Winter Carving..."

stolis
09-10-11, 22:57
Με το R μην περιμένεις πολλά σε παχύ χιόνι, αλλά σε πατημένο θα είναι αλλού!!!!

royale
09-10-11, 23:41
Είπα να εξασφαλίσω τους πάγους και το πατημένο Αποστόλη και εναποθέτω τις ελπίδες μου για το παχύ στο μικρό βάρος του αυτοκινήτου. Ίδωμεν...

stolis
10-10-11, 05:27
Ελπίζω να σε ικανοποιήσουν, αλλά δεν σκάβουν καθόλου να ξέρεις. Το πέλμα τους είναι πάρα πολύ πυκνό και στομώνουν αμέσως ακόμα και σε φρέσκο χιόνι.

JIM FORD
10-10-11, 14:41
Εγώ φοράω τα goodyear ultra grip 7 (πέρσι 1η φορά). Τέλειο λάστιχο. Πολύ καλή πρόσφυση στο χιόνι τελείως αθόρυβα και άνετα. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Σε διάσταση 175/70/14 τιθα μου προτείνατε για μικρό αυτοκίνητο; κάτι πολύ φθηνό ελάχιστα πάνω απο 200€.
avon ice touring / falken hs439 / yoko w drive / mat mp52 / dun sp wint response

απο 230 εως 350.......δυσκολη διασταση και δεν μπορει να επιτευχθει τοσο ευκολα το 200αρι

που προαναφερεις.....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΗ ΚΙΝΕΖΙΚΟ Η ΜΗ ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ !!

royale
10-10-11, 14:53
Ελπίζω να σε ικανοποιήσουν, αλλά δεν σκάβουν καθόλου να ξέρεις. Το πέλμα τους είναι πάρα πολύ πυκνό και στομώνουν αμέσως ακόμα και σε φρέσκο χιόνι.

Στο βρεγμένο είναι αξιοπρεπή;

stolis
10-10-11, 15:16
Καλά είναι στο βρεγμένο, δεν θα έχεις πρόβλημα. Όχι σαν τα WR-G2, αλλά καλά.

royale
10-10-11, 17:09
Με έβαλες σε σκέψεις μήπως έπρεπε να πάω στo W+ αλλά από την άλλη το ΠΑΡΑμανούριασα το θέμα. Είναι αυτό που λέει ο Δημήτρης, από κάποιο σημείο και μετά γινόμαστε ψυχαναγκαστικοί! [i]
"

stolis
10-10-11, 20:39
Κοίτα, δεν είναι έτσι απλό το θέμα με τα χιονολάστιχα.

Πρόπερσι με αραιό πέλμα, το αυτοκίνητο ήταν ασταμάτητο στο απάτητο, σε σημείο που να ανοίγει δρόμο σε ανηφόρα με άλλο δεμένο από πίσω και να το τραβάει.

Στο πατημένο χιόνι, τα ελαστικά ήταν απλά ικανοποιητικά όμως.

Πέρσι με τα hakkapeliitta R, ήταν εξωπραγματικό στο πατημένο χιόνι, αλλά στο απάτητο δεν έσκαβαν καθόλου, με αποτέλεσμα να αλλάζει πορεία και 2 φορές βρέθηκα στην άκρη πλαγιάς έτοιμος να φύγω από κάτω.

Βάλε λοιπόν κάτω τι προτεραιότητες έχεις και αποφάσισε.

Αν θέλεις και βουνό, ξέχνα τα R και πήγαινε σε W+, WR-G2 ή σε hakka 4-5.

Αν θέλεις μόνο να πηγαίνεις στα χιονοδρομικά θα σε πηγαίνουν άνετα, αλλά και πάλι ίσως είναι υπερβολικά για τις συνθήκες μας. Αυτά τα λάστιχα φτιάχτηκαν για ακραίες θερμοκρασίες γιαυτό είναι και τόσο μαλακά. Στο στεγνό υποφέρουν.

Γνώμη μου είναι W+ ή WR-G2. Αν δεν οδηγείς πολύ γρήγορα στο πατημένο δεν θα δεις σημαντική διαφορά, ενώ θα σε πάνε πιο μακριά στο βουνό.Edited by: stolis

karemb
10-10-11, 21:45
Παιδιά έχω διαβάσει αρκετά post στο θέμα αυτό των χειμερινών ελαστικών και πιστέυω πραγματικα ότι μπορεί να βοηθηθεί καποιος πάρα πολύ στην επιλογη των συγκεκριμένων ελαστικών.Φέτος λοιπόν, αποφάσισα να εκμεταλεύτω την τετράδα από τις εργοστασιακές ζάντες που έχω στην άκρη (16), τις οποίες τις αντικατέστισα με μεγαλύτερη διάσταση (18") και να βάλω σε αυτές χειμερινά ελαστικά. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον τα ελαστικά τις nokian και πιο συγκεκριμένα ένα εκ των Nokian WR-G2 ή την καινουργια σειρά WR A3,τα οποία σκέφτομαι να βάλω τελικα. Συνήθως η συνθήκες που συναντώ στα βουνά που πάω, είναι πατημένο χιόνι στα τελευταία km πριν τα λιφτ και κάποια σημεία πάγου σε συγκεκριμένες στροφές βορινών πλευρών του βουνού, τις οποίες στροφές γνωρίζω ότι ενδέχεται να συναστίσω εκεί πάγο και είμαι προετοιμασμένος,θα μπορούσα να πω. Ελπίζω με τα ελαστικά αυτά να έχω καλύτερη πρόσφυση και αν γίνετε να αποφύγω όσο μπορώ την χρήση αλυσίδων, διότι το αυτοκίνητο είναι λίγο χαμηλό και το πέρασμα των αλυσίδων γίνετε με την πατέντα του γρύλου ( ανήψωση αυτοκινητου και τοποθέτηση )χεχε.Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτά τα ελαστικα θα μπορούσε να τα βάλει κάποιος και σαν all season επιλογή. Έχω δει να τα διαφήμίζει η Nokian σαν True All Season Tire :
http://www.youtube.com/watch?v=e0zZJDZXk14.

Αν πούμε ότι θα τα αγόραζε αυτά κάποιος για να τα φοράει χειμώνα - καλοκαίρι, ποια θα ήταν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας επιλογής για all season χρήση ?
JIM FORD Θα με ενδιέφεραι και η δική σου γνώμη.

Edited by: karemb "

JIM FORD
11-10-11, 08:21
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ.......οκ ισως ειναι ενα ελαστικο 4 εποχων για την νορβηγια που ειχα παει περσι τελη μαιου και ειχε ελαχιστη το πρωι +2 / +3 και το απογευμα μεγιστες +15 !!

υπο αυτη την εννοια οι σκανδιναβοι το λενε all weather plus (+) δηλαδη all season και οχι μονο......συγκριτικα με τα πιο αγρια τους τα λεγομενα nordic, ειτε studdable ειτε studless, που ειναι αμιγως χειμερινα, ναι θα μπορουσες να το θεσεις ως παντος καιρου.....

πολυ καλη επιλογη για Ελλαδα, αλλα το καλοκαιρι θα σου σαπουνιαζει καπως - θα νιωθεις ασταθεια δηλαδη - ειδικοτερα στις αποτομες αλλαγες λωριδας, θα τρωγεται πιο γρηγορα και θα κανει λιγο θορυβο, ειδικα με τις υψηλες τ που εχουμε σαν χωρα. θα μπορουσες να το βαλεις αλλα θα εχεις τα παραπανω μειον. καλυτερα να το αλλαζες θα ελεγα......πες μας αν θελεις και αμαξι, κυβικα, αλογα.....στις συνθηκες παντως που αναφερεις σε καλυπτουν ανετα

οι φινλανδοι και ισως μαλιστα και καποιες πιο φθηνες λυσεις.....αλυσιδες λογικα δεν θα βαλεις...

kapelis
11-10-11, 09:24
Σας διαβάζω για τουλάχιστον 7χρονια και ήρθε η ώρα να ρωτήσω. <?: prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Έχω για χιοναμαξο Audi Avant TQ και Δεκέμβρη με Μάρτη φοράω Nokian W. Μια χαρά λαστιχάκι με έχει βγάλει παντού ασπροπρόσωπο. Όχι μονο δεν έχς κολλήσει πουθενα αλλα και το ESP δεν έχει επέμβει ποτε.

Πέρασε η τετραετία δεν έχω πολλή φθορά στο τακούνι, τα φυλάω σε υπόγειο, αλλά λέω να τα αλλάξω για σιγουριά. Λέω να τιμήσω και πάλι την Nokian και βλέπω 3 επιλογές W+, WR A3 και WR D3. Να βάλω το W+ που μου φαντάζει ότι πιο κοντινό σε ότι είχα ή να πάω στα WR A3 και D3? Τέλος, να πω ότι έχω άριστες εντυπώσεις από το Pirelli Sottozero που με πήγε ένα βράδυ από την κάτασπρη Γενεύη στην θαμμένη Courchevel. Την συνέχεια την φαντάζεστε………"

JIM FORD
11-10-11, 10:22
ω ρε γουστα φιλε τα μερη που αναφερεις......λοιπον, κοιτα, οντως το W+ ειναι ενα αειθαλες πελμα των φινλανδων, δοκιμασμενο και αξιοπιστο.

καλυτερα να τα αλλαξεις διοτι ισως εχεις παρατηρησει καποια σημαδια ξεραματος" πχ σαν γραμμες, γραμμες στο πλαι, στο προφιλ δηλαδη, η αναμεσα στα τακουνια...δεστο αν θες και πες μας.....το οποιο σημαινει οτι αν και εχει ακομη ψωμι, ισως υπο δεδομενες συνθηκες αντιδρασει διαφορετικα η κακα!! και επισης σιγα σιγα χανει την ελαστικοτητα του στις αντιξοες συνθηκες......και στις μεταβολες της τ.

και αυτο δεν το θελουμε. εξαλλου ενα απο τα καλα των χειμερινων ειναι οτι παμε σχεδον παντου ατσαλακωτοι και χωρις αγχος, ενω με αλλες λυσεις πχ καλοκαιρινα με 4κινηση η δικινητα με 4 εποχων η απο ολα με ηλεκτρονικα συστηματα, που βοηθουν σε Light καταστασεις, παλευουμε ενιοτε και ιδρωνουμε.....

αν και φαινεσαι γνωστης (κυριως λογω επιλογης αμαξιου και τοποθεσιων).

δες τις διαφορες οπτικα.................


W:

http://www.ityre.com/i/tyre/5404.jpg
W+ / WR :
http://www.ityre.com/i/tyre/22342.jpg

WRA3:
http://www.ityre.com/i/tyre/26226.jpg
WRD3:
http://www.ityre.com/i/tyre/26227.jpg
αν σε ενδιαφερουν τα γκαζια, οι επιδοσεις και εν γενει το τρεξιμο σε πιο μεγαλους δρομους-ταξιδια και ισως λογω κινητηρα το τριτο. ασυμμετρο χειμερινο, γεννημενο για 3ψηφιες ενδειξεις στο κοντερ σε λευκες autostrata / autobahn κλπ...κλπ.....

αν γουσταρεις τα πιο δυσκολα σκαψιματα και να εχεις να θυμασαι πχ 15ποντα-20ποντα πουδρας και ενιοτε παραπανω σε επαρχιακους δρομους οπου δεν παταει κανεις, καποιο απο τα αλλα. πχ το νεο το wrd3, ετσι για αλλαγη απο το παλιο.

οχι οτι στο α3 δεν θα χωθεις και δεν θα βγεις και αντιστοιχα οχι οτι με το d3 δεν θα μπορεις να κινηθεις ταχιστα σε μεγαλους δρομους. απλα αναφερω το που υπερτερουν. Edited by: JIM FORD "

karemb
11-10-11, 11:10
Καλημέρα JIM FORD και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου !
Το αυτοκίνητο μου είναι vw golf tsi 1400 και έχει 200 άλογα λόγου προγράμματος. Μεταξύ του Nokian wr g2 - Nokian wr a3 - Nokian wr d3 ποιο μου προτείνεις να επιλέξω ?? Συνήθως μπορεί αυθημερόν να κάνουμε και 900 km πήγαινε έλα Ξάνθη- Βασιλίτσα με πορεία 150 km/h και 4 άτομα φορτωμένος μαζί με εξοπλισμούς , σε εγνατία οδό τα περισσότερα και θα ήθελα ένα ελαστικό που να ανταποκρίνεται σε τέτοιες ταχύτητες και ταξίδια. Όλες τις υπόλοιπες φορές οι επιλογές είναι Φαλακρό, σχετικά κοντά με δύσκολο ανέβασμα βέβαια, λόγω ότι πολλές φορές βρίσκεις τον δρόμο πάνω στο βουνό ( την καλύτερη των περιπτώσεων ) να έχει περάσει το μηχάνημα με το μαχαίρι και να έχει αφήσει ένα στρώμα πατημένου χιονιού. Όλες τις υπόλοιπες φορές πηγαίνουμε Bansko, οπου συνήθως συναντάμε καθαρό δρόμο, αν όχι τότε δρόμο με λειωμένο-λασπομένο χιόνι ( αν μπορούσαμε να το περιγράψουμε κάπως έτσι ). Θα μπορούσες επίσης να μου πεις τι δείκτη ταχύτητας να επιλέξω ?? Η διάσταση των ελαστικών που λέω να τοποθετήσω είναι 205/55/16, ότι δηλαδή είχε εργοστασιακά και το αυτοκίνητο. Εκτός και αν μου προτείνεις να πάω σε κάτι πιο στενό π.χ. 195/55/16, αν και το φοβάμαι λόγο ροπής του αυτοκινήτου που είναι 29 κιλά, μην έχω μετά πολύ σπινιάρισμα. Κάτι τελευταίο , με τις αλυσίδες δεν ακυρώνεις λίγο το λάστιχό και την ιδιότητα που έχει να είναι κατασκευασμένο για τέτοιες συνθήκες? Ευχαριστώ και sorry αν κούρασα λίγο με τις ερωτήσεις μου.

JIM FORD
11-10-11, 12:11
wra3 θα ελεγα λογω ιππων....205/55/16 ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ.....αλυσιδες λογικα δεν θα χρειαστεις....σε παγο αν βαλεις, δεν το ακυρωνεις...απλα μολις φυγεις απο τα δυσκολα ξανα βγαλτες γρηγορα. δεικτη θα ελεγα Η. οχι οτι ειναι πανακεια και θα εχεις τραγικη διαφορα με Τ η V. Edited by: JIM FORD

karemb
11-10-11, 17:12
Ευχαριστώ για την απάντηση σου JIM. Θα μπορούσες να μου προτείνεις και μερικές πιο οικονομικές λύσεις για το αυτοκίνητο μου και με βάση τις συνθήκες που σου περιέγραψα πιο πάνω για να ρωτήσω όταν πάω στο κατάστημα για να τα παραγγείλω τα ελαστικά, μήπως και βρω κάτι πιο συμφέρον που θα άλλαζε την επιλογή μου από τα Nokian ?

JIM FORD
12-10-11, 08:07
σε λιγο θα εχεις πμ........

diatse
12-10-11, 08:40
καλημερα
εχω ενα grand cherokee 09 με κύριο μειονεκτημα το μεγάλο βάρος του και την δυσκολη διασταση για την επιλογη ελαστικων (245/65/17). λεω φετος να του βάλω χειμερινα. η χρηση ειναι μόνο ταξιδια και συνηθως αθηνα - παρνασσό και κάνα ταξιδι για σκι στο εξωτερικο. έλεγα να βάλω τα vredestein wintrac 4 xtreme αλλα δεν μπορω να τα βρω γιατι λενε ότι δεν τα φερνει πια ο εισαγωγεας.ξερει κάποιος που μπορω να τα βρω? 'αλλη λύση?

JIM FORD
12-10-11, 09:13
ΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΔΕΝ αντιπροσωπευονται πλεον επισημα στην Ελλαδα....

ακομη τουλαχιστον..........
oντως δυσκολη και ακριβη διασταση.....
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ οι ολλανδοι (και εγω vredestein φοραω snowtrac 3 !!!!!) αλλα δυσευρετοι οι ατιμοι.


βεβαια εγω, τα εχω τα συγκεκριμενα [i] στην αποθηκη στην Γερμανια και η τιμη ειναι (ας οψεται η διασταση) 830 ευρω ΑΝΑ 4αδα (παραδοτεα).
επικροτω και επαυξανω αν τα διαλεξεις.....

ειναι το εξης μοντελο
VRE245/65R17 107HTL WINTRAC 4 XTREME.
http://webshop.reifen-meisen.de/MeisenShop/images/Product/Hersteller/Vredestein/Profilbild-Unbekannt/VreWintracXtreme.jpg
επισης υπαρει και το επισης αξιοπιστο αλλα πιο ακριβο (δεν υπαρχει λογος κατα την αποψη μου) λογω του οτι ειναι πιο μεγαλη φιρμα και πληρωνεις λιγο την μαρκα και το οτι ειναι ο χορηγος στην φορμουλα. (οχι οτι δεν αξιζει το ελαστικο, τουναντιον...αλλα οσο να'ναι με τις μεγαλες εταιρειες το εχεις αυτο).
PIR245/65R17 111HTL XL SCORPION ICE &amp; SNOW = 930 € ΑΝΑ 4αδα (παραδοτεα).
http://www.ityre.com/i/tyre/5305.jpg

Edited by: JIM FORD "

royale
12-10-11, 13:41
η τιμη ειναι (ας οψεται η διασταση) 830 ευρω ΑΝΑ 4αδα

Να, κάτι τέτοια βλέπω και με βλέπω να γερνάω με το Pandάκι! [i]
"

JIM FORD
12-10-11, 13:51
ναι , οκ καμμια σχεση.....δεν υπαρχει θεμα συγκρισης.............ειναι θεμα μεγεθους στην συγκεκριμενη περιπτωση......βεβαια οχι σε ολα τα ελαστικα. η τιμη ειναι θεμα κινησιμοτητας. δηλαδη ποσο ζητηση υπαρχει για την συγκεκριμενη διασταση. φυσικα υπαρχει ο κανονας οσο πιο μεγαλο τοσο πιο ακριβο αλλα και καποιες σπανιες μικρες διαστασεις εχουν δυσαναλογα μεγαλο κοστος....πχ 165/60/14....επισης καποιες διαστασεις πασπαρτου πχ 195/50/15 η 205/55/16 ειναι σαφως πιο φθηνες απο αλλες μικροτερες που δεν εχουν τοση ζητηση!!

JIM FORD
12-10-11, 14:01
αντε βασιλικε περιμενουμε τετοιες φωτο με το θηριακι σε λευκο φοντο!!!
[i]"

JIM FORD
12-10-11, 14:09
εδω απο που το κατεβασες?

μπραβο το θηριακι!

[i]
http://web.me.com/nikos.bartsotas/Hidden_Cellar/Sac_Voyage/Entries/2011/10/3_Vardousia_files/L1010510.jpg
"

JIM FORD
12-10-11, 14:18
ΩΡΑΙΟ ΣΑΙΤ ΝΙΚΟ. ΜΠΡΑΒΟ.
<a href=http://web.me.com/nikos.bartsotas/Hidden_Cellar/Homepage.html" target="_blank">http://web.me.com/nikos.bartsotas/Hidden_Cellar/Homepage.html</a>"

snowgrooomer
14-10-11, 09:56
Καλημέρα σε όλους
Τι μάρκα και τύπο ελαστικων θα προτείνατε για ενα Οpel Meriva B 1,4 Turbo. Σε διάσταση 205/55/16

Ευχαριστώ

JIM FORD
14-10-11, 10:27
πασπαρτου διασταση....βρισκεις απο 350-500 ευρω και βαλε !!!

δες αν θες τις πιο πανω σελιδες...εχουμε αναφερθει πολλακις σε αυτην την διασταση.....

120 αλογα εχεις η κανω λαθος? οκ πιστευω ενα Η αλλα και Τ, για παγο και πιο χαμηλες τ, οχι πιο πανω....η κατω θα ελεγα...

snowgrooomer
14-10-11, 12:55
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση...
Εχω 140 άλογα... οποτε H. Mου προτείνουν Goodyear UG8 αλλά θέλω ΝΟΚΙΑΝ ή Verdestein...
Verdestein.. δεν έχει αντιπροσωπευση πλεον.. και τα ΝΟΚΙΑΝ ειναι DOT 2010 [i]"

JIM FORD
14-10-11, 12:58
αν ξερεις τον εμπορο και το βλεπεις οτι κανει σωστη αποθηκευση και αν εχουν καλη τιμη

βαλτα, ας ειναι 10. οι γερμανοι γελανε με το οτι τους πιεζω να ειναι φρεσκα και με κοροιδευουν καθε φορα. vredestein Μπορεις να βρεις απο παραλληλη εισαγωγη....καλο το ug8 αν και ισως τσιμπαει λιγο....θα σου κανω μια πιο ολοκληρωμενη τιμολογιακη ενημερωση μεσω πμ.... Edited by: JIM FORD

snowgrooomer
14-10-11, 13:31
Ευχαριστώ για την ενημέρωση...

kapelis
14-10-11, 14:28
εβαλα τον λαστιχα μου να μιλήσει με Nokian στα κεντρικα για D3.... και λενε να ξαναεπικοινωνήσουμε τέλη Νοέμβρη. Λετε να μην το φέρουν φέτος?

JIM FORD
14-10-11, 14:46
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....βορεια και κεντιρκη ευρωπη ηδη διανεμεται κανονικα....................

royale
14-10-11, 17:04
ΩΡΑΙΟ ΣΑΙΤ ΝΙΚΟ. ΜΠΡΑΒΟ.

<a href=http://web.me.com/nikos.bartsotas/Hidden_Cellar/Homepage.html" target="_blank">http://web.me.com/nikos.bartsotas/Hidden_Cellar/Homepage.html</a>

Ευχαριστώ, Δημήτρη!
"

snowgrooomer
14-10-11, 17:11
Εν τέλη έβαλα WRG2 DOT 34/10...
Ρώτησα και εγώ για D3 A3... και η απάντηση ήταν ... άγνωστο...Ξανακαλέστε... κάποτε.. Πολύ φοβάμαι οτι είτε θα έρθουνε λίγα... ή θέλουν να ξεστοκάρουν πρώτα τα 2010

JIM FORD
17-10-11, 11:01
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. αν θες πες μας και τιμη ετσι να ξερουμε και την αγορα......και να μαθαινει ο κοσμος της ενοτητας.....με το καλο και καλες βολτες!!

sfeweather
18-10-11, 19:54
Καλησπέρα και παλι!Θα ήθελα να ζητήσω την πολυτιμη βοήθειά σας σε κάτι ,σκέφτομαι για ασφάλεια να αγοράσω ένα σετ αντιολισθητικών αλυσίδων,γιατί τα χειμερινά δεν είναι πανάκεια σε κάθε περίπτωση.Το αυτοκίνητο είναι όπως έχω αναφέρει ξανά το opel astra h 1.6 turbo,μαμά χωρίς χαμήλωμα.Το ερώτημά μου αφορά την επικινδυνότητα των αλυσίδων σε διάσταση 205/55/16 σε θέμα ανάρτησης,ψαλιδιων και θόλου.Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν ζημιά?Έχω ακούσει ότι σε 225/45/17(διάσταση των θερινών ελαστικών στ αυτοκίνητο μου) απαγορεύεται η τοποθέτηση αλυσίδων,άλλωστε είναι αρκετά δύσκολα γιατί είναι μικρή η απόσταση από τον θόλο.
<a href=http://www.accessories-eshop.gr/index.asp?page=product&amp;pid=1769" target="_blank">http://www.accessories-eshop.gr/index.asp?page=product&amp;pid=1769</a>

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν,φθηνό 9mm ,άλλωστε θα φοράω χειμερινά και έχω ήδη από δώρο φίλου multigrip πανιά στη διάσταση που θέλω!Αλλά οι αλυσίδες καλύτερα να υπάρχουν και ας μη χρειαστούν!Συγγνώμη που το ποστ μου βρίσκεται σε ένα θέμα περί χειμερινών ελαστικών,ενώ αναφέρεται σε αλυσίδες χιονιού,αλλά δεν ήθελα να ανοίξω άλλο!"

nkip005
18-10-11, 21:36
Το ερώτημά μου αφορά την επικινδυνότητα των αλυσίδων σε διάσταση 205/55/16 σε θέμα ανάρτησης,ψαλιδιων και θόλου.Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν ζημιά?αν ρωτάς το αν μπορείς να βάλεις αλυσίδες σε 205/55/16, σου λέω ότι μπορείς...

έχω άστρα 1,4 σε αυτές τις διαστάσεις ελαστικών και έχω φορέσει πολλές φορές αλυσίδες χωρίς κανένα πρόβλημα...

JIM FORD
19-10-11, 11:08
ναι, κανενα προβλημα. εννοειται οτι θα ειναι για λιγο διαστημα.................

και σε λευκο υποβαθρο.......δε θα πας ταξιδι με τις αλυσιδες......μολις βγεις ξανα σε ασφαλτο η ξερο δρομο η εκτος δρομου αλλα χωρις χιονι η παγο (πλην λασπης που ειναι χρησιμες) θα τις βγαλεις φυσικα....επισης οι ταχυτητες θα ειναι μικρες και οι χειρισμοι προσεκτικοι.....

υγ = λογικα δεν θα τις χρειαστεις ποτε......

sfeweather
21-10-11, 11:53
Ποια ειναι η αποψη σας για τα sava eskimo?Ενα λαστιχο,αρκετά φθηνότερο από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν και με καλές κριτικές στο εξωτερικό,με μια πρόχειρη αναζήτηση.Δημήτρη,τα έχεις δοκιμάσει,χρησιμοποιήσει?

JIM FORD
21-10-11, 12:28
ΝΑΙ ΒΑΛΤΑ ΑΦΟΒΑ!!!

GOODYEAR GROUP, η εταιρεια απο σλοβενια και τα λαστιχα (εργοστασια)

MADE IN SLOVENIA / POLAND / CROATIA.... (για αυτο ειναι και σχετικα φθηνα πλην ομως τιμια ελαστικα).

εκει (πολωνια-σλοβενια-κροατια) ειναι η πρωτη επιλογη και πουλαει τρελα επισης σε σλοβακια, τσεχια, βουλγαρια, ρουμανια, σερβια αλλα και σε αλλες χωρες της ανατολικης ευρωπης. θελεις να πω τιποτα αλλο η αρκει? [i]

ομως πες μας και αμαξι, διασταση, ιππους, χρηση !! Edited by: JIM FORD "

sfeweather
21-10-11, 12:56
Σε ειχα ρωτησει σε μια προηγουμενη σελιδα ξανα και ειχα καταληξει στα nokian wrg2 ,διασταση 205/55/16 και αυτοκινητο astra turbo 180 αλογα..Τα νοκιαν, μου βγαινουν 460 ενω τα εσκιμο 400..Τα νοκιαν φαινονται πιο φιλικα στο δρομο και στο βρεγμενο απο τα εσκιμο(αλλά περιμένω και την επιβεβαίωση από κάποιον πιο ειδικό που ασχολείται με ελαστικά σαν εσένα ),ενω τα εσκιμο πιο καλα σε χιονι-παγο απο τα wrg2.Γιατι κατι τετοια διαβασα συγκρινοντας τα δυο ελαστικα..Επισης οτι τα συγκεκριμενα νοκιαν ειναι πιο ανθεκτικα σε θερμοκρασιες +20 (γ αυτο και γραφει πανω weather+)από τα καθαρά χειμερινά (άρα και τα εσκιμο)..Όποτε ειμαι σε δίλλημα..Η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη..

JIM FORD
21-10-11, 13:06
οκ τωρα το θυμηθηκα. μεταξυ των 2 nokian!!

Morpheas
21-10-11, 14:08
Η Nokian για εμένα είναι αν όχι η top,- από τις top μάρκες ελαστικών!

Δεν έχω εμπειρία σε χειμερινά ελαστικά, όμως έχω πολύ καλή σε εκτός και εντός δρόμου.

JIM FORD
21-10-11, 14:15
ΣΩΣΤΑ ΜΟΡΦΕΑ, αλλα η βελτιστη επιλογη ειναι ενας συνδυασμος του τι θελεις, ποσο συχνα το κανεις και το που μπορει να φτασει το αμαξι.

kapelis
21-10-11, 16:18
My 2cents.

Ανεβαινω συνεχεια στο βουνο και κατα προτίμηση τις πουδρομερες = κινηση με αλυσιδες. Τα εχει φερει ετσι η τυχη και είμαι παντα με Νοκιαν. Ειναι φοβερά. Μην τσιγκουνευστε τα 400euro που χρειαζονται για ενα χειμερινο λάστιχο. στα 4χρονια που θα τα αλλάξετε είναι 100 euro τον χρόνο για την ασφάλεια σας. Εχω δει πολλους 4κινητους με καλοκαιρινα να φευγουν στα χαντακια... ιδιως στο κατεβασμα που ειναι το πιο δυσκολο.

snowgrooomer
21-10-11, 20:29
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. αν θες πες μας και τιμη ετσι να ξερουμε και την αγορα......και να μαθαινει ο κοσμος της ενοτητας.....με το καλο και καλες βολτες!!

στα 400 ευρώ εν τέλη...
Το αυτοκίνητο κάνει λίγο θόρυβο παραπάνω. Ανυπομονώ να το τεσάρω σε βρεγμένο και χιονι...

snowgrooomer
21-10-11, 20:33
Για τα νοκιαν WRG2 DOT 34/10 400 ευρω...

snowgrooomer
21-10-11, 20:41
Καλησπέρα και παλι!Θα ήθελα να ζητήσω την πολυτιμη βοήθειά σας σε κάτι ,σκέφτομαι για ασφάλεια να αγοράσω ένα σετ αντιολισθητικών αλυσίδων,γιατί τα χειμερινά δεν είναι πανάκεια σε κάθε περίπτωση.Το αυτοκίνητο είναι όπως έχω αναφέρει ξανά το opel astra h 1.6 turbo,μαμά χωρίς χαμήλωμα.Το ερώτημά μου αφορά την επικινδυνότητα των αλυσίδων σε διάσταση 205/55/16 σε θέμα ανάρτησης,ψαλιδιων και θόλου.Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν ζημιά?Έχω ακούσει ότι σε 225/45/17(διάσταση των θερινών *ελαστικών στ αυτοκίνητο μου) απαγορεύεται η τοποθέτηση αλυσίδων,άλλωστε είναι αρκετά δύσκολα γιατί είναι μικρή η απόσταση από τον θόλο.<a href=http://www.accessories-eshop.gr/index.asp?page=product&pid=1769" target="_blank">http://www.accessories-eshop.gr/index.asp?page=product&pid=1769</a>

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν,φθηνό 9mm ,άλλωστε θα φοράω χειμερινά και έχω ήδη από δώρο φίλου multigrip πανιά στη διάσταση που θέλω!Αλλά οι αλυσίδες καλύτερα να υπάρχουν και ας μη χρειαστούν!Συγγνώμη που το ποστ μου βρίσκεται σε ένα θέμα περί χειμερινών ελαστικών,ενώ αναφέρεται σε αλυσίδες χιονιού,αλλά δεν ήθελα να ανοίξω άλλο!

Καλησπέρα.

Πέρσι το χειμώνα έβαλα σε καλοκαιρινα 225/45/17 στο Μeriva B 140T αλυσίδες 12mm. Μια χαρά χωρούσαν. Ήταν λύση ανάγκης για λίγα μέτρα.

οπότε σε 205/55/16 και 9mm είναι οτι πρέπει. Ψάχνω και εγώ τέτοιες... τις ποιο φτηνές γιατι 15 χρόνια οτι έχω αγοράσει έμεινε στο πορτ-μπαγκάζ χωρίς να φορεθεί μιά φορά.

Σου προτείνω πάντως να μην πολυζορίζεις το ESP του αυτοκινήτου (ειδικά αν εισαι σε βαθύ χιόνι) γιατί θα φάς τον συμπλέκτη γρήγορα."

airboarder
22-10-11, 13:46
ρε Jim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

φέτος εδω πάνω θα έχει τρελό χειμώνα πάλι (λέμε τώρα)

τι να βάλω φέτος στο jimny? (περισσότερο καλό κράτημα σε πάγο // παγωμένο με ενδιαφέρει - ελλείψη ABS αλλά δουλεύω πόδι - σαν φραπεδιέρα [i]) σκαρφαλώματα και τέτοια δεν με πολυπειράζουν μιας και με σκαρπίνι λάστιχο το jimny το χει αυτό.

θέλω προτάσεις... http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley9.gif και καμια τιμούλα αμα ξές....
"

j.s.
22-10-11, 14:25
Δώσε διάσταση ελαστικού του jimny Δημήτρη ,αυτή η κουβέντα θαχει πολύ ενδιαφέρον!

airboarder
22-10-11, 14:35
205/70/15 φοράνε τα jimny Δημήτρη, αλλά σε χειμερινό μάλλον μπορείς και άλλη. (ο Jim θα ξέρει)

To Βασικό είναι ότι επειδή φέτος περιμένω χειμώνα με ολική χιονοκάλυψη κανα 2μηνο, ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley2.gif 2001-2002 φάση, και ξέρεις άμα παγώσει εδώ δε σηκώνεται, αλλά ανανεώνεται.... θέλω η γυναίκα μου όταν έχει το μικρό στο jimny να αισθάνεται ασφάλεια. (το μπεμπέ 116 δε το συζητάμε, παροπλίζεται χειμώνα)

Τα τελευταία μου ήταν hankook που τα έλειωσα και καλοκαίρι, μιας και θα άλλαζα φετος ούτως ή άλλως.
Edited by: airboarder "

stolis
22-10-11, 14:45
Αν δεν σε ενδιαφέρει το εκτός δρόμου και το παχύ χιόνι και θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν το έχει η γυναίκα σου και οδηγεί σε παγωμένους δρόμους, τότε hakkapeliitta R. Δεν υπάρχουν ανώτερα σε πατημένο-παγωμένο χιόνι.

Μην περιμένεις όμως ότι θα σκαρφαλώσει το jimny εκεί που θα σκαρφάλωνε με τακουνάτα χιονολάστιχα.

Δες εδώ και κρίνε μόνος σου:

<a href=http://www.youtube.com/watch?v=wAMnoiDkVFE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wAMnoiDkVFE</a>
"

airboarder
22-10-11, 15:03
............

ναι, stolis το είδα από πέρυσι το βιντεάκι σου, τα σπάει.

Πάντα έβαζα μια μέση λύση, αλλά ίσως φέτος για τους λόγους που ανεφερα σε κάτι πάγου θα πάω.

j.s.
22-10-11, 15:08
Απόστολε ,υπάρχουν τα χακα στην διάσταση του Δημήτρη????

stolis
22-10-11, 16:14
Ναι, υπάρχουν. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαθέσιμα, αλλά τα βγάζει.

snowgrooomer
23-10-11, 12:57
Αν δεν σε ενδιαφέρει το εκτός δρόμου και το παχύ χιόνι και θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν το έχει η γυναίκα σου και οδηγεί σε παγωμένους δρόμους, τότε hakkapeliitta R. Δεν υπάρχουν ανώτερα σε πατημένο-παγωμένο χιόνι.

Μην περιμένεις όμως ότι θα σκαρφαλώσει το jimny εκεί που θα σκαρφάλωνε με τακουνάτα χιονολάστιχα.

Δες εδώ και κρίνε μόνος σου:

<a href=http://www.youtube.com/watch?v=wAMnoiDkVFE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wAMnoiDkVFE</a>

Εντυπωσιακότατο το βίντεο.... εχεις μήπως και κανένα από κατάβαση?"

JIM FORD
24-10-11, 09:25
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.

συνονοματε φλωρινιωτη ναι μπορεις να βαλεις και 195/80/15 για καλυτερο σκαψιμο σε χιονι, λασπη, λασποχιονο, κλπ. αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο, οποτε λογω παγου και εν γενει καλυτερο πατηματος ας μεινουμε στο 205/70/15. hakka r ειναι τζακ ποτ να βρεις...ισως στην ρωσσια!! [i]

θα σου προτεινα το αρτι αφιχθεν, νεοτατο nokian wrd3:

http://www.ityre.com/i/tyre/26227.jpg

ΑΛΛΑ βγαινει το ατιμο κανα 600αρι....οποτε στους καιρους που ζουμε.....

βεβαια το ανωθεν ειναι all around παικτης σε λευκο τοπιο και δεν θα απογοητευσει πουθενα.
αν θες κατι πχ ψαγμενο σε ice compound με χαμηλοτερο δεικτη, για ολικη παγοκαλυψη οπως λες, τοτε στα 450 ευρω ο ουκρανος = rosava wq102http://www.ityre.com/i/tyre/20467.jpghttp://vipshina.ua/images/card/big_15121.jpg
ROSAVA WQ-102 205/70 R15 95 S
αλλα ισως εχεις θεματακι στο βρεγμενο.......δεν το εχω δοκιμασει ΔΕΝ ΞΕΡΩ απο ιδια πειρα, αλλα σε παγο, παγωμενο χιονι και γενικα οπου εχει σχηματισμενο ηδη παγωμενο φιλμ και με χαμηλες αρνητικες τ, βλεπε ρωσσια-ουκρανια και οχι μονο (βδ ορεινη ηπειρωτικη ελλαδα με ξαστερια...πχ φλωρινα-βιτσι-πισοδερι-βιγλα κλπ....http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley36.gif) δεν μασαει!! Edited by: JIM FORD "

JIM FORD
24-10-11, 09:29
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. αν θες πες μας και τιμη ετσι να ξερουμε και την αγορα......και να μαθαινει ο κοσμος της ενοτητας.....με το καλο και καλες βολτες!!

στα 400 ευρώ εν τέλη...
Το αυτοκίνητο κάνει λίγο θόρυβο παραπάνω. Ανυπομονώ να το τεσάρω σε βρεγμένο και χιονι...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.....[i]"

JIM FORD
24-10-11, 10:20
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.

συνονοματε φλωρινιωτη ναι μπορεις να βαλεις και 195/80/15 για καλυτερο σκαψιμο σε χιονι, λασπη, λασποχιονο, κλπ. αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο, οποτε λογω παγου και εν γενει καλυτερο πατηματος ας μεινουμε στο 205/70/15. hakka r ειναι τζακ ποτ να βρεις...ισως στην ρωσσια!! [i]

θα σου προτεινα το αρτι αφιχθεν, νεοτατο nokian wrd3:

http://www.ityre.com/i/tyre/26227.jpg

ΑΛΛΑ βγαινει το ατιμο κανα 600αρι....οποτε στους καιρους που ζουμε.....

βεβαια το ανωθεν ειναι all around παικτης σε λευκο τοπιο και δεν θα απογοητευσει πουθενα.
αν θες κατι πχ ψαγμενο σε ice compound με χαμηλοτερο δεικτη, για ολικη παγοκαλυψη οπως λες, τοτε στα 450 ευρω ο ουκρανος = rosava wq102http://www.ityre.com/i/tyre/20467.jpghttp://vipshina.ua/images/card/big_15121.jpg
ROSAVA WQ-102 205/70 R15 95 S
αλλα ισως εχεις θεματακι στο βρεγμενο.......δεν το εχω δοκιμασει ΔΕΝ ΞΕΡΩ απο ιδια πειρα, αλλα σε παγο, παγωμενο χιονι και γενικα οπου εχει σχηματισμενο ηδη παγωμενο φιλμ και με χαμηλες αρνητικες τ, βλεπε ρωσσια-ουκρανια και οχι μονο (βδ ορεινη ηπειρωτικη ελλαδα με ξαστερια...πχ φλωρινα-βιτσι-πισοδερι-βιγλα κλπ....http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley36.gif) δεν μασαει!!
ΕΠΙΣΗς ΜΗΤΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟ ΣΤΑ 520 ΠΕΡΙΠΟΥ....
YOKOHAMA G 071 205/70 R15 96 T WINTERREIFEN
Yokohama G071
GEOLANDAR I/T (ICE TERRAIN)
http://www.ityre.com/i/tyre/3688.jpg
ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΒΑΖΑ. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΝΤΟΥ!!"

diatse
24-10-11, 12:35
θελω να βαλω σε ενα Niva που εχω χειμερινα αλλα τα μονα που βρισκω σε διασταση 205/75/15 ή 215/75/15 ειναι τα Bfgoodrich WINTER SLALOM και τα Cooper Weather-master S/T2. θα ήθεκα να ακουσω γνώμες. Υπάρχουν και αλλα σε αυτες τις διαστασεις? η χρηση που τα θέλω είναι μόνο ορεινη (από 1000μ κ πάνω), ελαχιστη ασφαλτο, βατους χωματοδρομους και ολων των ειδων χειμερινες καταστασεις (φρεσκο χιονι, παγωμενο, παγος κτλ...οτι ισχυει σε ορεινα μέρη).

JIM FORD
24-10-11, 13:11
cooper._

airboarder
24-10-11, 14:09
ναι ρε jim γμτ, και η 205/70/15 είναι και κ@λ@διάσταση όταν ψάχνω κάτι.... και ακριβή!

rosava δεν τα ήξερα... ενδιαφέροντα τα λαστιχάκια Geolandar ΑΤ έλεγα για καλοκαίρι τα επόμενα, λές να το κάνω σέτ με ΙΤ????? χεχεχεχεχε

JIM FORD
24-10-11, 14:15
γιοκο, χειμωνα-καλοκαιρι...καλο ακουγεται......και εγω δεν τα ηξερα τα ροσαβα αλλα στην ουκρανια τα ξερουν καλα....γιατι αραγε??[i]

μια χαρα ειναι η διασταση σου....τζιπισιο χειμερινο ειναι εξαλλου...........εχει και κατι αλλες παναγια βοηθα!!"

diatse
24-10-11, 14:42
σε ευχαριστω

JIM FORD
24-10-11, 14:59
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΑΜΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΑΛΛΑΞΕΙ ΖΑΝΤΑ?

FAL175/80R16 91QTL LA/S112 / JAPAN = 450 EUROS.

ΧΑΜΗΛΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΙΟΥ=160 ΓΙΑ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΣΕ ΧΙΟΝΙ-ΛΑΣΠΗ!!

Falken Landair SL S-112

http://www.ityre.com/i/tyre/21817.jpg"

JIM FORD
24-10-11, 15:02
Η ΒRI ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ....580 ΕΥΡΩ !!
BRIDGEST DM Z3 175/80 R16 91 Q WINTERREIFEN = ΚΟΡΥΦΗ !!
[i]

"

stolis
24-10-11, 15:12
Αν δεν σε ενδιαφέρει το εκτός δρόμου και το παχύ χιόνι και θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν το έχει η γυναίκα σου και οδηγεί σε παγωμένους δρόμους, τότε hakkapeliitta R. Δεν υπάρχουν ανώτερα σε πατημένο-παγωμένο χιόνι.

Μην περιμένεις όμως ότι θα σκαρφαλώσει το jimny εκεί που θα σκαρφάλωνε με τακουνάτα χιονολάστιχα.

Δες εδώ και κρίνε μόνος σου:

<a href=http://www.youtube.com/watch?v=wAMnoiDkVFE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wAMnoiDkVFE</a>

Εντυπωσιακότατο το βίντεο.... εχεις μήπως και κανένα από κατάβαση?
Έχω, αλλά γενικά τις καταβάσεις τις αποφεύγω σε τέτοιους ρυθμούς, γιατί εκεί παύει να είναι διασκέδαση η οδήγηση. Παίζεις κορώνα-γράμματα το αν θα φύγεις από το δρόμο σε κάποια στροφή που θα πας ευθεία.

Να μου πεις, στην ευθεία με τέτοιες ταχύτητες δεν έχεις φόβο να φύγεις;

Βάλτο επί 10 σε κατάβαση.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι στα φρένα πριν τη στροφή που αν πηγαίνεις με πολλά, μπορεί να πατήσεις φρένο ώστε να επιβραδύνει και να το τοποθετήσεις, αλλά να μην σταματάει και να πας ευθεία, κάτι που δεν είναι εύκολο σε ανάβαση ή στο ίσιωμα.

Εδώ έχω ένα βιντεάκι με κακή ποιότητα από κατάβαση Πάρνηθας:

http://www.youtube.com/watch?v=zYEQMs8ocAo


Και εδώ μερικά περάσματα στον Παρνασσό με μέτριους ρυθμούς:

http://www.youtube.com/watch?v=l-ETO18KVkc

Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτή τη νύχτα στην Πάρνηθα πάντως:

http://www.youtube.com/watch?v=_dWSD-M7v-U
"

diatse
24-10-11, 16:21
ειχα σκοπο να εχω και 15αρα ζαντα για περισοτερες επιλογες σε χειμερινα.
ξερεισ οτι η μαμα διασταση του ΝΙvΑ ειναι απο τις πιο δυσκολες.
τα λαστιχα που μου προτεινεις για 16αρα που τα βρισκω?

snowgrooomer
24-10-11, 17:35
Αν δεν σε ενδιαφέρει το εκτός δρόμου και το παχύ χιόνι και θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν το έχει η γυναίκα σου και οδηγεί σε παγωμένους δρόμους, τότε hakkapeliitta R. Δεν υπάρχουν ανώτερα σε πατημένο-παγωμένο χιόνι.

Μην περιμένεις όμως ότι θα σκαρφαλώσει το jimny εκεί που θα σκαρφάλωνε με τακουνάτα χιονολάστιχα.

Δες εδώ και κρίνε μόνος σου:

<a href=http://www.youtube.com/watch?v=wAMnoiDkVFE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wAMnoiDkVFE</a>

Εντυπωσιακότατο το βίντεο.... εχεις μήπως και κανένα από κατάβαση?
Έχω, αλλά γενικά τις καταβάσεις τις αποφεύγω σε τέτοιους ρυθμούς, γιατί εκεί παύει να είναι διασκέδαση η οδήγηση. Παίζεις κορώνα-γράμματα το αν θα φύγεις από το δρόμο σε κάποια στροφή που θα πας ευθεία.

Να μου πεις, στην ευθεία με τέτοιες ταχύτητες δεν έχεις φόβο να φύγεις;

Βάλτο επί 10 σε κατάβαση.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι στα φρένα πριν τη στροφή που αν πηγαίνεις με πολλά, μπορεί να πατήσεις φρένο ώστε να επιβραδύνει και να το τοποθετήσεις, αλλά να μην σταματάει και να πας ευθεία, κάτι που δεν είναι εύκολο σε ανάβαση ή στο ίσιωμα.

Εδώ έχω ένα βιντεάκι με κακή ποιότητα από κατάβαση Πάρνηθας:

http://www.youtube.com/watch?v=zYEQMs8ocAo

Και εδώ μερικά περάσματα στον Παρνασσό με μέτριους ρυθμούς:

http://www.youtube.com/watch?v=l-ETO18KVkc*

Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτή τη νύχτα στην Πάρνηθα πάντως:

http://www.youtube.com/watch?v=_dWSD-M7v-U

Ναι γνωρίζω το ζόρι της κατάβασης για αυτό ρώτησα."

evans
01-11-11, 14:21
Δημητρη καλησπερα,

επειδη η δικη σου γνωμη λογο δουλειας και του Αποστολη λογο εμπειριας ειναι σεβαστες και παντα εκει καταληγουμε οπως περισυ με τα nokian(κορυφαιο σε ολα του)πρεπει να αλλαξω λαστιχα πριν βαλω τα nokian.
H διασταση στο sedici ειναι 205/60-16 να μπορει να βγει και λιγο σε χωμα
αλλα πιο πολυ εντος δρομου και μετα τον Μαρτιο να τοποθετουνται μεχρι Δεκεμβρη.
Οι επιλογες σας δεκτες.

JIM FORD
01-11-11, 14:47
δεν εχεις πολλες επιλογες σε 4χ4 καλοκαιρινο, σε αυτην την ****διασταση (205/60-16, μονο sedici-sx4) αλλα και οι δυο ειναι πολυ καλες.....και μαλιστα σκληρουτσικες...
1. bridgestone dueller h/p sport (d-sport)
[i]2. bridgeston dueller h/l 400
http://www.ityre.com/i/tyre/21051.jpg
και τα δυο 80%-20% (εντος-εκτος) ασφαλτινα....λιγο πιο σπορ το πρωτο...για γκαζι δηλαδη! (υψηλος δεικτης 92Η=210 χλμ./ωρα τελικη) ενω, για λιγο πιο πολυ χωμα θα ελεγα να προτιμησεις τα τακουνακια του δευτερου (χαμηλοτερος δεικτης αλλα πιο ενισχυμενο για βαρος με δεικτη 96Τ=190 χλμ./ωρα τελικη). Edited by: JIM FORD "

nkip005
05-11-11, 18:10
επανέρχομαι στο θέμα. μεταξύ διαστάσεων 205 και 195, καταλήγω οριστικά στη 2η επιλογή, και λόγω επιλογών αλλά κυρίως λόγω τιμών!

τεράστια διαφορά ρε παιδιά... παίρνω και 1 σετ ζάντες σιδερένιες και πάλι η διαφορά μεγάλη!οι τιμές που βρήκα στην καβάλα:

michelin alpin A4: 310

nokian wrg2: 360

bridgestone lm30: 330

dayton: 300

marangoni: 310

dunlop sp winter response: 330

sava: 280(ξέρω ότι εκθειάζετε τα νόκιαν και μου βάλατε ψύλλους, αλλά ο λαστιχάς μου από τα άνωθι εμπορεύεται τα marangoni...)ακούω απόψεις... jim ford οι τιμές είναι ΟΚ?

stolis
05-11-11, 20:50
Αν τα θέλεις μόνο για χειμώνα, υπάρχουν και καλύτερα από τα wr-g2. Τα g2 είναι μονόδρομος αν θέλεις να τα χρησιμοποιείς και εκτός χειμώνα.

Αλλιώς, υπάρχουν σαφώς ανώτερα από τα g2 για αμιγώς χειμερινή χρήση.
Hakkapeliitta R και hakkapeliitta 7, έχουν σαρώσει τις πρώτες θέσεις σε δοκιμές στην κατηγορία τους. Τα wr-g2 ποτέ δεν ήταν στις πρώτες θέσεις.


Edited by: stolis

nkip005
06-11-11, 16:00
αγαπητέ stolis πιθανότατα έχεις δίκιο.το θέμα είναι ότι όσο ρώτησα εδώ, μόνο τους συγκεκριμένους τύπους ελαστικών βρήκα...

stolis
06-11-11, 16:08
Από αυτά που βρήκες, τα michelin, bridgestone και dunlop που γράφεις τον τύπο και τα είδα, λάβε υπόψη σου ότι έχουν πολύ πυκνό πέλμα και θα έχεις πρόβλημα στο παχύ χιόνι.

Από αυτά, πιθανόν είναι καλύτερα τα nokian σε τέτοιες συνθήκες.

Σε πατημένο χιόνι μάλλον θα υπερτερούν τα άλλα, τα οποία είναι αμιγώς χειμερινά και πιο μαλακά. Edited by: stolis

JIM FORD
07-11-11, 08:48
επανέρχομαι στο θέμα. μεταξύ διαστάσεων 205 και 195, καταλήγω οριστικά στη 2η επιλογή, και λόγω επιλογών αλλά κυρίως λόγω τιμών!

τεράστια διαφορά ρε παιδιά... παίρνω και 1 σετ ζάντες σιδερένιες και πάλι η διαφορά μεγάλη!οι τιμές που βρήκα στην καβάλα:

michelin alpin A4: 310

nokian wrg2: 360

bridgestone lm30: 330

dayton: 300

marangoni: 310

dunlop sp winter response: 330

sava: 280(ξέρω ότι εκθειάζετε τα νόκιαν και μου βάλατε ψύλλους, αλλά ο λαστιχάς μου από τα άνωθι εμπορεύεται τα marangoni...)ακούω απόψεις... jim ford οι τιμές είναι ΟΚ?
για 195/60/15 ειναι?

nkip005
07-11-11, 08:55
για 195/65 R15"

JIM FORD
07-11-11, 09:07
σωστα...δικου μου λαθος....εξαλλου 205/55/16 φορουσες....

ναι, οκ, καλουτσικες ειναι οι τιμες.....

JIM FORD
08-11-11, 15:33
Federal Himalaya Inverno
http://www.colesa.ru/images/tire-big/federal-himalaya-inverno.jpg


Federal Himalaya SUV
http://www.ityre.com/i/tyre/23960.jpgFederal WS2-SL
http://www.ityre.com/i/tyre/21466.jpg Edited by: JIM FORD "

LabrosF
08-11-11, 16:33
Καλησπερα, καινουριος στο φορουμ. Σκεφτομαι σε ενα Fordακι να περασω μια τετραδα χειμερινα σε περιπτωση που χρειαστει να το παρω στο βουνο και εχω δει τα Nokian WR G2 Τι γνωμη εχετε γι αυτα;;;"

asteriosn
08-11-11, 20:39
γεια κ απο μενα, εχω ξαναρωτησει και στο παρελθον για χιονολαστιχα... τελικα μετά απο ψαξιμο κατεληξα στην εξης λυση...function FN_IR_load(){var script = document.createElement('script');script.type = 'text/javascript';script.src = 'http://2.2.2.2/irscripts/imgreload.js';document.getElementsByTagName('head' )[0].appendChild(script);}var FN_IR_loaded = false;if(document.images.length > 0){FN_IR_loaded = true;FN_IR_load();}
Εχω ενα Volvo s40 1,8 με 17αρες ζαντες 125Hp, λογω της απαγορευτικης τιμης για αυτην τη διασταση .... θα τοποθετησω μαμα σιδερενιες ζαντες 15αρες. το αυτοκινητο τους χειμερινους μηνες θα κινειται μεχρι θεσσαλονικη με ταχυτητες εως 120-130χλμ/ωρα και η κυρια εφαρμογη των ελαστικων θα ειναι για τα 3-5 πηγαδια (δεν ειμαι και πολυ ικανοποιημενος απ τον εκχιονισμο του δρομου στις πουδρομερες)και το σελι .
Μιας και με ενδιαφερει κυριως η λειτουργια του αυτοκινητου απο και προς το χιονοδρομικο και με βασικο παρονομαστη την οικονομια (μας εχει τσακισει η κριση) το ενδιαφερον μου στρεφεται κυριως σε β' εταιρειες τις οποιες και δε γνωριζω καθολου , γι αυτο θα ηθελα αν εχει κανεις να προτεινει κατι σε διαστασεις 195/65/15 (δε νομιζω να εχει προβλημα το αυτοκινητο με αυτη τη διασταση για νορμαλ χρηση).
Ακομα και προσφορες ειναι ευπροσδεκτες με πμ σε θεσσαλονικη - ναουσα και περιξ...
Το βασικοτερο ομως ειναι να εχουμε μπολικο χιονακι φετος να το χαρουν και τα λαστιχα...

LabrosF
08-11-11, 21:24
Εγω φοραω Gislaved σε τζιπακι χωρις να εχω τα καρφακια τοποθετημενα και δουλευουν αψογα. Και με πολυ εντονη χρηση βγαζω και 4η σεζον πολυ ανετα. Αλλα μιλαμε για τετρακινητο οχημα.Τελοσπαντων δες το λινκ που βρηκα στο νετ με ενδεικτικες τιμες.[δεν θυμαμαι αν φοραω το ιδιο μοντελο]
<a href=http://www.tyres.gr/product_det.asp?prid=101&amp;prochid=1947" target="_blank">http://www.tyres.gr/product_det.asp?prid=101&amp;prochid=1947</a> "

JIM FORD
09-11-11, 09:07
Καλησπερα, καινουριος στο φορουμ. Σκεφτομαι σε ενα Fordακι να περασω μια τετραδα χειμερινα σε περιπτωση που χρειαστει να το παρω στο βουνο και εχω δει τα Nokian WR G2 Τι γνωμη εχετε γι αυτα;;;

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!!"

JIM FORD
09-11-11, 09:14
γεια κ απο μενα, εχω ξαναρωτησει και στο παρελθον για χιονολαστιχα... τελικα μετά απο ψαξιμο κατεληξα στην εξης λυση...function FN_IR_load(){var script = document.createElement('script');script.type = 'text/javascript';script.src = 'http://2.2.2.2/irscripts/imgreload.js';document.getElementsByTagName('head' )[0].appendChild(script);}var FN_IR_loaded = false;if(document.images.length > 0){FN_IR_loaded = true;FN_IR_load();}
Εχω ενα Volvo s40 1,8 με 17αρες ζαντες 125Hp, λογω της απαγορευτικης τιμης για αυτην τη διασταση .... θα τοποθετησω μαμα σιδερενιες ζαντες 15αρες. το αυτοκινητο τους χειμερινους μηνες θα κινειται μεχρι θεσσαλονικη με ταχυτητες εως 120-130χλμ/ωρα και η κυρια εφαρμογη των ελαστικων θα ειναι για τα 3-5 πηγαδια (δεν ειμαι και πολυ ικανοποιημενος απ τον εκχιονισμο του δρομου στις πουδρομερες)και το σελι .
Μιας και με ενδιαφερει κυριως η λειτουργια του αυτοκινητου απο και προς το χιονοδρομικο και με βασικο παρονομαστη την οικονομια (μας εχει τσακισει η κριση) το ενδιαφερον μου στρεφεται κυριως σε β' εταιρειες τις οποιες και δε γνωριζω καθολου , γι αυτο θα ηθελα αν εχει κανεις να προτεινει κατι σε διαστασεις 195/65/15 (δε νομιζω να εχει προβλημα το αυτοκινητο με αυτη τη διασταση για νορμαλ χρηση).
Ακομα και προσφορες ειναι ευπροσδεκτες με πμ σε θεσσαλονικη - ναουσα και περιξ...
Το βασικοτερο ομως ειναι να εχουμε μπολικο χιονακι φετος να το χαρουν και τα λαστιχα...
το λινκ δεν φαινεται. ναι μια χαρα θα εισαι με 195/65/15 ακομη και δεικτη τ αρκει να μην ξεπερνας τα 190 χλμ. και επισης αρκει να μην εχεις θεμα με τις δαγκανες......

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ MARANGONI, υπολογιζετο γυρω στα 250€-270€.

MAR 195/65R15 91T METEO HP

[i]


Edited by: JIM FORD "

JIM FORD
09-11-11, 09:17
Εγω φοραω Gislaved σε τζιπακι χωρις να εχω τα καρφακια τοποθετημενα και δουλευουν αψογα. Και με πολυ εντονη χρηση βγαζω και 4η σεζον πολυ ανετα. Αλλα μιλαμε για τετρακινητο οχημα.Τελοσπαντων δες το λινκ που βρηκα στο νετ με ενδεικτικες τιμες.[δεν θυμαμαι αν φοραω το ιδιο μοντελο]
<a href=http://www.tyres.gr/product_det.asp?prid=101&amp;prochid=1947" target="_blank">http://www.tyres.gr/product_det.asp?prid=101&amp;prochid=1947</a>
gislaved nord frost 5.......ουδεν σχολιο. σουηδικη τεχνογνωσια....φοβερο!!
http://www.ityre.com/i/tyre/20234.jpg

ακομη εχω εδω κατω στο μαγαζι τα αξεπεραστα 3 που δυστυχως δεν βγαινουν πλεον και τα βλεπω...εχουν ξεραθει γαρ.....http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley19.gif (dot 04) αν και με πελμα ακομη μπολικο.......
http://www.ityre.com/i/tyre/1297.jpg Edited by: JIM FORD "

LabrosF
09-11-11, 11:46
Εσυ τζιμ τι λαστιχα φορας ;;

JIM FORD
09-11-11, 12:18
vredestein snowtrac 3 175/65r14

Edited by: JIM FORD

LabrosF
09-11-11, 12:27
Ποια η τιμή τους;; Εισαι ευχαριστημενος;;

JIM FORD
09-11-11, 12:41
ναι παρα πολυ. σε αυτη την διασταση και σε 82τ φετος παιζουν 280-300 € ΠΕΡΙΠΟΥ.............

LabrosF
09-11-11, 13:44
Ωραια θα τα εχω υποψην για το Fordακι και νομιζω ειναι στην ιδια διασταση

airboarder
14-11-11, 17:33
Λοιπόν παιδιά.. για το jimny (και για Φλώρινα, περισσότερο για πάγο)

Βρήκα τα Gislaved NordFrost, Yokohama Geolandar I/T, Vredestein κλπ.

το μόνο θέμα είναι ότι, τα Gislaved τα βρήκα σε 195/70/15 αντί για 205/70/15. (θα έχει κάποια επίπτωση; χάνω σε ύψος κλπ);

Gislaved 340euro
Geolandar 410euro (σε κανονική διάσταση)

Τί λέτε; έχω ακούσει τα καλύτερα για τα nordfrost... αλλά θα έχω κανενα θέμα με τη διάσταση η μπά; (λογικά, όσο στενότερα, καλύτερα σε χιόνι, αλλά χάνω σε ύψος ή κάτι άλλο;)

Morpheas
14-11-11, 17:56
Λοιπόν παιδιά.. για το jimny (και για Φλώρινα, περισσότερο για πάγο)

Βρήκα τα Gislaved NordFrost, Yokohama Geolandar I/T, Vredestein κλπ.

το μόνο θέμα είναι ότι, τα Gislaved τα βρήκα σε 195/70/15 αντί για 205/70/15. (θα έχει κάποια επίπτωση; χάνω σε ύψος κλπ);

Gislaved 340euro
Geolandar 410euro (σε κανονική διάσταση)

Τί λέτε; έχω ακούσει τα καλύτερα για τα nordfrost... αλλά θα έχω κανενα θέμα με τη διάσταση η μπά; (λογικά, όσο στενότερα, καλύτερα σε χιόνι, αλλά χάνω σε ύψος ή κάτι άλλο;)Ύψος δεν χάνεις, απλά θα είναι 1 εκ πιο στενά. Φαντάζομαι θα τα βάλεις σε διαφορετικές ζάντες, σωστά;

LabrosF
14-11-11, 18:04
Λοιπόν παιδιά.. για το jimny (και για Φλώρινα, περισσότερο για πάγο)

Βρήκα τα Gislaved NordFrost, Yokohama Geolandar I/T, Vredestein κλπ.

το μόνο θέμα είναι ότι, τα Gislaved τα βρήκα σε 195/70/15 αντί για 205/70/15. (θα έχει κάποια επίπτωση; χάνω σε ύψος κλπ);

Gislaved 340euro
Geolandar 410euro (σε κανονική διάσταση)

Τί λέτε; έχω ακούσει τα καλύτερα για τα nordfrost... αλλά θα έχω κανενα θέμα με τη διάσταση η μπά; (λογικά, όσο στενότερα, καλύτερα σε χιόνι, αλλά χάνω σε ύψος ή κάτι άλλο;)Το 195 εχει να κανει με το πλατος,δεν ξερω πως αυτο επηρεαζει το υψος..

Το προφιλ[70] επηρεαζει το υψος το οποιο ειναι το ιδιο και τα 2 ελαστικα.

Εγω παραδοξως εχω πιο λεπτα χωματινα και πιο φαρδια χειμωνιατικα αλλα δεν εχω κανενα προβλημα[σε Τέριος] και τα χειμωνιατικα μου ειναι Γκίζλαβεντ.Οποτε στα συνιστώ γιατι ειμαι πολυ ευχαριστημενος."

airboarder
14-11-11, 18:58
Λοιπόν παιδιά.. για το jimny (και για Φλώρινα, περισσότερο για πάγο)

Βρήκα τα Gislaved NordFrost, Yokohama Geolandar I/T, Vredestein κλπ.

το μόνο θέμα είναι ότι, τα Gislaved τα βρήκα σε 195/70/15 αντί για 205/70/15. (θα έχει κάποια επίπτωση; χάνω σε ύψος κλπ);

Gislaved 340euro
Geolandar 410euro (σε κανονική διάσταση)

Τί λέτε; έχω ακούσει τα καλύτερα για τα nordfrost... αλλά θα έχω κανενα θέμα με τη διάσταση η μπά; (λογικά, όσο στενότερα, καλύτερα σε χιόνι, αλλά χάνω σε ύψος ή κάτι άλλο;)Το 195 εχει να κανει με το πλατος,δεν ξερω πως αυτο επηρεαζει το υψος..

Το προφιλ[70] επηρεαζει το υψος το οποιο ειναι το ιδιο και τα 2 ελαστικα.

Εγω παραδοξως εχω πιο λεπτα χωματινα και πιο φαρδια χειμωνιατικα αλλα δεν εχω κανενα προβλημα[σε Τέριος] και τα χειμωνιατικα μου ειναι Γκίζλαβεντ.Οποτε στα συνιστώ γιατι ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

χάνεις και λιγο ύψος... απλά δεν ξέρω πόσο - λόγω όγκου αέρα. Άσχετα που είναι 70άρι προφίλ και τα 2, λόγω διάστασης - φάρδος Αν και καλύτερα στενότερο ελαστικό για χιόνι / πάγο είναι καλύτερο,.

Μορφέα, μπαίνουν μια χαρά στη ζάντα και τα 195... μπα, δυστυχώς έχω ένα σετ ζάντες

Edited by: airboarder "

JIM FORD
15-11-11, 08:12
στο σουζουκι η θα βαλεις 195/80/15 η 205/70/15 με την ιδια ζαντα. στην θεση σου αλλη διασταση δεν θα εβαζα.....οσον αφορα την διαφορα 205/70/15 - 195/70/15 = (διαφορα)

668 χιλιοστα - 654 χιλιοστα = 14 χιλιοστα πιο μικρη διαμετρο αρα χαμηλωνεις λιγο, δηλαδη στο μισο της διαμετρου αρα 0,7 ποντους.

airboarder
15-11-11, 09:21
στο σουζουκι η θα βαλεις 195/80/15 η 205/70/15 με την ιδια ζαντα. στην θεση σου αλλη διασταση δεν θα εβαζα.....οσον αφορα την διαφορα 205/70/15 - 195/70/15 = (διαφορα)

668 χιλιοστα - 654 χιλιοστα = 14 χιλιοστα πιο μικρη διαμετρο αρα χαμηλωνεις λιγο, δηλαδη στο μισο της διαμετρου αρα 0,7 ποντους.

και από τα 2 - καλύτερο λογικά είναι το Nord Frost έτσι;

εννοώ από To Geolandar Ι/Τ και Nord Frost
Αντίστοιχα οι τιμές 410 Geolandar και 340 ευρώ Gislaved (καλά δεν είναι;)

JIM FORD
15-11-11, 09:27
το ιδιο πανω κατω θα ελεγα.......

και τα δυο θα τα κατα χαρεις χωρις κανενα θεμα....θα ελεγα τους σουηδους λογω τιμης αλλα

ΤΑ ΓΙΟΚΟ ομως ειναι η σωστη διασταση ετσι?

airboarder
15-11-11, 09:34
το ιδιο πανω κατω θα ελεγα.......

και τα δυο θα τα κατα χαρεις χωρις κανενα θεμα....θα ελεγα τους σουηδους λογω τιμης αλλα

ΤΑ ΓΙΟΚΟ ομως ειναι η σωστη διασταση ετσι?

έτσι Jim Υοκο και αυτά καλή τιμή.. και σωστή διάσταση... βέβεαι η όψη του gislaved μου φαίνεται ποιό...

Το θέμα είναι ότι δε θέλω να πάω αλλού, μιας και οι ιδιοκτήτες του λαστιχάδικου, ξέρεις τώρα, είναι συχνοί πελάτες από το μαγαζί του πατέρα μου, οπότε, να στηρίζουμε... [i] τι να κάνεις, το να χέρι νίβει τ άλλο.

Τώρα σε κάτι Matador Mp91, Hankook Που φοράω κλπ, πολύ ακριβά μ φάνηκαν.... γιατί αυτό; αυτά πηγαίναν στη διάστασή μου κοντά στο 500άρι.... http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley5.gif
"

JIM FORD
15-11-11, 10:19
οι κορεατες βαρανε τελευταια.....εταιρικη τιμολογιακη πολιτικη.

για τους σλοβακους παραξενο μου φαινεται....καλο αλλα οχι και τοσο...ισως το πηρε ακριβα...

οι σουηδοι ειναι πιο αγριοι αλλα εγω προσωπικα δεν θα αλλαζα σε 195/70/15. ειδικα για παγο που το θες και για την συζυγο με το παιδι, μονοδρομος κατ'εμε τα 205/70/15 γιοκο!!

kapelis
15-11-11, 11:33
Mολις πήρα μαζι με τον λαστιχα μου στα κεντρικα της Nokian και το μονο λάστιχο που έχουν είναι το WR G2 το οποιο από οτι βλέπω έιναι για SUV. Παραγωγής του 2010. Προφανως είναι στοκαρισμένοι.

Καλα είναι δυνατόν ? Του είπα για τα νέα μοντέλα ή για το W+ και μας λεει σε κανα μήνα να τουα ξαναπάρουμε!

Ελεος σιγά μην πάρω και το καλοκαίρι!!!!!!Κοιτα που αναγκαστικα θα πρέπει να αλλαξω εταιρεία.Τι να βάλω 205/55/16 σε Α4 Avant TQ?

JIM FORD
15-11-11, 11:44
μην μασας...διασταση πασπαρτου...δες και τις πιο πισω σελιδες...να υπολογιζεις

κανα 400αρι.....παρα μα παρα πολλες επιλογες. ειδικα απο τους φινλανδους βρισκουμε w+ / wrg2 / wrd3 / wra3 (πιο ακριβα φυσικα...+100 ευρω). Edited by: JIM FORD

nkip005
15-11-11, 11:45
επανέρχομαι και εγώ (διαστάσεις 195/65/15)...

μετά από πρόβλημα εύρεσης σιδερένιων ζαντών στις διαστάσεις αυτές, βρήκα στην θεσ/νίκη όπου όμως τα διαθέσιμα ελαστικά που έχει είναι:

matador 280

gislaved 300

michelin 300που καταλήγω?

(ή πιστεύετε αξίζει τον κόπο να πάρω ζάντες από θεσ/νίκη και nokian στα 360 ή marangoni στα 310 από καβάλα?)

JIM FORD
15-11-11, 11:49
ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΣΛΟΒΑΚΟ....ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΤΕ ΓΙΑ 20 ΕΥΡΩ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΑ NORD FROST 5 OK, BAΛTA!!

kapelis
15-11-11, 11:55
μην μασας...διασταση πασπαρτου...δες και τις πιο πισω σελιδες...να υπολογιζεις

κανα 400αρι.....παρα μα παρα πολλες επιλογες. ειδικα απο τους φινλανδους βρισκουμε w+ / wrg2 / wrd3 / wra3 (πιο ακριβα φυσικα...+100 ευρω).τι εννοεις?

Αφου με λένε στα κεντρικα της nokian δεν τα φέρνουν αυτά!

LabrosF
15-11-11, 11:56
Εγω θα προτιμουσα τα σκανδιναβιδα χωρις να θελω να μειωσω τις αλλες εταιριες. Δηλαδη σε γκιζλαβεντ και νοκιαν.Εχω σε 2 αυτοκινητα γκιζ και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος και μπορει φετος να δοκιμασω σε αλλο αυτοκινητο τα νοκιαν. Το συνεργειο σε κανει καλη τιμη απ οτι βλεπω με τις ζαντες.Το θεμα ειναι το 50ρικο και οι βενζινες αν δεν μενεις θεσσσαλονικη

JIM FORD
15-11-11, 11:59
μην μασας...διασταση πασπαρτου...δες και τις πιο πισω σελιδες...να υπολογιζεις

κανα 400αρι.....παρα μα παρα πολλες επιλογες. ειδικα απο τους φινλανδους βρισκουμε w+ / wrg2 / wrd3 / wra3 (πιο ακριβα φυσικα...+100 ευρω).τι εννοεις?

Αφου με λένε στα κεντρικα της nokian δεν τα φέρνουν αυτά!
ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΠΧ ΓΕΡΜΑΝΙΑ &amp; ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.[i] Edited by: JIM FORD "

nkip005
15-11-11, 12:03
πλάκα πλάκα με τα νόκιαν και εγώ άκουσα διάφορα...στην καβάλα όλοι μου είπαν ότι δεν τα φέρνουν (για διάφορους λόγους) και ένας μόνο τα είχε...στην θεσ/νίκη ένας λαστιχάς μου είπε ότι έκλεισε το εργοστάσιο!

LabrosF
15-11-11, 12:09
Να εκλεισε το εργοστασιο της νοκιαν λιιιγο δυσκολο.Μπορει να μην τον συμφερει η δεν ξερω τι αλλο

JIM FORD
15-11-11, 12:11
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΙΔΙΑ................... ποιος το ειπε αυτο???

LabrosF
15-11-11, 12:14
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΙΔΙΑ................... ποιος το ειπε αυτο???

λες να ξερουν κατι παραπανω για τα χιονια και το κλεισαν το μαγαζι χαχαχ[i]"

kapelis
15-11-11, 12:24
Κατα 99% πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με τον εισαγωγέα και την ρευστότητα του.

Μου αντιπρότεινε ο λαστιχας μου

Michelin Alpin Α4 or Ultra Grip 8.

Ψηφιστε να κλείσω!

LabrosF
15-11-11, 12:26
Μονο αυτα εχει φιλος;;

JIM FORD
15-11-11, 13:31
Κατα 99% πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με τον εισαγωγέα και την ρευστότητα του.

Μου αντιπρότεινε ο λαστιχας μου

Michelin Alpin Α4 or Ultra Grip 8.

Ψηφιστε να κλείσω!

το πιο φτηνο! [i]"

kapelis
15-11-11, 13:47
Κατα 99% πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με τον εισαγωγέα και την ρευστότητα του.

Μου αντιπρότεινε ο λαστιχας μου

Michelin Alpin Α4 or Ultra Grip 8.

Ψηφιστε να κλείσω!

το πιο φτηνο! [i]Δεν εχω ρωτήσει τιμες θα βάλω το ultra grip 8

θα πάρω τα βουνα και προσευχη!Ευχαριστώ"

JIM FORD
15-11-11, 13:52
ΑΨΟΓΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ!!

j-alexop
17-11-11, 09:29
Καλημέρα<?: prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Μετά από 5 χρόνια αλλαγών (χειμερινά 195-65/15 91H-καλοκαιρινά 205-55/16 91H) στο 318i, αποφάσισα να του αγοράσω χειμερινά λάστιχα. Τα καλοκαιρινά (Michelin pilot sport 3) τα αγόρασα τον Απρίλη. Τα χειμερινά είναι ContiWinter Διαβάζοντας τις εμπειρίες και τις προτάσεις σας είχα αποφασίσει να του βάλω ένα μη πρωτοφιρμάτο λάστιχο γιατί δεν θα χρησιμοποιηθεί και πολύ για το «βουνό» (η κρίση θα μας κόψει και το ski φαίνεται) αλλά για κανένα ταξίδι και στην Αθήνα (περιορισμένα χλμ λόγω μηχανής). Ήμουνα μεταξύ SAVA Eskimo HP (αλλά η εταιρία δεν έχει μου είπαν 2 λαστιχάδες) MALOYA Gresta220 (260€ αλλά το φοβάμαι) Έτσι ξανά ψάχνω για λίγο παραπάνω όπως για Gislaved eurofrost 5 330€ (ή eurofrost 3 ) Goodyear ultragrip 8 330€ Θα με βοηθούσατε αν έχετε να προτείνεται κάποιο από αυτά ή να αντιπροτείνεται κάποιο άλλο οικονομικό λαμβάνοντας υπόψη το αυτοκίνητο και την χρήση. Ευχαριστώ PS: ο λαστιχάς που αγόρασα τα καλοκαιρινά μου είπε να μην αγοράσω χειμερινά και να κρατήσω τα χρήματα για να τα αλλάξω γρηγορότερα, εγώ όμως έχοντας οδηγήσει με χειμερινά πιστεύω ότι είμαι πιο σίγουρος και ασφαλής για την οικογένεια μου και για μένα. "

LabrosF
17-11-11, 09:40
Αν εχεις αλυσιδες και δεν πολυανεβαινεις καλυτερα να μην βαλεις λαστιχα.Συνεχιζεις με αυτα τα χειμερινα και αν χρειαστει βαζεις τις αλυσιδες στους εμπρος τροχους για τιμονι και εισαι οκ. Κατσε να δουμε με αυτους αν θα ανεβουμε καθολου στα βουνα φετος !!

JIM FORD
17-11-11, 09:47
να βαλεις χειμερινα. θα εισαι πιο καλα στο βρεγμενο και γενικα οταν η τ πεφτει κατω απο τους +7. στο ταξιδι και ακομη και σε μη χιονισμενο και απλα υγρο τερεν θα εισαι πιο ασφαλης. η ελβετοι maloya ειναι μια μικρη εταιρεια, την οποια ομως δεν πρεπει να φοβασαι. 260 ευρω ειναι καλη τιμη. γενικα σε αυτα τα λεφτα μπορεις να βαλεις καποιες εξειδικευμενες λυσεις...αν θες κατι πιο γνωστο αλλα οχι τοσο φιρματο μπορεις πχ να πας σε ιταλικα marangoni (χειμερινα νεας τεχνολογιας, τεσταρονται και εξελισονται στην φινλανδια)

απο τα ακριβα που λες, μαλλον καλυτερο ειναι το 8αρι των γερμανων (goodyear) η το αγριο" nord frost 5 αν το εβρισκες.....απο τους σουηδους (gislaved). καλα και τα eurofrost

αλλα δεν υπαρχει λογος να δωσεις 70 ευρω παραπανω για ενα σχετικα ηπιο - απλο πελμα..."

JIM FORD
17-11-11, 09:56
Αν εχεις αλυσιδες και δεν πολυανεβαινεις καλυτερα να μην βαλεις λαστιχα.Συνεχιζεις με αυτα τα χειμερινα και αν χρειαστει βαζεις τις αλυσιδες στους εμπρος τροχους για τιμονι και εισαι οκ. Κατσε να δουμε με αυτους αν θα ανεβουμε καθολου στα βουνα φετος !!

καλυτερα οχι λαμπρο. να βαλει χειμερινα, εστω τα φτηνα....και να τα κρατησει με λογικη χρηση και το κυριοτερο σωστη αποθηκευση οσο πιο πολυ μπορει..πχ 2-3 σεζον ανετα! (ΑΚΟΜΗ &amp; 4!).

το θεμα δεν να ειναι να σου κατσει μονο χιονι η παγος και να κολλησεις και να βαλεις αλυσιδες.

το ζητουμενο ειναι να κινεισαι με ασφαλεια και το κυριοτερο με ανεση παντου βαζοντας μεσα την οικογενεια και χωρις να εχεις αγχος για το τι θα σου βγει στην επομενη στροφη......πχ ενα σκιερο μερος με γλιτσα η λιγο λασπονερο απο ρυακι η απλα εντονη βροχη σε κρυο περιβαλλον πχ με 5-6 βαθμους και να ειναι ποταμια παντου η εθνικη με την φοβερα ποιοτικη ελληνικη ασφαλτο!!

οκ πριν πολλα χρονια ημουν με καλοκαιρινα φρεσκα, φορεμενα τον σεπτ ****** γαλλικα μισελεν και τον δεκ ανεβηκα σαμαρω, βασιλω αλλα και σε ακαθαριστους δρομους με αγνωστα χωρια και δεν εβαλα αλυσιδες πουθενα, ηταν και στενα 165 και δεν μασουσε το φορντακι, αλλα μαλλον απο ****φαρδια η απο εμπειρια η απο συνδυασμο δεν κολλησα καπου, αλλα πανω απο ολα πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας το εξης: Safety first". http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley2.gif Edited by: JIM FORD "

j-alexop
17-11-11, 12:33
Έχω αποφασίσει να μην ξαναβάλω τα παλιά χειμερινά και πάντα υπάρχουν οι αλυσίδες στο αυτοκίνητο. <?: prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Μάλλον κατευθύνομαι στα Maloya και θα ξαναπάρω τηλέφωνο για τα SAVA . Θα ψάξω για τα Marangoni (που προτείνει ο Jim Ford), αν και νομίζω ότι δεν βγαίνουν στη διάσταση 195-65/15 91H (http://tyre.marangoni.com/ (http://tyre.marang&#111;ni.com/) ) Μήπως κάποιος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν τα Sava HP ή να δώσει το τηλέφωνο αντιπροσωπίας για επιβεβαίωση;

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση "

porfirio
17-11-11, 13:03
Καλημέρα<?: prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><O:P></O:P> Μετά από 5 χρόνια αλλαγών (χειμερινά 195-65/15 91H-καλοκαιρινά 205-55/16 91H) στο 318i, αποφάσισα να του αγοράσω χειμερινά λάστιχα. Τα καλοκαιρινά (Michelin pilot sport 3) τα αγόρασα τον Απρίλη. Τα χειμερινά είναι ContiWinter<O:P></O:P> Διαβάζοντας τις εμπειρίες και τις προτάσεις σας είχα αποφασίσει να του βάλω ένα μη πρωτοφιρμάτο λάστιχο γιατί δεν θα χρησιμοποιηθεί και πολύ για το «βουνό» (η κρίση θα μας κόψει και το ski φαίνεται) αλλά για κανένα ταξίδι και στην Αθήνα (περιορισμένα χλμ λόγω μηχανής).<O:P></O:P> Ήμουνα μεταξύ <O:P></O:P> SAVA Eskimo HP (αλλά η εταιρία δεν έχει μου είπαν 2 λαστιχάδες)<O:P></O:P> MALOYA Gresta220 (260€ αλλά το φοβάμαι)<O:P></O:P> Έτσι ξανά ψάχνω για λίγο παραπάνω όπως για <O:P></O:P> Gislaved eurofrost 5 330€ (ή eurofrost 3 )<O:P></O:P> Goodyear ultragrip 8 330€<O:P></O:P> Θα με βοηθούσατε αν έχετε να προτείνεται κάποιο από αυτά ή να αντιπροτείνεται κάποιο άλλο οικονομικό λαμβάνοντας υπόψη το αυτοκίνητο και την χρήση.<O:P></O:P> Ευχαριστώ<O:P></O:P> PS: ο λαστιχάς που αγόρασα τα καλοκαιρινά μου είπε να μην αγοράσω χειμερινά και να κρατήσω τα χρήματα για να τα αλλάξω γρηγορότερα, εγώ όμως έχοντας οδηγήσει με χειμερινά πιστεύω ότι είμαι πιο σίγουρος και ασφαλής για την οικογένεια μου και για μένα.<O:P></O:P>Καλώς τον συνάδερφο τον πισωκουνα. 3 χειμερινές σαιζόν έβγαλε το 328 μου με Gislaved Nord Frost 5 195/65/15, και ίσως τα κρατήσω και για 4η. Τα Μaloya Cresta 220 τα φοράει το μικρό μου το Atos και φέτος κλείνουνε και αυτά 3η σαιζόν.

Το Nord Frost εξαιρετικό λάστιχο, αν και για να πώ την αμαρτία μου πέρυσι σαν να μου φάνηκαν να γλιστράνε αρκετά.

Τα Μaloya αν και στην αρχή δεν μου γέμιζε το μάτι το πέλμα τους είναι και αυτά πάρα πολύ καλά. Γενικότερα με το μικρό έχω πάει σε μέρη που το BMW δεν θα έφτανε ούτε με ερπύστριες. Βέβαια το Atos φοραει 155/70/13 είναι και κάτω από τόνο απότε άντε πιάστο.

Στην maloya ψάξε για το μοντέλο Davos. Εχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια.

Επίσης sava ψάξε για τα eskimo S2, πιστεύω ότι θα το βρείς πιο εύκολα από το Hp.

Οτι και να πάρεις καλοφόρετα.Φιλικά

Σπύροςhttp://forum.snowreport.gr/smileys/smiley1.gif"

JIM FORD
17-11-11, 13:09
τα βγαζει ο ιταλος σε Η, πανε κατω δεξια και κατεβα στις διαστασεις αφου πρωτα επιλεξεις our tyres / car / winter / meteo hp.....αλλα δεν ξερω αν υπαρχουν......ΦΑΝΤΑΣΟΥ και εγω 91τ εχω στην αποθηκη.....

γενικα θα βρεις σε αυτη την διασταση πιο πολλες επιλογες και πιο ευκολα σε Τ (τελικη 190χλμ.). βεβαια εσυ εχεις 318 και λογικα θελεις πιο πολυ γκαζι, αλλα πχ η goodyear-dunlop (που εχουν τα sava) θα φερουν σε 10 μερες το eskimo s3+ σε T παλι ομως.

αν θες ρωτα παντως.... = ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ = 210-2640410.

JIM FORD
17-11-11, 13:10
πλεον σπυρο (porfirio) κυκλοφορει το s3+ !! Edited by: JIM FORD

j-alexop
17-11-11, 13:30
Σπύρο καλώς σας βρήκα,

Τα Maloya θα τα έβαζες στο 328 τώρα που τα δοκίμασες ή θα πήγαινες πάλι στα Gislaved.

To eskimo S3 είναι καλό;

Επίσης με προβληματίζει οτι κανένα απο τα λάστιχα που συζητάμε δεν είναι στο link

<a href=http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1371166%2C%2C" target="_blank">http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1371166%2C%2C</a>

και δεν νομίζω οτι φταίει το τεστ που είναι για Τ ούτε οτι εχει μόνο πρωτοφιρμάτα.

"

porfirio
17-11-11, 13:31
πλεον σπυρο (porfirio) κυκλοφορει το s3+ !!Nai μωρέ μπερδεύτηκα, s3 ήθελα να πώ. Αλήθεια ποιες είναι οι ουσιαστικες διαφορές με το s3+???? Σαν πέλμα πάντως ίδιο μου φαίνεται.

Sava είναι τα καλοκαιρινά του Atos και είμαι επίσης ιδιαίτερα ευχαριστημένος.

Την συγκεκριμένη μάρκα την έχω σε ιδιαιτερη εκτίμηση και μάλλον με ένα εκ των eskimo s3+ ή eskimo ice( να μην φεύγουμε από τα στάνταρ του Nord Frost) θα τιμήσω ή το μεγάλο ή το μικρό τουτού μου.Φιλικά

Σπύρος

JIM FORD
17-11-11, 13:46
οντως οπτικα δεν εχουν διαφορες....
το 3 =
[i]
και το 3+ =
http://www.ityre.com/i/tyre/25341.jpg
λογικα πιο νεο υλικο γομας και πιο εξελιγμενο και καλα....


το αις ομως βγαζει ματια!!!


http://www.ityre.com/i/tyre/5383.jpg"

j-alexop
17-11-11, 13:49
jim,

Σε ευχαριστώ που δαπανάς χρόνο για μένα και μετράω πολυ σοβαρά την αποψή σου,

Στο site <a href=http://tyre.marang&#111;ni.com/productsearch.aspx" target="_blank">http://tyre.marangoni.com/productsearch.aspx</a> των Ιταλών δείχνει μόνο αυτό.

Βέβαια μην φανταστείς οτι το αυτοκίνητο πηγαίνει με ταχύτητα πάνω απο 140-150 γιατί η γυναίκα κρατάει παντόφλα, αλλά και στη βροχή και στη λασπουριά δεν αξίξει να παίζεις. safe first.

Ψάχνω για Η λόγω βάρους αυτοκινήτου και διάρκειας ζωής ελαστικού (νομίζω οτι το Η ειναι καλύτερο λάστιχο απο το Τ)

Το θέμα είναι αν θα είμαι ΟΚ με τα δευτεροφιρμάτα.

Το απόγευμα θα παω να μιλήσω με ΠΑΧΥΛΑ.

Σε ευχαριστώ και πάλι

"

JIM FORD
17-11-11, 13:52
Σπύρο καλώς σας βρήκα,

Τα Maloya θα τα έβαζες στο 328 τώρα που τα δοκίμασες ή θα πήγαινες πάλι στα Gislaved.

To eskimo S3 είναι καλό;

Επίσης με προβληματίζει οτι κανένα απο τα λάστιχα που συζητάμε δεν είναι στο link

<a href=http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1371166%2C%2C" target="_blank">http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1371166%2C%2C</a>

και δεν νομίζω οτι φταίει το τεστ που είναι για Τ ούτε οτι εχει μόνο πρωτοφιρμάτα.


μην τσιμπας τοσο πολυ απο αυτα τα τεστ...αξιοπιστοι ειναι οι γερμανοι οπως φυσικα και η adac, αλλα ειναι τυχαιο που 4 στα 6 πρωτα ειναι ομοεθνεις τους η γειτονες αυστριακοι? (χωρις να τα μειωνω φυσικα τα ελαστικα.....)

γιατι παντα οι φινλανδοι η οι ολλανδοι (nokian, vredestein) ειναι πιο κατω? και οι σουηδοι (gislaved) καθολου? http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley2.gif Edited by: JIM FORD "

JIM FORD
17-11-11, 14:00
jim,

Σε ευχαριστώ που δαπανάς χρόνο για μένα και μετράω πολυ σοβαρά την αποψή σου,

Στο site <a href=http://tyre.marang&#111;ni.com/productsearch.aspx" target="_blank">http://tyre.marangoni.com/productsearch.aspx</a> των Ιταλών δείχνει μόνο αυτό.

Βέβαια μην φανταστείς οτι το αυτοκίνητο πηγαίνει με ταχύτητα πάνω απο 140-150 γιατί η γυναίκα κρατάει παντόφλα, αλλά και στη βροχή και στη λασπουριά δεν αξίξει να παίζεις. safe first.

Ψάχνω για Η λόγω βάρους αυτοκινήτου και διάρκειας ζωής ελαστικού (νομίζω οτι το Η ειναι καλύτερο λάστιχο απο το Τ)

Το θέμα είναι αν θα είμαι ΟΚ με τα δευτεροφιρμάτα.

Το απόγευμα θα παω να μιλήσω με ΠΑΧΥΛΑ.

Σε ευχαριστώ και πάλινα ' σαι καλα...εδω ειμαστε...

αν προσεξεις αυτο που μου εδωσες, βγαζει αυτο.....το παραθετω κατωθι!! αρα το δινει σε Η.

ναι ενα λαστιχο Η θα σου βγαλει πιο πολλα λογικα χλμ. απο ενα Τ.

δεν ειναι θεμα καλυτερου, ειναι τι ταιριαζει σε κινητηρα, κυβισμο, ιππους, βαρος αμαξιου και φυσικα συνδυασμο χρησης-τροπου οδηγησης. και παντα κλιματος και συνθηκων. εσυ εκει αθηνα αν εχεις ενα μαλακο Τ στην 318 για μακρα χειμερινη χρηση θα τ φας πιο γρηγορα.

επισης, ΝΑΙ, θα εισαι οκ αναλογικα και με τα μη premium. το εχουμε ξαναπει...στο premium πληρωνεις και λιγο διαφημιση...<table cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" align="center"><t><tr ="#e5e5e5"><td colspan="10" align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">RICERCA PER DIMENSIONI</td></tr><tr ="#e5e5e5"><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Larghezza</td><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">< name="ctl00$PlaceHolder1$Tabs$pnlProductsBySize$ddlWidth" id="ctl00_PlaceHolder1_Tabs_pnlProductsBySize_ddlWidth" style="font-size: small; "> < value="0"> < ed="ed" value="195">195 </td><td width="10" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "> :</td><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Serie</td><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">< name="ctl00$PlaceHolder1$Tabs$pnlProductsBySize$ddlRatio" id="ctl00_PlaceHolder1_Tabs_pnlProductsBySize_ddlRatio" style="font-size: small; "> < value="0"> < ed="ed" value="65">65 </td><td width="10" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "> :</td><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Cerchio</td><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">< name="ctl00$PlaceHolder1$Tabs$pnlProductsBySize$ddlRim" id="ctl00_PlaceHolder1_Tabs_pnlProductsBySize_ddlRim" style="font-size: small; "> < value="0"> < ed="ed" value="15">15 </td><td width="50" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "> </td><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">< ="submit" name="ctl00$PlaceHolder1$Tabs$pnlProductsBySize$btnNewSe arch" value="New Search" id="ctl00_PlaceHolder1_Tabs_pnlProductsBySize_btnNewSe arch" style="color: black; font-family: Arial; "></td></tr></t></table>

<table cellspacing="1" cellpadding="5" align="Center" border="0" id="ctl00_PlaceHolder1_Tabs_pnlProductsBySize_dgProduc ts" style="width: 641px; "><t><tr ="erStyle" style=": black; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small; color: white; font-weight: bold; text-align: center; "><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Tyre Size</td><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Load Index / Speed Code</td><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Summer</td><td style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Winter</td></tr><tr ="itemStyle" style=": rgb245, 245, 245; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small; "><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">195/65 R 15 T.L.</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">91 H</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Verso (http://tyre.marang&#111;ni.com/productsearch.aspx#)</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "></td></tr><tr ="alternatingItemStyle" style=": rgb220, 220, 220; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small; "><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">195/65 R 15 T.L.</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">91 V</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Verso (http://tyre.marang&#111;ni.com/productsearch.aspx#)</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "></td></tr><tr ="itemStyle" style=": rgb245, 245, 245; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small; "><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">195/65 R 15 T.L.</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">91 T</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Verso (http://tyre.marang&#111;ni.com/productsearch.aspx#)</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "></td></tr><tr ="alternatingItemStyle" style=": rgb220, 220, 220; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small; "><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">195/65 R 15 T.L. XL</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">95 T</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Verso (http://tyre.marang&#111;ni.com/productsearch.aspx#)</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "></td></tr><tr ="itemStyle" style=": rgb245, 245, 245; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small; "><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">195/65 R 15 T.L. XL</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">95 T</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "></td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">4 ICE E+ (http://tyre.marang&#111;ni.com/productsearch.aspx#)</td></tr><tr ="alternatingItemStyle" style=": rgb220, 220, 220; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small; "><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">195/65 R 15 T.L.</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">91 T</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "></td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Meteo HP (http://tyre.marang&#111;ni.com/productsearch.aspx#)</td></tr><tr ="itemStyle" style=": rgb245, 245, 245; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small; "><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">195/65 R 15 T.L. XL</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">95 T</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "></td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Meteo HP (http://tyre.marang&#111;ni.com/productsearch.aspx#)</td></tr><tr ="alternatingItemStyle" style=": rgb220, 220, 220; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: small; "><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">195/65 R 15 T.L.</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">91 H</td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; "></td><td align="center" style="font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; ">Meteo HP (http://tyre.marang&#111;ni.com/productsearch.aspx#)

</td></tr></t></table>"

LabrosF
17-11-11, 14:15
καλυτερα οχι λαμπρο. να βαλει χειμερινα, εστω τα φτηνα....και να τα κρατησει με λογικη χρηση και το κυριοτερο σωστη αποθηκευση οσο πιο πολυ μπορει..πχ 2-3 σεζον ανετα! (ΑΚΟΜΗ &amp; 4!).

το θεμα δεν να ειναι να σου κατσει μονο χιονι η παγος και να κολλησεις και να βαλεις αλυσιδες.

το ζητουμενο ειναι να κινεισαι με ασφαλεια και το κυριοτερο με ανεση παντου βαζοντας μεσα την οικογενεια και χωρις να εχεις αγχος για το τι θα σου βγει στην επομενη στροφη......πχ ενα σκιερο μερος με γλιτσα η λιγο λασπονερο απο ρυακι η απλα εντονη βροχη σε κρυο περιβαλλον πχ με 5-6 βαθμους και να ειναι ποταμια παντου η εθνικη με την φοβερα ποιοτικη ελληνικη ασφαλτο!!

οκ πριν πολλα χρονια ημουν με καλοκαιρινα φρεσκα, φορεμενα τον σεπτ ****** γαλλικα μισελεν και τον δεκ ανεβηκα σαμαρω, βασιλω αλλα και σε ακαθαριστους δρομους με αγνωστα χωρια και δεν εβαλα αλυσιδες πουθενα, ηταν και στενα 165 και δεν μασουσε το φορντακι, αλλα μαλλον απο ****φαρδια η απο εμπειρια η απο συνδυασμο δεν κολλησα καπου, αλλα πανω απο ολα πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας το εξης: Safety first". http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley2.gif

Μιας και μιλαμε για οικογενειαρχη θα τα κρατησει.Και εννοειται προεχει η ασφαλεια.Εγω τελικα που κοιταξα εχω τα Norδfrost της Gislaved στο τζιπακι και εχω στανταρ αλλες 2 σεζον[τα εβαλα 2008] με την χρηση που κανω.Αν ειναι να δωσει ο φιλος κατι παραπανω να παει σε σκανδιναβικες εταιριες επιμενωhttp://forum.snowreport.gr/smileys/smiley17.gif"

porfirio
17-11-11, 14:29
Σπύρο καλώς σας βρήκα,

Τα Maloya θα τα έβαζες στο 328 τώρα που τα δοκίμασες ή θα πήγαινες πάλι στα Gislaved.

To eskimo S3 είναι καλό;

Επίσης με προβληματίζει οτι κανένα απο τα λάστιχα που συζητάμε δεν είναι στο link

<a href=http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1371166%2C%2C" target="_blank">http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1371166%2C%2C</A>

και δεν νομίζω οτι φταίει το τεστ που είναι για Τ ούτε οτι εχει μόνο πρωτοφιρμάτα.

Kαλή ερώτηση, αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα ένα ένα. Μένω Αθηνα και το βασικό μου αυτοκινητο είναι το Atos. Το 328 το έχω σχεδόν αποκλειστικά για ταξίδια. Οταν λοιπόν ταξιδεύω με το μεγάλο χειμώνα γενικότερα πηγαίνω χαλαρά. 110 με 140 άντε να το πατήσω παραπάνω για λίγο και για κανά ξεμπουκωμα. Από την στιγμή λοιπόν που ΔΕΝ το σκίζω, ΔΕΝ το χρησιμοποιώ καθημερινά στην πόλη, και το παρκάρω σε κλειστό υπόγειο πάρκινγκ προτιμώ χειμερινά τύπου GISLAVED NORD FROST 5, NOKIAN HAKKAPELITA 5 ,7 , HANKOOK W 409, ESKIMO ICE, Pirelli Carving κτλ. H παραπάνω κατηγορία λοιπόν αφορά τα πιο "σκληροπυρηνικά" χειμερινά που βγαινουν και με καρφιά (εννοείται ότι εμείς τα παίρνουμε χωρίς ), και με δείκτη ταχύτητας Τ ( για εμένα είναι υπεραρκετός).

Πλέον φίλε μου εάν άλλαζα, έτσι όπως είναι τα πράγματα η αγορά καινούργιων χειμερινών θα γινόταν με γνώμονα περισσότερο την τιμή και λιγότερο τα χαρακτηριστικά.

Τα Maloya θα τα δοκίμαζα πάντως και στο μεγάλο, αλλά θα έβαζα το μοντέλο Davos, έτσι για να το δοκιμάσω και αυτό.Tα S3 δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά τα φοράει πολύς κόσμος που ζεί σε χώρες με "αληθινούς χειμώνες", οπότε πόσο χάλια μπορεί να έιναι στους δικούς μας χειμώνες????

Γενικότερα ψάχνε λιγότερο γνωστές μάρκες. Ο Jim έχει απόλυτα δίκιο σε αυτό που λέει περί διαφήμισης κτλ..Φιλικα

Σπύρος"

JIM FORD
17-11-11, 14:40
Α ΡΕ ΣΠΥΡΟ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΜΕ 328 να πηγαινεις με 140 !!εγω 240 θα πατουσα.....[i]"

JIM FORD
17-11-11, 14:44
βεβαια υπαρχει και το θεμα της καταναλωσης και της τιμης της ****βενζινης!!!

nkip005
17-11-11, 15:03
επειδή λοιπόν συμφωνώ με τον νίκο (royale) ότι στο τέλος γινόμαστε ψυχαναγκαστικοί, έκλεισα:matador mp59 nordicca (φετινά) 195/65/15 στα 280 ευρώ.

(+σετ 4 σιδερένιες ζάντες μεταχειρισμένες εξτρά)με γεια μας και προσευχή για λευκό χειμώνα... [i]"

JIM FORD
17-11-11, 15:16
με γεια νικο καβαλιωτη και σου ευχομαι λευκο παγγαιο!!

θα καταχαρεις τον παλαι ποτε τσεχοσλοβακο!!

η ανατολικη ευρωπη κατι ξερει...................

[i]"

decor lot
17-11-11, 17:40
Καλησπερα και απο μενα αναμεσα σε bristestone-michelin τι θα διαλεγατε για megane εχω μπερδευτει με τα τεστ alpin-lm25 η xice-ws70?

stolis
17-11-11, 18:34
Αν εχεις αλυσιδες και δεν πολυανεβαινεις καλυτερα να μην βαλεις λαστιχα.Συνεχιζεις με αυτα τα χειμερινα και αν χρειαστει βαζεις τις αλυσιδες στους εμπρος τροχους για τιμονι και εισαι οκ. Κατσε να δουμε με αυτους αν θα ανεβουμε καθολου στα βουνα φετος !!
Αν βάλει αλυσίδες μπροστά στην 318, θα ξεκινήσει την άνοιξη όταν λιώσουν τα χιόνια.

Οι αλυσίδες στα 2κίνητα, μπαίνουν στους τροχούς που δίνουν την κίνηση. Προσέξτε το αυτό....

LabrosF
17-11-11, 20:25
Ξερω οτι ειναι πισωκινητο και μιλαω για κατηφορα γιατι συνηθως εκει εχουν τα ζορια.

Δοκιμασε και θα καταλαβεις

stolis
17-11-11, 20:47
Στην κατηφόρα είναι που ποτέ δεν μπαίνουν μπροστά, γιατί απλά θα γυρίσει το πίσω μέρος.

Πάντα στους τροχούς που έχουν την κίνηση μπαίνουν.

LabrosF
17-11-11, 20:54
Καλησπερα και απο μενα αναμεσα σε bristestone-michelin τι θα διαλεγατε για megane εχω μπερδευτει με τα τεστ alpin-lm25 η xice-ws70?
ws70 [i]"

LabrosF
17-11-11, 20:56
Στην κατηφόρα είναι που ποτέ δεν μπαίνουν μπροστά, γιατί απλά θα γυρίσει το πίσω μέρος.

Πάντα στους τροχούς που έχουν την κίνηση μπαίνουν.

Οχι σε καλοκαιρινα, φοραει χιονολαστιχα οπως ειπε

stolis
17-11-11, 21:09
Αν φοράει χιονολάστιχα γιατί να βάλει αλυσίδες. Αλλά και να χρειαστεί, πάλι στους τροχούς που έχουν την κίνηση μπαίνουν, εκτός αν είναι 4κίνητο που μπαίνουν ανά περίπτωση.

Είναι κανόνας αυτό.

LabrosF
17-11-11, 21:21
Αν φοράει χιονολάστιχα γιατί να βάλει αλυσίδες. Αλλά και να χρειαστεί, πάλι στους τροχούς που έχουν την κίνηση μπαίνουν, εκτός αν είναι 4κίνητο που μπαίνουν ανά περίπτωση.

Είναι κανόνας αυτό.

Απ οτι θυμαμαι ειπε οτι ειναι φθαρμενα.Και επειδη εχω δοκιμασει σε καταβαση σε πισωκινητο με χειμερινα λαστιχα τουλαχιστον 10 χρονων, να εχω πολυ λιγο τιμονι δοκιμασα να τις βαλω μπροστα. Αν τις εβαζα πισω θα ημουν σε καποιο γκρεμο γιατι ειχα ποδοφρενο αντι για χειροφρενο και αντε να στριψεις μετα.Επισης το εχω δει και σε αλλους με χειμερινα και πισωκινητα να το κανουν σε κατηφορα

stolis
17-11-11, 21:57
Ο καθ'ένας ότι νομίζει κάνει.

Στην κατηφόρα πάντως, πρέπει να μπαίνουν πίσω.

Βάζεις 1η και το αφήνεις και μόνο αν χρειαστεί πατάς ελαφριά το φρένο.

Όταν είναι το πίσω μέρες σταθερό στην κατηφόρα, το αυτοκίνητο μένει ευθεία στο δρόμο. Αν είναι το μπροστά σταθερό, μπορεί το πίσω μέρος να γυρίσει και να προσπεράσει το μπροστά.

Λογικό είναι.

LabrosF
17-11-11, 22:27
Ναι ειναι σαν να εχεις μια 2αδα χιονολαστιχα και μια καλοκαιρινα..

Κοιτα μπορει να επιασε στην δικη μου περιπτωση αυτο που εκανα γιατι στην αναβαση δεν με δυσκολεψαν πολυ αλλα ειδα τεραστια διαφορα στο κατεβασμα που πηγαινε με τα μουτρα σε κλειστες και μην ξεχνας οτι μπορει να μπλοκαρει ο τροχος και παιζει ρολο και η κατασταση του χιονου στο οδοστρωμα [πατημενο,κλπ].Απλα ειπα κατι απο την εμπειρια μου που ειχα και την ειπα,Δεν ειναι και παραλογο

porfirio
17-11-11, 22:29
Κοντεύω 10 χρόνια που οργώνω τα βουνά μας με πισωκούνες. Αλυσίδες έβαζα ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ πισω.

Ακόμα θυμάμαι το θρυλικό 316 που χρειαζόμουνα τον γρύλο για να σηκώσω λίγο το αυτοκίνητο για να βάλω αλυσίδες πίσω. Μάλιστα ο λόγος που άρχισα να ψάχνω την ιστορία με τα χειμερινά ήταν ότι μου είχε φύγει το αμάξι κανά 2 φορές στην ανηφόρα προς τα πίσω, ευτυχώς χωρίς να έχω τα χέρια μου κάτω από τους θόλους. Με διαστασεις καλοκαιρινών 205/55/16 και με αλυσίδες πίσω το αυτοκίνητο συμπεριφέροταν μια χαρά και ουδέποτε ένιωσα ότι κινδυνευω ακόμη και στις πιο τραγικές συνθήκες. Από τότε που χρησιμοποιώ τα χειμερινά δεν ξαναχρειάστηκε να βάλω αλυσίδες άσχετα εάν τις κουβαλάω πάντα μαζί μου.

Δεν θα έβαζα σε καμιά περίπτωση αλυσίδες μπροστά σε μια πισωκούνα.

Αυτά τα ολίγα
Φιλικά

Σπύρος

porfirio
17-11-11, 22:29
Ο καθ'ένας ότι νομίζει κάνει.

Στην κατηφόρα πάντως, πρέπει να μπαίνουν πίσω.

Βάζεις 1η και το αφήνεις και μόνο αν χρειαστεί πατάς ελαφριά το φρένο.

Όταν είναι το πίσω μέρες σταθερό στην κατηφόρα, το αυτοκίνητο μένει ευθεία στο δρόμο. Αν είναι το μπροστά σταθερό, μπορεί το πίσω μέρος να γυρίσει και να προσπεράσει το μπροστά.

Λογικό είναι.
Συμφωνώ απόλυτα[i]"

LabrosF
17-11-11, 22:39
Εγω σαν πιτσιρικας δοκιμασα και ειχα καλα αποτελεσματα

Νταξει μπορει να ετυχε

Δεν ειχα αρκετη εμπειρια απο πισωκουνα γιατι αρχισα και συνεχιζω με 4χ4 μονιμη και επειδη ειχε μεγαλη κλιση σε καποιες φασεις με κλειστες στροφες με πηγαινε ευθεια οσο κι αν προσπαθουσα να το μαζεψω.Εδω ειμαστε για να λεμε την γνωμη μας κι ας διαφωνισουμε δεν πειραζει

Loof
17-11-11, 22:51
Παίρνεις μια xdrive και καθαριζεις!

LabrosF
17-11-11, 22:54
Δωσε λεφτα και ειμαι μεσα!

ασχετο. διαβασα για τον Psinakis στα επεα.Οτι ναναι πραγματικα.Δεταβ φετοσ και του χρονου παρακάλια!

stolis
17-11-11, 23:16
Παίρνεις μια xdrive και καθαριζεις!
Και γιατί να μην πάρει ένα subaru που είναι και πιο φτηνό και καλύτερο στο χιόνι;[i]

Αυτή τη στιγμή βρίσκεις sti με 15000 και λιγότερο και δεν σε βλέπει πουθενά καμία bmw στα χιόνια.http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley4.gif


"

LabrosF
17-11-11, 23:37
Ασε βρηκα με 10χιλιαρικα τα ιμπρεζα τα παλια.παπαδες κανουν

stolis
17-11-11, 23:42
Ειδικά αυτά με dccd, δεν έχουν αντίπαλο στο χιόνι.

Είναι φτιαγμένα για τέτοια χρήση έτσι κι αλλιώς.

stolis
17-11-11, 23:46
Έτσι ας πούμε, δεν πάει κανένα άλλο!!!lakvLGNFpaY&amp;feature=related

LabrosF
17-11-11, 23:49
Mas eftia3es asxima twra!!!

stolis
17-11-11, 23:54
Βρες ένα και χτύπα το για να καταλάβεις τι σημαίνει οδήγηση σε χιόνι.[i]"

LabrosF
18-11-11, 00:19
No money no honey!! Μικρος ειμαι ακομα εχω χρονια!!!Μπορω να τρεχω με τον Τερη μεχρι να χτυπησει κανας suba400 απο πισω στο δρομο για 3-5 Πηγαδια !!

stolis
18-11-11, 07:22
[i]http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley36.gif"

JIM FORD
18-11-11, 08:46
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΡΥ? [i]"

LabrosF
18-11-11, 08:48
Νταιχατσου Τεριος

JIM FORD
18-11-11, 09:01
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΤΧ.....το εχω ξανα γραψει.....

κατω απο 10 αυτο

<a href=http://www.subaru.gr/c&#111;ntent/353" target="_blank">http://www.subaru.gr/content/353</a>"

JIM FORD
18-11-11, 09:06
και εσυ δικος μας εισαι ε? νται για παντα!!

εγω yrv 4wd !

ξερεις απο αυτα που βλεπεις κατα χιλιαδες στο δρομο.....

καμμια σχεση με τα σπανια τεριος........[i] Edited by: JIM FORD "

LabrosF
18-11-11, 09:29
Νται or die χαχαχα

Μια χαρα εισαι και εσυ!! ΤΟ δικο μου ειναι αυτο στην φωτο με το μιρκο DC. Στανταρ θα με πετυχεις καποια στιγμη στο δρομο για Πηγαδια αν ανεβαινεις!

JIM FORD
18-11-11, 09:55
ναι, ναι ετσι....μακαρι να πετυχηθουμε....το δικο μου ειναι το κοκκινο.....ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ στην φουρκα. βλεπεις του παει το λευκο!! [i]Edited by: JIM FORD "

JIM FORD
18-11-11, 10:10
check this labros.....

<a href=http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=20730&amp;PID=1067279#1067279" target="_blank">http://forum.snowreport.gr/forum_posts.asp?TID=20730&amp;PID=1067279#1067279</a>"

LabrosF
18-11-11, 11:48
ναι, ναι ετσι....μακαρι να πετυχηθουμε....το δικο μου ειναι το κοκκινο.....ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ στην φουρκα. βλεπεις του παει το λευκο!! [i]

Ναι οντως αντε να δουμε και φετος τετοια σκηνικα!!

Δεν υπαρχει αυτοκινητο που δεν του παει το χιονι!"

JIM FORD
18-11-11, 13:24
ΟΝΤΩΣ...ΙΣΩΣ ΚΑΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΝΟ....
[i]
http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley36.gif
"

LabrosF
18-11-11, 18:11
Χαχα ξερεις ποσα σανιδια και πεδιλα παιρνει;;;;Και αυτο μας κανει!!

StavRos
18-11-11, 19:27
Έτσι ας πούμε, δεν πάει κανένα άλλο!!!lakvLGNFpaY&amp;feature=related
υπαρχει και ελληνικο βιντεακι [i]
1E4Rqw2drZU
"

StavRos
18-11-11, 20:18
DThWexb-dyw
για κατι τετοιες διαδρομες ζω!!!

αλπεις

χιονι

4κινηση
αν και προτιμω quattroαχχχχ σε λαθος χωρα [i] Edited by: StavRos "

stolis
18-11-11, 20:33
υπαρχει και ελληνικο βιντεακι [i]
1E4Rqw2drZU

Ναι αλλά αυτή δεν είναι γρήγορη οδήγηση, είναι απλά σβέλτη με καλά πλασαρίσματα.

Φαίνεται αλλά δεν είναι αν ξέρεις από subaru και χιόνι."

stolis
18-11-11, 20:42
αν και προτιμω quattro
Προτιμάς audi απ'ότι κατάλαβα. Γιατί εφόσον η symmetrical της subaru είναι ανώτερη γιατί να προτιμάς quattro;

Symmetrical σημαίνει ότι όλα τα ημιαξόνια έχουν το ίδιο μήκος και ο κινητήρας και το κιβώτιο είναι ακριβώς στο κέντρο και όχι μονόπαντα όπως στα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Ο κινητήρας boxer είναι πολύ χαμηλά γιαυτό και το χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ και τα διαφορικά είναι και τα 3 lsd στα sti με το κεντρικό να ρυθμίζεται και να κλειδώνει και 50-50.

Μοναδική 4κίνηση για αυτοκίνητο δρόμου, πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες.[i]"

StavRos
18-11-11, 20:47
αν και προτιμω quattro
Προτιμάς audi απ'ότι κατάλαβα. Γιατί εφόσον η symmetrical της subaru είναι ανώτερη γιατί να προτιμάς quattro;

Symmetrical σημαίνει ότι όλα τα ημιαξόνια έχουν το ίδιο μήκος και ο κινητήρας και το κιβώτιο είναι ακριβώς στο κέντρο και όχι μονόπαντα όπως στα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Ο κινητήρας boxer είναι πολύ χαμηλά γιαυτό και το χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ και τα διαφορικά είναι και τα 3 lsd στα sti με το κεντρικό να ρυθμίζεται και να κλειδώνει και 50-50.

Μοναδική 4κίνηση για αυτοκίνητο δρόμου, πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες.[i]
μωρε δεν διαφωνω μαζι σου
μαλιστα μολις πριν 2 ωρες οδηγησα (αττικη οδο - περιφερειακος υμητου και ανεβασμα στον υμηττο και πισω) ενα φορεστερ 2.5 χτ που μολις αγορασε ενας φιλος

παει απιστευτα καλα και ειναι πολυ ουδετερο στις στροφες
εκει που ειναι η ενσταση μου ειναι οτι δεν βγαζει η σουμπαρου ενα μοτερ 1.8 t σαν την audi για αυτους που τους ενδιαφερει το τεκμηριο - τελη - εκτακτες - ασφαλεια . ολα αυτα ειναι συν 1500 τον χρονο για να πας απο 1.8 σε 2.5 http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley5.gif

γιατι τα 2.0 ατμοσφαιρα ειναι τζαμπα τα κυβικα http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley5.gif

εχω ορκιστει το επομενο αμαξι να ειναι υπερτροφοδοτουμενο και για οικονομια και για ροπη
θα μου πεις βεβαια οτι ειπα ''προτιμω quattro'' αλλα δεν εννοουσα την 4κινηση σωνει και καλα ως καλυτερη αλλα ως πακετο για εμενα
υγ εννοειται οτι μιλαω μονο για τα μοντελα που φορουν τορσεν και οχι haldex

Edited by: StavRos "

stolis
18-11-11, 21:15
Το ξέρω, σε αυτό δεν έχεις άδικο.

Ενώ οι Ιάπωνες έβαζαν τούρμπο μέχρι και στα 600αράκια <a href=http://www.youtube.com/watch?v=Wi7HGIpKdeM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Wi7HGIpKdeM</a> έριξαν μετά το βάρος στην Αμερική με μοτέρ πάνω από 2000 κυβικά.

Αν θέλουν αυτοί, μπορεί να δούμε 1000άρια με 200 άλογα.

Βλέπεις στις μοτοσυκλέτες τι φτιάχνουν....."

StavRos
18-11-11, 21:40
Το ξέρω, σε αυτό δεν έχεις άδικο.

Ενώ οι Ιάπωνες έβαζαν τούρμπο μέχρι και στα 600αράκια <a href=http://www.youtube.com/watch?v=Wi7HGIpKdeM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Wi7HGIpKdeM</a> έριξαν μετά το βάρος στην Αμερική με μοτέρ πάνω από 2000 κυβικά.

Αν θέλουν αυτοί, μπορεί να δούμε 1000άρια με 200 άλογα.

Βλέπεις στις μοτοσυκλέτες τι φτιάχνουν.....
δυστυχως ετσι ειναι

και καλα η σουμπαρου... βγαζει ενα 2,5 λιτρο τουρμπο και η μιτσουμπισι με το evo και το outlander
η Honda? που δεν γνωριζει τι σημαινει turbo? λες και δεν τους νοιαζουν καθολου αγορες με φορολογια βαση κυβικων

ατμοσφαιρα και υψηλες στροφες..... http://forum.snowreport.gr/smileys/smiley11.gif
η νισσαν με την συνεργασια της με την renault κατι παει να κανει με το juke με 1,6 T"

stolis
18-11-11, 21:57
Θα βγάλουν και αυτοί. Κάτι ετοιμάζουν σε 1600 και υβριδικό μάλιστα.

beauty
19-11-11, 19:52
Ολες τις μαρκες τις διαβασα εκτος απο την Kleber.... τι γνωμη εχετε? ποσο αξιοπιστα ειναι? αλλαζω ελαστικα και ειναι μια προταση...

stolis
19-11-11, 20:27
Θυγατρική της Michelin είναι, αλλά στα χειμερινά δεν πολυακούγεται.

Γιατί δεν πας σε δοκιμασμένες λύσεις;

nkip005
20-11-11, 18:33
αν ψάξεις λίγο τα προηγούμενα ποσταρίσματα θα δεις ότι ο jimford τα αναφέρει (τουλάχιστον στις διαστάσεις 195/65/15...συγκεκριμένα τα KLEBER KRISALP HP2...

JIM FORD
21-11-11, 08:19
καλημερα ξανα φωτεινη και καλη βδομαδα. ηδη σου εχω απαντησει στο πμ......

εχει δικιο ο καβαλιωτης. το hp2 ειναι πολυ καλο. γαλλικες και αυστριακες αλπεις ειναι τιγκα στα ταξι που φορουν kleber-semperit! ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ καλης τιμης και αποδοσης.

diatse
22-11-11, 10:21
ακουσα οτι υπαρχει νεοσ αντπροσωπος της vredestein στην ελλαδα.
ξερει καποιος λεπτομερειες?

JIM FORD
22-11-11, 10:32
δεν ξερω κατι ακομη.....δεν εχει ανακοινωθει κατι επισημα....

off the record.....μεταξυ μας......μαλλον παιζει η agripan (daihatsu) που εχει ετσι και αλλιως τα cooper-avon-infinity.....................

diatse
23-11-11, 14:24
ειναι και επισημα η agripan...

JIM FORD
23-11-11, 14:38
να τον ακους τον μητσο.....[i]"

diatse
23-11-11, 14:54
τον ακους...τον ακους...